Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Marloes Claessen (6.9 uur geleden)
Hallo dames! Kan iemand mij. Toevoegen aan de facebook groep? Ik ben daar wat meer te vinden dan hier... ;)


bigbuik (8.5 uur geleden)
Hallo week 25.


sies (2.1 dagen geleden)
@Ti89 - “Vandaag even extra controle ge...„
Zal wen een gerust stelling zijn en nu wat rustiger aan doen?Ti89 (2.8 dagen geleden)
Vandaag even extra controle gehad omdat ik me een beetje zorgen maakte over de vele (pijnlijke) harde buiken en krampen. Blijkt dat mijn banden en spieren nog heel erg zwak zijn omdat ik nog niet lang geleden van mijn dochter ben bevallen waardoor mijn baarmoeder al het draagwerk alleen moet doen. Dat voel je dan wel aan het einde van de dag. Dat is ook de reden dat hij al heel erg laag kan liggen en ik hem in mijn bekken voel. Ze kon zijn hoofdje voelen achter mijn baarmoedermond... Gelukkig zag alles er verder goed uit en is hij heerlijk spring levend.
strishka (2.9 dagen geleden)
@mamaDH - “@strishka - “hey ladies...he...„
dank voor de tip! overdag doe ik dat wel, ja, maar snachts wordt ik pas wakker als de kramp al ver is doorgetrokken...ik ben er wel steeds alerter op (en slaap dus lichter...) magnesium ben ik ook gaan slikeken. het lijkt een beetje minder te worden, gelukkig!!!beyou (3.4 dagen geleden)
leuk ik stuur je gelijk even prive berichtje (als het lukt)


Mniek (4 dagen geleden)
@beyou - “hebben we hier ook een faceboo...„
ja rond week 20 heeft een ons toe gevoegd..het is een besloten groep. je komt erbij als je iemand toevoegd als vriend zeg maar als je erbij wil moet je maar even zeggen dan kan ik dat wel doen. Is een groep waarbij iedereen in december is uitgerekend.beyou (4.4 dagen geleden)
hebben we hier ook een facebookgroep? vandaar dat zo rustig hier waarschijnlijk is?! ik had vanochtend kramp weer in me voet was al even geleden. kramp in me voet gaat niet weg met andere kant op strekken. kuitkramp hielp dat bij mij wel. ik heb sinds 2 dagen s avonds harde buiken.


mniek (5.4 dagen geleden)
Hej damess ben ook in week 25 beland gisteren. Zat laatste weken meer op de facebook groep. Het is hier best wel rustig zie ik


mamaDH (5.5 dagen geleden)
@strishka - “hey ladies...het is rustig hie...„
vreselijk ja! ken je de tegenbeweging ook? Als je voelt dat je voet of kuit in de kramp schiet, kun je het best direct een beweging met je voet of kuit in tegengestelde richting maken. Heel rustig. Dat heft de kramp het beste en snelste op. Bij mij is het inmiddels een reflex geworden waardoor ik bijna nooit meer die vreselijke pijn heb. Extra magnesium slikken helpt ook trouwens... sterkte!strishka (6 dagen geleden)
hey ladies...het is rustig hier! MvD, misschien moet je wat rustiger aan doen....krampen en weeachtige samentrekkingen horen er wel bij, maar niet heel regelmatig. als ik teveel doe heb ik zere harde buiken.....ik heb trouwens erge last van kuit en teen krampen...ziet er eng uit! mijn hele voet en kuit krampt en het gaat gewoon een half uur door! masseren, etc helpt maar beperkt. als het snachts gebeurd sta ik gillend naast mn bed......brr


MvD10 (6.2 dagen geleden)
Meer mensen ook last al van krampen?
Zijn geen harde buiken en ook geen bandenpijn, komt en gaat, niet continu maar op moment dat ik er last van heb om zoveel minuten..


beyou (6.2 dagen geleden)
leuk trouwens kamperen.


beyou (6.2 dagen geleden)
wij hebben dus 6 slaapkamers en zijn met 7 persoons dus ieder kind heeft zijn eigen kamer.


beyou (6.2 dagen geleden)
ik heb nog niet vaak een harde buik gehad.
wij hebben dus sinds vorige jaar oktober een koopwoning. (kon eindelijk man heeft ander werk ten in juli gekregen) rijtjes tussen woning. beneden woonkamer keuken schuurtje wc inllop kast. 1 ste verdieping douche en 4 slaapkamers dan vast trap 2 de verdieping was al een del zolder afgetimmerd tot slaapkamer en nu dan een 2de slaapkamer. en klein del nog wasmachine en wasrek en paar zolder spullen.


beyou (6.2 dagen geleden)
25 week en 2 dagen. lekker babykamer is klaar namen zijn zo goed als uitgezocht. me zoontje die dus zijn kamer in ruilt voor de baby. die slaapt nu ook op zolder, zijn kamer is klaar. zolder kant moet nog een mini wandje en verder gewit worden. dus das allemaal zo goed as klaar. ook de tuin is zo goed als klaar. lekker bezig met van alles. (groot deel ook door me man hoor) wonen straks oktober een jaar hier. krijg 28 september groei echo (i.v.m. de 2 laatste kids vrij groot waren.) mag ook nog suikers prikken. maar moet even kijken hoe we dat gaan doen is niet in dorp.


yassie (6.3 dagen geleden)
Hey Sofie dat weet ik nog gefeliciteerd


mama-lief (7.2 dagen geleden)
Dames,
ik woon in brabant en vroeg me af of iemand een leuk, goedkoop plekje weet waar je een fotoshoot kan laten maken.. ik wil het rond de 30weken laten doen.. iemand anders die het ook laat maken??


