Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Lizzy82 (10 uur geleden)
Dankje voor jullie lieve reacties! Zal morgen laten weten hoe t gegaan is morgen


mars84 (12.8 uur geleden)
Ik had met 28 weken de echo om te kijken naar de placenta, bij mij is hij mooi opgeschoven. Ik mag dus natuurlijk bevallen, daar ben ik heel blij mee!


jeaninedvtc (21.1 uur geleden)
Goedemorgen week 30... Nog steeds weinig klachten gelukkig... alleen last van mijn hand (carpaal tunnel syndroom) maar zelfs de zuurbranden worden minder... Baby ligt nog wel in een stuit... hopelijk gaat hij nog andersom liggen want zit niet te wachten op een keizersnee


kelly dj (21.5 uur geleden)
Goedemorgen week 30!! Nu kan het aftellen echt beginnen voor mijn gevoel! Wat zijn we ver en wat is de tijd snel gegaan! Mijn angsten over de bevalling zijn weg, laat het maar op me afkomen..
ik heb vd week besloten te solliciteren op de functie wijkverpleegkundige , ben nu verpleegkundige in de wijk. Dit zou dan na mijn verlof ingaan.. ik vind het spannend, kon ik maar even in de toekomst kijken!!

Wat doen jullie zo om jezelf bezig te houden??
aselma (1 dagen geleden)
Ben wakker... Bah!


aselma (1 dagen geleden)
@dushijessica - “@J0lie - “@dushijessica - ??...„
Verheerlijk een ks maar niet hoor... Had bij mijn eerste een ks na 20 uur weeën enzo, dat wel... Maar dan is t na je bevalling echt nog lang niet leuk. Je hebt dan ook pijn, kan niet draaien, moet op de bel drukken als je kindje in zijn bedje ligt te huilen, want zelf kan je m niet pakken, enz... Niet om je bang te maken hoor, maar ff een beeld van de ks. Goed met je vk/gyn voorbespreken! Die hebben vast tips of een goede cursus ofzo... Want enigszins relaxed een bevalling ingaan is wel belangrijk! Succes!aselma (1 dagen geleden)
@Lizzy82 - “Net terug van vk...vrijdag gro...„
Ja daar zou ik ook van schrikken... Gelukkig gaan ze met de echo ff kijken en hopelijk valt t allemaal enorm mee!! Succeseva1978 (1.3 dagen geleden)
@Lizzy82 - “Net terug van vk...vrijdag gro...„
Kan me voorstellen dat je daarvan schikt. Gelukkig kunnen ze het nakijken met de echo. Hopelijk valt het erg mee vrijdag. Succes!dushijessica (1.6 dagen geleden)
@Lizzy82 - “Net terug van vk...vrijdag gro...„
Ow ik had dat bij me vorige zwangerschap uit eindelijk had ik weinig vruchtwater en werd ik de laatste week opgenomen in ziekenhuis om de baby in de gaten te houden. Hopelijk is alles goed bij je groei echodushijessica (1.6 dagen geleden)
@J0lie - “@dushijessica - “@J0lie - ??...„
Jaa klopt was ook een vlotte bevalling werd ingeleid in de ochtend en 6 uur later was hij geboren maar die pijn die weeeen pff als ik er al aan terug denk krijg ik het al benauwd. Ik wou toen ook ruggenprik maar op moment dat ze wouden geven kon het niet meer teveel ontsluiting. Maar ze zouden daar nu wel rekening mee houden en ik weet dat keizersnee langer herstel proces is maarjaa we zullen zien volgende week bij de echo ben erg benieuwd alhoewel die meestal wel verschuift hebben ze toen gezegt. Spannend.....Lizzy82 (1.7 dagen geleden)
Net terug van vk...vrijdag groeiecho....mijn buik is wat te klein, zeker ook in vergelijking met vorige zwangerschappen.....toch beetje geschrokken


J0lie (1.7 dagen geleden)
@dushijessica - “@J0lie - “Vandaag weer op co...„
Waarom zie je zo tegen de bevalling op? Ik zag dat je al een zoon hebt, was die bevalling traumatisch? Ik kijk zelf echt met een goed gevoel terug op mijn vorige bevalling, zie er absoluut niet tegenop. Ben alleen bang dat het heel snel zal gaan (vorige keer van 1 naar 10 cm ontsluiting binnen vier uur) en dat ik dan niet in het ziekenhuis kan bevallen of mijn zoontje heb ondergebracht.
Een keizersnee lijkt me veel vervelender, moet je veel langer van herstellen. Maar ja als het niet anders is, dan is het zo... Sta er (momenteel nog) vrij nuchter invarush (1.8 dagen geleden)
Heb morgen de 30 weken echo en ben benieuwd hoe me mannetje ligt.
Eerste lag de hele zwangerschap in een stuit. Dus ben benieuwd hoe hij nu ligt.
Vanaf maandag ben ik thuis heb nou 2 weken last van me rug.kan het niet langer volhouden werk op een kindagverblijf en het wordt steeds zwaarder. Ga de ziektewet in


