Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

flindertje (3.3 uur geleden)
@Tinne86 - “pfff...sinds gisteren avond ee...„
Die menstruatie-krampen heb ik ook, maar ik heb geen idee wat het is. Dus als iemand weet wat het is, ik ben ook geïnteresseerd in wat het kan zijnflindertje (3.4 uur geleden)
@Ti89 - “@flindertje - “@Ti89 - “Wa...„
O ja dan kan ik geloven dat het soms wel zwaar is.

Mijn jongste dochter is dan wel ouder, maar moet vaak ook nog opgetild worden en praten doet ze ook zo goed als niet. Dus die komt mij altijd roepen (lees eens kloppen op mijn been en `eeeuhh eeuhh` zeggen) om dan naar het gene wat ze wil te lopen in de hoop dat ik mee ga en ze zo krijgt wat ze wil.

Maar ja zo 2 zwangerschappen kort op elkaar lijken mij inderdaad wel heel zwaar en lang aanvoelen.

Hopelijk trek je het toch nog even of kan je hulp krijgen bij bepaalde zaken.Tinne86 (5.8 uur geleden)
pfff...sinds gisteren avond een aantal keren soort `menstruatie-krampen` gehad. ook heb ik sinds een paar dagen dat mijn handen pijn doen...net of er gaat een kramp inschieten als ik iets vast neem.
kan iemand me uitleggen wat deze `menstruatie-krampen` en de pijn in mn handen kunnen zijn??


Ti89 (15.6 uur geleden)
@flindertje - “@Ti89 - “Wat ben ik blij als...„
Qua kwaaltjes mag ik niet klagen maar niet in slaap komen, 8x op een nacht eruit om te plassen, een dochter van 11 maanden die schreeuwt omdat ze nog niet kan praten en nog niet loopt dus over in en opgetild moet worden gaan je op een gegeven moment wel opbreken. Ik ben 4 maanden niet zwanger geweest na die kleine meid dus voel me net een olifant met zo`n lange dracht. Ik wil weer lekker mezelf zijn...

flindertje (18.1 uur geleden)
@Ti89 - “Wat ben ik blij als deze zwang...„
Oei zo een slechte zwangerschap?babylove90 (18.7 uur geleden)
@pieliepalliepollie - “Mag ik even mijn onvrede uitte...„
Zwanger zijn is gewoon vreselijk haha hier zwangerschapsischias pff heel fijn met een peuter van 21 die ook over heen gesleept moet worden en bij mama wil.. Sterkte!Ti89 (1.1 dagen geleden)
Wat ben ik blij als deze zwangerschap erop zit!


thonine (1.1 dagen geleden)
Bleeh als ik 2 uur niet gegeten heb voelt het alsof ik mezelf dagen heb uitgehongerd. Helemaal trillerig wordt ik er van. De baby zal wel een groeispurt maken


HannB (1.8 dagen geleden)
@pieliepalliepollie - “Mag ik even mijn onvrede uitte...„
niet leuk!!! helemaal niet met een peuter die het je nog moeilijker maakt op die manier!! (het beeld van die onesie moet ik wel heel hard om lachen ;-))thonine (1.8 dagen geleden)
@pieliepalliepollie - “Mag ik even mijn onvrede uitte...„
Ik ben wel blij om te lezen dat ik niet de enige ben in een primark onesie. er doorheen zitten magpieliepalliepollie (1.9 dagen geleden)
Mag ik even mijn onvrede uitten?! (Vast wel!).

Ik ben er he-le-maal klaar mee! Ik sleep me dag en nacht een ongeluk aan mijn peuter (bad/bed/eetstoel/trap en heb voor de zoveelste keer een spier aan de zijkant van mijn buik verrekt (AUW dat doet mega zeer) Mijn buik staat rechts boven mijn navel ZO strak dat zelfs de kleding die ik draag me zeer doet, ik loop nu dis al dagen in een roze konijnen Onesie van de Primark want dat zit nog het lekkerst en het boeit me niet dat het er niet uit ziet (het ziet er ook echt niet uit ik lijk nog het meest op een grote pluizige roze olifant). Ik heb mijn gynaecoloog vanochtend gelijk gebeld na nacht from hell nummer zoveel (peuter die de hele nacht huilt en op schoot wil liggen slapen...) en aangegeven dat ik fysiek nu echt hard achteruit ga. Gelukkig kan ik as maandag ochtend al terecht en hoef ik niet nog 2,5 week te wachten. Ik wil gewoon dat ze me die datum gaan laten prikken voor die keizersnede wat mij betreft in week 37 of 38 maar het gaat gewoon NIET meer.

