Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Love-- (45 minuten geleden)
@mama-juf - “Zijn jullie al bezig met het g...„
Yess, heb hem zelf ontworpen! kon geen keus maken tussen die 1000en kaarten dus dacht, maak `m zelf wel! Heb `m via kaartje2go.nl gemaakt.Nolita (1.2 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “@Mama van BJH - “@Suzanne _1...„
Dat zal idd wel schrikken geweest zijn Wel fijn dat ze je meteen serieus genomen hebben...Nolita (1.2 uur geleden)
@mama-juf - “Zijn jullie al bezig met het g...„
Ja wij zijn er al uitNolita (1.2 uur geleden)
@Mama van BJH - “@mama-juf - “Zijn jullie al ...„
Wat een leuk idee

mama-juf (2.3 uur geleden)
@Mama van BJH - “@mama-juf - “Zijn jullie al ...„
Ahhh wel een leuk idee!
Ik zoek een romantisch, nostalgisch kaartje. Maar hij moet ook weer niet over de top zijn. Heb het mezelf ook lekker moeilijk gemaakt haha.Mama van BJH (2.6 uur geleden)
@mama-juf - “Zijn jullie al bezig met het g...„
Heb een concept gemaakt. Alleen van de binnenkant. De voorkant moet nog. Bij mn dochter hadden we voorop een echofoto van haar voetjes en ml wil nu een foto van onze dochter die een echofoto beethoudt.. wordt nog een heel gedoe denk ik hahamama-juf (2.8 uur geleden)
Zijn jullie al bezig met het geboortekaartje? Ik vind het zo moeilijk.


Mama van BJH (3.3 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “@Mama van BJH - “@Suzanne _1...„
Voor de zwangerschap maakt het niets uit toch? Alleen voor de bevalling? Bij mij dachten ze ook dat de placenta de bloedingen veroorzaakte die ik had. Uiteindelijk ligt ie helemaal bovenin, dus wat nou daadwerkelijk de oorzaak was, geen idee, maar ik hoefde me van de vk geen zorgen te maken. Hopelijk geldt dat ook voor jou. Sterkte!jolie1985 (6.5 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “@Sparkle123 - “@Suzanne _198...„
of een poliepje vlak bij de uitgang? Dat heeft mijn beste vriendin en dat bloed nu ook wel eens..mama-juf (6.7 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “@Mama van BJH - “@Suzanne _1...„
He jakkes, meid. Wat vervelend voor je. Hopelijk is het niks ernstigs en mag je snel weer naar huis, ook lekker voor je dochtertje als mama weer thuis is. Wel fijn dat ze het goed controleren.Suzanne _1982 (9.2 uur geleden)
@Mama van BJH - “@Suzanne _1982 - “@Sparkle12...„
Dat was ook al met de 20 weken echo bekent dat mijn placenta gedeeltelijk voor de uitgang ligt. Ze proberen alleen vast te stellen dat daar mijn bloeding vandaan komt en niet iets ernstigers.Mama van BJH (10.1 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “@Sparkle123 - “@Suzanne _198...„
Dat bekijken ze toch ook met de 20 weken echo? Krijg je een extra echo om het te checken?Suzanne _1982 (21.2 uur geleden)
@Sparkle123 - “@Suzanne _1982 - “Ik moet in...„
Waarschijnlijk ligt het aan mijn placenta die voor de uitgang ligt. Maar helemaal zeker weten ze het niet.Sparkle123 (21.8 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “@laurine - “En alweer in wee...„
Hier ook al 10 :( vorige zwangerschappen 18 en 16 in totaal.Sparkle123 (21.9 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “Ik moet in het ziekenhuis blij...„
Fijn dat je wat meer weet...enig idee waar dit door kwam? Goed dat ze je goed in de gaten houden.Mama van BJH (23.1 uur geleden)
@Suzanne _1982 - “Ik moet in het ziekenhuis blij...„
Vervelend zeg! Gelukkig word je goed in de gaten gehouden. Stertke!Suzanne _1982 (1 dagen geleden)
@miekiepiekie - “@Suzanne _1982 - “Ik moet in...„
Vind het ook fijn dat het serieus genomen word. Liever het zeker voor het onzeker. Zo kijken wat mijn dochter van 2 van de situatie vind, die komt zo op bezoek.miekiepiekie (1.1 dagen geleden)
@Suzanne _1982 - “Ik moet in het ziekenhuis blij...„
Oh, jeetje, heftig zeg! Maar wel fijn dat er goed voor je gezorgd wordt en goed op je gelet! Thuis zou je waarschijnlijk ook niet rustig zitten! Hopelijk mag je over een paar daagjes gewoon naar huis en is er niks aan de hand!!Suzanne _1982 (1.1 dagen geleden)
@laurine - “En alweer in week 25! En nog s...„
Ik ben 10 kilo al aangekomen, verloskundige vind het niet raar. Bij mijn vorige zwangerschap 28 kilo aangekomen, hoop dat niet weer te bereiken.Suzanne _1982 (1.1 dagen geleden)
Ik moet in het ziekenhuis blijven uit voorzorg. Alles zit nog potdicht ,gelukkig. Baby doet het super, bloeden is gestopt. Maar moet toch een paar nachtjes blijven voor het geval dat.