Sammetje81 (1.9 dagen geleden)
Gisteren ook opnieuw echo en controle gehad. Alles prima met het meisje :) 1550 gram en ligt met het hoofdje naar beneden. Baarmoederhals niet verder ingekort dus allemaal prima. Als er niets vreemd gebeurt stop ik op 20 november met werken. Hier is het Max 6 weken op voorhand dat je in verlof kunt gaan. Min 1 week op voorhand. Met de voorgeschiedenis hier stop ik vanaf ik kan. Moet ik vroeger thuisblijven dan staat dat hier geregistreerd als ziektedagen die je dan kwijt bent.


dushijessica (2.3 dagen geleden)
@J0lie - “Vandaag weer op controle gewee...„
Ow wat spannend he die echo ik heb volgende week toevallig dezelfde echo ook voor me placenta om te kijken of die verschoven is. Ben heel benieuwd al hoewel het me ook niet uitmaakt als die oo dezelfde plek zit want ik zie zo op tegen de bevalling!J0lie (2.3 dagen geleden)
Vandaag weer op controle geweest bij de VK. Lag ie vorige keer al met zijn hoofdje mooi naar beneden, is ie weer gedraaid en ligt ie in een stuit. Gelukkig hebben we nog even voordat hij niet meer kan draaien. Heb volgende week nog een echo om te lijken of mijn placenta niet meer voor de uitgang ligt. Anders sowieso een keizersnee ongeacht hoe meneertje ligt.
Hier in ieder geval nog aan het werk tot 1 december. Dan zal ik een gedeelte van mijn werkzaamheden neerleggen, maar misschien dat ik een aantal zaken nog wat langer blijf doen. Vorige keer verveelde ik me dood tijdens mijn verlof, dus zou zomaar kunnen dat ik tot aan de kerst nog wat blijf werken.


me-joyce (2.5 dagen geleden)
@eva1978 - “@me-joyce - “@eva1978 - “@...„
Ja wat erg hè, dat we zo van ons werk houden.. Maar goed ook als je werkt met mensen .. Ja als ik over 2 weken met alles klaar ben dan zal ik het ook wel niet droog houden vrees ik Haha.. Maar straks een eigen kindje om van te genieten

Maar dan moet je nog wel even idd.. Wij verplicht 6wkn van te voren, hoef je dat niet? Jij ook nog Suc6 de laatste loodjes!eva1978 (2.5 dagen geleden)
@me-joyce - “@eva1978 - “@me-joyce - “@...„
Zes jaar geleden verliet ik huilend de afdeling om er de volgende dag en de rest van mijn verlof niet meer aan te denken. Haha! Die hormonen... ik heb deze keer nog wel even te gaan. 3 december is mijn laatste werkdag.
Kan me voorstellen dat je de kinderen wel gaat missen. Gelukkig heb je na de bevalling voldoende afleiding van je eigen superschattige meisje!eskimiii1989 (2.7 dagen geleden)
@Yenn1988 - “Is de gratis babydoos van Baby...„
ik vond het een leuke doos!me-joyce (2.7 dagen geleden)
@eva1978 - “@me-joyce - “@aselma - “@m...„
Dankjewel! Gek hoor, zo`n laatste dag.. Doe over 2 weekjes nog ff wat lekkers langs brengen, maar sommige Kids zie ik niet meer.. Echt dubbel, maar komt ook wel weer goedeva1978 (2.9 dagen geleden)
@me-joyce - “@aselma - “@me-joyce - “Va...„
Succes morgen met je laatste dag op het kdv!me-joyce (3.3 dagen geleden)
@Yenn1988 - “Is de gratis babydoos van Baby...„
Ben ook benieuwd, heb kaartje in me portemonnee zitten hahame-joyce (3.3 dagen geleden)
@Yenn1988 - “@me-joyce - “@Yenn1988 - “...„
Nee ik bedoel mijn prijs hoor (160,- voor 65 kaartjes) Haha.. Ik vind 500 en 700 ook veeel te duur, zonde van me geld, kan ik vele leuke babyspullen van kopen hahaYenn1988 (3.3 dagen geleden)
Is de gratis babydoos van Babydump leuk?
Boxkleed en deken voor de winter besteld.. leuk dat shoppen voor ons meisje!


