Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Tyara~Lieuwe (1.1 dagen geleden)
jeeeeej we zijn er ook


missado71 (1.2 dagen geleden)
Zwaar klus weekend achter de rug maar de baby/meiden kamer is klaar. De kleine meid gaat hem delen met haar grote zus en de kamer is echt heel schattig geworden


missado71 (1.2 dagen geleden)
@sofie92 - “hallo dames.. ik weet niet of ...„
wow goed nieuws die nieuwe zwangerschap hoop dat die nu goed gaat en dat je je kindje gezond ter wereld mag brengen. Duim met je meefm2 (1.3 dagen geleden)
Zit op de bus te wachten, stom geweest en toch gerend (met hakjes aan niet bene!) maar vorige net gemist auauau niet meer doen!
ydenna (1.8 dagen geleden)
@Pollewop - “@ydenna - “@Pollewop - “@y...„
Zo wil ik hier ook van mn spullen af hier meer een probleem met weg doen zijn gewoon papieren die ik nog even na loop verder niets belangerijksydenna (1.8 dagen geleden)
@MVD.85 - “@ydenna - “Wat voor woning h...„
Ik snap het hier ook opzoek naar benedenwoning met tuin min 4 kamers.sofie92 (2.1 dagen geleden)
@fm2 - “@sofie92 - “hallo dames.. ik...„
Nee niet rond sinterklaas maar wel rond pasen! Haha~kaat~ (2.2 dagen geleden)
@fej - “@~kaat~ - “@MMF - “@~kaat~...„
Maar dat bedoel ik dus met een goede reden, haha. Natuurlijk moet je kindje dan geboren worden!fm2 (2.5 dagen geleden)
@sofie92 - “hallo dames.. ik weet niet of ...„
Gefeliciteerd met je nieuwe zwangerschap! Sterkte Sofie, nog even afwachten...

Één voordeel, als deze zwangerschap wel doorzet ben je niet rond Sinterklaas uitgerekend!sofie92 (2.6 dagen geleden)
hallo dames.. ik weet niet of jullie me nog kennen.. ik was normaal nu ook 25 weken geweest als het niet was fout gelopen.. het blijft me een beetje achtervolgen ben nu ondertussen terug bijna 9 weken.. op de tijd van mijn vorige mk dus.. heb 1 sept pas echo.. dus als alles goed blijft gaan mag ik die nog meemaken.. spanning loopt op zeker rond deze tijd en voor de echo.. veel succes in jullie verdere weken! groetjes!


Pollewop (2.6 dagen geleden)
@ydenna - “@Pollewop - “@ydenna - “Go...„
Wij gaan vandaag weer verder, eerst de zoon zijn kamer afmaken, de meubels komen als het goed is vandaag. We moeten nog beginnen in de babykamer. Gisteren zag ik het even niet meer zitten, pff wat een troep bewaard een mens zeg! Maar een hoop weggooien en naar de kringloop brengen want ik weet niet waar ik alles moet laten. Mijn zolder lijkt nu wel een pakhuis!MVD.85 (2.7 dagen geleden)
@ydenna - “Wat voor woning hebben jullie ...„
Ja hier doe ik idd ook rustigeraan ja...

wij wonen in een maisonnette woning.. 1 slaapkamer, douche en schoor beneden en boven slaapkamer keuken toilet en woonkamer... Willen naar een eengezinswoning. . binnenkort weer een huis bezichtigen. .. Willen eigenlijk minimaal 4 slaapkamers...nu een mooi huis gezien dat een goede kans maakt... dus binnenkort even kijkenydenna (2.7 dagen geleden)
Wat voor woning hebben jullie nu dames en willen jullie naar wat voor soort woning huren of kopen ik huur gewoon.


