Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
21

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 21 begint bij dag 147 en loopt tot dag 154.
Het is je 22e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramTen opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mama.van.iva (5.1 uur geleden)
Ik blijk verzakte blaas te hebben dat voel ik zitten als ik op wc zit.ik weet niet of het blaasontsteking kan zijn? Dan voelt het ook of je steeds moet plassen. Ik heb al 2 keer mijn urine laten controleren beter te vaak dan te weinig. Ik heb al heel vroeg veel harde buiken


Mevrouw026 (8.3 uur geleden)
@mama.van.iva - “@Mevrouw026 - “@mama.van.iva...„
gek he, als ik op de wc zit krijg ik zo`n gevoel als alsof ik aandrang voel terwijl ik niet hoef, zo drukkend.Bij mijn dochter niet gehad. Ik had er met mijn vk over en die kende het niet:SMevrouw026 (8.5 uur geleden)
Hier midden in een verhuizing, maandag de sleutels gekregen dus midden in het behangen enz! Ik hoop dat we over een weekje of 2 de babykamer kunnen doen! Kamer van ons eerste kindje wordt wel gaaf!


ikke87 (8.6 uur geleden)
Hier ook nog niks gedaan. We zijn de zolder aan het verbouwen. Dan gaat grote zus naar de grote kamer en kleine zus op de babykamer. Ga de nieuwe kamer ook pas laten brengen in november
DebkeC (8.7 uur geleden)
Littlefeetje..hartelijk bedankt voor de tip voor het schaambot recht te zetten..wat een opluchting..mij heeft het zo goed geholpen...ik voel het nog, maar nu is het een kwaaltje op de achtergrond geworden en ben ik weer mobieler ...thanx


bella25 (9.9 uur geleden)
Ben ook nog niet bezig met de babykamer. Eerst moeten de kamers van mijn jongens klaar en daarna de babykamer.


tharealmaaike (14 uur geleden)
Wij zijn ook nog helemaal niet klaar! Kamer moet eerst nog leeg..Daar zijn we nu mee begonnen. Daarna nog schilderen en/of behangen. Zou ook wel verder willen zijn maar vriendlief is nogal druk met werk! En ik heb er steeds geen puf voor..


rianniepannie (15.3 uur geleden)
Ik vind t heel raar om nu nog helemaal niet met een kamertje bezig te zijn.. maar we zitten nog in de middle of een aankoop van een huis.. even wachten of de hypotheek wordt goedgekeurd en zodra we dan de sleutel hebben meteen 3 kinderkamers maken (2 voor de oudsten en 1 voor de baby) en beneden nog wat schilderen en klaar... Dus tsja.. wel apart..


Romaatjes (15.9 uur geleden)
Nou ja...dat onwerkelijke gevoel heb ik ook haha. Lijkt mij echt zo gek om straks met z`n drietjes te zijn...maar z`n kamertje is zo goed als klaar, dus :D Moeten alleen nog een matrasje en gordijnen.


tharealmaaike (16 uur geleden)
@Romaatjes - “Hebben jullie nou ook dat jull...„
Jep heb ik ook! Kan aan de ene kant niet wachten maar besef dat ik die tijd zelf ook echt nog nodig heb..het is allemaal soms nog zo onwerkelijk! Kan me gewoon niet voorstellen dat we straks met z`n drietjes zijn. Ik probeer niet af te tellen btw, duurt nog zolang! Ik probeer wel echt te genieten van alle leuke bijzondere momentjes..het bewegen van mijn kindje, echo`s, eerste aankopen etc. Maar kijk ook heel erg uit naar verlof. De feestmaand december is het dan en dan mag ik gaan aftellen!rianniepannie (16.3 uur geleden)
Zou niet te vroeg beginnen met aftellen.. duurt t zo lang van...


Romaatjes (16.3 uur geleden)
Hebben jullie nou ook dat jullie de dagen/ weken tot het verlof aftellen? Ik heb dat wel heel sterk haha. Als ik vandaag heb gehad, moet ik nog 14 weken


Romaatjes (16.3 uur geleden)
@rianniepannie - “Wow, komt niet vaak voor dat i...„
Geniet er lekker van! Ik zit op het werk. Later begonnen dan de planning, vanwege de gebeurtenissen op de A12. Moet dus nog 3,5 uur :-(rianniepannie (16.4 uur geleden)
Wow, komt niet vaak voor dat ik beide kids tegelijk op bed heb..
heb al zo`n 40 min op bed gelegen zelf, maar echt slapen lukt niet (heb ik vet lang voor nodig en moet dan steeds plassen als ik op mn rug lig)..
dus tsja mn bed maar weer uitgegaan en dan ga k zo maar een wasje ophangen ofzo... Lekker die rust


deroos (20.2 uur geleden)
@rianniepannie - “@deroos - “Heeft iemand zich...„rianniepannie (21.2 uur geleden)
@deroos - “Heeft iemand zich al aangemeld...„
Had er eigenlijk nog nooit zo over nagedacht.. en dit is al mn 3e kindje.. maar vindt t wel een goed initiatief dus zal de website eens bekijkenderoos (1.2 dagen geleden)
Heeft iemand zich al aangemeld voor doneren van stamcellen uit de navelstreng? Ik heb zojuist een aanvraag ingediend, hopelijk nog op tijd... Ik zit in week 39, maar ze vragen de aanvraag bijtijds te doen, vandaar even in jullie week!


