Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

missnicd (9.6 uur geleden)
@Guppie045 - “Groeiecho was goed..Ze lag ee...„
Wat goed.... Laat die uk nog maar even lekker rond dobberen!!eagle-linda (12.6 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@eagle-linda - “@Vlindertje1...„
Ja bij r-elan.chris1982 (13.3 uur geleden)
Dat is een chronische darmontsteking. Ik heb er ook veel moeite mee gehad hoor, dat mensen denken dat ik me aanstel, terwijl ik dan echt al flink over mijn grenzen heen ben gegaan. en had mezelf dus echt nooit thuis zien zitten maar is nu voorlopig toch zo. maar qua zwangerschap gaat het gelukkig helemaal goed, en dan volgens jaar maar kijken of er nog wat te combineren valt..


Vlindertje12 (14 uur geleden)
@chris1982 - “@eagle-linda - “@Vlindertje1...„
CU?? Wat is dat eigenlijk?
Ja.. heel herkenbaar, net wat ik ook tegen eagle zei.. je wilt zo graag, maar je kunt zo vaak niet. Of je moet het bekopen..
Mensen hebben de neiging vaak te denken dat je je aanstelt ipv zich in te leven. Daarnaast heb je ook nog de druk van de maatschappij.. dat iedereen carriere behoort te maken en dat als je niet werkt dat vooral een schande is. Ikzelf had een hele goede baan, maar heb dat moeten laten gaan omdat het niet meer verder kon.. Dat opzich deed mij al verdriet, laat staan alle ongevraagde conclusies van mensen die wel denken te weten wat jou mankeert.

Vlindertje12 (14.1 uur geleden)
@eagle-linda - “@Vlindertje12 - “@Eagle-lind...„
Dat laatste is ook vreemd.. en ik herken dat heel erg goed, maar denk ook dat iedereen die met zoiets te kampen zou hebben op dezelfde manier zou doen. Hoe dan ook; je bent jong en je wilt gewoon graag van alles kunnen doen!
Heb je trouwens bij R-elan gerevalideerd? Ik zag namelijk dat je uit Breda komt. Toen ik met revalideren begon woonde ik daar ook ;-) (kom er ook oorspronkelijk vandaan)chris1982 (14.9 uur geleden)
@eagle-linda - “@Vlindertje12 - “@Eagle-lind...„
dus jullie zijn ook bekend met een wisselend niveau van wat jullie aankunnen.. ik ben zelf ontzettend vermoeid na mijn laatst cu opvlamming en blijf het echt lastig vinden om alles zo rustig mogelijk te plannen en dat het dan vaak toch weer tegenvalt.. mensen proberen het wel te begrijpen gelukkig, maar er zijn er weinig die dat ook echt kunnen lijkt het soms. vervelend eagle, dat je door de zwangerschap meer pijn moet lijden!eagle-linda (16.1 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@Eagle-linda - “@Vlindertje1...„
Familie en vrienden weten het, deel dat echt dichtbij staat, houd er ook rekening mee, voor zover dat kan dan.
Zwangerschap vind ik eigenlijk nog wel meevallen, had me ook wel op het ergste voorbereid. Nu weer 2 goede dagen, doe weer teveel, dus zal het de aankomende dagen weer goed gaan merken.
Veel mensen snappen het inderdaad niet, is ook raar natuurlijk als ze me de ene dag bij wijze van rennend viirbij zien komen en dag erna strompelend.Guppie045 (18.3 uur geleden)
Groeiecho was goed..

Ze lag een week achter en nu zit ze met lengte en gewicht op 29 wkn en 6 dagen

Ze heeft het dus zo goed als ingehaald.

Ze zit nu rond de 1300 gram
Woensdag weer naar de gyn en dan word weer gekeken naar de baarmoedermond enzo die is nu nog maar 2.8
Spannende weken worden het weer!


