Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 25

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

First-time-mom (18.8 dagen geleden)
En hallo week 25 :)


hanna84 (20.2 dagen geleden)
@liefbeebje - “Trouwens hier nog suggesties v...„
Gies vind ik leuk passen. Of Niek...AnnemiekP (21.4 dagen geleden)
Vandaag het laminat erin en morgen de plinten en dan kan ik eindelijk de babykamer inrichten! Heb er zo`n zin in, beddengod hangt nu aannde lijn en morgen ledikantje in elkaar zetten en mooi opmaken. Mijn gepimmpte commode erin en de kledingkast. Tis weer eindelijk rustig in mijn hoofd en het huis woret ook meer opgeruimder. Mis voor mijn gevoel nog wel een mutsje?? Die komt vast wel tevoorschijn. Morgen gelijk ook maar kleertjes en rompertjes wssen en darna opvouwen en dan een zwitsalgeurbuiltje in de kast! Heerlijk!


ryanne29 (28.5 dagen geleden)
@liefbeebje - “@ryanne29 - “@mamavanlanaenm...„
dank je wel zal een over leggen met de man des huize

liefbeebje (28.8 dagen geleden)
Trouwens hier nog suggesties voor een jongensnaam passend bij Femke en Thijs? Liever geen k als beginletter, want daar begint onze achternaam mee. Zit trouwens in week 26, maar aangezien het hier over namen gaat (en daar zo gied als nergens over...)


liefbeebje (28.8 dagen geleden)
@ryanne29 - “@mamavanlanaenmila - “@ryann...„
Henriëtte Willemijn. Onze dochter is naar een Wim vernoemd en heeft ook Willemijn als tweede naam. Mensen zagen meteen de link. En Henriëtte kun je nog inkorten tot Riëtte, maar dan wordt de link naar Henk wel minder duidelijk denk ik. Succes!Troste-moeder (31.5 dagen geleden)
Vanmorgen weer controle gehad bij de gynaecoloog de kleine was heel druk... Hij of zei was ongeveer al 790 gram en liep mooi


tweestreepjes (32.5 dagen geleden)
@ryanne29: Enrique Wilmaryanne29 (32.7 dagen geleden)
@mamavanlanaenmila - “@ryanne29 - “wij hebben gebo...„
dank je wel we gaan maar eens kijken als we er uit komen en anders toch maar andere namen kiezenryanne29 (32.7 dagen geleden)
@Renelora - “@ryanne29 - “wij hebben gebo...„
dank je welryanne29 (32.7 dagen geleden)
@Renelora - “@ryanne29 - “wij hebben gebo...„
dank je wel wij gaan maar eens kijken wat mijn vriend vind hahawelcomelittleone (32.8 dagen geleden)
In namen ben ik zo slecht...wij zijn er nog lang niet uit, en moeten zowel een jongens- als een meisjesnaam omdat we het geslacht niet weten.
Ik ben tot nu toe ongeveer 6 kg aangekomen. De vorige zwangerschap in totaal maar 8, dus dat gaat nu niet meer lukken, haha.
@Happy: wat vreselijk dat jullie de vorige keer jullie kindje zijn verloren. Snap heel goed dat dit nu even een spannende tijd is. Sterkte meid!Renelora (32.9 dagen geleden)
@ryanne29 - “wij hebben geboorte kaartjes o...„
Henrieke, Willeke. verder kom ik eigenlijk ook niet ;)mamavanlanaenmila (33.2 dagen geleden)
@ryanne29 - “wij hebben geboorte kaartjes o...„
Henk is van Hendrik. Hendrika in vrouwenvorm.
Henriette/ Hennie. Jet is zelfs een verbastering van henriette.
succes!vmamavanlanaenmila (33.2 dagen geleden)
@ryanne29 - “wij hebben geboorte kaartjes o...„
Willa/ Willow/ Elma/ Minna. oorsprong van Willem is denk ik toch whilhelmina. Dus iets wat daar op lijkt.ryanne29 (33.3 dagen geleden)
wij hebben geboorte kaartjes ook besteld we zijn het eindelijk eens over de naam maar onze andere dochter is vernoemt naar de oma s
en nu komen we er niet meer uit onze dochter heet evi marian roelie en nu moeten we de laatste twee namen ook nog voor deze kleine uk
we wouden eerst de opa s doen alleen we kunnen er geen leuke meiden naam van maken die heten willem en henk wie weet de twee namen leuke twee namen van te maken ?????????????????????????


maminouche (33.6 dagen geleden)
@tweestreepjes - “Mijn man wil aan het geboortek...„
Wij hebben er 3, moeten nog kiezen. Moeilijk, want de mooiste naam hebben we al aan onze andere zoon gegevenmaminouche (33.6 dagen geleden)
@Newmom_ - “week 25 pff wat gaat het snel ...„
Ik heb ook veel harde buiken. Bij mijn vorige zwsch had ik er ook last van, en die heb ik niet kunnen uitdragen. Mijn huidige gynaecoloog heeft me 2w rust voorgeschreven en weeënremmers.
Gewoon goed laten opvolgen!maminouche (33.6 dagen geleden)
Dat begrijp ik. Blijven vertrouwen, ik duim mee voor jou!
Hier geen kindje verloren, maar op 30 weken serieuze groeivertraging vastgesteld. Mijn volgende controle is op 28 weken, en dat brengt hier toch ook wat stress met zich mee.


