Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Mila10 (2.1 uur geleden)
@spacemom30 - “@Mila10 - “Vraagje.. Werken ...„
Ik probeer inderdaad wel 1 dag in de week thuis te werken (kan niet altijd natuurlijk) maar ondanks dat heb ik het idee dat ik constant doodmoe ben. Concentratie is daardoor natuurlijk ook wel wat minder maar goed!
Zit in een mannenwereld qua werk trouwens ook dus vind het zelf ook lastig om eraan toe te geven geloof ik..Dorient (2.2 uur geleden)
@lady--26 - “Ben bijna 23 weken zwanger en ...„
Zit nu net in week 24. Maar herkenbaar, vervelend en niks aan te doen. Geen koffie, koolzuur, ga z maar door.wilmanov (2.3 uur geleden)
@ellesinwonderland - “Hallo! Ik hoor nog lang niet i...„
Ik ben nu ook 23 weken en ga volgende week nog een week kamperen met m`n man en kindjes...dus ook in een caravan slapen. Ik zou het ook zeker doen!spacemom30 (2.4 uur geleden)
@Mila10 - “Vraagje.. Werken jullie allema...„
Ik werk niet.. moet zeggen ben ik nu ook wel blij mee had het niet gered..
En geloof echt wel dat de reistijden zwaar vallen. Kan je niet regelen dat je thuis een dag kan werken weet niet wat voor werk je doet..

Mila10 (2.7 uur geleden)
Vraagje.. Werken jullie allemaal (zo ja fulltime of parttime?) en valt het jullie ook zo zwaar?

Ikzelf werk fulltime en moet voor m`n werk 2 dagen in de week 2u heen en 2u terug reizen en. De overige dagen 1uur heen en 1 uur terug. Al met al vallen de dagen me steeds zwaarder heb ik het idee. Ben benieuwd hoe het door jullie ervaren wordt?


Jel87 (7.4 uur geleden)
@lady--26 - “Ben bijna 23 weken zwanger en ...„
Ja misschien handig om te bellen idd, dat heb ik ook gedaan, eigenlijk te laat omdat ik al veel bijkomende borstklachten kreeg. Slik nu al 6 weken omeprazol op recept vd huisarts en dat is veel beter! Mag t lekker blijven slikken!lady--26 (17 uur geleden)
Ben bijna 23 weken zwanger en krijg steeds meer last van maagzuur.. Wie weet hier iets voor? Rennie helpt even maar komt daarna net zo erg terug! Anders ga ik morgen ha bellen..


