Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
25

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 25 begint bij dag 175 en loopt tot dag 182.
Het is je 26e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 32,5 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Dit is de 25e week van je zwangerschap. Lichamelijk voel je je waarschijnlijk nog prima. Je zult nu meer op controle komen bij de verloskundige of gynaecoloog. Voorheen was dit eens in de 4 weken, nu wordt dat één keer in de 3 weken.

Soms kun je al wat last krijgen van harde buiken. De spieren van de baarmoeder trekken samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Ze bereiden zich voor op de weeën, en worden ook wel 'voorweeën' of 'oefenweeën' genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt echter ook harde buiken krijgen als je je teveel hebt ingespand. Als je er vaak last van hebt, en het zelfs pijn doet, licht dan je verloskundige of gynaecoloog in. Die zal je waarschijnlijk adviseren om veel rust te nemen. Als je te druk in de weer bent, kan het de groei van de baby belemmeren.

De baby kan nu ook bewust voelen, want het voelzintuig is ontwikkeld. Het hartje van de baby klopt twee keer zo snel als jouw hart. Het verschil tussen jouw hart en dat van je kindje is dus duidelijk te horen. Rond deze week kan de baby's hartslag zelfs door middel van een lege wc-rol te horen zijn. Helaas kun je dit niet zelf doen, maar je partner of iemand anders wel. Zet de lege wc-rol zo'n 10 centimeter onder je navel, en verschuif het tot het hartje te horen is. Als je weet hoe je kindje ligt, is het wat makkelijker te vinden.

De baby wordt steeds groter. Hij kan nog wel alle kanten op, maar zwemt niet meer 'los' in het vruchtwater. Het kindje kan de ene dag met het hoofje naar beneden liggen, en de andere dag weer naar boven. De definitieve positie heeft hij nog lang niet ingenomen. Maak je daarom geen zorgen als je tijdens je controle te horen krijgt dat je kindje in een stuit ligt. Het kan constant veranderen!

Het is belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is DHA (docosahexaeenzuur) ook van belang, vooral tijdens je zwangerschap. Dit meervoudig onverzadigd vetzuur behoort tot de Omega-3-vetzuren, en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van de baby. DHA zit vooral in vette vissoorten, zoals haring, paling, makreel, zalm en sardines. Er wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Ben je niet zo'n viseter, neem dan een multivitamine waar DHA in zit. De multivitamines speciaal voor zwangere vrouwen, bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen, en meestal ook de omega-3-vetzuren.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit Deens onderzoek is gebleken dat supplementen met omega-3-vetzuren de kans op vroeggeboorte verminderen. Bij de vrouwen die tijdens het onderzoek visoliecapsules hadden geslikt, duurde de zwangerschap langer, en hun baby's hadden een hoger geboortegewicht.

Een ander onderzoek liet zien dat de kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen wordt verkleind bij het gebruik van DHA.

Baby's die tot minimaal 17 weken na de geboorte DHA via borst- of flesvoeding binnenkrijgen, blijken een beter gezichtsvermogen te ontwikkelen dan baby's die geen DHA binnenkrijgen.

Tenslotte liet een Noorse studie zien dat er een positief verband is tussen het IQ van vierjarige kinderen en het innemen van DHA, vanaf het tweede trimester van de zwangerschap van de moeder, tot in de eerste drie maanden van de borstvoeding.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jacqueline1988 (16.5 uur geleden)
Nou hier is de nesteldrang ondertussen begonnen. Naast de babykamer ben ik vorige week ineens begonnen met schilderen van de balken die aan het plafond zitten in de huiskamer. Dat moest ooit nog een keer. Maar vant weekend moest het gewoon meteen van mezelf. Want dan hoeft dat straks niet meer haha.

Nog meer dames die dat nu al hebben?


oktobervis (1 dagen geleden)
@88 - “@oktobervis - “@88 - “@okt...„
tha, ik vind 12 weken nog veel haha!
Ach ja, de feestdagen, een verhuis (hier toch), zal wel snel gaan, hoop ik....88 (1 dagen geleden)
@oktobervis - “@88 - “@oktobervis - “@mel...„
De verloskundige gaf aan dat ze al blij is met 34 weken. Dan zijn blijkbaar alle orgaantjes helemaal rijp, maar 37 weken is natuurlijk beter, dus daar gaan we voor
Zijn nog maar 12 weken bedenk ik me nu. Eigenlijk ook raar.oktobervis (1.2 dagen geleden)
@88 - “@oktobervis - “@melissa_ylan...„
Ja, als het er meer dan eentje is, is dat inderdaad nog een vraagteken, hopen dat ze toch 37 weken halen dan hé!!

