Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jenna1 (8.3 uur geleden)
Ook ik twijfel soms nog wel is. Mijn man is er overuit en wil nog een kindje eerbij. We hebbeneen zoontje van bijna 2 jaar. Ik gun hem zo graag eenbbroertje of zusje. Ik kom zelf uit een grootgezin mijn man iis enig kind. Ik hou zoveel van me zoon datik mij niet bvoor kan stellen ook zzoveel van nNogeen kindje te kunnen houden. Ook wij hebben het niet bbreed. Geen vakantie in het buitenland etc. Maar ik wil oooknniet over10 jaar tterugkijken en denken had ik maar. En een kindje erbij komt ook wel groot. Het zal heus niet mmakkelijk zijn. Maar daarom zijn wij gewoon in het diepe gesprongen en ben 2 maanden met sde pil ggestopt. Ik heb morgen ovulatie en ik hoop snel Doornaar de volgende week te kunnen. En jullie allemaal ook!


bloemmmm (11.3 uur geleden)
@jss - “@Bloemmmm - “@jss - “@bloe...„
Dag zijn zeker geen leuke reacties. Of je nou voor de eerste, tweede, derde of vierde keer zwanger bent, je bent er net zo blij mee als de eerste keer en de Zwangerschapshormonen zijn niet anders. Het is gewoon onwetendheid en onhandigheid van sommigen. Het is mij ook tegengevallen, volgende keer houden wij het ook langer stil. Een ander kan niet voor je bepalen wanneer je gezin compleet is.melanie1 (17.2 uur geleden)
@DB88 - “Hallo damesHier ben ik weer d...„


Financieen vind ik ook minder belangrijk. Kun je de liefde goed geven. Als je genoeg liefde kan bieden dan kom je overal doorheen. Kinderen gaan idd net zo lief naar het bos als naar buitenland... Ze zullen dat toch niet onthouden, wat ze wel onthouden is o de ouder hun lief had. Daarbij kun je kleertjes via mp, kringloopwinkels, weggeefwinkels, vrienden regelen of van je vorige kind. Dus dan kun je een kind een kind ook materieel genoeg geven.

Ik heb het gezoel dat zegt ik ben zwanger, daarbij heb ik heel licht bloedverlies..net limonade op een zakdoekje 4 dagen na mijn eisprong...terwijl ik 2 weken geleden menustrueerde, dus dat kan het niet zijn. ineens denk ik ow jee het huis is een troep, teveel spullen, redden we dat wel met 3 kindjes haha...zullen de hormonen nu al op spelen!!??

Wie heeft er ervaring met innestelingsbloeding? Hoelang kan dit duren?jss (18.3 uur geleden)
@DB88 - “Hallo damesHier ben ik weer d...„
Ik zou mezelf afvragen zou ik over 10 of 20 jaar spijt hebben als ik geen 2e had genomen...
Ik ben totaal niet materialistisch ingesteld... dus is het voor mij makkelijk...
Bij ons geen dure weekjes weg naar centerparcs maar gewoon via vakantieveiling terwijl die net zo leuk zijn ook met groot subtropisch zwemparadijs...
En wij vinden het heerlijk om lekker het Bos in te gaan of naar een kinderboerderij of naar een speelweide...
Ik kan natuurlijk niet in jullie portemonnee kijken maar iedereen is anders en heeft andere prioriteiten...
Ik wil later geen spijt hebbben want dan kan je het niet meer terug draaien...
Mijn man kwam laatst voor zijn werk bij een man en die had de hele wereld. Gezien en een mooi duur huis en die zei als ik het terug kon draaien woonde ik nu gewoon in een rijtjes huis met een vrouw en kinderen...hij had heel erg spijt van de keuzes die hij gemaakt heeft in zijn leven...
En ja het is zwaar kinderen huishouden boodschappen de was en werken....Ik loop constant achter de feiten aan maar dit zijn ook de tropenjaren...
Het wordt wel weer rustiger...

MamaCollin (22.9 uur geleden)
@lissss - “@dsvo - “@lissss - “Halo a...„
Pcos moeten ze je op testen en pcos kan ook gewoon zwanger raken maar kan ook heel moeilijk gaan.
Met psoc test je dus daarom ook vaker positief omdat er meer eitjes tegelijk groeien soms groeit er 1 tot de piek ma springt niet.mamajo7 (23.6 uur geleden)
@DB88 - “Hallo damesHier ben ik weer d...„
Wij vragen ook iedere maand aan elkaar of we zeker weten dat we een 2e willen. En ondanks alle redenen om het niet te doen, blijven er 2 redenen boven aan staan: Ja, ons gezin is zo niet compleet, en ja, wij willen graag dat onze dochter opgroeit met een broertje of zusje. Dus tja, als je je over al het andere kan heen zetten, vooral doen denk ik. Bij ons is het enige waarvan we twijfelen de financien, maar ik vind dat dat geen reden mag zijn om het niet te doen. We gaan het vast wat krapper hebben, maar vinden het hebben van een gezin met 2 kids belangrijker.silvia3131 (23.9 uur geleden)
@DB88 - “Hallo damesHier ben ik weer d...„
Die keuze kan alleen jij maken.DB88 (1 dagen geleden)
Hallo dames
Hier ben ik weer de is zins gisteren avond stilaan aan het weggaan
Nu zit ik met een dilemma
Mijn hart schreeuwt jaaaaaaa !!! Een 2de kindje mijn verstand zegt ... Ben je wel zeker? Ga je het aan kunnen werk,huishouden, financieel???
Pfff allemaal zo verwarrend
Ik weet het even niet meer