Jel87 (17.4 uur geleden)
@ellesinwonderland - “@Mama_van_Esmee - “@ellesinw...„
Graag gedaan hoor! Alvast heel veel plezier en ook een hele fijne zwangerschap gewenst natuurlijk!ellesinwonderland (17.4 uur geleden)
@Mama_van_Esmee - “@ellesinwonderland - “Hallo!...„
Gelukkig is het een festival waar ook veel plekken zijn om te zitten. Bij het kijken naar de bandjes niet. Je kunt wel heerlijk rustig staan. Geen gedrang etc. Maar teruglopen naar de caravan `s nachts... Nou ja, we zien wel! Bedankt voor jullie reacties!!!Mama_van_Esmee (17.5 uur geleden)
@ellesinwonderland - “Hallo! Ik hoor nog lang niet i...„
Het is denk ik bij iedereen verschillend, zelf ben ik de laatste twee weken weer best moe. Tijdens mijn 1e zwangerschap helemaal geen last van gehad in het 2e trimister dus ik zou zeggen als je je goed voelt gewoon lekker gaan. Kun je dan wel zitten of moet je heel de tijd staan?Dorient (17.9 uur geleden)
@ellesinwonderland - “@Jel87 - “@ellesinwonderland...„
Lekker gaan als je je fit voelt. Ik voel me goed met nog twee huppelende kinderen thuis van 1 en 3 jaar oud.Dorient (17.9 uur geleden)
@Mama_van_Esmee - “@Dorient - “Ik ga lekker sla...„
Ja ik borduur voort op de vorige twee kaartjes en manlief was het eens over de naam voor onze kleine man in de buik.ellesinwonderland (18 uur geleden)
@Jel87 - “@ellesinwonderland - “Hallo!...„
Dank je voor je reactie! Ik moet ook zeggen dat ik er nu al veel zin in heb. En oppas voor mijn dochter is al geregeld, dus ik kan ook eindelijk weer eens uitslapen...Jel87 (18 uur geleden)
@ellesinwonderland - “Hallo! Ik hoor nog lang niet i...„
Hoi, ik zou het zeker nog doen hoor, heerlijk! Dit is juist de periode waarin je je nog relatief fit voelt, lekker van genieten! En dat zeg ik zelfs, terwijl ik in de vorige twee zwangerschappen hevige bekkeninstabiliteit heb gehad ;) Dat begint meestal pas een paar weekjes later!ellesinwonderland (18.1 uur geleden)
Hallo! Ik hoor nog lang niet in deze week. Ben nu pas 16 weken zwanger, maar had even een vraag. Als ik 23 weken zwanger ben ga ik naar een muziekfestival. Ik slaap in een caravan. Ik vraag me alleen af of dat nog wel handig is, of dat ik dan misschien te vermoeid zal raken. Hoe voelen jullie je met 23 weken? Zouden jullie nog zo`n weekend met vrienden doen???


Jel87 (18.9 uur geleden)
@Mila10 - “@wilmanov - “Ja je hebt hele...„
Ja dat klinkt handig!Mila10 (19 uur geleden)
@wilmanov - “Ja je hebt hele fijne en mooie...„
Wij hebben wel zon snooze baby wrapper gekocht. Die kan denk ik wel met de riempjes omdat die twee `vakken` heeft voor de beentjes zeg maar . En dan kun je de restt als dekentje verder eroverheen doen ofzo? Blijft wel beter zitten natuurlijk zon omslagdoek dan een dekentje wat je eroverheen legt..?Jel87 (20.4 uur geleden)
@Mila10 - “Thnx voor de reacties! Wat voo...„
Ja idd het maatje voor de wieg, 75x100 is dat. Misschien ga ik m zelf nog wel even haken bedenk ik me nuwilmanov (20.7 uur geleden)
Ja je hebt hele fijne en mooie omslagdoeken maar die zijn niet handig in de maxi cosi ivm de gordels. Mijn moeder gaat nog een leuke trappelzak breien maar voor de maxi cosi is het wieg maatje het handigst denk ik..


Mila10 (21.8 uur geleden)
Thnx voor de reacties! Wat voor maat dekentje gebruiken jullie dan? Neem aan iets dat je dan bijv ook in de box ofzo kan gebruiken of lekker op de bank..?


sandra01 (21.9 uur geleden)
@Mila10 - “Vraagje dames! Hebben jullie e...„
Bij mij zat er eentje bij de maxi cosi toen we m kochten, lekker warm want onze oudste is geboren in januari! Nu denk ik dat we eerder een dekentje pakken voor erover, maar er een losse voetenzak voor kopen nee. Tenzij je een fijn budget hebt, er zijn geweldig leuke van bv koeka etc te vinden!Jel87 (23.4 uur geleden)
@reginese - “@Jel87 - “@Mama_van_Esmee - ...„
Dan zal ik m vast erg mooi vindenJel87 (23.4 uur geleden)
@Mila10 - “Vraagje dames! Hebben jullie e...„
Wij gebruiken idd ook gewoon een wiegdekentje!Mama_van_Esmee (1 dagen geleden)
@Mila10 - “Vraagje dames! Hebben jullie e...„
Wij kopen geen voetenzak voor de maxi cosi, gewoon wiegdekentje erin als het koud is.reginese (1 dagen geleden)
@Jel87 - “@Mama_van_Esmee - “@Jel87 - ...„
wij hebben er ook eentje met steigerhout

