Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamavaneennr2 (9 minuten geleden)
@Staart-meesje - “@saskie - “@mamavaneennr2 - ...„
Ja, idd. Dankjewel, saskie! Ik heb toch een bestelling geplaatst. Normaal gesproken ben ik niet zo van de verzekeringen, in dit geval vond ik het de moeite waard voor het geval er problemen zijn met de bestelling.
Heb muurstickers besteld voor de babykamer, voor de kamer van mijn dochter, voor onze slaapkamer en voor de gang beneden. Heb met mezelf afgesproken dat ik het bedrag kan missen als de site onbetrouwbaar blijkt en niet aan de verwachtingen voldoet. Dat van de namaakspullen had ik ook al door: sommige modellen worden door meerdere bedrijven tegen verschillende prijzen aangeboden.
Mja... We zullen het zien!mamavaneennr2 (16 minuten geleden)
@Staart-meesje - “@mamavaneennr2 - “@Staart-me...„
Dank voor de tip! YouTube `weet` vaak vanalles, zal daar eens proberen. En Google `denkt` ook heeeul graag mee, haha!Suzanne _1982 (17 minuten geleden)
@kaatje~1978 - “Ik heb het hier echt nog nooit...„
Dat was me ook al op gevallen ik hoor eigenlijk in week 24. Maar daar is het helemaal rustig. Vind het wel jammer, idd bij mijn dochter van 2 werd er veel meer besproken. Ik wil niet via fb omdat het dan niet meer anoniem is. Misschien toch andere site zoekenSuzanne _1982 (20 minuten geleden)
@Staart-meesje - “@saskie - “@Staart-meesje - ...„
Wij hebben de mutsy evo nu 2 jaar, mijn dochter zit er nog steeds weleens in. Nooit problemen mee gehad.

Staart-meesje (30 minuten geleden)
@saskie - “@mamavaneennr2 - “@Love-- - ...„
Dat is nog eens nuttige info.Staart-meesje (31 minuten geleden)
@saskie - “@Staart-meesje - “@saskie - ...„
Haha...nog steeds niks... Dadelijk weeeeeeer kijken. Mutsy vonden we ook mooi. Mr voor ons gevoel wat minder stabiel.saskie (1.3 uur geleden)
@mamavaneennr2 - “@Love-- - “@kaatje~1978 - ?...„
Je moet met lightinthebox wel goed uitkijken. Het is een chinese website, soort van chinese marktplaats waar allerlei bedrijven hun spullen aanbieden (zowel fabrikanten als doorverkopers). Hangt er dus net vanaf of je een goed bedrijf treft. De plaatjes die gebruikt worden komen dus ook niet altijd overeen met t product, kan goed zij n dat ze t van t internet geplukt hebben en vervolgens namaken. Ook importeer je in dat geval, dus krijg je als t tegenzit met invoerrechten en belasting te maken die je vervolgens aan de deur moet betalen aan de bezorger (gebeurd niet altijd, maar officieel zal je die moeten afdragen). Je moet dus een beetje geluk hebben.saskie (1.4 uur geleden)
@Staart-meesje - “@saskie - “@Staart-meesje - ...„
Ook mooie wagens idd. We vonden zelf de mutsy wat sportiever overkomen, prijs verschil is ook mooi meegenomen. Wat is t uiteindelijk geworden?saskie (1.4 uur geleden)
@miekiepiekie - “@saskie - “@Staart-meesje - ...„
Haha, ja heb wel door dat het je wel heel makkelijk wordt gemaakt bakken geld uit te geven aan spulletjes voor de kleine 1200 voor een wagen zou ik ook niet aan beginnen denk ikStaart-meesje (2.2 uur geleden)
@mamavaneennr2 - “@Staart-meesje - “@mamavanee...„
Ik had laatste een filmpje gezien hoe die dingen er het beste op te plakken. Missch de moeite waard even op youtube ofzo te kijken. Ik zal eens nadenken welke site dat was...mr ben bang dat ik dat vergeten ben. Kijk zoveel sites tegenwoordig...mamavaneennr2 (4.9 uur geleden)
@Staart-meesje - “@mamavaneennr2 - “@Love-- - ...„
Op zich lijkt dat goed. En ik heb besloten dat ik voor dat geld best een miskoop kan doen. Heb nooit een muursticker geplakt dus met deze kan ik oefenen. Ze zijn verwijderbaar dus als ik niet tevreden ben, dan kunnen ze altijd eraf en dan kan ik naar iets anders gaan kijken. De kamer is verder heel neutraal, dat maakt het een stuk gemakkelijker.mamavaneennr2 (5 uur geleden)
@Staart-meesje - “Ik ben eindelijk uit mijn kleu...„Staart-meesje (6 uur geleden)
@mamavaneennr2 - “@Love-- - “@kaatje~1978 - ??...„
Missch kan je de ervaringen van andere lezen bij de stickers die je leuk lijken?Staart-meesje (6.1 uur geleden)
Ik ben eindelijk uit mijn kleuren dillema vr de babykamer! ( nou ok, bijna..begon vanmorgen toch nog ergens aan te twijfelen...mr dat is vast snel gefixt)
Vandaag hopelijk even langs de Hema kijken nr de grijze verduisterende rolgordijnen.
Heb overigens van het merk onszelf behang een hele mooie rol gezien die ik als `detail` in de kamer wil gebruiken, helemaal in mijn nopjes. Mr wel erg prijzig... Maar goed, we hebben als best veel kunnen besparen vind ikzelf dus af en toe een beetje toegeven...


