Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamavantuttebel (6.6 uur geleden)
@sheena - “hey lady`s vraagje hebben jull...„
Kan het indalen zijn zegt mijn vk..sheena (6.7 uur geleden)
hey lady`s vraagje hebben jullie last van steken in de vagina? en wie weet wat t is..... na 3 zwangerschappen heb ik nog steeds geen flauw idee wat t is


carlijn85 (7.5 uur geleden)
@Ottermem - “@Bell5 - “@carlijn85 - “@O...„
Ik heb Hydro voor Androidmeisje85 (7.6 uur geleden)
Oei oei oei, even avondje ikea gedaan en nu vreselijke pijn bovenin mijn rug, niet leuk meer! Zelfs liggen doet pijn. ..
Ottermem (8 uur geleden)
@w080909 - “@drink app: het heet Water you...„
Oké dankje. Ik drink ook veel te weinig, ik vergeet het ook gewoon. Zo`n app helpt misschien wel.gonzo (8.1 uur geleden)
Vandaag weer controle gehad bij de vk en de kleine man ligt in een stuit... Net zoals zijn grote broer deed deze termijn... hoop wel dat ie nog terug draait we zullen het zien.
De groei van mijn buik loopt wat achter.. En de kleine ook de vorige echo. As maandag weer een groei echo de groei echo moet goed in de gaten worden gehouden. Spannend!!!!


w080909 (9.4 uur geleden)
@butterfly-babe - “@w080909 - “Vandaag de groei...„
Thanx! Hopelijk voor jou ook duidelijkheid maandag. Succes alvast!w080909 (9.4 uur geleden)
@drink app: het heet Water your Body. Ik gebruik hem ook omdatvik een slechte drinker ben maar het werkt heel goed. Heb wel het irritante deuntje voor de herinnering uit gezet, haha...jmieke (9.7 uur geleden)
@misskaatje - “@jmieke - “@misskaatje - “...„
Dat kan ook natuurlijk. Mijn neefje en nichtje ( neefje 4 nichtje 2 ) vinden het helemaal leuk.misskaatje (9.7 uur geleden)
@jmieke - “@misskaatje - “@lovelybaby -...„
Hij is pas 2, vraag me af of ons zoontje dat al snapt... We willen miss gwn tijdschakelaar op t nachtlampje gaan zetten. Lampje aan is blijven liggen, lampje uit is naar mama...Ottermem (10.2 uur geleden)
@Bell5 - “@carlijn85 - “@Ottermem - ??...„
Oh goede tip, hoe heet die app?carlijn85 (10.4 uur geleden)
@Bell5 - “@carlijn85 - “@Ottermem - ??...„
Ja ik vind het echt ideaal! Ik drink anders namelijk ook niet genoegBell5 (11.1 uur geleden)
@carlijn85 - “@Ottermem - “@carlijn85 - ??...„
Ik heb nu ook maar eens zo`n app gedownload. Hoop dat het helpt want ik merk aan mijn darmflora dat ik meer moet drinken.Bell5 (11.2 uur geleden)
@carlijn85 - “@Ottermem - “@carlijn85 - ??...„
Ik heb nu ook maar eens zo`n app gedownload. Hoop dat het helpt want ik merk aan mijn darmflora dat ik meer moet drinken.butterfly-babe (14.9 uur geleden)
@w080909 - “Vandaag de groeiecho gehad. De...„
Meid je doet het hartstikke goed, Maar wel akkelig als je niet weet waar je aan toe bent of laat je het gewoon op je afkomen ach meer kan je immers ook niet doen..

Hopelijk verloopt het straks allemaal volgens plan..

Ben eigenlijks ook zo benieuwd hoe het met mn kleintje gaat ze liep 1 weekje voor paar weken terug, Ben benieuwd hoe dat nu zal zijn moet Maandag naar de GYN hopelijk kom ik het dan te weten.. Weet ik ook waar ik een beetje aan toe ben..

