Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

neetjevd (9.7 uur geleden)
Voor de facebook mama`s. Ik heb een groep speciaal voor mama`s uitgerekend in november.
Misschien vinden jullie het leuk om lid te worden.
Niks moet, maar mag wel ;)
https://www.facebook.com/groups/uitgerekendnovember2014/


1stewondertje2014 (12.7 uur geleden)
@aya-12 - “@1stewondertje2014 - “@aya-1...„
ik denk dat voorhand word opgenomen bij 35 weken of zo denk ik maar ik denk dat als ik bankrust neem en nog meer ga eten dan denk dat het wel woensdag mee valt ik ga me gwn vol stoppen met eten gezond en lekkere dingen hahaha en me later verwennen en genieten van de schopjes van me kleine lieve meisjeaya-12 (14.3 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “@aya-12 - “@1stewondertje201...„
Wor je dan op voorhand opgenomen of moet je dan pas binnen gaan in het ziekenhuis als de baby zich aanmeld ? Zeker laat je maar lekker verwennen door iedereen ! Goed dat het je eerste kindje gaat zijn wantik zou graag ook wat meer rusten want ben al dood op maar met een kindje van 14 maanden is het niet gemakkelijk .amanda262716 (17.8 uur geleden)
Oh mensen.....ik heb zulke dikke voeten en benen!!! Aahhhh.....doet echt zeer!! Normaal gesproken vind ik dit warme zomerweer heerlijk, maar nu?!.....ik hou al heel veel vocht vast :-( Heeft 1 van jullie dit ook of tips?
1stewondertje2014 (19.1 uur geleden)
jeeejjjj 26weken doei 25 weken


1stewondertje2014 (19.1 uur geleden)
@aya-12 - “@1stewondertje2014 - “@engel...„
als ik in rotterdam moet bevallen dan word ik opgenomen daar in rottwrdam . ik doe helemaal niets meer hahaha ik laat me heerlijk verwennen door iedereen die helpt :p alles voor ons prinsesje als zij daar beter van word en van aankomt dan doen ik dat wil me meisje niet kwijtmiep33 (19.4 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “@engel74 - “@1stewondertje20...„
ach jee dat is balen... hopelijk door rust komt het allemaal goed en hoef je niet naar rotterdam...aya-12 (23.9 uur geleden)
@1stewondertje2014 - “@engel74 - “@1stewondertje20...„
Rust maar goed ! Je baby zal het nodig hebben . Want thuis rusten is toch nog leuker dan in het ziekenhuis he . Veel sterkte in ieder geval ! Heb je misschien vrienden of familie in rotterdam dan je misschien een weekje ofzo voor de bevalling daar kan logeren dan moet je toch niet zo ver rijden . Dan is al een stuk stress minder . Heel veel sterkte en probeer echt goed te rusten . Laat manlief maar afwassen , stofzuigen , wasjes doen en wat dan nog !!!aya-12 (24 uur geleden)
Nog 100 dagen joepi


1stewondertje2014 (1.6 dagen geleden)
@engel74 - “@1stewondertje2014 - “groei ...„
jah indd maar woensdag horen we meer miss moe ik wel opgenomen worden als ze iets vinden het haar buikje of waar door het komt dat zezo klein is maar dan moet ik in rotterdam bevallen we wonen invlissingen1stewondertje2014 (1.7 dagen geleden)
groei echo was niet goed helaas buikje van de baby loop 3 weken achter of iets meer dus ik moet rusten mag niets meer doen mag nog wel naar de wc haha grapje tussen door woensdag naar rotterdam en dan gaan ze meer onderzoeken doen kijken of het wel klopt doorbloeding van navelstreng was gwn goed dus daar kan het niet mee te maken hebben dus moet me heerlijk laten verwennen :)


engel74 (1.7 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “groei echo was niet goed helaa...„
Sterkte. Tegenwoordig krijg je gelukkig bankrust en niet verplicht bedrust.1stewondertje2014 (1.7 dagen geleden)
groei echo was niet goed helaas buikje van de baby loop 3 weken achter of iets meer dus ik moet rusten mag niets meer doen mag nog wel naar de wc haha grapje tussen door woensdag naar rotterdam en dan gaan ze meer onderzoeken doen kijken of het wel klopt doorbloeding van navelstreng was gwn goed dus daar kan het niet mee te maken hebben dus moet me heerlijk laten verwennen :)