mamavaneennr2 (8.1 uur geleden)
@Zobijzonderwonder2 - “@mamavaneennr2 - “@Zobijzond...„
Geniet van de mooie momenten en wees lief naar jezelf als het minder gaat! Onzekerheid hoort eenmaal bij een zwangerschap, we hebben het niet altijd in eigen handen.mamavaneennr2 (8.1 uur geleden)
@Love-- - “@kaatje~1978 - “Ik heb het h...„
Dat valt me ook op. Ik heb de vorige keer meegelezen, en dat deed ik in mijn eigen week en de twee weken ervoor. Vooral de meiden twee weken verder waren echte kletskoppen: in een dag konden ze 8 pagina`s vol praten.

Zelf was ik gisteren veel buiten de deur dus niet aan toe gekomen. Straks ga ik in de babykamer rommelen. Ik heb een site gevonden met spotgoedkope muurstickers, zo goedkoop dat ik aan de kwaliteit ga twijfelen. Weet niet of ik dat moet doen....
Wat vinden jullie?:
http://www.lightinthebox.com/Love-- (8.6 uur geleden)
@kaatje~1978 - “Ik heb het hier echt nog nooit...„
Klopt, herinner ik me ook nog! Bij mij zoontje ook op bb gezeten en toen was het echt pagina`s lezen.

Betrap me eigen nu ook dat ik veel meer op FB `praat` dan hier maar daar worden sowieso veel meer berichtjes geplaatst dus makkelijker reageren...kaatje~1978 (10 uur geleden)
Ik heb het hier echt nog nooit zo rustig meegemaakt bij week tot week. Bij mijn vorige 2 zwangerschappen moest ik, als ik een dag niet online geweest was, een paar pagina`s terug om alles terug te lezen. En nu zijn het echt maar een paar berichten per dag. Wel jammer hoor.


Zobijzonderwonder2 (1.1 dagen geleden)
@mamavaneennr2 - “@Zobijzonderwonder2 - “@mama...„
Ik hoop niet dat mijn onzekerheid gegrond is maar gelukkig heb ik ook genoeg momenten dat ik de baby goed voel en contact kan maken waardoor ik weer vertrouwen heb dat het goed is zeg wel elke keer tegen mezelf `als ik morgen nog steeds zo twijfel/last heb dan ga ik de verloskundige bellen`, maar tot nu toe nog niet gebeldkaatje~1978 (1.1 dagen geleden)
@miaauw - “@kaatje~1978 - “@miaauw - ??...„
Dan zal ik dat maandag ook maar aan mijn vk vragen, want ik heb ook behoorlijk overgewicht en ze heeft het daar nog nooit met me over gehad.
Klinkt niet erg lekkermiaauw (1.2 dagen geleden)
@kaatje~1978 - “@miaauw - “Morgen bloed prik...„
Ik heb flink overgewicht en ben dus een risico factor. Vanochtend na de laatste slok gaf ik al bijna over en dat gevoel is niet weggegaan. Thuis kwam het er wel uit. Groenige smurrie.mamavaneennr2 (1.3 dagen geleden)
@Zobijzonderwonder2 - “@mamavaneennr2 - “@Zobijzond...„
Bij mij is het precies andersom. De eerste keer had ik vanaf dag een het gevoel van `als het maar goed gaat...`. Dat bleek ook niet helemaal ongegrond: tijdens de bevalling achtergekomen dat het een tweelingzwangerschap was waarbij een van de twee in de eerste trimester was overleden.
Nu voel ik me vrij relaxt, vanaf het begin het vertrouwen gehad dat het goed zit.mamavaneennr2 (1.3 dagen geleden)
@tete - “Gaan jullie tegen griep en kin...„
Ik heb heel dubbel gevoel over vaccins. Hier heeft het niemand over mezelf laten vaccineren tijdens de zwangerschap, gelukkig. Ik begrijp je dilemma wel, lijkt me een lastige keuze zeker als je nooit ziek bent.kaatje~1978 (1.3 dagen geleden)
@mommy-love - “@kaatje~1978 - “@tete - “G...„
Ik heb mijn vk er bij alledrie de zwangerschappen nog nooit over gehoord. Ik moet maandag heen, ik zal eens vragen hoe het zit. Ben nu toch wel nieuwsgierigmommy-love (1.3 dagen geleden)
@kaatje~1978 - “@tete - “Gaan jullie tegen g...„
Ook al ben je ingeent dan kan je als nog kinkhoest krijgen enkel is dit voor ons zwangere een probleem als wij dit krijgen 6 week voor de bevalling omdat onze baby het dan ook kan hebben als het geboren wordt en dan kan het ernstige gevolgen voor de kleine hebben (dit weet ik omdat toevallig een directe collega werd verdacht van kinkhoest maar dit gelukkigniet heeft) maar kinkhoest komt niet zo veel voor gelukkig

