Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Mamahiranur (19.8 uur geleden)
@halleke - “Goeie morgen week 23. Vind het...„
Hier is het ook al moeilijker om kindje uit bed te nemen. En nu vooral hij net uit luier is moet ik hem dikwijls naar toilet doen. Is echt vermoeiend wij gaan wel pas in september een nieuw kamer kunnen aankopen dus nog eventjes op mijn tanden bijtenhalleke (23.8 uur geleden)
Goeie morgen week 23. Vind het snel gaan maar ook weer niet. Is me laaste zwangerschap en hoeft van mij ook allemaal niet te snel te gaan maar ben wel steeds nieuwsgieriger naar het kleine mini mense in me buik. En na vandaag heeft me man ook eindelijk vakantie, even lekker weekje met de boot op vakantie. En daarna de slaapkamer van onze dochter afmaken want kan echt niet meer met me dikke buik over der ledikant hangen. En dan heerlijk gaan beginnen om de baby kamer op te knappen en in te richten. Heb stiekem toch al weer veels te veel gekocht hihi. Maar die super kleine kleertjes zijn ook zo schattig.


Mamahiranur (1.6 dagen geleden)
@halleke - “@Mamahiranur - “Welkom week2...„
Bij mijn 2 zwangerschappen was mijn suiker goed. Ik zt wel veel suiker. Maar nu eet ik het juist niet dus hopelijk ga ik het nu ook niey hebben.
Net terug van winkelen 300 euro armer maar alles van minnie mouse gekochthalleke (1.8 dagen geleden)
@Mamahiranur - “Welkom week23 get gaat vooruit...„
Veel plezier met shoppen vandaag. Bij baby van asten waren de oudere modellen kinder stoelen sterk afgeprijsd scheelde 100 euro. Ik ook over 1.5 week weer testen voor suiker. Hoop het dit keer niet te hebben! Wil namelijk niet ingeleid worden. Jij ook meer kans op suiker?

Mamahiranur (1.8 dagen geleden)
Welkom week23 get gaat vooruit over 2 weken suikertest. Als dat ook gebeurd is komt het echt wel dichterbij. Vandaag ga ik eindelijk alles aankopen. Straks richting orchestra in genk. Kan al niet meer wachten.
En hoe gaat het bij jullie


-C (1.9 dagen geleden)
Ahhh zo genieten !
Heel me buik wiebelt heen en weer en poef paf schopje hier schopje daar.
mijn man geniet er volop van, zo trots..
grote zus ook ze vind het zo bijzonder

X


First-time-mom (3.4 dagen geleden)
En vandaag al weer 23,2. De kleine wordt ook steeds actiever en mijn man kan hem/haar soms al voelen. Tis nog wel heel lichtjes maar wel al heel speciaal.


-C (4 dagen geleden)
Hallo week 23 !!! X


elisa1984 (8.8 dagen geleden)
@elise1978 - “@elisa1984 - “Vraagje: zijn ...„
Nee voelt niet als steken. Inmiddels bij de vk geweest en zij zegt zwakke bekkenbodemspieren, door de 2 bevallingen. Moet nu naar een bekken fysio hier voor.mom2B-K (8.9 dagen geleden)
@mama smit - “@mom2B-K - “@mama smit - “...„
Ja dat is totaal niet fijn ja. Me dromen lijken zo echtmama smit (8.9 dagen geleden)
@mom2B-K - “@mama smit - “Hebben er meer...„
Jullie blij.
Ik alleen maar dat mijn vriend vreemd gaat....AnnemiekP (9.3 dagen geleden)
@mom2B-K - “@mama smit - “Hebben er meer...„
Idd, intieme dromen.mom2B-K (9.5 dagen geleden)
@mama smit - “Hebben er meer meiden van die ...„
Hier zijn ze vettttt aanwezig maar 99% van ze zijn alleen intieme dromenAnnemiekP (9.5 dagen geleden)
Volgens mij loop ik tegen een beginnende bekkeninstabiliteit aan... al een hele week af en aan last van mijn stuitje en sinds gisteren last van een bepaalde gevoel bij mijn schaambeen/bekken. Ben morgen jarig en ik krijg de hele dg visite omdat we overmorgen op vakantie gaan. Zie er nu best tegenop morgen. Gelukkig heeft ml al vakantie en kan hij helpen.
Dit is mijn eerste zwangerschap, kan ik het ook mis hebben?


mama smit (9.8 dagen geleden)
Hebben er meer meiden van die levensechte dromen. Pfft ik word er helemaal naar van.


