Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 34

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

nikita26 (59.8 dagen geleden)
heey meiden hebben meer van jullie eigenwijze kindjes die met hun hoofd nog boven liggen en de billen beneden ? en wat word daarover tegen jullie gezegd ?


MerelO (59.8 dagen geleden)
@maaike84 - “Heel irritant ja! Wanneer gaat...„
Geen idee, de groepen voor de maanden zijn er al, zoeken in een lijst van heel veel maanden...mama1Ilse (59.8 dagen geleden)
ba ik vind de veranderingen helemaal niet handig en ik kan ook mijn foto`s niet aan passen wand dan zegt hij dat hun server niet werkt??? irritant. van mij mag het weer terug naar hoe het was wand dit is gewoon zo storend.


ikhouvanmijnschat (59.8 dagen geleden)
Irritant die verandering zeg
maaike84 (59.9 dagen geleden)
Heel irritant ja! Wanneer gaat de week voor week eruit dan?


MerelO (59.9 dagen geleden)
@mam1975 - “@MerelO - “@mam1975 - “@Me...„
Ik ook niet, ben wel in het oude v&a deel een vraag hierover tegengekomen. Op 1 na is iedereen het er wel over eens dat het niet en leuke wijziging is...mam1975 (59.9 dagen geleden)
@MerelO - “@mam1975 - “@MerelO - “Jee...„
Dit is ook echt niet leuk, ik snap ook eerlijk niet waar deze verandering voor nodig is.MerelO (59.9 dagen geleden)
@mam1975 - “@MerelO - “Jeetje mina, wat ...„
De weken gaan uiteindelijk ook weg, want ze willen dat je me gaat praten bij de community van de uitgerekende maand. Denk dus dat de weken uiteindelijk ook weg gaan, de maanden van als je baby geboren is, zijn ook al weg. Ik kletste mee met een gezellig clubje van mijn zoon. De maanden waren op, dus hadden we een aparte maand gekregen, maand 49, daarin kletsten weer dus al 2,5 jaar. Die is ook weg... we moeten maar een community aanmaken... Dit kunnen mijn hormonen niet aan momenteel!mam1975 (59.9 dagen geleden)
@MerelO - “Jeetje mina, wat een klote ver...„
Oh nu zie ik de verandering ook pas, jee zeg dat is zeker geen meerwaarde. Wat een zooitje is het nu zegmam1975 (59.9 dagen geleden)
@MerelO - “Jeetje mina, wat een klote ver...„
Ik lees eigenlijk altijd alleen hier in de week waarin we zitten en ik lees af en toe onder het kopje blogs. En de fotoboeken ga ik af en toe langs. Dus heb nog niks gemerkt aan veranderingen eigenlijk.
Vervelend dat je nu niks meer kunt vinden zegMerelO (60 dagen geleden)
Jeetje mina, wat een klote verandering op deze site zeg! Ik wil gewoon de vragen in een overzicht zien en niet lid moeten worden van community`s. Zo onoverzichtelijk en chaotisch. Wat een ellende, hopelijk beseffen ze dat snel en draaien ze het weer terug. Maar ja, zal wel modern zijn, maar ik haak enorm af zo! Kam nu met moeite nog alles vinden waar ik altijd kijk en lees en reageer, maar dat zal vast verdwijnen in de loop van de tijd.


ikhouvanmijnschat (60.4 dagen geleden)
Net een Plop geluid uit buik, raar,


ikhouvanmijnschat (60.4 dagen geleden)
@baby22015 - “ net te horen gekregen dat die...„
Ooh wat erg zeg, , veel sterkte voor hun in deze moeilijke tijdmam1975 (60.5 dagen geleden)
Nou ik heb eindelijk contact gehad met het kraambureau.
Ze hebben me vanaf begin juli meerdere keren gemaild ( wat dus in mijn spam-box terecht was gekomen ) en een paar keer gebeld. Maar ze hadden dus ook niet mijn mobiele nummer alleen de vaste lijn. En die is eerlijk gezegd vaak leeg omdat ik die nauwelijks gebruik.
Dus nu maar gelijk mijn mobiele nummer gegeven.
Ze komt 19 augustus om 19.00 uur langs, en neemt dan gelijk het bevalbad mee en daar krijg ik verdere uitleg van.
Gelukkig is dat nu ook geregeld, kan ik ook weer afstrepen van mijn lijstje.


MerelO (60.5 dagen geleden)
@baby22015 - “ net te horen gekregen dat die...„
Niet waar! Wat erg! De derde keer ook, hoe sterk moet je zijn om hier bovenop te komen, verschrikkelijknikita26 (60.5 dagen geleden)
@baby22015 - “ net te horen gekregen dat die...„
ah jeetje heftig zeg! bah geen woorden voor..mam1975 (60.5 dagen geleden)
@baby22015 - “ net te horen gekregen dat die...„
Oh nee wat verschrikkelijk zeg, ik krijg er helemaal de rillingen vanmama1Ilse (60.6 dagen geleden)
HALLO WEEK 34 van mij mag de verwarming buiten wel iets minder hoor pff of een kout windje bij de zon mag ook :)


mam1975 (60.7 dagen geleden)
Hier vandaag de hele bovenverdieping gedaan ( op de badkamer na ). Wat heerlijk boven komen is dat zeg.
Mijn kast ook gelijk leeggeruimd, 3 vuilniszakken vol kleding weggedaan in de kledingcontainer en allemaal los spul wat op de grond stond stond in de kast gedaan. Oogt gelijk een heel stuk netter.
Verder vanmiddag ons hondje opgehaald die 2 weken logeren was bij mijn oom en tante. Ze heeft het daar heerlijk gehad maar was ook weer erg blij ons te zien.


