Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

5ekindje (7.2 uur geleden)
@aisy - “@5ekindje - “@aisy - “Iema...„
2x thuis bevallen (ik duim dat ik deze keer weer mag: zo fijn!!!) en heb 3/4 het kraampakket naar een goed doel gebracht omdat dat niet was gebruikt... Toegeven: ik had wel extra zeiltjes gehaald bij de Etospeli82 (7.7 uur geleden)
@aisy - “@5ekindje - “@aisy - “Iema...„
Voor mijn matras heb ik een waterbestendige molton, volgens mij van de hema. Die legde ik er de laatste weken onder. Ook voor het breken van de vliezen... Gebeurde bij mij de vorige keer toen ik in bed lag. Matras is niks mee gebeurd..aisy (9.3 uur geleden)
@5ekindje - “@aisy - “Iemand hier al bezi...„
Ik krijg `m dus niet, moet er zelf eentje halen. Vorige bevalling was in het ziekenhuis en heb alleen het kraamverband gebruikt en een zeiltje voor in de auto, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je bij een thuisbevalling genoeg hebt aan de inhoud van dat pakket... Kan me niet echt voorstellen dat m`n matras en/of vloer dat overleven met die zeiltjes... Ik had toen die van heltiq, misschien iemand tips?flappie23 (9.9 uur geleden)
@aisy - “Ik vind het ook zo snel gaan! ...„
heb ik ook
voel me wel zwanger zware buik en harde buiken enzo maar met 2 kleintjes heb ik echt geen tijd om er over na te denken.

5ekindje (10 uur geleden)
@aisy - “Iemand hier al bezig met het k...„
En dat is? Ik krijg m van de zorgverzekeraaraisy (11.2 uur geleden)
Iemand hier al bezig met het kraampakket?


aisy (11.3 uur geleden)
@Selina2 - “Jah als je het zo bekijkt ik z...„
Hier ook nog heel laag getrappel, dus gelukkig ook nog geen last van maagzuur wat omhoog getrapt wordt. Slaap er ook gewoon doorheen nog, als ik slapeloze nachten heb dan komt dat door m`n dreumes (heb ze net een week of twee achter elkaar gehad )aisy (11.3 uur geleden)
Hier smeer ik gewoon met bodylotion, is elke keer weer een andere, nu eentje van the body shop met aardbeiensmaak hmmm... Striae maak ik me echt geen zorgen om, het is zoals het is. Maak me eerder zorgen om uitscheuren en verzakkingen en hoelang het gaat duren voordat die buik weer plat is (dat niet iedereen een paar maanden later weer denkt dat ik zwanger ben)


aisy (11.4 uur geleden)
Ik vind het ook zo snel gaan! Heb een beetje het gevoel dat ik straks opeens een baby heb, maar de hele zwangerschap heb overgeslagen, voel me gewoon heel erg niet zwanger


anitas (11.6 uur geleden)
@Selina2 - “Jah als je het zo bekijkt ik z...„
Haha herkenbaar... Wellicht omdat (bij mij iig) de beeb laag nog zitzusteringe (12.2 uur geleden)
Ik heb bij mijn andere zwangersch appen ook niet gesmeerd en dode ik nu ook niet. Ik heb bij beide zwangerschappen geen striemen gehad ggelukkig! Dus ik hoop nu ook niet want fit is echt de laatste!


Selina2 (12.3 uur geleden)
Jah als je het zo bekijkt ik zelf heb nog 118 dagen te gaan.. We zitten over een week alweer in maand 10 wauww.. Ps heeft iemand ook dat als de baby schopt dat je het in je doos voelt om het maar heel netjes te zeggen hahahha


