Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Bloemmmm (24 minuten geleden)
@jss - “@Bloemmmm - “@silvia3131 - ?...„
Kan het me wel voorstellen van je man. Maar idd, als je niet meer bloedt dan is je baarmoedermond weer gesloten dus minder kans op infecties. Hier geen bloedverlies meer, maar wel enorm waterige afscheiding. Geen idee wat het is, ruikt wel normaal. Ik mag nog niet vrijen ivm de hechtingen na correctie. Heel erg balen maar tegelijkertijd wel blij dat dit mij gedwongen afremt, mezelf kennende was ik er anders alweer voor gegaan... slaap lekker, tot 3 uur `s nachts werken lijkt me heel erg vermoeiend. Ik ben een kantoormuts. Na de curretage gelijk een reorganisatie op het werk meegemaakt, dus voor mijn gevoel is het al maanden geleden. Leidt de aandacht wel even af, ook al is het niet leuk.Bloemmmm (31 minuten geleden)
@jildou1988 - “@2ehummeltje - “@jildou1988 ...„
Sterkte meis. Nu lijkt het alsof je misschien nooit meer zwanger raakt en dat het lang duurt, maar gun jezelf even de tijd om bij gekomen. Tussen mijn twee dochters ook een mk gehad. Daarna duurde het vijf maand voor ik weer zwanger was. Leek een eeuwigheid en toen beheerste het mijn leven. Inmiddels is m`n jongste al weer 2... Het komt goed2ehummeltje (3 uur geleden)
@jildou1988 - “@2ehummeltje - “@jildou1988 ...„
Bij mij was verschil tussen stolsel en vruchtzak heel duidelijk te zien, ook best bijzonder om te zien wat een werk is al is gebeurd. Hoop dat het hierbij blijft voor je.2ehummeltje (3 uur geleden)
@Reens40 - “@2ehummeltje - “@jildou1988 ...„
Ja was echt super blij! Pff zolang wachten, ik had me ingesteld op 6 weken en kwam dus al na 30 dagen. Als je zolang moet wachten is wel zenuwslopend, vond 4 weken al genoeg.

