Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 30

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Boontje1980 (54.8 dagen geleden)
@firestone - “Wat stom dat babybytes aan het...„
Ik denk dat het beter is. De site is log en traag... Hoopte bij deze zwangerschap dat het inmiddels een eigen App zou hebben.. zou wel handig zijn.firestone (55 dagen geleden)
Wat stom dat babybytes aan het veranderen is:( week tot week is gelukkig hetzelfde maar de rest wordt wel erg ingewikkeld zo


Ellesinwonderland (55.7 dagen geleden)
@boontje1980 - “Dat dikkiedikgevoel ben ik nu ...„
Dat is inderdaad ook mijn ervaring. Met een eerste na het werk lekker met de benen omhoog en chillen. Aan de andere kant werkte ik toen full time en deed ik een studie van 20 uur in de week. Dus echt vaak chillen was dat ook niet

Maar een peuter rond hebben hobbelen is toch constant alert zijn.boontje1980 (55.8 dagen geleden)
Dat dikkiedikgevoel ben ik nu ook wel zat. Ik krijg nu ook echt zo`n plofkop. Als dochterlief niet meewerkt moet je zo af en toe toch bukken en tillen en dan zit die buik echt in de weg. Dit is nr. 2 en n daar blijft het ook bij. Echt superanders dan mn eerste zwangerschap. Toen was ik zo blij dat het eindelijk gelukt was, en was alles nieuw en hadden we nog geen kinderen, dus kon ik ook veel rust nemen.
annettoz (56.4 dagen geleden)
@Ellesinwonderland - “@Annettoz - “@Ellesinwonderl...„
Ja wie weet lucht het wat op daardoor! Pfft nou ik ben er eventjes klaar mee, zwangerzijn, maar ff een pauze nemen kan natuurlijk niet. Zou wel lekker zijn; even een dagje gewoon weer je lijf voor jezelf en dan weer volop aan de zwangerschap! Naja we gaan gewoon maar door voor het goede doelEllesinwonderland (56.4 dagen geleden)
@Annettoz - “@Ellesinwonderland - “In het...„
Toch maar gewoon Rennies eten dus... Het klinkt bij jou precies zoals bij mij, dus het zal er allemaal wel bij horen. Nog een week of 10...Annettoz (56.5 dagen geleden)
@Ellesinwonderland - “In het begin van mijn zwangers...„
Herken ik wel... Heb wel steeds een hongergevoel maar zit dan ook zo weer vol, terwijl ik voor mijn idee wel het dubbele zou willen eten. Alles drukt gewoon enorm omhoog ofzo. Kan ook met maagzuur te maken hebben wat omhoog komt zei de verloskundige, ook al heb ik bijna nooit dat er maagzuur omhoog komt ofzo, het voelt daardoor wel vol en alsof alles een beetje in je keel blijft hangen. Heb nu maar Rennies gehaald, kijken of dat een beetje opluchting geeft :) Soms zou ik willen dat er een soort gootsteenontstopper was voor mensen, de boel even flink doorspoelen!boontje1980 (56.6 dagen geleden)
@bende-van-vijf - “Bedankt voor al jullie reactie...„
Voor mijbest herkenbaar. Als ik snachts te lang op een zij lig, trekt er een band langs mijn onderste ribben. Als ik dan niet even overeind ga zitten verkrampt het een beetje waardoor je het gevoel hebt dat je je longen niet goed kunt vullen. Dat doet dan pijn. Als ik wat overeind ga zitten en het gewicht van de kleine iets zakt, en ik me concentreer op mijn ademhaling door mijn neus, zakt het langzaam weer weg. Soms blijft er nog een tijdje een steek in mijn zij hangen, die ook weer wegtrekt. Maar op zo`n moment voel je je knap vervelend. Mijn man draait 24-uursdiensten dus zit regelmatig alleen thuis met dochterlief.bende-van-vijf (56.6 dagen geleden)
Bedankt voor al jullie reacties, ik heb uiteindelijk vanmiddag toch gebeld met de vk. En ze kwam meteen langs. Nou ben net weer thuis, het hartje klonk goed maar ze wou toch nog even in het ziekenhuis laten nakijken. Heb aan de ctg gelegen was in orde, bloeduitslagen zijn ook in orde. Ze heeft ook nog een extra echo gemaakt. De doorstroming van de navelstreng zag er goed uit. Alleen had ons meisje een grotere groeiachterstand dan 3 weken geleden. Ze werd nu geschat op 1500 gram maar zat qua groei op de onderste lijn van de curve, dus moet over 2 weken in het ziekenhuis nog een groeiecho laten doen. Dus ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Aan de `aanvallen` `s nachts kon ze niet echt iets linken. Waarschijnlijk wordt `s nachts alles zo opzij geduwd dat ik het daardoor benauwd krijg en pijn doordat alles in de verdrukking komt. Dus nu weer afwachten. En dan zien we het wel weer


