Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

kaatje~1978 (1.6 uur geleden)
@Staart-meesje - “Ik heb weer zo`n nacht... Niet...„
Ik heb niet dat ik niet meer kan slapen, maar ik word zo`n beetje ieder uur wakker. Ook niet echt fantastisch. En ik droom echt iedere nacht heel levendig. Dan moet ik in mijn droom bijvoorbeeld huilen en word ik ook echt huilend wakker.Staart-meesje (2.2 uur geleden)
Ik heb weer zo`n nacht... Niet meer kunnen slapen sinds 4 uur... Had ik voor mijn zwangerschap nooit. Nu helaas eens per maand. Zijn er meer die hier last van hebbben?


Staart-meesje (2.2 uur geleden)
@cs82 - “@Staart-meesje - “@mamavanEe...„
Ja wij nemen ook een wiegje naast ons bed. Lijkt me nu al een heel goed ideecs82 (9.2 uur geleden)
Mijn laatste werkdag is 17 december. 6 weken voor de uitgerekende datum, is me bij de tweede ook wel goed bevallen. Bij de eerste 4 weken vantevoren maar dan kun je ook echt helemaal uit rusten in die 4 weken, nu met kleine kinderen erbij wordt dat lastiger, dan moet ik het hebben van de maandagen, dan blijven ze gewoon naar de crèche gaan, beter voor hen en fijn voor mama zo`n vrije dag. Ook grote kans met geplande keizersnede dat ik eerder dan de uitgerekende datum beval, iniedergeval niet later.
cs82 (9.4 uur geleden)
@Staart-meesje - “@mamavanEennr2 - “@Romaatjes...„
Oeps daar had ik nog niet eens over nagedacht in de winter `s nachts eruit. Andere twee zijn ook zomerkinderen.. maar de tweede is van eind augustus toen gingen we al snel richting herfst toen had ik een lekker warm dekentje in de stoel waar ik in zat te voeden.. maar dan weer terug je bed in brrr. Nu als het meezit (als de baby niet te onrustig is) de eerste paar maanden in wiegje naast m`n bed dus dan blijft m`n bed tenminste warm tijdens voeden en daarna is het al bijna weer zomer . Ik slaap gelukkig altijd goed dus weinig last van een baby op de kamer.Staart-meesje (12.6 uur geleden)
@mamavanEennr2 - “@Romaatjes - “@mamavanEennr2...„
Ik hoef ook nooit op de weegschaal... Ik sta er thuis wel eens op.Staart-meesje (12.6 uur geleden)
@miaauw - “@Romaatjes - “Goedemiddag!Al...„
Oohh ja daar heb ik nog helemaal niet bij stil gestaan dat t zo koud is `snachts....mamavanEennr2 (17 uur geleden)
@Romaatjes - “Goedemiddag!Alweer bijna wee...„
Wanneer wil je met verlof?
Ik ben van plan met Kerst te stoppen met werken, even een paar dagen overbruggen met vakantie en vanaf 5 januari mijn zwangerschapsverlof in te laten gaan. Hoop dat dat lukt.mamavanEennr2 (17.1 uur geleden)
@Romaatjes - “@mamavanEennr2 - “Ik ben tot...„
Helemaal mee ens! En mijn vak gelooft me niet eens als ik vertel hoeveel ik ben aangekomen, hoef van haar nooit op een weegschaal.
Moet zeggen, nu ben ik veel relaxter dan vorige keer. Toen had ik serieuze twijfels of ik ooit mijn gewicht terug zou krijgen.miaauw (18.6 uur geleden)
@Romaatjes - “Goedemiddag!Alweer bijna wee...„
Hier begint mijn verlof op 23 december. Ben stiekem al een beetje aan het aftellen. Vanaf de aller donkerste dag van het jaar lekker thuis. Ik zie wel op tegen die koude nachten in februari. Telkens `s nachts eruit terwijl het pikkedonker is. Vorige kwaamtijd hartje zomer beleeft en je hoorde mensen lekker BBQ-en en lekker nagenieten in de tuin. De nacht duurde daardoor veel korter.Staart-meesje (19 uur geleden)
@Romaatjes - “Goedemiddag!Alweer bijna wee...„
Ik heb sowieso mijn laatste werkdag 19 dec. Dan begint mijn kerstvakantie en direct erachter mijn verlof. Heeeel fijn!Romaatjes (19.3 uur geleden)
Goedemiddag!

