Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jessica2015 (6 uur geleden)
@marjo1982 - “@jessica2015 - “@marjo1982 -...„
Ze weten het nog niet, kan allebei, ze zitten wel ieder apart in een vruchtzak,tot nu toe beide zelfde geslacht. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat, ik ga het ervaren, heb nog een dochter van anderhalf ook, dus zal best wel pittig gaan worden. Is dit jou eerste zwangerschap? Bij mij liepen ze ook vrij gelijk in de groei. Nou succes deze dagenmarjo1982 (6.1 uur geleden)
@jessica2015 - “@marjo1982 - “voor maagzuur ...„
ik ben nu bijna 34 weken en vind zelf dat ik een flinke buik heb,er zijn mensen die zeggen dat het meevalt maar dat kan ook aardig bedoelt zijn...tot ongeveer 29 weken ging ik ook super maar daarna werd het echt pittig..heb veel last van bekken,rug,heupen en bandenpijn..bij een klein stukje lopen willen mijn benen al niet meer...maar ach,je moet gewoon niet teveel doen,ga elke week naar fysio en dat geeft wat verlichting...de kindjes doen het erg goed..3 weken geleden waren ze 1700 gram allebei dus ga ervanuit dat ze nu de 2000 voorbij zijn...vind het wel een hele bijzondere zwangerschap en kijk er erg naar de komst uit...zijn ze bij jou 1 of 2 eiig??...bij mij 2 eiigpuk02 (10.2 uur geleden)
@marjo1982 - “voor maagzuur heb ik het ideal...„
Thnx voor de tip. Ik zal vandaag of morgen even bellen voor een afspraak. De gebroken nachten helpen zo ook niet echt en heb nog een zoontje van 3jr rond lopen.jessica2015 (19.3 uur geleden)
@marjo1982 - “voor maagzuur heb ik het ideal...„
Hoi, ik ben 26 weken nu van een tweeling.hoe gaat het met jou, heb je al een grote buik? Gaat alles goed met je kindjes? Bij mij gaat het tot nu toe nog super, mag niet klagen.

marjo1982 (19.4 uur geleden)
voor maagzuur heb ik het ideale medicijn gekregen via de huisarts..en het mag gewoon als je zwanger bent
omeprazol...had het echt veel eerder moeten weten,heb er vreselijk last van gehad (verwacht een tweeling dus misschien wel dubbelop)
dus zeker de moeite waard om even langs de huisarts te gaan


puk02 (1.2 dagen geleden)
@hydro - “@puk02 - “Iemand tips tegen/...„
Hier vooral s nachts wakker. Ben bank dat de kleine nog niet in haar hoofd heeft om in te dalen. De hele dag draaien en lekker tegen mijn maag aan drukken is veel leuker!
Dan blijven we geduldig wachten. De Vk en gyn volgende week maar eens vragen dat zij iets weten.hydro (1.9 dagen geleden)
@puk02 - “Iemand tips tegen/ voorkomen v...„
Ben bang dat bevallen de enige remedie is rond deze termijn... Je kunt nog hopen dat de kleine op tijd gaat indalen zodat je maag weer wat ruimte heeft. Ik heb er ook erg veel last van; s ochtends om 5 uur wakkerpuk02 (2.9 dagen geleden)
Iemand tips tegen/ voorkomen van maagzuur? Afgelopen dagen er erg veel last van. Rennies al een tijdje in huis, melk en vanille vla mag ik niet teveel van hebben ivm zwangerschapsuiker.


bianca-h (3.3 dagen geleden)
@Bloemmmm - “@bianca-h - “ZAl ff een klei...„
Had de vk het ook over (acupunctuur) maar goed wacht eerst wel ff donderdag af.bianca-h (3.3 dagen geleden)
@Arivle2nd - “@bianca-h - “ZAl ff een klei...„
tnxpuk02 (4.4 dagen geleden)
Woensdag lag de kleine nog in stuit. Ze draaid nog met gemak alle kanten op. Vk deed er niet echt moeilijk over. Mijn zoontje draaide tot week 37 nog alle kanten op. Woensdag groeiecho, benieuwt dat ze dan nog mooi gemiddeld is en hoe ze dan ligt.


happyeverafter (4.4 dagen geleden)
Twee dagen geleden naar strand geweest en nogal druk in de weer geweest en gesprongen en gerend (achter mijn 2.5 jarige aan). Nu sinds gisteren beurs gevoel rond schaambeen en trekkende pijn in liezen en onderrug. Dit is bekkenpijn?? Kan ik er iets aan doen? Heb nog nooit fysieke klachten gehad, vandaar dat ik het vraag.