Selina2 (12.4 uur geleden)
@patricax - “@Selina2 - “Week 23 is aange...„
Heel snel jaanitas (13 uur geleden)
@marjan1976 - “@Jose89 - “Wie heeft er tips...„
ik heb daar ook niks voor gekocht, smeer mij elke ochtend standaard in met body lotion en dat doe ik nu dus ook gewoon. Vorige x geen striemen. hopelijk nu ook niet. Denk dat smeren niet echt helpt. je krijgt het of je krijgt het niet (maar misschien denk ik te makkelijk)Jose89 (14.2 uur geleden)
@BabyFirst - “Heel snel ja!! Hoe voelen jull...„
Ik voel me ook super! Gelukkig geen zwangerschapskwaaltjes tot nu toe.
En ook nog geen slapeloze nachten. Maar ik voel de kleine denk ik ook niet goed genoeg om er wakker van te kunnen wordenJose89 (14.2 uur geleden)
@marjan1976 - “@Jose89 - “Wie heeft er tips...„
Never knew! Dan koop ik nu fijn een goedkope tube balsem. Dan kan ik toch lekker smeren, maar voor een fijner prijsje dan de bio-oil en weleda etc ;)Jose89 (14.3 uur geleden)
@5ekindje - “@Jose89 - “@5ekindje - “@J...„
Ik vind januari helemaal niet zo heel ver weg klinken eigenlijk! We moeten ook nog zoveel aanschaffen en klaar maken, misschien komt het daardoor :) Vind het ook wel een voordeel dat al die feestdagen ertussen zitten. Hopelijk gaan de laatste loodjes dan lekker snel voorbij!marjan1976 (14.4 uur geleden)
@mamavanbres - “slapenloze nachten pfff rotbek...„
heb je al een (voedings)kussen in bed gelegd om je benen omheen te slingeren, of om tegen je buik/rug aan te leggen?marjan1976 (14.4 uur geleden)
@BabyFirst - “Hebben jullie al LEUKE winterj...„
Ik koop ook geen nieuwe winterjas hoor, ik had vorige keer een groot goedkoop fleecevest onder mijn jas, dit keer een (iets charmanter) vest gekocht voor onder mijn jas. En ik ga nu met de auto naar mijn werk, dus ik verwacht niet dat ik het heel erg koud krijg deze winter.marjan1976 (14.4 uur geleden)
@Jose89 - “Wie heeft er tips voor het kop...„
Ik smeer ook helemaal niks en vorige twee keer geen enkel striempje opgelopen... dit keer lukt dat hopelijk weer. `t is allemaal duur spul volgens mij, als je het lekker vindt om te smeren is het natuurlijk prima maar waarschijnlijk maakt het niks uit... ;-)anitas (15 uur geleden)
@5ekindje - “@Jose89 - “@5ekindje - “@J...„
als ik de vraag krijg wanneer ik ben uitgerekend dan zeg ik ook vaak dat ze pas volgend jaar komt (is natuurlijk ook zo) maar dan voelt het lang joh! en als je aan de andere kant denkt, in mijn geval, nog 117 dagen... dat valt dan wel weer mee haha5ekindje (16.1 uur geleden)
@Jose89 - “@5ekindje - “@Jose89 - “Wa...„
Whaaah wat `voelt`mei nog zover weg! Dan zijn onze ukkies al 4 maanden idd. Maar ik vind januari ook nog ver weg voelen hoor: na sint na kerst en na oud&nieuwJose89 (16.8 uur geleden)
@BabyFirst - “Heel snel ja!! Hoe voelen jull...„
Ik voel me ook super! Gelukkig geen zwangerschapskwaaltjes tot nu toe.
En ook nog geen slapeloze nachten. Maar ik voel de kleine denk ik ook niet goed genoeg om er wakker van te kunnen wordenJose89 (16.8 uur geleden)
@5ekindje - “@Jose89 - “Wat een mooi nieu...„
Inderdaad, heel erg leuk! Ze is nu 6 weekjes zwanger van haar tweede. 13 mei uitgerekend (volgens eigen berekening). Dan schelen we precies 4 maanden :)May1 (19.8 uur geleden)
@mamavanbres - “slapenloze nachten pfff rotbek...„
Ik heb er ook veel last van!! Vannacht was ook een drama, maar bij mij betekend dat wel echt dat ik dan overdag te veel heb gedaan wanneer ik me rustig hou heb ik er veel minder last van. Ik moet me dus veel meer als zwangere gaan gedragen denk ik hahaha

