Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
21

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 21 begint bij dag 147 en loopt tot dag 154.
Het is je 22e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramTen opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Doublefun (5.5 uur geleden)
Oooooooooh onrustige benen !!! Word er gek van ...


AnnemiekP (20.1 uur geleden)
Hallo week 21!! Heb `pas` de 17de weer een echo. Nog geen glucosetest gedaan, ben benieuwd of ik ook moet. Wel voel ik de beeb al elke dag sinds 2 weken. Met voelen bedoel ik dan de plopjes. Gisteren lag ik op mijn rug en ik voelde gewoon iets keihards als ik op mijn buik duwde, dat was vast de vruchtzak? Nog niet eerder gevoeld omdat de baby vrij achter ligt. Zelfs mijn man vond het superhard
Fijne dag allemaal!


robijntj (1.4 dagen geleden)
Vandaag de 20 weken echo gehad. Alles was goed Zo blij


sunny1981 (4.2 dagen geleden)
@volhouder - “@sunny1981 - “Vanmorgen verl...„
De uitslag van het bloed na 1 en 2 uur na het suikerwater komt via het lab en hoor ik volgende weel via de verloskundige.

volhouder (4.2 dagen geleden)
@sunny1981 - “Vanmorgen verloskundige gewees...„
Ja, 5,3 is netjes hoor. Weet je niet wat hij was na dat water? Ik ben nog niets aangekomen! :)madelief81 (4.4 dagen geleden)
@sunny1981 - “Vanmorgen verloskundige gewees...„
Ik vijf kilo. Ik lijk nu ook wat vocht vast te houden met de warmte..sunny1981 (4.4 dagen geleden)
Vanmorgen verloskundige geweest, helemaal goedgekeurd!Ook doorverwezen voor glucosetetest. Meteen doorgegaan voor de test, vond het meevallen ondanks de hitte, suikerwater niet lekker maar gewoon snel weg drinken!
Nu afwachten wat de uitslag is, mijn nuchtere suiker waarde was 5.3 dat is netjes toch?
Hoeveel zijn jullie inmiddels aangekomen??


ummlina (4.7 dagen geleden)
Hallo week 21, we zijn over de helft
Bij mijn verloskundige wordt standaard de Suikertest aangeboden. Helaas ben ik dus ook de beurt zie er best tegenop daar het nuchter moet en ik daardoor al misselijk en duizelig aan de test moet beginnen, zucht


Zwanger van nr3 (5.3 dagen geleden)
@tweestreepjes - “Goh wat ben ik blij dat mijn w...„
Ik werk maar 2 dagen in de week voor maar een paar uurtjes.. Maar merk dat ik zo kapot ben als ik van me werk kom... Slaat echt nergens op.. Ik had het gevoel dat toen ik van me dochter zwanger was ik veel meer energie had..tweestreepjes (6.4 dagen geleden)
Goh wat ben ik blij dat mijn werkdag er voor vandaag op zit. Als ik thuis kom, moet ik echt gaan liggen. Nog drie daagjes werken en dan zit deze werkweek er ook weer op. Zijn er meer dames die het moeilijk hebben?


Zwanger van nr3 (6.8 dagen geleden)
@Troste-moeder - “Hoe gaan jullie om met dit wee...„
Ik heb met dit weer ook elke dag een badje staan voor de kids.. Gisteren had ik het zo warm, dat ik er ook maar in ben gegaan.. Nou, dat had ik veel eerder moeten doen.. Ben er denk ik een half uurtje ingeweest.. Helemaal ondergedompeld in het ijskoude water en was uren lang afgekoeld!!Ruyataner (7.2 dagen geleden)
Bedankt voor de reacties
nee geen test heb wel 8juli controle dan ga ik een doorverwijzing vragen naar dietist en uiteraard onderzoek naar suiker