Ellesinwonderland (56.7 dagen geleden)
In het begin van mijn zwangerschap ben ik heel wat keren over mijn nek gegaan en liep ik ook steeds te koren. Nu heb ik dat vandaag weer zo. Zijn er andere meiden die dat ook zo hebben? Ik heb dat in mijn vorige zwangerschap niet gehad. Ik heb ook de hele dag zo`n vol gevoel. Logisch, door de baby. Mijn buik is ook groot. Maar ook het gevoel dat mijn eten blijft hangen in mijn maag. Herkenbaar???


annettoz (56.7 dagen geleden)
Poeh ik kan niet wachten tot we in week 32 zitten. Ik ben zelf met 32 weken geboren dus voor mij is dat altijd een beetje een psychologische grens. Wanneer ik nu harde buiken heb zit ik meteen te stressen dat de baby nog niet mag komen enzo, terwijl dat helemaal niet relevant is natuurlijk. Hebben jullie nog `last` van dat soort zorgen?


annettoz (56.7 dagen geleden)
@Mamax27x - “@sjatje - “@annettoz - “@M...„
Ha ja spannend he ook wanneer een ander nu moet bevallen!!!annettoz (56.7 dagen geleden)
@Mamax27x - “@sjatje - “@annettoz - “@M...„
Nou ik vroeg al aan haar of ik geen zwangerschapsdiabetes heb ofzo maar ze moest er om lachen want de waardes en afmetingen liggen nog gewoon netjes binnen de lijntjesEllesinwonderland (56.8 dagen geleden)
@bende-van-vijf - “Goeiemorgen, mama`s. Ik moet e...„
Ik zou zeker de huisartsenpost bellen. Ook als het weer gebeurd. Dag of nacht. Sterkte ermee!!!firestone (57 dagen geleden)
Gister alweer 30weken. de laatste 10weekjes gaan alweer in, wat gaat het snel! Vanmiddag naar de vk, ben benieuwd