Alweer bijna week 26, jemig!!! Als ik het trouwens op mijn werk zo kan bolwerken als dat ik wil, dan ga ik over 8,5 week al met verlof Het komt zoooooooo dichtbij...Maar wel gek, want ik vind mijn buik echt niet overdreven groot ofzo...Idee dat ie met zes maanden echt groter moest zijn. Hmm...


Romaatjes (19.3 uur geleden)
@mamavanEennr2 - “Ik ben tot nu toe 13 kg aangek...„
Het is ook zo dat als je een vrij lage BMI hebt, je meer mag aankomen dan iemand met een hoog BMI. Dan zit jij toch goed? En wat je ook zegt...niet druk om maken, tenzij de vk dat wel doet is mijn mottoRomaatjes (19.4 uur geleden)
@miaauw - “Bleh! Voel me beroerd. Mijn th...„
Dat drankje is ook heel ranzig...Alleen laatste slokje geproefd gelukkig, anders had ik er alles uitgegooid...En had een goed boek mee, dus de tijd ging redelijk snel. Succes vrijdag!miaauw (22.4 uur geleden)
Bleh! Voel me beroerd. Mijn thee werkt weer op mijn zuur. Ik dacht dat het mijn cakeje was gisteren, maar blijkbaar toch de thee. Vrijdag zwangerschapsdiabetes uitsluiten. Ik vond dat drankje de vorige keer zo ranzig. Ze schonk een glaasje in dat ik met moeite wegkreeg, bleek dat dat niet alles was.. Jak!

3 weken geleden zat ik op +5kg. Ik denk dat ik daar wel overheen ga. Vorige zwangerschap maar 8kg o.i.d.. Ik was het een dag na de bevalling al kwijt. Ik hield mega veel vocht vast. Handen en voeten stonden destijds strak van het vocht.


mamavanEennr2 (24 uur geleden)
Gisteren voor het eerst een halve dag gewerkt. Het is mij niet gelukt om na 4 u te stoppen maar merkte wel dat dat idd de grens voor mij is. Uitende.ijk na 5 uurtjes werke weer naar huis. Gelukkig zat het verkeer mee waardoor ik snel mijn bedje in kon. Uiteindelijk zo`n 2 uur geslapen en ben met moeite uit bed gekropen.

Zo direct de bezoek aan de laatste school op de lijst voordat we een knoop doorhakken waar onze dochter over een jaartje naartoe gaat. Dat maakt mijn dag weer wat langer maar misschien pak ik terug dat uurtje van gisteren. Ik heb gisteren tegen mijn manager gezegd dat op het moment dat ik voel dat het niet zo goed gaat, ik direct naar huis ga.

Ik heb de schrik goed te pakken na de harde buiken een week geleden. Ik was bijna aan het aftellen, nu ben ik blijk dat ik een week erbij op mag tellen. Mijn buik blijft immers heel gevoelig en ik kan niet veel hebben.


mamavanEennr2 (1 dagen geleden)
Ik ben tot nu toe 13 kg aangekomen en daar maak ik me totaal niet druk om. Ik eet gezond, wel een stuk meer dan normaal omdat ik ook echt honger heb. En snoepen...ik heb genoeg aan een stukje donkere chocola of een cocoskrans, en niet elke dag.

Voor zover gaat mijn gewicht precies op dezelfde manier als tijdens de eerste zwangerschap. Toen ben ik 20-21 kg aangekomen. 7-8 maanden na de bevalling was ik op mijn normale gewicht, nog geen 10 maanden na de bevalling was ik 5 kg onder mijn gewicht en dat was niet tof. Met mijn 1.80 m dreigde ik van maat 36 naar maat 34 te gaan en ik voelde me heel beroerd. Pas begin dit jaar ben ik teruggekomen op mijn normale gewicht.