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. babyboy112 - een meisje! - 01 Feb 2015
 2. essie197 - Dat is nog een verrassing! - 01 Feb 2015
 3. Kim81 - een jongen! - 01 Feb 2015
 4. mamavan2zonen - Dat is nog een verrassing! - 01 Feb 2015
 5. pluusje - 01 Feb 2015
 6. proudmomforev... - een jongen! - 01 Feb 2015
 7. Nu online S.amanthaa - 01 Feb 2015
 8. Staart-meesje - een meisje! - 01 Feb 2015
 9. Cassy14 - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 10. janke1913 - een meisje! - 02 Feb 2015
 11. kaatje~1978 - een jongen! - 02 Feb 2015
 12. kitster - 02 Feb 2015
 13. Liesje02 - 02 Feb 2015
 14. Lilalou - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 15. majo8782 - een jongen! - 02 Feb 2015
 16. mamaliciouz - een meisje! - 02 Feb 2015
 17. melis sarifa - 02 Feb 2015
 18. miaauw - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 19. moederdeb - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 20. MuppetGirl - Dat is nog een verrassing! - 02 Feb 2015
 21. romana1987 - 02 Feb 2015
 22. Tete - een jongen! - 02 Feb 2015
 23. Tugbaaa - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 02 Feb 2015
 24. Butterfly 86 - 03 Feb 2015
 25. kristenCMaria - een meisje! - 03 Feb 2015
 26. marloesvandul... - 03 Feb 2015
 27. Momiji - een jongen! - 03 Feb 2015
 28. mommy-love - Dat is nog een verrassing! - 03 Feb 2015
 29. OumAbd - een jongen! - 03 Feb 2015
 30. shortygroove - een meisje! - 03 Feb 2015
 31. Ante - 04 Feb 2015
 32. Eendjes - 04 Feb 2015
 33. j.oey.d.aniel - een jongen! - 04 Feb 2015
 34. Jackie41 - een jongen! - 04 Feb 2015
 35. Judith1985 - een meisje! - 04 Feb 2015
 36. LaurieHendrik... - een jongen! - 04 Feb 2015
 37. link - 04 Feb 2015
 38. Misz-Bliss - een meisje! - 04 Feb 2015
 39. Muya - 04 Feb 2015
 40. Pearli - 04 Feb 2015
 41. samengelukkig - een meisje! - 04 Feb 2015
 42. Bevrucht - 05 Feb 2015
 43. mariene1 - 05 Feb 2015
 44. saskie - Dat is nog een verrassing! - 05 Feb 2015
 45. den24 - een jongen! - 06 Feb 2015
 46. Elance - 06 Feb 2015
 47. Jess09 - een meisje! - 06 Feb 2015
 48. Mama112010 - een jongen! - 06 Feb 2015
 49. Mamavaneenwon... - Dat is nog een verrassing! - 06 Feb 2015
 50. mamavanreijen - een meisje! - 06 Feb 2015
 51. Nathalie-pasc... - een meisje! - 06 Feb 2015
 52. niesje92 - Dat is nog een verrassing! - 06 Feb 2015
 53. Yana21 - Dat is nog een verrassing! - 06 Feb 2015
 54. DanielleJoao - een meisje! - 07 Feb 2015
 55. mama-zynj - een meisje! - 07 Feb 2015
 56. mamaginny - 07 Feb 2015
 57. MamaVanLukasE... - een meisje! - 07 Feb 2015
 58. MandyPoncin - een jongen! - 07 Feb 2015
 59. Ukkiee - een jongen! - 07 Feb 2015
 60. Wen74 - een tweeling!een tweeling! - 07 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van zondag 1 februari 2015 tot en met zaterdag 7 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014