jildou1988 (3.4 uur geleden)
@2ehummeltje - “@jildou1988 - “@2ehummeltje ...„
Tot nu toe voelt het als zware menstruatie..krampen en pijn in mijn buik. Maar gelijk bloedverlies en vanochtend denk ik vruchtzakje al eruit..dus hoop dat het zo doorgaat en binnen paar dagen over..kan niet wachten om weer zwanger te worden,maar alles op zijn tijd!Reens40 (3.5 uur geleden)
@2ehummeltje - “@jildou1988 - “@2ehummeltje ...„
ja gek he?? dat je dan blij bent met je ongi?? heb wel 2 x moeten wachten , 1x wel 72 dagen en een keer 63 dagen, echt zoooo erg...dus blij met ongi, hoera, dag 1 is dan al weer een nieuwe start!!jss (4.4 uur geleden)
@silvia3131 - “@jss - “@silvia3131 - “@js...„
Snel? Ik vond het juist lang duren! Ik dacht dat het met 2 weken was.Maar blijkbaar dus.met 6 weken! Hij zei dat hij dat deed omdat de meeste dan al ongesteld zijn geweest en dan weet hij dat alles goed is! Was echt zo`n super aardige man! Zelfs mijn man vond hem super aardige haha en dat in de situatie waar hij in zat (zo naast mij en dat hij Die curretagendeed bij mij) hij kan er niet tegen als ik pijn heb.
Maar hij was ook heel rustig en hij wilde ook persee dat ik weer bij hem kwam en dat vind ik ook fijn!
Stiekem hoop ik dat ik dan al net zwanger ben maar zal vast wel niet...
Ik heb de hele dag zo`n gevoel alsof ik een volle blaas heb...
Geen pijn of last van alleen apart gevoel.
Ook geen blaasontsteking ofzo...Maar ja er is ook wel aardig wat gebeurt...silvia3131 (4.5 uur geleden)
@jss - “@silvia3131 - “@jss - “@Bl...„
Er zij vrouwen die gelijk zwanger waren en waarbij het ook goed ging kan dus wel.wat mag jij al snel naar de gynaecoloog, ik mag pas 8 dec.nikita26 (5.8 uur geleden)
@blome - “He meiden! Mijn man en ik prob...„
Heey meis. Mijn dochtertje was ook door de pil heen en ben nu voor de tweede al in ronde 17 beland. Helaas wil het niet altijd zeggen dat het een tweede keer ook zo makkelijk gaat. Ik hoop natuurlijk voor jou dat je niet nog zo lang hoeft te wachten en snel een positieve test mag hebben :)2ehummeltje (8.1 uur geleden)
@jss - “@silvia3131 - “@jss - “@Bl...„
Je moet doen waar je je goed bij voelt! ;)2ehummeltje (8.1 uur geleden)
@jildou1988 - “@2ehummeltje - “@jss - “@2...„
Bij mij voelde echt als lichte weeën. Pijn kwam en ging weer weg, maar iedereen ervaart het natuurlijk ook anders. Hoop voor je dat je snel ervan af bent. En inderdaad een mooie test in je handen zal fijn zijn. Daar hoopt iedereen op, ben ook erg benieuwd hoe mijn reactie zou zijn na de miskraam als ik volgende maand niet verplicht ongesteld word. Was gisteren heel blij dat de menstruatie alweer op gang was gekomen omdat het moest, maar word nu alweer ongeduldig dat ik niet kan wachten totdat die over is ;) gelukkig kan ik in mijn werk wel lekker genieten van de kleine babytjes :)reens40 (8.2 uur geleden)
@jss - “@silvia3131 - “@jss - “@Bl...„
ja als je je goed genioeg voelt en het kan DOEN..achteraf kletsen kan altijd nog hihihi....jss (8.6 uur geleden)
@silvia3131 - “@jss - “@Bloemmmm - “@silv...„
Ok dat doe ik idd ook...
Maar het voelt zo fout omdat de gynaecoloog heeft gezegd dat het eigenlijk niet mag... Tenminste hij zei dat we een .maand moesten wachten...
18 nov moeten we erheen voor controle afspraak...
Maar aan andere kant wat wilt hij eraan doen
Maar stel dat ik wel zwanger ben dan en het is weer fout gegaan zou ik me wel dom vinden...
Dan zou hij wel Zeggen ik zei het toch!
Maar zal vast wel niet gelijk raak zijn!
Maar super fijn dat bloeden over is!
Het echte bloeden was bij mij over had op het laatst nog wel hele donker gele afscheiding maar nu ook niet meer dus zal nu wel goed zijn!
XxxReens40 (11.9 uur geleden)
Blome: hmmm inderdaad wat Mama van D zegt, eerst jaartje proberen , want dat staat er gemiddeld voor, maar hoe ze daar aankomen weet ik niet hoor...in mijn omgeving zijn al mijn vriendinnen gezegend met binnen 3 maanden raak en ik zal dan dat jaarlijks gemiddelde zijn met al 4 jaar proberen hahahahhaha...je kan met ovutesten gaan beginnenm om je eisprong beter in kaart te krijgen..


