Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

kersje (1.9 uur geleden)
Hier ook het zelfde en word ook zo snel moe


janice86 (2.2 uur geleden)
@anneliesHoorelbeke - “@janice86 - “Meiden, hebben ...„
Ja, ik ook als ik lig! Het voelt dan alsof ik 20km heb hardgelopen!!
Duurt echt lang voordat m`n hartslag weer rustig word. Maar nu 1,5 dag echt rust en nog niet weer gehad! Gelukkig!!!anneliesHoorelbeke (2.6 uur geleden)
@janice86 - “Meiden, hebben jullie ook rege...„
Heb er ook enorm last van zelfs als ik ligbebegimsin (15 uur geleden)
@janice86 - “Meiden, hebben jullie ook rege...„
Hier ook regelmatig last van hartkloppingen.. Niet fijn maar schijnt wel normaal te zijn bij zwangerschap ivm dunner en meer bloed dat t hart moet rondpompen..

M3 (19.3 uur geleden)
@janice86 - “Meiden, hebben jullie ook rege...„
Ja dat heb ik ook gehad, geen pretje idd, maar wees niet bang, probeer rustig te blijven doorademen, ook kun je dan beter even gaan zitten, vaak is het ook een teken dat je het (nog) rustiger aan moet doen..eefe (20.8 uur geleden)
@janice86 - “Meiden, hebben jullie ook rege...„
Heel normaal! Snap wel dat het beangstigend isree83 (23.4 uur geleden)
hoi net bij de vk geweest, ben nog geen 3kg aan gekomen. Ik krijg met 30 en 34 weken extra echo omdat mijn dochters een laag geboortegewicht hadden. en op de 20 weken echo waren de beentjes te kort.(dit was ook bij me 2 dochters zo)


catootje (1.7 dagen geleden)
Ik krijg ook extra groeiecho`s, maar dan om in de gaten te houden of ze niet te groot wordt.


janice86 (1.8 dagen geleden)
Meiden, hebben jullie ook regelmatig last van hartkloppingen?
Ik heb dit nu al 3 dagen ongeveer 2 keer op een dag. Word er wel bang van!


happy2012 (2.2 dagen geleden)
@eefe - “@weegschaaltje - “Ik ben 23 ...„
Ik krijg ook 2 keer groei echo`s extra 1 met 28 weken en 1 met 30 weken. Ik weet eigelijk ook niet waarom zoveel. Ben wel medische en mijn zoontje kwam met 37 weken al.eefe (2.8 dagen geleden)
@weegschaaltje - “Eefe waarom krijg je dan extra...„
Omdat met 20 weken echo kindje onder de onderste lijn uitkwam op enkele punten en ik daarnaast een dik medisch dossier heb wat mogelijk van invloed kan zijn op baby. Gewicht is wel belangrijk zeiden ze bij mij maar mogelijk door mijn ziekte (mijn zikrte zorgt dat ik afval als ik niet behandeld word).berna86 (3.9 dagen geleden)
@weegschaaltje - “@weanje - “@weegschaaltje - ...„
Zegt zeker weinig ik ben mn vorige zwangerschap 14 kilo aangekomen en mijn zoontje kwam achteraf wel te kort hij woog maar 2800 Gr met 40 weken. Dus je eigen kilo`s zeggen niets.
bleek trouwens te komen door dat de placenta voor 40 % was afgestorven en ik had een knoop in de navelstrengweegschaaltje (4 dagen geleden)
@weanje - “@weegschaaltje - “Ik ben 23 ...„
Oh dat is inderdaad fijn om te horen dat ik niet de enige ben! manlief vindt het maar niks want die is bang dat de baby tekort komt hihihi. Komt ook omdat met de 20 weken echo qua groei het apparaat 18.3 aangaf volgens de echoscopist is dit puur gemiddelde berekening en aangezien de vorige 2 ook maar 50 cm en 3060 gram waren niks abnormaals in mijn geval. Heb ik weer ff wat om manlief mee gerust te stellen! Er zijn er meerweanje (4.1 dagen geleden)
@weegschaaltje - “Ik ben 23 weken zwanger van de...„
Niks om je druk over te maken hoor ;) Ik ben nu ook 23 weken zwanger (4de zwangerschap) En woog vorige week een halve kilo minder bij de vk dan de 4weken ervoor. Ik kom ook nauwelijks aan,bij de vorige was ik alles bij elkaar amper 5 kg aangekomen. Zolang de kleine goed groeit is er niks aan de handanneliesHoorelbeke (4.1 dagen geleden)
Wij zijn begonnen aan de babykamer al het papier is afgetrokken nu nog een kleurtje kiezen alleen twijfel ik heel erg ofwel licht blauw en donker blauw ofwel donkerblauw met een bruine muur erbij. De kamer is al aangekocht vind alles heel spannend en kan niet wachten tot alles lekker klaar staat


