Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

horizon1 (19 minuten geleden)
@Loyce - “@horizon1 - “@Loyce - “@ma...„
Jaaa, dat is zo. Ik besefte me laatst ook opeens van dat ik nog maar 15 weken heb. En misschien wel 12 weken, want vanaf week 37 kan ie elk moment komen. Dat klonk opeens als zo`n korte periode. Begon meteen te stressen dat er nog zoveel moet gebeuren. De maanden vliegen voorbij.
Hahahah, ik denk het ook. Als iedereen verlof heeft dan zal het weer drukker zijn op bb.Loyce (44 minuten geleden)
@marian85 - “@Loyce - “@marian85 - “Ik ...„
Ohhh ok.. sorry.. ik had die benaming nog nooit gehoord.. jeetje wel heftig en spannend zeg! Idd zijn ze tegenwoordig heel kundig en fijn dat je goed begeleid gaat worden zodat jullie met vragen en problemen ook weten waar je terecht kunt.~DianaB~ (2.8 uur geleden)
Hallooo week 25! Wat lijkt het opeens snel te gaan zeg.. Pfffieuw!! Met nu ook de drukke december maand lijkt het voor bij te gaan vliegen. Kan niet wachten op ons binkie!!


marian85 (5.3 uur geleden)
@Loyce - “@marian85 - “Ik krijg dinsda...„
bij de 20 weken echo zijn ze er achter gekomen dat ze een schisis heeft aan de rechterkant. (hazelipje , open kaak en waarschijnlijk open gehemelte) nu krijg ik dinsdag iemand thuis die me gaat begeleiden na de bevalling. veel operaties komen eraan , ben best wel zenuwachtig maar gelukkig zijn ze tegenwoordig heel kundig in het ziekenhuis.

Loyce (6 uur geleden)
Ik ben vrijdag voor het eerst bij de voor mij nieuwe verloskundige geweest. Kreeg er een heel goed gevoel bij. Ook had ze `goed` nieuws voor me. Ik wil graag in t ziekenhuis bevallen om 2 redenen.. 1 is dat t bij de jongste best n beetje mis ging tijdens de bevalling. Hij bleef met zn schoudertje aan mn schaambeen hangen en ze moesten met 4 `man` aan mn benen zwiepen om te helpen hem los te laten komen tijdens mn volgende wee..
En 2 omdat t me niets voor mijn jongens lijkt als mama in hun bijzijn ligt te bevallen (want de kans is groot dat ze thuis zijn wanneer t zover is). Lijkt me best traumatisch voor ze.. vooral de middelste die al bang is dat ik pijn zal hebben en bloed zal krijgen..zoals hij t zegt.. en de jongste wordt ook verdrietig als hij weet dat iemand pijn heeft.. dus al met al.. geen goed idee..
Nu had mn huisarts gezegd dat ik geen indicatie voor ziekenhuisbevalling heb en zou ik t dan dus uit eigen zak moeten betalen. . Nu zou ik dat er voor over hebben hoor.. maar volgens mn vk heb ik dus wel degelijk indicatie om in t zkh te bevallen door hoe de laatste bevalling liep... dus dat scheelt weer n hoop.
De 25e moet ik naar t consultatie bureau voor een gesprek met een of andere arts voor kennismaking omdat ik hier jet ben komen wonen. . Zo moe van dat soort bs... maar als ik t weiger krijg ik weer tzelfde gezeur als altijd.. ze wilde eigenlijk bij mij thuis komen maar dat heb ik geweigerd. Er komen niet zomasr mensen die we niet kennen in mn huis.. buiten dat kan mijn oudste zoon daar ook absoluut niet tegen door zijn handicap.. ze vond dat duidelijk onzin maar dat is haar probleem.. ik snap niet wanneer t normaal is geworden om iedereen zomaar in je huis toe te laten puur omdat zij dat willen. ..
En dan 1 december moet ik weer daarheen voor n cb afspraak voor mn jongste.. pfff snappen die mensen niet dat t vervelend en lastig is wanneer je zwanger bent dat je tig keer heen en weer moet reizen.. echt ik wilde eigenlijk die van de 25e weigeren... ik weet al precies hoe t zal gaan en heb er zoooo geen zin in.. maar goed

De 15e komt mn nichtje mn haar knippen en verven en mn wenkbrauwen met n touwtje onder handen nemen. Ik denk dat ik die avond (mits mn vriend geen late of nachtdienst heeft die dag) hem ga vragen of hij met me wilt trouwen.. helaas heeft ie toch besloten de zippo wel te gebruiken dus heb ik wat anders moeten bedenken.. ik heb n vlindertje gekocht die je moet opwinden en in n kaart stoppen.. wanneer je dan de kaart opent vliegt de vlinder weg.. op die vlinder wil ik t schrijven... vind t wel spannend hoor hihi


