Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

yvette22 (7.9 uur geleden)
Alweer week 23 wat gaat het toch snel


justc31 (16.9 uur geleden)
Jeej week 23 alweer. Tijd vliegt


ROBINNN2107 (2.6 dagen geleden)
@daffieduckiej - “@ROBINNN2107 - “It`s my birt...„
Dankjewel!daffieduckiej (2.8 dagen geleden)
@ROBINNN2107 - “It`s my birthday! Zometeen sla...„
Nog gefeliciteerd en fijne dag vandaag!

ROBINNN2107 (3.1 dagen geleden)
It`s my birthday! Zometeen slapen en dan morgen me verjaardag vieren. Hopelijk is t weer een beetje te doen.....


aya-12 (3.8 dagen geleden)
ik mag dag zeggen tegen week 23 .

week 24 here we come !


amanda262716 (3.8 dagen geleden)
@Clen - “@amanda262716 - “Oh mensen, ...„
Dank je wel voor je meedenken :-) Ik heb gisteren een aantal keer een bak gevuld met koud water :-) En dat was inderdaad errug lekker ;-)
Nu staat alles open in huis om even wat frisse lucht door er huis te laten gaan :-) heerlijk koel is het nu :-)Clen (3.9 dagen geleden)
@amanda262716 - “Oh mensen, mijn voeten en enke...„
Je voeten in een bak water kan misschien ook lekker zijnamanda262716 (4.4 dagen geleden)
Oh mensen, mijn voeten en enkels hebben waterzakken gecreëerd :-/ En het doet best zeer :-(
Ik ben blij dat het zulk lekker weer is, maar de pijn aan m`n voeten en enkels is echt niet leuk!! Maar ja, niks aan te doen ;-)
Zo ff de tuin sproeien en dan ook gelijk m`n benen eronder :-)


eerste22 (5.4 dagen geleden)
Hier nu 1200 gram aangekomen maar wat niet is kan nog komenvk vind het wel weinig maar eet gewoon normaal gern trek Iin snoep enzo dus dat scheelt wel en heb zelf genoeg reservers aan kilos dus dat scheelt


zinaangel (5.5 dagen geleden)
Hallo week 23. En maak je niet druk over hoeveel je bent aangekomen dit verschult idd per persoon en per zwangerschap. Ik zelf ben nu in totaal 13kilo aangekomen, ik was vrij tenger en nu gewoon normaal het meeste zit in me buik en voel me kip lekker. Wel heb ik af en toe al harde buiken maar ook dat hoort erbij.


hesje86 (5.5 dagen geleden)
hoi hoi ik had een aantal dagen geleden een vraag over borstvoeding na een borstverkleining en ik ben heel blij met jullie reacties en tips maar tot mijn verbazing kwam er vanmorgen ineens wat uit mijn rechterborst zetten!! haha ik ben zo blij!! wou het even met jullie delen. alsnog bedankt voor jullie tips!


liefkleinbabytje (5.7 dagen geleden)
Had al naar week 24 gemogen bedenk ik me nu hahah. Ik ben nu bijna 6kg aangekomen. Ze zeggen hoe lichter je van jezelf bent hoe meer je mag aankomen. Vorige zw.schap 16 kg aangekomen. Weeg normaal rond de 50 kg. Hoop dat ik nu iets minder aankomen. Maar ach als de baby het goed doet ben ik superblij


mamaFINN (5.7 dagen geleden)
@mamavan1prinses - “Ppppffffff dan ben ik dus al b...„
Het werkt bij iedereen anders hoor. Vriendin van mij komt elke zwangerschap 35 kilo aan. Ik kom er steeds 14 aan. Maar ik ken ook mensen die wat steviger gebouwd zijn en die juist afvallen tijdens de zwangerschap. Niet al te druk over maken.mamavan1prinses (5.7 dagen geleden)
Ppppffffff dan ben ik dus al best wel wat aangekomen dus


