Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

johanneke2 (43 minuten geleden)
Deze week werden onze kindjes geschat op 1150 en 1200 gram. Volgens de gynaecoloog klein, maar prima voor een tweeling. Ze verwachtte geen grote kinderen; mijn dochter was met ruim 42 weken ook maar 2580 gram.

Ze liggen beiden met hun hoofd omhoog, maar ze hebben nog een aantal weken om te draaien. Volgens de gynaecoloog is een normale bevalling ook wanneer ze in stuit liggen geen probleem omdat het een tweede zwangerschap is. Ik heb zelf ook een sterke voorkeur voor een gewone bevalling. Mijn dochter is door de gynaecoloog met 37 weken gedraaid, maar dat doen ze niet met een tweeling.

Zijn hier mensen die een stuitbevalling hebben gehad?


littlebabytogether (2.5 uur geleden)
@ProudToBeMommy - “@littlebabytogether - “@Prou...„
Maar is dat klein bij 28 weken dan? Ik ben nu met 30 weken gemeten en ze schatten nu 1500 dat is normaal tochwannabemommyof3 (3.6 uur geleden)
@littlebabytogether - “Vandaag weer op het ziekenhuis...„
Goed nieuws zeg!! Hopelijk blijft alles goed gaan!!wannabemommyof3 (3.8 uur geleden)
Ja, lastige vraag. Ik weet het eerlijk gezegd niet wat je zou moeten doen. Althans, ik kan dat niet voor je beslissen.
Ik had ook pijn in mijn hele buik en vooral rechts ter hoogte van mijn navel. En had veel harde buiken. Maar ik draag twee kindjes dus de harde buiken komen dan ook veel eerder zeg maar aangezien mijn baarmoeder zo vol zit.
Wat je nog zou kunnen proberen is zemelen. Kijken of je stoelgang dan verandert en dus ook jouw klachten. En anders toch `t ziekenhuis bellen. Ik bel toch liever een x teveel dan te weinig zeg maar. Gelukkig vinden ze dat bij mij in `t ziekenhuis ook zo. `T gaat wel om jouw lijf en jouw kindje, dus als je `t niet vertrouwt en pijn blijft hebben, ja dan zou ik `t ziekenhuisbellen en een afspraak maken bij de gyn. Succes.
ProudToBeMommy (4.8 uur geleden)
@littlebabytogether - “@ProudToBeMommy - “Yoehoe oo...„
Allebeij me kindjes waren klein de eerste was 2720 en tweede 3300 dus verwacht deze ook rond de 3000nona333 (9 uur geleden)
Hier maandag geschat op 1800gr en een erg grote baby. Bovendien ligt hij al een week of 5 in dezelfde positie. Hoofd rechts boven, voeten links beneden. Mijn baarmoeder onderaan is leeg. Gyn gaf me al de raad om op handen en voeten wat rond te kruipen zodat hij meer plaats heeft om te draaien, maar vrees er zelf wat voor.


boontje1980 (21.2 uur geleden)
Er komen nu gemiddeld 200 gr. Per week bij, zei mijn gyn. Dus dat klopt. Onze uk zit nu ook op de 1400gr.


littlebabytogether (22.6 uur geleden)
@ProudToBeMommy - “Yoehoe ook de 30 weken gehaald...„
Bij mij ook bij 28 weken 1100 gram en vandaag 1500 gramlittlebabytogether (22.7 uur geleden)
Vandaag weer op het ziekenhuis geweest om het hartje weer te bekijken , het zag er niet veel anders uit als vorige keer en alles groei goed mee ! Nu als dit zo blijft gaan hoeft ze niet meteen na de geboorte geopereerd te worden misschien wel na een paar maanden zowiezo blijft ze langer in het ziekenhuis ter observatie ! Maar toch wel een beetje goed nieuws dus al kunnen ze niks garanderen want spannend blijft het Hoe ze het zelf gaat doen na de geboorte !
Mocht ook in 4d spieken zo leuk foto`s op mn profiel
Ze word nu 1500 gram geschat


