Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

tweety24 (19.7 uur geleden)
@E-M - “dames wat is het stil hier... ...„
Het is hier inderdaad erg stil. Niet heel veel klachten. Althans als ik eenmaal begin met klagen haha. Allemaal nog lichte klachten gelukkig.

Plassen heb ik geen last van. Hoewel mijn buik wel hard groeit.

Morgen naar de vk weer wegen, was tot de vorige controle nog niet aangekomen. Bij mijn vorige zwangerschap in totaal 16 kg en er gingen er toen maar 6 af, dus we zullen zien.melissa15 (21.6 uur geleden)
Vandaag terug echo en suikertest (standaard bij ons in het ziekenhuis) ben benieuwd. Hopelijk weten we vandaag eindelijke wat het wordt. De vorige keren liet ons kleintje niet in zijn of haar kaarten kijken :-)


mamavsam (1.8 dagen geleden)
@E-M - “@mamavsam - “@E-M - “dames...„
Bij de eerste was ik maar vier kilo na de bevalling kwijt en mijn zoontje woog 3925 gram dus dat zegt helaas niet alles... Maar we gaan na de bevalling gewoon weer sporten.E-M (1.9 dagen geleden)
@mamavsam - “@E-M - “dames wat is het sti...„
idd meid hier ook erg moe en snel buiten adem!ik ben 3.5 kilo aangekomen maar dat zegt nog niets...maar het komt echt goed hoor je bent zeker 7/8 kilo gelijk kwijt na je bevalling... en ja ook ii heb enorm last van snijbuien..

ikben (2 dagen geleden)
@tweety24 - “Ik draag mijn gewone bh`s nog....„
da`s fijn, de mijne zijn zeker 3 cupmaten groter ikzelf vind ook niet dat ik daardoor mooi zwanger ben, meer hier last van?mamavsam (2.3 dagen geleden)
@E-M - “dames wat is het stil hier... ...„
Alleen zo verschrikkelijk moe... En vreselijke snijbuien ben al bijna 13 kilo aangekomen. En het zit echt niet allemaal op mijn buik!E-M (2.5 dagen geleden)
dames wat is het stil hier... niemand geen kwaaltjes?? ik moet veel vaker plassen en heb in 10 dagen tijd ineens een veeel grotere buik:)) voor de rest erg druk met mijn dochtertje van 27 maanden


tweety24 (2.8 dagen geleden)
Ik draag mijn gewone bh`s nog. Mijn borsten zijn nog hetzelfde. Dus helaas ik heb geen gouden tip


wilstef (3.8 dagen geleden)
Van de h&m zijn ze ook goed


mamavsam (4.3 dagen geleden)
Ik heb een fijne sportbh van Anita zonder beugel... Leef in die dingen, zijn wel prijzig 60/70 euro maar mijn maat is lastig g/h cup


ikben (4.5 dagen geleden)
ik heb ze van noppies


4denize (4.6 dagen geleden)
Ik had er 1 van de hema maar zat voor geen meter, wil niet nog meer miskopen ;)


ikben (4.7 dagen geleden)
een zwangerschap bh of een voedingsbh dat zit nog wel aardig.


4denize (4.7 dagen geleden)
hebben jullie een gouden tip voor fijne bh`s? soort sportbeha maar een super fijne?
Draag nog wel mijn normale maar last van de beugels erin.


tweety24 (4.8 dagen geleden)
Net ziekenhuis geweest 1e x bloed prikken. Over een uurtje weer die kant op en weer prikken. Hebben we dat ook weer gehad.


tweety24 (5.7 dagen geleden)
@LadyEss - “@SammiiMamaV2 - “@LadyEss - ...„
Ik heb overgewicht en moet daarom ook een suikertest doen. Mijn suiker is ook altijd goed, maar begrijp dat ze het daarom doen. Liever meer controle en een gezond kindje dan het tegenovergestelde.

Ik moet bloed prikken in het ziekenhuis. Ga morgenvroeg. In de ochtend nuchter en 2 uur later na het eten van een boterhammetje weer. Ik weet dat er op heel veel plaatsen nog gewerkt wordt met suikerdrankjes maar bij ons gelukkig niet.googleplus1 (5.8 dagen geleden)
Hoi dames was ff tijdje weg... maar weer terug.. heb paar foto`s van de pret echo geplaatst van mn zoontje want ben helemaal verliefd! Hoop dat alles nog ok gaat bij iedereen.. Wij gaan aankomende maand 134 km verderop verhuizen dus worden zware weken de laatste maanden haha maar ok. Wat moet dat moet.. heb er wel zin in. Hele nieuwe verse start in een andere omgeving


elketje (5.9 dagen geleden)
Gisteren terug naar onze kleine spruit mogen kijken.alles in orde en weegt al 716 gr.zalig toch.