seyda81 (1.1 dagen geleden)
@laurine - “En alweer in week 25! En nog s...„
ik ook 9kilo gegroeid. ..na de 6de mnd gaat het nog sneller zeggen ze haha ben benieuwdLove-- (1.2 dagen geleden)
@saskie - “Bedankt voor het mee denken da...„
Mijn zoon heet Tyler, misschien een optie? haha. Niet uitgesproken als tay-lor trouwens...Love-- (1.2 dagen geleden)
@jolie1985 - “Vanmorgen gebeld door zwager.....„
Wat leuk! Gefeliciteerd.. enne, leuke naam! Die heb ik ook nog op mijn lijstje gehad hihi (het word een andere hoor)Love-- (1.2 dagen geleden)
@Suzanne _1982 - “Vanochtend wakker geworden met...„
Succes, hoop dat alles goed is gegaan!!yana21 (1.2 dagen geleden)
Zoveel last van mijn bekken Phf, kan nog niet meer tegoei wandelen ! Kinesist helpt ook niet.. Iemand die dit ook heeft en mss tips ?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. Angel-- - 06 Feb 2015
 2. den24 - een jongen! - 06 Feb 2015
 3. Elance - 06 Feb 2015
 4. Jess09 - een meisje! - 06 Feb 2015
 5. Mama112010 - een jongen! - 06 Feb 2015
 6. Mamavaneenwon... - Dat is nog een verrassing! - 06 Feb 2015
 7. mamavanreijen - een meisje! - 06 Feb 2015
 8. Nathalie-pasc... - een meisje! - 06 Feb 2015
 9. niesje92 - Dat is nog een verrassing! - 06 Feb 2015
 10. Yana21 - Dat is nog een verrassing! - 06 Feb 2015
 11. DanielleJoao - een meisje! - 07 Feb 2015
 12. mamaginny - 07 Feb 2015
 13. MamaVanLukasE... - een meisje! - 07 Feb 2015
 14. MandyPoncin - een jongen! - 07 Feb 2015
 15. Ukkiee - een jongen! - 07 Feb 2015
 16. Wen74 - een tweeling!een tweeling! - 07 Feb 2015
 17. 3de_opkomst - 08 Feb 2015
 18. aisa75 - 08 Feb 2015
 19. Babygirl 2012 - een jongen! - 08 Feb 2015
 20. Charisma - 08 Feb 2015
 21. ikke173 - een meisje! - 08 Feb 2015
 22. Nu online LoveOurLittle... - een jongen! - 08 Feb 2015
 23. Marissa88 - een meisje! - 08 Feb 2015
 24. Miekiepiekie - een meisje! - 08 Feb 2015
 25. nana90 - 08 Feb 2015
 26. Petra12 - 08 Feb 2015
 27. Bedazzled - een jongen! - 09 Feb 2015
 28. jnsnel - Dat is nog een verrassing! - 09 Feb 2015
 29. Jolie1985 - 09 Feb 2015
 30. Lauwien - 09 Feb 2015
 31. lolalilly - Dat is nog een verrassing! - 09 Feb 2015
 32. mamamar - 09 Feb 2015
 33. Sparkle123 - Dat is nog een verrassing! - 09 Feb 2015
 34. Angelmama2009 - een meisje! - 10 Feb 2015
 35. deriesz - een jongen! - 10 Feb 2015
 36. Girl-sep - Weet het wel maar zeg het niet! - 10 Feb 2015
 37. kaetty - 10 Feb 2015
 38. leelootjuh - 10 Feb 2015
 39. Love-- - een meisje! - 10 Feb 2015
 40. Mama van BJH - een jongen! - 10 Feb 2015
 41. Marcellavdb - 10 Feb 2015
 42. Prinss - een jongen! - 10 Feb 2015
 43. Suzanne _1982 - een jongen! - 10 Feb 2015
 44. Yfke81 - Dat is nog een verrassing! - 10 Feb 2015
 45. danie32 - Dat is nog een verrassing! - 11 Feb 2015
 46. INAYA89 - 11 Feb 2015
 47. laurine - 11 Feb 2015
 48. Lemmy79 - een jongen! - 11 Feb 2015
 49. mama-juf - een meisje! - 11 Feb 2015
 50. menmike - 11 Feb 2015
 51. babytje(L) - 12 Feb 2015
 52. Bo~ - 12 Feb 2015
 53. bruceandnoon - 12 Feb 2015
 54. cindy8 - 12 Feb 2015
 55. demirobert - 12 Feb 2015
 56. Mirt - een jongen! - 12 Feb 2015
 57. Nolita - een meisje! - 12 Feb 2015
 58. Peet79 - een meisje! - 12 Feb 2015
 59. Sanneha - 12 Feb 2015
 60. Toppertje - 12 Feb 2015
 61. vollemaan - 12 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van vrijdag 6 februari 2015 tot en met donderdag 12 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014