volhouder (7.5 dagen geleden)
@Ruyataner - “Hoi dames . Ik heb een vraag i...„
Heb je geen suikertest afspraak gehad? Meestal wordt die rond de 24 weken gedaan. Ik heb bij de eerste ook zwangerschapssuiker gehad en met een dieet was het in het begin nog wel te doen, maar op een gegeven moment at ik echt bijna geen koolhydraten meer (je mag per keer iets van 20 hebben) dat het niet meer ging! Ik viel gewoon af, omdat ik maar niet wilde spuiten, maar het moest! Achteraf viel het allemaal wel meer hoor, behalve dat ik wel honger had en echt moest zoeken naar dingen waar geen koolhydraten is zaten. Mijn dochter woog maar 3,5 kg en werd met 38 weken geboren. Ik werd ook doorgestuurd naar een dietiste waar ik 1 afspraak mee had en je alles uitlegd en je dus een dieet mee geeft en wat je wel `onbeperkt` mag eten etc. (Ik heb toen heel veel kaas gegeten haha) Ik zou er dus wel even achteraan gaan en anders via je huisarts? Succes!meay (7.7 dagen geleden)
@Ruyataner - “Hoi dames . Ik heb een vraag i...„
Je hoeft je geen zorgen te maken. Als je nu een beetje op jouw voeding let, dan kan je het nog zo lang mogelijk uitstellen. Belangrijk is regelmaat, letten op de koolhydraten (deze goed verdelen over de dag), en aandacht voor voldoende vezels. Als je meer info wil, kan ik je die geven. Stuur anders een prive bericht.Ruyataner (7.7 dagen geleden)
Hoi dames . Ik heb een vraag ik maak me een beetje zorgen ik had net de 20wkn echo en ze zei dat de baby ok is maar dat ik teveel vruchtwater had en de baby groeit te snel wat duidt op een aankomend diabetes. K mag geen suiker zoet meer absoluut niet maar.verder zei ze ook niks... ja en toen?
Moet ik me nou zorge maken?


Troste-moeder (7.8 dagen geleden)
Hoe gaan jullie om met dit weer heb een kleine meid lopen van 1,5 en die zit heerlijk in badje de hele dag en ik zit met mijn voetjes in water in de schaduw


mikkey (9.2 dagen geleden)
@mama van A-M-Z - “Ik voel mn meisje nu steeds al...„
Hier soms heel hoog en soms heel laag, op t moment voelt het alsof t tegen mn ribben aantrappelt maar soms ook echt superlaag onderin mn buik! Gek wel dat in de omschrijving staat dat je baarmoeder tot aan je navel komt, terwijl met 20 wk echo de vk al tegen me zei dat ik 2 vingers boven mn navel zat.. En precies op schema!! Wel genieten van t geschop hahaRenelora (10.7 dagen geleden)
@Jill mama van 1 - “He lieve meiden, Bedankt voor...„
Wat een verhaal! Gelukkig hebben ze voor een deel kunnen zien hoe het zit. Veel succes en sterkte met de vruchtwaterpunctie en het wachten op de uitslag. Hopelijk mag het meevallen en is het inderdaad `alleen` een omgekeerd piemeltje. Wel fijn dat de artsen de kleine zo goed in de gaten willen houden.Jill mama van 1 (10.7 dagen geleden)
He lieve meiden,
Bedankt voor jullie lieve reacties!

