Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Kimvd (5.2 uur geleden)
Vandaag het doel van 34 weken bereikt. Gisteren was alles goed bij de Gynecoloog. Wel goeie baby van al 2340kg... Volgens het schema wordt dit dan 4 kg als ik de uitgerekende datum haal... Toch maar liever geen 4 kg eruit persen hoor


liannejack (6.9 uur geleden)
@joriekemelvin - “@nieniej - “@joriekemelvin -...„
weet dat mijn zoontje met 37.2 dagen is geboren toen en die was mooi 7 pond en het ziekenhuis zei dat hij net 6 pond zou zijn maatje 50 zal wel goed zijn die kun je ook nog omvouwen de eerste tijd als het zou moetenjoriekemelvin (7.6 uur geleden)
@nieniej - “@joriekemelvin - “@caky - ??...„
heel erg maar dat ben ik vergeten, hebben 3.5 uur op het ziekenhuis gezeten en 6 verschillende gesprekken gehad dus echt heel veel informatie, wel weet ik dat ze een lekkere spek laag heeft zoals ze zeiden, heb net maar even wat kleertjes maat 50 gekocht. ik moet met 36 weken weer terug komen dus misschien dat het handig is dat ik hun even ga vragen, moet nu ineens zoveel dingen regelen omdat we totaal niet verwacht hadden dat het over 3 weken al zover zou zijn.... hihiliannejack (7.6 uur geleden)
heb ik weer last van hare buiken gehad urine test gedaan en ja hoor een blaasontsteking kunnen we ook nog wel even gebruiken
nieniej (9.6 uur geleden)
@joriekemelvin - “@caky - “@joriekemelvin - ??...„
Hoe groot word ze geschat? Mijn dochter was met 36weken 2070 gram en verzoop nog in maat 44. Heeft ze wel tot 2500 gram aangekundcaky (10.8 uur geleden)
@joriekemelvin - “@caky - “@joriekemelvin - ??...„
Ik heb ook 50 en 56 gekocht, maar zou in jou geval misschien maat 44 erbij doen? Of schatten ze haar groot?Denise-89 (14.6 uur geleden)
@nieniej - “Wat is het zo vroeg nog lekker...„
Ik heb een rompertje met lange mouwen een broekje slofjes en een mutsje en eventuul een jasje wat ze aan kan als ik het ziekenhuis uit kan. Want hoorde dat ze zichzelf de eerste week nog niet echt want kunnen houdenliannejack (14.7 uur geleden)
@joriekemelvin - “@Denise-89 - “@joriekemelvin...„
zou maat 50 en 56 gewoon in de tas doen ze zal waarschijnlijk in maatje 50 gaan maar je weet maar nooit hoe lang de kleine meid iscaroline1975 (14.8 uur geleden)
@nieniej - “Wat is het zo vroeg nog lekker...„
Ik heb een blauw jurkje met een legging maat 50Denise-89 (14.8 uur geleden)
@joriekemelvin - “@Denise-89 - “@joriekemelvin...„
Ik heb maatje 50 en 56 in de tas gestopt denkt ze maatje 50 dan heeft. Omdat ze ook iets onder de gemiddelde zit. Dat is zeker spannend.nieniej (14.9 uur geleden)
Wat is het zo vroeg nog lekker koel buiten :). Van mij mag het gaan vriezen haha. vind de zomer heerlijk hoor, maar wat kan ik nu slecht tegen de warmte zeg! Vraagje, ik wil een super leuk newborn pakje kopen die ons kindje het eerste aankrijgt. Wat zal ik kopen? Dacht nu aan mouwloze romper, shirt lange mouw, lange broek en slofjes/sokjes. Wat hebben jullie?


