Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

3ewenskindje (2 minuten geleden)
@nummer-2 - “Trotse mama hier, Chiel heeft ...„
Gefeliciteerd!!!Esy (52 minuten geleden)
@klerkje1 - “@Esy - “@klerkje1 - “@Esy ...„
Hahahahaha, ik vond het helemaal niets. Maar ik vind een glaasje wijn ook al niets.klerkje1 (1.1 uur geleden)
@Esy - “@klerkje1 - “@Esy - “@Kler...„
Hahaha, klinkt juist alsof je wèl zo`n spuit moet kiezenvanja85 (1.8 uur geleden)
gisteren naar de vk geweest. ik heb last van slaap apneu. ik als ik draai in me slaap wordt ik wakker van de duizeligheid in mij hoofd, pff heel misschien moet ik mediche bevallen omdat bij de eerste. toen mij zoon geboren was van een score 9 naar 5 ging, hij werd helemaal blauw en kreeg zuurstof. en ik moet met 32 weken nog een echo laten maken want met 20 weken waren de niertjes wat te kort. en ze ligt nou alle 3 de keren dat ik bij de vk ben geweest in stuit, dus ben benieuwd of ze terug draait.
Esy (2.1 uur geleden)
@klerkje1 - “@Esy - “@Klerkje1 - “Wie h...„
Nou ik was meer heel erg stoned, het sneeuwde onderweg naar huis en ik heb echt helemaal verbaasd naar de vallende vlokjes zitten kijken. Alles was mooi, haha!nummer-2 (2.5 uur geleden)
Trotse mama hier, Chiel heeft zijn A diploma!


Leoootje87 (4.8 uur geleden)
Ik heb werkelijk geen idee wat ik wil of juist niet wil qua pijnbestrijding navelstreng etc.. Weet dat ik liefst in kraamhotel bij ziekenhuis wil bevallen.. Maar verder laat ik het maar over me heen komen... Of zijn er dingen die ik beter wel kan uitzoeken en opschrijven...?? Graag tips..er is namelijk te veel


klerkje1 (6.4 uur geleden)
@xaya - “@Klerkje1 - “Wie heeft welke...„
Tja, een praktische reden hoeft niet sneu te zijn hoor! Als je anders door veel meer bureaucratische rompslomp moet vind ik dat juist een verstandige keuze!klerkje1 (6.5 uur geleden)
@Esy - “@Klerkje1 - “Wie heeft welke...„
Oeh, dat lijkt me ook een rare situatie. Niet onderuit gegaan in de douche? Kan me voorstellen dat je opeens je benen niet meer voelt ofzo...klerkje1 (6.5 uur geleden)
Zo, pret echo gehad, we kregen een leuk kereltje te zien. Hele tijd aan het gapen en lekker met mijn placenta aan het knuffelen. Super lenig ook, want armen en beentjes waren vrolijk opgevouwen bij zijn gezichtje. Het was nog steeds duidelijk een jongetje, gelukkig. En hij had ook al haartjes! Dat duidt op invloed van papa`s kant, bij mijn kant worden ze allemaal kaas en blond geboren. Dus nu mogelijk een donkerharig mannetje!


xaya (7 uur geleden)
@Klerkje1 - “Wie heeft welke pijnbestrijdin...„
I ben zonder pijnbestrijding thuis bevallen en hoop dat weer te doen. Hoewel ik misschien toch naar het z`huis ga om de belachelijke reden dat ons meisje dan een betere stad als geboorteplaats heeft. Een erg sneue reden, maar is makkelijker met paspoort en visa aanvraag wanneer we weer weggaan...Esy (8.2 uur geleden)
@Klerkje1 - “Wie heeft welke pijnbestrijdin...„
Ik moest ineens hals over kop naar het ziekenhuis. Omdat de hartslag van Rachelle daalde tijdens de weeen. Eenmaal in het ziekenhuis kreeg ik een spuit morfine in mijn bovenbeen omdat ik bleef overgeven. Rachelle was er al uit voor de morfine werkte. Die voelde ik onder de douche inslaan als een bom. Ben dus zonder pijnbestrijding bevallen, eigenlijk.Esy (8.3 uur geleden)
@Klerkje1 - “Oh jeetje, moet duidelijk nog ...„
Moeten wij hier ook hoor. Bij ons kwam het ook heel plots.nummer-2 (10 uur geleden)
@Klerkje1 - “@nummer-2 - “@klerkje1 - “...„
Ik was er zo ontzettend blij om. Hem uiteindelijk krijgen was ook makkelijk. Alleen de aanloop pfff. Dus ik hoop dat zijn broertje het anders doetKlerkje1 (10.2 uur geleden)
@nummer-2 - “@klerkje1 - “@nummer-2 - “...„
Jeetje, dat is me ook wat. Blijkbaar had hij zelf ook geen zin in een keizersnedeKlerkje1 (10.6 uur geleden)
Wie heeft welke pijnbestrijding gehad en/of wat zijn je plannen voor deze keer?