1stewondertje2014 (1.7 dagen geleden)
@engel74 - “@1stewondertje2014 - “@engel...„
jah dat moet ik dus ook doen middag dutje denk ik ik mag nu gwn helemaal niets meer doen pffff niet leuk maarjah alles voor me meisjeChantalDijkstra (1.7 dagen geleden)
Vannacht geen oog dicht gedaan.. kon al niet in slaap komen door al mijn gehoest.
Eenmaal inslaap dochter wakker om 1.30.
Was maar ff naar beneden gegaan om wat te drinken. Weer in bed eindelijk slaap kunnen vatten na uur woelen en draaien omdat de beeb in mn schaambeen zat te trappen, deed zeer. Scherpe steken in schaambot.
Manlief 5u eruit dus werd wakker vd wekker.
Om 6u dochter weer wakker..
Maar bij mij in bed gelegd is ze uiteindelijk na half uur draaien weer in slaap gevallen tot 9 uur...
Hoop vanacht op betere nacht man man man..


1stewondertje2014 (1.8 dagen geleden)
@engel74 - “@1stewondertje2014 - “@engel...„
jah dat moet ik dus ook doen middag dutje denk ik ik mag nu gwn helemaal niets meer doen pffff niet leuk maarjah alles voor me meisje1stewondertje2014 (1.8 dagen geleden)
@engel74 - “@1stewondertje2014 - “@engel...„
jah dat moet ik dus ook doen middag dutje denk ik ik mag nu gwn helemaal niets meer doen pffff niet leuk maarjah alles voor me meisje1stewondertje2014 (1.8 dagen geleden)
groei echo was niet goed helaas buikje van de baby loop 3 weken achter of iets meer dus ik moet rusten mag niets meer doen mag nog wel naar de wc haha grapje tussen door woensdag naar rotterdam en dan gaan ze meer onderzoeken doen kijken of het wel klopt doorbloeding van navelstreng was gwn goed dus daar kan het niet mee te maken hebben dus moet me heerlijk laten verwennen :)


engel74 (2 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “@engel74 - “@1stewondertje20...„
Ik heb wel een baan, dus zit nu in ziektewet. Ik dwing mijzelf om rustig aan te doen. Mijn kinderen weten dat ik tussen de middag moet slapen, dus zij doen dan rustig.katja123 (2.4 dagen geleden)

Hoi dames, iedereen die zwanger is van harte gefeliciteerd!
Ik vraag me af of er ook dames zijn die zwanger zijn en een vleesboom hebben? Ik heb namelijk een vleesboom, en heb vorige maand een miskraam gehad. Ben heel onzeker geworden, en hoor allemaal verschillende verhalen


swan83 (2.4 dagen geleden)
Spannend morgen de pretecho bij dr papa !!!!


1stewondertje2014 (2.4 dagen geleden)
@engel74 - “@1stewondertje2014 - “@aya-1...„
okee en hoe rust gehoude. ik werk niet dus ik heb al rust hahahaengel74 (2.4 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “@aya-12 - “@1stewondertje201...„
Bij mij was met 20 weken echo groeiacjterstand geconstateerd, heb vanaf toen rust gehouden en met 24 weken gaf echo aan dat de baby de schade heeft ingehaald en keurig op schema loopt.1stewondertje2014 (2.5 dagen geleden)
@aya-12 - “@1stewondertje2014 - “ik moe...„
jah indd ik ben 1,56 en me man 1,85 dus ze past zich aan haha maar wat gebeurt er als ze te klein is mort ik dan rust houden ofzoaya-12 (2.5 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “ik moet morgen om 11:15 voor g...„
Hier ook nu ook weer . Ze zij dat ze iets kleinder is dan gemiddeld maar niets om zorgen over te maken want ik ( 1,62 )en mijn man (1,68 ) zijn ook klein en mijn zoontje is ook klein geboren ( 47cm )