Bloemmmm (5.3 dagen geleden)
@bianca-h - “ZAl ff een kleine update doen:...„
Lijkt me de juiste insteek. En wie weet draait ze nog uit zichzelf, aangezien ze nog ruim in het vruchtwater zit. Ik had wel op internet gekeken en was daar van geschrokken. Mijn gyn wees me er gisteren op dat een ks veel meer risico`s meebrengt en ook dat gaat meestal goed. Dus waar hebben we het dan over. Ik ben blij voor je dat de omstandigheden zo gunstig zijn, wie weet is het allemaal niet eens nodig. Hoor ook wel goede verhalen over moxa (acupunctuur).Arivle2nd (5.3 dagen geleden)
@bianca-h - “ZAl ff een kleine update doen:...„
Wat goed dat je er positief in staat en het op je af laat komen. Begrijp heel goed dat je geen stuitbevalling wil, lijkt me ook een stressvol vooruitzicht. Ga voor je duimen dat ze uit zichzelf draait of met een draaipoging `het licht ziet` en denkt `ohhhh, zo moet ik liggen!`
Good luck!bianca-h (5.4 dagen geleden)
ZAl ff een kleine update doen: Inderdaad ligt onze dame in stuitligging, de echo heeft deze heel duidelijk bevestigd. Het vreemde is dat al die tijd gedacht werd dat ze hoofdligging lag........ Positief is , dat ik enorm veel vruchtwater heb, de placenta op de achterwand ligt en de kleine in ieder gevel niet te klein is. Dit maken de kans om te draaien, en dat ze dan ook zo blijft liggen groter. Nu had ik nog een groei echo op de planning staan in het ziekenhuis voor volgende week donderdag. Deze zal dan ook eerst plaats vinden (wie weet omdat ze nog zoveel ruimte heeft draait ze alsnog)en omdat alle factoren zo positief zijn, is er nog geen haast met draaien, en kunnen we eventueel meteen in het ziekenhuis een plan de campagne maken/bespreken. Ik ga ook maar niet lezen en zoeken op internet wat er allemaal gaat/kan gebeuren enz enz. Ga er blanco in, lijkt me het beste. Het enige wat ik voor mezelf wel besloten heb is dat ik niet voor een stuitbevalling wil gaan. Daarvoor een te `traumatische` bevalling van onze eerste gehad.


bianca-h (5.4 dagen geleden)
@Bloemmmm - “Hoi, controles zijn allemaal p...„
gelukkig voor jou!Arivle2nd (5.8 dagen geleden)
Buikfoto geplaatst!


brunobanani (5.9 dagen geleden)
Ik vond de versie zoals de draaipoging genoemd word erg mee vallen, vond het meer een kwestie van letten op je ademhaling, nu weet ik eigenlijk niet meer of ik ook iets van spierverslappers heb gekregen, volgens mijn man niet en volgens mij wel.
ze hebben bij mij geprobeerd de billetjes uit de schede te drukken, dus 1 persoon duwde omhoog, en een 2e persoon drukte vanaf mijn buik opzij.. ja dit gebeurt wel met kracht, maar als je de juiste ademhaling te pakken hebt en je daar op concentreert vond ik het erg mee vallen.
dit voel je inwendig ook echt dat ze je kindje ``vast`` hebben en het een andere houding aan neemt, tenminste bij mij... ik voelde hem dus ook zo weer terug floepen naar hoe het lag.
Dit hebben ze 2 x geprobeerd, maar ze waren al bang dat het niet lukte omdat Tim al vanaf voor 30 weken zo lag en ingedaald was.
Wel had ik een dag later gigantisch spierpijn in mijn buik.
de versie duurde bij ons een dagdeel omdat ze de hartslag van Tim en van mij goed in de gaten moesten houden voor en na de draai poging.
wel is ons er bij verteld dat hierdoor de bevalling ook kon gaan beginnen (klein aantal percentage, bij ons in het ziekenhuis was dit nog nooit voor gekomen) maar daarom doen ze het rond week 36 omdat het kindje dan ``rijp`` is, longetjes sterk genoeg enz.

Ik mocht toen die tijd wel kiezen voor een keizernsede, maar wou het zelf doen omdat wij er 3 jaar over gedaan hebben om zwanger te worden (nu trouwens met 2 maand raak haha)


brunobanani (5.9 dagen geleden)
@Bloemmmm - “Hoi, controles zijn allemaal p...„
wat super fijn dat ze gedraaid is! ben ook zeer benieuwd naar de onze, moet nog wachten tot volgende week vrijdag haha!Bloemmmm (6.3 dagen geleden)
Hoi, controles zijn allemaal prima! Dame is gedraaid, koppie naar beneden! Nu hopen datzelfde daar blijft :)