Gister de halve dag in het Erasmus geweest. De uitslag is bizar... Ons meisje blijkt inderdaad voor 99% zeker een jongen! Een zoals nu verder te zien, helemaal gezonde knul met een omgekeerd piemeltje!!!! Dit gebeurd in nederland een keer of 4/5 per jaar, rn nu bij ons... Je moet het zeg maar zo zien, als hij plast plast hij tegen zijn anusje. Een anusje heeft hij gelukkig wel.
Wat nu volgt, want we zijn er nog niet. Aanstaande maandag krijg ik een vruchtwaterpunctie. Hieruit willen ze kijken of alle chromosomen kloppen en er dus verder echt geen verborgen afwijkingen zijn. En uit het vruchtwater halen ze ook of het qua genen ook een jongetje is en niet een meisje van binnen met een totaal niet kloppend piemeltje erbij. Gelukkig is deze kans miniminmaal omdat ze geen vagina of baarmoeder zien. Het is dus zo goed als zeker dat het jongetje is, omdat het piemeltje aan de buitenkant al zo goed gevormd is, maar artsen willen zekerheid zodat ze straks geen mooie piemel knutselen op een meisje... De eerste uitslagen komen as woensdag al, en de rest moet binnen 2 weken binnen zijn. Hopelijk is de uitslag helemaal goed en is het qua genen ook gewoon een jongen, want hoe minder ingewikkeldheid, hoe `makkelijker` straks de operaties zijn.
We hebben een reeks aan echo`s in het Erasmus ook, zodat ze de groei van het complete geslachtsdeel kunnen volgen. Ze hopen op een flink gegroeide piemel met 38 weken want hoe groter hoe meer weefsel, hoe beter het rechtgezet kan worden. Erg positief is al dat hij voor een baby van 21wk met deze aandoening al een flink lang piemeltje heeftHopelijk blijft ie goed groeien!
Wat ze ook hopen te gaan zien al voor de geboorte, zijn zaadballen en zaadleiders. Want hopelijk gaat/is de binnekant van het geheel wel goed ontwikkeld want daar kan niet aan geknutseld worden...
Verder krijgen we veel gesprekken over hoe nu verder en wat ons straks ongeveer te wachten zal staan.
Als de kleine geboren is volgen er meerdere operaties. Direct of later, dat ligt aan het functioneren van het geheel.
Allemaal zoooo spannend, wat een verhaal!

Wij zijn deels opgelucht doordat we best wat duidelijkheid hebben gekregen. Nu eerst op naar maandag, vruchtwaterpunctie valt in uitvoering mee en wordt veel uitgevoerd, maar blijft een risico.
Maar ik heb vertrouwen!!


tweestreepjes (11.8 dagen geleden)
@Jill mama van 1 - “Hey meiden, Wat fijn dat he...„
Goh, ik heb even naar je foto gekeken en heb het ook nooit gezien, maar ik ben dan ook geen dokter. Ik hoop dat jullie vandaag antwoorden krijgen en vooral dat jullie goed nieuws krijgen.lin32 (12.3 dagen geleden)
@Jill mama van 1 - “Hey meiden, Wat fijn dat he...„
Hey meis, ik had even gekeken en het ziet er inderdaad raar uit.. Hoop dat het niks ernstigs is en dat alles goed komt.. Heel veel sterkte..Jill mama van 1 (12.4 dagen geleden)

Hey meiden,

Wat fijn dat het goed gaat met julie en dat jullie mooie 20 weken echo`s hebben gehad! Gefeliciteerd iedereen!

Ik gooi toch mijn verhaal er maar even uit...
Ik heb afgelopen maandag de 20wk echo gehad en helaas blijkt er iets niet goed. Ze hebben iets onverklaarbaars gezien bij het geslachtsdeel. Met 16weken hebben we een geslachtsecho gehad en daarop was volgens de echoscopiste een meisje te zien. Nu blijkt het ineens 1 groot raadsel, tijdens de 20wk echo kon de dame er geen meisje uit halen, ook geen jongen. En dat het overklaarbare deeltje wat oplicht, ergens aanhangend bij het geslachtdeel.
We zijn doorgestuurd naar een ziekenhuis waar nog een echo is gemaakt door een gyneacoloog en een arts. Deze hebben bevestigd dat ze `iets` hebben gezien bij het geslacht, maar ook zij weten niet wat het is.
We zijn gelijk doorgestuurd naar het Erasmus, en daar hebben we morgen weer een echo. De gemaakte echofoto`s en film wordt dan, hopelijk gelijk maar waarschijnlijk later bekeken door een heel team. Hopelijk komen ze er dan achter WAT het is, wat ze daaraan kunnen doen (na de geboorte) en ze hopen daar te zien watt het geslacht is.
Echt wat een hel dit! Het kan ook samenhangen met een syndroom, maar aangezien het kindje verder echt hélemaal gezond is is deze kans niet zo heel groot...
Klinkt iemand dit toevallig bekend? Vrienden bekende etc etc? Ik zal de foto`s op mijn profiel zetten. Alle reacties zijn welkom!!