henh (1.1 dagen geleden)
@wannabemommyof3 - “@henh - “Alweer pijn in me b...„
Bedankt voor je reactie. Ja ik vond het ook raar dat ik geen ctg mocht. Maar hier zijn ze sowieso een beetje raar hoor. Ik had vandaag een afspraak bij de vk maar door de pijn zag ik het niet zitten om met 2 kinderen op de fiets daar naar toe te gaan. Was geen probleem de buikpijn ook niet zolang ik geen bloed verlies is er niets aan de hand.
Fijn dat het bij jou je darme waren en niet iets zorgelijks. Zelf heb ik ook het gevoel dat het met darme zijn maar de pijn zit door heel me buik een vooral aan de zijkant en onder me navel was dat bij jou ook? Als ik echt niets doe dan gaat het best goed maar zodra ik opsta begint de pijn weer.
Word er zo onzeker van moet ik nu wel of niet bellen naar het ziekenhuis? Het is gelukkig minder dan gister dus kijk het nu nog even aanwannabemommyof3 (1.1 dagen geleden)
@henh - “Alweer pijn in me buik. 2 week...„
Balen zeg. En wat vreemd dat je geen ctg kreeg. Die meet zeker eventuele weeënactiviteit op. Ik had vorige week erg pijn aan mijn buik en ben opgenomen geweest, aan de ctg en bmm metingen etc. Niets duidde op tekens van dreigende vroeggeboorte gelukkig. Blaasontsteking werd gecheckt, niets. Ik kreeg laxeertabletten. En ja hoor. Wat bleek, constipatie. Had ik zelf niet verwacht omdat ik wel ontlasting had, maar wel wat dun (sorry voor het vieze detail) maar de gyn legde uit dat dat heel goed mogelijk is omdat als er sprake van verstopping is, dan zoekt dunne ontlasting zich een weg naar buiten langs de verstopping (tja ik vond `t zelf ook een vies verhaal)


Misschien dat je hier wat aan hebt. Succes in ieder geval!!henh (1.4 dagen geleden)
Alweer pijn in me buik. 2 week geleden had ik precies hetzelfde. Toen heeft de vk urine gecontroleerd Enzo maar alles was goed. Toen gevraagd om een ctg maar dat mocht niet want daar kunnen ze geen weeen op zien!?
Maar gelukkig trok het na 3dagen weer weg. Maar nu is het er weer. Gister avond veel pijn gehad kruik werkte half. Heb niet het idee dat het weeën zijn maar weet ook niet wat het wel is.
Iemand een idee? De pijn is bij vlaage heel heftig, door me hele buik heen, buik is niet altijd hart en kleine beweegt ook goed.


nona333 (1.4 dagen geleden)
Hier ook nog niks van melkprodcutie, maar is normaal hoor, komt pas goed op gang na de bevalling. Bij de eerste is de bv mislukt. Doordat ik me zo beroerd voelde na de ks niet genoeg kunnen aanleggen, toen moest dl bijgevoed worden en dat was natuurlijk het begin van het einde, dus hopelijk dit keer wel meer succes.


henh (1.4 dagen geleden)
@boontje1980 - “Het is een hele geruststelling...„
Als je de eigen merk voedingen neemt heb je er geen last van. De Chinezen willen alleen NutrilonLonnekeJ (1.4 dagen geleden)
@boontje1980 - “Het is een hele geruststelling...„
Ik ga vanaf deze week bij de boodschappen een pot meenemen op het dorp namelijk al een aantal keer gehoord dat het niet te krijgen wasProudToBeMommy (1.5 dagen geleden)
Yoehoe ook de 30 weken gehaald heerlijk ik had twee weken terug groei echo toen was me mannetje 1130
Ze zij dat dat goed is voor 28 weken maar zie hier de meeste kindjes zwaarder dua ben benieuwd


boontje1980 (1.9 dagen geleden)
Het is een hele geruststelling dat de borstvoeding bij de eerste is gelukt. Je wordt niet blij van alle verhalen over export naar China van babyvoeding. Wie niet kunnen/mogen/willen borstvoeden wordt geadviseerd om een voorraadje te verzamelen... Hier al mensen mee bezig?


dojathe (2.2 dagen geleden)
Eindelijk de uitslag van mn urinekweek ivm weer een blaasontsteking. Uitslag was negatief op GBS gelukkig. Wel morgen weer urine laten checken.
Ik begin steeds meer te geloven dat ik zonder problemen thuis mag bevallen.


wannabemommyof3 (2.2 dagen geleden)
@wannabemommyof3 - “Ja! Hallo week 30! Weer een mi...„
Hier ook pas melkproductie meteen na de bevalling. Ik vind dat wel ok. Ik merk wel dat als er een baby huilt (pasgeborene) dat mijn tepels heel klein beetje beginnen te tintelen. Hebben jullie dat toevallig ook?Mama van B (2.3 dagen geleden)
@piris1985 - “@dojathe - “@Martje7 - “@E...„
Bij mijn eerste,kwam er pas melk uit op het moment dat ik bevallen was. Bij mijn 2de ook pas toen ze geboren was. En nu ook geen sein van melk productie.
Dus maak je geen zorgen.LonnekeJ (2.3 dagen geleden)
@loveons3dewondertje - “Gister naar de vk geweest. Die...„
Oh wat spannend leek het kindje groot op de groei echo?wonderchild (2.3 dagen geleden)
Derde volledige zw en pas met geboorte melkproductie. Zal ook dus bij deze derde zijn. Ik ben er blij mee... van die natte plekken in het bed is ook zo vies ;). Is normaal en zeker niet abnormaal. Hormonen komen vanzelf opgang bij de bevalling...


