Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jss (24 uur geleden)
@Jildou1988 - “@proudmamaof l,s,l,v - “@jss...„
Hahahaha wat erg hier ook!!Jildou1988 (1.3 dagen geleden)
@proudmamaof l,s,l,v - “@jss - “@proudmamaof l,s,l,v...„
Same hereproudmamaof l,s,l,v (1.3 dagen geleden)
@jss - “@proudmamaof l,s,l,v - “@jss...„
Helaas zjn mijn man en ik omgekeerd..dus ik ben wel voor.. maar meneer moet eerst in de mood komen hahhahaJildou1988 (1.4 dagen geleden)
@jss - “@Jildou1988 - “@Bloemmmm - ?...„
Of dan krijg ik een mooi cadeautje voor Sinterklaas: zwanger! Maar ga er niet vanuit..

Jildou1988 (1.4 dagen geleden)
@jss - “@Jildou1988 - “@Bloemmmm - ?...„
Nou ja..wachten de menstruatie maar af..en dan maar weer kijken..dsvo (1.5 dagen geleden)
NOD:

Cimbom: ronde ? – NOD 19 november
saar1986: ronde 13 – NOD 24 november
jildou1988: ronde 3 – NOD nog onbekend
ons 2de wondertje: ronde 5 – NOD 21 december
Reens40: ronde 53 ( IUI1 ) – NOD nog onbekend
DB88: ronde 2 – NOD 7 december

Zwanger:

snel mamma: uitgerekend 18 december 2014
melissa_ylani: uitgerekend 27 maart 2015
Lynn2: uitgerekend 18 april 2015
Indy: uitgerekend 19 juni 2015
Sukalukie: uitgerekend 20 juni 2015
-jess78-: uitgerekend 28 juni 2015
Revenna: uitgerekend 21 juli 2015
dsvo: uitgerekend 24 juli 2015

Bevallen:


Wil je ook in het lijstje? Dat kan! Stuur dan even een privé berichtje


mopsel1984 (1.5 dagen geleden)
Vandaag mijn spiraaltje laten verwijderen. Volgens de huisarts ben je gelijk weer vruchtbaar. Ik twijfel of ik een menstruatie moet afwachten of dat we er gelijk voor moeten gaan. Ik vind het iniedergeval erg spannend, spannender dan bij mijn eerste. Succes allemaal