ydenna (2.7 dagen geleden)
@MVD.85 - “Meerdere meiden al regelmatig ...„
Jawel ik had zelf een keer zoveel gedaan denk ik dat ik kramp kreeg leek op voorweeen of iets ik vond t heftig pff werd ook bang probeer nu rustig te doen t laatste wat ik wil is vroeggeboorteydenna (2.7 dagen geleden)
@MVD.85 - “@ydenna - “Goede morgen dame...„
Ohh jullie hebben gebrek aan ruimte we wonen in een flatje vier kamer maar de laatste hebben we volg gegooid met zooi. En vooral nu wil ik gaan uitzoeken wat daar allemaal ligt valt opzicht meefm2 (3.2 dagen geleden)
@MVD.85 - “@ydenna - “Goede morgen dame...„
Bij ons precies hetzelfde! Eerst bij ons, daarna desnoods bij ons zoontje op de kamer en ws binnen 1-2 jaar verhuizenMVD.85 (3.2 dagen geleden)
Meerdere meiden al regelmatig last van harde buiken?


MVD.85 (3.2 dagen geleden)
@ydenna - “Goede morgen dames, ik moet ze...„
Hier komt geen speciaal kamertje... Uk komt bij ons op de kamer.. Gaan hopelijk volgend jaar verhuizen en dan krijgen beide kids een mooi kamertje.. En als t echt niet anders kan lekker bij onze dochter op de kamer...Milafrance (3.4 dagen geleden)
Ooh tis verschrikkelijk ik ben zo ontzettend verstopt... Word er helemaal naar van... Gelukkig krijg ik vanaf vandaag movicolon van de huisarts, nu hopen dat het snel over gaat... Nog meer die hier last van hebben?


mamavanyara (3.5 dagen geleden)
Hier de babykamer bijna klaar.. Nog wat laatste dingetjes kopen en ophangen.. Veel te leuk allemaal! Ik hou dr van..


ydenna (3.6 dagen geleden)
@Pollewop - “@ydenna - “Goede morgen dame...„
Wij moeten nog beginnen leeg halen van de kamer is zo gedaan en leggen laat ik aan ml over verven ook weet even niet of het op waterbasis isPollewop (3.6 dagen geleden)
@ydenna - “Goede morgen dames, ik moet ze...„
Het gaat inderdaad snel, wij zijn ook vollop bezig om de babykamer klaar te gaan krijgen. We willen met 30 weken klaar zijn. Dus dat wordt nog even doorbijten.ydenna (3.8 dagen geleden)
Goede morgen dames, ik moet zeggen ben erg benieuwd naar de baby kan niet wachten aan de andere kant geniet ik nog de laatste weken volop van mn zoon hij is nu nog alleen straks zijn ze met zn tweeën. Merk wel buik begint lastig te worden met liggen en bukken pff ik ben zo blij dat ik gezegend ben om weer zwanger te mogen zijn. Nog een aantal weken en we gaan de spanning in ben nu 25,3 gaat snel hoor nog steeds niks aan de kamer gedaan, maar ml wilt het doen dus laat hem ze gang gaan wel jammer dan ik niet al kan poetsen en inrichten mn handjes jeuken.


Helmond23 (4.7 dagen geleden)
@meid1988 - “@mamavanyara - “@meid1988 - ...„
Vriendin van me is daar voor in behandeling bij een speciale polikliniek hier in t ziekenhuis. Zij heeft daar ook een soort van `skeelerbeschermer` om haar pols voor gekregen.meid1988 (4.7 dagen geleden)
@mamavanyara - “@meid1988 - “@mamavanyara - ...„
Jeetje wat naar meis !! Vanacht heb ik er gelukkig geen last van gehad