piris1985 (2.3 dagen geleden)
@dojathe - “@Martje7 - “@Evieke01 - “@...„
Ik ben in verwachting van de eerste, maar ook totaal nog geen sein van melkproductie... Hopelijk is dit oke. Vanavond afspraak bij de VK, ik zal het eens navragen.dojathe (2.4 dagen geleden)
@Martje7 - “@Evieke01 - “@dojathe - “I...„
Volgens mij is t niet iets wat moet gebeuren, maar bij mn vorige zwangerschap had ik t ook. Niet iedereen heeft er last van. Ik ben ook pas een jaar gestopt met de bv van de jongste, dus kan ook daardoor komen.Martje7 (2.4 dagen geleden)
@Evieke01 - “@dojathe - “Ik merk dat mn l...„
Nou, bij mij ook nog niet! Hoort dat?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. krisjex - 03 Okt 2015
 2. mama-10 - 03 Okt 2015
 3. Mamma3bambini - 03 Okt 2015
 4. MammieMar - Dat is nog een verrassing! - 03 Okt 2015
 5. mommy2be22 - een jongen! - 03 Okt 2015
 6. om daarom - Dat is nog een verrassing! - 03 Okt 2015
 7. sharly - een jongen! - 03 Okt 2015
 8. silvia1989 - 03 Okt 2015
 9. Elviiraax - een jongen! - 04 Okt 2015
 10. GiDa - een meisje! - 04 Okt 2015
 11. Johanneke2 - een tweeling!een tweeling! - 04 Okt 2015
 12. Lycoss - een meisje! - 04 Okt 2015
 13. mamavanzara - Dat is nog een verrassing! - 04 Okt 2015
 14. nona333 - een jongen! - 04 Okt 2015
 15. pocahontas197... - een meisje! - 04 Okt 2015
 16. Solanaatje - een jongen! - 04 Okt 2015
 17. Sonja84 - 04 Okt 2015
 18. -SVEEDJ- - Dat is nog een verrassing! - 05 Okt 2015
 19. Demelza82 - een jongen! - 05 Okt 2015
 20. dojathe - een meisje! - 05 Okt 2015
 21. friedeltje - 05 Okt 2015
 22. Merlene - een meisje! - 05 Okt 2015
 23. piris1985 - een jongen! - 05 Okt 2015
 24. poppetje79 - een jongen! - 05 Okt 2015
 25. wonderrrr - een jongen! - 05 Okt 2015
 26. Assiestentje - een jongen! - 06 Okt 2015
 27. crocro - een meisje! - 06 Okt 2015
 28. debo - 06 Okt 2015
 29. ecbayhan - een jongen! - 06 Okt 2015
 30. liesjepv - 06 Okt 2015
 31. LittlebabyTog... - een meisje! - 06 Okt 2015
 32. lorrenna - een jongen! - 06 Okt 2015
 33. Mama van B - een jongen! - 06 Okt 2015
 34. Pantertje Suu... - een jongen! - 06 Okt 2015
 35. patricknancy - 06 Okt 2015
 36. regenboog - 06 Okt 2015
 37. Reneeejeh - 06 Okt 2015
 38. sjieper - 06 Okt 2015
 39. Tsjits - 06 Okt 2015
 40. volty - een jongen! - 06 Okt 2015
 41. Beertje86 - 07 Okt 2015
 42. Francisca27 - 07 Okt 2015
 43. jessica2015 - een tweeling!een tweeling! - 07 Okt 2015
 44. Josee91 - een jongen! - 07 Okt 2015
 45. liefstee - een meisje! - 07 Okt 2015
 46. miracle77 - een jongen! - 07 Okt 2015
 47. suusanneb - een jongen! - 07 Okt 2015
 48. Wannabemommyo... - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 07 Okt 2015
 49. HenH - een jongen! - 08 Okt 2015
 50. Janav - een jongen! - 08 Okt 2015
 51. kiki1979 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2015
 52. Meltjuh91 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2015
 53. ProudToBeMomm... - 08 Okt 2015
 54. sabina30 - een meisje! - 08 Okt 2015
 55. semmemie - 08 Okt 2015
 56. steph91 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2015
 57. Sunny2015 - 08 Okt 2015
 58. tweedewonder8... - een jongen! - 08 Okt 2015
 59. Yara22 - een meisje! - 08 Okt 2015
 60. Breg - een meisje! - 09 Okt 2015
 61. Daphne85 - een meisje! - 09 Okt 2015
 62. Haakmutsje - Dat is nog een verrassing! - 09 Okt 2015
 63. Loes000 - een meisje! - 09 Okt 2015
 64. mama1prinsesj... - 09 Okt 2015
 65. xxkarinxx - Dat is nog een verrassing! - 09 Okt 2015

De bevaldatum van leden in week 30 is van zaterdag 3 oktober 2015 tot en met vrijdag 9 oktober 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014