Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid worden



Naam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
23

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 23 begint bij dag 161 en loopt tot dag 168.
Het is je 24e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 30,5 centimeter
Gewicht van je baby: 500 gram


De baby weegt nu ongeveer 500 gram. Het lichaam zal nu sneller groeien dan het hoofdje, waardoor de verhoudingen aan het eind van deze maand bijna hetzelfde zijn als die van een pageboren baby. De nageltjes van het kindje zijn helemaal gevormd.

Het kindje begint nu ook te ademen. Natuurlijk ademt hij nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent hij de echte ademhaling alvast voor na de geboorte.

De longetjes moeten echter nog een stuk verder rijpen.

Het is goed mogelijk dat er al wat vloeistof uit je borsten komt. Dit is colostrum, de eerste 'melk' die de baby binnenkrijgt na de geboorte. (Als je borstvoeding gaat geven). Het is een beetje gelig van kleur. Het is heel normaal dat je dit nu al merkt, maar ook als er niets uit komt tot de geboorte hoef je je geen zorgen te maken.

Colostrum bevat heel veel afweerstoffen en beschermen de baby tegen bacteriën en andere schadelijke invloeden. Vergeleken met de normale voeding, zitten hier veel meer eiwitten, vitamines en mineralen in, en minder vetten en suikers. Het stimuleert de spijsvertering, want het is eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Het zorgt ervoor dat de organen van de baby de afvalstoffen opruimen, die zich tijdens de zwangerschap in zijn lichaampje hebben verzameld.

Pas na een dag of 3 tot 5 zal het colostrum overgaan in melk. De vloeistof wordt dunner en is niet langer meer geel, maar wordt langzaamaan blauwachtig wit. Ongeveer 10 dagen na de geboorte zal het volledig vervangen zijn door de normale moedermelk.

Veel vrouwen krijgen nu last van bloedarmoede. Dit komt omdat je lichaam hard groeit en er veel extra bloed moet worden aangemaakt. Het ijzergehalte van je bloed kan daarom laag zijn. Je kunt je slapjes voelen en af en toe een beetje duizelig zijn. Het ijzergehalte, wat HB gehalte wordt genoemd (Hemoglobine), kan worden getest met een speciaal apparaatje. Daarmee wordt een druppel bloed afgenomen uit je vinger. Is je ijzergehalte te laag, kun je ijzerrijke voeding eten om het weer op peil te krijgen. Als dit niet genoeg is, zijn er ook speciale staalpillen.

Wellicht krijg je nu last van zwangerschapsstrepen, de zogenaamde striae, rode strepen op je buik, borsten, benen en/of billen. Dit komt doordat de huid uitrekt door de snelle groei. Je kunt je huid vet houden met olie of een speciale crème, maar voorkomen kun je het niet. Het is afhankelijk van je huid of je ermee te maken krijgt of niet. Striae blijven altijd zichtbaar. Na je zwangerschap zullen ze lichtroze of wit worden.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

starsparkle (3.7 uur geleden)
Donderdag mag ik weer naar ons meisje kijken vanwege onderzoek waar ik aan mee doe kijk er nu al naar uit al voel ik haar heel heel goed je ziet mijn hele buik bewegen ondanks placenta aan de voorkant.

Maar bij de echo kijken ze elke keer alles na toch wel heel fijn


starsparkle (3.8 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@starsparkle - “Wat een vera...„
Ja het helpt bij mij echt goed ze zijn niet 100% weg maar zeker voor de helft wel alleen die Anita wist ik niet hoe snel hij in de avond uit moest en bij deze geen last van is alleen maar fijn ik draag hem helemaal onder mijn kleding want zonder ondergoed krult hij iets op maar geen last van als ik mijn ondergoed eroverheen doe hij gaat bij mij pas uit als ik naar bed ga en dan eigenlijk mis ik het alweer maar ja kan niet 24 uur



Vlindertje12 (4.4 uur geleden)
@starsparkle - “Wat een verademing ik had eers...„
Hier ook veel harde buiken en ook echt steken als ik wat doe.. Maar buikbanden geven dus echt verlichting? Die draag je toch gewoon onder je kleding?



