Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

silliegirl26 (9 uur geleden)
@Mama_van_Esmee - “@silliegirl26 - “Gisteren ga...„
Dan is het bij ons andersom haha.. bij mn zoontje heb ik het gehad op t laatste van de zwangerschap maar 1x en na de bevalling tijdens het douchen.
Begreep van de vk dat de bloeddruk rond week 28 weer wat normaler word. Mag van mij snel week 28 zijnMama_van_Esmee (9.5 uur geleden)
@silliegirl26 - “Gisteren gaan wokken met vrien...„
Pfff heftig meid, wslijk gewoon de drukte en van het eten krijg je het toch al snel warm. Kan me voorstellen dat je bang bent dat het nog een keer gebeurt zeker omdat je ook een mannetje in huis hebt rondlopen. Ben zelf tijdens mijn 1e zwangerschap ook vaak duizelig geweest, nu geen last van (alleen toen ik net zwanger was).lucky8-9 (13.9 uur geleden)
@beebjenr1 - “@lucky8-9 - “@marjo1981 - ??...„
Ja zo is het ook! Ik werk ook 5 dagen full-time en moet hier en daar wel tillen. Ik ben ook nog redelijk `fit` dus ik denk dat dat wel helpt. Zoals ik zei, als het achter de rug is ga ik relaxen! Heerlijk! Hoewel het in me zit dat ik niet achterover kan zitten. Maar in ieder geval niet meer echt zwaar tillen.. 32 weken?! relaxt! Ik ga mijn vakantiedagen aan mijn verlof plakken in december denk ik. Dan heb ik vanaf beg. aug vrij tot en met december 2015. Ik stop dan met 36 weken met werken, maar ik moet het allemaal nog even bekijken!nina90 (15.6 uur geleden)
Succes alle dames die nog moeten verhuizen. Ons huis wordt gebouwd, is klaar als de baby al een half jaar oud is. we moeten t dus nog ff uitzingen in ons kleine huisje, maar komt wel goed. heb heel veel zin in de baby. We zijn toch gezwicht en weten sinds een week wat we krijgen maar houden het nog wel even geheim Waarschijnlijk totdat ons zoontje zich verspreekt
beebjenr1 (20.2 uur geleden)
@lucky8-9 - “@marjo1981 - “Wat een verhui...„
Je voelt je eigen lichaam aan he . Ik werk nog 5 dagen in de week hard waarbij ik meerdere malen per dag aan t tillen ben. Zolang mijn lichaam niet protesteert ga ik er wel mee door, al doe ik t niet overhaast ofzo. Ik til wel rustig. Ik werk door tot 32 weken en dan heb ik vakantiesilliegirl26 (1.3 dagen geleden)
@lucky8-9 - “@marjo1981 - “Wat een verhui...„
Heel veel succes.. houd je er toch maar aan om niet teveel en te zwaar te tillen ;)silliegirl26 (1.3 dagen geleden)
Gisteren gaan wokken met vrienden. Had al.best wat gegeten totdat opeens het zweet uitbrak en ik me voelde alsof wilde slapen. Op dat moment viel ik dus even flauw. Zo`n raar gevoel. Ging helemaal zweten, piep in de oren en hoorde mn vriend en vrienden van veraf praten.

Toch even bij thuiskomst de vk gebeld en ze zei dat dit echt bij een lage bloeddruk hoorde.
Ik vind het maar eng aangezien ik een zoontje heb rond lopen en in de kinderopvang werk. Kan daar echt niet flauw vallen.
Kwam gisteren echt door de warmte en drukte bij de wok..


lucky8-9 (2 dagen geleden)
@marjo1981 - “Wat een verhuizingen nog! Ik b...„
Hier ook nog verhuisstress!! We gaan aankomend weekend over van ons huurhuis naar ons koophuis, maar het huis is totaal nog niet af! Zijn al een half jaar bezig met verbouwen, maar moet nog eea gebeuren als we erin zitten! De keuken, badkamer en bed staan en alles is geschilderd, maar daar is alles ook mee gezegd . Dus de stress zit er nog wel even in vrees ik... Lastig om geen zware dingen meer te tillen, ik ben niet zo van het toekijken... Maar goed, nog even doorzetten. Na de verhuizing ga ik in de extreme-relax-modus! hopen dat de baby nergens last van heeft gehad...