Morgen is mijn man gelukkig weer een paar dagen thuis dan sluit ik me op in mijn slaapkamer en kom ik er alleen nog maar uit om naar de wc te gaan of te eten maar voor de rest ga ik in bed liggen.

Zo dat lucht op!


flindertje (2 dagen geleden)
Hallo week 34.
Ik ben blij dat het ondertussen al week 34 is geworden. Het begint wat zwaar te worden met de vele pijntjes


watervrouw84 (2.2 dagen geleden)
Hallo week 34! Heerlijk gevoel. Ondanks dat ik al lang niet meer kan werken zeg ik toch, hallo verlof! Wat een super gevoel. Nu hopen dat alle 100 dingen die in huis nog gedaan moeten worden, snel afkomen....


thonine (2.2 dagen geleden)
Vandaag zwangerschapsverlof ingegaan.wel klote dat mijn zwangerschapsverlof in het teken staat van uwv bezoekjes bezoekjes aan de rechtswinkel etc ivm mijn ontslag dat ik ga aanvechten. Ik wordt er een beetje emo door ik kon vanochtend zelfs huilen om een leeg pak melk. Nu eerst even iets doen waar ik blij van wordt heb ik besloten: schoooonmaken!!


strishka (2.2 dagen geleden)
@Ger14 - “@strishka - “@Ger14 - “@Yd...„
dat in ieder geval niet ;-)Ger14 (2.2 dagen geleden)
@strishka - “@Ger14 - “@Ydenna - “@Ger1...„
Bij mij zal het helaas nooit van de baan gaan! maar goed wist al van te voren dat ik nooit thuis mag gaan bevallen! 1 voordeel ik hief niet bang te zijn dat ik over tijd loop!MvD10 (2.4 dagen geleden)
Pff en we zijn weer eens wakker, dit keer werd ik niet wakker van de jeuk maar van een onrustige buik.. Nu wel jeuk er bij natuurlijk.. Pff zucht steun haha.. Ff klagen en dan zo hopenlijk weer lekker slapen


strishka (2.9 dagen geleden)
ik ben off to week 35! ciao!


strishka (2.9 dagen geleden)
@Ger14 - “@Ydenna - “@Ger14 - “@stri...„
ik ben blij dat deze zwangerschap de suiker van de baan is...ik had ht de vorige keer nl niet. mocht uiteindelij ook thuis bevallen, maar heb toch voor zkhuis gekozen...dit maal voor kraamhoteltinne86 (3.2 dagen geleden)
@HannB - “Al mijn verplichtingen zijn vo...„Kells88 (3.7 dagen geleden)
@HannB - “Al mijn verplichtingen zijn vo...„
BroedkipjeHannB (3.9 dagen geleden)
Al mijn verplichtingen zijn voorbij!! vanaf nu mag ik broeden!!!