Klerkje1 (10.6 uur geleden)
Oh jeetje, moet duidelijk nog maar eens even met manlief gaan zitten over wat we eigenlijk willen met die geboorte.
Stom hé, ik blijf het gevoel hebben dat we dadelijk ineens weer plotsklaps bij het ziekenhuis staan en er van alle plannen toch niets komt. Maar ik ben dus gewoon een newbie op gebied van pijnbestrijding en alternatieve manieren om te bevallen. Heb er natuurlijk wel over gelezen, maar nooit over nagedacht in combinatie met mezelf.


nummer-2 (18 uur geleden)
@klerkje1 - “@nummer-2 - “@Esy - “@numm...„
Ik had al een uur 10cm maar hij was niet ingedaald. Op het moment dat de gyn de keizersnede aan het regelen was zakte hij en is hij binnen 10 min geboren Geloof nog nooit verteldBloemp (20 uur geleden)
@Roos86 - “@bloemp - “@klerkje1 - “Va...„
Ja klopt!Roos86 (20 uur geleden)
@bloemp - “@klerkje1 - “Vandaag control...„
Wat is gass and air? Is dat hetzelfde als lachgas?bloemp (20.2 uur geleden)
@klerkje1 - “Vandaag controle gehad, alles...„
Fijn om weer even te horen dat alles goed gaat.
Hier ook een geboorteplan. Ik gebruik dezelfde weer. Ik wil weer een waterbevalling in het ziekenhuis. Vorige x moest ik helaas wegens complicaties uit bad. Maar ik vond dit heerlijk en het lijkt mij heel mooi om in het water te bevallen. Ik wil als pijnbestrijding nodig is graag gass and air. En na de bevalling een prik in mijn bovenbeen zodat mijn placenta er gelijk achter aan komt. Ook kleine dingen als de baby gelijk op mijn buik en mijn man die de navelstreng doorknipt staan er in. Als dat allemaal mogelijk is natuurlijk. Het kan heel anders lopen, maar dit zijn zover mijn wensen.irisveronique (20.2 uur geleden)
@3ewenskindje ik zou het denk ik wel even laten checken, maar dat is meer omdat wij in een buiten gebied wonen en de afstand naar het ziekenhuis ver is. Weet niet hoe jouw situatie daarin is ? En als jullie beide vertrouwen er in hebben.. volg je gevoel !Roos86 (21 uur geleden)
@klerkje1 - “Vandaag controle gehad, alles...„
Fijn, alles goed weer....ik heb wel een geboorteplan (althans, ik gebruik gewoon die van vorige keer weer haha moet nog kijken of ik nog wat moet aanpassen). Maar ik heb geen spannende wensen hoor...navelstreng laten uitkloppen bijv...(maar dat doen ze bij mijn vk al standaard) en dat ik, als pijnbestrijding nodig blijkt, géén pethidineprik wil....en dat ik als het kan met eigen vervoer naar het ziekenhuis wil (bijv bij meconium in vruchtwater...woon vlakbij ziekenhuis en wil geen gestress in een ambulance als het niet nodig is)klerkje1 (21.1 uur geleden)
@3ewenskindje - “@Roos86 - “@irisveronique - ...„
Als de vk het aan durft en jij hebt er vertrouwen in, gewoon thuis bevallen. Evt een pret echo om de kleine nog eens te zien?klerkje1 (21.2 uur geleden)
@nummer-2 - “@Esy - “@nummer-2 - “@marl...„