Vlindertje12 (19.4 uur geleden)
@Eagle-linda - “@Vlindertje12 - “@eagle-lind...„
Tjonge wat heftig!! Heb je wel veel steun uit je omgeving?
Is de zwangerschap je tegengevallen of wel zoals je gedacht had?
Ik heb zelf ME en ook een poos gerevalideerd met mensen die ook fibromyalgie hadden. Hier weten mensen wel dat ik dat heb, maar merk nog erg vaak niet begrepen te worden. Het blijft voor de meesten iets vaags en als je dan zelf liever ziet wat je wel kunt ipv van niet, sterkt dat alleen maar aan.mir84 (20.6 uur geleden)
Hier een flink klusweekend achter de rug. Zoontje heeft grotere kamer gekregen, hij voelt zich erg groot nu haha. Ben zelf helemaal gesloopt, erg veel last nu van mijn onderrug dus hou me vandaag rustig in de hoop dat het morgen weer beter gaat, dan moet ik weer werken. Tel de weken af dat ik met verlof mag, 18 nov is mijn laatste werkdag...
Vanmorgen naar de verloskundige geweest, weer goedgekeurd! Kleine lag met haar hoofdje al beneden, grappig om te voelen. Voelde namelijk ook haar billetjes en die bewoog ze ook gelijk;). Het gaat hard nu, al bijna 31 weken...


Eagle-linda (22.6 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@eagle-linda - “@Vlindertje1...„
slik het alweer zo`n 4 jaar nu (behalve laatste jaar) daarvoor had ik lichtere pijnstillers. 4 jaar geleden dubbele nekhernia en later diagnose fibro. heb mckenzie therapie gehad voor nek en revalidatietraject voor fibro. revalidatie is vroegtijdig beeindigd, omdat het lichamelijk te zwaar was. Normaal moet ik alles plannen om de dagen door te komen, nu is dat stuk lastiger. Maar heb nu even tijdje meer pijn, maar krijg er iets moois voor terug.Vlindertje12 (23.2 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “Hoera! Mijn jongste is vandaag...„
Gefeliciteerd meid!! Wat gezellig zo`n groot feest!!Vlindertje12 (23.3 uur geleden)
@eagle-linda - “@Vlindertje12 - “@Eagle-lind...„
Pff slik je normaalgesproken elke dag Tramadol? Dat is niet niks meid.. Heb je al veel behandelingen gehad voor de fybromyalgie?Vlindertje12 (23.3 uur geleden)
@ikke24 - “ik zit heel erg te twijfelen t...„
Ik woon ook ver bij het ziekenhuis vandaan.. ik wil daarom het risico niet nemen, hoewel ik een thuisbevalling best had willen proberen.Guppie045 (1 dagen geleden)
30 weken straks groeiecho.. zoo benieuwd


ikke24 (1.1 dagen geleden)
@missmarjoleintjuh - “@ikke24 - “@lelie1980 - “@...„
ik wil best geloven dat dat niet prettig is. ik was gelukkig al in het ziekenhuis met mun erge weeën. dus hoefde bij de eerste niet nog in de auto met die weeën haha! en idd met de verloskundige een gesprek hier over hebben donderdag lijkt me een handig idee. want piekeren doe ik nu zeker haha!missmarjoleintjuh (1.6 dagen geleden)
@ikke24 - “@lelie1980 - “@ikke24 - “i...„
Bij de eerste ben ik ook met weeën 20/30 minuten naar het ziekenhuis gereden. Ik moet zeggen dat het niet heel erg prettig was, ik kon niet meer zitten dus was op de achterbank gaan liggen terwijl mijn man reed. Maar aan de andere kant was dat ritje ook zo weer voorbij. En niet veel later werd mijn zoontje geboren in het ziekenhuis en dan ben je dat ritje al helemaal vergeten... Misschien kan de Verloskundige je idd helpem met je keuze want je moet jezelf natuurlijk niet suf piekerenmissmarjoleintjuh (1.6 dagen geleden)
Hoera! Mijn jongste is vandaag 2 jaar geworden!!!!!
We hebben het niet echt gevierd, dat doen we volgende week zondag. Ik ben zelf namelijk de 22e jarig en mijn oudste wordt de 28e 4 jaar. Dus zondag 1 groot feest voor ons allemaal :-)


