Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
34

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 34 begint bij dag 238 en loopt tot dag 245.
Het is je 35e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.


Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.


Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

dibri6 (9 uur geleden)
Lekker dat dat niet gemeld is ik had er al een raar gevoel bij ...


Jck (9.1 uur geleden)
@dibri6 - “morgen eerst maar eens het uwv...„
Het is inderdaad waar dat je verlof 6 weken voor de uitgerekende datum ingaat bij zw. Tenzij je je weer helemaal beter kun melden en twee weken kunt werken. Ik wilde ook 4 weken maar helaas vanwege zw 6 weken.dibri6 (9.3 uur geleden)
morgen eerst maar eens het uwv bellen.... ik heb mijn zwangerschapsverlof aangevraagd maarrrr ben nu in de zw ten gevolge van zwangerschap en dan zou mijn verlof ook 6 weken voor de uitgerekende datum in moeten gaan zegt de website :S getverderrie bel je er twee keer over en begin me nu echt zorgen te maken dat het weer eens niet goed verloopt. ik heb nu namelijk aangegeven dat ik hem 4 weken voor de uitgerekende datum wil laten ingaan.


dibri6 (10.3 uur geleden)
morgen nog even met mn man op pad voor wat laatste dingetjes.... wil zo graag een tutu of iets ahahah voor haar eerste foto
dibri6 (10.5 uur geleden)
mijn eerste bevalling was een spoedkeizersnede dus dat ging supersnel... 2e bevalling was een natuurlijke maar duurde anderhalve dag zonder pijnstilling en was heel vermoeiend en pijnlijk... moet zowieso inwendige bewaking dus dan lig ik toch al aan bed gekluisterd haha


Bloemp (10.7 uur geleden)
@nataz - “@Klerkje1 - “@nataz - “Nie...„
Ik heb dit bij mijn vorige zwangerschap ook gehad onder mijn ogen, maar is weer zo goed als weg getrokken.3ewenskindje (10.9 uur geleden)
@xaya - “@3ewenskindje - “@88em - “...„
Van het cz had ik toen wel een boekje gekregen van Zetje krijgt een zusje. Dat paar keer voorgelezen. Maar niet bijzonder veel gedaan. Wel tegen het einde vaak benoemt dat er een baby bij kwam.

Maar ik moet ook zeggen dat het aandacht delen me alles mee viel. Ik had verwacht dat hij er idd meer moeite mee zou hebben.

Maar als ik de jongens nu ook zie met kleine baby`s. Zo lief zijn ze ervoor. Denk dat dat helemaal goed komt.

Nu zijn natuurlijk niet alle kindjes hetzelfde. Maar het over grote deel van de kindjes uit onze vriendengroep had geen moeite met een volgend broertje of zusje.

Denk dat wij als ouder het allemaal spannender vinden. Omdat je ze graag allemaal evenveel liefde wil geven en geen van alle te kort wilt doenree83 (11 uur geleden)
ik heb bij al de twee bevallingen een ruggenprik gehad, ik vind het ideaal. weet niet of ik het nu doe, maar moest toen alle twee keer aan de wee opwekkers en dan is een ruggenprik erg fijn, weinig last gehad van de weeënstorm/ pijn


xaya (12.8 uur geleden)
@nataz - “@Klerkje1 - “@nataz - “Nie...„
Hier ook, na de eerste mooie dag. Ik word altijd snel bruin, zonder te verbranden, dus helemaal niet gewend aan smeren... Idd alsof je te dikke foundation hebt gesmeerd, heb eerste dagen zitten boenen, nu maar bij neergelegd en hopen dat t niet erger wordt.klerkje1 (12.8 uur geleden)
@moossie80 - “Ohwww bah wat een lage bloeddr...„
Zakken drop leeg eten?

Kan je alleen maar succes wensen....klerkje1 (12.9 uur geleden)
@nataz - “@Klerkje1 - “@nataz - “Nie...„
Oh, wat vervelend!

