Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

ottedotje (3.6 uur geleden)
Week 25, nog 9 weekjes werken en dan heerlijk met verlof


reginese (1.1 dagen geleden)
@lilitjed - “@reginese - “@lilitjed - “...„
ik heb normaal genomen tot nu en in jeans online besteld en ik dacht.. zal maar maat groter nemen maar dat is te groot. kan wel aan doen maar floddert wel wat. Ik heb goei ervaringen met zalando (moppies en esprit ) en t huismerk van bon prix. In winkels enkel orchestra iets gevonden en heel betaalbaar.lilitjed (1.5 dagen geleden)
@reginese - “@lilitjed - “een heel eind w...„
Dank je! koop je je normale maat in zw kleding of is het handig een maatje groter te nemen? echt zo nieuw in dit gebeuren....reginese (1.6 dagen geleden)
@lilitjed - “een heel eind week 25 in. En i...„
ik heb zelfde probleem. ik kan in grootste maat van noppies, bon prix had ook jeansbroeken en ze zitten goed, mooie truitjes en Orchestra daar heb ik enkele t shirts gevonden. Is niet simpel als volslanke maar heb enkele stuks gevonden. Enkel binne 3weken getuige op zus haar trouw en is me een raadsel wat ik zal dragen

ManonD (1.8 dagen geleden)
@Inge25 - “@ManonD - “Hallo week 25! we...„
Ja echt vervelend hahaha wat doe jij ertegen?Inge25 (1.8 dagen geleden)
@ManonD - “Hallo week 25! werd vanochtend...„
Herkenbaar heb ook telkens krampenManonD (2.1 dagen geleden)
Hallo week 25! werd vanochtend wakker van enorme kramp in allebei me kuiten top haha vandaag bevrijdingsdag vieren, eerste keer dat ik zwanger ben tijdens zo een dag dus ben heel benieuwd. Hier word het uitgebreid gevierd bij jullie ook? Xx


lilitjed (2.4 dagen geleden)
een heel eind week 25 in. En ineens pas ik mijn broeken niet meer.... bij mijn eerste zw heb ik de hele zw mijn eigen kleren kunnen dragen. ben niet extreem aangekomen nog ongeveer 1.5 kilo maar die knopen gaan niet meer dicht. Heb alleen geen flauw idee waar hele grote dames (maat 48/50 normaal) positie kleding kopen. Overal waar ik kijk alleen tot maat 46.... nu maar effe mijn leggings en rokjes gepakt. Rokjes zijn nog een maatje of wat groter want na mijn eerste zw was ik 2 maten gekrompen. iemand tips????


rotik (2.4 dagen geleden)
Dit is mijn derde zwangerschap en ik had bij de ander twee ook een enorme plop navel. Nu heb ik alleen naast mijn navel en tegen aan nog een bult die best pijnlijk is. Vandaar dat ik denk dat het een navelbreuk is. Is er misschien iemand die hier ervaring mee heeft tijdens een zwangerschap? Ik weet dat het peesblad van mijn rechte buikspieren zijn geschuurd tijdens mijn tweede zwangerschap door te veel tillen maar, daar heb ik verder niet echt last van...


Inge25 (3.6 dagen geleden)
@Hydro - “@rotik - “Hallo, ik denk dat...„
Haha ik heb juist een velletje over helft van m`n navel erg charmant!Hydro (3.6 dagen geleden)
@rotik - “Hallo, ik denk dat ik een nave...„
Je bedoelt zo`n mooie binnenste-buiten gekeerde navel? Van `innie` naar `outtie`? Is normaal hoor; je spierlagen worden opzij gedrukt; vooral de rechte buikspieren, en daardoor komt er meer druk van de baarmoeder en andere organen op o.a. je navel te staan waardoor deze naar buiten keert. Na mijn vorige zwangerschap was het weer snel genormaliseerd bij mij; ligt er een beetje aan hoe lang het duurt voor je buikspieren weer netjes recht komen te liggen. Ik heb nu al veel eerder zo`n plopnavel dan de vorige keer, en als ik in ligpositie half overeind kom, komt er een ei omhoog 10 cm boven mijn navel; gewoon de darmen die er tussendoor floepen omdat de buikspieren ze niet meer tegenhouden... Als je je echt zorgen maakt gewoon even laten zien aan je vkInge25 (3.9 dagen geleden)
Zooo weer een deel van to do-lijstje afgemaakt. Gister de lamp op de babykamer opgehangen.. Muursticker bevestigd een hele gave boom, alleen plakt die niet goed. Zooo jammer hopelijk krijgen we ons geld terug. We hebben 2 muurstickers op andere kamers en die plakken prima, heel gek dus. Ben er 4 uur mee bezig geweest en vanmorgen hing de boom er half naast, kon wel huilen grrrr...
En wat dingetjes van zolder gehaald; maxi-cosi, kinderwagenbak ed.. Al een aantal dingetjes in de was.. De kleertjes doe ik denk ik pas als ik verlof heb. Als je die maxi-cosi ed ziet dan kan ik bijna niet wachten totdat ons kleine meisje erin zit..
We zijn ook bezig met kraamborrel. Aangezien mijn man een eigen bedrijf heeft en we het erg druk hebben, lijkt het me fijner om een feestje te geven en iedereen in 1x te laten komen. Ik vond de kraamvisite bij Finn leuk, maar ook erg zwaar. Nu hebben we ook een peuter rondlopen en m`n man werkt 70 uur, dan zijn de weekenden lekker voor onszelf en ontvangen we visite als we dat zelf willen haha..
De rest ook al vanalles aan het regelen?