LadyEss (6.3 dagen geleden)
@SammiiMamaV2 - “@LadyEss - “@SammiiMamaV2 - ...„
Ik ben dikker, maar mijn suikers zijn altijd normaal, heel goed zelfs. Ik twijfel... voor mijn kindje doe ik alles, zal morgen dan maar eens bellenFAlmere (6.4 dagen geleden)
@ suikertest: Ik heb vrijdag mijn afspraak staan bij vk en krijg gelukkig alleen een prikje in mijn vinger voor de Suikertest. Mag je alleen 1,5 uur ervoor niet eten em drinken. Maar ben allang blij dat ik geen drankje hoef te drinken.SammiiMamaV2 (6.4 dagen geleden)
@LadyEss - “@SammiiMamaV2 - “Nou me suik...„
Naja je bent niks verplicht ma weigeren zou dom zijn zeker om wel zijn van je lichaam en die van de kleine.. hij word nie voor niks gedaan zeg ik dab maar.. als je suiker heb kan je kind groter wordeb en na zwangerschap kan je suikers blijven houden. Daarom Ijn testen belangrijk en zou ik nie snappen als iemand hem zou weigerenlawine (6.6 dagen geleden)
Ik heb de suikertest net gehad.. zoet drankje.. 1,5 beker op een nuchtere maag in de ochtend, niet fijn.. maar ik zou het niet overslaan. Mocht je toch suiker hebben dan kan je je er op in stellen, zodat jij en de baby zich beter gaan voelen


LadyEss (6.7 dagen geleden)
@SammiiMamaV2 - “Nou me suikers slecht me vitam...„
ik moet afspraak maken voor die suiker test, maar neem aan dat ik t ook mag weigeren toch :/ ?SammiiMamaV2 (6.8 dagen geleden)
Nou me suikers slecht me vitamines slecht gaat goed.. nog meer meiden die dat hebben.. ik kan niet veel ben snel uit geput word moe van me zelf en boos omdat ik huisje moet doen maar lukt niet liefs slaap ik nog ff maar ook dat lukt nier dan word je langzaam gek van je zelf


lili7 (7.4 dagen geleden)
WIIIIIIIIIIIIIIIIIh! Week 25!!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. asteri - een jongen! - 09 Jul 2015
 2. joyce8213 - een jongen! - 09 Jul 2015
 3. louis vuitton - een jongen! - 09 Jul 2015
 4. ludwina - 09 Jul 2015
 5. Nu online Moike87 - een meisje! - 09 Jul 2015
 6. pooh86 - een meisje! - 09 Jul 2015
 7. Priscilla2404... - een meisje! - 09 Jul 2015
 8. Sammiebammie - een meisje! - 09 Jul 2015
 9. w-esss - 09 Jul 2015
 10. Auroor - 10 Jul 2015
 11. Baby-wens - een jongen! - 10 Jul 2015
 12. catootje79 - 10 Jul 2015
 13. le4nne - 10 Jul 2015
 14. mama-jessica - 10 Jul 2015
 15. melissa15 - 10 Jul 2015
 16. Miroen - 10 Jul 2015
 17. racy - 10 Jul 2015
 18. Anna04 - Dat is nog een verrassing! - 11 Jul 2015
 19. bloemetje90 - 11 Jul 2015
 20. catharina - een jongen! - 11 Jul 2015
 21. klein kruimel... - 11 Jul 2015
 22. Lyvia - een meisje! - 11 Jul 2015
 23. Maria1978 - 11 Jul 2015
 24. Mumble - 11 Jul 2015
 25. vlinder1985 - Dat is nog een verrassing! - 11 Jul 2015
 26. ~Cherry~ - een jongen! - 11 Jul 2015
 27. Cato80 - een meisje! - 12 Jul 2015
 28. HayatiHayati - 12 Jul 2015
 29. JessicaB86 - een jongen! - 12 Jul 2015
 30. Marijke-Willy - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2015
 31. mariska,fleur... - 12 Jul 2015
 32. MyBabyWasBorn... - een meisje! - 12 Jul 2015
 33. tilburg1981 - een jongen! - 12 Jul 2015
 34. totsel - een jongen! - 12 Jul 2015
 35. wilstef - een meisje! - 12 Jul 2015
 36. Arubiana - 13 Jul 2015
 37. Draakjes - een jongen! - 13 Jul 2015
 38. happymom83 - Dat is nog een verrassing! - 13 Jul 2015
 39. Happywoman86 - Dat is nog een verrassing! - 13 Jul 2015
 40. La.MaMa.SaN - 13 Jul 2015
 41. Mamean - 13 Jul 2015
 42. orangeblossom - Dat is nog een verrassing! - 13 Jul 2015
 43. iilona - 14 Jul 2015
 44. ilone - 14 Jul 2015
 45. jennyangela - 14 Jul 2015
 46. Karinaa - een jongen! - 14 Jul 2015
 47. Krang1985 - een meisje! - 14 Jul 2015
 48. M.D. - 14 Jul 2015
 49. Marjoleinvane - een jongen! - 14 Jul 2015
 50. Mar123 - 15 Jul 2015
 51. MissesMama - een meisje! - 15 Jul 2015
 52. sl1985 - 15 Jul 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van donderdag 9 juli 2015 tot en met woensdag 15 juli 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014