Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Boontje1980 (8.7 uur geleden)
@blazer - “Waar kan ik dat vinden steunko...„
Bij de HEMA hebben ze bij de hardloopsokken ook compressie kniekousen, die werken prima!
http://www.hema.nl/winkel?fh_location=%2F%2Fnlhema%2Fnl_NL%2Fpnl_product_type%3E%7Bbooks%3Bshop%7D%2F%24s%3Dherensokken%5Cu0020compressie&fh_secondid=pnl_4199980blazer (9.8 uur geleden)
@henh - “@blazer - “Waar kan ik dat v...„
Ok dank u , zal dit eens navragenhenh (11.2 uur geleden)
@blazer - “Waar kan ik dat vinden steunko...„
Die moet je aan laten meten. Hier is het oldekamp weet niet welke winkel het bij jullie doet. Je zou een verwijsbrief van de huisarts of vk kunnen vragen dan krijg je van de verzekering nog wat vergoed (waarschijnlijk). Succes ermee!blazer (20.6 uur geleden)
Waar kan ik dat vinden steunkousen ??
henh (20.7 uur geleden)
@boontje1980 - “@henh - “@wonderrrr - “ ik...„
Dat heb ik op moment ook heel erg. Als ik s middags 1 boterham eet zit ik s avond nog vol erg irritanthenh (20.7 uur geleden)
@blazer - “Hier ook weer last van de darm...„
Vocht? Ik had het bij mijn vorige zwangerschap ook heb toen steunkousen laten aanmeten ziet er niet uit maar werkt heel goed. Ook loop je dan minder risico op spat aders. Succes het zal met het warme weer er niet beter op wordenblazer (23.6 uur geleden)
Hier ook weer last van de darmen ,net als in het begin van de zwangerschap ....verder heb ik bijna geen enkels meer . en heb ik last van mijn voeten die vaak slapen ???


boontje1980 (23.8 uur geleden)
@henh - “@wonderrrr - “ ik ben benie...„
Mn darmen vallen mee. Maar ik zit wel heel snel vol met eten. En dat gevoel blijft heel lang hangen.wonderrrr (23.9 uur geleden)
@henh - “@wonderrrr - “ ik ben benie...„
Nee ik kan gewoon iedere dag naar de toilet.henh (1.3 dagen geleden)
@wonderrrr - “ ik ben benieuwt of er meer ...„
Heb je ook last van je darmen kan zijn dat die vol zitten dat geeft vaak ook een opgeblazen gevoel.boontje1980 (1.9 dagen geleden)
Ik ben wel blij dat ik behalve woensdag op kantoor werk! Lekker in de airco! Tot nu toe is het zo fris geweest snachts dat we ons winterdekbed nog op bed hebben liggen! Morgen maar ff wisselen!
Wij doen geen 3D echo, ik vind de beelden soms juist wat griezelig...
Ik geniet daarentegen wel enorm van alle bubbels in mn buik. Ik ben geen rugslaper. Maar ons kindje laat zich goed voelen als ik op bed ga liggen en val dan heel tevreden in slaap met mn handen op mn buik


wonderrrr (1.9 dagen geleden)
ik ben benieuwt of er meer meiden last van hebben. Ik ben al een week heel moe en heb last van een opgezetten buik voelt echt heel vervelend. Ik ben nog aan het werk maar heb mijn donderdag ziek gemeld. Morgen wil ik het weer proberen maar zit er zo tegen op, zeker nu het zo warm word.mijn buik zit ook al in de weg kan niet eens mijn veters meer strikke. Ik voel me echt vreselijk.


dojathe (2.8 dagen geleden)
Wij hebben donderdag een 3d echo.
Heb er erg veel zin in.


Mamax27x (2.9 dagen geleden)
@liefstee - “@littlebabytogether - “@saat...„
Ja ik wil ook met 26 weken. Heb het mijn vriend cadeau gedaan met vaderdag. Nog geen afspraak gemaakt. Ze zeggen inderdaad tussen de 24-28 weken. Maar sommige zeggen ook vanaf 28 weken.. Ik ga voor 26 weken. Komt vast wel goed ;) Super mooie die echo`sMartje7 (3.4 dagen geleden)
Week 25 alweer, wat gaat het opeens hard! Met m`n buikie ook, begint lekker te groeien. Maagzuur, ja, hier ook vooral als ik ga liggen. Maar is nog niet heel erg. Ik heb vooral last van harde buiken, soms beetje pijnlijk. Ben benieuwd hoe het gaat als ik nog verder ben, want heb soms soort last van m`n buik, soort trekkerig gevoel, herkennen jullie dat? Dit weekend lekker rustig, jullie nog leuke dingen?


blazer (3.7 dagen geleden)
Pff 00u32 en kan niet slapen door de warmte .....dit W een lastige zomer ppp , heb al een voetbatje genomen zalig maar helaas kort effect ... Ben ik de enige die daar last van heeft ??


littlebabytogether (5.4 dagen geleden)
@liefstee - “@littlebabytogether - “@saat...„
Leuk is echt heel bijzonder om mee te maken :) ik ga 15 juli nog een keerliefstee (5.4 dagen geleden)
@littlebabytogether - “@saatje22 - “@littlebabytoge...„
Ziet er mooi uit zeg. Ik ga vandaag bellen voor een afspraak. Hopelijk kan ik snel terecht want rond de 30 weken schijn je het al minder goed te kunnen zien. xxxEvieke01 (6 dagen geleden)
Vandaag terug naar de gyne! Kindje weegt 900 gr, was op 14 dagen 300 gr bijgekomen. En ikzelf 200 gr bijgekomen, dus in totaal 3 kg nu... Ik heb ook de laatste dagen veel last van maagzuur, bah! Een glas melk helpt mij wel!