rotik (4.5 dagen geleden)
Hallo, ik denk dat ik een navelbreuk heb..... Heeft iemand hier ervaring mee. Is het gevaarlijk tijdens de zwangerschap?


puk02 (4.6 dagen geleden)
@Eliisha - “@puk02 - “@Mamavandraakje - ...„
Ik heb het uitgesteld naar woensdag of donderdag. Gelukkig had je geen zw-diabetes. Ik verwacht ook niet dat ik het heb maar toch maar even testen om uit te sluiten.newmams (6 dagen geleden)
Ja de gezondheid van je kleintje gaat voor he en als je dan hoort dat iedereen onderhamd aankomt en ik niks bij kom dan maak je je wel een beetje zorgen maar ja de kleine pakt inderdaad wel wat die nodig heeft gelukkig


Eliisha (6.1 dagen geleden)
@puk02 - “@Mamavandraakje - “@puk02 - ...„
Hoe is je test gegaan ? Ik moest echt letterlijk spugen van dat gore suikerwater. 1 bekertje lukte wel..Maar bleek een heel flesje te zijn hahaha ik heb geen zw diabetes gelukkig :)Eliisha (6.1 dagen geleden)
Hoi meiden.! Wat aankomen betreft. Ik ben zelf ook nog niks aangekomen. Begon de zw. Op een gewicht van 94.6 weeg nu zelfs minder. 93. Op een gegeven moment was dat zelfs 90. Ik klaag niet. Hihi. Met levi was ik rond deze weken al 10 kilo aangekomen. De kleine groeit hard. Ze ligt al boven het gemiddelde qua gewicht dus ik maak mij er geen zorgen over. Die neemt wel wat ze nodig heeft.
Ik wordt extra in de gaten gehouden omdat bij levi mijn placenta eerder is gaan aftakelen. Waar hij met 34 weken nog goed op gewicht zat is hij de laatste weken afgevallen en kon hij de bevalling niet aan, dus die 20+ kilo`s die ik toen inmiddels was aangekomen zeiden niets over het gewicht van de kleine beeb ;). 27 mei gesprek bij de gyn die gaat beslissen hoe ik moet bevallen ( vorige was keizersnede)
blij dat het gewicht tot nu toe nog lekker loopt dus bij de kleine :)


newmams (6.2 dagen geleden)
@melisjexx

Jeetje 12 kilo eraf en k maakte me zorge om niks dus.. ik moet 13 mei na de vk ben benieuwd dankje voor je reactie!melisjexx (6.5 dagen geleden)
@newmams - “bijna week 25 wat gaat dat sne...„
Hoi! Ik ben ruim 25 weken en ben totaal 12 kg afgevallen. Vanmiddag bij de vk geweest een weer een kilo eraf. Ik spuug verder niet en de kleine groeit goed dus volgens de vk geen zorgen ;) Je kleintje pakt toch wel wat hij of zij nodig is.newmams (6.6 dagen geleden)
bijna week 25 wat gaat dat snel!..
Ik heb nergens geen last van dus dat is echt een meevaller echter maak ik me wel zorge om 1 ding.. ik ben in bijna 25 weken naar 300gram aan gekomen alleen me buik groeit de meeste zijn al een aantal kilos aan gekomen.. is er iemand die me een beetje gerust kan stelle

Voel me er echt niet lekker bij ????