Yenn1988 (3.3 dagen geleden)
@me-joyce - “@Yenn1988 - “Ik schrik gewoo...„
Vind 500 of 700 echt te duur!
Ben benieuwd waar ik op uit kom hihi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. Dreyke1988 - een jongen! - 03 Jan 2015
 2. geri97531 - Dat is nog een verrassing! - 03 Jan 2015
 3. Inge- - 03 Jan 2015
 4. Jennyy - een jongen! - 03 Jan 2015
 5. Mira1986 - een jongen! - 03 Jan 2015
 6. Nonam1985 - een jongen! - 03 Jan 2015
 7. wypadki - een tweeling!een tweeling! - 03 Jan 2015
 8. -Niekie- - een meisje! - 04 Jan 2015
 9. aselma - een jongen! - 04 Jan 2015
 10. Kirrsten - een jongen! - 04 Jan 2015
 11. mamavanizzy - een jongen! - 04 Jan 2015
 12. Meja - een meisje! - 04 Jan 2015
 13. Nath90 - een meisje! - 04 Jan 2015
 14. Natie04 - 04 Jan 2015
 15. sandra1305 - een meisje! - 04 Jan 2015
 16. Barbie1989 - een meisje! - 05 Jan 2015
 17. boeddhha - een jongen! - 05 Jan 2015
 18. boemby1 - een meisje! - 05 Jan 2015
 19. J0lie - een jongen! - 05 Jan 2015
 20. Kimmii25 - een jongen! - 05 Jan 2015
 21. latiantey - een jongen! - 05 Jan 2015
 22. mamavan1bijna... - een meisje! - 05 Jan 2015
 23. Mokul - Dat is nog een verrassing! - 05 Jan 2015
 24. Arubababy - 06 Jan 2015
 25. belwin - een meisje! - 06 Jan 2015
 26. Cindy27 - een jongen! - 06 Jan 2015
 27. Leoni85 - een meisje! - 06 Jan 2015
 28. MaMaBeL - een meisje! - 06 Jan 2015
 29. MiniLis - 06 Jan 2015
 30. stefany - een meisje! - 06 Jan 2015
 31. westi - een jongen! - 06 Jan 2015
 32. wversteeg - een meisje! - 06 Jan 2015
 33. amor3 - een tweeling!een tweeling! - 07 Jan 2015
 34. Baby20142015 - een jongen! - 07 Jan 2015
 35. klaarisklaart... - Dat is nog een verrassing! - 07 Jan 2015
 36. Lindaa3 - 07 Jan 2015
 37. mamamy - 07 Jan 2015
 38. Mars84 - een jongen! - 07 Jan 2015
 39. Proudmom. - 07 Jan 2015
 40. tantetasja - een jongen! - 07 Jan 2015
 41. Trixy - 07 Jan 2015
 42. varush - Dat is nog een verrassing! - 07 Jan 2015
 43. Vosje84 - 07 Jan 2015
 44. C-46 - een jongen! - 08 Jan 2015
 45. dushijessica - een meisje! - 08 Jan 2015
 46. jeaninedvtc - een jongen! - 08 Jan 2015
 47. Kelly dj - een meisje! - 08 Jan 2015
 48. liefwonder15 - een meisje! - 08 Jan 2015
 49. miesje1978 - 08 Jan 2015
 50. Mommy-D - een meisje! - 08 Jan 2015
 51. novoort - 08 Jan 2015
 52. shea - een meisje! - 08 Jan 2015
 53. Sophie2000 - Dat is nog een verrassing! - 08 Jan 2015
 54. TROTS28 - 08 Jan 2015
 55. alvarezs - een meisje! - 09 Jan 2015
 56. Binimi - Dat is nog een verrassing! - 09 Jan 2015
 57. Clas79 - 09 Jan 2015
 58. Jalees. - 09 Jan 2015
 59. justice83 - 09 Jan 2015
 60. Little.Love - een meisje! - 09 Jan 2015
 61. Lizzy82 - Dat is nog een verrassing! - 09 Jan 2015
 62. manuu12 - een jongen! - 09 Jan 2015
 63. phloxie - Dat is nog een verrassing! - 09 Jan 2015
 64. wendyjm - 09 Jan 2015
 65. whs - Dat is nog een verrassing! - 09 Jan 2015
 66. ~Mama-van-Aim... - een jongen! - 09 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 30 is van zaterdag 3 januari 2015 tot en met vrijdag 9 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014