Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Sarah02 (4.6 uur geleden)
@Jantjuuhh - “Ligt t trouwens aan mij, of is...„
hahaha, ik denk dat ze daar de ribben mee bedoelen in plaats van hangend vel...mamav30 (7.2 uur geleden)
@momo1979 - “Hoi dames! Ik weet dat het eig...„
Ik heb je ook gelikedJantjuuhh (8.6 uur geleden)
@Finally8 - “Ik voel me sinds een paar dage...„
Ik heb t zelf gedoopt tot onvolledige nesteldrang er moet van alles en je wilt ook, maar om het ook echt te doen.. de fut ervoor is er gewoon nietWil78 (13.9 uur geleden)
@Finally8 - “Ik voel me sinds een paar dage...„
Hier ook, je hoofd loopt over.... Maar als je het al bedenk ben je alweer zat. Ik slaap ook tussen de middag zeker een uur of langer.

Wil78 (14 uur geleden)
@Jantjuuhh - “Ligt t trouwens aan mij, of is...„
Zo zien we er over heel wat jaren uitFinally8 (14 uur geleden)
Ik voel me sinds een paar dagen zo moe! Eerst in de ochtend nog redelijk fit en daarna hondsmoe en nu sinds gisteren ook al in de ochtend! Ik bevind me in een walm van moeheid. Heel vervelend, want moet nog zoveel doen, maar er komt vrij weinig uit mijn handen...
Hebben hier meer last van?


Wil78 (14 uur geleden)
@sharoon23 - “@Wil78 - “Hier ook alweer in...„
Gelukkig heb ik het niet alleenJantjuuhh (17.5 uur geleden)
Ligt t trouwens aan mij, of is dat plaatje hier boven net het lichaam van een oma haha!


Jantjuuhh (20.3 uur geleden)
@hope~so - “Laatste dagje in deze week en....„
Mag je ook zeker trots op zijn!! Lekker genieten komende weken, en komende week van het weer hahahope~so (20.5 uur geleden)
Laatste dagje in deze week en.... Laatste werkdag jeeeeeee!
Ben er echt aan toe. En ik ben best een beetje trots op mijzelf dat ik tot nu full-time gewerkt heb met een staand beroep:-) En het weer ziet er ook top uit. Heeeeeerlijk:-)


sharoon23 (20.7 uur geleden)
@Wil78 - “Hier ook alweer in week 34. In...„
Ag meid, hier is het ook al zo erg... Alles zo goed als klaar, maar nee hoor, dit moet voor mijn gevoel nog en dat ook nog even! knuf mijJantjuuhh (1.6 dagen geleden)
@Sarah02 - “@Jantjuuhh - “@Theetante76 -...„
Haha ja als de baby eruit is, is het niet meteen weer fit en fruitig natuurlijk. Maar dan zijn deze klachten iig weg en kan er gewerkt worden aan herstel (en afvallen!!! Uiteraard niet de eerste weken.. ).
Ik ben niet het zwanger-typje. Doe mij die baby maar en mn lichaam weer terug hahaWil78 (1.8 dagen geleden)
Hier ook alweer in week 34. Ineens gaat het best snel. Wil nog een hoop afhebben


sharoon23 (1.9 dagen geleden)
Hallo week 34, waar zat je al die tijd verstopt :O blij dat ik eindelijk weer kennis met je mag maken!


Sarah02 (2.2 dagen geleden)
@Jantjuuhh - “@Theetante76 - “Pfff, ik beg...„
Ja precies, gewoon weer alles kunnen doen en je geen zorgen te maken om je kleintje daarbinnen.. Maar ja, na de ks zal het nog meer afzien worden, en dan borstvoeding, geen ui, geen sambal...oh oh... Dus ons lichaam echt terug krijgen duurt nog wel effeJantjuuhh (2.3 dagen geleden)
@Theetante76 - “Pfff, ik begin langzaam aan on...„
Ik doe ook mee... Ik vrees er enorm voor weer lekker over tijd te gaan, maar hoop stiekem met 37/38 weken te bevallen. Ben er beetje klaar mee, wil mn lichaam terug (al is het ook even afscheid nemen want dit is waarschijnlijk de laatste)mamav30 (2.4 dagen geleden)
@Theetante76 - “Pfff, ik begin langzaam aan on...„
Nou dan kunnen we elkaar de hand geven want ik voel precies hetzelfde, was tot vorige Week ook zo onzeker maar nu weet ik dag ik 2 april een keizersnee krijg, tijd enzo krijg ik 18de te horen maar weet nu vast welke dag het is en je hebt gelijk het geeft je wel wat rust in je hoofd dat je weet wanneer het zover is. Nou meid laatste loodtjes ..... hou vol , komt goed.momo1979 (2.5 dagen geleden)
Dankjulliewel theetante en jantjuuh! :)


