Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Marlenja (12.5 uur geleden)
@3emoppeke - “Sinds gister harde buiken die ...„
kan hoor! Hier is de kleine ook aan het indalen. Zit zelfs soms zo te drukken en porren dat ik echt mn benen wijdt moet doenbiscuit (12.6 uur geleden)
@soepawoema - “@Emmaly2 - “@biscuit - “Gr...„
Onze dochter is nu 3.5 en toen moesten ze via het bloed uit de navelstreng bekijken wat de baby voor bloedgroep heeft.
Nu kunnen ze het zien in jouw bloed dmv bloedprikken.
Mijn baby is nu ook weer positief dus moet ik weer een prik, heb ik vanmiddag gekregen.
En na de bevalling binnen 40u moet ik weer een prik krijgen.
Als je bloedgroep negatief is moeten ze je daar op testen, ben je niet getest?soepawoema (18.1 uur geleden)
@Emmaly2 - “@biscuit - “Groei echo gehad...„
Kunnen ze dat zien? Ik ben ook negatief, en heb elke keer zo`n prik gekregen. Toen ik bij m`n andere kindjes na de hielprik vroeg of ze mij de bloedgroep konden zeggen, zeiden ze dat dit niet mogelijk was omdat die bloedwaarden nog beïnvloed waren door mijn bloedgroep, en dat het resultaat dus mogelijks niet juist zou zijn...marije1190 (18.6 uur geleden)
Hoi Allemaal, inmiddels is mijn zoontje alweer 4 maanden, en heb ik heel wat te koop: Een babywiegje met matras dekentje en lakentjes, kruiken, en voedingskussen, met hoezen, en baby speelgoed, ik woon in Ens. als je er belang bij hebt voor foto`s graag even een mailtje naar marije_leusen@hotmail.com Heel veel suc6 met de zwangerschappen!

Emmaly2 (20 uur geleden)
@biscuit - “Groei echo gehad.Vond er echt...„
Ik ben A-negatief en heb die prik vorige week ook gehad. Na de bevalling krijg je deze weer! 4jaar geleden kreeg ik deze prik ook maar nu moest ik eerst bloedprikken want in mijn bloed kunnen ze zien wat de baby heeft,deze heeft bij mij positef dus ik moest de prik wel hebben, als ze negatief was hoefde het niet. Vind het heel raar dat jou vk dat niet weet en dat je er zelf achter aan moet! succes ermee!loortjelief (1.3 dagen geleden)
@biscuit - “Groei echo gehad.Vond er echt...„
Ik had gister ook een groeiecho en dat duurde ook maar een paar minuten. Heb enkele delen van de baby maar gezien waarvan niet eens werd verteld wat het was, en het gezichtje kwam ook niet in beeld. Het is jammer, maar het is enkel een medische echo en niet voor de pretbiscuit (1.4 dagen geleden)
@ninoharvey - “@biscuit - “Groei echo gehad...„
Nou inderdaad dat is het, je kijkt er lang naar uit om weer even je kindje te zien. En dan sta je binnen 5 minuten weer buiten.ninoharvey (1.4 dagen geleden)
@biscuit - “Groei echo gehad.Vond er echt...„
Jeetje wat een domper. Kijk je er zo naar uit. Is het zo kort en bot.
Kan me goed voorstellen hoe je je voelt hoor!
En babybytes is ook om af en toe je frustratie te spuien hoor!biscuit (1.5 dagen geleden)
Groei echo gehad.
Vond er echt geen zak aan.
Stonden binnen 5 min. Weer buiten.
Even de buik opgemeten, en het hoofdje en een been.
Na afloop heb ik dan gevraagd wat het kindje nu weegt en dat was ongeveer 1600 gram zei die. Placenta lag aan de voorkant maar hij heeft er niet duidelijk naar gekeken of het miss ook wel iets aan de onderkant lag.

ik vind het maar raar hoor!

