Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

M.E. (8.3 uur geleden)
@leely - “@M.E. - “@leely - “Ik heb...„
Ook schattig!leely (8.5 uur geleden)
@M.E. - “@leely - “Ik heb zelf ook be...„
Nee ik ben echt nog aan het rond kijken voor iets leuks. Ik heb wel al leuke pyjama`s gekocht voor beide zodat ze hetzelfde eruit zienzeliss (20 uur geleden)
Welkom bekkeninstabiliteit, ik heb minder last dan bij m`n dochter, maar gisteren bleek m`n rechterbekken helemaal scheef staat, de vraag was waarom ik er niet veel meer laat van heb, hoeraaa mijn pijngrens is verhoogd verder gaat het super, word alleen met de dag `dikker`, gelukkig alleen m`n buik..


mechantie87 (22.5 uur geleden)
@M.E. - “@sannanasxs - “@mechantie87 ...„
Ja haha heel vaag

M.E. (23.5 uur geleden)
@StormisComing - “@M.E. - “@StormisComing - ?...„
Gelukkig maar!M.E. (23.5 uur geleden)
@leely - “Ik heb zelf ook bekken instabi...„
Weet je ook al wat je wilt gaan geven dan?M.E. (23.5 uur geleden)
@leely - “@M.E. - “@leely - “@M.E. ...„
Oh wow! Zal best aanpoten worden, maar ook zeker leuk denk ik zo dicht!StormisComing (1.2 dagen geleden)
@M.E. - “@StormisComing - “Hoi hoi,He...„
Bedankt voor de tips. Ik voel mij vandaag alweer een stuk beter gelukkig!StormisComing (1.2 dagen geleden)
@mamajokie - “@StormisComing - “Hoi hoi,He...„
Dank je wel :)leely (1.2 dagen geleden)
Ik heb zelf ook bekken instabiliteit dat had ik bij mijn eerste al en nu is het verergerd want het is nooit weg geweest. Ik heb eerlijk gezegd geen baat bij bekken fysio. Wel bij bekken massage. Ik probeer gewoon rustig te doen want ben een druk persoontje die alles elke dag alles schoon en straks wil hebben en dat kan gewoon niet. Maar goed op de vraag of ik een kadootje geef aan mijn kleintje. Denk het wel ik zag het bij mijn zus die dat ook heeft gedaan ze gaf een kado aan de baby en de baby 1 aan haar en dat vond ze zo leuk... Dus denk dat ik dat wel ga doen.


leely (1.2 dagen geleden)
@M.E. - “@leely - “@M.E. - “@leely...„
Mijn eerste is bijna 1 dus dat word wat hihi... Bewuste keuze geweest.tijgertje1 (1.3 dagen geleden)
@M.E. - “@tijgertje1 - “@M.E. - “@...„M.E. (1.4 dagen geleden)
@tijgertje1 - “@M.E. - “@tijgertje1 - “N...„
Hoop dat je er baat bij hebt. Sterkte hoor!NeleV (1.7 dagen geleden)
@leely - “Ik ben geen Face B aanhanger n...„
Hier het derde onderwegen, door men moeilijke zwangerschap ben ik me er extra van bewust. maar toen ik zwanger was van de tweede vergat ik het soms omdat ik zo opging in het opvoeden van de eerste. :)tijgertje1 (1.8 dagen geleden)
@M.E. - “@tijgertje1 - “Net van de hu...„
Ja en zwemmen en wandelen voor mijn spieren stevig te houden oh en mijn onderrug warm houdenmamajokie (1.8 dagen geleden)
@StormisComing - “Hoi hoi,Heeft 1 van jullie e...„
Hoi, ik heb tijdens mijn vorige zwangerschap buikgriep gehad. Het kan idd geen kwaad. Je baby eet wel wat hij/zij nodig heeft. Je hebt genoeg reserves zeg maar. Meestal duurt het wel een aantal dagen! Beterschap!mamajokie (1.8 dagen geleden)
@leely - “Ik ben geen Face B aanhanger n...„
Ik ben zwanger van de tweede en probeer er elke dag bewust bij stil te staan omdat ik weet dat dit ook zeer waarschijnlijk onze laatste. Ik vind het nu wel veel zwaarder, mijn buik groeit harder en sneller, werken is hierdoor veel pittiger. En natuurlijk nog een 2-jarige rondlopen thuis.M.E. (1.8 dagen geleden)
@mamajokie - “@M.E. - “Hallo week 23!! In...„
Ja misschien ook wel... Denk dat ik gewoon een excuus zoek voor een leuke.pop die ik gezien heb, maar te duur vind om gewoon zo te gevenmamajokie (1.8 dagen geleden)
@M.E. - “Hallo week 23!! Inderdaad erg ...„
Hier ook zo nu en dan brandend maagzuur, heb ik ook echt niet gemist! Ik ben zwanger van de tweede. Eigenlijk helemaal niet over nagedacht of mijn oudste een cadeau krijgt. Ik denk dat hij ook al genoeg zal krijgen van visite.M.E. (1.9 dagen geleden)
Zojuist het ledikantje voor de beeb gehaald, kan ik het kamertje verder af gaan maken! Leuk! Alleen nog gordijnen meeste kleertjes ook al gewassen en die liggen nu in de kast met een zwitsal geurbuiltje, dat ruikt zooooo lekker!!