Succes met je laatste weekjesw080909 (15.4 uur geleden)
Vandaag de groeiecho gehad. De baby is al 1900 gram. Hij loopt bijna 3 weken voor op schema dus dat wordt weer een dikkie, net als zn grote zus hihi...hopelijk meldt hij zich ook bij 38 weken!

Het enige minpunt is dat mn placenta weer heel groot is. Dat had ik bij mn dochter ook en die wilde er niet uit bij de bevalling waardoor ik 2,5 liter bloed ben verloren. Nu krijg ik wel een infuus zodat de placenta eerder loslaat maar dat infuus biedt geen garanties. En dan wordt het toch de OK of op voorhand een spoedkeizersnede. Dat hoop ik toch echt niet :-(
Maar ukje doet het in ieder geval fantastisch dus dat is het belangrijkste :-)


butterfly-babe (15.9 uur geleden)
Vanmorgen afscheid genomen van de VK ze vond het erg jammer maar ja we kunnen er nu eenmaal niets aan doen, Ze komen sws langs als ik bevallen ben en weer thuis ben..

Dus toen ik thuis was gelijk de GYN in het ZH gebeld dacht dan is dat maar alvast geregeld daar moet ik maandag heen ben benieuwd wat ze te zeggen hebben.. Dacht bel gelijk anders vergeet ik het weer en dat moet nu echt niet.. Maar goed de mevrouw aan de telefoon deed nogal moeilijk omdat ze niet echt veel info had nou ik zei dat krijgen jullie dan nog wel..

Gisteren naar de internist geweest vanwege insuline spuiten, Heb gisteravond en vanmorgen gespoten maar zie nog geen resulaat?.. Zal wel normaal zijn denk ik of doet het zn werk gelijk?.. Iemand enig idee..

Gelukkig was me bloeddruk goed en me ijzerwaarde ook dus daar hoef ik niet over in te zitten..

Dus ja dat word dan geen thuis bevalling maar in het ziekenhuis, Had me er eigenlijks al wat op ingesteld en ook dat het met zoveel weken komt.. Dus het is nu echt aftellen geblazen.. Appart eigenlijks maar wel beter voor moeder en kind!!

Dus de laatste weekjes nog extra genieten van dat getrappel enz want zal de laatste keer zijn:( Ach ja er zijn ergere dingen!!


