Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

liefkleinbabytje (12.8 uur geleden)
@roxybaby - “@liefkleinbabytje - “@roxyba...„
Idd een zigzaggende streep die als ik mn vel bij elkaar duw wat naar binnen valt. T kan jeuken maar probeer er wel af te blijven. T is ook maar net hoe het licht erop valt. Zou best stiea kunnen zijn maae kan ook bloedvaten zijn. Als je je vel wat bij elkaar drukt en t valt wat naar binnen dat streepje dan weet je t zeker.roxybaby (1.3 dagen geleden)
@liefkleinbabytje - “@roxybaby - “@liefkleinbabyt...„
Hoe ziet dat bij jou eruit dan? Ik zie sinds gister ook 1 zigzaggende streep op mn buik. Beetje paars blauw van kleur. Doet ook een beetje pijn. Paar weken gelden was het nog een blauw plekje. Is dat dan striae?miep33 (1.6 dagen geleden)
@mamavanhaileyy - “Vandaag buik in gips gedaan wa...„
Gedeeltelijk ervaring mee. Ik begon poliklinisch bij de eerste en werd uiteindelijk medisch.. moet je even goed navragen of je mag blijven en je partner na de bevalling anders moet je na 3 uur weer naar huis en dat verschilt per ziekenhuis.mamavanhaileyy (2.2 dagen geleden)
Vandaag buik in gips gedaan wat mooi weeral nu is het echt aftellen he !!!!!! Ik ga poloklinsh bevallen nog dames ervaring mee ??
mamavanhaileyy (2.2 dagen geleden)
@aya-12 - “@mamavanhaileyy - “Hier de b...„
Amai zie de fout 2kilo300 was het op 33 weken Woops hihi men dochter was een fijntje hoor 2kilo920 toen ze kwamliefkleinbabytje (2.2 dagen geleden)
@roxybaby - “@liefkleinbabytje - “Hier la...„
Nee tis niet anders kan er niks aan veranderen helaas. Ow dat is ook een opgaaf trapje op op en af oef....panda-beer (2.4 dagen geleden)
Hier ook mog nooit gehoord over een schatting en een kurve. Heb over 1.5 week de ligingsecho, dan maar eens vragen...


aya-12 (2.5 dagen geleden)
@jab - “@aya-12 - “@jab - “@johali...„
idd dat zei mijn gynecologe ook dat de baby mooi haar curve volgt dus geen reden tot zorgen maken . en zoals je zegt het zijn maar schattingen hoor .miep33 (2.5 dagen geleden)
kan me niet herinneren van de eerste dat er schatting was gemaakt hoe groot en hoe zwaar? maar misschien verschilt dat met een gynaecoloog of vk.. ? woensdag even bij vk vragen bij liggingsecho of ze het kunnen zien.. ?


jab (2.5 dagen geleden)
@aya-12 - “@jab - “@johalie - “idd, l...„
Ik probeer me idd ook geen zorgen te maken. Wij zijn allebei ook niet groot en zwaar. Maar hij moet wel zn curve blijven volgen, en nu was ie wat afgezwakt. Maar ja t blijven schattingen he?aya-12 (2.5 dagen geleden)
@mamavanhaileyy - “Hier de baby op 33 weken 3200 ...„
dat wordt een goed brokje dan ;) beter wat zwaarder dan lichter dat je je geen zorgen moet maken .had je dachter ook zulk gewivht op die tijd ?aya-12 (2.5 dagen geleden)
@mamavanhaileyy - “Auw auw pijn aan de liezen kri...„
dat ken ik , gisteren avon was de kleine meid hier enorm actief en wilde zohard bewegen dat ze met haar voetjes zo hard stampte dat ze met haar hoofdje ofzo of de spieren van mijn lieze drukte telken als ze stampte ging ik bijna in hurk van de krampen en manlief vroeg aan me wat doe je toch een hele tijd . van mij mogt hij het gerust over nemen hoor !!!mamavan1prinses (2.5 dagen geleden)
Hallo 34 weken
Hier is er nog geen schatting gemaakt over hoe groot en zwaar ons kleintje is! Woensdag naar de gynaecoloog en dan zal ik eens vragen of hij een schatting kan maken, want ik ben wel heel benieuwd eigenlijk