Zelfde als dat ik rhesus d negatief ben, ik daar met 30wk een prik voor moet hebben.
afgelopen vrijdag was ik in het ziekenhuis en werd verteld dat ik volledig bij hun onder controle moet nu, vanwege te hoge suiker waarde.
Niemand die het over die prik had dus ben ik daar vandaag zelf maar achter aan gegaan.
De assistent van de verloskundige wist niet of dat deze prik persé met 30wk moest, en van het ziekenhuis hoor ik dus ook niks.
Nu zelf gebeld naar het ziekenhuis en die prik moet ik dus wel degelijk met 30wk en moet er morgen dus gelijk heen.
Pfff wat een gedoe! En baal er van dat je dus zelf zo oplettend moet zijn ondanks dat je onder jan en allemans controle ben.

Sorry moest het even kwijt.


hyke (1.5 dagen geleden)
@3emoppeke - “Sinds gister harde buiken die ...„
Dat kan. Bij de eerste werd ik s nachts wakker van de pijn van het indalen. De tweede heb ik niets van gemerkt. Sterkte ermee.biscuit (1.5 dagen geleden)
@3emoppeke - “Sinds gister harde buiken die ...„
Belle!!3emoppeke (1.5 dagen geleden)
Sinds gister harde buiken die soms wat pijnlijk zijn. Dit is vandaag niet anders. Ook heb ik sinds vanmorgen enorm drukkend gevoel van ondere. Tijdens een harde buik wordt dit wat erger. Zou dit indalen kunnen zijn?ben nie zo van het bellen hihi


ikmama1983 (1.7 dagen geleden)
Weeeeeeeek 30!!!!!! Loop moeilijk vandaag. M`n botten doen zeer. Zal de kou wel zijn denk.


Deaken (1.9 dagen geleden)
@biscuit - “@Deaken - “@biscuit - “Ik ...„
Over het algemeen heb je als zwangere met zwangerschapsdiabetes weinig symptomen. Aangezien ze de suikerwaardes veel en veel strenger aanhalen. Waar het normaal tussen de vier en negen hoort te zijn is het bij een zwangere een uur na de naaltijd boven de 7,8 al te hoog. Meestal heb je dan geen symptonen. Ik drink wel veel s`nachts vooral. Er gaat anderhalf liter water doorheen per nacht, en trek in zoet heb ik ook heel erg. Maar dat komt omdat ik het niet meer mag.Vrouwtje S (1.9 dagen geleden)
30 wkn alweer=) nog 5 wkn werken en dan heerlijk genieten van mijn verlof en alles wat komen gaat=)


biscuit (2.4 dagen geleden)
@Deaken - “@biscuit - “Ik dacht ook van...„
Oke en heb jij er symptomen van? Veel dorst of juist veel trek in zoet ofzo?Deaken (2.4 dagen geleden)
@biscuit - “Ik dacht ook van niet maar had...„
Ik spuit insuline en loop bij de gyn. Suikers zijn niet te peilen. De baby was in week 27 1160 gram. Op zich nog binnen de lijnen. Maar twee weken ervoor nog onder de p50 lijn en in week 27 er ruim boven. Was alleen buikje. Rest groeide wel normaal. Dinsdag weer naar gyn. Kijken wat er dan word gezegd en hoeveel babs is gegroeid.biscuit (2.7 dagen geleden)
Ik had ook laat van duizelingen. De verloskundige zei toen dat dat een teken is dat je bloeddruk schommelt en beaamde het als positief. Als je het niet vertrouwd zeker ff bellen, maar ik denk dat het geen gevaar heeft voor de baby.
Drink anders even een bouillonnetje.


hyke (2.7 dagen geleden)
@vooreentweede - “Goedemorgen, wow weer een te l...„
Lage bloeddruk? Rustig op de bank zitten en als je t niet vertrouwt even de verloskundige bellen.vooreentweede (2.7 dagen geleden)
Goedemorgen, wow weer een te lange tijd geleden dat ik online ben geweest. Zit met een vraagje hopelijk kunnen jullie me helpen :)

Sinds vanmorgen heb ik een duizelig/zweverig gevoel in me hoofd met pozen, heb vanmorgen goed gegeten denk dat het daar niet aan ligt.
T is geen fijn gevoel iig, niet eerder last van gehad deze of vorige zwschap.
duidelig/draaierigheid (kamer draait niet zit echt in me hoofd) gevaarlijk voor baby?


biscuit (2.7 dagen geleden)
Ik dacht ook van niet maar had te hoge waardes na de test. Binnekort een afspraak bij de diabetes verpleegkundige.
Hoe loopt het nu bij jullie? Ook verplicht onder controle bij de gynaecoloog?


hyke (2.8 dagen geleden)
Ik word er vrijdag op getest, maar denk t niet.