Wij zijn nu bijna 7,5 jaar samen (ik 29, hij 30), wonen 4,5 jaar samen en dit is onze eerste :)lucky8-9 (2 dagen geleden)
@Mila10 - “@Mama_van_Esmee - “@Meykie -...„
Ik heb een normaal/licht bmi, maar bij mij willen ze de zw-suiker test eventueel uitvoeren aan de hand van de uitslag van de geoeiecho. Die heb ik met 28 weken. Als daaruit blijkt dat de baby wat groot is moet ik ook de glucose test doen. Raar eigenlijk want komt niet inde Fam voor, heb een keurige bmi en geen symptomen. Dus even de echo afwachten voor ons!silliegirl26 (2.8 dagen geleden)
@puklins - “@marjo1981: aangeboren afwijki...„
Wow respect..
Maar dan is het natuurlijk ook een andere noodzakelijke oorzaak waarom je een keizersnede krijgt..silliegirl26 (2.8 dagen geleden)
De baby hoeft nu natuurlijk niet in stuit te liggen.
Ik mag met 36 wkn op controle bij de gyne. Van daaruit gaan ze kijken of het weer een ks word of nu een gewone bevalling.
Had het gisteren al met wat moeders erover waar ik 3 jaar geleden mee hier op bb zat.
Ik weet dat ik me niet te druk moet maken maar toch vind ik een gewone bevalling nu enger dan de vorige keer. Toen verheugde ik me zo erop en toen ging het allemaal niet...


puklins (3.2 dagen geleden)
@marjo1981: aangeboren afwijking waar ze in 2007 en in 2009 me aan geopereerd hebben. Bot uit mijn heup gehaald en in mijn rug een tussenwervelschijf van gemaakt met schroeven en platen. Ik zal nooit meer pijn vrij worden en bij mijn voeten kom ik met veel moeite maar goed het is te doen met de rest van mijn leven oppassen en wekelijks fysio...budeltje84 (3.3 dagen geleden)
@silliegirl26 - “Even een vraagje aan de moeder...„
Hoi hoi, ik heb van mijn eerste ook een keizersnede gehad ivm stuitligging.. maar van nu willen ze dat ik normaal beval.. of hij moet in stuit liggen.. dan mag het wel weer een keizersnede worden.. maar voorkeur gaat uit naar een natuurlijke bevalling.. :)marjo1981 (3.3 dagen geleden)
@puklins - “Ik krijg weer een geplande kei...„
Klinkt heftig! Wat is er gebeurd?puklins (3.6 dagen geleden)
Ik krijg weer een geplande keizersnede maar ik kan ook niet natuurlijk bevallen doordat ik schroeven en platen in mijn.rug heb en ik daar geen druk op mag hebben. Tevens wordt het onder narcose uitgevoerd omdat een ruggenprik anders gezet wordt in mijn.rugoperatie gebied en dat wil ik niet nog een keer meemaken....


silliegirl26 (4.4 dagen geleden)
Even een vraagje aan de moeders die al eens een keizersnede hebben gehad..
Heb je nu kans op een 2e keizersnede? Of weet je t nog niet? Was er wel nieuwsgierig naar..


silliegirl26 (4.6 dagen geleden)
@puklins - “@silliegirl26: ow ja die had i...„
Whaha die horen er toch zeker bij hepuklins (4.6 dagen geleden)
@silliegirl26: ow ja die had ik ook niet mogen vergeten maar wij hebben ook een labrador en nog 2 poesjes hihinina90 (4.8 dagen geleden)
@marjo1981 - “Wat een verhuizingen nog! Ik b...„
Ben zelf nu 24, 4,5 jaar getrouwd met mijn man en dus een zoontje van 1,5 Mijn man ken ik al mijn hele leven overigens en nu dus de tweede en waarschijnlijk laatste onderweg hihimarjo1981 (4.8 dagen geleden)
@silliegirl26 - “En voor mij een mijlpaal berei...„
Jaaaa dacht aan je! Spannende tijd voor je! Laat mini nog maar mooi even zitten xxxsilliegirl26 (4.9 dagen geleden)
En voor mij een mijlpaal bereikt met de 25 wkn..


silliegirl26 (4.9 dagen geleden)
Was me ook al opgevallen dat er best veel nog gaan verhuizen. Volgens mij komt dat ook dat de huizenverkoop iets beter lijkt te gaan.
Wij gaan nog (als t goed is) in juli een aanbouw maken.

Mijn vriend en ik zijn al 10,5 jaar samen :)
Een zoon en een labrador rijker hahahha en nog een mini mensje in september...


puklins (5.5 dagen geleden)
Hier ken ik mijn vriend al 10 jaar en we hebben 6 juni a.s. 6 jaar een relatie en wonen sinds ruim 5 jaar samen. We hebben een zoontje van 27 maanden en nu krijgen we als het goed is een dochter rond augustus


linneke (5.6 dagen geleden)
@marjo1981 - “Wat een verhuizingen nog! Ik b...„
Godzijdank hier geen verhuizing (alleen intern). Vorige keer verhuisd met een peuter en een baby van 3 maanden, die vol in de kma zat. Wat een drama....