jss (1.5 dagen geleden)
@Jildou1988 - “@Bloemmmm - “@Jildou1988 - ?...„
Dan zou ik idd 5 weken aanhouden.... Maar anders zou ik zeggen ovulatie testen maar als die niet werken bij jou schiet het ook niet op...jss (1.5 dagen geleden)
@Jildou1988 - “@Bloemmmm - “@Jildou1988 - ?...„
Dan zou ik idd 5 weken aanhouden.... Maar anders zou ik zeggen ovulatie testen maar als die niet werken bij jou schiet het ook niet op...Jildou1988 (1.6 dagen geleden)
@Bloemmmm - “@Jildou1988 - “@jss - “@Ji...„
Ik heb nog geen idee hoe mijn cyclus is! Eind juli gestopt met de pil,toen dus een `pil menstruatie` en daarna na 5 weken menstruatie. Maar had gelezen dat dat kon van de pil. En in september zwanger. Dus weet het allemaal nog niet zo. Gewoon geregeld sex,das denk beste voor mij..ik heb 5 jaar pil geslikt..Bloemmmm (1.6 dagen geleden)
@Jildou1988 - “@jss - “@Jildou1988 - “@js...„
Hoe was je cyclus voor je mk dan? Of heb je lang de pil geslikt? Want dan weet je het idd nog niet. Maar dat je nu nog niet ongesteld bent vind ik niet zo gek. Mij. Gyn zei na mijn curretage, tussen de 4 en 10 weken. Dus je hebt nog even. Geen zorgen maken en vooral leuke dingen samen doen, dan komt de rest vanzelfjss (1.6 dagen geleden)
@proudmamaof l,s,l,v - “@jss - “@proudmamaof l,s,l,v...„
Ach ja die drie of 4 minuten kan die wekker ook wel eerderjss (1.6 dagen geleden)
@Jildou1988 - “@jss - “@Jildou1988 - “@js...„
Ja klopt ja! Idd na miskraam kan het langer duren!proudmamaof l,s,l,v (1.7 dagen geleden)
@jss - “@proudmamaof l,s,l,v - “25 D...„
Wij hebben alleen op zat ochtens sex;) door dr weeks word krapjes maar goed waar zijn wekkers anders voorJildou1988 (1.7 dagen geleden)
@jss - “@Jildou1988 - “@jss - “@Ji...„
Als dat zo is kan je toch moeilijk zwanger worden? Dan heeft het eitje niet lang genoeg de tijd om zich te nestelen? Ik kan wel zwanger worden blijkt..hoop echt niet dat er wat aan de hand dat ik niet weer zwanger kan worden..Jildou1988 (1.7 dagen geleden)
@jss - “@Jildou1988 - “@jss - “@Ji...„
Denk het niet..vrijdag 31 oktober ben ik mijn vruchtje verloren, vanaf dat moment 7 dagen bloedingen gehad..sindsdien nog geen menstruatie weer gehad. Vandaar dat ik ook niet weet of ik een eisprong heb gehad. Morgen is het 4 weken na 31 oktober. Dus geen idee wat er wel en niet gebeurd in mijn lijf..weet ook niet wat ik kan verwachten, na een miskraam kan een menstruatie wat langer op zich laten wachten..jss (1.7 dagen geleden)
@Jildou1988 - “@jss - “@Jildou1988 - “@js...„
Heb je niet gewoon een hele korte luterale fase?jss (1.8 dagen geleden)
@Bloemmmm - “@jss - “@Jildou1988 - “@js...„
Idd doen wij ook om de dag en soms elke dag maar gisteravond had ik zoiets van...slapen!!!
Dus misschien vanavond weer...jss (1.8 dagen geleden)
@Bloemmmm - “@jss - “@proudmamaof l,s,l,v...„
Haha ja idd! Maar je kan moeilijk `s avonds een vluggertje doen als je kerel moet werken... nou ja kan wel maar als je zwanger wilt rakenkomt het niet goed
Maar idd vluggertjes wordenn het dan wel...Jildou1988 (1.8 dagen geleden)
@Bloemmmm - “@jss - “@Jildou1988 - “@js...„
Sinds 7 nov doen wij het om de 2/3 dagen t/m aanstaande maandag..dus als ik een eisprong heb gehad,hebben we een kans :)Bloemmmm (1.9 dagen geleden)
@jss - “@proudmamaof l,s,l,v - “25 D...„
Haha hallo vluggertjes bedoel je. Zo gaat dat bij ons s ochtends althansBloemmmm (1.9 dagen geleden)
@jss - “@Jildou1988 - “@jss - “@Ji...„
Weet je dat ik van mijn jongste in de eerste week na de menstruatie zwanger ben geraakt? Dat zou eigenlijk niet moeten kunnen. De laatste twee keer ook op een onverwacht moment. Ik zou zelf gewoon zo vaak mogelijk oefenen, je kunt nooit precies weten wanneer je vruchtbaar bent. Ik duim voor je hoor!Bloemmmm (1.9 dagen geleden)
@jss - “@Bloemmmm - “Ik had net lich...„
Ik heb gisteren de gyn gebeld en mag 18 dec al komen. Lichtroze was eenmalig en geen buikpijn gekregen. Dus ik ga maar even niet van het ergste uit!jss (2.4 dagen geleden)
@proudmamaof l,s,l,v - “25 Dec NOD.. geweldige kerst o...„
Zal volgend jaar vast goed komen! En Uhhh hallo ochtend seks?!jss (2.4 dagen geleden)
@Jildou1988 - “@jss - “@Jildou1988 - “@js...„
Ok ja dan snap ik dat je er niet zo`n fan van bent! Ik denk ik probeer het gewoon ben eigenlijk heel nieuwsgierig wanneer mijn eisprong is want de vorige keer dat ik zwanger raakte was terwijl ik 6 dagen ervoor seks heb gehad...dus waarschijnlijk super zaad dat ze zo lang overleefd hebben haha

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014