Loyce (6.2 uur geleden)
@marian85 - “Ik krijg dinsdag iemand bij mi...„
Wat is dat voor iets dan??Loyce (6.3 uur geleden)
@Limburgmeadje - “@Hymne - “@Limburgmeadje - ?...„
Wel fijn dat je op die manier dan regelmatig geruststelling kunt krijgenLoyce (6.3 uur geleden)
@JacyB - “haha zo gelachen vanmorgen. op...„
Hahaha.. best n lullig gevoel he.. ik had t bij mn eerste.. klein stoeltje en ik kon er zeker weten wel op zitten volgens de anderen.. ik zitten en.. zo de poten uiteen gezakt... genant maar toch komischLoyce (6.3 uur geleden)
@mama101012 - “@sanne31 - “Ik heb het gevoe...„
Ik ben 4kg aangekomen. Begon toch wel te denken dat er wat mis was hoor.. enorme buik en niet aankomen.. maar nu eindelijk toch wat aangekomen hahahaLoyce (6.4 uur geleden)
@horizon1 - “@Loyce - “@mama101012 - “I...„
Ja inderdaad..het is wel jammer.. maar niet zo gek.. nu is t zo`n tijd dat t tot je doordringt hoe weinig tijd je nog hebt voor alles en t wordt al zwaarder dus nu nog snel dit en dat doen etc. Voor mij waren de afgelopen weken erg druk en ik kreeg niet veel tijd voor andere dingen doordat ik zo moe ben. Gelukkig zijn de verjaardagen weer ff voorbij hier en heb ik wat dat betreft de komende tijd geen stress haha.. straks wanneer we bijna niets meer kunnen en lekker tijd voor onszelf hebben zullen we wel weer met meer hier vaker kletsenLoyce (6.4 uur geleden)
@mama101012 - “Maar jeej! Week 25 officieel. ...„
Ohhh jeetje dat is n stukje korter hihi.. ik ben benieuwd hoe lang t dit x bij mij zal duren.. de eerste 2 waren n stuk te laat.. mn jongste 5 dagen voor de uitgerekende datum... ach ja.. kan niet anders dan afwachten he hahaLoyce (6.5 uur geleden)
@mama101012 - “@Loyce - “@mama101012 - “I...„
Hahaha ik denk t welLoyce (6.5 uur geleden)
@zoey09 - “M`n mannetje is ineens zo bezi...„
Ohoh.. heeft hij ook last van hormoontjes???marian85 (17.9 uur geleden)
Ik krijg dinsdag iemand bij mij thuis van het schisisteam. Ben best wel zenuwachtig ervoor. Ook wat komen gaat na de bevalling.


Limburgmeadje (18.2 uur geleden)
@rooz-je - “@Limburgmeadje - “@Hymne - ?...„
Dankjewel. Dit zijn idd spannende weken.
Het mooie is dat het nu het tegenovergestelde is van de vorige zwangerschappen. Heb ook een idee dat het deze keer helemaal goed komt.
Met toch zeker nu nog wat onzekere momenten.rooz-je (19.3 uur geleden)
@Limburgmeadje - “@Hymne - “@Limburgmeadje - ?...„
Dan begint het nu wel spannend te worden voor je. Hopelijk kan dit kindje gezond en wel wat langer blijven zitten...Limburgmeadje (1.1 dagen geleden)
@mama101012 - “Na wat onrustige dagen..de bab...„
Dit is dus precies wat ik ook heb. Gisteren een extreem rustige dag. Maar vandaag zie je mijn buik gewoon op en neer gaan!
Ze hebben nu nog genoeg ruimte. Hahaha dus ze nemen het ervan.Limburgmeadje (1.1 dagen geleden)
@Hymne - “@Limburgmeadje - “Hallo alle...„
Een vriendin van mij is verloskundige. En die was eerder die dag op contole geweest. Als ik langs mijn buik ging gisteren voelde je precies de rug en ik weet dat het hoofdje boven ligt.
Nu moet ik ook zeggen dat ik, gezien mijn voorgeschiedenis 2x Hellp-syndroom waarvan 1 kindje is overleden met 28 weken en het andere kindje met 29 weken gehaald ia geworden. Elke 2 weken bij de gynaecoloog te vinden ben voor een controle. Incl. Echo.
En mijn vriendin komt de andere weken. Dus ik he elke week een controle.
Daardoor weet ik soms eigenlijk te veel.deniseb1 (1.2 dagen geleden)
Hallo week 25


JacyB (1.2 dagen geleden)
haha zo gelachen vanmorgen. op aanraden van de fysio hebben we gisteren het bed omhoog gezet zodat ik er makkelijker in en uit kan. Wij kratten verzameld en omhoog gezet, vanmorgen... kraak, plof en ja hoor... door de krat heen gezakt... nu toch maar bedklossen bij de zorgwinkel halen denk ik zo


mama101012 (1.3 dagen geleden)
Na wat onrustige dagen..de baby was mega druk heb ik nu al 2 hele rustige dagen achter de rug. Moet heel bewust er mee bezig zijn. Zal ze miss anders zijn gaan liggen?