Theetante76 (2.6 dagen geleden)
Pfff, ik begin langzaam aan ongeduldig te worden. Dit had ik tot nu toe nog niet. Ineens lijkt de bevallingsdatum mijlenver weg (als ik uitga van 5 weken). Wist ik maar alvast wanneer het zover is, dan kon ik mij er al mentaal op voorbereiden. Komt misschien doordat ik minder mobiel begin te worden en door het zw. verlof. Muren komen nog niet op mij af, maar ik kan zo weinig doen.
@Sarah02: Fijn vooruitzicht. Voor jou is het aftellen al zeker begonnen.Theetante76 (2.6 dagen geleden)
@momo1979 - “Hoi dames! Ik weet dat het eig...„
Geliked en aanbevolen. Veel succes verderJantjuuhh (2.6 dagen geleden)
@Sarah02 - “@hope~so - “@Sarah02 - “Gi...„
Wauw dat komt al dichtbij!! Hopelijk blijft t nog even voldoende tot de 25eJantjuuhh (2.6 dagen geleden)
@momo1979 - “Hoi dames! Ik weet dat het eig...„
Leuk! Ik ga meteen even kijken (ben zelf bezig met een cursus voor wedding planner ;-) als de baby er is pak ik dat weer op)momo1979 (2.6 dagen geleden)
Hoi dames! Ik weet dat het eigenlijk niet helemaal de bedoeling is maar ik kan alle beetjes hulp gebruiken. Ik ben na mijn zwangerschap werkloos geraakt en na een jaar ben ik nu wat voor mijzelf begonnen; een low-budget bruidswinkel! Ik verkoop en verhuur van alles wat met een bruiloft te maken heeft, tegen hele lage prijzen. Superleuk om te doen en ideaal te combineren met mijn kleintje! Nu moet ik dus wat naamsbekendheid opbouwen en dat valt niet mee als je geen geld hebt om te adverteren.. Dus vandaar dat ik hier om een gunst vraag; zouden jullie mijn facebookpagina willen liken? https://www.facebook.com/debruidskist
Alvast ontzettend bedankt!


hope~so (2.7 dagen geleden)
@Sarah02 - “@hope~so - “@Sarah02 - “Gi...„
Zo is dat. En een extra controle is ook wel fijn.Sarah02 (2.7 dagen geleden)
@hope~so - “@Sarah02 - “Gisteren op cont...„
Nee, was beetje weinig, maar ik hoef toch nog maar paar weekjes, al een afspraak gemaakt voor de keizersnee de 25e, maar moet de 18e nog een keer terug komen om te kijken of het nog genoeg is voor die laatste week.. Ach het is al veilig als ze nu geboren wordt, dat is het belangrijkste!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. Francoise36 - een meisje! - 12 Apr 2015
 2. hummeltjes1-2... - 12 Apr 2015
 3. Laurake85 - een meisje! - 12 Apr 2015
 4. Mama-van-Anou... - een jongen! - 12 Apr 2015
 5. mamavanjoy82 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 12 Apr 2015
 6. Melly with th... - 12 Apr 2015
 7. Prieelke - 12 Apr 2015
 8. Rachlle - een meisje! - 12 Apr 2015
 9. sarah02 - een meisje! - 12 Apr 2015
 10. bueen - 13 Apr 2015
 11. EllenFD - een meisje! - 13 Apr 2015
 12. Geertje20 - 13 Apr 2015
 13. Juicy - een meisje! - 13 Apr 2015
 14. Sassie28 - 13 Apr 2015
 15. liesjevg - een jongen! - 14 Apr 2015
 16. Mama..Marsje - een jongen! - 14 Apr 2015
 17. mamavan2boys8... - een jongen! - 14 Apr 2015
 18. Ninav - 14 Apr 2015
 19. Nonemy - 14 Apr 2015
 20. sabrina12 - 14 Apr 2015
 21. Unkie - een meisje! - 14 Apr 2015
 22. xhngx - Dat is nog een verrassing! - 14 Apr 2015
 23. anke007 - 15 Apr 2015
 24. babbels81 - Dat is nog een verrassing! - 15 Apr 2015
 25. Jantjuuhh - een meisje! - 15 Apr 2015
 26. LindsayC - een meisje! - 15 Apr 2015
 27. LittleGiraffe - een meisje! - 15 Apr 2015
 28. Maaijke - Dat is nog een verrassing! - 15 Apr 2015
 29. mamaa86 - een meisje! - 15 Apr 2015
 30. MichelleD. - een jongen! - 15 Apr 2015
 31. Mom-2-be - Dat is nog een verrassing! - 15 Apr 2015
 32. Roxy14 - een jongen! - 15 Apr 2015
 33. Spruit1 - Dat is nog een verrassing! - 15 Apr 2015
 34. Bloempie1 - Dat is nog een verrassing! - 16 Apr 2015
 35. Cres - een jongen! - 16 Apr 2015
 36. joyjoyce - 16 Apr 2015
 37. miss_samsam - 16 Apr 2015
 38. Neiltje - Weet het wel maar zeg het niet! - 16 Apr 2015
 39. patricia2014 - een meisje! - 16 Apr 2015
 40. proudmommyl - 16 Apr 2015
 41. sharoon23 - een jongen! - 16 Apr 2015
 42. xFour - 16 Apr 2015
 43. AyselBakan - 17 Apr 2015
 44. cowboy - 17 Apr 2015
 45. kiwibaby3 - een meisje! - 17 Apr 2015
 46. ktjeZ4 - 17 Apr 2015
 47. mariskavdh - 17 Apr 2015
 48. marjoleinpenn... - 17 Apr 2015
 49. Niekske83 - Dat is nog een verrassing! - 17 Apr 2015
 50. puurmama - Dat is nog een verrassing! - 17 Apr 2015
 51. uiltje88 - Dat is nog een verrassing! - 17 Apr 2015
 52. dordt001 - een meisje! - 18 Apr 2015
 53. draakjeC - 18 Apr 2015
 54. Finally8 - een meisje! - 18 Apr 2015
 55. Gwenael - een meisje! - 18 Apr 2015
 56. ihsane22 - 18 Apr 2015
 57. Janny80 - Dat is nog een verrassing! - 18 Apr 2015
 58. Lynn2 - een meisje! - 18 Apr 2015
 59. MammavanBMN - Dat is nog een verrassing! - 18 Apr 2015
 60. sally81 - 18 Apr 2015
 61. Tesje29 - Dat is nog een verrassing! - 18 Apr 2015

De bevaldatum van leden in week 34 is van zondag 12 April 2015 tot en met zaterdag 18 April 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014