Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Nienn (2.5 uur geleden)
Gister en vandaag weer een positieve ovutest..dus we zitten weer op t vervelende wachtbankje vorige 2 zw.schappen ook miskramen dus we hopen op een plakkend beebje


Vlienemien (4 dagen geleden)
@Manoetje - “@Vlienemien - “Ik start jamm...„
Geeft me wel heel veel hoop. Nuja we laten de natuur zijn gang gaan en zien wel wat ervan komt. Hopelijk hebben wij ook zoveel gelukManoetje (4.8 dagen geleden)
@Vlienemien - “Ik start jammer genoeg hier te...„
Was 1,5 week na men miskraam weer zwanger en heb nu een prachtig meisje rond lopen van bijna 1 blijf positief en geef niet op!Mamanoor2011 (6.6 dagen geleden)
@Vlienemien - “@Mamanoor2011 - “@Vlienemien...„
Positief denken helpt altijd! Heel veel succes!

wachtend (7 dagen geleden)
Ik ben na mij 2e miskraam direct zwanger geworden van onze dochter. Nu al weer 3 miskramen verder vanaf augustus voor ons tweede kindje vanmorgen mijn bloed af laten nemen voor onderzoek. Had afgelopen week een gesprek met de gynaecoloog


Vlienemien (7 dagen geleden)
@Mamanoor2011 - “@Vlienemien - “@Mamanoor2011...„
Ja das wel waar. Wij hebben jammer genoeg nog geen kinderen. Maar het feit dat zwanger worden, innestelen,..lukt zijn we ook zeker dat het ons zal lukken een gezond wondertje op de wereld te zetten. Maar na een MK verlang je er gelijk nog meer naar dan ervoor. Alle das toch mijn gevoelMamanoor2011 (7.6 dagen geleden)
@Vlienemien - “@Mamanoor2011 - “@Vlienemien...„
Ja klopt. Ik heb ook 5 dagen bloedverlies gehad, nu is het geloof ik gestopt en kunnen we weer verder kijken.... Heb 2 gezonde kinderen dus ik weet dat het ook anders kan. Dit geeft mij vertrouwen om er voor te kunnen gaan!Vlienemien (7.9 dagen geleden)
@Mamanoor2011 - “@Vlienemien - “@Mamanoor2011...„
Ik weet hoe het voelt en het is idd emotioneel niet te onderschatten! Maar wij hebben er ons bij neergelegd dat de natuur voor ons een keuze gemaakt heeft. Maar ik wil dit ook niet meer meemaken hoor want het is de moment zelf de hel! Ik was 7w5d maar heb gelukkig maar 5d last gehad.JB88 (8.6 dagen geleden)
@~Wij~ - “@JB88 - “@Vlienemien - “Ik...„
Ik heb mijn miskraam wel vrij snel verwerkt..overkomt veel vrouwen en hoeft niks te betekenen. Sta er positief in dat het de volgende keer goed gaat! Bij ons ligt het echt aan de timing..dat loopt nog niet goed..kijken of het de komende maanden wel lukt! Ergens eind juli/begin augustus pas weer kans~Wij~ (8.7 dagen geleden)
@JB88 - “@Vlienemien - “Ik start jamm...„
IK heb begin dit jaar een miskraam gekregen en ook niet zwanger. Maar ja sommige zijn direct erna zwanger. Denk dat het ook met verwerken te maken heeft is mijn beleving.Mamanoor2011 (8.7 dagen geleden)
@Vlienemien - “@Mamanoor2011 - “@Vlienemien...„
6.1 week. Nog steeds bloedverlies nu 5 dagen.... Vond het fysiek niet zo pijnlijk wel emotioneel..... We gaan gewoon door en hopelijk snel zwanger en nooit meer dit meemakenVlienemien (8.9 dagen geleden)
@JB88 - “@Vlienemien - “Ik start jamm...„
Oei dat is idd niet zo bevordelijk voor een nieuwe zwangerschap. De hoop niet opgeven!! Komt allemaal goed en ook voor jouw duim ik mee!Vlienemien (8.9 dagen geleden)
@Mamanoor2011 - “@Vlienemien - “Ik start jamm...„
Hoe ver was jij? Ik heb 5 dagen bloedverlies en pijn gehad. Ik vond het ook vreselijk en enorm pijnlijk zowel fysiek als emotioneel. Ik duim mee voor je dat het vlug mag gaan. We kunnen hopelijk samen opschuiven naar de andere wekenJB88 (9.1 dagen geleden)
@Vlienemien - “Ik start jammer genoeg hier te...„
Het is heel verschillende bij iedereen..ik heb 31 oktober een miskraam gehad en ben nog niet weer zwanger..maar dit is pas mijn 3e normale cyclus..en mijn man is veel weg,dus dat helpt niet mee..maar ieder lichaam is dus anders. Maar stel je er wel op in dat het lang kan duren..Mamanoor2011 (9.6 dagen geleden)
@Vlienemien - “Ik start jammer genoeg hier te...„
Ik helaas ook hier, nog bloed aan het verliezen van mijn 1e miskraam .. Wat een vreselijk iets is dat. Wil dat deze nachtmerrie voorbij is en hopelijk snel zwanger.... Hoe is het met jou?Vlienemien (9.6 dagen geleden)
Ik start jammer genoeg hier terug. Vorige week een MK gehad op 7w5d ????. Hopelijk mag het terug zo vlot verlopen als de vorige keer maar blijft het ook gewoon duren. Zijn er hier die na een MK vlug weer zwanger waren? Want op internet lees je echt van alles. Iedereen hier veel succes...