snel mamma (1.4 dagen geleden)
@lissss - “@dsvo - “@lissss - “Halo a...„
Nee pcos kan je gewoon intwikkelen heeft niks met pubertijd te maken... Dat met die ovu testen ken ik niet ik had dag voor eisprong positief en rest niet... Ze kunnen het ook allleen met een echo vaststellen...jss (1.5 dagen geleden)
@ons 2de wondertje - “@jss - “@ons 2de wondertje -...„
Ik zou kijken wat de vruchtbaarste dagen zijn met een cyclus van 28 dagen en dan van een cyclus met 38 dagen en daartussen ook aan houden...maar wel raar zo ineens langer!jss (1.5 dagen geleden)
@2ehummeltje - “@cimbom - “@2ehummeltje - ??...„
Verschilt heel erg hoor! meestal rond de 4 weken maar kan dus ook gewoon 6 weken zijn maar je hoort niet heel vaak langer dan 6 weken.
Daarom moest ik van mijn gynaecoloog ook met 6 weken een na controle zodat je dan al ongesteld bent (geweest)
En als ik het dan nog niet geweest ben krijg je een echo.ons 2de wondertje (1.5 dagen geleden)
@jss - “@ons 2de wondertje - “vraagj...„
ben 3 keer op 28 a 29 dagen geweest en plots was het heel lang. ohja zie wel zekerjss (1.5 dagen geleden)
@ons 2de wondertje - “vraagje ik ben nu aan het mens...„
In het begin is het heel onregelmatig en kan het zijn ene keer 38 dagen volgende keer 28 ...
Dus dat is heel moeilijk te zeggen...jss (1.5 dagen geleden)
@2ehummeltje - “@cimbom - “@2ehummeltje - ??...„
Verschilt heel erg hoor! meestal rond de 4 weken maar kan dus ook gewoon 6 weken zijn maar je hoort niet heel vaak langer dan 6 weken.
Daarom moest ik van mijn gynaecoloog ook met 6 weken een na controle zodat je dan al ongesteld bent (geweest)
En als ik het dan nog niet geweest ben krijg je een echo.2ehummeltje (1.5 dagen geleden)
@cimbom - “@2ehummeltje - “@cimbom - ??...„
Ik weet het. Ik wacht rustig verder af;) je hoort vast wel als ik blij ben, haha . Nu ook blij hoor. Met de beentjes omhoog, vandaag hele dag nee moeten zeggen en waarschuwen en straffen , pff leuke leeftijd 2, maar wat kunnen ze uitdagen, zodra zijn ogen gaan twinkelen is oppassen geblazenons 2de wondertje (1.5 dagen geleden)
is strawberrry nog lid???


silvia3131 (1.5 dagen geleden)
@cimbom - “@2ehummeltje - “@cimbom - ??...„
Klinkt gek... Maar gefeliciteerd. Hopen dat je snel weer zwanger word.ons 2de wondertje (1.5 dagen geleden)
vraagje ik ben nu aan het menstrueren zat op dag 38 moet ik nu eigenlijk om uit te rekenen terug op 38 dagen nemen of terug op 28 dagen?


cimbom (1.5 dagen geleden)
@2ehummeltje - “@cimbom - “@2ehummeltje - ??...„
Is per lichaam verschillend he schat gewoon geduld hebben ik toevallig binnen 6 weken mis jij iets langer gewoon wachten komt echt goed2ehummeltje (1.6 dagen geleden)
@cimbom - “@2ehummeltje - “@cimbom - ??...„
Dan heb ik nog 2 weken te gaan als 6 weken duurt, pff word nu al gek. Ik ga denk ik ook juichen hoor ;)jss (1.6 dagen geleden)
@cimbom - “@2ehummeltje - “@cimbom - ??...„
He super! Dat is wel fijn! Op naar een nieuwe start!cimbom (1.7 dagen geleden)
@2ehummeltje - “@cimbom - “Halllooo damess g...„
Heerlijk.voor het eerst vind ik het heerlijk hihihi. 6 weken geleden miskraam gehad en nu lekker weer ongesteld hoop het voor je ik.kan het eindelijk weer bij houden2ehummeltje (1.7 dagen geleden)
@cimbom - “Halllooo damess gelukkig ik be...„
Haha, heerlijk! Wat een goed bericht! Hoelang zat er uiteindelijk tussen? Ik hoop dat ik je snel mag volgen...dsvo (1.7 dagen geleden)
@lissss - “@dsvo - “@lissss - “Halo a...„
Vreemd... Ik heb geen idee wat pcos precies inhoud maar had het een paar keer gelezen i.c.m. de positieve ovulatie testen dus daarom dacht ik er aan.. Heb er verder dus helemaal geen verstand van.
Nou ja ik zou zeggen klus lekker verder ;)lissss (1.7 dagen geleden)
@dsvo - “@lissss - “Halo allemaalMijn...„
Alle.4.de.testen waren geen verschil..allebeinde streepjes waren even donker. Maar pcos krijg je dan toch al int begin, tijdens de pubertijd ofzo.?? Ik heb wel al een zoon dusja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014