Ook van die bloeddruk trouwens. Ik krijg daar al een tijdje medicijnen voor, maar heb desondanks enorme olifantpootjes..moossie80 (13.7 uur geleden)
Ohwww bah wat een lage bloeddruk heb ik..... 90/55 heeft iemand tips? Als ik ga liggen word het nog lager vrees ik. Extra zout en bouillonetje neem ik vaak extra maar helpt niet veel.


nataz (14 uur geleden)
@Klerkje1 - “@nataz - “Niet verkeerd hoor...„
ik heb onder mijn ogen/op mijn wangen en boven mijn lip bruine vlekken. Het lijkt net of ik (een te donkere) foundation niet goed heb uitgesmeerd. Ineens zat het er, sinds dit weekend.nataz (14.1 uur geleden)
@Esy - “@nataz - “Niet verkeerd hoor...„
Ik hoop het ook! Vind het vooral zo vervelend dat het niet meer weg gaat. Ik hoop dat het niet erger wordt!nataz (14.2 uur geleden)
Ojee 2: net bij de verloskundige vandaan. Een te hoge bloeddruk en ik hou erg veel vocht vast. Morgen terug komen, urine en bloeddruk controleren. Mocht bloeddruk hoog blijven of urine niet goed, kijken we hoe nu verder....


Klerkje1 (14.2 uur geleden)
@nataz - “Niet verkeerd hoor, dit weertj...„
Hoe merk je dat, zie je meteen allemaal vlekken ontstaan als je in de zon geweest bent?Klerkje1 (14.2 uur geleden)
@Esy - “34 weken vandaag! Best een mij...„
Hoera, fijne mijlpaal is dat toch wel, hè3ewenskindje (16.3 uur geleden)
@xaya - “@3ewenskindje - “@88em - “...„
Van het cz had ik toen wel een boekje gekregen van Zetje krijgt een zusje. Dat paar keer voorgelezen. Maar niet bijzonder veel gedaan. Wel tegen het einde vaak benoemt dat er een baby bij kwam.

Maar ik moet ook zeggen dat het aandacht delen me alles mee viel. Ik had verwacht dat hij er idd meer moeite mee zou hebben.

Maar als ik de jongens nu ook zie met kleine baby`s. Zo lief zijn ze ervoor. Denk dat dat helemaal goed komt.

Nu zijn natuurlijk niet alle kindjes hetzelfde. Maar het over grote deel van de kindjes uit onze vriendengroep had geen moeite met een volgend broertje of zusje.

Denk dat wij als ouder het allemaal spannender vinden. Omdat je ze graag allemaal evenveel liefde wil geven en geen van alle te kort wilt doenEsy (16.8 uur geleden)
@nataz - “Niet verkeerd hoor, dit weertj...„
Hier komt het er gewoon door heen met hoedjes en factor 50 smeren. Hoop dat het bij jou wel helpt!nataz (17 uur geleden)
Niet verkeerd hoor, dit weertje als je verlof net begonnen is!!!
Maar ojee, begin van een zwangerschapsmasker... Verplicht in de schaduw, hoedjes en factor 50 smeren dan maar...


Esy (18.7 uur geleden)
34 weken vandaag! Best een mijlpaal zonder weeen en ziekenhuis opnames deze 34 weken gehaald!


Esy (18.8 uur geleden)
Wij hebben ook geen tuin, wel een balkon. Maar dat is 1,5 meter breed en valt niet veel op te spelen. Straks als het badje staat is ze niet van het balkon te krijgen, hihi. Ga elke dag met haar naar het park en/of speeltuin. Ze wil fietsen, rennen, klimmen, enz enz. We zijn al ruim 2 jaar opzoek naar een woning met tuin. Maar nog niets geschikts gevonden of net voor onze neus verkocht. Mis wel een tuin. Wij hadden dat vroeger wel, en nu je zelf kinderen heb merk je pas hoe fijn een tuin eigenlijk is!


xaya (19.9 uur geleden)
@bloemp - “@xaya - “@Bloemp - “@klerk...„
Ja wel heel veel speeltuintjes en iets verderop ook wel een park. Dat scheelt! Je moet er alleen steeds achteraan hobbelen, terwijl er in huis nog zoveel moet gebeuren en hij rustig de hele middag buiten zou willen zijn. Zelf opgegroeid met een tuin en veel veilige speelruimte om huis, zie nu pas hoe waardevol dat was!xaya (20 uur geleden)
@3ewenskindje - “@88em - “Ook aangekomen in w...„
Dat klinkt hoopgevend! Heb je de oudste er toen met boekjes ed erg op voorbereid of is hij uit zichzelf zo lief?klerkje1 (20 uur geleden)
@dibri6 - “Bij deze bevalling wil ik wel ...„
Geen ervaring met pijnstilling, vorige keer zonder gedaan. Nu wil ik het zonder proberen, maar ik laat het gewoon van het moment afhangen en van wat dan kogelijk is...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 34:

 1. *Blush* - een jongen! - 27 Mei 2015
 2. -karin- - een meisje! - 27 Mei 2015
 3. FirstBaby86 - een jongen! - 27 Mei 2015
 4. Janice86 - een meisje! - 27 Mei 2015
 5. Kathy2015 - 27 Mei 2015
 6. lin-22 - een jongen! - 27 Mei 2015
 7. Luciejay - een tweeling!een tweeling! - 27 Mei 2015
 8. Niessie - 27 Mei 2015
 9. ree83 - een jongen! - 27 Mei 2015
 10. Riverdale - een jongen! - 27 Mei 2015
 11. Daisy Dee - een jongen! - 28 Mei 2015
 12. Dibri6 - een meisje! - 28 Mei 2015
 13. EsmeeGroot - een jongen! - 28 Mei 2015
 14. francie43 - een jongen! - 28 Mei 2015
 15. IamBlessed - 28 Mei 2015
 16. Lieve-Mama.. - een meisje! - 28 Mei 2015
 17. snoes1984 - Dat is nog een verrassing! - 28 Mei 2015
 18. Bebegimsin - een meisje! - 29 Mei 2015
 19. Chrissy2015 - een meisje! - 29 Mei 2015
 20. Ingesbaby - 29 Mei 2015
 21. keonies - Dat is nog een verrassing! - 29 Mei 2015
 22. kimmykimmy - een jongen! - 29 Mei 2015
 23. MamavanAmine - een meisje! - 29 Mei 2015
 24. Nataz - een jongen! - 29 Mei 2015
 25. Suus88 - een meisje! - 29 Mei 2015
 26. beeb2015 - een jongen! - 30 Mei 2015
 27. D418 - 30 Mei 2015
 28. Nu online frouk85 - een jongen! - 30 Mei 2015
 29. Lieslies - 30 Mei 2015
 30. MamaMD - 30 Mei 2015
 31. Moossie80 - een jongen! - 30 Mei 2015
 32. Nele89 - een jongen! - 30 Mei 2015
 33. Ramonahofstra - Dat is nog een verrassing! - 30 Mei 2015
 34. Roos86 - een jongen! - 30 Mei 2015
 35. 88em - 31 Mei 2015
 36. Bloemp - een jongen! - 31 Mei 2015
 37. cennet b - een tweeling!een tweeling! - 31 Mei 2015
 38. Claire- - een meisje! - 31 Mei 2015
 39. Claudia4life - een meisje! - 31 Mei 2015
 40. Cutie88 - een jongen! - 31 Mei 2015
 41. frederieke80 - 31 Mei 2015
 42. Leutje - een meisje! - 31 Mei 2015
 43. LoesjeE - 31 Mei 2015
 44. vanja85 - een meisje! - 31 Mei 2015
 45. Xtelle - 31 Mei 2015
 46. Zumra - een meisje! - 31 Mei 2015
 47. bloem23 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 48. Deniesuh - 01 Jun 2015
 49. Djunake82 - een jongen! - 01 Jun 2015
 50. Esy - een jongen! - 01 Jun 2015
 51. irisveronique - 01 Jun 2015
 52. KyraK - een meisje! - 01 Jun 2015
 53. Mimseltjuh - een jongen! - 01 Jun 2015
 54. moesje85 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 55. trammie22 - een meisje! - 01 Jun 2015
 56. 3ewenskindje - een meisje! - 02 Jun 2015
 57. Ashleeey - een jongen! - 02 Jun 2015
 58. boeliez - Dat is nog een verrassing! - 02 Jun 2015
 59. daisybaby2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Jun 2015
 60. goompie - een jongen! - 02 Jun 2015
 61. Leoootje87 - een jongen! - 02 Jun 2015
 62. Silvia80 - een jongen! - 02 Jun 2015
 63. Nu online Twolittleboys - 02 Jun 2015
 64. xaya - een meisje! - 02 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 34 is van woensdag 27 Mei 2015 tot en met dinsdag 2 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014