puk02 (6.8 dagen geleden)
@Mamavandraakje - “@puk02 - “Meer meiden die de...„
Ik moet het in het ziekenhuis doen. Nuchter prikken, suikerwater spul drinken en dan twee uur wachten in het ziekenhuis en dan weer prikken. Ik stop wel een paar cracottes in de tas en overleg dan wel. Ben s morgens nog steeds misselijk als ik niets eet. Ik hou totaal niet van zoetigheid, koekjes/ snoepjes. Bij de eerste geen test hoeven doen, mijn moeder heeft onlangs diabetes gekregen. Daarom nu wel de test, maar verwacht dat alles wel goed zit.Mamavandraakje (6.8 dagen geleden)
@puk02 - “Meer meiden die de suikertest ...„
Hier al 3x bij de huisarts gedaan. Was gewoon thuis suikerwater met 50g suiker drinken en dan uurtje later bloed laten prikken, weekje wachten op de uitslag en klaar is kees. Heb wel al gehoord dat het suikerdrankje in het ziekenhuis echt smerig is... Maar was bij mij niet nodig bij de eerste 2. Nog geen uitslag van de derde. Oh en als nuchter echt niet gaat mag je wel iets eten dat geen suiker bevat (ik mocht een cracotte eten, moest het er wel bij zeggen).puk02 (6.9 dagen geleden)
Meer meiden die de suikertest moeten gaan doen of al eens gedaan hebben? Ben benieuwt hoe het gaat en kijk er wat tegenop om op nuchteremaag de zoete vloeistof binnen te gaan houden!


Roxana28 (7 dagen geleden)
@3ekindje2015 - “@Roxana28 - “Lieve mama`sIk ...„
Hallo 3ekindje2015
Als je leuk vindt zouden we een afspraak maken dan kan ik jou meer informatie geven en ook wat voorbeelden laten zien. Waar woon je precies ? Ik hoor graag wanneer je tijd hebt.Gr Roxanaamyy (7.1 dagen geleden)
Hallo week 25!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. EileenR - 14 Aug 2015
 2. sandrajohanna - een meisje! - 14 Aug 2015
 3. Esther1984 - 15 Aug 2015
 4. Inge25 - een meisje! - 15 Aug 2015
 5. Mystique004 - een meisje! - 15 Aug 2015
 6. shivainy - Dat is nog een verrassing! - 15 Aug 2015
 7. Nu online vlinder20 - Dat is nog een verrassing! - 15 Aug 2015
 8. Wan2 - 15 Aug 2015
 9. yassebas - een jongen! - 15 Aug 2015
 10. bw1984 - 16 Aug 2015
 11. Charl0tte. - 16 Aug 2015
 12. Danielle vB - 16 Aug 2015
 13. Eleonor - 16 Aug 2015
 14. javl - 16 Aug 2015
 15. Mamaff - 16 Aug 2015
 16. MamaJx - 16 Aug 2015
 17. mamavanRAF - een jongen! - 16 Aug 2015
 18. melody27 - 16 Aug 2015
 19. muslimah93 - een meisje! - 16 Aug 2015
 20. smg - een jongen! - 16 Aug 2015
 21. smg1 - een jongen! - 16 Aug 2015
 22. Babydee - een meisje! - 17 Aug 2015
 23. lay-dee - 17 Aug 2015
 24. maris1988 - een meisje! - 17 Aug 2015
 25. virginia - een meisje! - 17 Aug 2015
 26. Winterzwaan - 17 Aug 2015
 27. 3ekindje2015 - een jongen! - 18 Aug 2015
 28. deltamika - 18 Aug 2015
 29. Everdo007 - 18 Aug 2015
 30. Famke1979 - 18 Aug 2015
 31. Kimmie1990 - 18 Aug 2015
 32. mama-van-meis... - Dat is nog een verrassing! - 18 Aug 2015
 33. MamaJ- - 18 Aug 2015
 34. MamaNouks - een meisje! - 18 Aug 2015
 35. ManonD - een meisje! - 18 Aug 2015
 36. marjo89 - 18 Aug 2015
 37. Ottedotje - een meisje! - 18 Aug 2015
 38. Pluk17 - 18 Aug 2015
 39. umm saimaim - een meisje! - 18 Aug 2015
 40. eunicer - een meisje! - 19 Aug 2015
 41. FirstBabyy - 19 Aug 2015
 42. Lucky-Bear3 - een jongen! - 19 Aug 2015
 43. mamaItalia - een meisje! - 19 Aug 2015
 44. mamalove2 - een jongen! - 19 Aug 2015
 45. mamavan2schat... - Dat is nog een verrassing! - 19 Aug 2015
 46. Name it - een jongen! - 19 Aug 2015
 47. nona-kecil - een meisje! - 19 Aug 2015
 48. Noriyuki - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 19 Aug 2015
 49. taro - een jongen! - 19 Aug 2015
 50. edelbloedt6 - een jongen! - 20 Aug 2015
 51. leonec - 20 Aug 2015
 52. mamma3 - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2015
 53. mariekegw - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2015
 54. mkr - 20 Aug 2015
 55. ZuuS - een jongen! - 20 Aug 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van vrijdag 14 augustus 2015 tot en met donderdag 20 augustus 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014