mamavanhaileyy (2.6 dagen geleden)
Hier de baby op 33 weken 3200 geschat


mamavanhaileyy (2.6 dagen geleden)
Auw auw pijn aan de liezen krijgen men benen nimer deftig open precies een gans hihi :D


aya-12 (2.6 dagen geleden)
@jab - “@johalie - “idd, lichtgewich...„
hier ook een licht gewichtje vorige week met 33.3 weken was de baby geschat op 1883 gram . mijn zoontje was op 32.3 2008graam geschat en is geboren met het gewicht van 2920gram . de gynecologe zei tegen me dat ik me niet ongerust moet maken maar dat ik zeker geen baby ga hebben van 4 kg . ze zei ook dat het wel normaal kan zijn voor mijn baby`s aan gezien mijn zoontje zo licht en klein ( 47 cm ) geboren is mer 40 weken en een natuurlijke bevalling dus . wij zijn ook geen grote en zwaardere personen dus ...roxybaby (2.6 dagen geleden)
@liefkleinbabytje - “Hier last van nesteldrang vers...„
Ik zou daar ook niet blij mee zijn. Maar je kan er helaas niks tegen doen. Ik heb ook heel erg last van nesteldrang. Ik heb ook BI maar ben nu alle kozijnen in huis aan het schilderenefie (3.1 dagen geleden)
@liefkleinbabytje - “Hier last van nesteldrang vers...„
Herkenbaar hoor! Hier ook druk aan het lijstjes maken en afwerken. Enne je mag best even zeuren hoor, strepen voor een prachtig doel maar zou dr ook van balen..miep33 (3.3 dagen geleden)
@liefkleinbabytje - “Hier last van nesteldrang vers...„
haha nesteldrang heb ik niet echt gehad. haha manlief meer volgens mij... :)...
maar nog geen strepen maar heb ook niet een super dikke buik, maar vind het wel dik genoeg...

Maar zeuren mag toch nuliefkleinbabytje (3.4 dagen geleden)
Hier last van nesteldrang versie 2.0. En dat samen met bekkeninstabiliteit is een slechte combinatie kwam ik achter....
Vorige week verschenen allerlei strepen op mn buik. Klinkt oneerbiedig maar vond dat ineens heel erg. En niemand die dan zegt dat het niks uit maakt maakte het nog erger kan het nu wel weer loslaten. Straks een prachtig wondertje in mn armen. Hebben meer meiden dit gevoel ook gehad? Of ben ik gewoon een verwend nest die even niet moet zeuren


jab (3.7 dagen geleden)
@johalie - “idd, lichtgewichtje, maar als ...„
Met 20 wk was hij bovengemiddeld, en nu dus afgezwakt. Maar gezond is idd belangrijkste. We houden nu goed in de gaten of ie t nog leuk vindt in de buik.johalie (4.1 dagen geleden)
idd, lichtgewichtje, maar als hij gezond is kan het geen kwaad zeker? dan beval je ook wel gemakkelijker (als dat een troost is). is hij altijd al wat klein geweest, ik bedoel mee met zijn curve of is hij plots minder gaan groeien?
hoop dat het goed mag zijn volgende week, ben benieuwd. welke dag moet je? kga aan je denken. maar zal wel goed zijn!


miep33 (4.2 dagen geleden)
@jab - “@johalie - “@jab - “@johal...„
jeetje dat verwacht je ook niet, een klein mannekke dus. maar het belangrijkste is denk dat hij gezond is... succes volgende week!jab (4.4 dagen geleden)
@johalie - “@jab - “@johalie - “knap l...„
Uit de groeiecho blijkt dat ie nog klein is, ca 2000 gram. Dus volgende week opnieuw controle en ctg. Verwacht eindgewicht nu 2400 gram, dus geen zware jongenjohalie (4.4 dagen geleden)
@jab - “@johalie - “knap lastig de l...„
en???