Niet ingedaald? Keizersnede gehad dan? ( heb je vast al een verteld, maar weet het even niet meer..)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. 88em - 31 Mei 2015
 2. Nu online Bloemp - een jongen! - 31 Mei 2015
 3. cennet b - een tweeling!een tweeling! - 31 Mei 2015
 4. Nu online Claire- - een meisje! - 31 Mei 2015
 5. Cutie88 - een jongen! - 31 Mei 2015
 6. frederieke80 - 31 Mei 2015
 7. Leutje - een meisje! - 31 Mei 2015
 8. LoesjeE - 31 Mei 2015
 9. vanja85 - een meisje! - 31 Mei 2015
 10. Zumra - een meisje! - 31 Mei 2015
 11. bloem23 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 12. Deniesuh - 01 Jun 2015
 13. Djunake82 - een jongen! - 01 Jun 2015
 14. Esy - een jongen! - 01 Jun 2015
 15. irisveronique - 01 Jun 2015
 16. KyraK - een meisje! - 01 Jun 2015
 17. Mimseltjuh - een jongen! - 01 Jun 2015
 18. moesje85 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 19. trammie22 - een meisje! - 01 Jun 2015
 20. Nu online 3ewenskindje - een meisje! - 02 Jun 2015
 21. Ashleeey - een jongen! - 02 Jun 2015
 22. boeliez - Dat is nog een verrassing! - 02 Jun 2015
 23. daisybaby2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Jun 2015
 24. goompie - een jongen! - 02 Jun 2015
 25. Junikindjes - 02 Jun 2015
 26. Leoootje87 - een jongen! - 02 Jun 2015
 27. Silvia80 - een jongen! - 02 Jun 2015
 28. Twolittleboys - 02 Jun 2015
 29. xandrahalderm... - 02 Jun 2015
 30. xaya - een meisje! - 02 Jun 2015
 31. DamnStarHouse - 03 Jun 2015
 32. HB4ever - 03 Jun 2015
 33. lindss25 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 03 Jun 2015
 34. Moossie80 - een jongen! - 03 Jun 2015
 35. Yvje87 - 03 Jun 2015
 36. briigittte - 04 Jun 2015
 37. Eefje84 - 04 Jun 2015
 38. Jetske4 - 04 Jun 2015
 39. Klerkje1 - een jongen! - 04 Jun 2015
 40. mamamaartie - Dat is nog een verrassing! - 04 Jun 2015
 41. Mauritsmama - 04 Jun 2015
 42. miek23 - een meisje! - 04 Jun 2015
 43. nummer-2 - een jongen! - 04 Jun 2015
 44. Rosannedj - een jongen! - 04 Jun 2015
 45. DebbieR - een meisje! - 05 Jun 2015
 46. Hannah39 - een meisje! - 05 Jun 2015
 47. hhl-85 - een jongen! - 05 Jun 2015
 48. Intissar - 05 Jun 2015
 49. Loveisallyoun... - een jongen! - 05 Jun 2015
 50. M90 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 05 Jun 2015
 51. meyzen - een jongen! - 05 Jun 2015
 52. Misscommunica... - Dat is nog een verrassing! - 05 Jun 2015
 53. OurMix - een jongen! - 05 Jun 2015
 54. Bebu - een meisje! - 06 Jun 2015
 55. Bibi74 - 06 Jun 2015
 56. Eleonoora - een jongen! - 06 Jun 2015
 57. Jessibessi - 06 Jun 2015
 58. Knuffolskoap - een meisje! - 06 Jun 2015
 59. mama van Dex - een meisje! - 06 Jun 2015
 60. Mamamarley - 06 Jun 2015
 61. Wensel - 06 Jun 2015
 62. xbirdyx - 06 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 30 is van zondag 31 Mei 2015 tot en met zaterdag 6 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014