Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

dsvo (8 minuten geleden)
@ons 2de wondertje - “Een domme vraag denk ik maar i...„
Menstruatie begint als je echt helderrood bloed begint te vloeien. Ik heb ook altijd een paar dagen voor mn menstruatie wat bruine afscheiding met soms wat bloed maar dat is dan nog niet mn menstruatie.. Die begint bij mij helaas altijd met behoorlijk buikpijn.2ehummeltje (1.4 uur geleden)
@jss - “Pfff vind het wel lang duren d...„
Herkenning! Hier 3 en half week geleden door middel van medicijnen de miskraam opgewekt. Doordat ik vrij hevige medicijnen heb gehad moeten wij ook wachten op een eerste menstruatie. Frustrerend ook dat je wat moet gebruiken om zwangerschap te voorkomen, terwijl je zo graag zwanger wilt worden. Volgende week dinsdag 4 weken later van verliezen van de vrucht. Wat zal ik blij zijn als ik weer ongesteld ben, haha niet voor te stellen dat je daar blij mee kunt zijn he;)jss (2.9 uur geleden)
@silvia3131 - “@San27 - “@silvia3131 - “@...„
In mijn beleving nog steeds langzaam hahasilvia3131 (8.2 uur geleden)
@San27 - “@silvia3131 - “@San27 - “@...„
Dank je !!! Veel plezier woensdag. Ik vind de weken nu wel heel snel gaan of ligt dat nu aan mijn. Xx

jss (11.6 uur geleden)
@mamajo7 - “@jss - “@mamajo7 - “Hallo ...„
Dat is wel apart dan ja dat je al een aantal keer ongi bent geweest... Denk dat zo`n zwangerschap meer met je lichaam doet dan dat we denken.... Ook al is het maar een paar weken zwanger..Dit was ook mijn 4e zwangerschap ik heb al 3 kinderen... Ik ben wel heel benieuwdhoelang het duurt voordat ik ongi wordt!! En dan kunnen we er weer voor gaan! Alleen als ik er dan aan denk dat je dan weer zo lang verder bent.... Denk dat het puur de teleurstelling is dat het niet goed is gegaan en je toch graag zwanger wilt zijn...
Maar ik moet niet zeuren een vriendin van mij is al jaren bezig en daar lukt het niet bij...mamajo7 (12.8 uur geleden)
@jss - “@mamajo7 - “Hallo allemaal, ...„
Ja, was heel raar. Heb een curretage gehad, en ben afgelopen maanden ook normaal ongi geweest. Ik heb 1 dochter van 2,5 en dit zou mijn 4e zwangerschap worden. En jij? Tuurlijk komt het goed, ken alleen mn eigen lichaam zo niet!jss (13.8 uur geleden)
@~Indy~ - “@jss - “@~Indy~ - “@jss - ...„
Ach ja zal idd de ouderdom wel zijn!
Is natuurlijk ook wel aardig ouderwets dat je moet trouwen voor je kinderen krijgt!
Ondertussen wel getrouwd dus nu zou het vast mogen haha!
Ik vind het idd belangrijker dat je van elkaar houdt en idd dat je vecht voor je relatie ook voor je gezin!
Een vriendin van mij heeft 4 kinderen en is bij haar vriend weg gegaan voor een ander...ik kan daar echt niet bij....
Maar er zullen vast ook wel genoeg relaties zijn waar ze zich dood ongelukkig voelen en waarbij het misschien beter is als ze apart verder gaan...
Maar daar kan ik niet over oordelen...
Maar denk dat de.meeste hier wel blij zijn met hun relatie anders ga je niet voor zo`n klein wondertje!~Indy~ (14.4 uur geleden)
@jss - “@~Indy~ - “@jss - “Leuk om...„
Barbaren... Wat erg!!! (Ik ben zelf niet gelovig opgevoed) en daarom begrijp ik ook niet dat je per se getrouwd moet zijn om kinderen te mogen krijgen. (Ik ben wel van mening dat je wel bij de man moet blijven met wie je kinderen krijgt, mits hij wel normaal is he )

Mijn oma is echt een lieverd, maar kan tegenwoordig echt aparte opmerkingen maken. Ouderdom... zal me benieuwen hoe ze zal reageren als ik vertel dat ik zwanger benjss (18 uur geleden)
Pfff vind het wel lang duren dat we moeten wachten totdat ik eerst ongi moet worden duurt nog anderhalve maand voordat we kunnen klussen
Uhhh volgens mij heb ik mijn geduld ergens verloren!


