Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

marjo1981 (50 minuten geleden)
Hey ladies, was ik weer eens een keer. Hier gaat t niet zo lekker, gebruik inmiddels antipsychotica tegen uitputting maar potverrrrr vannacht weer geen seconde geslapen ondanks die med en dikke. Dosis slaappillen erbij. Ik blijf maar wakker. ....nu kwart over 6 dus Mn dochtertje zal zich zo melden. De baby beweegt gelukkig wel goed en veel! Om 10 uur controle bij de vk, ben ook heel benieuwd hoe ie nu ligt. Ik kan echt niet wachten tot ie er is en ik gewoon weer lekker 3 uur kan slapen hihi.


steph_ (6.4 uur geleden)
@Mama_van_Esmee - “Dames over 2,5 week verhuizen ...„
Baby Dan, heel tevreden van en makkelijke installatiehydro (12.1 uur geleden)
Hier is nog een interessant artikel over kolven met de hand, met drie instructiefilmpjes ;-)

https://www.borstvoeding.com/artikelen/kolven/afkolven1.html


silliegirl26 (1 dagen geleden)
@Meykie - “@silliegirl26 - “@Meykie - ?...„
Wow ik hoop echt dat het je gaat lukken. Vanaf welke week begin je ermee? A

Ik twijfel zo erg. Omdat ik hier nog een zoontje heb rond rennen die me niet veel tijd voor mij alleen gunt haha... ik zou heel graag willen borstvoeden maar ik weet hoeveel energie me dat heeft gekost vorige keer en dat het ook niet lukte was geen fijne start

Maar ben wel heel benieuwd naar jouw verloop..

Meykie (3.4 dagen geleden)
@wilmanov - “Nooit geweten dat je ook voor ...„
Raad het jou ook aan om even met de LK te praten en ook prenataalkolven te bespreken, het is juist bedoelt om dat probleem te voorkomen. Daarnaast met handkolven (letterlijk met de hand) daar gaat het hele prenataal kolven om, is de kans op borstvoeding slagen ook groter. Dit lijkt namelijk meer op hoe je kindje drinkt dan met een kolf apparaat. Dus ook beslist niet met kolf apparaat voordien beginnen.Meykie (3.4 dagen geleden)
@silliegirl26 - “@Meykie - “@Hydro - “@Meyk...„
Ja de ervaring dat het niks zegt, is voor iedereen anders, maar helemaal in het begin lukt het meestal wel, maar daarna wordt het soms lastiger omdat de vraag groter is en er steeds meer spanning is waardoor het lastiger is. Maar door het prematuur kolven kun je veel druk weghalen en is de kans op slagen veel groter. Je kan een klein voorraadje aanmaken op die manier, er is minder spanning of alles wel lukt en je borsten zijn voorbereid en kunnen dan beter de vraag bijhouden. ook bij geplande keizersnedes wordt het aangeraden geloof ik. Als ik jou was zou ik toch ook even met LK gaan praten over deze mogelijkheid, zou voor jou ook wel een uitkomst kunnen zijn.wilmanov (3.7 dagen geleden)
Nooit geweten dat je ook voor je bevalling kan beginnen met borstvoeding... Ik hoop dit keer ook dat het een beetje opgang wil komen. Bij mijn tweede een keizersnee gehad onder narcose en de borstvoeding kwam nooit opgang... Wel 10 weken gekolfd maar elke keer maar kleine beetjes, heel frustrerend. Maar omdat ons zoontje te vroeg geboren werd toch doorgegaan. Nu weer een keizersnee dus hopelijk gaat het deze keer beter!


silliegirl26 (4.3 dagen geleden)
@Meykie - “@Hydro - “@Meykie - “@Hydr...„
Heh had een heel verhaal getypt en nu is t weg..

Nou ja even in t kort...

Had de lk ervaring met borstvoeding en borstverkleiningen?