1stewondertje2014 (6.2 dagen geleden)
@saar85 - “@1stewondertje2014 - “hebben...„
ik had een huid imitatie van obder geen schimmel gelukkig ik heb zalf gekregen clotrimazol heb ik helpt perfect bijna geen last

me meisje voelde ik al bij 13 weken maar nu steeds vaker en nu is het echt schoppen hihi en we zien het nu ook met kleding dan zie je eht schopjes hihi mooi is dat hihi ik ben 4 kilo aangekomen tot nu toesaar85 (6.2 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “hebben mensen nog meer last va...„
Zelf heb ik dat zonder dat ik zwanger ben ook wel vaker gehad,familie kwaal) tijdens mijn eerste 3 maanden zw constant, werd er gek van. Het is een schimmelinfectie, niets helpt ertegen. Iig niet nu ik zwanger ben want het is echt hormonaal. Buiten de zwangerschap om is GynoDactarin een prima oplossing, je hebt ook nog wel zwaardere medicatie.Ik heb de eerste 3 maanden van mijn zw wel 6x medicatie gekocht (ook niet goedkoop) maar werd gek van de jeuk en het branderige gevoel bah! Overigens hielp het miss een kleine week en begon het weer. :( Blij dat de eerste 3 maanden achter de rug zijn! Ik had dit ook lichtelijk bij mijn eerste zw.Cranberries zijn idd goed je kunt ze ook in sommige supermarkten kopen en ergens door heen doen of een shake maken bijvoorbeeld of door yoghurt etc.

Ik ben nu z`n 6 kilo aangekomen. Iedereen vind mij mooi zwanger en vinden mij nog een bescheiden buikje hebben :D dat doet toch weer goed!

Hoe is jullie buikje?

Ik voel ook erg veel levendigheid in de buik en de buik gaat ook op en neer!mama.as (6.4 dagen geleden)
Ik ben de eerste maanden 6 kilo afgevallen, deze zitten er nu eindelijk weer bij dus sta op 0, ben benieuwd hoelang dat gaat duren want ik denk de hele dag aan eten... Als ik iets eet dan ben ik alweer aan het bedenken wat ik later nog meer kan eten... Maar ik ben eigenlijk al lang blij dat ik gewoon weer alles binnen kan houden dus ik geniet er extra van nu!!


mama.as (6.5 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “totaal 4 kilo aangekomen vind ...„
Haha dat heb ik met saucijzenbroodjes....amanda262716 (6.5 dagen geleden)
Net terug van de vk. 1kg aangekomen de afgelopen vier weken, maar waarschijnlijk is dat allemaal vocht wat ik vast hou (gezien m`n dikke handen en onderbenen). Redelijk veel harde buiken en regelmatig hoofdpijn.
Bloeddruk was hoger dan normaal. Ik moet alles goed in de gaten houden. Over 2 weken weer terug komen voor extra controle.
Rond de 30 weken nog een groei echo :-)


amanda262716 (6.5 dagen geleden)
@1stewondertje2014 - “jeetje heb al 2 keer vandaag h...„
Ik heb zo`n vier tot zes keer per dag een harde buik. Niet fijn, maar ja. Is ook niet vreemd bij mij want heb nog 3 koters ;-)1stewondertje2014 (6.5 dagen geleden)
jeetje heb al 2 keer vandaag harde buik gehad iemand ook zo vaak harde buiken gehad


