Week 21

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je 22e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gram< Week 20Week 22 >Week 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.

< Week 20Week 22 >


Reacties (11)  Verversen


 • Poohke

  vandaag de 20 weken echo gehad (ben nu 21+3) , wij krijgen 100% een dochtertje hihi !

  Ze is helemaal goedgekeurd :D ons prinsesje is nu 15.5 cm groot en weegt 409 gram ...

  ook gaat ze heel sportief zijn volgens de dokter haha ze lag met haar benen helemaal over haar hoofdje (zie foto echo op mijn pagina) de dokter moest er zelf mee lachen , een prima ballerina zei hij

  en hoe sommige kindjes zo in een buik kunnen zitten is toch echt raar hé :D vond het geweldig om te zien !! wij zijn dus super tevreden ouders <3

 • proudmom24

  Mooie buik moeite met de draai vinden in bed liggen wie heeft hier tips voor?

 • elbereth

  pff, ik heb het nu al lastig met kousen en schoenen aandoen, dat wordt wat zeg :)

 • Little-Heaven

  Mijn partner voelt de kleine volop bewegen al, als hij zijn hand op mijn buik legt, het is een krachtig madammeke bij ons.

 • mammie1234

  Joepie vandaag hoor ik officieel ook bij de 21 weken groep! Ik voelde de kleine Al heel vroeg en nu vandaag voelde ik duidelijk dat ze de hik had hihi zo zalig heb dat gevoel echt gemist

 • vanessa1607

  Overzichtje staat er ook weer bij, helemaal onderin

 • Haasje79

  Wij hebben nu bijna 2 weken terug de 20 weken echo gehad. Alles zag er goed uit. En de kleine voel ik gelukkig ook al een tijdje. Wel onderin, want de placenta ligt hoog aan de voorkant.

 • gonzo

  Dit is wel fijn ja.. heb ik wel gemist..
  Morgen hebben wij onze 20 weken echo van onze derde spruit ons mooie meisje.

 • Vlaflip

  Ja, ben benieuwd of dit gaat werken.
  Heb vorige week prachtige 20-weken echo gehad en sinds deze week voel ik de baby ook geregeld: erg fijn

 • Haasje79

  Wat een pret! We kunnen weer met elkaar de weken volgen. Dat scheelt een boel bijhoudwerk wanneer je waar wat kan schrijven en wie er met je week meegaan. Alleen nog een overzichtje welke dames er actueel bij deze week horen en het is weer als vanouds!