Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

twitty (17.1 uur geleden)
@josie88 - “@twitty - “@josie88 - “Ik ...„
K heb al harde buiken als ik een scheet laat. En BI vorige x dus moet echt rustig houdentwitty (17.2 uur geleden)
@~mama-van-elvira~ - “@twitty - “@~mama-van-elvira...„josie88 (17.9 uur geleden)
@twitty - “@josie88 - “Ik heb afgesprok...„
Ja hoor! Maar help zelf ook wel mee met alles wat ik kan. .. kan namelijk heel veel. .. behalve stucen dat moet hij toch echt zelf doen.momo1979 (22.2 uur geleden)
@twitty - “@momo1979 - “Hoi dames! Ik w...„
Ik ben nu een maand bezig en het komt langzaam op gang Sowieso is het heerlijk om weer even wat om handen te hebben naast de kleine

~mama-van-elvira~ (23.5 uur geleden)
@twitty - “@~mama-van-elvira~ - “@twitt...„
Heb je het over mijn man haha2de-wupper (23.7 uur geleden)
Wie wil er een midweekje slagharen van me overnemen?
Verblijf in een Arizona huisje
Te boeken buiten de vakanties om tot 3 juli
Voor €156 over te nemen

Zelf niet goed over na gedacht.
De kids van me zus zijn al leerplichtig dus kunnen niet zo vrij nemen.


twitty (23.7 uur geleden)
@Maud87 - “@twitty - “wie in mammas jun...„
Gelukt?2de-wupper (23.7 uur geleden)
Mag me ook alweer melden in week 25.
Tijd snelt voorbij

Hier moet thuis ook nog het een en ander geklust worden.
Maar me voor genomen dat het grote werk met 30 klaar moet zijn zodat ik tijd genoeg heb om schoon te maken en te wassen en de puntjes op de i te zetten.

Deze keer wel alles op tijd klaar en schoon hebben.


twitty (23.7 uur geleden)
@josie88 - “Ik heb afgesproken dat alles k...„
En dat was prima? Zei ie?twitty (23.8 uur geleden)
@momo1979 - “Hoi dames! Ik weet dat het eig...„
Oh leuk ja okay ! Loopt het al wat?twitty (23.8 uur geleden)
@~mama-van-elvira~ - “@twitty - “hebben jullie ook...„
Ja. Hier al maanden de discussie dat we het behangen uit hannden moeten geven. Hij is gewoon te druk daarvoor. Neeeeeehoor. Zo gedaan zo gepiept. Ik voorspelde het al. Steeds ruzies. Want hij zegt als ik push ` ja halloooo heb me werkkkk ook nog he!!! Push nie zo`

Nou vraaaaaag ik je, wie zit er nou fout dan. K had het al voorspeld. Drama. En beide vermoeid. Wordt een fijne zomer. Nottttt. Een hel wordt het.momo1979 (1.1 dagen geleden)
Hoi dames! Ik weet dat het eigenlijk niet helemaal de bedoeling is maar ik kan alle beetjes hulp gebruiken. Ik ben na mijn zwangerschap werkloos geraakt en na een jaar ben ik nu wat voor mijzelf begonnen; een low-budget bruidswinkel! Ik verkoop en verhuur van alles wat met een bruiloft te maken heeft, tegen hele lage prijzen. Superleuk om te doen en ideaal te combineren met mijn kleintje! Nu moet ik dus wat naamsbekendheid opbouwen en dat valt niet mee als je geen geld hebt om te adverteren.. Dus vandaar dat ik hier om een gunst vraag; zouden jullie mijn facebookpagina willen liken? https://www.facebook.com/debruidskist
Alvast ontzettend bedankt!


josie88 (1.1 dagen geleden)
Ik heb afgesproken dat alles klaar moet zijn vier de 34 weken. Dan kan ik alles wassen en op zijn plek leggen. Hier zal het gelukkig wel iets eerder klaar zijn


~mama-van-elvira~ (1.3 dagen geleden)
@twitty - “hebben jullie ook mannen die e...„
Die van mij zegt ook altijd doe relax we hebben nog zoveel weken!! Euhm weet je wel hoe snel dat gaat? Haha mannen toch ooktwitty (1.7 dagen geleden)
hebben jullie ook mannen die er niks van snappen. ik zit mijn zorgen te uiten of alles wel een beetje op tijd klaar komt en hij snapt het gewoon niet. hij zegt van wel maar vorige x kwam de baby ook drie weken eerder en daarna een ks en het huis was gewoon niet schoongemaakt. alles was wel klaar gelukkig.


twitty (1.7 dagen geleden)
@Dotsje - “@twitty - “hebben jullie dat...„
ja de Mercedes babybenz van mij is iets hoger. dePeugeot kan ik niet meer in . krijg enorme druk op de blaas.twitty (1.7 dagen geleden)
@Maud87 - “@twitty - “wie in mammas jun...„
even bij de beheerders melden. die voegen je toe. dat heb ik hier ergens onder gezet. nathalie tegelaar wassenaar enzo. ik ben geen beheerder. Gezellig~mama-van-elvira~ (1.9 dagen geleden)
Yeah d? suikertest ook alweer achter d? rug!!welk gewicht hebben jullie beebjes? Ons beebje was 875 gram en wat aan d? grote kant


