Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

meetje23 (16 uur geleden)
@incognod - “@meetje23 - “@incognod - “...„
Ik hoop het ook haha we moeten nog even geduld hebben spannend weermarrigje84 (1.3 dagen geleden)
@kiim25 - “Zoo ga me toch weer is melden ...„
Jee wat heftig meis!! Zet m op!marrigje84 (1.3 dagen geleden)
. Op naar ronde 2 voor de derde


Biancahavenaar (1.5 dagen geleden)
@LeMe86 - “Hallo, Ik ben nieuw hier... Na...„
Hoi hou en welkom hier mischien is je gevoel wel juist meis en anders een test doen

LeMe86 (1.5 dagen geleden)
Hallo, Ik ben nieuw hier... Na lang overwegen (vanuit manlief althans) gaan we nu toch echt voor nr. 3!
Nu is het zo dat ik bij de eerste door het wisselen vd pil zwanger ben geraakt en bij de tweede direct na het stoppen vd pil. Ook voelde ik bij beide al dat ik zwanger was voordat ik positief getest heb. Nu heb ik dat gevoel dus weer, maar ben nu bang dat ik dus te positief ingesteld ben en gewoon te graag wil. Zou wel heel toevallig zijn als het weer gelijk raak zou zijn. Onzekerheid is zo frustrerend!


biancahavenaar (1.8 dagen geleden)
hallo allemaal ik heb gisteren getest en nu heb ik een heel licht streepje
betekend dit ja |??? of afwachten en einde van de week nog een keer testen


incognod (2.8 dagen geleden)
@meetje23 - “@incognod - “Ik mag me sinds...„
Ik hoop zoals gewenst!!!Ladypink (3.9 dagen geleden)
@bloempje95 - “vanaf morgen weer om de dag! h...„
Succes!bloempje95 (4.4 dagen geleden)
vanaf morgen weer om de dag! hihi op hoop van zege! succes allemaal


Nienn (5.8 dagen geleden)
Ronde 3


Sammie5 (6.6 dagen geleden)
@MomOfJase - “Hallo week 1, alweer een aanta...„
Zet `m op kanjer, jullie kunnen dit!MomOfJase (7.2 dagen geleden)
Hallo week 1, alweer een aantal maanden geleden dat ik hier iets voor het laatst plaatste. Vandaag ongesteld geworden en deels weer klaar voor een nieuwe ronde, of we t daadwerkelijk gaan/durven te proberen deze maand weet ik nog niet gelukkig heb ik nog een dag of 10 om daar over na te denken haha.


melly88 (7.6 dagen geleden)
Zo jammer als je toch weer ongi wordt maar dat klussen is ook wel leuk dus dan gaan we dat wel doen


meetje23 (7.6 dagen geleden)
@Melissa83 - “Hallo iedereen!Wij gaan 2.5 j...„
Leuk melissa succes!meetje23 (7.6 dagen geleden)
@incognod - “Ik mag me sinds zondag ook mel...„
Ik houd je in de gaten hoor whaha! Ben benieuwd hoe het deze maand af gaat lopen voor ons? :)Ladypink (8.2 dagen geleden)
@Melissa83 - “Hallo iedereen!Wij gaan 2.5 j...„
Welkom!incognod (8.4 dagen geleden)
Ik mag me sinds zondag ook melden, gelukkig maar want dat betekent dat we ervoor gaan !


Melissa83 (8.7 dagen geleden)
Hallo iedereen!
Wij gaan 2.5 jaar na onze eerste spruit voor een brusje! Het heeft wat geduurd eer ik te overtuigen was ;) Maar nu gaan we er weer voluit voor.
Nu pas gestopt met de pil dus ik weet niet of ik een eisprong zal hebben deze maand, maar dat wil niet zeggen dat we niet proberen op zijn minst ;)
succes iedereen!


Ladypink (9.3 dagen geleden)
@CupCakejuh - “Hallo allemaal! Ik ben voor he...„
Welkom en heel veel succes!JB88 (9.8 dagen geleden)
Vandaag weer cyclusdag 1! Net een cyclus van 34 dagen gehad. Vrijdag naar ziekenhuis voor een echo,ik laat een cyclusanalyse doen. Erg spannend allemaal! En duurt lang..


bloempje95 (10.9 dagen geleden)
@Dnies - “@bloempje95 - “@Dnies - “@...„
dan was gisteren toch je eerste dag?! ben benieuwd hoelang je cyclus duurt maar hopelijk komen we daar deze maand niet achter en heb je een prachtige test in handenCupCakejuh (11.2 dagen geleden)
Hallo allemaal! Ik ben voor het eerst hier. Wij gaan voor het eerst proberen zwanger te worden. Best spannend want heb 5 jaar geleden een eug gehad. Dus duimen dat het nu wel goed gaat. Allemaal veel succes meiden! :)


Dnies (11.4 dagen geleden)
@bloempje95 - “@Dnies - “@bloempje95 - “O...„
Ik moet me bezig houden met mijn tempratuur zei ze beetje uitleg gekregen hoe ik het moest doen.. sinds ik ben gestopt met de prikpil ben ik vandaag (ongesteld) geworden voor zover ik het noemen kan ook gepaard met buikkrampen dus ik vraag me dan af wanneer mijn cyclus nu dan(M)aartje (11.8 dagen geleden)
ik meld me hier vandaag voor het eerst.. eerst dag van mn cyclus.. heel spannend.. suc6 allemaal deze ronde dames!!


Ladypink (13.2 dagen geleden)
Ik ga voor je duimen!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014