mamaDH (7.2 dagen geleden)
@HannB - “@fm2 - “@HannB - “@fm2 - ?...„
o dear! Wel leuke 4 dagen gehad?HannB (8.2 dagen geleden)
@fm2 - “@HannB - “@fm2 - “Zit op d...„
Hier zijn we wezen kamperen in frankrijk.. 1 van de redenen om na 4dagen weer thuis te zijn was dat ik te dik ben om te kamperenfm2 (8.3 dagen geleden)
@HannB - “@fm2 - “Zit op de bus te wac...„
Ik zou beter moeten weten inderdaad!belleza (8.3 dagen geleden)
Dag lieve mama`s vandaag ben ik ik week 25 beland


HannB (9.2 dagen geleden)
@fm2 - “Zit op de bus te wachten, stom...„
hahaha herkenbaar! niet meer doen! je bent nu echt te zwanger hoor!Tyara~Lieuwe (10.9 dagen geleden)
jeeeeej we zijn er ook


missado71 (11 dagen geleden)
Zwaar klus weekend achter de rug maar de baby/meiden kamer is klaar. De kleine meid gaat hem delen met haar grote zus en de kamer is echt heel schattig geworden
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. FemDolly - een jongen! - 09 Dec 2014
 2. maylein - een jongen! - 09 Dec 2014
 3. Mniek - 09 Dec 2014
 4. Rukhzar - Dat is nog een verrassing! - 09 Dec 2014
 5. Sassefras02 - een meisje! - 09 Dec 2014
 6. ArjanneSem - 10 Dec 2014
 7. B-Izzy - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 10 Dec 2014
 8. cherri88 - 10 Dec 2014
 9. Dagje1978 - een meisje! - 10 Dec 2014
 10. jessy mama va... - Dat is nog een verrassing! - 10 Dec 2014
 11. Kells88 - een jongen! - 10 Dec 2014
 12. Luusjuhh - een meisje! - 10 Dec 2014
 13. MamaM87 - 10 Dec 2014
 14. mamma86 - een meisje! - 10 Dec 2014
 15. Mamski-kim - 10 Dec 2014
 16. Mamz84 - een meisje! - 10 Dec 2014
 17. mh82 - 10 Dec 2014
 18. missnovember - een meisje! - 10 Dec 2014
 19. Niron - 10 Dec 2014
 20. Tiepmiep35 - 10 Dec 2014
 21. yassie - Dat is nog een verrassing! - 10 Dec 2014
 22. 2prachtigedoc... - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 23. Flindertje - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 24. Happy~Family - 11 Dec 2014
 25. kimmeuh87 - een meisje! - 11 Dec 2014
 26. maie - Dat is nog een verrassing! - 11 Dec 2014
 27. misszorro - 11 Dec 2014
 28. shauni-simons - een jongen! - 11 Dec 2014
 29. Sun.Flower - een jongen! - 11 Dec 2014
 30. thonine - 11 Dec 2014
 31. watervrouw84 - een meisje! - 11 Dec 2014
 32. xCherry - een meisje! - 11 Dec 2014
 33. xxElisaxx - een meisje! - 11 Dec 2014
 34. babylove90 - een jongen! - 12 Dec 2014
 35. Damabo - 12 Dec 2014
 36. Flowers79 - een meisje! - 12 Dec 2014
 37. handcuffs - een meisje! - 12 Dec 2014
 38. Hartewens08 - Dat is nog een verrassing! - 12 Dec 2014
 39. iblo - een meisje! - 12 Dec 2014
 40. Jpe - 12 Dec 2014
 41. leentje36 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 12 Dec 2014
 42. loesjuh92 - 12 Dec 2014
 43. MamaI - een jongen! - 12 Dec 2014
 44. Marijke87 - 12 Dec 2014
 45. Ti89 - een jongen! - 12 Dec 2014
 46. ano83 - 13 Dec 2014
 47. Junice - 13 Dec 2014
 48. LyHa - 13 Dec 2014
 49. Mennn - Dat is nog een verrassing! - 13 Dec 2014
 50. rebecca88 - een jongen! - 13 Dec 2014
 51. Schrollan - 13 Dec 2014
 52. sies - Dat is nog een verrassing! - 13 Dec 2014
 53. CarolienL - Dat is nog een verrassing! - 14 Dec 2014
 54. Joyce ~ Paul - 14 Dec 2014
 55. JoyceChalina - 14 Dec 2014
 56. MamaCaro2014 - 14 Dec 2014
 57. Marj0lein - 14 Dec 2014
 58. motje27 - 14 Dec 2014
 59. Una - 14 Dec 2014
 60. W~N~F~S-M - 14 Dec 2014
 61. Ae - 15 Dec 2014
 62. akire - Dat is nog een verrassing! - 15 Dec 2014
 63. bigbuik - 15 Dec 2014
 64. christa3006 - 15 Dec 2014
 65. ellen1512 - 15 Dec 2014
 66. Hanneke26 - een jongen! - 15 Dec 2014
 67. Judithhh - een jongen! - 15 Dec 2014
 68. ls1982 - 15 Dec 2014
 69. Marloes Claes... - Dat is nog een verrassing! - 15 Dec 2014
 70. Moniek86 - 15 Dec 2014
 71. Scampi2010 - 15 Dec 2014
 72. sjarina82 - een jongen! - 15 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 25 is van dinsdag 9 December 2014 tot en met maandag 15 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014