Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

engel74 (5.5 uur geleden)
@miep33 - “@engel74 - “@miep33 - “@1s...„
Hihi, nee dat klopt, dit is mijn vierde kindje.miep33 (5.8 uur geleden)
@engel74 - “@miep33 - “@1stewondertje201...„
maar zo te zien niet de eerste :)engel74 (6.2 uur geleden)
@miep33 - “@1stewondertje2014 - “volgen...„
O help, dan moet ik me nu heel oud voelen. Ben 39 :-)miep33 (6.6 uur geleden)
@johalie - “yes, vandaag de 100 dagen vier...„
nooit van gehoord?

miep33 (6.6 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “@miep33 - “@1stewondertje201...„
nee tweede....johalie (8.3 uur geleden)
yes, vandaag de 100 dagen vieren! nog max. 100 dagen zwanger!
Of kennen jullie dat niet, de 100 dagen vieren het jaar dat je afstudeert, leuk onnozel doen op school, activiteiten buitenschools gaan doen, mekaar bekladden met vanalles. doen ze dat in Nederland ook?


1stewondertje2014 (8.8 uur geleden)
@miep33 - “@1stewondertje2014 - “volgen...„
hahahahaha is het je eerstemiep33 (9.2 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “volgens mij ben ik hier de jon...„
ojee wat voel ik me ineens oud hahaha 371stewondertje2014 (9.3 uur geleden)
okee hahaha dit is ons eerste kindje me man heeft al een zoontje van bijna 3 mijn man is bijna 29 we zijn op ee zelfde datum jarig hahaha


mamavanhaileyy (9.7 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “volgens mij ben ik hier de jon...„
Ik ben 22 en word in december 23 dan is ons
Tweede wondertje er al !!!!mamavanhaileyy (9.7 uur geleden)
@engel74 - “@mamavanhaileyy - “Iemand no...„
Ja heb vandaag nog niks gedaan en het is weer zover enkel men dochter in bad gestoken en ze is ook zo hangerig en heeft ineens verlatingsangstjohalie (10.5 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “jeeejjjj 25 weken vandaag ff...„
Hier ook, het begon met gele gedroogde korreltjes wegwassen, maar eergisteren kwam er rechts een beetje oranje melk, echt niet geel, oranje. hoort erbij,niet teveel aankomen, anders gaat het op gang komen en heb je lekkende borsten.1stewondertje2014 (10.7 uur geleden)
volgens mij ben ik hier de jongste haha ik ben bijna 22 5 aug word ik 22


1stewondertje2014 (10.8 uur geleden)
@mama.as - “@1stewondertje2014 - “jeeejj...„
het is bij druppeltjes vocht doorschijnend ik kon vannacht ook moeijk om draaien jeetje maarja indd nog ff volhoudenmama.as (11.1 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “jeeejjjj 25 weken vandaag ff...„
Niet echt vocht maar wel van die gele korreltjes...

Ik heb het idee dat de babe vannacht 3x zo groot is geworden ofzo, vannacht zo`n last van mijn ribben, kon amper draaien en kan in een keer niet meer lekker rechtop zitten, dus standje relaxed hier. Is dit herkenbaar voor andere meiden?

Vanmiddag maar eens lekker shoppen, benieuwd hoelang ik het volhoud. Kleine meid naar opa en oma en dan kan ik vanavond zo aanschuiven met eten, heerlijk!!!1stewondertje2014 (11.2 uur geleden)
jeeejjjj 25 weken vandaag

ff vraagje iemand al last van vocht uit de tepel ik heb het gisteren avobd ondekt hihi me moeder maakt zich een beetje zorgen maar volgens mij hoort dat er gwn bij


engel74 (14.8 uur geleden)
@mamavanhaileyy - “Iemand nog last van pijnlijke ...„
Ja helaas wel. Het weer werkt natuurlijk ook niet mee. Veel met benen omhoog zitten en ze laten masseren door vriendlief helpteva... (1.1 dagen geleden)
@savaneijk - “Meer vrouwen last van nesteldr...„
Hier ook enorm last van nesteldrang, vooral omdat we over een week of drie gaan verhuizen. We hadden verwacht voor de vakantie te kunnen verhuizen, maar niet dus... Zie nu dus enorm op tegen 9 dagen Italië waar ik eerst zo naar uitkeek -ik zou het liefst niet gaan- omdat ik gewoon aan de slag wil in het nieuwe huis en alles daar zsm op orde wil hebben...mamavanhaileyy (1.2 dagen geleden)
Iemand nog last van pijnlijke zware benen en dikke voeten vol met vocht ??


miep33 (1.4 dagen geleden)
@johalie - “mijn excuses, maar nu sta ik t...„
moet je mailtje sturen...

laatst was er een storing en niets werkte meer...johalie (1.5 dagen geleden)
mijn excuses, maar nu sta ik twee keer op deze site, johalien en johalie, ik was plots niet meer te bereiken, toen ik her-inlogte, lukte het niet met mijn paswoord of email-adres, raar, dus ja, nu zijn er hier 2 johalientjes. kan het ook niet wissen, mijn vorige naam.