Vlindertje12 (4.6 uur geleden)
@mir84 - “Vandaag dan eindelijk een week...„
have fun!! Geniet!! xx





mir84 (14.9 uur geleden)
Vandaag dan eindelijk een weekje weg met mijn mannen. Alles staat bijna klaar dus manlief mag zo gaan sjouwen en dan hup de auto in. Op naar de Veluwe:)! Even tot rust komen, door alle stress veel last van rug en harde buiken... Fijne week meiden en tot volgende week!


crissy77 (17.2 uur geleden)
En vandaag gearriveerd bij week 23 :)


ikke24 (1.4 dagen geleden)
Hallo 23 week:) vanmoegen bij verloskundige geweest:) alles was goed:) en de kleine man in mun buik is goed actief!behoorlijk veel laat van maagzuur vooral savonds als ik op bed ga. 15 september ons wondertje weer bekijken:)


lelie1980 (1.4 dagen geleden)
@chris1982 - “@lelie1980 - “Jippie mijn ve...„
Nee 12 weken van te voren. Bij een tweeling is het advies van de bedrijfsarts stoppen rond de 28 weken. Ik werkte al weken halve dagen en ga nu over op 2 halve dagen. Dus praktisch niets meer, maar dan heb ik wel een overgangsperiode. Niet lullig voelen jouw Gezondheid en die van de baby gaat voor. Ik kan ook niet meer dus stop ik ook. Als je doorgaat heb je geen kracht meer voor de rest van de zwangerschap laat staan voor de bevalling en de tijd daarna.



chris1982 (1.5 dagen geleden)
@lelie1980 - “Jippie mijn verlof gaat over 4...„
ga je dan 10 weken voor de datum met verlof? ik ben nu volledig ziekgemeld. voelt heel lullig maar ging echt niet meer..



lelie1980 (1.6 dagen geleden)
Jippie mijn verlof gaat over 4 weken in, helemaal blij. Dat geeft rust.


starsparkle (2.2 dagen geleden)
@snel mamma - “@starsparkle - “@lelie1980 -...„
Ja klopt maar had veel langer levertijd en verzendkosten zijn veel meer en je moet dan tijd gebben km langs te gaan maar toch goede tip voor mensen die dicht bij wonen



lelie1980 (2.2 dagen geleden)
@snel mamma - “@starsparkle - “@lelie1980 -...„
Ah dan kan ik passen. Mijn zwangerschapskleding is inmiddels te klein. Afgelopen week een groeispurt gehad.



snel mamma (2.3 dagen geleden)
@starsparkle - “@lelie1980 - “@starsparkle -...„
Prenetal verkoopt ze ook zag ik



lelie1980 (2.3 dagen geleden)
@starsparkle - “@lelie1980 - “@starsparkle -...„
Thanks voor de info! Ga meteen kijken.



starsparkle (2.3 dagen geleden)
@lelie1980 - “@starsparkle - “Wat een vera...„
Ik heb uitgebreid onderzoek er naar gedaan en heb ze bij www.gewoonborstvoeding.nl vandaan daar zijn de verzendkosten heel laag en volgende dag binnen ze vallen klein heb nu een `s zit lekker wel strak maar vind ik fijn maar zal geen weken meer meegaan heb wel gelijk een m besteld voor als deze te klein eord en voor snachts ze zijn maar 9 euro

Ik had die dure van Anita maar deze zijn zoveel prettiger en heb vandaag al 50% minder harde buiken



lelie1980 (2.5 dagen geleden)
@starsparkle - “Wat een verademing ik had eers...„
Ik heb ook heel veel harde buiken. Kun je die van cariwell gewoon via een website bestellen? Heb je tips welke als er meerdere modellen zijn? Ik kan op dit moment alleen maar liggeb en dat wil ik graag veranderen.



starsparkle (2.5 dagen geleden)
Wat een verademing ik had eerst de buikband van Anita maar die zit echt niet heel lekker de onderkant krult op en als je gaat zitten zit hij echt niet lekker bij je buik nu vandaag die van cariwell binnen gekregen die naadloze wow wat zit dat lekker goeie versteviging buik maar wel erg comfortabel had ik veel eerder moeten hebben.
Hoop nu dag mijn harde buiken minder worden want die heb ik erg veel


MamaVanAnoushka (3.2 dagen geleden)
@maria87 - “@MamaVanAnoushka - “@maria87...„
Dankje, Geniet jij maar lekker van al dat getrappel



maria87 (3.2 dagen geleden)
@MamaVanAnoushka - “@maria87 - “@MamaVanAnoushka...„

Ik hoop dat je jouw kindje snel mag voelen



MamaVanAnoushka (3.2 dagen geleden)
@maria87 - “@MamaVanAnoushka - “@maria87...„
Nee volgens mij moet het nog niet. Vind het wel heel erg jammer voelde me dochter toen toch al wel een paar weken rond deze tijd



maria87 (3.2 dagen geleden)
@chris1982 - “@maria87 - “Voelen jullie oo...„
Geweldig. Ik herkende het meteen van de vorige keer zwanger zijn. Nu ben ik alweer een hele tijd gewend, maar het blijft prachtig. Vooral omdat er nu ook ` contact` te maken is.



maria87 (3.2 dagen geleden)
@MamaVanAnoushka - “@maria87 - “Voelen jullie oo...„
Het kan ook nog even duren toch? Het hoeft nog niet perse, of wel?



