Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Lolawolf (5 uur geleden)
Deze ochtend opgestaan met dikke voeten, vingers, ogen, neus, lippen.

Vreemd.

Mijn vriendin zei dat ik zeker moest bellen maar ik hou er niet van, om vroeger dan mijn vastgelegde afspraak te bellen / storen.

Nu, toch gebeld, moest ik toch zeker langskomen vandaag zei de secretaresse.

Nog ff boodschappen gedaan en alles was weer weggetrokken, alles normaal. Ik voel me ook picobello. Dus gebeld om te cancellen, dat ik niet kom. Dat het misschien kwam door het warme weer gisteren of misschien had ik wel te weinig water gedronken?

TOCH komen zei de gynaecoloog.

Alles blijkt nu perfect maar als het opnieuw voorvalt in combi met hoofd of maagpijn, meteen onmiddellijk bellen of nr het ziekenhuis. Kan zwangerschapsvergiftiging zijn en dan kun je je kindje verliezen of zelf aan dood gaan. Wist helemaal niet dat dit een symptoom kon zijn.

Wou dit toch ff delen, komt zelden voor maar je weet maar nooit..

voel me nog steeds zo stom dat ik gebeld heb voor zoiets maar zie.. het lichaam kan onvoorspelbaar zijn.


Lolawolf (5.1 uur geleden)
@Yenn1988 - “Week 25! Joehoe :D Wij hebben...„
oh moeilijk :) Hier ook verschrikkelijk moeilijk. Mijn vriend zijn achternaam vind ik al moeilijk te combineren en dan moet het ook nog schrijf en uitspreekbaar zijn zowel in het nederlands als het spaans... :/
Wij hebben een naam maar twijfel ook nog enorm.Yenn1988 (12.5 uur geleden)
Week 25! Joehoe :D
Wij hebben een namen twijfel. De naam stond al heel lang vast. Wij hebben ook een 2e naam maar nu twijfelde ik ineens of de 2e niet leuker is dan de 1e. Hihi.. dacht vraag het aan mn vriend en hem maakt het niet uit. Gaan de namen maar veel uitspreken en opschrijven denk ik..


lolawolf (12.8 uur geleden)
@crissy77 - “Hoi hoi,ik mag vanmiddag weer ...„
Hey crissy, was alles ok gisteren? Knn kijken nr jullie kleintje?

Thomas12 (1.3 dagen geleden)
vanmorgen de suikertest gehad in het ziekenhuis. Nu de uitslag afwachten via de vk. Ik verwacht niks spannends maar het is toch afwachten......


crissy77 (1.4 dagen geleden)
Hoi hoi,ik mag vanmiddag weer op controle bij de gyn, Ben benieuwd. Morgen alweer 26 weken. Gaat best snel nu moet ik zeggen.


Guppie045 (1.9 dagen geleden)
@eva1978 - “@me-joyce - “@Guppie045 - ??...„me-joyce (1.9 dagen geleden)
@Guppie045 - “@MamaVanAnoushka - “@Guppie0...„
Ja dat denk ik ook idd!eva1978 (1.9 dagen geleden)
@me-joyce - “@Guppie045 - “@me-joyce - ??...„
Ohh gelukkig! Ik dacht al....aselma (2 dagen geleden)
Hier is t gewoon bloedprikken deze week, dan prikken ze ook je suiker (hoeft niet nuchter). Ik denk dat als daar iets raars uit zou komen of er zou een andere aanleiding zijn , dat hier dan pas die test wordt ingezet. Ik hoefde vorige zwangerschappen ook niet gelukkig!