Ik had eigenlijk de keuze gemaakt en wilde gewoon flesvoeding geven. Omdat ik me zo druk maak over de bevalling (natuurlijk of keizersnede) wilde ik me daar niet ook nog druk over maken. Maar nu ik jouw verhaal lees is t wel interessant...Meykie (4.4 dagen geleden)
@Hydro - “@Meykie - “@Hydro - “@Meyk...„
Goede tip dank je, heb wel aangegeven dat ik een verkleining heb gehad bij de kraamhulp en wel wil proberen te voeden, neem aan dat ze dan wel snappen dat ze daar extra op moeten letten toch?
Ik neem eerst nog wel contact op met LK voor ik er iets mee doe, mag rechtstreeks contact op nemen en ze wilde me overal bij helpen, dus sta er voor open en laat het van haar afhangen, wanneer ik echt begin.
Ik snap nog steeds niet hoe dat soort dingen mogelijk zijn met een eerste keer van een kraamverzorgende enzo, je hoort het echt te vaak.Hydro (4.4 dagen geleden)
@Meykie - “@Hydro - “@Meykie - “Morge...„
Ohja en mijn vk had nog als tip om ook de kraamzorg in te lichten over dit alles, dan kunnen ze een ervaren kraamverzorgster sturen die goede begeleiding kan geven bij de bv! Dat was bij mij ook 1 van de redenen waarom het allemaal mis liep bij mij de eerste keer; ik had een lieve kraamhulp maar wij waren haar eerste gezin en achteraf had ik een totaal verkeerde kolf en was ik totaal verkeerd bezig, allemaal dingetjes die zij best had kunnen signaleren...Hydro (4.4 dagen geleden)
@Meykie - “@Hydro - “@Meykie - “Morge...„
Nee ik ben zelf verpleegkundige dus ik heb een bezoekje gebracht aan ons magazijn ;-) je kunt de spuitjes wel online krijgen hoor, maar misschien ken je ook wel iemand die er aan kan komen voor je? Ik vang de melk op in een medicijnbakje, dan trek ik het op in een 5cc spuitje, dopje erop en in de koelkast. Koude melk mag vervolgens bij melk uit de diepvries dus ik spuit het dan later bij in een 10cc spuitje.Meykie (4.4 dagen geleden)
@Hydro - “@Meykie - “Morgen al weer 30...„
Ik heb een borstverkleining gehad en heb allergien, schijnt met beide goed te zijn, maar vooral de verkleining.
de LK gsf ssn dat het nu nog te vroeg zou zijn en ik als ik iets verder ben contact op moet nemen hoe we het verder gaan doen. heb jij spuitjes gekregen van de LK?Hydro (4.5 dagen geleden)
@Meykie - “Morgen al weer 30 weken, vanda...„
Yep, doe ik ook, vanwege zeer moeizaam / niet op gang gekomen bv bij de eerste. Mijn doel is een klein voorraadje aan te leggen voor de geboorte, als is het maar voor 1 dag; dat haalt bij mij de stress van het weer mislukken van de bv enorm weg en dan heb ik dus meer kans dat de bv deze keer wel goed loopt! Wanneer ga je beginnen en om welke reden? Ik mocht van de Lk nu al beginnen omdat ik nu al wat melk produceer; ik doe het nu maar 10 minuten om de dag, en dan heb ik 2cc haha... Alle beetjes helpen

Vanaf een week of 36 / 37 doe ik het iedere dag, even kijken hoe het gaat allemaal. Zolang je geen risico hebt op vroeggeboorte en de zwangersschap probleemloos loopt is er geen enkel bezwaar voor tepelstimulatie volgens de LK, dus daar ga ik maar vanuit.Meykie (4.5 dagen geleden)
Morgen al weer 30 weken, vandaag groeiecho gehad, was mooi om te zien, ook even een 3d echo gehad. Foto op profiel, hij is wat bewogen daardoor in het midden een beetje breed geworden. Hij lag heerlijk met zijn voetje te spelen. Op de foto zie je 2 handjes en ook nog een voet rechts bovenin.
Hij is al bijna 1600g dus groeit lekker.
ik heb regelmatig weer last van mijn maag en overgeven en bekkeninstabiliteit, dus doe niet al te veel meer op een dag.
ons ventje ligt al minimaal 14 weken met het hoofd keurig naar beneden, dus die zal wel niet meer draaien.
Gelukkig is hij ook rhesus d negatief dus we hoeven niet geënt te worden.
Gesprek gehad met lactatie kundige en ik ga prenataal hand kolven een paar week van te voren. Iemand ervaring hiermee?