Wel een goede zaak lijkt me! Voor wie het interessant lijkt: www.navelstrengbloedbank.nllittlefeetje (1.4 dagen geleden)
@DebkeC - “Ik hoor regelmatig over banden...„
Eventjes plat op je rug gaan liggen met opgetrokken knieën maar wel met beiden voeten op de ondergrond. Dan vervolgens rustig je knieën naar buiten laten vallen.. Dan wordt je schaambot ff weer recht gezet. Je kan ook eventueel naar een chiropractor.. Daar zweer ik bij! Bij mij is t meer een stekend/brandend gevoel op m`n schaambot.

Rusten doe ik al genoeg.. Heb vakantie :)DebkeC (1.5 dagen geleden)
Ik hoor regelmatig over bandenpijn en bekkeninstabiliteit..hier heb ik geen last van..wel heb ik een enorme pijn aan mijn schaambot, net of iemand me een flinke trap verkocht heeft, dik voel het bij iedere stap ,op 1 been staan om mijn broek aan te doen doet zo zeer, zelfs als ik zit en beweeg of draai in bed...nog iemand..verder nergens last van en de 24 krijg ik de 20 weken echo..ben benieuwd


rianniepannie (1.5 dagen geleden)
@romaatjes: ik ga er het geld niet voor uitgeven maar ik was de gelukkige dat ze een nieuw apparaat hadden bij 20 weken echo en dus bij mij even allerlei functies gingen testen waaronder de 4d functie hihi.. Dus heb m al (gratis) gehad. He he.. maar t hele gezichtje was helaas niet in beeld... navelstreng en armpje ervoor e.d. maar klein beetje heb ik t wel kunnen zien..
maar ik heb toch liever gewoon de echte baby whaha.. met zo`n 4d kan k ook nog niet veel
@angie: spannend dus nog even!
@littlefeetje: rusten? geen idee weinig last vanRomaatjes (1.5 dagen geleden)
@rianniepannie - “@romaatjes: haha dat hadden ze...„
Geen commentaar
Op de echo was het zelfs duidelijk voor mij te zien en ik heb echt moeite met een echo goed bekijken hoor...
Ga jij een 3D / 4D echo laten maken? Ik ben er nog niet over uit. Ergens is het wel leuk om te weten hoe hij eruitziet, maar ik vind die echo`s er wel gek uitzien haha...Angiee (1.6 dagen geleden)
Hier de 20 weken echo op zich goed. Er is 1 klein dingetje gezien, de linker nierbekken is 1 mm groter dan de norm. Hierdoor krijgen we bij 32 weken een extra echo om te controleren of dit wel weer in de norm is. Echoscopiste en internet heeft ons wel wat gerust gesteld. Het komt steeds vaker voor dat dit soort dingetjes worden gezien, omdat ze steeds meer zien op de echo. 9 van de 10 keer is het een moment opname en ziet het er bij de 32 weken weer helemaal goed uit. Dat hopen we dan maar :)


mama199 (1.7 dagen geleden)
Straks met vriendlief naar gemeentehuis om de erkenning te regelen van ons kleine mannetje. En morgenmiddag naar de verloskundige voor controle:) nu even lekker genieten van het mooie weer samen met mijn meisje:)


littlefeetje (1.7 dagen geleden)
wat doen jullie tegen de bandenpijn?
Had t bij m`n dochter niet zo erg wat ik me kan herinneren. Nu ook iedere avond harde buiken en vanmorgen echt krampen. Onder de douche trok het weer weg gelijk.


rianniepannie (1.7 dagen geleden)
@romaatjes: haha dat hadden ze bij mijn 2e wel gedaan toen en ik had m gewoon op FB gezet (ze had erbij geschreeven zoon en omcirkeld... en nog vroegen mensen wat t werd en dat ze t niet zagen.. lol)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 21:

 1. Amille - 25 Jan 2015
 2. babym - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015
 3. Caroken - 25 Jan 2015
 4. Eva35 - 25 Jan 2015
 5. JS-86 - 25 Jan 2015
 6. Keldep87 - 25 Jan 2015
 7. kristel1982 - een jongen! - 25 Jan 2015
 8. K~rin - 25 Jan 2015
 9. Liefde~ - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015
 10. Mamagiess - een meisje! - 25 Jan 2015
 11. Maris87 - een jongen! - 25 Jan 2015
 12. moekeS - 25 Jan 2015
 13. Orchideetje3 - een jongen! - 25 Jan 2015
 14. tanerle - 25 Jan 2015
 15. Thea75 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015
 16. ~shanabramkay... - 25 Jan 2015
 17. 84miss84 - 26 Jan 2015
 18. Angiee - een meisje! - 26 Jan 2015
 19. Jolienvh1 - een jongen! - 26 Jan 2015
 20. kathytheresia - Dat is nog een verrassing! - 26 Jan 2015
 21. linzjuh - 26 Jan 2015
 22. littl - 26 Jan 2015
 23. mama199 - een jongen! - 26 Jan 2015
 24. mamamarl - een meisje! - 26 Jan 2015
 25. mamapascalle - 26 Jan 2015
 26. marai83 - 26 Jan 2015
 27. Mevrouw026 - een jongen! - 26 Jan 2015
 28. minimuis3 - een meisje! - 26 Jan 2015
 29. Shanice21 - 26 Jan 2015
 30. trotsemamavan... - een jongen! - 26 Jan 2015
 31. (Ons wondertj... - 27 Jan 2015
 32. anneanton - een meisje! - 27 Jan 2015
 33. Bella25 - een jongen! - 27 Jan 2015
 34. fence - 27 Jan 2015
 35. Lilly242 - 27 Jan 2015
 36. MaartjeA - Dat is nog een verrassing! - 27 Jan 2015
 37. mamavanMelle - 27 Jan 2015
 38. muis2 - 27 Jan 2015
 39. ons mupke - Dat is nog een verrassing! - 27 Jan 2015
 40. rianniepannie - een jongen! - 27 Jan 2015
 41. tharealmaaike - 27 Jan 2015
 42. Trotse fz - Dat is nog een verrassing! - 27 Jan 2015
 43. twinkle84 - een jongen! - 27 Jan 2015
 44. 1~2 - 28 Jan 2015
 45. CS82 - een meisje! - 28 Jan 2015
 46. ekmaf02 - 28 Jan 2015
 47. jennyfahmy - 28 Jan 2015
 48. Lindelijntje - een jongen! - 28 Jan 2015
 49. mama.van.N.en... - 28 Jan 2015
 50. mamavan8 - een jongen! - 28 Jan 2015
 51. Romaatjes - een jongen! - 28 Jan 2015
 52. Tammie29 - een jongen! - 28 Jan 2015
 53. ambrellaa - een jongen! - 29 Jan 2015
 54. AstridH - een meisje! - 29 Jan 2015
 55. Biscuitje - een meisje! - 29 Jan 2015
 56. Cardin - 29 Jan 2015
 57. debkeC - 29 Jan 2015
 58. FranL - 29 Jan 2015
 59. inni - 29 Jan 2015
 60. juul1234 - een jongen! - 29 Jan 2015
 61. littlefeetje - een meisje! - 29 Jan 2015
 62. mama-2O1O-2O1... - Dat is nog een verrassing! - 29 Jan 2015
 63. MiriamW - een jongen! - 29 Jan 2015
 64. MVCR - een meisje! - 29 Jan 2015
 65. Ons2ekruimelt... - een meisje! - 29 Jan 2015
 66. Romaatje - Dat is nog een verrassing! - 29 Jan 2015
 67. Theemuts3 - 29 Jan 2015
 68. belly - 30 Jan 2015
 69. ikke87 - een meisje! - 30 Jan 2015
 70. Ingske1207 - 30 Jan 2015
 71. Janet86 - een meisje! - 30 Jan 2015
 72. MamaVanGiovan... - een jongen! - 30 Jan 2015
 73. Marrw - 30 Jan 2015
 74. Missje - 30 Jan 2015
 75. moedertje26 - Dat is nog een verrassing! - 30 Jan 2015
 76. NamelessChike... - een meisje! - 30 Jan 2015
 77. Citymum - 31 Jan 2015
 78. IreBri - 31 Jan 2015
 79. Kietje - een jongen! - 31 Jan 2015
 80. Kraura - 31 Jan 2015
 81. liesa - 31 Jan 2015
 82. Lievje - een jongen! - 31 Jan 2015
 83. Mama van Ferd... - een jongen! - 31 Jan 2015
 84. moedertjevan1 - Dat is nog een verrassing! - 31 Jan 2015
 85. Tammy84 - een jongen! - 31 Jan 2015
 86. wondertjex - 31 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 21 is van zondag 25 januari 2015 tot en met zaterdag 31 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014