elise1978 (9.8 dagen geleden)
@elisa1984 - “Vraagje: zijn er hier meer die...„
Als het voelt als een soort steken/prikken in de vagina is het als het goed is het groeien van de baarmoeder.mama smit (11.7 dagen geleden)
@elisa1984 - “@mama smit - “@elisa1984 - ?...„
Probeer dan naar de bevalling te gaan lopen al is het door het huis.
Bij de fysio hebben ze ook oefeningen.
Sterkteelisa1984 (11.7 dagen geleden)
@mama smit - “@elisa1984 - “Vraagje: zijn ...„
Ben ik mooi klaar mee! Lopen lukt juist helemaal niet. Ben al blij als ik de trap op kom!Tal010 (11.8 dagen geleden)
@mama smit - “@Tal010 - “23.2 ... Vanmidda...„
Ja... Dat is ook zo... Doordeweeks gaat het me wel goed af allemaal maar in de weekenden en vrije dagen niet zo :Smama smit (11.8 dagen geleden)
@Tal010 - “23.2 ... Vanmiddag verloskundi...„
Slechte moeder ben je niet.
Ik heb het bij mijn zoontje ook gedaan nu bij deze zwangerschap niet.
gewoon af en toe en als het lukt niet. Maar dat is altijd makkelijker gezegt dan gedaanmama smit (11.8 dagen geleden)
@elisa1984 - “Vraagje: zijn er hier meer die...„
Bekken instabiliteit.
Probeer zoveel mogelijk korte stukjes te wandelen. Straks ook na de bevalling. Is echt kloteTal010 (11.9 dagen geleden)
@robijntj - “@Tal010 - “23.2 ... Vanmidda...„
Nee geen echo gehad helaas. Wel geluisterd. Alles was in principe goed. Was alleen weer afgevallen Ben in totaal nu maar 3 kilo aangekomen. (weeg nu 70,5) maar echo`s enzo zijn allemaal goed geweest en ze maakte zich er niet zo druk om zolang ik maar 3 maaltijden eet per dag en dat doe ik sowieso. Bij mn eerste ook maar 9 kilo in totaal dus het is niet dat het helemaal nieuw is ook gelukkig!elisa1984 (11.9 dagen geleden)
@D83 - “@elisa1984 - “Vraagje: zijn ...„
Ik moet morgen weer naar vk toe. Als het banden pijn is, voelt het heel anders dan bij mijn zoontje. Daar had ik pijn in zijkanten van buik naar mijn bovenbenen toe.D83 (11.9 dagen geleden)
@elisa1984 - “Vraagje: zijn er hier meer die...„
Ja ik ook al en bedenk me nu dat ik het gister vergeten ben te vragen...proberen te onthouden tot maandag dan maar... Kan het me niet herinneren van de vorige keren....elisa1984 (11.9 dagen geleden)
Vraagje: zijn er hier meer die erg veel pijn hebben in vagina? Ik heb het gevoel alsof ie op mijn enkels hangt! Erg vervelend. Deze pijn heb ik bij alleen gehad na de bevalling van mijn dochter.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. bluebird24 - 23 Nov 2015
 2. Channaa - een jongen! - 23 Nov 2015
 3. elienert - 23 Nov 2015
 4. isoldek - 23 Nov 2015
 5. Kuijs - een meisje! - 23 Nov 2015
 6. Mama-van-Lind... - 23 Nov 2015
 7. Mamanitie - een meisje! - 23 Nov 2015
 8. nr2kj - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2015
 9. wensvoor1vano... - een meisje! - 23 Nov 2015
 10. Lovelymum2 - een jongen! - 24 Nov 2015
 11. mama_van_3 - een meisje! - 24 Nov 2015
 12. mennepen - een meisje! - 24 Nov 2015
 13. Miep88 - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2015
 14. PLB - een jongen! - 24 Nov 2015
 15. ~babygirl - 24 Nov 2015
 16. -C - een meisje! - 25 Nov 2015
 17. Capramama - 25 Nov 2015
 18. Engeltjesbeng... - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2015
 19. Riefke - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2015
 20. Ietsje89 - 26 Nov 2015
 21. Joyce.86 - 26 Nov 2015
 22. misslin1984 - 26 Nov 2015
 23. Nicolegerrits - 26 Nov 2015
 24. pr - 26 Nov 2015
 25. Prullie87 - 26 Nov 2015
 26. Stier0305 - een meisje! - 26 Nov 2015
 27. Ciko - Dat is nog een verrassing! - 27 Nov 2015
 28. cosmic - Dat is nog een verrassing! - 27 Nov 2015
 29. HappyC - een meisje! - 27 Nov 2015
 30. Jess-m-88 - 27 Nov 2015
 31. Mama van Romy - een meisje! - 27 Nov 2015
 32. mamaHiRANUR - een meisje! - 27 Nov 2015
 33. Nien87 - een meisje! - 27 Nov 2015
 34. Halleke - een jongen! - 28 Nov 2015
 35. Janski - een tweeling!een tweeling! - 28 Nov 2015
 36. lady81 - Dat is nog een verrassing! - 28 Nov 2015
 37. Maris29 - 28 Nov 2015
 38. Phaedra - 28 Nov 2015
 39. Sieglinde - 28 Nov 2015
 40. ElviraS - Dat is nog een verrassing! - 29 Nov 2015
 41. Livv - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Nov 2015
 42. Princesadedio... - een meisje! - 29 Nov 2015
 43. Rynke - 29 Nov 2015
 44. She82 - een jongen! - 29 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 23 is van maandag 23 November 2015 tot en met zondag 29 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014