Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

memie (19 minuten geleden)
@a dream - “@memie - “@MMF - “Heeft ie...„
Dan zou ik het ook geen probleem vinden... Maar dat ze het met opzet omhoog jagen vind ik wel een groot probleem.icebunny1978 (3.7 uur geleden)
@a dream - “@icebunny1978 - “@a dream - ...„
Ik heb ook eentje besteld, weet de naam niet meer. Kan niet wachten tot de band binnen is. Wordt echt niet goed van de pijn.Onze kleine meid word een grote zus (3.7 uur geleden)
@1ebaby - “Vraagje : sinds 2 dagen enorme...„
Hier nu sinds 2 weken word er chagrijnig van ineens gutst het zweet haha1ebaby (4 uur geleden)
Welke hitte? : p Het heeft de hele dag geregend. Zo warm is het buiten niet.. ik heb opvliegers of warmte aanvallen. Voelt net of ik koorts heb maar dit is niet het geval` of iemand hier ervaring mee heeft.. @ babyloves het duizelig zijn heb ik niet.. vervelend he? Word er zelf een beetje kriebel van

babyloves (4.9 uur geleden)
@1ebaby - “Vraagje : sinds 2 dagen enorme...„
Heb ik ook ben er dan ook duizelig van wil ook wel graag weten hoe of wata dream (5.2 uur geleden)
@1ebaby - “Vraagje : sinds 2 dagen enorme...„
last van de hitte?a dream (5.2 uur geleden)
@memie - “@MMF - “Heeft iemand van jul...„
bij ons wordt dat automatisch gedaan op 26 weken standaard bij iedereen. ik denk dat het echt van vk of ziekenhuis afhangt. ik ga bij gyn in het ziekenhuis waar ik beval. maar er wel bijzeggen tis gewoon een test door prik in de vinger .geen extra drankje ofzo drinkena dream (5.3 uur geleden)
@icebunny1978 - “@a dream - “nog meiden die v...„
ik heb de band van anita gekocht en dit weekend bij bbq en kermis van mijn schoonouders die het organiseren gebruikt . en ja hoor!!!!!!!!!!!!!!!! dit werkt enorm goed! ben blij dat ik erom gegaan bent . dit weekend heb ik me geamuseerd tot snachts wel voldoende gezetten maar ook rondgelopen en geen last van die steken zoals vrijdag zonder die band.1ebaby (5.4 uur geleden)
Vraagje : sinds 2 dagen enorme opvliegers? Warmte aanvallen.. geen verhoging of koorts (voelt wel zo) iemand hier ervaring mee??