MamaVanAnoushka (3.3 dagen geleden)
@maria87 - “Voelen jullie ook zoveel getra...„
Nee helaas nog niet



chris1982 (3.3 dagen geleden)
@maria87 - “Voelen jullie ook zoveel getra...„
ja leuk he :) maar het is nog maar af en toe en dan niet zo lang. maar vind het inderdaad gezellig als ie een beetje ligt te woelen



lelie1980 (3.3 dagen geleden)
@chris1982 - “@lelie1980 - “@snel mamma - ...„
Gedeelde smart, herkenning bij een ander is altijd fijn. We gaan alweer hard naar het derde trimester.





1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?



Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 23:

 1. de 2e - Dat is nog een verrassing! - 21 Dec 2014
 2. denise155 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 21 Dec 2014
 3. Eagle-Linda - een meisje! - 21 Dec 2014
 4. LauraZ - een meisje! - 21 Dec 2014
 5. manoontje93 - 21 Dec 2014
 6. Novalie - een jongen! - 21 Dec 2014
 7. Roosie25 - Dat is nog een verrassing! - 21 Dec 2014
 8. starsparkle - een meisje! - 21 Dec 2014
 9. Vlindertje12 - een meisje! - 21 Dec 2014
 10. AnnetvD - 22 Dec 2014
 11. Assie28 - een jongen! - 22 Dec 2014
 12. babylove25 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Dec 2014
 13. Chablis247 - een jongen! - 22 Dec 2014
 14. frogfairy - 22 Dec 2014
 15. Grean - 22 Dec 2014
 16. iny0 - een meisje! - 22 Dec 2014
 17. Juudjeuhh - een jongen! - 22 Dec 2014
 18. MissMarjolein... - 22 Dec 2014
 19. natasja176 - 22 Dec 2014
 20. Sheila88 - 22 Dec 2014
 21. aardbeirood - 23 Dec 2014
 22. Guppy2 - 23 Dec 2014
 23. lavi - een jongen! - 23 Dec 2014
 24. Mamalu - 23 Dec 2014
 25. nynkepynk - 23 Dec 2014
 26. ralletje - een meisje! - 23 Dec 2014
 27. amy- - 24 Dec 2014
 28. Irisss7 - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 29. mamafloor26 - 24 Dec 2014
 30. michremco - een meisje! - 24 Dec 2014
 31. Mir84 - 24 Dec 2014
 32. xxxRivaxxx - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 33. ~ProudMamma - een jongen! - 24 Dec 2014
 34. Annew1985 - 25 Dec 2014
 35. Caramba - 25 Dec 2014
 36. Digteresje - 25 Dec 2014
 37. eerste-spanne... - een jongen! - 25 Dec 2014
 38. ikke24 - 25 Dec 2014
 39. Jessicaatje - 25 Dec 2014
 40. Jko - een jongen! - 25 Dec 2014
 41. Kers82 - een meisje! - 25 Dec 2014
 42. Kleine28 - 25 Dec 2014
 43. Love-My-BabyB... - een meisje! - 25 Dec 2014
 44. made@tunesia2... - 25 Dec 2014
 45. Mama-van-NF - Dat is nog een verrassing! - 25 Dec 2014
 46. Mireille82 - 25 Dec 2014
 47. Niek7 - een meisje! - 25 Dec 2014
 48. Nyana1988 - 25 Dec 2014
 49. wendyroovers - een meisje! - 25 Dec 2014
 50. 2edroppie - 26 Dec 2014
 51. Angelgirl - een meisje! - 26 Dec 2014
 52. Caitlintje - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 53. chris1982 - een jongen! - 26 Dec 2014
 54. Crissy77 - een jongen! - 26 Dec 2014
 55. dvr - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 56. Lotte90 - 26 Dec 2014
 57. Mama van Lynn... - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Dec 2014
 58. MamaVanMAM - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 59. Rooooom6 - een meisje! - 26 Dec 2014
 60. sabje2 - 26 Dec 2014
 61. silviaah - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 62. 2boys2 - een meisje! - 27 Dec 2014
 63. AKL25 - een meisje! - 27 Dec 2014
 64. Amandaahtje - een meisje! - 27 Dec 2014
 65. ditendatjes1-... - 27 Dec 2014
 66. Fay30 - een meisje! - 27 Dec 2014
 67. jennitje - een jongen! - 27 Dec 2014
 68. LEIN222 - een meisje! - 27 Dec 2014
 69. MamaVanNoaCha... - een meisje! - 27 Dec 2014
 70. missnicd - een meisje! - 27 Dec 2014
 71. SuzanneS - een jongen! - 27 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 23 is van zondag 21 December 2014 tot en met zaterdag 27 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014