Dotsje (2 dagen geleden)
@twitty - “hebben jullie dat ook, winkele...„
Voorheen moest ik ook veel plassen maar voel nu meer die tinteling``HELP??`` ...betreft het auto rijden is het maar net in welke auto rijdt.Maud87 (2.8 dagen geleden)
@twitty - “wie in mammas juni groep wil k...„
Heb je een vriendschapsverzoek gestuurd. Zou graag in de groep erbij willen. Ben 15 juni uitgerekend. Grtwitty (2.8 dagen geleden)
@jo1990 - “@twitty - “hebben jullie dat...„
ja klopt. nooit helemaal klaar zijn. heeeel irritantjosie88 (3.2 dagen geleden)
@mijnmooiekindjes - “@josie88 - “@mijnmooiekindje...„
Ow ja dat geloof ik... ben zelf ook vaker gaan plassen de eerste nacht. Vanacht niet was gelijk kapot hihi.mijnmooiekindjes (3.3 dagen geleden)
@josie88 - “@mijnmooiekindjes - “Hier ga...„
Het is heel goed gegaan! Zelf heb ik minder goed geslapen omdat je dan toch onbewust gaat liggen luisteren of alles wel goed gaat. Hij ligt in een halfhoogslaper dus dat vind ik een beetje eng..josie88 (3.4 dagen geleden)
@mijnmooiekindjes - “Hier gaat zoonlief vanavond oo...„
En, hoe is het gegaan?
Gisterenmiddag heeft jake weer heel goed geslapen.
Vanacht ook. Was wel om half zeven wakker maar hij kreeg zijn knuffel niet te pakken. Volgens mij durft hij niet uit bed te gaan hihi.zonnebloemen (3.8 dagen geleden)
Aan de babykamer hoeven we dan eigenlijk niet veel meer te veranderen. Commode (oud kastje) en kleding kast blijft. Hebben een tweede tweede hand wiegje gekocht, maar de 2 wiegjes gaan de eerste tijd op onze kamer. Ik moet alleen nog 2 nieuwe ledikantjes kopen en 1 plankje schilderen. En dan maar hopen dat de tweeling met elkaar straks op 1 kamer kunnen slapen, anders moeten we gaan bedenken hoe we dan de kamers gaan inrichten...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. 2dewonder2015 - een jongen! - 12 Jun 2015
 2. Blessing-2 - een jongen! - 12 Jun 2015
 3. Daphje - 12 Jun 2015
 4. kindjeopkomst... - 12 Jun 2015
 5. PEBBLESJE - een meisje! - 12 Jun 2015
 6. Pfranssen - een meisje! - 12 Jun 2015
 7. sappie82 - 12 Jun 2015
 8. Sidu1985 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jun 2015
 9. Claire81 - 13 Jun 2015
 10. Cremoso - 13 Jun 2015
 11. desh - een jongen! - 13 Jun 2015
 12. Hopes - 13 Jun 2015
 13. mutsie2 - een jongen! - 13 Jun 2015
 14. UmmInaaya - een meisje! - 13 Jun 2015
 15. Deesjuh1986 - een tweeling!een tweeling! - 14 Jun 2015
 16. Dotsje - een jongen! - 14 Jun 2015
 17. Krinne - een jongen! - 14 Jun 2015
 18. mammie1985 - 14 Jun 2015
 19. Mandy2 - 14 Jun 2015
 20. Raisha - Dat is nog een verrassing! - 14 Jun 2015
 21. Rocking-Girl - 14 Jun 2015
 22. Vika - een jongen! - 14 Jun 2015
 23. ~mama-van-elv... - Dat is nog een verrassing! - 14 Jun 2015
 24. Annee - 15 Jun 2015
 25. Ines85 - een meisje! - 15 Jun 2015
 26. jeanette89 - een jongen! - 15 Jun 2015
 27. kalikje - Dat is nog een verrassing! - 15 Jun 2015
 28. Katomi - een meisje! - 15 Jun 2015
 29. mom_2_be - een meisje! - 15 Jun 2015
 30. Twee DiamanTj... - 15 Jun 2015
 31. Vlinder-D- - een jongen! - 15 Jun 2015
 32. AnneMarie1304 - 16 Jun 2015
 33. Caadyxx - een jongen! - 16 Jun 2015
 34. claudiake - een jongen! - 16 Jun 2015
 35. fashiOn - 16 Jun 2015
 36. Hanniebk - Dat is nog een verrassing! - 16 Jun 2015
 37. ladymb - een meisje! - 16 Jun 2015
 38. Mamavanhummel... - 16 Jun 2015
 39. mem29 - 16 Jun 2015
 40. Naomiii - 16 Jun 2015
 41. Naurette - Dat is nog een verrassing! - 16 Jun 2015
 42. Sabrinamama - een meisje! - 16 Jun 2015
 43. Tiamo - een meisje! - 16 Jun 2015
 44. 2de-wupper - 17 Jun 2015
 45. Babynieuws - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Jun 2015
 46. Babynr1 - 17 Jun 2015
 47. bianc84 - een jongen! - 17 Jun 2015
 48. JettieJo - 17 Jun 2015
 49. Lynn1313 - een jongen! - 17 Jun 2015
 50. manuela83 - een meisje! - 17 Jun 2015
 51. maudy of milo - 17 Jun 2015
 52. Raeven - een meisje! - 17 Jun 2015
 53. Sanour - Dat is nog een verrassing! - 17 Jun 2015
 54. annemarie17 - een jongen! - 18 Jun 2015
 55. Elsx2 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 18 Jun 2015
 56. Isje en mini - 18 Jun 2015
 57. Nu online KikiB - een meisje! - 18 Jun 2015
 58. Liefdesbeeb - 18 Jun 2015
 59. Lotus87 - 18 Jun 2015
 60. mama van al e... - een jongen! - 18 Jun 2015
 61. mummy93 - een jongen! - 18 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van vrijdag 12 juni 2015 tot en met donderdag 18 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014