memie (6.1 uur geleden)
@dikkiedik - “@memie - “@MMF - “Heeft ie...„
Omdat het nergens op gebasseerd is alleen op mijn bmi daarom. En waarom niet gewoon voor en na ontbijt waarom de suikerspiegel extreem opjagen met een dosis die je anders ook niet binnen krijgt. Ik vind het belachelijk. Maar dat is mijn meningdikkiedik (6.8 uur geleden)
@memie - “@MMF - “Heeft iemand van jul...„
Waarom zou je het weigeren? Mocht je het wel hebben zitten er echt behoorlijk wat risico`s aan ook voor je kind. Het is niet een gegeven dat als je weinig aankomt en het niet in de familie zit jij het automatisch NIET hebt, net zoals andersom hetzelfde geldt. Toch altijd goed om te checken lijkt mij? Hier in Canada is het een standaard controle.MMF (7.3 uur geleden)
@~kaat~ - “@MMF - “Heeft iemand van jul...„
Het wordt dus gedaan bij minst geringst vermoeden? In jouw geval goed dat ze het gedaan hebben!memie (9.3 uur geleden)
@MMF - “Heeft iemand van jullie een zw...„
Ik vind het ook onzin en ben het er ook helemaal niet mee eens. Ik wilde hem ook weigeren en daar wil ik ook wel voor tekenen. Maar mocht er dan tijdens de bevalling iets mis gaan dan is mijn vk daar alsnog aansprakelijk voor. Heb al twee kinderen en nu moet het ineens vanwegen bmi die destijds hetzelfde was als nu. Ben helemaal klaar met dat in hokjes gedrukt te worden. En verder is er helemaal geen medische reden of achtergrond of suiker in de familie~kaat~ (11.9 uur geleden)
@MMF - “Heeft iemand van jullie een zw...„
Tja, maar beter een testje teveel dan eentje te weinig. Bij de eerste was ik bij 24 weken nog helemaal niks aangekomen, en zelf had ik ook helemaal nergens last van wat op diabetes kon lijken. Maar ik moest wel testen omdat diabetes bij ons in de familie zit, en ik had het dus wèl. Dus hoogstwaarschijnlijk zit je er idd voor niks, maar als je het eens andersom zou bekijken is dat toch alleen maar fijn?~kaat~ (11.9 uur geleden)
@icebunny1978 - “@~kaat~ - “@Jolleke316 - “...„
Hahaha, eindelijk een medestander. Ik moet er wel bij zeggen dat ik deze zwangerschap wel heel lekker doorkom tot zover. Van de drie is dit by far de minst zware. Op het moment heb ik gewoon echt helemaal nergens last van, ben niet eens vermoeider dan normaal! Heerlijk . Het is toch de laatste, is het iig nog wel een beetje leuk!Elmas82 (12.5 uur geleden)
@MMF - “Heeft iemand van jullie een zw...„
Ik moet 8 aug, nuchter prikken, suikerdrankje, 2 uur wachten en nog een keer prikken. Bij mij is het omdat m`n suikerziekte heeft. Meten kan idd zoveel afwijken, bij mijn zus zaten ze er ook naast.MMF (13 uur geleden)
Heeft iemand van jullie een zwangerschapsdiabetistest gedaan? Ik moet aankomende week. Goh. Ik vind het onzin. Dat meten van die baby kan een paar honderd gram wijken en ik ben nou ook niet zo denderend veel aangekomen.....


Elmas82 (15 uur geleden)
@suzy1979 - “@Aily - “@Elmas82 - “Week ...„
Oh ok, klinkt wel logisch ja. Is ook echt iets van de laatste weken, baarmoeder groeit hard nu natuurlijk. Gewoon maar rustig aan doen denk ik.Elmas82 (15 uur geleden)
@Aily - “@Elmas82 - “Week 23 alweer! ...„
Ja, goed eten en rusten idd, doe ik ook. Meer kunnen we ook niet doen he. Haha nou af en toe toegeven aan vreetbuien moet kunnen toch ;) Heb ik nog niet gehad, maar zal vast komen hahaGerdienle0 (15.9 uur geleden)
week 23 ;)


