Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

anique87 (9 minuten geleden)
@-Peach- - “Ik denk dat ik gek wordt! Al...„
Ai, das echt balen. Hoop dat er toch nog snel iemand komt.anique87 (12 minuten geleden)
@yeemskie - “@anique87 - “@MommyE - “@a...„
Ja maar ze was extreem stil en kreeg met duwen op buik ook amper reactie. Na de ctg vandaag is ze weer actiever en voel ik haar meerdere malen per dag. Toch fijner gevoelPurpleRose (22 minuten geleden)
@CarolineL - “@purplerose - “Hebben jullie...„
hahaha sorry, hier moest ik wel even om lachen ;)

Ik ook niet echt, maar doe het altijd voor mn dochter.. alleen nu word ik er echt sjaggie van als ze bellen :$ en verder ook niet echt behoefte aan vriendinnen ofzo.. alleen mn gezinnetje om me heen is voldoende op het moment.. visite laat ik wel komen, maar ben stiekem ook altijd wel blij als ze weg zijn en het weer rustig is in huismamavan LJ (29 minuten geleden)
@moby-girl - “@mamavan LJ - “@yeemskie - ?...„
Nou super!!!

mamavan LJ (31 minuten geleden)
@yeemskie - “@moby-girl - “@mamavan LJ - ...„
Tja..ik ben ook niet groot 1.63 maar heb wel een man van 2 meter.
Dus ik zal geen kleine spruit op de wereld zetten..ik mag blij zijn als de baby met 37 weken 3500 weegt...nou ja beter dan 5 kilo hihihihi.
en het was niet vervelend bedoeld hoor yeemskie.mamavan LJ (33 minuten geleden)
@moby-girl - “@mamavan LJ - “@s1uus1980 - ...„
Jij leest alleen het woord `roken` en gaat meteen in de verdediging. Eerst lezen dan reageren. Ik zeg...roken of een bepaalde leefstijl. ..marieke31 (1.5 uur geleden)
Drink hele dag melk heerlijk. Zelfs als ik snachts eruit moet drink ik melk. Zuur word er heel even zachter van. Maar snachts moet ik altijd 1 of 2rennies nemen. Buik groeit echt hard zeg. Savonds staat hij strak. Savonds lekker op bed insmeren.


CarolineL (2.4 uur geleden)
@purplerose - “Hebben jullie ook niet zo`n be...„
Heb nooit behoefte aan men schoonouders, ookal ben ik niet zwangerdebby85 (2.9 uur geleden)
@overwinnaar - “@debby85 - “hallo allemaal, ...„
dankje schatoverwinnaar (3.8 uur geleden)
@debby85 - “hallo allemaal, ik ben wel nie...„
antagel volgens doktersrecept innemen of een glas melkdebby85 (4 uur geleden)
hallo allemaal, ik ben wel nieuw hier hor. wat doen jullie tegen zure maag


overwinnaar (4.7 uur geleden)
@purplerose - “Hebben jullie ook niet zo`n be...„
Ik hoef niet perse naar andere mensen toe ... Heb meer behoefte dat mijn man er gewoon is en dat ik tegen hem kan `aanzeuren`.
Ik heb de spullen voor de baby binnen .. laatste wat ik moest kopen (van de kraambzorg) en wat ik wilde kopen gekocht ... stoffen voor verzorgingstas naar oma van mijn man gebracht (hopelijk komt hij voor de bevalling af) en nu gewoon genieten en afwachten
Nog wel een weekendje naar mijn ouders huis vlakbij de Duitse grens (soort vakantietje) ouders zijn in Frankrijk hahapurplerose (4.8 uur geleden)
Hebben jullie ook niet zo`n behoefte aan andere mensen? Ik weet niet, heb de laatste 2 week helemaal geen behoefte aan mn schoonouders bv.,ze wonen wat verder weg en anders praten we dagelijks wel is via skype maar als manlief er niet is heb ik daar nu helemaal geen zin in, ontwijk ze steeds..Misschien beetje gemeen maar wil even rust gewoon..... meer last van?


