Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

proudmamaof l,s,l,v (4.7 uur geleden)
@tweedewonder81 - “@proudmamaof l,s,l,v - “Rond...„
Tnxs, waar zit jij in je cyclus?tweedewonder81 (6.1 uur geleden)
@proudmamaof l,s,l,v - “@tweedewonder81 - “@proudmam...„
Ik zit ook in ronde 3 en me NOD is vrijdagproudmamaof l,s,l,v (6.9 uur geleden)
@tweedewonder81 - “@proudmamaof l,s,l,v - “Rond...„
Tnxs, waar zit jij in je cyclus?tweedewonder81 (1.2 dagen geleden)
@proudmamaof l,s,l,v - “Ronde 3 dag 2.....„
Succes in ronde 3

tweedewonder81 (1.2 dagen geleden)
@Lynn2 - “@tweedewonder81 - “@melissa_...„
Ik voel me eigenlijk vrij goed. Het rommelt een beetje in me buik, ik ben één avond misselijk geweest na het eten van vlees en volgens mijn man zijn me borsten iets groter haha. Maar dat zegt bij mij niets want ik had bij mijn eerste zwangerschap bijna helemaal geen klachten. Ik kon alleen de eerste week geen vlees eten want dan werd ik misselijk en had ongeveer twee maanden vreselijke jeuk maar daar konden ze toen geen oorzaak van vinden.mummy93 (1.2 dagen geleden)
@tweedewonder81 - “@mummy93 - “Nieuwe ronde! Be...„
Dank je wel!proudmamaof l,s,l,v (1.3 dagen geleden)
Ronde 3 dag 2..


tweedewonder81 (1.4 dagen geleden)
@melissa_ylani - “@tweedewonder81 - “@melissa_...„
Zou zeker een mooi cadeau zijn
Dank je welLynn2 (1.4 dagen geleden)
@tweedewonder81 - “@melissa_ylani - “@tweedewon...„
Oh wat spannend!!
Maar hoe voel je je??melissa_ylani (1.5 dagen geleden)
@tweedewonder81 - “@melissa_ylani - “@tweedewon...„
zou super mooie cado zijn! op zijn verjaardag een positieve test :) duimen staan hier omhoog voor jetweedewonder81 (1.5 dagen geleden)
@melissa_ylani - “@tweedewonder81 - “@mummy93 ...„
Wat lief dat je dat vraagt
Ik heb nog geen test gedaan want mijn man wilt graag wachten tot vrijdag want dan is hij ook jarig en het lijkt hem dan leuk om dan ook eventueel een positieve test in handen te hebben.
Dus ik MOET nog even geduld hebbenmelissa_ylani (1.6 dagen geleden)
@tweedewonder81 - “@mummy93 - “Nieuwe ronde! Be...„
En tweedewondertje81 al een test gedaan??tweedewonder81 (1.6 dagen geleden)
@mummy93 - “Nieuwe ronde! Ben benieuwd, ...„
Succesmummy93 (1.8 dagen geleden)
Nieuwe ronde! Ben benieuwd,


tweedewonder81 (3.1 dagen geleden)
@le4nne - “Hoi hoi dames. Ik ben nieuw hi...„
Welkom en heel veel succes
Ik hoop dat jullie snel een mooie test in handen hebbenle4nne (3.1 dagen geleden)
@nikita26 - “@ons 2de wondertje - “ik ga ...„
Ik ben ook bang dat t lang duurt ben niet vaak ongesteld, daarom wil ik liefst morgen nog beginnen haha. We zitten wel in een verhuizing dus spannend allemaal.nikita26 (3.3 dagen geleden)
@ons 2de wondertje - “ik ga even minder actief zijn!...„
heey meid . ik snap je helemaal heb precies hetzelfde.m daarom ben ik hier ook niet zo vaak. succes meid en hopelijk binnenkort eindelijk goed nieuws :) xxdsvo (3.6 dagen geleden)
@ons 2de wondertje - “ik ga even minder actief zijn!...„
Succes meis! Hopelijk kom je snel terug met goed nieuws!nikita26 (3.6 dagen geleden)
@le4nne - “Hoi hoi dames. Ik ben nieuw hi...„
heey meid welkom.. ik heb ook een mirena spiraal gehad en tegen mij was gezegd dat het tussen nu en een half jaar kon duren voordat je weer zwanger word. helaas is dat ons nog niet gegund wn zijn wij al anderhalf jaar bezig maar mijn zus was binnen 3 maanden zwanger dus het kan nog alle kanten op :) xons 2de wondertje (3.6 dagen geleden)
ik ga even minder actief zijn!! hoor overal zwangerschap hier en daar! pffff wil dit ook maar als ik hier steeds ga opkomen zal het niet lukken dus ik ga even ofline. ik moet het eerst los laten zwanger te worden en dan zal dit lukken! sorry dames


~Indy~ (4 dagen geleden)
Lekker slim!!! Vanmiddag zooooooooo moe, ben toen heel even op de bank in slaap gevallen.. Daarna koffie gedronken.. En nu nog steeds klaar wakker!!!!! Pffff iemand een slaap knuppel voor me?


le4nne (4 dagen geleden)
Hoi hoi dames. Ik ben nieuw hier. Wij gaan volgende week proberen. . Heb alleen nog een mirena spiraal en weet niet hoe dat allemaal werkt en hoelang het gaat duren. Wel heel spannend. Weten Julie hier meer vanaf? Groetjes


tweedewonder81 (4.1 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Dat maar rap 12september is da...„
Voor je het weet is het zo ver en kun je lekker genieten van jullie kleine wondermelissa_ylani (4.1 dagen geleden)
Dat maar rap 12september is dan ben ik 12w en kunnen we kijken naar ons klein wondertje!!! ben zo benieuwd


tweedewonder81 (4.1 dagen geleden)
@melissa_ylani - “@tweedewonder81 - “@nato - ?...„
Ja echt wel
Ik kan nog maar moeilijk wachten tot volgende week vrijdag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014