Deaken (2.9 dagen geleden)
@biscuit - “Zijn er hier dames met zwanger...„
Ja hierzo...mamachiara (3.3 dagen geleden)
Joepie ben aangekomen in week 30


Marlenja (3.4 dagen geleden)
@biscuit - “Zijn er hier dames met zwanger...„
nee maar wel diabetes 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. clautje82 - een jongen! - 02 Apr 2015
 2. Liesimba - 02 Apr 2015
 3. makeithappen - een meisje! - 02 Apr 2015
 4. Mami - - 02 Apr 2015
 5. Mariette77 - 02 Apr 2015
 6. marlenja - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 7. mieke1986 - 02 Apr 2015
 8. stefles - 02 Apr 2015
 9. Unnie - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 10. Valerie81 - 02 Apr 2015
 11. vooreentweede - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 12. -Sjaakie- - Dat is nog een verrassing! - 03 Apr 2015
 13. biscuit - een jongen! - 03 Apr 2015
 14. Dastiny - een meisje! - 03 Apr 2015
 15. Emmaly2 - een meisje! - 03 Apr 2015
 16. GJJ2008 - 03 Apr 2015
 17. hyke - een jongen! - 03 Apr 2015
 18. manny8711 - een jongen! - 03 Apr 2015
 19. Melissa de gr... - een jongen! - 03 Apr 2015
 20. Snuppa - 03 Apr 2015
 21. syl25-07 - een jongen! - 03 Apr 2015
 22. Femke 1985 - 04 Apr 2015
 23. fiere mama 2 - 04 Apr 2015
 24. jeannet86 - een jongen! - 04 Apr 2015
 25. Ninoharvey - een meisje! - 04 Apr 2015
 26. Parelpuikje2 - een jongen! - 04 Apr 2015
 27. rosaang - een meisje! - 04 Apr 2015
 28. simoneismama - 04 Apr 2015
 29. Babynext - 05 Apr 2015
 30. Ik-is-wij - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 31. jessica cuyll... - een jongen! - 05 Apr 2015
 32. koningspaar - een meisje! - 05 Apr 2015
 33. mamachiara - een jongen! - 05 Apr 2015
 34. Myhousewifeli... - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 35. sanoelletje - een jongen! - 05 Apr 2015
 36. ukkieR2015 - een meisje! - 05 Apr 2015
 37. Anne Tel - 06 Apr 2015
 38. Deaken - een meisje! - 06 Apr 2015
 39. ikmama1983 - een meisje! - 06 Apr 2015
 40. Indy1977 - een jongen! - 06 Apr 2015
 41. LauraDav - een meisje! - 06 Apr 2015
 42. nlovesn - 06 Apr 2015
 43. Pindaatje84 - een meisje! - 06 Apr 2015
 44. Tat-jana - een jongen! - 06 Apr 2015
 45. toosje88 - een jongen! - 06 Apr 2015
 46. Vrouwtje S - Dat is nog een verrassing! - 06 Apr 2015
 47. 3emoppeke - Dat is nog een verrassing! - 07 Apr 2015
 48. excited83 - een meisje! - 07 Apr 2015
 49. joke3 - 07 Apr 2015
 50. soepawoema - een jongen! - 07 Apr 2015
 51. Joyceke0509 - een jongen! - 08 Apr 2015
 52. Lee85 - Dat is nog een verrassing! - 08 Apr 2015
 53. LouiseZ - een jongen! - 08 Apr 2015
 54. meijtje - een meisje! - 08 Apr 2015
 55. Tommy2014 - Dat is nog een verrassing! - 08 Apr 2015

De bevaldatum van leden in week 30 is van donderdag 2 April 2015 tot en met woensdag 8 April 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014