M3 (4.1 dagen geleden)
Jeeejjjj, vandaag 23 weken en inmiddels 8 kg aangekomen, vind het nog meevallen, vergeleken met de vorige 2, had ik er toen al 15 en 12 kg op zitten, bij mijn 1e(jongen) was ik in totaal 23 kg aangekomen en bij de 2e( meisje) 18 kg.


weegschaaltje (4.8 dagen geleden)
Eefe waarom krijg je dan extra groeiechos? Of was je al erg dun van jezelf ofzo.. De baby groeit goed bij de 20 weken echo zeiden ze al wel dit wordt weer een kleintje 6 pond en 50 cm net zoals mijn vorige twee. Volgens mijn VK maaktvgewicht tegenwoordig niks meer uit.. Sl zou ik maar 5 kg totaal aankomen is het nog niet erg??


eefe (4.8 dagen geleden)
@weegschaaltje - “Ik ben 23 weken zwanger van de...„
Herkenbaar. Ik ook nog niks aangekomen. Krijg wel extra groeiechos daardoorJck (4.8 dagen geleden)
@milou79 - “@Roos86 - “@Jck - “Pfff ne...„
Ik moet zeggen dat ik al veel fruit eet. 3-4 stuks per dag Als ik zo`n bui heb is t vooral trek in hartig/zout en dan kom ik snel uit bij chips Nu een weekje buitenland voor t werk dus geen snacks bij de hand.Desiree4 (4.8 dagen geleden)
Hier inmiddels al 16 kilo aangekomen, startte op 68 en weeg nu al 84, inmiddels al een suiketest gehad, maar die was goed. Eet ook normaal net als anders zeg maar. Maar ik weet inmiddels ook dat ik na de bevalling alles weer zo kwijt ben vorige drie keer ook zo


weegschaaltje (4.9 dagen geleden)
Ik ben 23 weken zwanger van de derde en nog niets aangekomen.. Anderhalve kilo afgevallen sinds het begin van de zwangerschap. Vind dit zo vreemd! Ik eet goed en gezond verdraag alleen geen vet eten dus dat laat ik staan ook geen behoefte aan snoepen behalve dan van die Maom snoepjes mjammie!!! Bij de vorige 2 was ik al veel meer aangekomen. Moet wel zeggen dat mijn startgewicht toen een stuk lager was. Bij de eerste had ik ivm ziekte ondergewicht en ben totaal 18 kg gegroeid met 70 kg als eindgewicht, bij de tweede start 59 kg eindgewicht 73 kg. Nu startgewicht 70 kg maar dus nog niks eraan, herkent iemand dit? VK zegt maak je niet druk de baby doet het super.


anneliesHoorelbeke (4.9 dagen geleden)
Hier ondertussen ook in week 23 aangekomen wat vliegt de tijd zeg ik ben ook al 9 kg aangekomen de laatste dagen heb ik groote eetbuien ergens ben ik wel met kilo`s bezig omdat ik anders op 30 weken teveel last zou krijgen van het exstra gewicht puf ik en zucht ik overal bij en voel ik me heel ongemakkelijk, en met te veel gewicht krijg ik nog meer last van mijn rug alhoewel het heel moeilijk is om niet vettig te eten


milou79 (5 dagen geleden)
@Roos86 - “@Jck - “Pfff net even op de ...„
Daarom, gewoon minder snoepen. Als je zin hebt in iets neem lekker fruit, toch?Roos86 (5.1 dagen geleden)
@Jck - “Pfff net even op de weegschaal...„
Ik kom ook zoveel aan joh, bizar... Zit ook op 9 kilo nu...de afgelopen weken kwam er per week meer dan een kilo aan...opd e een of andere manier moet ik er wel op gaan letten...2keermama (5.6 dagen geleden)
@MaaikeT2 - “@2keermama - “@MaaikeT2 - ??...„
Aahh dat moet zeer doen bij litteken! Ja heb een grote Lotus er over heen gezet maar deed zo`n pijn! Ik doe t nooit meer haha