Guppie045 (2 dagen geleden)
@MamaVanAnoushka - “@Guppie045 - “@me-joyce - ??...„
Zal indd per regio anders zijn..Guppie045 (2 dagen geleden)
Boefje in bed ik lekker in mijn huiskloffie met de beentjes hoog op de bank


MamaVanAnoushka (2 dagen geleden)
@Guppie045 - “@me-joyce - “@Guppie045 - ??...„
Wij hier in den haag krijgen het wel standaard zei mijn verloskundige, omdat ze zeker willen zijn dat je geen zwangerschapssuiker hebt. Ik loop kwa gewicht gewoon netjesikke24 (2.1 dagen geleden)
Goedemiddag dames! Heeft iemand hier ook last van hevige buikpijnen nouja steken?? Heb zins zostraks ineens laat van best hevige steken.. em ze doen best wel heel erg pijn.


jessicaatje (2.3 dagen geleden)
@me-joyce - “@MamaVanAnoushka - “@me-joyc...„
Ik heb de test gehad omdat me kleine meid erg hard groeit. Loop 2 weken vooruit. Maar ligt niet aan suiker dus ze groeit gewoon erg hardjessicaatje (2.3 dagen geleden)
@MamaVanAnoushka - “@me-joyce - “@MamaVanAnoushk...„
Jep een flesje ja gadver hihi. Gelukkig maar.jessicaatje (2.3 dagen geleden)
@me-joyce - “@MamaVanAnoushka - “@me-joyc...„
Zsm opdrinken en snel met water spoelen. En toen ik thuis kwam ging ik gelijk wat eten. Ik had zo`n honger hihijessicaatje (2.3 dagen geleden)
@Guppie045 - “@chris1982 - “@me-joyce - ??...„
zullen we maar afwachten hahajessicaatje (2.3 dagen geleden)
@me-joyce - “@jessicaatje - “@me-joyce - ...„
Bij mij gingen ze eerst bloedprikken op nuchtere maag van 12 uur. Daarna drankje drinken en na 2 uur weer prikken. Maar kwam niet hoger dan 5.1 en das goed :-). Ikke blij. Mijn buik is ook al groot. Sommige raden me al 7 maanden maar zover ben ik nog niet hihijessicaatje (2.3 dagen geleden)
@chris1982 - “@me-joyce - “@jessicaatje - ...„
Ik zal wel eens checken :-). Heb via de vk zoiezo een email oproep waarbij mijn gewicht in de gaten wordt gehouden. Staat precies in wanneer het te veel of precies goed gaat.Guppie045 (2.4 dagen geleden)
@me-joyce - “@Guppie045 - “@me-joyce - ??...„
Ja inderdaad..
Zou me er niet te druk om makenme-joyce (2.4 dagen geleden)
@Guppie045 - “@me-joyce - “@eva1978 - “@...„
Aaah ik dacht dat dat altijd werd gedaan, die internetsites hebben niet altijd gelijk zie je wel .. We zullen het wel zien, denk niet dat ik het heb, ben nog maar paar kilo zwaarder en dat is toch wel een duidelijk symptoom bij zwangerschap suiker, flink voorlopen op de groei en zwaarder zijn..Guppie045 (2.4 dagen geleden)
@me-joyce - “@eva1978 - “@me-joyce - “@...„
Hier krijg je die niet standaard.. mits er een vermoeden is dat je suiker hebt..
Succes in ieder geval!me-joyce (2.4 dagen geleden)
@eva1978 - “@me-joyce - “@MamaVanAnoushk...„
Die krijgt iedereen standaard tussen 24 en 26 wkn of je zwangerschapssuiker hebt.. Ik dacht gewoon een vingerprikje maar hoor hier iedereen over een vies drankje, ik weet het ook niet hahaeva1978 (2.5 dagen geleden)
@me-joyce - “@MamaVanAnoushka - “@me-joyc...„
Waarom krijg jij die test? Ik heb dat gemist :-)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. 2boys2 - een meisje! - 27 Dec 2014
 2. blijemammie - 27 Dec 2014
 3. ditendatjes1-... - 27 Dec 2014
 4. Fay30 - een meisje! - 27 Dec 2014
 5. jennitje - een jongen! - 27 Dec 2014
 6. LEIN222 - een meisje! - 27 Dec 2014