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. anne90 - 30 Nov 2014
 2. Fej - Dat is nog een verrassing! - 30 Nov 2014
 3. frupke2 - 30 Nov 2014
 4. Kiekeboe2014 - een meisje! - 30 Nov 2014
 5. Kleine1978 - een jongen! - 30 Nov 2014
 6. lamourtje - 30 Nov 2014
 7. lizann777 - een jongen! - 30 Nov 2014
 8. Madlyn - Dat is nog een verrassing! - 30 Nov 2014
 9. maenja - een jongen! - 30 Nov 2014
 10. Manoes - Dat is nog een verrassing! - 30 Nov 2014
 11. meitje - 30 Nov 2014
 12. melleke89 - een jongen! - 30 Nov 2014
 13. Minneymouse - een jongen! - 30 Nov 2014
 14. nijntje78 - 30 Nov 2014
 15. ramona38 - een meisje! - 30 Nov 2014
 16. sumini - een meisje! - 30 Nov 2014
 17. Dilono - een meisje! - 01 Dec 2014
 18. fransleen - een meisje! - 01 Dec 2014
 19. Ger14 - 01 Dec 2014
 20. gjelinas momm... - Dat is nog een verrassing! - 01 Dec 2014
 21. lidewijb1 - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Dec 2014
 22. lillie2014 - 01 Dec 2014
 23. pasi - een meisje! - 01 Dec 2014
 24. Tyara~Lieuwe - Dat is nog een verrassing! - 01 Dec 2014
 25. zahraa-b - 01 Dec 2014
 26. mamaDH - 02 Dec 2014
 27. Miss-Autumn - een jongen! - 02 Dec 2014
 28. Snowedin - Dat is nog een verrassing! - 02 Dec 2014
 29. wondermeisje - 02 Dec 2014
 30. boebe79 - een drieling (jjm)!een drieling (jjm)!een drieling (jjm)! - 03 Dec 2014
 31. doesjinka - 03 Dec 2014
 32. Ezzie2 - een meisje! - 03 Dec 2014
 33. limy - 03 Dec 2014
 34. Loes_86 - 03 Dec 2014
 35. lonhens - Dat is nog een verrassing! - 03 Dec 2014
 36. mariel12 - een meisje! - 03 Dec 2014
 37. pokerface - 03 Dec 2014
 38. proudmommy-27 - 03 Dec 2014
 39. strishka - een jongen! - 03 Dec 2014
 40. Addicted2MyKi... - een meisje! - 04 Dec 2014
 41. compi - 04 Dec 2014
 42. CrystalMikael... - 04 Dec 2014
 43. Denaze5 - 04 Dec 2014
 44. ereshkigal1 - een jongen! - 04 Dec 2014
 45. hopelijkwonde... - een jongen! - 04 Dec 2014
 46. Keshia86 - Dat is nog een verrassing! - 04 Dec 2014
 47. LraS - een jongen! - 04 Dec 2014
 48. MamavanMike - 04 Dec 2014
 49. Miep, mama va... - een jongen! - 04 Dec 2014
 50. sabrientjuhh - 04 Dec 2014
 51. teigetje80 - 04 Dec 2014
 52. evathieu - 05 Dec 2014
 53. Francisca1977 - 05 Dec 2014
 54. HannB - een jongen! - 05 Dec 2014
 55. huskygirl - Dat is nog een verrassing! - 05 Dec 2014
 56. Isis1979 - 05 Dec 2014
 57. jelana - een jongen! - 05 Dec 2014
 58. Loeka - een meisje! - 05 Dec 2014
 59. Lovethelove - 05 Dec 2014
 60. Mams van Levi - een meisje! - 05 Dec 2014
 61. noortje876 - 05 Dec 2014
 62. ohmamamia - Dat is nog een verrassing! - 05 Dec 2014
 63. Shannonx - Dat is nog een verrassing! - 05 Dec 2014
 64. systjama - 05 Dec 2014
 65. vvlyb - 05 Dec 2014
 66. xxlianne - 05 Dec 2014
 67. Annemiek 1980 - Dat is nog een verrassing! - 06 Dec 2014
 68. anoukvr - een jongen! - 06 Dec 2014
 69. carolini - 06 Dec 2014
 70. Jonathansylvi... - een jongen! - 06 Dec 2014
 71. LaToyaa - 06 Dec 2014
 72. Melissa__V - een jongen! - 06 Dec 2014
 73. Neenie - Dat is nog een verrassing! - 06 Dec 2014
 74. nynke92 - 06 Dec 2014
 75. Pieliepalliep... - een jongen! - 06 Dec 2014
 76. RianneST - Dat is nog een verrassing! - 06 Dec 2014
 77. Stephanie1988 - Dat is nog een verrassing! - 06 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 25 is van zondag 30 November 2014 tot en met zaterdag 6 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014