reginese (4.9 dagen geleden)
@puklins - “@jel87 dat heb ik nou dus ook....„
ik moet nu bloeddruk verlagers nemen had 160/105 eergisteren maar nu al heel de dag moeten overgeven en misselijk. Nu ook nog eens verkouden erbij. Morgen terug monitor, zal toch maar is vragen of ik niet zo ziek ben door de pillen. Heb gisteren niets binnen kunnen houden. Nu yoghurt en fruit proberen, vanmiddag kippensoep mss dat iets licht wel binnen blijft. geniet van je zwangerschap zeggen ze dan. Ik geniet van de beweging maar daar is het ook mee gezegd zenne amai nog enkele weken ... oef!reginese (4.9 dagen geleden)
@Mama_van_Esmee - “Dames over 2,5 week verhuizen ...„
ik heb eentje gekocht van orchestra. ik weet niet of ze dat in NL hebben wel. maar dat is een goed dat is zonder een frame waar ge kunt over vallen in staal en dat koste maar 35 euro als je lid maakt. krijg je op kleding 50% en kleinere korting op de rest: http://be.shop-orchestra.com/nl/kinderverzorgingsproducten/veiligheid/veiligheidshekjes/veiligheidshekje-maximetal---wit-P16126.html?dwvar_P16126_orc_color=SANSsilliegirl26 (5 dagen geleden)
@Mama_van_Esmee - “Dames over 2,5 week verhuizen ...„
Wij hebben ene van babydump. Zal straks eens kijken naar t merk. Wij zijn er wel tevreden over..puklins (5.2 dagen geleden)
@jel87 dat heb ik nou dus ook.weer die verschrikkelijke misselijkheid terug terwijl ik er net een week of 8 pas vanaf was dus baal super!
@reginese: oef dat is echt balen zeg maar hopelijk blijft het met de insuline onder controle en mag de kleine nog een tijdje lekker in je buik blijvenMama_van_Esmee (5.4 dagen geleden)
Dames over 2,5 week verhuizen en dan hebben we dus traphekjes nodig voor Esmee. Iemand een tip voor een goed merk traphekje?


Mama_van_Esmee (5.4 dagen geleden)
@Jel87 - “@sandra01 - “Hier ook al erg...„
Bij Esmee hebben we de box klaargezet met 36 weken en met 30 weken was al heel haar kamer af, hooguit nog wat decoraties die ik toen nog wilde kopen voor haar kamertje.Mama_van_Esmee (5.4 dagen geleden)
@Jel87 - “@reginese - “@Jel87 - “@re...„
Snel gaat het he, inderdaad nog maar 6 weken en dan mag ukkie al komen. Al hoop ik liever dat ukkie nog even blijft zitten. Over 2,5 week verhuizen en meteen beginnen aan de babykamer. Heb al tegen manlief gezegd dat die als hij de wieg, box etc overbrengt naar het nieuwe huis die niet meer op zolder hoeven komen te staan, maar zo snel mogelijk in elkaar gezet moeten worden. Wil me nu ook eindelijk een keer kunnen voorbereiden en alles af hebben voordat ukkie komt.Mama_van_Esmee (5.4 dagen geleden)
@Jel87 - “@wilmanov - “Ook wij hebben ...„
Wat vervelend zeg dat je weer misselijk bent, deze zwangerschap zit je ook niet echt mee geloof ik. Hier heel veel moe, komt denk ik ook doordat ik al een peutertje heb rondlopen die ook veel aandacht vraagt. Vandaag wel lekker bezig geweest, en dan krijg je ook wel weer energie. Nu uitgeteld op de bank.Mama_van_Esmee (5.4 dagen geleden)
Druk dagje gehad vandaag, mijn broer is langs geweest, laatste keer in ons huisje want over 2,5 week gaan we verhuizen. Esmee vond het super leuk dat haar oom er was. Zelf dus even nuttig gebruik van gemaakt door wat klusjes in huis te doen terwijl mijn broer met Esmee aan het spelen was. Alle babykleertjes van Esmee uitgezocht en gewassen en gestreken. Verder nog wat dingen in huis opgeruimd, nu uitgeteld op de bank, manlief is naar vrienden dus die is pas laat thuis. Oh ja en hij deelde mij nog mee dat die vanavond koeskoes gegeten had, die maar houdbaar was t/m 2012. Nou lekker dan dacht ik op dat moment.