missmarjoleintjuh (1.6 dagen geleden)
@Vlindertje12 - “@missmarjoleintjuh - “@Vlind...„
Gelukkig wordt het na de bevalling wel allemaal weer een beetje normaler qua grote...haha verheug ik me nu al op :-)lelie1980 (1.6 dagen geleden)
@ikke24 - “@lelie1980 - “@ikke24 - “@...„
Die snap ik helemaal!ikke24 (1.6 dagen geleden)
@lelie1980 - “@ikke24 - “@lelie1980 - “@...„
haha voor de pijnbestrijding ben ik niet bang.. m3er het gedeelte dat ik als er wat mis is alsnog naar het ziekenhuis moet die hier niet echt om de hoek zit.lelie1980 (1.6 dagen geleden)
@ikke24 - “@lelie1980 - “@ikke24 - “i...„
Zonder ruggenprik gaat je echt wel lukken. Tenzij je echt uitgeput raakt en heel lang weeën hebt. Maar dan moet je sowieso naar het ziekenhuis uiteindelijk. De pijn kan absoluut ondraaglijk lijken en dan nog kun je het.ikke24 (1.6 dagen geleden)
@lelie1980 - “@ikke24 - “ik zit heel erg t...„
bijzonder! ik zit mun hele zwamgerschap al te roepen ik wil thuis bevallen.. maar nu het steeds dichterbij komt begin ik toch te twijfelen. het ziekenhuis is hier minimaal 20 minuten vandaan. en thuis lijkt me een heerlijk rustgevend gevoel. je eigen omgeving en mun eigen spullen om me heen. mun zoontje die zo weer thuis is en ouder dichtbij die er ook zo zijn haha. het ziekenhuis is me bij de eerste op zich wel goed bevallen alleen had ik toen geen keus ik moest toen een ruggenprik omdat de weeweeën niet meer bij de ontsluiting paste. gyn had de telefoon al in de handen voordat ik er om dacht. en eigelijks zonder die ruggenprik weet ik niet of ik het had gered. maar heb wel gezegt als ik toen meer ontsluiting had gehad had ik gene willen hebben . maar ik wil echt heel graag thuis bevallen alleen weet ik het nog niet helemaal zeker.. het idee dat als er wel iets mis is en ik nog naar het ziekenhuis moet lijkt me niet fijn. volgende week toch maar is over hebben met de verloskundige. word een beetje gek van mezelf haha!eagle-linda (1.7 dagen geleden)
@Vlindertje12 - “@Eagle-linda - “@Vlindertje1...„
Ik wil thuis bevallen, maar er is een grote kans dat het toch ziekenhuis wordt (pijnstilling) maar dat heeft veel met mijn gewrichten te maken (fibro) voor de zwangerschap slikte ik al veel pijnstillers (tramadol) en begin nu te merken dat het gebrek aan pijnstilling me nu op begint te breken.lelie1980 (1.7 dagen geleden)
@ikke24 - “ik zit heel erg te twijfelen t...„
Ik ben thuis bevallen van mijn dochter. Ik heb een goede ervaring hiermee. Ik mocht boven in bed bevallen omdat er met gemak een brancard door het trapgat kon waarbij ik plat kon liggen. Dit was niet nodig gelukkig. Persen heb ik voornamelijk op de baarkruk gedaan en uiteindelijk ben ik bevallen in mijn eigen bed. Daar had ik na de eerste weeën een extra matras op gelegd om het bed op te hogen. De vk was een vriendin van me dat maakte het voor mij extra bijzonder. Verder waren mijn man en de kraamhulp erbij. Deze laatste heeft mooie foto`s gemaakt. Tijdens de eerste weeën ben ik lekker onder.mijn eigen douche gaan staan. Toen de weeën erg waren (weeënstorm van 2 uur) lag ik in bed en kalmeerde de vk me. In het ziekenhuis had ik ongetwijfeld voor pijnstilling gekozen op dat moment, maar die keus.had ik nu niet. De ontsluiting ging daardoor super snel en de gehele bevalling duurde ook maar een paar uur. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het een veilig idee vond dat het ziekenhuis op 5 autominuten afstand is. Ik heb ook regelmatig geroepen dit doe ik.nooit meer.haha. Maar dat had ik in het ziekenhuis vast ook.geroepen. Ik hoefde niet gehecht te worden dus.kon ook.lekker thuis blijven na de bevalling. Placenta kwam er ook.gewoon uit, dus dat is natuurlijk ook een risico. Ik had wel veel bloedverlies, maar daar gaan de kraamhulp en vk goed mee om, ik had een katheter gekregen als het bleef vloeien dat kunnen ze.thuis gewoon doen. Maar gelukkig kon ik zelf naar het toilet, was mijn blaas leeg en konden bloedproppen naar buiten en kwam ook dat goed. Er zijn dus wat risico`s, maar die worden echt wel.goed opgelost door de.vk en kraamhulp. Ik zou het zo weer doen, helaas deze keer medisch dus bevalling in het ziekenhuis.