purplerose (4.9 uur geleden)
@-Peach- - “Ik denk dat ik gek wordt! Al...„
Ohhhhhh probeer rustig te blijven, al dnap ik dat dat moeilijk is..he wat erg! Rustig aan, komt wel op tijd weer klaaroverwinnaar (5 uur geleden)
@-Peach- - “Ik denk dat ik gek wordt! Al...„
Oh jeetje dat is bagataliserend gezegd naar... jemig daar moet ik nou ook echt niet aan denken. Hopelijk vergoed je verzekering deze schade ook...mampap (5 uur geleden)
Net terug van vk kleine jongen doet het super geboorte gewicht wordt geschat op ong 7 pond..


li1 (6 uur geleden)
@-Peach- - “Ik denk dat ik gek wordt! Al...„
O nee. Dat is flink balen. Gelukkig heb je nog 5 weken. Als het goed is. Probeer rustig te blijven. Stress is niet goed voor je beeb. Sterkte.-Peach- (6.3 uur geleden)
Ik denk dat ik gek wordt!

Alles was af in de babykamer .Wat krijg je dan...een lekkage! Behang eraan, muur eraan, vloer eraan. Geen loodgieter die tijd heeft....help! Dat heb ik weer...:(


eefje22baby (9.7 uur geleden)
@purplerose - “@eefje22baby - “Gister avond...„
Heb wel af en toe een harde buik gehad..maar gister was het non stop harde pijnlijke buik...kon ni normaal lopen... vandaag nog wel harde buiken af en toe maar niks in verglijking met gister...purplerose (9.8 uur geleden)
@eefje22baby - “Gister avond toch vk gebeld.. ...„
Jee was vast ook wel even schrikken dan, alleen gisteren zo last gehad of vaker kortere periodes? Hopelijk blijft je beeb iig lekker zitten tot 37wk. Is het vandaag weer helemaal rustig?eefje22baby (10.1 uur geleden)
Hier vandaag met de kledingkast bezig.. pff wat een zooi heb je dan toch nog.. vast me winter goed na gekeken en wat ik wil bewaren vast klaar gehangen op zolder in de kast.. zodat ik na de kraamtijd niet allea nog moet.. en vast wat dunne winter dingen in de kast gelegd... wel heerlijk zo n strak kastje..


mampap (10.6 uur geleden)
Vandaag weer afspraak bij de vk gaan alles doorspreken voor de bevalling. . Wordt nu wel steeds spannender gaat zo ontzettend hard allemaal. . Wel heerlijk verlof nu alleen is de nesteldrang begonnen alles moet schoon heb ik normaal echt nooit haha.


Danielleee90 (10.7 uur geleden)
Alweer in week 34.. Zaterdag bellypaint gehad, echt heel leuk! Zondag middagje ziekenhuis gehad, maar achteraf was gelukkig alles goed.. Verder lekker rustig gehouden gisteren! Deze week gelukkig niet al teveel op de planning, dus ik denk maar eens even aan mezelf.. Nog 6 weekjes, spannend!!!


