Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
30

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 30 begint bij dag 210 en loopt tot dag 217.
Het is je 31e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.

De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien. Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

renzke1984 (5.5 uur geleden)
Hallo week 30! Nog maximaal 12 weken, al heb ik het gevoel dat die kleine het eerder zat is in m`n buik


kerryann (6.3 uur geleden)
@wordmama24 - “Hallo week 30 dinsdag weer na ...„
ik zit me juist te bedenken hoe ik het zal missen om niet meer zwanger te zijn. maar heb ook bijna nergens last van. wel zie ik er heel erg naar uit om mijn kindje te zien en vast te houden hoor!!! maar ik vind zwanger zijn tot nu toe echt heeeeeel erg leukMilougooren (6.5 uur geleden)
Ik had t in t begin van de zwangerschap erger als nu! Die verschrikkelijke misselijkheid, bah! Toen ze rond de 10 weken dachten dat ik een miskraam had, zei ik; dan blijft puck alleen want dit nooit meer! Als ik me de hele zwangerschap zo voelde dan kon ik een heel 11tal krijgen geen probleem, wel wat pijntjes en wat klachten maar niet zo erg als die misselijkheid!
Ben wel blij als ik weer wat aan mn figuur kan doen, wat vind dit dik zijn niks! En die hormonen kan ik ook missen als kiespijn, en ik denk mn vriend en puck ook hoor! Maar t is te doen!
Succes allemaal nog eventjes de baby laten zitten!


moby-girl (6.7 uur geleden)
@mona1979 - “@wendy en nino - “Nog mensen...„
Haha heb ik ook. Bij mij dan mijn tweede kindje maar ben ook niet gemaakt op zwanger zijn. Bij de eerste (na de bevalling) heb ik zelfs gezegd, laat iemand anders het kind maar 9 maanden in de buik houden dan doe ik wel alleen de bevalling jammer dat dat niet gaat haha

Hier vanmiddag een afspraak bij de vk dan gelijk ook een vinger prik om mijn ijzer te controleren. Daarna een afspraak voor een echo. Ondanks dat er niks uitwijst dat dit kindje ook flink in groei achter loopt vind ik het toch wel erg spannend.

s1uus1980 (7.3 uur geleden)
@wendy en nino - “Nog mensen die het moeilijk he...„
Ben t ook wel zat hoor! Ik haat t dat ik zo dik ben en ook ik ben snauwerig en vervelend tegen manlief terwijl ik dat helemaal niet wil. Voel me ook onzeker..denk steeds dat anderen boos op me zijn enzo. Zit t liefst alleen thuis tot beeb er is hahaha Maar verheug me wel erg op de komst van mijn kleine meisje Nog twee maandjes en alles wordt weer normaal...naja normaal...ehhh eerst de kraamtranen en conditie weer opbouwen en baby in ritme krijgen en borstvoedingellende en slapeloze nachten...en dan na een maand of drie denk je opeens: goh ik ben mezelf weer!mona1979 (9.7 uur geleden)
@wendy en nino - “Nog mensen die het moeilijk he...„
Ik herken het hoor! Voor mijn mn eerste kindje, maar ik ben het al helemaal beu. Ik ben geen type om zwanger te zijn. Het kan me niet snel genoeg gaan.Nicii8 (17.4 uur geleden)
Hier ook de afgelopen week beetje last van down gevoel!! Snauw ook heel erg en manlief kan helemaal niets goed doen in mijn ogen. Vrijdag wat helderrood bloed bij het afvegen ik schrok me dood, gelukkig daarna niet meer gehad. Ik zit ook al vanaf vorige week in de ziektewet veel last van harde buiken en ik moet normaal erg veel tillen dus dat is geen optie!!


Hopeso1982 (20.6 uur geleden)
Vanmiddag is er een grote herder hard tegen mijn buik gesprongen. Ontzettend van geschrokken. Gelukkig beweegt de kleine goed. Wel last van, maar is geloof ik alleen mijn pijn.


wordmama24 (21 uur geleden)
@wendy en nino - “Nog mensen die het moeilijk he...„
Ja ik begrijp je volkomen ik heb precies hetzelfde de laatste weken kennen voor mij niet snel genoeg voorbij gaan ben t nu ook wel zatwordmama24 (21 uur geleden)
Hallo week 30 dinsdag weer na de verloskundige en na de gynaecoloog voor controle tis dat t nog beetje te vroeg is maar af en toe heb ik al zoiets van je mag van mij wel komen constant last van harde buiken en rugpijn en buikpijn