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. Anne Britt - 09 Nov 2014
 2. Aya-12 - een meisje! - 09 Nov 2014
 3. bestfriends - 09 Nov 2014
 4. elleng - 09 Nov 2014
 5. Fiena - een meisje! - 09 Nov 2014
 6. Karlien34 - 09 Nov 2014
 7. lytske - 09 Nov 2014
 8. mamavan1prins... - 09 Nov 2014
 9. Nataski - 09 Nov 2014
 10. Sousou85 - 09 Nov 2014
 11. veen - Dat is nog een verrassing! - 09 Nov 2014
 12. amanda262716 - een meisje! - 10 Nov 2014
 13. Do13 - een jongen! - 10 Nov 2014
 14. Lebuina - 10 Nov 2014
 15. Pdodemont - 10 Nov 2014
 16. roval - 10 Nov 2014
 17. Royal Couple - een jongen! - 10 Nov 2014
 18. SunnyUs - 10 Nov 2014
 19. Tulpblaadje - een meisje! - 10 Nov 2014
 20. biancabeeb - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 21. juudje79 - 11 Nov 2014
 22. lies_07 - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 23. Lilly79 - een jongen! - 11 Nov 2014
 24. Madita - een meisje! - 11 Nov 2014
 25. mama-3-boys - een jongen! - 11 Nov 2014
 26. wendy_28 - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 27. Wolly - 11 Nov 2014
 28. angel93 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2014
 29. eerste22 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2014
 30. Nu online erica37 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 12 Nov 2014
 31. Femke- - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2014
 32. jady77 - 12 Nov 2014
 33. Jessica0312 - Weet het wel maar zeg het niet! - 12 Nov 2014
 34. lollifant - een meisje! - 12 Nov 2014
 35. mammie23 - een jongen! - 12 Nov 2014
 36. Sannne - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2014
 37. Sara83 - 12 Nov 2014
 38. Seven - een jongen! - 12 Nov 2014
 39. Soon To Be, M... - een meisje! - 12 Nov 2014
 40. vlinder86 - 12 Nov 2014
 41. word-mamii - 12 Nov 2014
 42. Amama... - een jongen! - 13 Nov 2014
 43. Cheyenne26 - een meisje! - 13 Nov 2014
 44. Chybou - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 13 Nov 2014
 45. forever mom - 13 Nov 2014
 46. Hope1981 - een meisje! - 13 Nov 2014
 47. marmar1 - Dat is nog een verrassing! - 13 Nov 2014
 48. Suus76 - Dat is nog een verrassing! - 13 Nov 2014
 49. Clen - 14 Nov 2014
 50. deleud - een jongen! - 14 Nov 2014
 51. heppy78 - een meisje! - 14 Nov 2014
 52. ikkuh01 - 14 Nov 2014
 53. ingelianne - 14 Nov 2014
 54. mamaFINN - een tweeling!een tweeling! - 14 Nov 2014
 55. ROBINNN2107 - een meisje! - 14 Nov 2014
 56. dinja86 - 15 Nov 2014
 57. Eef1989 - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2014
 58. esdaa - een meisje! - 15 Nov 2014
 59. Jessynmgn - 15 Nov 2014
 60. Lil- leef - een meisje! - 15 Nov 2014
 61. lisaanissax - 15 Nov 2014
 62. Lumilit - een jongen! - 15 Nov 2014
 63. mar550 - een jongen! - 15 Nov 2014
 64. november16 - een jongen! - 15 Nov 2014
 65. ons1stewonder... - een jongen! - 15 Nov 2014
 66. PH - een jongen! - 15 Nov 2014
 67. Sammie02 - 15 Nov 2014
 68. Sugababegirl - een meisje! - 15 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 25 is van zondag 9 November 2014 tot en met zaterdag 15 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014