J1982 (15.5 uur geleden)
@ilseremco - “@J1982 - “@ilseremco - “Je...„
Ik heb gelukkig ook airco op het werk! Al wegen de laatste werkloodjes wel zwaar hoor. Ik mag nog 6 dagen na vandaag dus dan hebben we tegelijk verlof, vanaf 1 aug. Spring dan een gat in de lucht want ik heb echt geeeeen zin meerjoriekemelvin (1 dagen geleden)
@Denise-89 - “@joriekemelvin - “hallo dame...„
hai hai, omdat ik absoluut niet hier mag bevallen. ik moet in Nijmegen bevallen en dat is vanaf hier 1.5 uur rijden. en zodra ik bevallen ben word ons meisje naar de ic gebracht vandaar. idd heel erg spannend hihi misschien een hele stomme vraag: maar welke maat babykleding heb jij voor je kleine?? als je over 2 weken word ingeleid.joriekemelvin (1 dagen geleden)
@caky - “@joriekemelvin - “hallo dame...„
hai hai, omdat ik absoluut niet hier mag bevallen. ik moet in Nijmegen bevallen en dat is vanaf hier 1.5 uur rijden. en zodra ik bevallen ben word ons meisje naar de ic gebracht vandaar. idd heel erg spannend hihibakkerin (1 dagen geleden)
@caroline1975 - “@bakkerin - “@caroline1975 -...„
Haha, ja die illusie had ik destijds ookcaroline1975 (1.1 dagen geleden)
@bakkerin - “@caroline1975 - “even een vr...„
mmmh jammer. Ik had gehoopt dat ze wat eerder zou komenanoukiiejh (1.2 dagen geleden)
Vandaag te horen gekregen dat ik zwangerschaps diabetes heb.. mn suiker was na de test 11.6 veel te hoog natuurlijk! Mijn leven lang op de suikers gelet en dan nu alsnog dit! Pff ben benieuwd wat ze gaan doen met in ieder geval met spoed naar de internist en dieetist en maandag trug op controle ivm voorliggende buik van baby van bijna 3 wkn


ilseremco (1.5 dagen geleden)
@J1982 - “@ilseremco - “Jeetje wat was...„
Nou he? Vreselijk! Nu moet ik zeggen dat het nu ook weer behoorlijk heet is! Gelukkig zit ik in de airco op werk vandaag! Nog zeven daagjes werken en dan verlof woohoooooDenise-89 (1.6 dagen geleden)
@joriekemelvin - “hallo dames, vandaag hebben we...„
Fijn dat alles goed gaat net de kleine meis maar waarom wordt je ingeleid? Ik wordt over 2 weken ingeleid vanwege me te hoge bloeddruk. En met onze kleine meis gaat ook alles goed.maar nu kun je wel aftellen wanneer je je meissie in je armen kan sluiten en ontmoeten. Spannend hecaky (2 dagen geleden)
@caroline1975 - “even een vraagje. Bij mij is ...„
Dan ligt het kindje dr mooi klaar voor, maar zegt inderdaad niks over wanneer!caky (2 dagen geleden)
@joriekemelvin - “hallo dames, vandaag hebben we...„
Spannend zeg! Waarom over 3 weken al? Fijn dat het goed gaat met de kleinebakkerin (2 dagen geleden)
@caroline1975 - “even een vraagje. Bij mij is ...„
Indalen zegt niks over wanneer je gaat bevallen. Bv: mijn vorige was met 31 weken ingedaald, en met 42 weken bevallen, dusss....J1982 (2.1 dagen geleden)
@ilseremco - “Jeetje wat was dit een belache...„
Ook hier nog een zwembadje kunnen scoren dus lekker in het koude water gezeten onder de partytent! Op het heetst van de middag wel lekker een dutje gedaan in de bank. Nu maar hopen dat het niet nog een keer zo warm wordt, moet er niet aan denken om te bevallen in die hitteJ1982 (2.1 dagen geleden)
@joriekemelvin - “hallo dames, vandaag hebben we...„
Goed nieuws! Fijn dat alles goed gaat met jullie meisje! Succes!caroline1975 (2.1 dagen geleden)
even een vraagje.

Bij mij is de baby volledig ingedaald en ik lees dat dit 2-4 weken voor de bevalling gebeurt. Betekent dat baby nu eerder komt?

Ik heb nog geen harde buiken gehad of weeen. Wel trekkende pijn linksonder maar dit zullen de banden wel zijn.