1stewondertje2014 (6.5 dagen geleden)
@aya-12 - “@amanda262716 - “@aya-12 - ?...„
jah dat heb ik ook soms dat het omhoog komt en ff zo blijft en heel langzaam om laag gaat hihi1stewondertje2014 (6.6 dagen geleden)
@aya-12 - “@amanda262716 - “@aya-12 - ?...„
jah dat heb ik ook soms dat het omhoog komt en ff zo blijft en heel langzaam om laag gaat hihi1stewondertje2014 (6.6 dagen geleden)
totaal 4 kilo aangekomen vind het beat netje van me zelf en ik eet best soms vettige dingen hihi heb een pirode gehad dat een week frikadelle broodjes at hihi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. Clen - 14 Nov 2014
 2. deleud - een jongen! - 14 Nov 2014
 3. heppy78 - een meisje! - 14 Nov 2014
 4. ingelianne - 14 Nov 2014
 5. LenS - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2014
 6. mamaFINN - een tweeling!een tweeling! - 14 Nov 2014
 7. ROBINNN2107 - een meisje! - 14 Nov 2014
 8. Eef1989 - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2014
 9. esdaa - een meisje! - 15 Nov 2014
 10. huisjeboompje... - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2014
 11. Jessynmgn - 15 Nov 2014
 12. Liesj - 15 Nov 2014
 13. Lil- leef - 15 Nov 2014
 14. mar550 - een jongen! - 15 Nov 2014
 15. november16 - een jongen! - 15 Nov 2014
 16. ons1stewonder... - een jongen! - 15 Nov 2014
 17. Petroesca - een jongen! - 15 Nov 2014
 18. PH - een jongen! - 15 Nov 2014
 19. Sammie02 - 15 Nov 2014
 20. An-O-Niem - een meisje! - 16 Nov 2014
 21. Cheriindaa - een meisje! - 16 Nov 2014
 22. Esther0505 - 16 Nov 2014
 23. esther195 - een meisje! - 16 Nov 2014
 24. Francoise1989 - 16 Nov 2014
 25. happyhappyhap... - 16 Nov 2014
 26. Jolleke316 - een jongen! - 16 Nov 2014
 27. kimberleydl - 16 Nov 2014
 28. Leeuwke - een jongen! - 16 Nov 2014
 29. Lola01 - 16 Nov 2014
 30. lynnie87 - 16 Nov 2014
 31. Nerdje - Dat is nog een verrassing! - 16 Nov 2014
 32. Roos87 - 16 Nov 2014
 33. sanneraai - 16 Nov 2014
 34. work-in-progr... - 16 Nov 2014
 35. Zwangervande1... - een jongen! - 16 Nov 2014
 36. alexandra89 - een jongen! - 17 Nov 2014
 37. daffieduckiej - een jongen! - 17 Nov 2014
 38. Es80 - 17 Nov 2014
 39. hodo - 17 Nov 2014
 40. Ilovekids - een jongen! - 17 Nov 2014
 41. Jareja - 17 Nov 2014
 42. jonne87 - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2014
 43. kel31 - 17 Nov 2014
 44. liannevanleeu... - een jongen! - 17 Nov 2014
 45. mamavannikkie... - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2014
 46. mirth - een meisje! - 17 Nov 2014
 47. mriek - 17 Nov 2014
 48. Out of the Bo... - 17 Nov 2014
 49. Ukkie-2 - een meisje! - 17 Nov 2014
 50. aapjhu - 18 Nov 2014
 51. deense - 18 Nov 2014
 52. Lilly30 - een meisje! - 18 Nov 2014
 53. MaMa van Dami... - een meisje! - 18 Nov 2014
 54. marielotte - 18 Nov 2014
 55. Marlies1A - een tweeling!een tweeling! - 18 Nov 2014
 56. Meiske1974 - Dat is nog een verrassing! - 18 Nov 2014
 57. mommyF - een meisje! - 18 Nov 2014
 58. Secrett - 18 Nov 2014
 59. Seraicha - 18 Nov 2014
 60. suzy1979 - 18 Nov 2014
 61. Babylove1114 - 19 Nov 2014
 62. Beebnov - 19 Nov 2014
 63. blauwewolk201... - een meisje! - 19 Nov 2014
 64. jedrotje - een jongen! - 19 Nov 2014
 65. Jojo87 - 19 Nov 2014
 66. justc31 - een meisje! - 19 Nov 2014
 67. Yvette22 - Dat is nog een verrassing! - 19 Nov 2014
 68. 1ebaby - een meisje! - 20 Nov 2014
 69. a dream - 20 Nov 2014
 70. BabyJonkie - een jongen! - 20 Nov 2014
 71. Babyloves - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2014
 72. Mamaso - 20 Nov 2014
 73. san-mam - een jongen! - 20 Nov 2014
 74. Suzle - 20 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 23 is van vrijdag 14 November 2014 tot en met donderdag 20 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014