Ik loop er wel al voor bij de fysio die geeft soms wat handige tips over mijn houding bij handelingen die ik automatisch (verkeerd) doe.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. bijsaf - een meisje! - 14 Jan 2015
 2. Bongo - een meisje! - 14 Jan 2015
 3. dineke31 - 14 Jan 2015
 4. Ecila - 14 Jan 2015
 5. nien2014 - een meisje! - 14 Jan 2015
 6. SandraNAC - een meisje! - 14 Jan 2015
 7. StefanieChant... - een jongen! - 14 Jan 2015
 8. anouk15115 - een jongen! - 15 Jan 2015
 9. BabyFirst - een jongen! - 15 Jan 2015
 10. blijtypje - 15 Jan 2015
 11. Emily123 - Dat is nog een verrassing! - 15 Jan 2015
 12. flappie23 - een jongen! - 15 Jan 2015
 13. marjan1976 - een jongen! - 15 Jan 2015
 14. Mijnmoppies - een meisje! - 15 Jan 2015
 15. Mischa86 - 15 Jan 2015
 16. Nancy1992 - een meisje! - 15 Jan 2015
 17. surinameyahmi... - Dat is nog een verrassing! - 15 Jan 2015
 18. Baby2onTway - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 19. cdegroot - een jongen! - 16 Jan 2015
 20. charmingjo - 16 Jan 2015
 21. eismam - 16 Jan 2015
 22. jetjuhhh - 16 Jan 2015
 23. Kellyvw - 16 Jan 2015
 24. Lennifer - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 25. Liefje 2011 - een jongen! - 16 Jan 2015
 26. Lou81 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 27. Marcia83 - Weet het wel maar zeg het niet! - 16 Jan 2015
 28. Nmd88 - 16 Jan 2015
 29. Regenboog82 - een jongen! - 16 Jan 2015
 30. zusteringe - 16 Jan 2015
 31. 2dewonderms - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 32. 5ekindje - een meisje! - 17 Jan 2015
 33. AnitaS - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 34. black-sheepje - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 35. CharlotteD - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 36. fireangel - een jongen! - 17 Jan 2015
 37. Ikkuuhh - een meisje! - 17 Jan 2015
 38. kiekeboee - een meisje! - 17 Jan 2015
 39. Liset - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 40. mamavanbres - een jongen! - 17 Jan 2015
 41. Mariska280 - een jongen! - 17 Jan 2015
 42. Meekos - een jongen! - 17 Jan 2015
 43. Natasja1 - 17 Jan 2015
 44. Neeke1986 - een jongen! - 17 Jan 2015
 45. OshinPaul - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 46. ProudMomma~ - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Jan 2015
 47. xLittleAngel - een jongen! - 17 Jan 2015
 48. Christelhelde... - Weet het wel maar zeg het niet! - 18 Jan 2015
 49. Daisyyyy - een meisje! - 18 Jan 2015
 50. kiwi75 - een meisje! - 18 Jan 2015
 51. Lilly86 - een meisje! - 18 Jan 2015
 52. mamamaai - 18 Jan 2015
 53. MandyElisha - een meisje! - 18 Jan 2015
 54. Ozospannend - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 55. Prisjje - een jongen! - 18 Jan 2015
 56. Selina2 - een jongen! - 18 Jan 2015
 57. TLC - 18 Jan 2015
 58. TrueLove - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 59. vinciane - 18 Jan 2015
 60. WannaBaby82 - een meisje! - 18 Jan 2015
 61. wondertje dec... - een jongen! - 18 Jan 2015
 62. zwangervd4e - 18 Jan 2015
 63. AlexScholten - 19 Jan 2015
 64. Annewf - een meisje! - 19 Jan 2015
 65. dorien1 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 66. duif45 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 67. emilie bouwma... - 19 Jan 2015
 68. flora30 - een jongen! - 19 Jan 2015
 69. Mama-van-csl - een jongen! - 19 Jan 2015
 70. mamavannca - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 71. sam1994 - 19 Jan 2015
 72. -naam- - 20 Jan 2015
 73. 2Esther - 20 Jan 2015
 74. aisy - een meisje! - 20 Jan 2015
 75. bloom3 - een meisje! - 20 Jan 2015
 76. Boeiend - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 77. Chanty1980 - 20 Jan 2015
 78. Deborah gerri... - 20 Jan 2015
 79. Feetj - een meisje! - 20 Jan 2015
 80. Jackie86 - 20 Jan 2015
 81. Kellyamara - een jongen! - 20 Jan 2015
 82. liefs - 20 Jan 2015
 83. magalivn - 20 Jan 2015
 84. mei1 - een jongen! - 20 Jan 2015
 85. MD1988 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 86. Mirian - 20 Jan 2015
 87. NOentje - 20 Jan 2015
 88. roos-2001 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 89. roossophie - een meisje! - 20 Jan 2015
 90. sarah22 - een jongen! - 20 Jan 2015
 91. Sonja87 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 23 is van woensdag 14 januari 2015 tot en met dinsdag 20 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014