Ik moet wel erbij vermelden dat ik lang (1,5 j) bv heb gegeven vanwege de koemelk intolerantie van mijn dochter.


kaatje~1978 (1.1 dagen geleden)
Ik ben tot nu toe 10 kilo aangekomen
Maar ja, ik heb af en toe ook enorme vreetbuien en dan kan ik me echt niet bedwingen.
Dus ik weet waar het van komt


Suzanne _1982 (1.1 dagen geleden)
Ik ben bij mijn dochter 28 kilo aangekomen. Waarvan ik er 6 nog niet kwijt was toen ik opnieuw zwanger raakte. Tot nu toe ben ik 8 kilo aangekomen in deze zwangerschap. Ben bang at het nu harder gaat omdat ik thuis ben komen te zitten door klachten.


rianniepannie (1.5 dagen geleden)
Bij eerste 11 kg aangekomen (met veel snoepen) helaas maar de helft eraf gekregen toen..
bij de 2e in elk geval 12 aangekomen maar laatste maand kon ik de weegschaal echt niet meer zien en hield ik nog veel vocht vast (dus nog wel paar kg dr bij denk ik).. ook daarvan zijn dr helaas nog 6 blijven hangen...

Nu zit ik morgen 26 weken op 0 kg... (maar t ligt geloof ik ook aan je bouw e.d. en zowieso aan je zwangerschap hoeveel je nog kunt ed. bij de 2e had k ook veel sneller last van bekken e.d nu voel ik me prima *gelukkig maar want genoeg te doen)


cs82 (1.5 dagen geleden)
Ik zit nu op 5 kilo erbij. Bij de eerste in totaal 18 kilo aangekomen, vooral op het laatst veel vocht vastgehouden, dus een paar weken na de bevalling alles weer kwijt maar na het stoppen na een jaar borstvoeding = meer eten ben ik helaas weer 2 kilo aangekomen. Bij de tweede was ik in totaal 14 kilo aangekomen en ook weer kwijt na bevalling. Dus het ligt er heel erg aan waar de kilo`s vandaan komen lijkt mij. Als je je niet onbeperkt voleet met snoep ed valt het uiteindelijk wel mee lijkt mij. Ben nu minder aangekomen maar ook veel drukker door 2 kleine mensjes om me heen de hele dag. Bij de eerste had ik trouwens ook de `pech` dat ik 10 dagen overtijd heb gelopen want in de laatste twee weken heb ik over mijn hele buik striae gekregen.. beetje jammer. Gehavend uit de strijd met een knip en keizersnedewond. Maar ach, hij is het waard m`n kleine grote mannetje


tammie29 (1.6 dagen geleden)
Ik ben nu ongeveer 6 kg aangekomen, maar heb ook regelmatig dat ik zo maar weer een kg terugval. Bijv vrijdag en zaterdag was ik 78,3, en vanmorgen weer 77,5, en gister ook. Maar ook dat schijnt weer normaal te zijn... over het geheel wel aangekomen en dat is goed lijkt me