jss (18.3 uur geleden)
@sukalukie - “@dsvo - “NOD: Ons 2de wonde...„
Gefeliciteerd!jss (18.5 uur geleden)
@mamajo7 - “Hallo allemaal, zit al jaren o...„
Hoi hoi,
Apart dan he dat het nu wat langer duurt!
Misschien dat nog niet alles eruit was met de miskraam of heb je een curretage gehad?
Of je lichaam is nog niet toe aan een nieuwe zwangerschap.
Wel apart dat je zo lang over tijd bent terwijl je normaal regelmatig bent!
Hoeveel kinderen heb je?
Het komt vast allemaal wel goed!jss (18.6 uur geleden)
@EsraaDelano - “Ik had een vraagje ik heb nu a...„
Heb ik ook maar zou niet weten wat het is ...mamajo7 (1 dagen geleden)
Hallo allemaal, zit al jaren op bb, maar heb eigenlijk nooit meegekletst in week 1. Omdat ik altijd vrij snel zwanger was haha! Maar helaas gaat het deze keer wat moeilijker. Dit is een anoniem account, omdat ik inmiddels vriendinnen van bb heb gekregen, maar waar ik evt goed nieuws nog niet mee wil delen.
Heb in mei een miskraam gehad, we wisten vanaf week 6 al dat het niet goed zat, maar het heeft nog tot eind week 9 mogen duren. Afgelopen periode was ik ruim 1,5 week over tijd, terwijl ik altijd regelmatig ben. Had dus goede hoop, maar helaas! Dus op naar ronde x!


Lynn2 (1 dagen geleden)
@reens40 - “Ja lynn2 we gaan al tijdje mee...„
Ooh veel plezier in Spanje met je familie!!DB88 (1.1 dagen geleden)
Hallo dames.

Donderdag mijn laatste pil genomen.

Deze morgen zijn de doorgekomen zoals altijd met de pil.

Na deze week starten we voor een 2de wonder.allemaal heel spannend terug.

Ik vermoed dat week 0 nu de week isIk wens iedereen heel veel succes een goeie zwangerschap en een prachtige baby


San27 (1.1 dagen geleden)
@silvia3131 - “@San27 - “@silvia3131 - “H...„
Fijn dat je nu ook weer verder kunt, kun je het ook beter een plekje geven he. Ik heb woensdag weer een echo en kan dan echt gaan genieten!.liefs en veel succesEsraaDelano (1.3 dagen geleden)
Ik had een vraagje ik heb nu al zo`n 3 dagen pijn links en rechts in me onderbuik een soort zeurende en stekende pijn soms word het heviger en soms zakt dit weer af.
Herkennen jullie dit ?


jss (1.5 dagen geleden)
@silvia3131 - “@jss - “@silvia3131 - “@js...„
Nee klopt helemaal! En dat doe ik eigenlijk wel... Heel stom maar heb zo`n druk leven! Ik pak wel mijn rust waar kan maar zou eigenlijk meer.moeten...ons 2de wondertje (1.5 dagen geleden)
Een domme vraag denk ik maar ik werk mee de ovulatiekalender vandaag beetje bloed aan het verliezen en zit op dag 37 van cyclus moet ik dan 37 invullen? In plaats van 28? Als ik dit doe zou nod op 25 november zijn wat lang!!!


melissa_ylani (1.5 dagen geleden)
Dag damens hoe is het hier??


silvia3131 (1.6 dagen geleden)
@jss - “@silvia3131 - “@jss - “@si...„
Loop je zelf niet voorbij hè. Het is allemaal niet niks wat er gebeurd met je lichaamsnel mamma (1.6 dagen geleden)
@Lynn2 - “@reens40 - “tanx voor het pl...„
Hier ook herkenning haha:-)reens40 (1.6 dagen geleden)
Ja lynn2 we gaan al tijdje mee hier.hihi... ga lekker vroeg naar bed...morgen in de nacht naar Spanje...mijn vader woont daar en we gaan met familie en kids...gezellig


-Jess78- (1.6 dagen geleden)
@sukalukie - “@dsvo - “NOD: Ons 2de wonde...„
Gefeliciteerd!!!Lynn2 (1.6 dagen geleden)
@sukalukie - “@dsvo - “NOD: Ons 2de wonde...„
Gefeliciteerd!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014