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. chayenne - 05 Nov 2014
 2. eva... - een meisje! - 05 Nov 2014
 3. hiawata - 05 Nov 2014
 4. Hope19 - een jongen! - 05 Nov 2014
 5. kizba - een meisje! - 05 Nov 2014
 6. mamavannick - een jongen! - 05 Nov 2014
 7. Mamie-Claire - een meisje! - 05 Nov 2014
 8. miep33 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 9. Missfix - 05 Nov 2014
 10. mvDION - een jongen! - 05 Nov 2014
 11. Rebeccalam100 - 05 Nov 2014
 12. Sabrina87 - een jongen! - 05 Nov 2014
 13. secondblessin... - een meisje! - 05 Nov 2014
 14. Vlinder-29 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 15. KimberleyHayl... - een jongen! - 06 Nov 2014
 16. loona79 - 06 Nov 2014
 17. mama montana - een jongen! - 06 Nov 2014
 18. mama van HJS - een jongen! - 06 Nov 2014
 19. Mama.as - een meisje! - 06 Nov 2014
 20. marielle2014 - een jongen! - 06 Nov 2014
 21. Onsmeidenhuis... - een meisje! - 06 Nov 2014
 22. Raadsel - Dat is nog een verrassing! - 06 Nov 2014
 23. Valerie14 - een meisje! - 06 Nov 2014
 24. Zanne86 - 06 Nov 2014
 25. 86melissa - 07 Nov 2014
 26. engel74 - Dat is nog een verrassing! - 07 Nov 2014
 27. Gestante - een meisje! - 07 Nov 2014
 28. myangels - een jongen! - 07 Nov 2014
 29. panda-beer - Dat is nog een verrassing! - 07 Nov 2014
 30. Sheeva - 07 Nov 2014
 31. sjaantje - 07 Nov 2014
 32. woesepip - 07 Nov 2014
 33. jesben07 - 08 Nov 2014
 34. Juuth86 - een jongen! - 08 Nov 2014
 35. keesjuh - 08 Nov 2014
 36. mary83 - een meisje! - 08 Nov 2014
 37. MGL - een jongen! - 08 Nov 2014
 38. MickeyK - 08 Nov 2014
 39. neetjevd - een jongen! - 08 Nov 2014
 40. Petit Met - een meisje! - 08 Nov 2014
 41. Saar85 - een jongen! - 08 Nov 2014
 42. Swan83 - een jongen! - 08 Nov 2014
 43. Aya-12 - een meisje! - 09 Nov 2014
 44. bestfriends - 09 Nov 2014
 45. Fiena - een meisje! - 09 Nov 2014
 46. Karlien34 - 09 Nov 2014
 47. lytske - 09 Nov 2014
 48. mamavan1prins... - 09 Nov 2014
 49. mami-S - Dat is nog een verrassing! - 09 Nov 2014
 50. Ninih - 09 Nov 2014
 51. rozetheewolkj... - een jongen! - 09 Nov 2014
 52. Sousou85 - 09 Nov 2014
 53. veen - Dat is nog een verrassing! - 09 Nov 2014
 54. amanda262716 - een meisje! - 10 Nov 2014
 55. IkBenBen - 10 Nov 2014
 56. Jke - een meisje! - 10 Nov 2014
 57. MamavanBirthe - een tweeling!een tweeling! - 10 Nov 2014
 58. novembermam - een meisje! - 10 Nov 2014
 59. Royal Couple - een jongen! - 10 Nov 2014
 60. Tulpblaadje - een meisje! - 10 Nov 2014
 61. biancabeeb - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 62. dotje27 - 11 Nov 2014
 63. juudje79 - 11 Nov 2014
 64. Konijntjes - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 65. Lebuina - een meisje! - 11 Nov 2014
 66. Lilly79 - een jongen! - 11 Nov 2014
 67. Lolaaf - een jongen! - 11 Nov 2014
 68. Madita - een meisje! - 11 Nov 2014
 69. mama As - een meisje! - 11 Nov 2014
 70. mama-3-boys - een jongen! - 11 Nov 2014
 71. QueenyS - een jongen! - 11 Nov 2014
 72. roval - 11 Nov 2014
 73. wendy_28 - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 34 is van woensdag 5 November 2014 tot en met dinsdag 11 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014