saatje22 (6.2 dagen geleden)
@wonderrrr - “Vandaag is de kraamhulp lang...„
Wij hebben dat vanavond. Ben echt wel benieuwd ???? want voor mij is het ookalweer 9 jaar geleden dat ik de kraamhulp nodig hadwonderrrr (6.3 dagen geleden)
Vandaag is de kraamhulp langs geweest om alles te bespreken. Wat er er weer veel veranderd met vroeger.


littlebabytogether (6.3 dagen geleden)
@saatje22 - “@littlebabytogether - “@om d...„
Gister was ik precies 25 weken gister gedaansaatje22 (6.4 dagen geleden)
@littlebabytogether - “@om daarom - “@littlebabytog...„
Wauw echt super gaaf zeg! En heel erg mooi! Bij hoeveel weken heb je die 3D echo laten maken? Had niet verwacht dat je nu alles al zo scherp kon zien????liefstee (6.5 dagen geleden)
Vandaag 25 weken zwanger!! Jeetje gaat nu wel heel hard!!


sonja84 (6.7 dagen geleden)
Hier nu ook al n week last van maagzuur, bah.. De laatste 2dagen eet ik echt van die mini porties, helpt redelijk hoor!
Ik voel me ook al behoorlijk zwaar. Weet niet hoeveel ik op dit moment weeg, maar 2 weken geleden zat ik op de 10+kilo
Ik zit hier trouwens ook zonder babykamer nog. We moeten de woonkamer nog in tweeën delen.. Eigenlijk wordt de nieuwe kamer voor mn dochter van 2jr, de baby komt dan bij ons kamer... Blijf het maar spannend vinden om straks met z`n vieren te zijn
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. Beertje86 - 07 Okt 2015
 2. Francisca27 - 07 Okt 2015
 3. jessica2015 - een tweeling!een tweeling! - 07 Okt 2015
 4. Josee91 - een jongen! - 07 Okt 2015
 5. liefstee - een meisje! - 07 Okt 2015
 6. Linda-Roel - 07 Okt 2015
 7. miracle77 - een jongen! - 07 Okt 2015
 8. Trotsemamavan... - een meisje! - 07 Okt 2015
 9. Wannabemommyo... - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 07 Okt 2015
 10. Won-der - Dat is nog een verrassing! - 07 Okt 2015
 11. HenH - een jongen! - 08 Okt 2015
 12. Janav - een jongen! - 08 Okt 2015
 13. kiki1979 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2015
 14. Meltjuh91 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2015
 15. ProudToBeMomm... - 08 Okt 2015
 16. sabina30 - een meisje! - 08 Okt 2015
 17. semmemie - 08 Okt 2015
 18. Sofie01 - 08 Okt 2015
 19. steph91 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2015
 20. tweedewonder8... - een jongen! - 08 Okt 2015
 21. Yara22 - een meisje! - 08 Okt 2015
 22. Breg - een meisje! - 09 Okt 2015
 23. Daphne85 - een meisje! - 09 Okt 2015
 24. Haakmutsje - Dat is nog een verrassing! - 09 Okt 2015
 25. laura660 - een jongen! - 09 Okt 2015
 26. Loes000 - 09 Okt 2015
 27. Mamavanmijnsc... - een meisje! - 09 Okt 2015
 28. MamL - 09 Okt 2015
 29. xxkarinxx - Dat is nog een verrassing! - 09 Okt 2015
 30. Callas - 10 Okt 2015
 31. cerinety - een jongen! - 10 Okt 2015
 32. essica - een jongen! - 10 Okt 2015
 33. Laura-rs - 10 Okt 2015
 34. lovemyboys - een meisje! - 10 Okt 2015
 35. MamavanLys - een meisje! - 10 Okt 2015
 36. MaMax27x - een meisje! - 10 Okt 2015
 37. Martje7 - 10 Okt 2015
 38. MoederMaris - Dat is nog een verrassing! - 10 Okt 2015
 39. niceke - 10 Okt 2015
 40. Proudmommy of... - een jongen! - 10 Okt 2015
 41. tonymontana - 10 Okt 2015
 42. TrotseTante~M... - 10 Okt 2015
 43. Bende-van-vij... - een meisje! - 11 Okt 2015
 44. bestmamamax - 11 Okt 2015
 45. Li87 - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2015
 46. mamarthe - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2015
 47. ollekebolleke... - een jongen! - 11 Okt 2015
 48. Baby(L) - een meisje! - 12 Okt 2015
 49. Elisabeth1984 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 12 Okt 2015
 50. Grietvdb - 12 Okt 2015
 51. Jisk - een meisje! - 12 Okt 2015
 52. Lysan - 12 Okt 2015
 53. Annemarie27 - een meisje! - 13 Okt 2015
 54. boontje1980 - een jongen! - 13 Okt 2015
 55. Ella1984 - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2015
 56. ladyS013 - 13 Okt 2015
 57. MMick11 - 13 Okt 2015
 58. xbieke - een jongen! - 13 Okt 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van woensdag 7 oktober 2015 tot en met dinsdag 13 oktober 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014