johalie (1.5 dagen geleden)
hier begint de nesteldrang ook. kheb al voor een héél groot deel mijn koffers gepakt! . wat ik tekort heb ga ik nog moeten kopen, maar dat is niet veel meer. enkele kamers in huis hebben ook al van kop tot teen een grondige beurt gekregen. ik vind het eigenlijk allemaal wat vroeg, maar ik panikeer als ik bedenk wat ik nog moet doen, naam zoeken, fotograaf vinden om een geboortekaartje te maken met mijn pasgeboren kindje en 2 broertjes en doopsuiker kiezen (wat ik al enkele keren gedaan heb, maar kvind mijn zin niet) tja, wat gedaan is,...is gedaan!


wurmpje82 (1.5 dagen geleden)
Nog geen nesteldrang,althans ik oonderdruk het. Ben nu 4 wkn alleen met 2 kleintjes, dus gewoon niet handig. Als straks manlief thuis is dan barst het vast los


1stewondertje2014 (1.6 dagen geleden)
nesteldrang dat had ik al bij 15 weken hahaha alles wat schoon was en opgeruimd is en moet worden doen ik nog een keertje opruimen hahahaha


savaneijk (2 dagen geleden)
Meer vrouwen last van nesteldrang?? Whaaaa ik wil zo graag van alles doen.... Maar heb geen ruimte en moet eerst alles opzoeken. In de opslag....
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. BrigittaB - een meisje! - 01 Nov 2014
 2. Cartje - een meisje! - 01 Nov 2014
 3. Hessie73 - 01 Nov 2014
 4. Kreeft82 - 01 Nov 2014
 5. maaikeb85 - een meisje! - 01 Nov 2014
 6. mama22j - een jongen! - 01 Nov 2014
 7. Marsha D - een meisje! - 01 Nov 2014
 8. Melisjee - een meisje! - 01 Nov 2014
 9. rianpnb - een jongen! - 01 Nov 2014
 10. Von1985 - 01 Nov 2014
 11. bersen - een jongen! - 02 Nov 2014
 12. Dreamster - een jongen! - 02 Nov 2014
 13. elkebie - een jongen! - 02 Nov 2014
 14. johalie - een meisje! - 02 Nov 2014
 15. Judylee - 02 Nov 2014
 16. MichelleW - Dat is nog een verrassing! - 02 Nov 2014
 17. novemberbeeb - 02 Nov 2014
 18. sterre23 - 02 Nov 2014
 19. Tatiana* - 02 Nov 2014
 20. Zwanger van d... - een jongen! - 02 Nov 2014
 21. Aimee0 - een meisje! - 03 Nov 2014
 22. Belinda92 - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 23. Bubbly - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 24. chan1231 - een jongen! - 03 Nov 2014
 25. Delo - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 26. Efie - 03 Nov 2014
 27. Jessyuu - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 03 Nov 2014
 28. L.evy - 03 Nov 2014
 29. lowies - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 30. prinsesy08 - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 31. vanini - een jongen! - 03 Nov 2014
 32. wenn - een meisje! - 03 Nov 2014
 33. -YildiZ- - een meisje! - 04 Nov 2014
 34. AngeliqueHeav... - 04 Nov 2014
 35. CallieSun - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2014
 36. Duc-girl - een meisje! - 04 Nov 2014
 37. juud1975 - 04 Nov 2014
 38. Lilly blue - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 04 Nov 2014
 39. mamamicha - 04 Nov 2014
 40. Mamavanhailey... - een jongen! - 04 Nov 2014
 41. Mamke132 - 04 Nov 2014
 42. Mandy-d-d - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2014
 43. mevi - 04 Nov 2014
 44. patriciatim19... - een jongen! - 04 Nov 2014
 45. rijkie - een jongen! - 04 Nov 2014
 46. savaneijk - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2014
 47. Suzannebe - een jongen! - 04 Nov 2014
 48. tinkybinky - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 04 Nov 2014
 49. eva... - een meisje! - 05 Nov 2014
 50. hiawata - 05 Nov 2014
 51. Hope19 - een jongen! - 05 Nov 2014
 52. kizba - een meisje! - 05 Nov 2014
 53. mamavannick - 05 Nov 2014
 54. miep33 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 55. Missfix - 05 Nov 2014
 56. Mommy to bee - een meisje! - 05 Nov 2014
 57. Rebeccalam100 - 05 Nov 2014
 58. Sabrina87 - een jongen! - 05 Nov 2014
 59. secondblessin... - een meisje! - 05 Nov 2014
 60. steenbok89 - een meisje! - 05 Nov 2014
 61. Vlinder-29 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 62. loona79 - 06 Nov 2014
 63. mama montana - een jongen! - 06 Nov 2014
 64. mama van HJS - een jongen! - 06 Nov 2014
 65. Mama.as - een meisje! - 06 Nov 2014
 66. Nathalie0608 - een meisje! - 06 Nov 2014
 67. Onsmeidenhuis... - een meisje! - 06 Nov 2014
 68. Raadsel - Dat is nog een verrassing! - 06 Nov 2014
 69. Trotsemamaatj... - 06 Nov 2014
 70. Zanne86 - 06 Nov 2014
 71. 86melissa - 07 Nov 2014
 72. dotje27 - 07 Nov 2014
 73. engel74 - Dat is nog een verrassing! - 07 Nov 2014
 74. Gestante - een meisje! - 07 Nov 2014
 75. hesje86 - Dat is nog een verrassing! - 07 Nov 2014
 76. panda-beer - Dat is nog een verrassing! - 07 Nov 2014
 77. sjaantje - 07 Nov 2014
 78. woesepip - 07 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 25 is van zaterdag 1 November 2014 tot en met vrijdag 7 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014