Jel87 (5.4 dagen geleden)
@wilmanov - “Ook wij hebben al een naam. Ge...„
Dat was ook mijn gedachte! Nu ben je nog relatief fit en heb je er nog zin in om al deze klusjes te doen, je weet niet hoe dat over een paar weken is! En zeker niet omdat ik vorige zwangerschappen bekkeninstabiliteit had. Helaas sinds een paar dagen weer enorm last van 24/7 misselijkheid, was er net 10 weekjes vanaf Maargoed je moet toch ooit alle voorbereidingen treffen, kan t niet uit blíjven stellenJel87 (5.4 dagen geleden)
@reginese - “@Jel87 - “@reginese - “mor...„
Ooh jeetje dat was precies wat je niet wou horen.. Lijkt me erg schrikken, ook van je bloeddruk! Maar ik ben sowieso al erg schrikachtig als het om bloeddruk gaat want ik ben beide zwangerschappen ingeleid met zwangerschapsvergiftiging waarbij m`n bloeddruk erg hoog was. Dus vrees er zo voor! Doe rustig aan, je bloeddruk is erg gevoelig voor stress! Ik hoop dat het spuiten mee blijkt te vallen en dat het jullie helpt. Nog maar 6 weekjes volhouden en dan mag de kleine geboren worden met hopelijk een gezond gewicht!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. 1 wondertje - een jongen! - 02 Sep 2015
 2. Bofkont - 02 Sep 2015
 3. dotan - een jongen! - 02 Sep 2015
 4. Eeeeefie - een meisje! - 02 Sep 2015
 5. Jayson zijn m... - een meisje! - 02 Sep 2015
 6. Lauren1985 - een meisje! - 02 Sep 2015
 7. mariejonathan - 02 Sep 2015
 8. MenPtjes - een jongen! - 02 Sep 2015
 9. Niesje-27 - een jongen! - 02 Sep 2015
 10. Peet88 - 02 Sep 2015
 11. Trotse Mama V... - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Sep 2015
 12. Domini - een tweeling!een tweeling! - 03 Sep 2015
 13. eva14 - een jongen! - 03 Sep 2015
 14. lady--26 - 03 Sep 2015
 15. letta21 - 03 Sep 2015
 16. nu2in1 - een jongen! - 03 Sep 2015
 17. stefke2609 - een meisje! - 03 Sep 2015
 18. Ukkie84 - een meisje! - 03 Sep 2015
 19. AnitaW - een jongen! - 04 Sep 2015
 20. cate - 04 Sep 2015
 21. Deez - Dat is nog een verrassing! - 04 Sep 2015
 22. Judithkui - 04 Sep 2015
 23. Mamavaneensto... - Dat is nog een verrassing! - 04 Sep 2015
 24. Marjo1981 - een jongen! - 04 Sep 2015
 25. Meykie - een jongen! - 04 Sep 2015
 26. Mommy2015 - een jongen! - 04 Sep 2015
 27. Nina90 - een meisje! - 04 Sep 2015
 28. SuuuS1983 - een meisje! - 04 Sep 2015
 29. Teddie - 04 Sep 2015
 30. ~ProudFor2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 04 Sep 2015
 31. BrooklynBaby - 05 Sep 2015
 32. Jelfamke - 05 Sep 2015
 33. Mama van Fara... - 05 Sep 2015
 34. Mama van R en... - 05 Sep 2015
 35. mommyy1 - Dat is nog een verrassing! - 05 Sep 2015
 36. my-baby-boy - een meisje! - 05 Sep 2015
 37. Petite. - een meisje! - 05 Sep 2015
 38. rc1986 - een jongen! - 05 Sep 2015
 39. silliegirl26 - Weet het wel maar zeg het niet! - 05 Sep 2015
 40. a new star - een meisje! - 06 Sep 2015
 41. aafjehofmans - 06 Sep 2015
 42. Babynummertje... - Dat is nog een verrassing! - 06 Sep 2015
 43. beebjenr1 - 06 Sep 2015
 44. Boomer - 06 Sep 2015
 45. Eefjev - 06 Sep 2015
 46. flien90 - 06 Sep 2015
 47. Liselot1989 - Dat is nog een verrassing! - 06 Sep 2015
 48. Lynn31 - een meisje! - 06 Sep 2015
 49. Onskleinewond... - een jongen! - 06 Sep 2015
 50. patty24 - een jongen! - 06 Sep 2015
 51. Sarona85 - een jongen! - 06 Sep 2015
 52. Vilip - een jongen! - 06 Sep 2015
 53. (Hor)moontje - Dat is nog een verrassing! - 07 Sep 2015
 54. Alegria1985 - een jongen! - 07 Sep 2015
 55. babykiss - 07 Sep 2015
 56. Else2015 - een meisje! - 07 Sep 2015
 57. jarajente - Dat is nog een verrassing! - 07 Sep 2015
 58. kaboutertjee - Dat is nog een verrassing! - 07 Sep 2015
 59. Lucky8-9 - 07 Sep 2015
 60. RoDo - Weet het wel maar zeg het niet! - 07 Sep 2015
 61. Si78 - een jongen! - 07 Sep 2015
 62. Su-Ve - een meisje! - 07 Sep 2015
 63. Nu online 4ekleine - een jongen! - 08 Sep 2015
 64. Aurora93 - een jongen! - 08 Sep 2015
 65. bloemitje - 08 Sep 2015
 66. jamastis - 08 Sep 2015
 67. Jeneevee - 08 Sep 2015
 68. jetje108 - 08 Sep 2015
 69. kuub - 08 Sep 2015
 70. leentje25 - 08 Sep 2015
 71. mama van Quin... - 08 Sep 2015
 72. Senn - Dat is nog een verrassing! - 08 Sep 2015
 73. sita123 - 08 Sep 2015
 74. Steph_ - een jongen! - 08 Sep 2015
 75. Talia - Dat is nog een verrassing! - 08 Sep 2015

De bevaldatum van leden in week 30 is van woensdag 2 September 2015 tot en met dinsdag 8 September 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014