dreumpie (1.7 dagen geleden)
@88 - “@dreumpie - “Gisterenavond b...„
Haha ja dankje! Het blijft bijzonder! Bij jou is gelukkig ook alles goed88 (1.8 dagen geleden)
@oktobervis - “@melissa_ylani - “oooh tis n...„
Ik vind het ook nog zo lang duren. Vind het ook steeds zo spannend of ze wel lang genoeg blijven zitten.oktobervis (1.8 dagen geleden)
@melissa_ylani - “oooh tis niemeer zo lang!!!! k...„
Echt? Ik vind het nog eeuwen duren precies88 (1.9 dagen geleden)
@dreumpie - “Gisterenavond bij verloskundig...„
Goed nieuws. Die 2 van mij wogen vorige week geschat 644 en 631, dus bij jullie doet ie het goed hoor!!dreumpie (2.1 dagen geleden)
Gisterenavond bij verloskundige geweest. Tot heden is het vruchtwater normaal, geen zwangerschapssuiker. Wel bloed armoede. Dus dat wordt tabletten slikken.Ons wondertje werd nu geschat op 858 gram


Sylby (4.1 dagen geleden)
@cristina1987 - “@Sylby - “@cristina1987 - ??...„
Succes ermee, hoop dat het helpt want ik weet hoe pijnlijk het kan zijn.moho (5.6 dagen geleden)
Ik mag mee sinds vandaag weer een weekje verder melden, dus ik zie jullie wel weer in week 26


cristina1987 (5.7 dagen geleden)
@Sylby - “@cristina1987 - “Goedemorgen...„
Dat van die banaan ga ik eens proberenbedoen-ism (5.7 dagen geleden)
Ik las op fb dat magnesium helpt bij krampen zelf geen ervaring mee


melissa_ylani (6 dagen geleden)
oooh tis niemeer zo lang!!!! kijk er echt naar uit naar ons kleine man <3


meisz (6.2 dagen geleden)
Week 25 nog 15 weekjes te gaan, kan niet wachten onze kleine meid in onze armen te sluiten.


Sylby (6.6 dagen geleden)
@cristina1987 - “Goedemorgen week 25 hier ook a...„
Hij Cristina, mijn vorige zwangerschap had ik die krampen ook. Ze stopten nadat ik dagelijks een banaan at. Sloeg ik 1 dag over dan was t weer raak. Je kunt t proberen (misschien eet je die al). Ik eet t `s ochtends. Zou het wel even melden bij je vk tijdens je volgende bezoek. Succes en sterkte ermee.Mam2015 (7.1 dagen geleden)
@bedoen-ism - “Goedemorgen ladies, gezellig d...„
Stomen en dan het liefst drie keer per dag. Eventueel met wat gedroogde kamille. Daarnaast gewone zoutoplossing neusspray. En heel veel geduld... heel veelbedoen-ism (7.2 dagen geleden)
Goedemorgen ladies, gezellig dat er nu hier wat meer gekletst wordt. De verkoudheid is hier ingeslagen, iemand tips wat nu handig is normaal ben ik altijd van de tijgerbalsem maar weet niet of dat zo handig is.


cristina1987 (7.3 dagen geleden)
Goedemorgen week 25 hier ook al vanaf begin zwangerschap aan extra vitamines neem ze bij de lunch in. Ook hier al flink maagzuur overdag hou ik het wel uit maar de nachten zijn vreselijk heb alle trucjes al geprobeerd en zelfs de antagel van de apotheek zorgt ervoor dat ik in de nacht er nog 1-2 x van wakker word maar gelukkig al wel minder als daarvoor als dan ook nog die kramp in mijn kuiten zou stoppen s nachts kan ik eens een nacht normaal slapen


Mama-VanT (8.2 dagen geleden)
Ik neem m`n vitamine s ochtends nadat ik m`n tanden heb gepoetst. `Vroeger` nam ik de pil op dat moment, en vanaf moment dat we weer een wens hadden om zwanger te worden de vitamines. Ik heb er ook geen moeite mee gelukkig!!


Sylby (8.5 dagen geleden)
@Mam2015 - “Ha! Wat een gezellige drukte o...„
Het is idd weer wat drukker, gezellig. Ik neem de vitamines bij de lunch met een broodje. Ook vit. C elke dag ter voorkoming van n blaasontsteking. Brandend maagzuur is gelukkig wat minder, warme gele vla helpt wel. Ook opletten wat je eet, maar soms is t erg hardnekkig. Sterkte ermee. Ik heb al maanden een fruitverslaving en dat ken ik niet van mijn vorige zwangerschap (toen vet eten, nu zeker niet), maar ook hier wat moeite met voldoende groente. Vol en strak gevoel na het eten ook hier en ook de eetbuien heel herkenbaar en moeilijk te controleren soms, bij mij vooral in de avond.Mam2015 (8.7 dagen geleden)
Ha! Wat een gezellige drukte opeens. Ik slik zelf keurig elke dag vitamines en visolie, maar heb daar geen last van. Gewoon `s ochtends bij een bakje yoghurt. Brandend maagzuur blijft wel een probleem, maar gelukkig helpen rennies. Heb een fruitverslaving momenteel, maar meer moeite met genoeg groente eten. Eetbuien vooral om vier uur s middags...