Mamax27x (57 dagen geleden)
@sjatje - “@annettoz - “@Mamax27x - “...„
Jeetje fors idd spannend he ben benieuwd of de schattingen kloppen.
Nog maar een paar weken.. Mijn schoonzusje word nu ingeleid is vandaag 41 weken super spannend ! Door mijn eigen hormonen ben ik nog enthousiaster als dat ik normaal al benMamax27x (57 dagen geleden)
@annettoz - “@Mamax27x - “@annettoz - “...„
Jeetje heftig! maar goed dat de baby zo klein was dan.
Hier 3410,3325,3560 ik ga ook uit van zoiets als geboorte gewicht.
Alle drie de keren `gewoon` bevallen alleen eerste keer met vacuüm Maar toch blijf ik vreselijk zenuwachtig hoor.. Bevallen went niet hahaannettoz (57 dagen geleden)
@bende-van-vijf - “Goeiemorgen, mama`s. Ik moet e...„
Meteen melden bij de huisarts(enpost). Hebben ze zelf al gezegd zo te zien, dat als het nog een x zou gebeuren dat je dit moet melden. Onthoud dat het vanaf jouw kant gezien een grote drempel is om te bellen, maar vanaf hun kant gezien is het gewoon hun werk. Ze worden continu gebeld, ook s nachts.sjatje (57 dagen geleden)
@annettoz - “@Mamax27x - “@annettoz - “...„
Hier van de week ook opgemeten met 29+3. Hij was toen 1550 gram.. ben ook zeer benieuwd hoe zwaar hij gaat worden. Onze dochter was 3985 gram en nu voorspellen weer een flink kindje..sjatje (57 dagen geleden)
@bende-van-vijf - “Goeiemorgen, mama`s. Ik moet e...„
Ik zou zeker even bellen. Ook zou ik contact opnemen met je verloskundige. Het lijkt me niet niks allemaal. Doe het maar lekker rustig aanbende-van-vijf (57 dagen geleden)
Goeiemorgen, mama`s. Ik moet even mijn verhaal kwijt want weet niet wat ik ermee moet. Ik heb dus steeds van die aanvallen nu 3x gehad. Opeens krijg ik hele stekende en drukkende pijn boven in mijn rug (ongeveer ter hoogte van de onderkant van mijn schouderbladen). Die pijn trekt als een strakke band naar mijn borst en kan daardoor bijna niet ademhalen. Het duurt ongeveer een half uurtje en dan zakt het weg.. Ik heb het 2x `s avonds gehad heb de 2e keer de huisartsenpost gebeld omdat ik alleen was met de kinderen en het risico niet wou lopen ineens neer te vallen (klinkt heftig maar dat is het ook op zo`n moment). Ze hebben toen gezegd als ik het nog eens terug krijg dit meteen te melden(dat was anderhalve week geleden). Nu heb ik het vannacht weer gehad alleen dit keer schrok ik wakker van de pijn. En kreeg al geen lucht meer. Heb mijn man wakker gemaakt en die heeft heel haard boven inijm rug geduwd en gewreven om het iets te verlichten. Heeft weer ongeveer een half uur geduurd. Maar heb dus niet de dokter gebeld omdat het midden in de nacht was.. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Wordt er zo onzeker van. En de pijn is niet te harden op zo`n moment. Nu voelt het alleen nog alsof al mijn spieren vast zitten en beurs zijn op mijn rug.. Zal ik het toch maar even melden?? Ik ben nogal niet zo paniekeriger maak me best wel een beetje zorgen, vooral omdat ik het gewoon uit het niets midden in de nacht krijg. Pfff sorry voor het lange verhaal en soms een beetje omslachtig misschien maar moest het echt even kwijt..