Wij zijn volgende week officieel 10 jaar samen en woonden vorige week 8 jaar samen. Heb een dochter vam bijna 4 en eem dochter van bijna 2 jaar.Mama_van_Esmee (5.7 dagen geleden)
@marjo1981 - “Wat een verhuizingen nog! Ik b...„
Wij zijn alweer bijna 5 jaar samen, getrouwd en een dochter rijker van inmiddels alweer 2 jaar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. AnitaW - een jongen! - 04 Sep 2015
 2. cate - 04 Sep 2015
 3. Deez - Dat is nog een verrassing! - 04 Sep 2015
 4. Johanna01 - een jongen! - 04 Sep 2015
 5. Judithkui - 04 Sep 2015
 6. Mamavaneensto... - Dat is nog een verrassing! - 04 Sep 2015
 7. Marjo1981 - een jongen! - 04 Sep 2015
 8. Meykie - een jongen! - 04 Sep 2015
 9. Nina90 - Dat is nog een verrassing! - 04 Sep 2015
 10. Teddie - 04 Sep 2015
 11. ~ProudFor2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 04 Sep 2015
 12. Jelfamke - 05 Sep 2015
 13. leentjuh - 05 Sep 2015
 14. Mama van Fara... - 05 Sep 2015
 15. Mama van R en... - 05 Sep 2015
 16. Petite. - een meisje! - 05 Sep 2015
 17. rc1986 - een jongen! - 05 Sep 2015
 18. silliegirl26 - Weet het wel maar zeg het niet! - 05 Sep 2015
 19. a new star - een meisje! - 06 Sep 2015
 20. aafjehofmans - 06 Sep 2015
 21. Babynummertje... - Dat is nog een verrassing! - 06 Sep 2015
 22. beebjenr1 - 06 Sep 2015
 23. Boomer - 06 Sep 2015
 24. Eefjev - 06 Sep 2015
 25. Lynn31 - een meisje! - 06 Sep 2015
 26. Onskleinewond... - een jongen! - 06 Sep 2015
 27. patty24 - een jongen! - 06 Sep 2015
 28. Sarona85 - een jongen! - 06 Sep 2015
 29. Vilip - een jongen! - 06 Sep 2015
 30. (Hor)moontje - Dat is nog een verrassing! - 07 Sep 2015
 31. Nu online babykiss - 07 Sep 2015
 32. jarajente - Dat is nog een verrassing! - 07 Sep 2015
 33. kaboutertjee - Dat is nog een verrassing! - 07 Sep 2015
 34. khadija73 - 07 Sep 2015
 35. Lucky8-9 - 07 Sep 2015
 36. Si78 - een jongen! - 07 Sep 2015
 37. Sosuannelies - 07 Sep 2015
 38. Su-Ve - een meisje! - 07 Sep 2015
 39. 4ekleine - een jongen! - 08 Sep 2015
 40. Aurora93 - een jongen! - 08 Sep 2015
 41. bloemitje - 08 Sep 2015
 42. Djenna - 08 Sep 2015
 43. jamastis - 08 Sep 2015
 44. Jeneevee - 08 Sep 2015
 45. jetje108 - 08 Sep 2015
 46. mama van Quin... - 08 Sep 2015
 47. Senn - Dat is nog een verrassing! - 08 Sep 2015
 48. sita123 - 08 Sep 2015
 49. Steph_ - een jongen! - 08 Sep 2015
 50. Talia - Dat is nog een verrassing! - 08 Sep 2015
 51. brenda02 - een jongen! - 09 Sep 2015
 52. Linneke - Weet het wel maar zeg het niet! - 09 Sep 2015
 53. Mandy040 - een jongen! - 09 Sep 2015
 54. mikkie91 - een jongen! - 09 Sep 2015
 55. mom2boys - 09 Sep 2015
 56. Pregnant2Be - een jongen! - 09 Sep 2015
 57. spoenk - een jongen! - 09 Sep 2015
 58. BbyG - Dat is nog een verrassing! - 10 Sep 2015
 59. Cathysprenger - 10 Sep 2015
 60. Drummer girl - een meisje! - 10 Sep 2015
 61. lola92 - een meisje! - 10 Sep 2015
 62. Ri88 - 10 Sep 2015
 63. sabbow1987 - Dat is nog een verrassing! - 10 Sep 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van vrijdag 4 September 2015 tot en met donderdag 10 September 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014