 7. MamaVanNoaCha... - een meisje! - 27 Dec 2014
 8. SuzanneS - een jongen! - 27 Dec 2014
 9. Verkaatje - Dat is nog een verrassing! - 27 Dec 2014
 10. babyboe2 - Dat is nog een verrassing! - 28 Dec 2014
 11. bar78 - 28 Dec 2014
 12. DJNM - een meisje! - 28 Dec 2014
 13. Jewelsx - een meisje! - 28 Dec 2014
 14. Kimmtt - een meisje! - 28 Dec 2014
 15. Memnune - een meisje! - 28 Dec 2014
 16. priskok - een jongen! - 28 Dec 2014
 17. Sensitive - 28 Dec 2014
 18. Silem - een jongen! - 28 Dec 2014
 19. Thomas12 - een jongen! - 28 Dec 2014
 20. VinNnessa - een jongen! - 28 Dec 2014
 21. wondertje2.20... - een jongen! - 28 Dec 2014
 22. Beloved2 - een meisje! - 29 Dec 2014
 23. Brabantsemama - 29 Dec 2014
 24. Devillynn - een jongen! - 29 Dec 2014
 25. eva010 - 29 Dec 2014
 26. Ginger23 - een meisje! - 29 Dec 2014
 27. Guppie045 - een meisje! - 29 Dec 2014
 28. KhadijaT - een meisje! - 29 Dec 2014
 29. Leo80 - Dat is nog een verrassing! - 29 Dec 2014
 30. mama~A-W - een meisje! - 29 Dec 2014
 31. MammieF - 29 Dec 2014
 32. Miraclebabie - een meisje! - 29 Dec 2014
 33. nies84 - 29 Dec 2014
 34. nooom - 29 Dec 2014
 35. Tuttebel. - 29 Dec 2014
 36. 1983zwanger - 30 Dec 2014
 37. chanti1990 - 30 Dec 2014
 38. Nu online esmata - 30 Dec 2014
 39. me-joyce - een meisje! - 30 Dec 2014
 40. Trotse_mama19... - een jongen! - 30 Dec 2014
 41. Vonne-81 - een meisje! - 30 Dec 2014
 42. BellekeTim - 31 Dec 2014
 43. binimida - een meisje! - 31 Dec 2014
 44. Emkentje - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 31 Dec 2014
 45. Nu online Eveliien - Dat is nog een verrassing! - 31 Dec 2014
 46. Fotootje - 31 Dec 2014
 47. inkvlastuin - Dat is nog een verrassing! - 31 Dec 2014
 48. kimenarno30 - 31 Dec 2014
 49. LolaWolf - Dat is nog een verrassing! - 31 Dec 2014
 50. MamaLauren - 31 Dec 2014
 51. Ooit17 - 31 Dec 2014
 52. Pluisje84 - Dat is nog een verrassing! - 31 Dec 2014
 53. r3 - een jongen! - 31 Dec 2014
 54. reltje1234 - een jongen! - 31 Dec 2014
 55. smiekie - 31 Dec 2014
 56. verrassing2 - een jongen! - 31 Dec 2014
 57. Ameike - 01 Jan 2015
 58. braampje - een jongen! - 01 Jan 2015
 59. Chelszz - een jongen! - 01 Jan 2015
 60. crazymii - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Jan 2015
 61. eva1978 - een jongen! - 01 Jan 2015
 62. fatto - 01 Jan 2015
 63. Feddemans - een meisje! - 01 Jan 2015
 64. Irisa - een jongen! - 01 Jan 2015
 65. jakalina - een meisje! - 01 Jan 2015
 66. joan26 - een meisje! - 01 Jan 2015
 67. Mandarijn - een jongen! - 01 Jan 2015
 68. meliska - een meisje! - 01 Jan 2015
 69. snoertje - 01 Jan 2015
 70. Zazou88 - een meisje! - 01 Jan 2015
 71. Antigirl86 - Dat is nog een verrassing! - 02 Jan 2015
 72. Brigitte30 - een meisje! - 02 Jan 2015
 73. eskimiii1989 - een meisje! - 02 Jan 2015
 74. jettuhkuh - Dat is nog een verrassing! - 02 Jan 2015
 75. Lingi - een meisje! - 02 Jan 2015
 76. Love1302 - 02 Jan 2015
 77. MireilleR - een jongen! - 02 Jan 2015
 78. Sammetje81 - 02 Jan 2015
 79. sanne66088 - 02 Jan 2015
 80. Tambana - een meisje! - 02 Jan 2015
 81. Yenn1988 - een meisje! - 02 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van zaterdag 27 December 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014