overwinnaar (10.9 uur geleden)
@anique87 - “@MommyE - “@anique87 - “34...„
Vorige week ook gehad ... gelukkig was bij mij ook alles goed ...
Vond het wel leuk om te zien dat de hartslag sneller en rustiger ging en om de bewegingen te zien op de onderste lijn (bleek achteraf haha)yeemskie (11.6 uur geleden)
@anique87 - “@MommyE - “@anique87 - “34...„
Mooi dat alles er goed uit ziet. Ze worden sowieso minder bewegelijk nu toch ivm minder ruimte is mij verteld....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. 83An - 07 Okt 2014
 2. anno1985 - 07 Okt 2014
 3. Beest1984 - een jongen! - 07 Okt 2014
 4. Christel1987 - 07 Okt 2014
 5. druifke - Dat is nog een verrassing! - 07 Okt 2014
 6. eefje22baby - Dat is nog een verrassing! - 07 Okt 2014
 7. faithlyn - 07 Okt 2014
 8. joyceex95 - een jongen! - 07 Okt 2014
 9. lbj84 - een jongen! - 07 Okt 2014
 10. li1 - een jongen! - 07 Okt 2014
 11. Mar... - 07 Okt 2014
 12. mytime - een jongen! - 07 Okt 2014
 13. nyn1995 - een meisje! - 07 Okt 2014
 14. samira30 - een jongen! - 07 Okt 2014
 15. acuriel - 08 Okt 2014
 16. ARANKAAJC - een jongen! - 08 Okt 2014
 17. BBMarin - een jongen! - 08 Okt 2014
 18. DaisyM - een jongen! - 08 Okt 2014
 19. danitsja83 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2014
 20. elkee - een jongen! - 08 Okt 2014
 21. Linn22 - 08 Okt 2014
 22. maisa - 08 Okt 2014
 23. Nu online missy2nd - 08 Okt 2014
 24. SamanthaMisch... - een jongen! - 08 Okt 2014
 25. xkeetx - een meisje! - 08 Okt 2014
 26. Bloempje2788 - een meisje! - 09 Okt 2014
 27. Chrisss82 - een jongen! - 09 Okt 2014
 28. Ezzy18 - een meisje! - 09 Okt 2014
 29. jajessica - 09 Okt 2014
 30. juliette80 - een meisje! - 09 Okt 2014
 31. LauraYusupova - een meisje! - 09 Okt 2014
 32. Mama van Medi... - Weet het wel maar zeg het niet! - 09 Okt 2014
 33. Mampap - een jongen! - 09 Okt 2014
 34. Marieke31 - een jongen! - 09 Okt 2014
 35. MijnMoppie - 09 Okt 2014
 36. moedervanA - een meisje! - 09 Okt 2014
 37. Proud Mam - een jongen! - 09 Okt 2014
 38. shirly - 09 Okt 2014
 39. vleer86 - 09 Okt 2014
 40. Bamfroosje - 10 Okt 2014
 41. Butterfly1987 - een meisje! - 10 Okt 2014
 42. EmilieSV - een jongen! - 10 Okt 2014
 43. FAVA - 10 Okt 2014
 44. Gingersakir - een meisje! - 10 Okt 2014
 45. L84 - een jongen! - 10 Okt 2014
 46. loveeee - 10 Okt 2014
 47. marloes200 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 10 Okt 2014
 48. Mcvdg - een meisje! - 10 Okt 2014
 49. MoArtie - 10 Okt 2014
 50. Pascaleke - 10 Okt 2014
 51. Suhi - 10 Okt 2014
 52. Vincianoenmar... - een meisje! - 10 Okt 2014
 53. xi - 10 Okt 2014
 54. -Melly- - een jongen! - 11 Okt 2014
 55. Blessed-Happy... - een jongen! - 11 Okt 2014
 56. Chi2thenina - een meisje! - 11 Okt 2014
 57. Ennasus87 - 11 Okt 2014
 58. maaike111 - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 59. mamavan LJ - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 60. mlok - 11 Okt 2014
 61. MommyE - een jongen! - 11 Okt 2014
 62. mvlas - een jongen! - 11 Okt 2014
 63. samenduvel - 11 Okt 2014
 64. saskiadaan - een meisje! - 11 Okt 2014
 65. Yeemskie - een meisje! - 11 Okt 2014
 66. Yp32 - een meisje! - 11 Okt 2014
 67. zwangervanons... - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 68. anique1 - Dat is nog een verrassing! - 12 Okt 2014
 69. Cassidy - Dat is nog een verrassing! - 12 Okt 2014
 70. Danielleee90 - een meisje! - 12 Okt 2014
 71. Ella08 - een jongen! - 12 Okt 2014
 72. lovemybeeb - 12 Okt 2014
 73. mama van ya - 12 Okt 2014
 74. Marva77 - een jongen! - 12 Okt 2014
 75. mijnengeltjes - een meisje! - 12 Okt 2014
 76. milaa - een meisje! - 12 Okt 2014
 77. ons2dewonder - een jongen! - 12 Okt 2014
 78. -Peach- - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2014
 79. Anique87 - een meisje! - 13 Okt 2014
 80. Anne26 - 13 Okt 2014
 81. BertxBirgit - een meisje! - 13 Okt 2014
 82. Liekje82 - 13 Okt 2014
 83. nance01 - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2014
 84. Nu online proudmommyof3 - een meisje! - 13 Okt 2014
 85. PurpleRose - een jongen! - 13 Okt 2014
 86. RedBeauty - een meisje! - 13 Okt 2014
 87. Rizalin - een meisje! - 13 Okt 2014
 88. Nu online toepske78 - een meisje! - 13 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 34 is van dinsdag 7 oktober 2014 tot en met maandag 13 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014