carlijn85 (16.9 uur geleden)
@Ottermem - “@carlijn85 - “@Ottermem - ??...„
Ik hou van het begin al bij hoeveel ik drink via een app, zit elke dag rond de 2,5 liter.
Weet niet of lage bloedsuiker ook echt een teken kan zijn, ze denken iig wel dat ik daardoor zo flauw was en dat het een verband heeft met zwangerschapssuiker.
Succes met je test! Laat even weten hoe het wasOttermem (17 uur geleden)
@carlijn85 - “@Ottermem - “Ik moet dinsdag...„
Bedankt voor je info!!! Dus te lage bloedsuiker kan wel een teken zijn. Dorst heb ik alleen snachts, maar dat komt omdat in altijd veel te weinig drink, ook geen behoefte aan. We zullen het wel zien.carlijn85 (17.7 uur geleden)
@Ottermem - “Ik moet dinsdag voor OGTT en g...„
Ik weet m`n waardes ondertussen... 4,5 voor drankje en 8,4 na drankje.jmieke (18.2 uur geleden)
@misskaatje - “@lovelybaby - “ Zo een waard...„
Mijn neefje heeft dat ook een tijdje gehad. Heeft nu een wekker. Oogjes dicht moet ie blijven liggen. Oogjes open mag die naar mama. Werkt echt super.lovelybaby (18.2 uur geleden)
@misskaatje - “@lovelybaby - “ Zo een waard...„
Nou idd best vermoeiend. Nu vanmiddag en avond werken. Niet voor half tien thuis.carlijn85 (18.2 uur geleden)
@Ottermem - “Ik moet dinsdag voor OGTT en g...„
Ik heb gisteren OGTT gehad en vanochtend de uitslag. Zou de uitslag sowieso vanochtend krijgen, dus zegt niks.
Bij mij hebben ze echt 2x buisje bloed afgenomen. En dat drankje...gewoon in 1x opdrinken, ben je er het snelste vanaf. Ik vond het echt reuze meevallen!
Achteraf gezien heb ik wel klachten. Heb heel vaak dorst, plas veel en ben paar weken geleden flauwgevallen en hele week flauw geweest waarvan ze nu denken dat het kwam door lage bloedsuiker op dat moment.
Bij mij lag de kleine met buikomtrek op +2,5 tov curve, mag maar +2 of -2 zijn en ik heb erg veel vruchtwater.
Weet niet wat precieze waardes van m`n bloed waren, niet naar gevraagd. Ze waren verhoogd en moet naar ziekenhuis, dat is voor mij genoeg informatie.misskaatje (18.2 uur geleden)
@lovelybaby - “ Zo een waardeloze nacht achte...„
Hier heeft zoonlief meerdere keren naast ons bed gestaan. `Beneden??`vroeg ie dan zo leuk, nou niet om 2 uur snachts schat, hop je bed weer inmisskaatje (18.3 uur geleden)
30 wkn, mensen wat gaat het snel... Ik werd vannacht om 4.00 wakker getrapt door ons popje. Pfff, dacht ik nog in eerste instantie. Daarna dacht ik: laat ik er maar lekker van genieten, over 10 weken moet ik dr delen met de rest van de wereld...
Dus een uur lang heerlijk liggen genieten van geschuif, getrap en gedans in mn buik.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. bijnamamavane... - een jongen! - 28 Jun 2014
 2. Butterfly-bab... - een meisje! - 28 Jun 2014
 3. ilovemybaby-- - een jongen! - 28 Jun 2014
 4. jes-boontje - 28 Jun 2014
 5. LottevN - Weet het wel maar zeg het niet! - 28 Jun 2014
 6. lovelybaby - een meisje! - 28 Jun 2014
 7. mamavan2draak... - een jongen! - 28 Jun 2014
 8. MamaVanDanil - een meisje! - 28 Jun 2014
 9. manon24 - 28 Jun 2014
 10. Maud2011 - Dat is nog een verrassing! - 28 Jun 2014
 11. meisje85 - een jongen! - 28 Jun 2014
 12. Nadia24 - Dat is nog een verrassing! - 28 Jun 2014
 13. Nummer 3 op k... - een jongen! - 28 Jun 2014
 14. proudmom89 - een jongen! - 28 Jun 2014
 15. Red-head - 28 Jun 2014
 16. Rennie1982 - een jongen! - 28 Jun 2014
 17. alliottie - 29 Jun 2014
 18. Aloussie - 29 Jun 2014
 19. Angeliquea - 29 Jun 2014
 20. chloe2006 - een meisje! - 29 Jun 2014