mam1975 (60.9 dagen geleden)
@baby22015 - “Zit ff naar het plaatje hierbo...„
Ja bij mij ook al vanaf week 33. Ik ben ook enorm gegroeid afgelopen 2 weken. `S nachts regelmatig kuitkrampen en dan ook alleen in mijn rechterbeen. Durf me geeneens meer uit te strekken.
En verder steeds zo`n last van mijn liezen
Maar ja we komen de laatste loodjes wel doormam1975 (60.9 dagen geleden)
@baby22015 - “@huppeltjes - “@S.89 - “Ka...„
Vluchttas heb ik ook niet gemaakt hoor. Ik ga er gewoon vanuit dat alles goed gaat en anders is de tas zo gepakt denk ik dan maarvalentijnsmama (61 dagen geleden)
@huppeltjes - “@valentijnsmama - “Week 34. ...„
ja laten we eerst maar es bevallen. haha! Nog zo`n dingetje. Maar goed benieuwd hoe het allemaal gaat straks. Heb nu al paar harde buiken gehad dit uur... zal voorwerk zijnhuppeltjes (61 dagen geleden)
@valentijnsmama - “Week 34. En wat worden de goed...„
Haha heeeeel herkenbaar! Hier ook geen zin in de nachtvoedingen, idd vooral door de andere kids waardoor er geen mogelijkheid is om overdags wat slaap te pakken.. Maar ach, hoort erbij he...
Eerst maar is bevallen hahavalentijnsmama (61.2 dagen geleden)
Week 34. En wat worden de goede nachten spaarzaam. Maar ben niet de enige zo te lezen. Ben ook klaar wakker. Zal wel een oefening zijn voor straks als we weer in de zombiestand de nacht voedingen moeten doen. De gebroken nachten... toch wel iets waar ik erg tegenop zie. Vooral met mn peuter erbij. Maarja we laten het gewoon over ons heen komen. Dat werkt vaak het best. Verder voel ik me een kamer olifant. Heb het gevoel dat de kilo`s eraan vliegen.


huppeltjes (61.3 dagen geleden)
Een schaapje....
Twee schaapjes...

Ik wil slapen!!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. *miertje* - 14 Nov 2015
 2. -vrolijkemama... - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2015
 3. c.s - 14 Nov 2015
 4. D83 - 14 Nov 2015
 5. Irene-91 - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2015
 6. Lin_da - 14 Nov 2015
 7. marlon35 - 14 Nov 2015
 8. Silke Roelant... - Weet het wel maar zeg het niet! - 14 Nov 2015
 9. Suzan1990 - een meisje! - 14 Nov 2015
 10. Tal010 - 14 Nov 2015
 11. Dierentuin - een meisje! - 15 Nov 2015
 12. futuremamamel - een jongen! - 15 Nov 2015
 13. Kim1919 - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2015
 14. L-aris - 15 Nov 2015
 15. mathilda22 - een meisje! - 15 Nov 2015
 16. MMvdW - een jongen! - 15 Nov 2015
 17. moniquevdelse... - 15 Nov 2015
 18. Sweet novembe... - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2015
 19. Trotse ouders... - een meisje! - 15 Nov 2015
 20. watervrouw86 - een meisje! - 15 Nov 2015
 21. Zeepaardje88 - een meisje! - 15 Nov 2015
 22. Jannus83 - een jongen! - 16 Nov 2015
 23. mama smit - een meisje! - 16 Nov 2015
 24. Merelmerle - Dat is nog een verrassing! - 16 Nov 2015
 25. Miss-Roses - een jongen! - 16 Nov 2015
 26. wonder7 - een jongen! - 16 Nov 2015
 27. AnnemiekP - een jongen! - 17 Nov 2015
 28. Daniii - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2015
 29. elmara - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Nov 2015
 30. gientje4 - 17 Nov 2015
 31. joline22 - 17 Nov 2015
 32. Krukje1 - 17 Nov 2015
 33. Magz - 17 Nov 2015
 34. BABY-NR3 - 18 Nov 2015
 35. Bessie24 - een meisje! - 18 Nov 2015
 36. ellenvanvaere... - Dat is nog een verrassing! - 18 Nov 2015
 37. i1988 - 18 Nov 2015
 38. Lidewij9 - 18 Nov 2015
 39. miertjee - Dat is nog een verrassing! - 18 Nov 2015
 40. Theotje - een jongen! - 18 Nov 2015
 41. kleinbeertje - een jongen! - 19 Nov 2015
 42. Lin89 - een jongen! - 19 Nov 2015
 43. Mamsvan4 - 19 Nov 2015
 44. mom2B-K - een jongen! - 19 Nov 2015
 45. najat3 - 19 Nov 2015
 46. Steej87 - een meisje! - 19 Nov 2015
 47. xxbrittxx - een meisje! - 19 Nov 2015
 48. Boefje2013 - 20 Nov 2015
 49. kimmetje1982 - een meisje! - 20 Nov 2015
 50. l29ukkie3 - 20 Nov 2015
 51. Mama-van-liev... - Weet het wel maar zeg het niet! - 20 Nov 2015
 52. truska - 20 Nov 2015
 53. volhouder - een meisje! - 20 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 34 is van zaterdag 14 November 2015 tot en met vrijdag 20 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015