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. -Priscilla- - een jongen! - 25 Aug 2015
 2. Ilseesje - een meisje! - 25 Aug 2015
 3. janneke44 - Dat is nog een verrassing! - 25 Aug 2015
 4. JennGlo - een jongen! - 25 Aug 2015
 5. Juul27 - een meisje! - 25 Aug 2015
 6. kiekie90 - een meisje! - 25 Aug 2015
 7. MDJ - Dat is nog een verrassing! - 25 Aug 2015
 8. Spacemom30 - een meisje! - 25 Aug 2015
 9. Inge en Tygo - een jongen! - 26 Aug 2015
 10. Jel87 - een jongen! - 26 Aug 2015
 11. laris1711 - een jongen! - 26 Aug 2015
 12. Lovenr3 - 26 Aug 2015
 13. Miepie85 - een jongen! - 26 Aug 2015
 14. NienkedeG - een meisje! - 26 Aug 2015
 15. Onskleinewond... - een meisje! - 26 Aug 2015
 16. Roosje20 - 26 Aug 2015
 17. Warhoofdje - een meisje! - 26 Aug 2015
 18. catheleine - een jongen! - 27 Aug 2015
 19. Debie - een meisje! - 27 Aug 2015
 20. GRQ - een jongen! - 27 Aug 2015
 21. jullesgust - een meisje! - 27 Aug 2015
 22. leenavw - 27 Aug 2015
 23. leenos - een jongen! - 27 Aug 2015
 24. Liana- - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 27 Aug 2015
 25. lindavt - 27 Aug 2015
 26. Mijn wondertj... - een jongen! - 27 Aug 2015
 27. Sandra01 - Dat is nog een verrassing! - 27 Aug 2015
 28. ZwangerMamatj... - een meisje! - 27 Aug 2015
 29. -baby2- - 28 Aug 2015
 30. 2ehummeltje - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2015
 31. Geertje84 - een jongen! - 28 Aug 2015
 32. knytnave - Weet het wel maar zeg het niet! - 28 Aug 2015
 33. Marisa30 - een jongen! - 28 Aug 2015
 34. Nu online Mila10 - een jongen! - 28 Aug 2015
 35. reginese - een jongen! - 28 Aug 2015
 36. Tam15 - 28 Aug 2015
 37. wepie - een jongen! - 28 Aug 2015
 38. asq - 29 Aug 2015
 39. beebie2013 - een jongen! - 29 Aug 2015
 40. Bigboybabygir... - een meisje! - 29 Aug 2015
 41. Emanda - 29 Aug 2015
 42. hasass - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Aug 2015
 43. Lady-nies - een jongen! - 29 Aug 2015
 44. Mama van Dani... - 29 Aug 2015
 45. MVRAYAN - een meisje! - 29 Aug 2015
 46. puklins - 29 Aug 2015
 47. RietjeP - 29 Aug 2015
 48. stephanievl - een jongen! - 29 Aug 2015
 49. TammyWolf - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2015
 50. Teeuq - 29 Aug 2015
 51. ZMama - een meisje! - 29 Aug 2015
 52. 2egeluk - 30 Aug 2015
 53. Carin1987 - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2015
 54. dorothee - 30 Aug 2015
 55. Mommy~~D - een jongen! - 30 Aug 2015
 56. suli M - 30 Aug 2015
 57. wilmanov - 30 Aug 2015
 58. dotan - 31 Aug 2015
 59. Kaatje5 - 31 Aug 2015
 60. ljochtsje - 31 Aug 2015
 61. mamamina - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 62. Mama_van_Esme... - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 63. Ruli - 31 Aug 2015
 64. Yelle - 31 Aug 2015

De bevaldatum van leden in week 23 is van dinsdag 25 augustus 2015 tot en met maandag 31 augustus 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014