 21. Dara - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2014
 22. joan82 - 29 Jun 2014
 23. kajliej - een jongen! - 29 Jun 2014
 24. leo1982 - een jongen! - 29 Jun 2014
 25. lucifer1986 - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2014
 26. Miw1 - 29 Jun 2014
 27. niekje30 - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2014
 28. privemama - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2014
 29. Saria33.1 - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2014
 30. sheena - 29 Jun 2014
 31. ~Lien~ - een meisje! - 29 Jun 2014
 32. 4jaargetijden - een meisje! - 30 Jun 2014
 33. amy2010 - Dat is nog een verrassing! - 30 Jun 2014
 34. Anne2011 - een meisje! - 30 Jun 2014
 35. Burcin - Dat is nog een verrassing! - 30 Jun 2014
 36. Carlijn85 - een meisje! - 30 Jun 2014
 37. Fieke9 - een jongen! - 30 Jun 2014
 38. Ibbeltje80 - een meisje! - 30 Jun 2014
 39. kipje67 - Weet het wel maar zeg het niet! - 30 Jun 2014
 40. Marianne21 - een jongen! - 30 Jun 2014
 41. miesjelle - Dat is nog een verrassing! - 30 Jun 2014
 42. miipatty - een jongen! - 30 Jun 2014
 43. mythe - 30 Jun 2014
 44. number5 - een meisje! - 30 Jun 2014
 45. nygel - Dat is nog een verrassing! - 30 Jun 2014
 46. Pepi - een jongen! - 30 Jun 2014
 47. SandraZ - een jongen! - 30 Jun 2014
 48. sylviabobo - Dat is nog een verrassing! - 30 Jun 2014
 49. vanetey04 - een jongen! - 30 Jun 2014
 50. Wondertjes2en... - een tweeling!een tweeling! - 30 Jun 2014
 51. Yezzika - een meisje! - 30 Jun 2014
 52. 3musketiers - een jongen! - 01 Jul 2014
 53. Bell5 - een jongen! - 01 Jul 2014
 54. mama sil - Dat is nog een verrassing! - 01 Jul 2014
 55. mama-van-f. - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Jul 2014
 56. marsam - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Jul 2014
 57. Roosse - een tweeling!een tweeling! - 01 Jul 2014
 58. rvp - een meisje! - 01 Jul 2014
 59. Setje1 - een jongen! - 01 Jul 2014
 60. Simply-Love - Dat is nog een verrassing! - 01 Jul 2014
 61. Toekomstige m... - een meisje! - 01 Jul 2014
 62. annelotteh - een meisje! - 02 Jul 2014
 63. Clement - een jongen! - 02 Jul 2014
 64. Djezz - 02 Jul 2014
 65. hienbabytie - Dat is nog een verrassing! - 02 Jul 2014
 66. j0osjuh - 02 Jul 2014
 67. Kim Celik - 02 Jul 2014
 68. Knuffelmam - 02 Jul 2014
 69. Laurie-K - 02 Jul 2014
 70. Liefff - een meisje! - 02 Jul 2014
 71. Liza1980 - 02 Jul 2014
 72. marjoke85 - Dat is nog een verrassing! - 02 Jul 2014
 73. MdrA - Dat is nog een verrassing! - 02 Jul 2014
 74. MWD2 - een jongen! - 02 Jul 2014
 75. TrotseMama91 - 02 Jul 2014
 76. w080909 - een jongen! - 02 Jul 2014
 77. BabyByMe - een jongen! - 03 Jul 2014
 78. blup - een jongen! - 03 Jul 2014
 79. Dai - 03 Jul 2014
 80. jessieb78 - 03 Jul 2014
 81. misskaatje - een meisje! - 03 Jul 2014
 82. Pimmie84 - 03 Jul 2014
 83. rainbowkate - een jongen! - 03 Jul 2014
 84. Tuttebelly - 03 Jul 2014
 85. ukkie~2 - 03 Jul 2014
 86. Curamama - 04 Jul 2014
 87. flippo - 04 Jul 2014
 88. Guppie1979 - een tweeling!een tweeling! - 04 Jul 2014
 89. Kellypronk - 04 Jul 2014
 90. leonie277 - een tweeling!een tweeling! - 04 Jul 2014
 91. Lieve kleine ... - een meisje! - 04 Jul 2014
 92. Liezie060 - 04 Jul 2014
 93. Mvhdb - een meisje! - 04 Jul 2014
 94. poppiej - een meisje! - 04 Jul 2014
 95. zomerkindje1 - 04 Jul 2014

De bevaldatum van leden in week 30 is van zaterdag 28 juni 2014 tot en met vrijdag 4 juli 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013