SuusJ86 (13.6 dagen geleden)
Hallo allemaal

Afgelopen maandag positieve ovulatietest gehad dus nu op wachtbankje. Al sinds augustus gestopt met pil maar een zeer onregelmatige cyclus en weinig eisprongen. Hopelijk nu zwanger anders gaan we het medische circuit in. Hebben al een zoontje van 2 jaar 4 mnd.


ellie84 (15.1 dagen geleden)
@yyy - “Dag lieve mensen ik heb wat vr...„
Hoi hoi! Iedereen heeft natuurlijk andere symptomen, de 1 voelt helemaal nix en de ander is nog voor de zwangerschapstest misselijk. Als je tijdens je eisprong onbeschermde sex hebt gehad, zit de kans er natuurlijk in dat je zwanger bent. Ik zou nu niet bij elk ongemakje of steekje ervan uitgaan dat je zwanger bent maar het KAN wel natuurlijk. Gewoon je NOD afwachten en als die uitblijft een testje eraan wagen. Succes!yyy (15.4 dagen geleden)
Dag lieve mensen ik heb wat vraagjes misschien dat jullie mij kunnen helpen?!
Ik heb zo`n week geleden met mijn vriend onveilige sex gehad (we hebben al 2,5 jaar `n relatie).

Ik heb sinds vandaag lichte krampjes in mijn onder buik (geen menstruatiepijn maar lichter en steekjes ofzo) Ik heb nu zo`n 2 a 3x per dag de hik en mijn lichaam voelt `raar`. Nu is dit misschien wel schijn maar mijn hondje (chihuahua) is ook super close met me en volgt me ineens overal en komt elke keer op mijn schoot liggen. Nu wil ik mezelf niet helemaal gek maken maar ik voel `iets`. Ik hoef pas over 10 dagen ongesteld te worden en we hebben sex gehad op de dag van de ovulatie als dat zo heet haha. Zou iemand mij raad kunnen geven ????


Nienn (15.6 dagen geleden)
@onsgeheim85 - “@Nienn - “Ik mag ook weer hi...„
Jaaa idd maar was pas ronde 1..heb ook net een conisatie achter de rug dus ging er ook niet van uit dat t meteen zou lukken maarja ..hopen mag altijdKiekiexQuienn (15.8 dagen geleden)
@onsgeheim85 - “@KiekiexQuienn - “Heejj dame...„
Jazeker we zijn met zn 4en nu.. wil je er ook bij??onsgeheim85 (15.8 dagen geleden)
@amy2010 - “Nou mijn profiel maar weer opg...„
Spannend!onsgeheim85 (15.8 dagen geleden)
@KiekiexQuienn - “Heejj dames even peilen of er ...„
Zijn er al aanmeldingen?onsgeheim85 (15.8 dagen geleden)
@Nienn - “Ik mag ook weer hier beginnen....„
Jammer...Nienn (17 dagen geleden)
Ik mag ook weer hier beginnen..vandaag ongie geworden..nieuwe ronde nieuwe kansen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014