M.E. (1.9 dagen geleden)
@StormisComing - “Hoi hoi,Heeft 1 van jullie e...„
Vervelend zeg! Heb het bij de eerste gehad, maar was er toen met een dag weer vanaf. Je zou ors kunnen nemen, dat brengt de vochthuishouding weer een beetje in balans. Verder zou ik het bij lichte hapjes houden zoals crackers, beschuitje, kaakje enzo verder thee en bouillon en als je het verdraagt wat cola in kleine slokjesM.E. (1.9 dagen geleden)
@sannanasxs - “@mechantie87 - “@sannanasxs ...„
Vind het wel apart dat ze zo selectief lijken. Ben blij dat iedereen hier welkom is! Had me zelf al weer afgemeld, nu blij toe... Anders was ik er ook wel afgeknikkerd denk ik HahahaM.E. (1.9 dagen geleden)
@leely - “@M.E. - “@leely ik zwanger ...„
Hoe oud is je eerste? Hier wordt ze over een kleine 3 weken 2 jaar.M.E. (1.9 dagen geleden)
@tijgertje1 - “Net van de huisarts terug, heb...„
Bah! Nu naar bekkenfysio?StormisComing (2 dagen geleden)
Hoi hoi,

Heeft 1 van jullie ervaring met buikgriep tijdens de zwangerschap? Ik heb er momenteel last van en hou niks binnen. De huisarts heeft mij verteld dat het geen kwaad kan maar ik dacht laat ik eens vragen of mensen hier in hetzelfde schuitje hebben gezeten. Zo ja, wat aten en drinken jullie? En hoeland duurt een gemiddelde buikgriep ongeveer?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. Babynumero2 - 20 Feb 2015
 2. ChantieD - een meisje! - 20 Feb 2015
 3. Elis - een meisje! - 20 Feb 2015
 4. Irisbloem - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 5. Jo-29 - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 6. K0ekie - een meisje! - 20 Feb 2015
 7. kbromijn - een jongen! - 20 Feb 2015
 8. mamavan-nils-... - een meisje! - 20 Feb 2015
 9. melanie 1991 - een meisje! - 20 Feb 2015
 10. mvrs - een jongen! - 20 Feb 2015
 11. Tijgertje1 - een meisje! - 20 Feb 2015
 12. Xeeby - een meisje! - 20 Feb 2015
 13. Boedda85 - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 14. chihuahua - een meisje! - 21 Feb 2015
 15. Kweetniej - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Feb 2015
 16. osewiesewose - 21 Feb 2015
 17. Robijntje91 - 21 Feb 2015
 18. Tiarah - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 19. zeliss - een jongen! - 21 Feb 2015
 20. Dora84 - een meisje! - 22 Feb 2015
 21. leely - 22 Feb 2015
 22. proud-parents - een meisje! - 22 Feb 2015
 23. Anahit91 - een jongen! - 23 Feb 2015
 24. Berbeltje - 23 Feb 2015
 25. Cynthia13 - een meisje! - 23 Feb 2015
 26. henger - 23 Feb 2015
 27. Jampoo - 23 Feb 2015
 28. M.E. - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 29. Makkie4 - een meisje! - 23 Feb 2015
 30. mama-marit - een meisje! - 23 Feb 2015
 31. mama-rayan - 23 Feb 2015
 32. mamajokie - een jongen! - 23 Feb 2015
 33. mammie1984 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 34. marieke2912 - een jongen! - 23 Feb 2015
 35. MariskaVk - een meisje! - 23 Feb 2015
 36. panakeia - 23 Feb 2015
 37. sterremunt - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 38. brusjeopkomst... - een jongen! - 24 Feb 2015
 39. Budisaa. - een jongen! - 24 Feb 2015
 40. Emveedee - 24 Feb 2015
 41. jessikaatje19... - een jongen! - 24 Feb 2015
 42. LienVeys - 24 Feb 2015
 43. linny1987 - een meisje! - 24 Feb 2015
 44. Loesjeee - een jongen! - 24 Feb 2015
 45. Nicole1987 - een meisje! - 24 Feb 2015
 46. SannanasXS - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 47. Yvonne 25 - 24 Feb 2015
 48. Anneke7 - 25 Feb 2015
 49. cauri - 25 Feb 2015
 50. Denpel - 25 Feb 2015
 51. Detje1980 - 25 Feb 2015
 52. Diema - een jongen! - 25 Feb 2015
 53. Ellen78 - Dat is nog een verrassing! - 25 Feb 2015
 54. EngeltjesMama - een jongen! - 25 Feb 2015
 55. EvdP - een jongen! - 25 Feb 2015
 56. Foodieaphrodi... - een meisje! - 25 Feb 2015
 57. LloveR - een jongen! - 25 Feb 2015
 58. MaMa(linka) - 25 Feb 2015
 59. Natasjaj - een meisje! - 25 Feb 2015
 60. StormIsComing - een meisje! - 25 Feb 2015
 61. -Suus- - 26 Feb 2015
 62. anja2012 - 26 Feb 2015
 63. celly- - een meisje! - 26 Feb 2015
 64. Jersey01 - 26 Feb 2015
 65. Kimberlys1 - een jongen! - 26 Feb 2015
 66. lizzych - een meisje! - 26 Feb 2015
 67. Loez_x3 - Dat is nog een verrassing! - 26 Feb 2015
 68. ManonA - een jongen! - 26 Feb 2015
 69. Mum2boys - een meisje! - 26 Feb 2015
 70. NeleV - Dat is nog een verrassing! - 26 Feb 2015
 71. nevke - 26 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 23 is van vrijdag 20 februari 2015 tot en met donderdag 26 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014