Milougooren (21.8 uur geleden)
@wendy en nino - “Nog mensen die het moeilijk he...„
Aaahh super vervelend! Voek je je een tijdje zo of ben je bang dat t niet over gaat? Anders zou ik t even aangeven bij je vk of gyn, kan zijn dat je bvitaminen bij moet hebben dan word je wat levendiger!
Ik ben ook blij als ik mezelf weer kan zijn enzo, weer afval, en meer kan, en soms ben ik t ook zat, maar ik heb wel dat liefdes gevoel als hij daar in mn buik trappelt! Eigenlijk heb ik dus meer zoeits van; dat de weken maar snel om zijn!
Hoop dat je je toch nog wat beter gaat voelen, en iemand in je omgeving vind die je wel begrijpt! T van je af praten helpt misschien ookMariesS (1.1 dagen geleden)
Hallo week 30


wendy en nino (1.2 dagen geleden)
Nog mensen die het moeilijk hebben? Ik ben het echt wat beu aant worden wil weer mezelf zijn voel me huilerig manlief verstaat niet goed Wrm ik me down voel .,en beste is voor ons kleintje dat ze zolang mogelijk blijft zitten natuurlijk maar mijn lichaam is echt moe Pff sorry voor mijn geklaag


PJ19783 (1.7 dagen geleden)
september mama`s of zoiets?


zebrapaard (1.7 dagen geleden)
@PJ19783 - “Het is echt een dooie boel hie...„
ja, niet te doen hé? Ik kijk altijd naar de week na ons, daar is het wat levendiger. Zit iedereen op Facebook? Hoe heet die groep alweer?mamacarrie (1.7 dagen geleden)
Dat viel mij ook al op, maar ik heb zelf ook niks te melden eigenlijk.


PJ19783 (2 dagen geleden)
Het is echt een dooie boel hier zeg! jeetje


PJ19783 (2.9 dagen geleden)
Ik heb vanmorgen de groei echo gehad, en de kleine meid woog ca. 1867 gram en was lag dus inderdaad 2 weken voor met groei. ze is gelukkig wel gezond ik heb bloed laten prikken en moet as woensdag naar vk. dus dan zal ik wel een test krijgen voor diabetes. Ze ligt wel al vanaf week 27-28 weken met hoofdje onder,dus das goed!


PJ19783 (4.6 dagen geleden)
@UkjevK - “Nou die kleine van ons wil str...„
hahaha!!! dat vind ik juist super! Het enige wat ik een beetje irritant vind is, is dat mijn hondje over the top beschermend tegenover mij is hij laat me geen minuut alleen. wil constant naast mij liggen(bijna boven op mij? terwijl het al zoooo warm is pppfffff..... arg ja tis ook wel schattig hoor! hahahahaUkjevK (4.8 dagen geleden)
Nou die kleine van ons wil straks vast op karate... pfffff! Zo druk elke avond en mijn hele buik gaat tekeer: soms is het zelfs een beetje eng omdat ze uit het niets heel ver een voet uitsteekt en er echt een punt van 10 cm ontstaat uit mijn buik...Jaiks. Doet me elke keer een beetje denken aan de film Alien! Brrr.


PJ19783 (5.1 dagen geleden)
Ben benieuwt of mijn kleine meisje ook 2 weken voor ligt qua groei? ze kan in ieder geval hard trappen Dat ze hard kan trappen, dat voelen mijn ribben ook. Wat een warmte hé dames, op dit moment is de ventilator mijn beste vriend


PJ19783 (5.1 dagen geleden)
Ik heb vrijdag de groei echo, ben helemaal benieuwt hoor! Aangezien dat mijn buikgroei 2 weken voor ligt?


Linda-1986 (5.3 dagen geleden)
We zijn ook al een hele tijd uit de naam. Leuk dat je onderling nu t kindje aan kan spreken met de naam! Gisteren controle gehad. Alles perfect in orde. Ukkie ligt wel nog in stuit. We zullen zien..


UkjevK (5.8 dagen geleden)
Wij zijn al een tijdje uit de naam! Sinds we weten dat het een meisje is konden we de naam gebruiken die we bij de eerste ook wilden voor een meisje... makkelijk! :)


Lievekind (5.9 dagen geleden)
Hihi ik ben echt reuze benieuwd naar jullie namen!! Ik houd het nog even geheim, als t geboren is horen jullie t wel!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 30:

 1. anneheer - een meisje! - 30 Sep 2014
 2. Fiori4 - een meisje! - 30 Sep 2014
 3. kamam - 30 Sep 2014
 4. NEZZ - een meisje! - 30 Sep 2014
 5. RRM - een meisje! - 30 Sep 2014
 6. sardientje - Weet het wel maar zeg het niet! - 30 Sep 2014
 7. zebrapaard - 30 Sep 2014
 8. Nu online -mama van L. - een meisje! - 01 Okt 2014
 9. babytje6 - 01 Okt 2014
 10. dimplez - 01 Okt 2014
 11. Doppie14 - 01 Okt 2014
 12. Inparkeren - 01 Okt 2014
 13. mamavoorde2ek... - 01 Okt 2014
 14. Manuela2014 - een meisje! - 01 Okt 2014
 15. natasja24 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2014
 16. Nog geheim - 01 Okt 2014
 17. sweet mama 85 - 01 Okt 2014
 18. 2ekindje2014 - een meisje! - 02 Okt 2014
 19. Bibipke - Dat is nog een verrassing! - 02 Okt 2014
 20. iwish88 - een jongen! - 02 Okt 2014
 21. kleinealessia - een jongen! - 02 Okt 2014
 22. LaPrincessa - 02 Okt 2014
 23. Liizz - een meisje! - 02 Okt 2014
 24. mama-van-mini - een jongen! - 02 Okt 2014
 25. Meelbal - 02 Okt 2014
 26. Nienke1989 - Dat is nog een verrassing! - 02 Okt 2014
 27. Saarrrr - een meisje! - 02 Okt 2014
 28. Sunshine24 - 02 Okt 2014
 29. wiplover - een meisje! - 02 Okt 2014
 30. (Monique) - 03 Okt 2014
 31. Chann23 - een jongen! - 03 Okt 2014
 32. Hopeso1982 - een jongen! - 03 Okt 2014
 33. krissy24 - 03 Okt 2014
 34. Lauraaa - een meisje! - 03 Okt 2014
 35. Mira2014 - een meisje! - 03 Okt 2014
 36. SannieV - een meisje! - 03 Okt 2014
 37. ~guppie2~ - een jongen! - 03 Okt 2014
 38. ashleyamina - 04 Okt 2014
 39. cassandragoos... - 04 Okt 2014
 40. Geer123 - 04 Okt 2014
 41. Jennifernicol... - een meisje! - 04 Okt 2014
 42. KayleeAlyssa - een jongen! - 04 Okt 2014
 43. mamafrietje - een meisje! - 04 Okt 2014
 44. Me007 - een meisje! - 04 Okt 2014
 45. Mlsaa - een jongen! - 04 Okt 2014
 46. Romain - Weet het wel maar zeg het niet! - 04 Okt 2014
 47. Second~dream - een meisje! - 04 Okt 2014
 48. wendy en nino - 04 Okt 2014
 49. WyHopeso - een meisje! - 04 Okt 2014
 50. kerryann - Dat is nog een verrassing! - 05 Okt 2014
 51. liies - een jongen! - 05 Okt 2014
 52. lovemybabyboo... - een jongen! - 05 Okt 2014
 53. mandy1983 - een jongen! - 05 Okt 2014
 54. MariesS - een meisje! - 05 Okt 2014
 55. Melinda87 - Dat is nog een verrassing! - 05 Okt 2014
 56. Natal29 - een meisje! - 05 Okt 2014
 57. Nijn68 - een meisje! - 05 Okt 2014
 58. Sabsjo - een meisje! - 05 Okt 2014
 59. Tuchka - 05 Okt 2014
 60. Vonneke2 - een jongen! - 05 Okt 2014
 61. wintersun - 05 Okt 2014
 62. wordmama24 - 05 Okt 2014
 63. yosi - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 05 Okt 2014
 64. ~butterfly~ki... - een jongen! - 05 Okt 2014
 65. -CC- - 06 Okt 2014
 66. deb88 - Dat is nog een verrassing! - 06 Okt 2014
 67. Ella27 - 06 Okt 2014
 68. Judique - 06 Okt 2014
 69. kimberlh - een meisje! - 06 Okt 2014
 70. Laura44 - een meisje! - 06 Okt 2014
 71. lieselot0205 - een meisje! - 06 Okt 2014
 72. Magelie - Dat is nog een verrassing! - 06 Okt 2014
 73. mama-en-Jill - 06 Okt 2014
 74. Mamsje2be - 06 Okt 2014
 75. Nu online Moby-girl - een jongen! - 06 Okt 2014
 76. Mona1979 - een jongen! - 06 Okt 2014
 77. nan84 - Dat is nog een verrassing! - 06 Okt 2014
 78. renzke1984 - een jongen! - 06 Okt 2014
 79. s1uus1980 - een meisje! - 06 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 30 is van dinsdag 30 September 2014 tot en met maandag 6 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014