Reens40 (12 uur geleden)
helloo roekoe. terug van vakantie wat was het zalig weer..hoe gaat het met jullie?? ga vanaaf ff bijlezen...hier vreemd genoeg geen ongi, maar licht 1,5 inlegkruisje bruinig en rose slijm...normaal kruip ik tegen de muren op van de ongipijn en zijn de xxl maandverbanden niet aan te slepen..Ik hoop stiekum op een innesteling...ben wel begonnen met de spuiten Decapeptyl en zal maandg een zwnagerschapstest doen...in elk geval kunnen de spuiten geen kwaad en als het dan toch een ongi was , is er geen cylcus verloren gegaan..


wtcatje (12.8 uur geleden)
Dag 17 en weer een positieve ovulatietest! Alle damesweer succes met klussen!


silvia3131 (13.8 uur geleden)
@jss - “@Bloemmmm - “@silvia3131 - ?...„
Hoi ja met mij gaat het goed. Ik heb sinds gisteren geen bloedverlies meer. Jippy helemaal blij.
Ik ga zeker geen voorbehoedsmiddelen gebruiken. Ik ga gewoon weer klussen.Ik zie het wel ben ik straks zwanger ben ik zwanger en anders niet. Ik wil gewoon weer snel zwanger zijn. Slaap lekkerxxmamajo7 (14.4 uur geleden)
@EsraaDelano - “Ik had vandaag iets raars. Ik ...„
Innesteling?mamajo7 (14.4 uur geleden)
@blome - “He meiden! Mijn man en ik prob...„
Wel beetje herkenbaar. Was bij mijn eerste 2 zwangerschappen gelijk zwanger. 3e zwangerschap duurde al wat langer (werd een mk) en deze 4e zwangerschap laat ook lang op zich wachten. Vraag me ook regelmatig af of het uberhaupt nog wel kan, en zo ja of het dan ook goed blijft gaan. Helaas is de enige manier om er achter te komen door het te proberen ;)mamajo7 (14.7 uur geleden)
@jildou1988 - “Ik ben hier ook weer terug..ec...„
Ahh wat verdrietig! Sterkte ermee, hoop dat het snel loskomt zodat je dit kunt afsluiten. Heb het zelf ook in mei gehad, ook met 9 weken. Heel naar. Hoop dat je snel weer goed nieuws hebt!jss (15.2 uur geleden)
@Bloemmmm - “@silvia3131 - “@jss - “@si...„
Hoe gaat het nu?
Nog bruinige afscheiding?
Hier is het gelukkig als van ouds...
Alleen nog steeds beetje last van onderrug maar weet niet eens of dat wel hierbij hoort...
Weten jullie al wat jullie gaan doen?
Gaan jullie er gewoon gelijk weer voor?
Wij niet echt bewust niet dat we om de dag sex hebben maar we gebruiken ook geen bescherming...
Alleen mijn man vind het maar niets na de miskraam...
Is bang dat ik straks een infectie krijg als we sex hebben..
Zei al dat kan niet als ik niet meer bloed maar het idee vind hij niet fijn...
Ondertussen zijn we al weer 2 weken verder dus denk nog 3 weken ongeveer voordat ik ongesteld moet worden...
Nu slapen... Tot 3 uur vannacht gewerkt ben bekaf!jss (15.7 uur geleden)
@EsraaDelano - “Ik had vandaag iets raars. Ik ...„
Misschien een innestelbloeding?jildou1988 (1 dagen geleden)
@2ehummeltje - “@jss - “@2ehummeltje - “Je...„
Tot nu toe nog niks,voelt al wel gek in mijn buik..lichte pijn en krampen..hopelijk komt het in de komende dagen..ik wil toch binnen paar maanden positieve test in handen..#suchanicefeelingEsraaDelano (1.1 dagen geleden)
Ik had vandaag iets raars. Ik ben 2 dagen overtijd en zag vanochtend 1 druppeltje bloed in me onderbroek dus ik dacht oke ik word ongesteld. Maar de hele dag heb ik niet gevloeid op die druppel na ? Weet iemand wat dit geweest kan zijn ?


Mama van D. (1.2 dagen geleden)
@blome - “He meiden! Mijn man en ik prob...„
Meestal raden ze aan om een jaartje te proberen. Als het niet lukt na een jaar kan je eens op consulatie gaan bij een gynaecoloog en die kan jullie wat op weg helpen. Ik hoop voor je dat je snel een positieve test in handen mag hebben. Succes!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014