Vandaag de babykamer afmaken :)


Hymne (1.3 dagen geleden)
@horizon1 - “@Loyce - “@mama101012 - “I...„
Hmm ja... Ik hou er ook wel van als het wat drukker is!Hymne (1.3 dagen geleden)
@Limburgmeadje - “Hallo allemaal. Officieel ben ...„
Hoe weet je dat, hoe je kindje ligt? Kan je dat voelen? Onze beeb is heel beweeglijk en dat is niet altijs fijn... Maar waar zn hoofd of voeten zitten..... Geen idee.arlamaki (1.3 dagen geleden)
@sanne31 - “@mama101012 - “Ik kom alvast...„
hetzelfde hiersanne31 (1.4 dagen geleden)
@mama101012 - “@sanne31 - “Ik heb het gevoe...„
Als alles goed gaat met je en toch een buikje hebt, is dat helemaal perfect!
Vind het op zich niet erg om zwaarder te worden, ben vrij tenger van mijzelf, maar er zal altijd, is mijn ervaring van de vorige 2x, wat aan blijven plakken, en bij mij gaat dat altijd op de buik zitten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. daniellebooij - een jongen! - 02 Maa 2015
 2. Loyce - 02 Maa 2015
 3. MamaKaya - een meisje! - 02 Maa 2015
 4. Mikki1 - een meisje! - 02 Maa 2015
 5. Yezsz - 02 Maa 2015
 6. AnoukZ - een jongen! - 03 Maa 2015
 7. Barbramama - een meisje! - 03 Maa 2015
 8. Emy-Lio - 03 Maa 2015
 9. januari24 - een meisje! - 03 Maa 2015
 10. Kaatje4 - Dat is nog een verrassing! - 03 Maa 2015
 11. Kimmewie - 03 Maa 2015
 12. Lianne 87 - een meisje! - 03 Maa 2015
 13. lovelove - 03 Maa 2015
 14. Magdiona - 03 Maa 2015
 15. Noel - Dat is nog een verrassing! - 03 Maa 2015
 16. OnsLieveMeisj... - 03 Maa 2015
 17. Rooz-je - een jongen! - 03 Maa 2015
 18. rudy - 03 Maa 2015
 19. Babetje1 - Dat is nog een verrassing! - 04 Maa 2015
 20. Inge841 - een meisje! - 04 Maa 2015
 21. K.A - 04 Maa 2015
 22. Limburgmeadje - Dat is nog een verrassing! - 04 Maa 2015
 23. Lin009 - een jongen! - 04 Maa 2015
 24. trotsemamavan... - een jongen! - 04 Maa 2015
 25. wendy56 - 04 Maa 2015
 26. Zoey09 - 04 Maa 2015
 27. chrisje119 - 05 Maa 2015
 28. Doeske - 05 Maa 2015
 29. ELLIS87 - 05 Maa 2015
 30. Hymne - een jongen! - 05 Maa 2015
 31. jacyb - 05 Maa 2015
 32. marjon28 - 05 Maa 2015
 33. 1.2.1.ling - een jongen! - 06 Maa 2015
 34. Banjertje - een meisje! - 06 Maa 2015
 35. duygu - een jongen! - 06 Maa 2015
 36. horizon1 - Dat is nog een verrassing! - 06 Maa 2015
 37. knorretje85 - Dat is nog een verrassing! - 06 Maa 2015
 38. mama van SenJ - een jongen! - 06 Maa 2015
 39. mama101012 - 06 Maa 2015
 40. Steftjeuuuh - een meisje! - 06 Maa 2015
 41. SweetWoman198... - een meisje! - 06 Maa 2015
 42. vlindertje87 - een meisje! - 06 Maa 2015
 43. 4musketiers - een jongen! - 07 Maa 2015
 44. Femma - 07 Maa 2015
 45. Irs - Dat is nog een verrassing! - 07 Maa 2015
 46. mamatan - 07 Maa 2015
 47. MamavanK - een jongen! - 07 Maa 2015
 48. marian85 - een meisje! - 07 Maa 2015
 49. Winterkindje - een jongen! - 07 Maa 2015
 50. annetet - 08 Maa 2015
 51. bolleke-82 - een jongen! - 08 Maa 2015
 52. ijsprinses - een meisje! - 08 Maa 2015
 53. lottieken - 08 Maa 2015
 54. mama van Layl... - een jongen! - 08 Maa 2015
 55. mama-love-85 - Weet het wel maar zeg het niet! - 08 Maa 2015
 56. my little ang... - 08 Maa 2015
 57. sherry84 - 08 Maa 2015
 58. ~DianaB~ - een jongen! - 08 Maa 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van maandag 2 maart 2015 tot en met zondag 8 maart 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014