Wie weet hoe het zit met indalen?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. Bloempj - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 2. Daanensophie - een meisje! - 28 Aug 2014
 3. Denise-89 - een meisje! - 28 Aug 2014
 4. huismoedertje... - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 5. ICSIbaby - een meisje! - 28 Aug 2014
 6. ilseremco - een jongen! - 28 Aug 2014
 7. Jansi - 28 Aug 2014
 8. kruimelhofman - een meisje! - 28 Aug 2014
 9. Liesbeth85 - een jongen! - 28 Aug 2014
 10. Luzuriana - een meisje! - 28 Aug 2014
 11. mama van Arie... - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 12. mamaF17 - 28 Aug 2014
 13. missJJS - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 14. Mvrdiaz - een meisje! - 28 Aug 2014
 15. nova luna - een jongen! - 28 Aug 2014
 16. Nu online Pini-y-Pommi - 28 Aug 2014
 17. Recy - 28 Aug 2014
 18. BALeLa - een jongen! - 29 Aug 2014
 19. Madeliefje28 - een jongen! - 29 Aug 2014
 20. MamaMelaanii - een meisje! - 29 Aug 2014
 21. mienjas - een meisje! - 29 Aug 2014
 22. nieniej - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2014
 23. nnadiaa - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2014
 24. Umm Jamila - een jongen! - 29 Aug 2014
 25. (.)(.) Boobs - 30 Aug 2014
 26. Angela10 - 30 Aug 2014
 27. bakkerin - een meisje! - 30 Aug 2014
 28. bianca1234 - 30 Aug 2014
 29. caky - 30 Aug 2014
 30. ellepel1985 - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2014
 31. Keyleightjuh - een jongen! - 30 Aug 2014
 32. Lotweede - een meisje! - 30 Aug 2014
 33. Mama van Zoey - een tweeling!een tweeling! - 30 Aug 2014
 34. mammamarcella - 30 Aug 2014
 35. Mirjam_1987 - 30 Aug 2014
 36. peppers77 - 30 Aug 2014
 37. samenzwanger - 30 Aug 2014
 38. Valarie - 30 Aug 2014
 39. vriendinutje - een meisje! - 30 Aug 2014
 40. Willy Wortel - 30 Aug 2014
 41. Annabel89 - 31 Aug 2014
 42. anoukiiejh - Weet het wel maar zeg het niet! - 31 Aug 2014
 43. hope07 - een meisje! - 31 Aug 2014
 44. inger08 - 31 Aug 2014
 45. jessica29jr - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2014
 46. Jief - 31 Aug 2014
 47. joriekemelvin - een meisje! - 31 Aug 2014
 48. mama1114 - 31 Aug 2014
 49. Raya1 - een jongen! - 31 Aug 2014
 50. Siobhan11 - 31 Aug 2014
 51. Stifkev100 - een meisje! - 31 Aug 2014
 52. xbecciiejj - 31 Aug 2014
 53. zjaaronie - 31 Aug 2014
 54. Alyne - een jongen! - 01 Sep 2014
 55. Angelique277 - een jongen! - 01 Sep 2014
 56. Beertje0111 - een jongen! - 01 Sep 2014
 57. ChantalJ - 01 Sep 2014
 58. J1982 - een meisje! - 01 Sep 2014
 59. Katja80 - 01 Sep 2014
 60. Krummeltje. - Dat is nog een verrassing! - 01 Sep 2014
 61. Mama.23 - een meisje! - 01 Sep 2014
 62. mamamellie - een meisje! - 01 Sep 2014
 63. mamariska91 - een meisje! - 01 Sep 2014
 64. mar1975 - een meisje! - 01 Sep 2014
 65. michaellatje - een meisje! - 01 Sep 2014
 66. MiPrincipe - Dat is nog een verrassing! - 01 Sep 2014
 67. Mom~of~3 - een jongen! - 01 Sep 2014
 68. Blauwoogje1 - een jongen! - 02 Sep 2014
 69. Degootje - een meisje! - 02 Sep 2014
 70. Gelukgeluk - Dat is nog een verrassing! - 02 Sep 2014
 71. Hendrickx - 02 Sep 2014
 72. Irene87 - een jongen! - 02 Sep 2014
 73. kaatje11 - 02 Sep 2014
 74. lolly1993 - een meisje! - 02 Sep 2014
 75. mamaa91 - 02 Sep 2014
 76. MamavanG - een meisje! - 02 Sep 2014
 77. siendb - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Sep 2014
 78. 2014baby2014 - een jongen! - 03 Sep 2014
 79. 2emaalmama - een meisje! - 03 Sep 2014
 80. 4deopkomst - 03 Sep 2014
 81. Freggle09 - een jongen! - 03 Sep 2014
 82. GirLL84 - een meisje! - 03 Sep 2014
 83. Hartje Lief - 03 Sep 2014
 84. J0712 - een jongen! - 03 Sep 2014
 85. Jackstar - 03 Sep 2014
 86. Kimvd - een jongen! - 03 Sep 2014
 87. liannejack - een jongen! - 03 Sep 2014
 88. lisette81 - 03 Sep 2014
 89. Moederdegans - een jongen! - 03 Sep 2014
 90. Mommy2be_ - 03 Sep 2014
 91. OemFirdauws - een jongen! - 03 Sep 2014
 92. Rozu - 03 Sep 2014
 93. Sofie1986 - 03 Sep 2014
 94. Yamillah - 03 Sep 2014

De bevaldatum van leden in week 34 is van donderdag 28 augustus 2014 tot en met woensdag 3 September 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014