ambrellaa (1.6 dagen geleden)
@Staart-meesje - “@ambrellaa - “Net van de vk ...„
Oke ja ik woog eerst 65 kilo toen was ik eerst 3 kilo afgevallen maar ben nu 73 kiloIreBri (1.7 dagen geleden)
@kaatje~1978 - “@IreBri - “Leuk weekend geha...„
Thanks!!! Ik heb hem jong leren kennen en we zijn nooit uit elkaar geweest. Wie had dat gedacht toen ik hem zomaar opeens zag en dacht: `Wie is dat??...wat een leuke vent!!!` 6 jaar is niet weinig kaatje~1978kaatje~1978 (1.8 dagen geleden)
@IreBri - “Leuk weekend gehad! Veel gedaa...„
Gefeliciteerd! Een mooie poos alweer. Dan moeten wij nog bijna 10 jaar om dat te halen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. ambrellaa - een jongen! - 29 Jan 2015
 2. AstridH - een meisje! - 29 Jan 2015
 3. bibi84 - 29 Jan 2015
 4. Biscuitje - een meisje! - 29 Jan 2015
 5. Cardin - 29 Jan 2015
 6. inni - 29 Jan 2015
 7. juul1234 - een jongen! - 29 Jan 2015
 8. littlefeetje - een meisje! - 29 Jan 2015
 9. mama-2O1O-2O1... - Dat is nog een verrassing! - 29 Jan 2015
 10. MiriamW - een jongen! - 29 Jan 2015
 11. MVCR - een meisje! - 29 Jan 2015
 12. Theemuts3 - 29 Jan 2015
 13. ikke87 - een meisje! - 30 Jan 2015
 14. Ingske1207 - 30 Jan 2015
 15. MamaVanGiovan... - een jongen! - 30 Jan 2015
 16. Missje - 30 Jan 2015
 17. moedertje26 - Dat is nog een verrassing! - 30 Jan 2015
 18. NamelessChike... - een meisje! - 30 Jan 2015
 19. Chantalok - 31 Jan 2015
 20. Citymum - 31 Jan 2015
 21. IreBri - een meisje! - 31 Jan 2015
 22. Kietje - een jongen! - 31 Jan 2015
 23. Kraura - 31 Jan 2015
 24. liesa - 31 Jan 2015
 25. Lievje - een jongen! - 31 Jan 2015
 26. Mama van Ferd... - een jongen! - 31 Jan 2015
 27. moedertjevan1 - Dat is nog een verrassing! - 31 Jan 2015
 28. Tammy84 - een jongen! - 31 Jan 2015
 29. wondertjex - 31 Jan 2015
 30. babyboy112 - een meisje! - 01 Feb 2015
 31. essie197 - Dat is nog een verrassing! - 01 Feb 2015
 32. Kim81 - een jongen! - 01 Feb 2015
 33. mamavan2zonen - Dat is nog een verrassing! - 01 Feb 2015
 34. pluusje - 01 Feb 2015
 35. proudmomforev... - een jongen! - 01 Feb 2015
 36. Staart-meesje - een meisje! - 01 Feb 2015
 37. Yemma - een meisje! - 01 Feb 2015
 38. Anouschka17 - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 39. Cassy14 - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 40. janke1913 - een meisje! - 02 Feb 2015
 41. Nu online kaatje~1978 - een jongen! - 02 Feb 2015
 42. kitster - 02 Feb 2015
 43. Liesje02 - 02 Feb 2015
 44. Lilalou - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 45. majo8782 - een jongen! - 02 Feb 2015
 46. mamaliciouz - een meisje! - 02 Feb 2015
 47. melis sarifa - 02 Feb 2015
 48. miaauw - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 49. moederdeb - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 50. MuppetGirl - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 51. romana1987 - 02 Feb 2015
 52. SaXia - 02 Feb 2015
 53. Tugbaaa - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 02 Feb 2015
 54. Butterfly 86 - 03 Feb 2015
 55. Faf - 03 Feb 2015
 56. marloesvandul... - 03 Feb 2015
 57. Momiji - een jongen! - 03 Feb 2015
 58. mommy-love - Dat is nog een verrassing! - 03 Feb 2015
 59. OumAbd - een jongen! - 03 Feb 2015
 60. shortygroove - een meisje! - 03 Feb 2015
 61. Ante - 04 Feb 2015
 62. Eendjes - 04 Feb 2015
 63. j.oey.d.aniel - een jongen! - 04 Feb 2015
 64. Jackie41 - een jongen! - 04 Feb 2015
 65. Judith1985 - een meisje! - 04 Feb 2015
 66. lindsay23 - een jongen! - 04 Feb 2015
 67. link - 04 Feb 2015
 68. Misz-Bliss - een meisje! - 04 Feb 2015
 69. Muya - 04 Feb 2015
 70. Pearli - 04 Feb 2015
 71. samengelukkig - een meisje! - 04 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van donderdag 29 januari 2015 tot en met woensdag 4 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014