Liefs Rollercoaster Radeloos


lin32 (12.4 dagen geleden)
@Troste-moeder - “Prenatal heeft ook leuke jurkj...„
Thnx voor de tip!!! Ga even kijken.. Heb gelukkig nog 2 maandjesikke11 (12.5 dagen geleden)
@lin32 - “Hoi meiden wie weet er een leu...„
http://www.bellyfashion.nl hebben ze wel alleen maar merk kleding weet je buget niet maar staan hele mooie jurken op!ikke11 (12.8 dagen geleden)
@lin32 - “Hoi meiden wie weet er een leu...„
http://www.bellyfashion.nl hebben ze wel alleen maar merk kleding weet je buget niet maar staan hele mooie jurken op!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 21:

 1. -Mama-van-S- - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 2. bloempje1985 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 3. cactusgirl - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 4. Doublefun - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 12 Nov 2015
 5. Fgs - een meisje! - 12 Nov 2015
 6. pinguin28 - 12 Nov 2015
 7. Robijntj - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 8. Ekna80 - 13 Nov 2015
 9. KaBam - een jongen! - 13 Nov 2015
 10. madebydana - 13 Nov 2015
 11. NiToFle - 13 Nov 2015
 12. Tania- - 13 Nov 2015
 13. UmmLina - een meisje! - 13 Nov 2015
 14. xxAnneliesxx - 13 Nov 2015
 15. *miertje* - 14 Nov 2015
 16. -vrolijkemama... - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2015
 17. D83 - 14 Nov 2015
 18. Dahlia. - een jongen! - 14 Nov 2015
 19. Garnaal - een meisje! - 14 Nov 2015
 20. Irene-91 - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2015
 21. marlon35 - 14 Nov 2015
 22. Suzan1990 - een meisje! - 14 Nov 2015
 23. futuremamamel - een jongen! - 15 Nov 2015
 24. Kim1919 - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2015
 25. mathilda22 - een meisje! - 15 Nov 2015
 26. MMvdW - een jongen! - 15 Nov 2015
 27. moniquevdelse... - 15 Nov 2015
 28. Sweet novembe... - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2015
 29. Trotse ouders... - een meisje! - 15 Nov 2015
 30. watervrouw86 - een meisje! - 15 Nov 2015
 31. xlunax - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2015
 32. Jannus83 - een jongen! - 16 Nov 2015
 33. Jasmijn2012 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 16 Nov 2015
 34. jo1980 - 16 Nov 2015
 35. Merelmerle - Dat is nog een verrassing! - 16 Nov 2015
 36. Miss-Roses - een jongen! - 16 Nov 2015
 37. wonder7 - een jongen! - 16 Nov 2015
 38. 1ste spruitje - 17 Nov 2015
 39. AnnemiekP - een jongen! - 17 Nov 2015
 40. Daniii - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2015
 41. elmara - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Nov 2015
 42. gientje4 - 17 Nov 2015
 43. joline22 - 17 Nov 2015
 44. kirmizi_gelin... - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2015
 45. Krukje1 - 17 Nov 2015
 46. BeeZ - een jongen! - 18 Nov 2015
 47. Bessie24 - een meisje! - 18 Nov 2015
 48. Lidewij9 - 18 Nov 2015
 49. Theotje - een jongen! - 18 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 21 is van donderdag 12 November 2015 tot en met woensdag 18 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014