kyara (8.8 dagen geleden)
@Flower76 - “Nou ik zit ook sneller vol maa...„
Herkenbaar! Ik neem ze nu bij mijn hoofdmaaltijd en op een volle maag gaat het beter. Op nuchtere maag zijn ze een ramp...moho (9 dagen geleden)
Hier gelukkig geen ervaring met de maagpijn. Sneller vol wel, maar ja das logisch toch?
Ik ga zo ook even vitamines voor tijdens de zwangerschap kopen, ik ben de laatste tijdveel moe. Maar komt misschien ook wel omdat ik veel extra uren maak voor mijn werk. Iedere week wel 3 of 4 uur extra terugkomen op t werk. Tja, dat heb je al snel in onderwijsland


Mama-VanT (9 dagen geleden)
Het sneller honger hebben herken ik!! Soms echt ineens eetbuien...... En ik wil hier niet aan toe geven maar soms is het zoooo moeilijk
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 25:

 1. Angela-77 - een jongen! - 27 Maa 2015
 2. Br1Enna - 27 Maa 2015
 3. cynthiavander... - 27 Maa 2015
 4. Heez - Dat is nog een verrassing! - 27 Maa 2015
 5. Jacquelineeli... - 27 Maa 2015
 6. Kimaria - een meisje! - 27 Maa 2015
 7. mariejulieS - Dat is nog een verrassing! - 27 Maa 2015
 8. Meisz - een meisje! - 27 Maa 2015
 9. melissa_ylani - een jongen! - 27 Maa 2015
 10. Wannabeemam - een meisje! - 27 Maa 2015
 11. Bir76 - een jongen! - 28 Maa 2015
 12. jacqueline198... - een jongen! - 28 Maa 2015
 13. Kuukepluus - Dat is nog een verrassing! - 28 Maa 2015
 14. Mummy1980 - een meisje! - 28 Maa 2015
 15. Racella - een jongen! - 28 Maa 2015
 16. roxbaby - een jongen! - 28 Maa 2015
 17. sjooisss - 28 Maa 2015
 18. Sofie92 - een jongen! - 28 Maa 2015
 19. Carolina88 - een meisje! - 29 Maa 2015
 20. Elsa81 - 29 Maa 2015
 21. Liset Anne - een jongen! - 29 Maa 2015
 22. momi2be - 29 Maa 2015
 23. oktobervis - 29 Maa 2015
 24. Ramona2 - Dat is nog een verrassing! - 29 Maa 2015
 25. vanes2302 - 29 Maa 2015
 26. aniiita - 30 Maa 2015
 27. carjay - een jongen! - 30 Maa 2015
 28. Empress - 30 Maa 2015
 29. faatimaatje - 30 Maa 2015
 30. leentje83 - 30 Maa 2015
 31. Moeder Mariek... - een tweeling!een tweeling! - 30 Maa 2015
 32. Mooi-wondertj... - een jongen! - 30 Maa 2015
 33. Njenk - een jongen! - 30 Maa 2015
 34. Rocio - een meisje! - 30 Maa 2015
 35. Sharfire - een jongen! - 30 Maa 2015
 36. 88 - een tweeling!een tweeling! - 31 Maa 2015
 37. Fee123 - een jongen! - 31 Maa 2015
 38. fieverke - een jongen! - 31 Maa 2015
 39. goddess - een meisje! - 31 Maa 2015
 40. Jet80 - 31 Maa 2015
 41. mama DSN - een meisje! - 31 Maa 2015
 42. MiniMolletje - 31 Maa 2015
 43. momzilla - een jongen! - 31 Maa 2015
 44. ringostargirl - een meisje! - 31 Maa 2015
 45. Debby73 - een jongen! - 01 Apr 2015
 46. Dopje77 - 01 Apr 2015
 47. niekske85 - 01 Apr 2015
 48. paarsetulp - een jongen! - 01 Apr 2015
 49. saskiatjeuh - een jongen! - 01 Apr 2015
 50. clautje82 - een jongen! - 02 Apr 2015
 51. Liesimba - 02 Apr 2015
 52. makeithappen - een meisje! - 02 Apr 2015
 53. Mami - - 02 Apr 2015
 54. marlenja - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 55. mieke1986 - 02 Apr 2015
 56. pasacookie - 02 Apr 2015
 57. Unnie - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 58. Valerie81 - 02 Apr 2015
 59. vooreentweede - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015

De bevaldatum van leden in week 25 is van vrijdag 27 maart 2015 tot en met donderdag 2 April 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014