belle.love (6.9 dagen geleden)
@brunobanani - “Hier bij de eerste wel een dra...„
Ik heb het nog nooit mee gemaakt, maar hoe gaat dat in zijn werking en wat is jou ervaring ?Arivle2nd (6.9 dagen geleden)
@Bloemmmm - “@brunobanani - “Hier bij de ...„
Bevallingsverhaal staat als blog op haar pagina! Ik was ook nieuwsgierig dus heb um maar meteen gelezenBloemmmm (7.1 dagen geleden)
@brunobanani - “Hier bij de eerste wel een dra...„
Heb je een stuitbevalling gedaan, of is t een ks geworden?melanie07 (7.1 dagen geleden)
Vanochtend weer voor controle geweest.De baby en vooral z’n hoofd is wat groot en hij is al volledig ingedaald. De vk denkt dat het nog ong. 3 en een half week gaat duren tot dat hij komt(of gehaald word). Over 2 weken weer controle en onderzoek om te kijken wat ze gaan doen ivm de grootte(eerder inleiden of keizersnede). Denk dat het een keizersnede word omdat ze hier in Turkije daar de voorkeur voor hebben, al hoop ik zelf op een natuurlijke bevalling. Vind het nu toch wel spannend worden. Hopen dat de komende 2 weken snel voorbij zijn, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben.


brunobanani (7.2 dagen geleden)
Hier bij de eerste wel een draaipoging gehad, wat overigens niet heeft mogen helpen want meneertje lag ook al vanaf week 30 in stuit en was met 36 al in gedaald.. kijk er trouwens wel positief op terug.. bij vragen hoor ik het wel!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. Daphne1983 - Dat is nog een verrassing! - 06 Aug 2015
 2. Fiepy - 06 Aug 2015
 3. isa05 - een jongen! - 06 Aug 2015
 4. JessicaM - een jongen! - 06 Aug 2015
 5. Loesjeh1982 - Dat is nog een verrassing! - 06 Aug 2015
 6. mamasmeisje - Dat is nog een verrassing! - 06 Aug 2015
 7. natalie0404 - een meisje! - 06 Aug 2015
 8. Carlos16 - 07 Aug 2015
 9. Corinna33 - Dat is nog een verrassing! - 07 Aug 2015
 10. degelukkige - een meisje! - 07 Aug 2015
 11. Frummel - een jongen! - 07 Aug 2015
 12. mo leannan - 07 Aug 2015
 13. t wonder - Dat is nog een verrassing! - 07 Aug 2015
 14. Wondertje73 - een meisje! - 07 Aug 2015
 15. babybooboo - een meisje! - 08 Aug 2015
 16. Chantiii - een jongen! - 08 Aug 2015
 17. Charlotte_l - een meisje! - 08 Aug 2015
 18. faith1988 - een jongen! - 08 Aug 2015
 19. mama-van1 - een meisje! - 08 Aug 2015
 20. Mama.Van.meia... - een jongen! - 08 Aug 2015
 21. mirjam2015 - 08 Aug 2015
 22. puk02 - een meisje! - 08 Aug 2015
 23. rejoice - 08 Aug 2015
 24. mickey88 - 09 Aug 2015
 25. nel1234 - Dat is nog een verrassing! - 09 Aug 2015
 26. Nor1979 - 09 Aug 2015
 27. Novus Vita - 09 Aug 2015
 28. Pangolin - een jongen! - 09 Aug 2015
 29. pinkvlinder - 09 Aug 2015
 30. Vuurdraakje76 - een meisje! - 09 Aug 2015
 31. -Ozlem- - een meisje! - 10 Aug 2015
 32. Eliisha - een meisje! - 10 Aug 2015
 33. mam19 - 10 Aug 2015
 34. mamamalyk - een jongen! - 10 Aug 2015
 35. MamaRose26 - een jongen! - 10 Aug 2015
 36. niekiewo - een jongen! - 10 Aug 2015
 37. Pris_86 - een jongen! - 10 Aug 2015
 38. sunshine007 - 10 Aug 2015
 39. happy11 - 11 Aug 2015
 40. HNY~ - 11 Aug 2015
 41. Jel2014 - 11 Aug 2015
 42. Josjexx - 11 Aug 2015
 43. malikah - 11 Aug 2015
 44. Melisjexx - een jongen! - 11 Aug 2015
 45. Nano - een meisje! - 11 Aug 2015
 46. natalienicky - 11 Aug 2015
 47. Rotik - 11 Aug 2015
 48. Stephaniee - 11 Aug 2015
 49. beebies - Dat is nog een verrassing! - 12 Aug 2015
 50. Enna84 - een jongen! - 12 Aug 2015
 51. NatasStefVall - een meisje! - 12 Aug 2015
 52. nikitalevi - een jongen! - 12 Aug 2015
 53. xVlindertje - 12 Aug 2015

De bevaldatum van leden in week 34 is van donderdag 6 augustus 2015 tot en met woensdag 12 augustus 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014