Renelora (33.6 dagen geleden)
@tweestreepjes - “Mijn man wil aan het geboortek...„
Het was even zoeken en we zijn 2x geswitcht. Maar nu hebben we hemRenelora (33.6 dagen geleden)
Hier ook plus 7 kilo. Vorige zwangerschap rond deze tijd 5 kilo. en toen eindigde ik alsnog op de plus 23 kilo. Ik maak me nu geen zorgen. er valt toch niks over te zeggen. Vorige keer was ik binnen 5 maanden weer op mijn oude gewicht.


tweestreepjes (33.8 dagen geleden)
Mijn man wil aan het geboortekaartje beginnen en wil daarvoor de naam vastleggen, ik heb een aantal namen, maar niets waar ik van zeg dat is hem. Hebben jullie al een naam?


tweestreepjes (33.9 dagen geleden)
Ik zit nu op 7 kilo in plus, voel me er niet zo goed bij. Vorige zwangerschap 10 kilo aangekomen. Maar toen ben ik tot 5 maanden zo ziek geweest dat ik was afgevallen. Nu geen misselijkheid gehad ... Moet het het nog in mijn hoofd omzetten dat ik vorige keer echt wel weinig was bijgekomen


potjeappelstroop (34.2 dagen geleden)
@caseyyy - “Even n vraagje over t gewicht,...„
Ik zit nu op 10 kilo... bij de vorige zwangerschappen 18 kilo aangekomen..kindjes wogen beide net 4.5 pond dus daar zat het hem niet in...t was er ook na 3 weken weer af!yter (34.6 dagen geleden)
Ik mag maandag weer voor controle was bij de oudste 25 kilo aangekomen bij de jongste 28 beide waren ze dik 9 pond heb het idee dat ik nu minder aankom als dit nu komt doordat we nu een meisje krijgen geen idee
Dinsdagochtend nog ff geprikt worden op zwangerschaps suiker.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. 5dewonder - 06 Dec 2015
 2. cynthia1991 - een jongen! - 06 Dec 2015
 3. ikke1990 - 06 Dec 2015
 4. jill71 - een meisje! - 06 Dec 2015
 5. kimi - Dat is nog een verrassing! - 06 Dec 2015
 6. Proud to Be m... - een meisje! - 06 Dec 2015
 7. roxanne1986 - 06 Dec 2015
 8. wendytje1986 - een jongen! - 06 Dec 2015
 9. Eveline65 - een jongen! - 07 Dec 2015
 10. Geer30 - 07 Dec 2015
 11. Marjoleine1 - Dat is nog een verrassing! - 07 Dec 2015
 12. meisje_1987 - Dat is nog een verrassing! - 07 Dec 2015
 13. Misslisa - een jongen! - 07 Dec 2015
 14. molbie - een jongen! - 07 Dec 2015
 15. sharon85 - 07 Dec 2015
 16. Tigra - 07 Dec 2015
 17. Wiebeltjes - een jongen! - 07 Dec 2015
 18. Baby02 - een meisje! - 08 Dec 2015
 19. Liselotte1987 - een meisje! - 08 Dec 2015
 20. new.mum - 08 Dec 2015
 21. servaisje - Dat is nog een verrassing! - 08 Dec 2015
 22. 3e schatje - 09 Dec 2015
 23. DianuZ - een jongen! - 09 Dec 2015
 24. Jajz27 - een jongen! - 09 Dec 2015
 25. Lichelle - 09 Dec 2015
 26. Mama-85 - Dat is nog een verrassing! - 09 Dec 2015
 27. nivawe - 09 Dec 2015
 28. sylke88 - een meisje! - 09 Dec 2015
 29. vossey - 09 Dec 2015
 30. zwanger89 - 09 Dec 2015
 31. desi73 - een meisje! - 10 Dec 2015
 32. LadyLilly - een jongen! - 10 Dec 2015
 33. Leonaaatjuh - 10 Dec 2015
 34. liefdebaby - een jongen! - 10 Dec 2015
 35. Mama*van*Jet - 10 Dec 2015
 36. porchinet - 10 Dec 2015
 37. Prisjj1 - 10 Dec 2015
 38. rosetyler - 10 Dec 2015
 39. Sanneloes13 - een jongen! - 10 Dec 2015
 40. Stofvliegje - 10 Dec 2015
 41. angie1992 - Weet het wel maar zeg het niet! - 11 Dec 2015
 42. Antoinette89 - Weet het wel maar zeg het niet! - 11 Dec 2015
 43. laura84 - een drieling (jjm)!een drieling (jjm)!een drieling (jjm)! - 11 Dec 2015
 44. Mamv4 - 11 Dec 2015
 45. mybunnylove - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2015
 46. Queen1 - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2015
 47. rowennn - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2015
 48. tatjana.1992 - een jongen! - 11 Dec 2015
 49. Willlyb1 - 11 Dec 2015
 50. Danies - een meisje! - 12 Dec 2015
 51. ingrid_ - Dat is nog een verrassing! - 12 Dec 2015
 52. Lieve mama le... - een jongen! - 12 Dec 2015
 53. mamavanlanaen... - een meisje! - 12 Dec 2015
 54. Mieketje28 - een meisje! - 12 Dec 2015
 55. robine2012 - een jongen! - 12 Dec 2015
 56. Sil2010 - 12 Dec 2015
 57. srnzow - een meisje! - 12 Dec 2015
 58. xSilvanax - 12 Dec 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van zondag 6 December 2015 tot en met zaterdag 12 December 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015