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. Irisss7 - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 2. Jip87 - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 3. Nu online Kersje12 - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 4. mamafloor26 - 24 Dec 2014
 5. mardys - 24 Dec 2014
 6. michremco - een meisje! - 24 Dec 2014
 7. Mir84 - 24 Dec 2014
 8. Peertje32 - een tweeling!een tweeling! - 24 Dec 2014
 9. xlovely - 24 Dec 2014
 10. xxxRivaxxx - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 11. Nu online ~ProudMamma - een jongen! - 24 Dec 2014
 12. Annew1985 - 25 Dec 2014
 13. Blessedmommyx - een meisje! - 25 Dec 2014
 14. Caramba - 25 Dec 2014
 15. ikke24 - een jongen! - 25 Dec 2014
 16. Jko - een jongen! - 25 Dec 2014
 17. made@tunesia2... - een jongen! - 25 Dec 2014
 18. Mama-van-NF - Dat is nog een verrassing! - 25 Dec 2014
 19. Niek7 - een meisje! - 25 Dec 2014
 20. Nyana1988 - 25 Dec 2014
 21. wendyroovers - een meisje! - 25 Dec 2014
 22. 2edroppie - 26 Dec 2014
 23. Angelgirl - een meisje! - 26 Dec 2014
 24. Caitlintje - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 25. chris1982 - een jongen! - 26 Dec 2014
 26. Crissy77 - een jongen! - 26 Dec 2014
 27. happyzwanger3... - een jongen! - 26 Dec 2014
 28. Lotte90 - 26 Dec 2014
 29. Lynn en Babyb... - een jongen! - 26 Dec 2014
 30. MamaVanMAM - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 31. Miertjuh - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 32. Rooooom6 - een meisje! - 26 Dec 2014
 33. sabje2 - 26 Dec 2014
 34. silviaah - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 35. Tygo2012 - een jongen! - 26 Dec 2014
 36. xlrnestcey - een meisje! - 26 Dec 2014
 37. 2boys2 - een meisje! - 27 Dec 2014
 38. Amandaahtje - een meisje! - 27 Dec 2014
 39. ditendatjes1-... - 27 Dec 2014
 40. Fay30 - een meisje! - 27 Dec 2014
 41. jennitje - een jongen! - 27 Dec 2014
 42. kevincarmen - een jongen! - 27 Dec 2014
 43. LEIN222 - een meisje! - 27 Dec 2014
 44. MamaTamaraatj... - een meisje! - 27 Dec 2014
 45. missnicd - een meisje! - 27 Dec 2014
 46. suuszz - 27 Dec 2014
 47. SuzanneS - een jongen! - 27 Dec 2014
 48. Verkaatje - Dat is nog een verrassing! - 27 Dec 2014
 49. babyboe2 - Dat is nog een verrassing! - 28 Dec 2014
 50. DJNM - een meisje! - 28 Dec 2014
 51. Jewelsx - een meisje! - 28 Dec 2014
 52. Kimmtt - een meisje! - 28 Dec 2014
 53. Memnune - een meisje! - 28 Dec 2014
 54. priskok - een jongen! - 28 Dec 2014
 55. Sensitive - 28 Dec 2014
 56. shay - 28 Dec 2014
 57. Silem - een jongen! - 28 Dec 2014
 58. Thomas12 - een jongen! - 28 Dec 2014
 59. VinNnessa - een jongen! - 28 Dec 2014
 60. wondertje2.20... - een jongen! - 28 Dec 2014
 61. Beloved2 - een meisje! - 29 Dec 2014
 62. Casey18 - een jongen! - 29 Dec 2014
 63. Devillynn - een jongen! - 29 Dec 2014
 64. Ginger23 - een meisje! - 29 Dec 2014
 65. Guppie045 - een meisje! - 29 Dec 2014
 66. KhadijaT - een meisje! - 29 Dec 2014
 67. Leo80 - Dat is nog een verrassing! - 29 Dec 2014
 68. mama~A-W - een meisje! - 29 Dec 2014
 69. MammieF - 29 Dec 2014
 70. Miraclebabie - een meisje! - 29 Dec 2014
 71. nies84 - een meisje! - 29 Dec 2014
 72. nooom - 29 Dec 2014
 73. Tuttebel. - 29 Dec 2014
 74. chanti1990 - 30 Dec 2014
 75. me-joyce - een meisje! - 30 Dec 2014
 76. Trotse_mama19... - een jongen! - 30 Dec 2014
 77. Vonne-81 - een meisje! - 30 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 30 is van woensdag 24 December 2014 tot en met dinsdag 30 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014