annettoz (57.4 dagen geleden)
@Mamax27x - “@annettoz - “@Mamax27x - “...„
Ben heel erg benieuwd! Onze eerste was een kleintje, 3050 gr maar dat was wel relaxed want hij moest er dubbelgevouwen uit (stuitligging) en bij een grote baby als eerste kindje hadden ze me geen gewone bevalling durven adviseren maar deze wordt dan een ander verhaal en ligt dus hopelijk gewoon goed!Mamax27x (58 dagen geleden)
@annettoz - “@Mamax27x - “Vandaag met 30+...„
Ja dat zat ik ook al te denken. Even een groeispurt, ik had het ook al bij v&a geplaatst. Het is een beetje 50/50 of het wel of niet Klopt zo te lezen aan de reacties. Dus ik denk dat we gewoon weer tussen de 3300-3650 uit zullen komen net als bij onze andere drieannettoz (58 dagen geleden)
@Mamax27x - “Vandaag met 30+4 echo gehad en...„
Ben ik ook wel benieuwd naar! Hier zei de echoscopiste dat ons kindje al 1500 gram woog met 28 weken. `Gewoon een groot kind`, zei ze maar ik kan me niet voorstellen dat mijn man en ik überhaupt grote babies kunnen krijgen misschien een groeispurt ofzo en groeit-ie straks wat minder hard, wie weet.Lysan (58.5 dagen geleden)
Hier ook last van de warmte. Ben blij dat we pas in oktober zijn uitgerekend. Kan het nog mooi afkoelen! Het is ook te heet om te slapen nu. En ik ben zo moe!!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. Eveline65 - een jongen! - 07 Dec 2015
 2. Geer30 - 07 Dec 2015
 3. jacoba89 - 07 Dec 2015
 4. Jaytje - een jongen! - 07 Dec 2015
 5. Lotte2109 - 07 Dec 2015
 6. Marjoleine1 - Dat is nog een verrassing! - 07 Dec 2015
 7. meisje_1987 - Dat is nog een verrassing! - 07 Dec 2015
 8. Misslisa - een jongen! - 07 Dec 2015
 9. molbie - een jongen! - 07 Dec 2015
 10. sharon85 - 07 Dec 2015
 11. Tigra - 07 Dec 2015
 12. Wiebeltjes - een jongen! - 07 Dec 2015
 13. Baby02 - een meisje! - 08 Dec 2015
 14. Liselotte1987 - een meisje! - 08 Dec 2015
 15. servaisje - Dat is nog een verrassing! - 08 Dec 2015
 16. 3e schatje - 09 Dec 2015
 17. DianuZ - een jongen! - 09 Dec 2015
 18. Jajz27 - een jongen! - 09 Dec 2015
 19. Lichelle - 09 Dec 2015
 20. LinC - 09 Dec 2015
 21. nivawe - 09 Dec 2015
 22. sylke88 - een meisje! - 09 Dec 2015
 23. vossey - een meisje! - 09 Dec 2015
 24. zwanger89 - 09 Dec 2015
 25. desi73 - een meisje! - 10 Dec 2015
 26. Fecm - 10 Dec 2015
 27. LadyLilly - een jongen! - 10 Dec 2015
 28. Leonaaatjuh - 10 Dec 2015
 29. Mini draakje - een meisje! - 10 Dec 2015
 30. porchinet - 10 Dec 2015
 31. Prisjj1 - 10 Dec 2015
 32. Sanneloes13 - een jongen! - 10 Dec 2015
 33. Stofvliegje - 10 Dec 2015
 34. angie1992 - Weet het wel maar zeg het niet! - 11 Dec 2015
 35. christinalaur... - een meisje! - 11 Dec 2015
 36. laura84 - een drieling (jjm)!een drieling (jjm)!een drieling (jjm)! - 11 Dec 2015
 37. Mamv4 - 11 Dec 2015
 38. rowennn - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2015
 39. tatjana.1992 - een jongen! - 11 Dec 2015
 40. Willlyb1 - 11 Dec 2015
 41. Danies - een meisje! - 12 Dec 2015
 42. Desiiree88 - een jongen! - 12 Dec 2015
 43. ingrid_ - Dat is nog een verrassing! - 12 Dec 2015
 44. Nu online Lieve mama le... - een jongen! - 12 Dec 2015
 45. mamavanlanaen... - een meisje! - 12 Dec 2015
 46. robine2012 - een jongen! - 12 Dec 2015
 47. srnzow - een meisje! - 12 Dec 2015
 48. xSilvanax - een meisje! - 12 Dec 2015
 49. anne84 - 13 Dec 2015
 50. Bobbi - een jongen! - 13 Dec 2015
 51. derycker - 13 Dec 2015
 52. donvito - 13 Dec 2015
 53. ieniemieniee - een jongen! - 13 Dec 2015
 54. Jessica.27 - een jongen! - 13 Dec 2015
 55. MamaDiana - 13 Dec 2015
 56. Marga- - 13 Dec 2015
 57. NienkeW - 13 Dec 2015
 58. tweedespruit - een jongen! - 13 Dec 2015

De bevaldatum van leden in week 30 is van maandag 7 December 2015 tot en met zondag 13 December 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015