icebunny1978 (1.2 dagen geleden)
@a dream - “nog meiden die veel bandenpijn...„
Ik ook erge bandenpijn. Sinds vrijdag, heb echt het idee dat m`n huid van binnenuit wordt open gescheurd. Pffff wordt er gek van.icebunny1978 (1.2 dagen geleden)
@~kaat~ - “@Jolleke316 - “Pfff, ik zit ...„
Ben het helemaal met je eens. Kindjes zijn geweldig, maar waarom moet er zo`n irritante lastige zwangerschap aan voorafgaan. Pijn, moeheid, lichaam dat er nadien eeuwen overdoet om weer in vorm te komen. Pffff als ik het over mocht slaan graag...suzy1979 (1.2 dagen geleden)
@Aily - “@Elmas82 - “Week 23 alweer! ...„
Benauwd komt volgens mij simpelweg omdat je middelrif door je baarmoeder naar boven wordt geduwd en je longen dus minder ruimte hebben, geen idee of daar iets aan te doen is...MMF (1.3 dagen geleden)
@Aily - “@Elmas82 - “Week 23 alweer! ...„
Ik heb ontzettende vreetbuien!!!! Verschrikkelijk maar ik laat me lekker gaan. Vond het lang duren voor er een buikje kwam en nu springt ie er ineens uit, ben twee kilo aangekomen en eet me echt serieus de hele dag het ongans niks is veilig! Gaat vanzelf wel weer over hoor, zal wel een fase zijn. Zolang groente en fruit er ook ingaan vind ik het wel prima.....................hoopte al dat ik een paar kilo aan zou komenAily (1.7 dagen geleden)
@Lalalove - “Ik draag ook geen band oid. He...„
Evi?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. Babylove1114 - 19 Nov 2014
 2. Beebnov - 19 Nov 2014
 3. blauwewolk201... - een meisje! - 19 Nov 2014
 4. jedrotje - een jongen! - 19 Nov 2014
 5. Jojo87 - 19 Nov 2014
 6. justc31 - een meisje! - 19 Nov 2014
 7. Yvette22 - Dat is nog een verrassing! - 19 Nov 2014
 8. 1ebaby - een meisje! - 20 Nov 2014
 9. a dream - 20 Nov 2014
 10. BabyJonkie - een jongen! - 20 Nov 2014
 11. Babyloves - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2014
 12. Mamaso - 20 Nov 2014
 13. san-mam - een jongen! - 20 Nov 2014
 14. *MamaC* - 21 Nov 2014
 15. 2demoppie - een meisje! - 21 Nov 2014
 16. Fam.Jorissen - een jongen! - 21 Nov 2014
 17. Kayl93 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 18. Kerrie - 21 Nov 2014
 19. mamavanjenf - 21 Nov 2014
 20. marian035 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 21. memie - 21 Nov 2014
 22. Mom2014 - een meisje! - 21 Nov 2014
 23. Pip88 - een tweeling!een tweeling! - 21 Nov 2014
 24. poekie007 - een tweeling!een tweeling! - 21 Nov 2014
 25. Renate30 - 21 Nov 2014
 26. vlindertje201... - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 27. ~Mama van Kay... - een jongen! - 21 Nov 2014
 28. 1stbaby2 - 22 Nov 2014
 29. Gosia - een meisje! - 22 Nov 2014
 30. jamiedanielle - 22 Nov 2014
 31. marbaby - een jongen! - 22 Nov 2014
 32. Michelle27 - Dat is nog een verrassing! - 22 Nov 2014
 33. Starlet97 - 22 Nov 2014
 34. ~KAAT~ - een meisje! - 22 Nov 2014
 35. Aily - een meisje! - 23 Nov 2014
 36. Aucka - een meisje! - 23 Nov 2014
 37. DanaTom - 23 Nov 2014
 38. dees1985 - een meisje! - 23 Nov 2014
 39. Elmas82 - een meisje! - 23 Nov 2014
 40. Icebunny1978 - een meisje! - 23 Nov 2014
 41. Ikkimmy - 23 Nov 2014
 42. Layla1980 - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2014
 43. Leoniethalen - 23 Nov 2014
 44. mamavanmop - een jongen! - 23 Nov 2014
 45. mr-toet-toet - 23 Nov 2014
 46. Ouwem06 - 23 Nov 2014
 47. Tammieuw - 23 Nov 2014
 48. ~Elke~ - een jongen! - 23 Nov 2014
 49. corine79 - 24 Nov 2014
 50. Dikkiedik - een meisje! - 24 Nov 2014
 51. ester-82 - 24 Nov 2014
 52. GerdienLe0 - een jongen! - 24 Nov 2014
 53. Mb87 - 24 Nov 2014
 54. Onze kleine m... - een meisje! - 24 Nov 2014
 55. Rosa. - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2014
 56. Suzan82 - een meisje! - 24 Nov 2014
 57. sylvana1992 - 24 Nov 2014
 58. tara30 - 24 Nov 2014
 59. Wannabee - een meisje! - 24 Nov 2014
 60. daisyholt - een meisje! - 25 Nov 2014
 61. Dodtjeuh89 - 25 Nov 2014
 62. eleonora1990 - een meisje! - 25 Nov 2014
 63. Heleen85 - 25 Nov 2014
 64. jessicadegroo... - 25 Nov 2014
 65. Lucy82 - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2014
 66. Mama-Thijmen - 25 Nov 2014
 67. mamavannoomi - een drieling (mmm)!een drieling (mmm)!een drieling (mmm)! - 25 Nov 2014
 68. MMF - een jongen! - 25 Nov 2014
 69. onsgeheim - een jongen! - 25 Nov 2014
 70. snoepje83 - een meisje! - 25 Nov 2014
 71. wonder tje - een jongen! - 25 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 23 is van woensdag 19 November 2014 tot en met dinsdag 25 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014