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. Djoojz - 23 Mei 2015
 2. edmrfi9 - 23 Mei 2015
 3. Esthervansoes... - 23 Mei 2015
 4. Jannekeeh - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Mei 2015
 5. Liora - 23 Mei 2015
 6. lunaenisa - 23 Mei 2015
 7. Milou79 - 23 Mei 2015
 8. Miss-cherries - een meisje! - 23 Mei 2015
 9. mummyjessica - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Mei 2015
 10. natty36 - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Mei 2015
 11. Sherine - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 23 Mei 2015
 12. ukkepuk2015 - een meisje! - 23 Mei 2015
 13. zomerkindje20... - een jongen! - 23 Mei 2015
 14. AnneliesHoore... - een jongen! - 24 Mei 2015
 15. Christine1983 - Dat is nog een verrassing! - 24 Mei 2015
 16. esther1986 - een meisje! - 24 Mei 2015
 17. Love-Amira-An... - een jongen! - 24 Mei 2015
 18. Mounou - Weet het wel maar zeg het niet! - 24 Mei 2015
 19. -Willemijn- - Dat is nog een verrassing! - 25 Mei 2015
 20. Biep23 - 25 Mei 2015
 21. Dayzers - 25 Mei 2015
 22. Nu online evelyne3 - een meisje! - 25 Mei 2015
 23. Jenn86 - 25 Mei 2015
 24. Kersje - een jongen! - 25 Mei 2015
 25. Kivos - een jongen! - 25 Mei 2015
 26. Lamootje - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 25 Mei 2015
 27. M3 - een meisje! - 25 Mei 2015
 28. Marretje - een jongen! - 25 Mei 2015
 29. moederbond - een jongen! - 25 Mei 2015
 30. nien171 - een jongen! - 25 Mei 2015
 31. ontheway - 25 Mei 2015
 32. Sloeberke155 - een meisje! - 25 Mei 2015
 33. troeteltje - 25 Mei 2015
 34. babietje3 - 26 Mei 2015
 35. DoortjeB - Dat is nog een verrassing! - 26 Mei 2015
 36. MamMadee - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Mei 2015
 37. Zilverliefje - Dat is nog een verrassing! - 26 Mei 2015
 38. *Blush* - een jongen! - 27 Mei 2015
 39. -karin- - een meisje! - 27 Mei 2015
 40. FirstBaby86 - een jongen! - 27 Mei 2015
 41. Janice86 - een meisje! - 27 Mei 2015
 42. Kathy2015 - 27 Mei 2015
 43. Luciejay - een tweeling!een tweeling! - 27 Mei 2015
 44. meioroze - 27 Mei 2015
 45. Niessie - 27 Mei 2015
 46. ree83 - een jongen! - 27 Mei 2015
 47. Riverdale - een jongen! - 27 Mei 2015
 48. Nu online Daisy Dee - een jongen! - 28 Mei 2015
 49. Dibri6 - een meisje! - 28 Mei 2015
 50. IamBlessed - 28 Mei 2015
 51. Lieve-Mama.. - Dat is nog een verrassing! - 28 Mei 2015
 52. miekiemuis - Dat is nog een verrassing! - 28 Mei 2015
 53. Modidie - een tweeling!een tweeling! - 28 Mei 2015
 54. snoes1984 - Dat is nog een verrassing! - 28 Mei 2015
 55. Bebegimsin - een meisje! - 29 Mei 2015
 56. Chrissy2015 - een meisje! - 29 Mei 2015
 57. Faye82 - Dat is nog een verrassing! - 29 Mei 2015
 58. francie43 - een jongen! - 29 Mei 2015
 59. Ingesbaby - 29 Mei 2015
 60. kimmykimmy - een jongen! - 29 Mei 2015
 61. Nataz - een jongen! - 29 Mei 2015
 62. Suus88 - een meisje! - 29 Mei 2015

De bevaldatum van leden in week 23 is van zaterdag 23 Mei 2015 tot en met vrijdag 29 Mei 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014