tinne86 (4 dagen geleden)
@pokerface - “@tinne86 - “@HannB - “@tin...„
hoop ik ook...al zal het wel tanden bijten wordenGer14 (4 dagen geleden)
@Ydenna - “@Ger14 - “@strishka - “@Ge...„
Ja je wordt dan standaard met 38 weken ingeleid! Je hebt idd kans op een groot kind en je lichaam gaat dan tegen werken`MvD10 (4 dagen geleden)
Kleine meid was vandaag 2400gr met 34.2.. Gemiddeld volgens de gyn..
Vanaf nu elke week op controle!:) bij verlos was het om 3-4w nog, dus helemaal niet erg dat ik nu officieel ben overgenomen..
Wel even schrikken dat ze de kleine ivm leverwaarden nog iets eerder willen halen, maar de zekerheid is ook wel heel prettig!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. Nu online Carmentje1986 - een meisje! - 07 Dec 2014
 2. Erica Jones - 07 Dec 2014
 3. Gosiaimp - 07 Dec 2014
 4. grilex - 07 Dec 2014
 5. judith34 - een jongen! - 07 Dec 2014
 6. malise - een meisje! - 07 Dec 2014
 7. mammavanluca - een jongen! - 07 Dec 2014
 8. Mariajulia - een meisje! - 07 Dec 2014
 9. MvD10 - een meisje! - 07 Dec 2014
 10. suuzy - een tweeling!een tweeling! - 07 Dec 2014
 11. Weegschaal91 - 07 Dec 2014
 12. Draadje - Dat is nog een verrassing! - 08 Dec 2014
 13. gustave - 08 Dec 2014
 14. Jusuf22 - 08 Dec 2014
 15. Lien19 - Dat is nog een verrassing! - 08 Dec 2014
 16. Mama-lief - een meisje! - 08 Dec 2014
 17. MamaJD - 08 Dec 2014
 18. Maudje87 - een jongen! - 08 Dec 2014
 19. Melmo - 08 Dec 2014
 20. Shaste - een meisje! - 08 Dec 2014
 21. Stoddetje - een meisje! - 08 Dec 2014
 22. Tinne86 - een meisje! - 08 Dec 2014
 23. Vlinder120308 - 08 Dec 2014
 24. FemDolly - een jongen! - 09 Dec 2014
 25. maylein - een jongen! - 09 Dec 2014
 26. Mniek - 09 Dec 2014
 27. Rukhzar - Dat is nog een verrassing! - 09 Dec 2014
 28. Sassefras02 - een meisje! - 09 Dec 2014
 29. ArjanneSem - 10 Dec 2014
 30. cherri88 - 10 Dec 2014
 31. Eindelijkeenk... - Dat is nog een verrassing! - 10 Dec 2014
 32. jessy mama va... - Dat is nog een verrassing! - 10 Dec 2014
 33. Kells88 - een jongen! - 10 Dec 2014
 34. MamaM87 - 10 Dec 2014
 35. mamma86 - een meisje! - 10 Dec 2014
 36. Mamski-kim - 10 Dec 2014
 37. Mamz84 - een meisje! - 10 Dec 2014
 38. mh82 - 10 Dec 2014
 39. missnovember - een meisje! - 10 Dec 2014
 40. Niron - 10 Dec 2014
 41. Tiepmiep35 - 10 Dec 2014
 42. yassie - Dat is nog een verrassing! - 10 Dec 2014
 43. 2prachtigedoc... - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 44. Claudje31 - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 45. Flindertje - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 46. juliekevd - een jongen! - 11 Dec 2014
 47. kimmeuh87 - een meisje! - 11 Dec 2014
 48. LiesjeC - een tweeling!een tweeling! - 11 Dec 2014
 49. maie - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 50. misszorro - 11 Dec 2014
 51. Sun.Flower - een jongen! - 11 Dec 2014
 52. thonine - een meisje! - 11 Dec 2014
 53. watervrouw84 - een meisje! - 11 Dec 2014
 54. xCherry - een meisje! - 11 Dec 2014
 55. babylove90 - een jongen! - 12 Dec 2014
 56. Damabo - een jongen! - 12 Dec 2014
 57. Flowers79 - een meisje! - 12 Dec 2014
 58. handcuffs - een meisje! - 12 Dec 2014
 59. Hartewens08 - Dat is nog een verrassing! - 12 Dec 2014
 60. iblo - een meisje! - 12 Dec 2014
 61. Jpe - 12 Dec 2014
 62. leentje36 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 12 Dec 2014
 63. loesjuh92 - 12 Dec 2014
 64. MamaI - een jongen! - 12 Dec 2014
 65. Marijke87 - Dat is nog een verrassing! - 12 Dec 2014
 66. monais - een jongen! - 12 Dec 2014
 67. Rowena91 - een meisje! - 12 Dec 2014
 68. thasista1 - 12 Dec 2014
 69. Ti89 - een jongen! - 12 Dec 2014
 70. ano83 - 13 Dec 2014
 71. Herlinde - 13 Dec 2014
 72. LoveOurLife. - 13 Dec 2014
 73. LyHa - 13 Dec 2014
 74. Mennn - een jongen! - 13 Dec 2014
 75. rebecca88 - een jongen! - 13 Dec 2014
 76. Schrollan - 13 Dec 2014
 77. sies - Dat is nog een verrassing! - 13 Dec 2014
 78. Wiilleke - een meisje! - 13 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 34 is van zondag 7 December 2014 tot en met zaterdag 13 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014