Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

diaantjuh81 (2.9 uur geleden)
@mama-1j-2m-3~ - “Jep! Hier ook weer aangekomen,...„
Ow wat balen. 3x is scheepsrecht! Hihihihi suc6mama-1j-2m-3~ (4.1 uur geleden)
Jep! Hier ook weer aangekomen, ronde 3 dan maar haha


diaantjuh81 (1.5 dagen geleden)
Hoi dames, vandaag ben ik ook weer terug bij af. Het heeft mij gevonden vannacht! Dit was voor ons ronde 2 dus op naar ronde 3!


JB88 (5.1 dagen geleden)
Hier weer terug bij af,vandaag ongesteld geworden. Deze cyclys geen kans,man niet thuis. Cyclus die 17 juni weer begint,kan weer een kans zijn.gewoon maar weer afwachten..
Mama 1988 (5.9 dagen geleden)
@Baby-Four - “Hopelijk is dit week 1. Vorige...„
Ach wat naar. Hier ook in februari een miskraam na ruim 8 weken en 1 goede echo Bij mij alleen hele cyclus helaas nog steeds in de war. Ik vond de eerste weken na de miskraam nog wel gaan. De klap kwam pas toen mijn vriendin vertelde zwanger te zijn. En toen heeft het weken geduurd voordat ik er een beetje overheen was. Nu alleen obsessief bezig met zwanger worden terwijl ik er net zo goed tegen op zie Sterkte de komende tijd!Baby-Four (5.9 dagen geleden)
Hopelijk is dit week 1. Vorige week miskraam gehad met ruim 8 weken (kan me al bijna niet meer voorstellen dat ik überhaupt zwanger was). Volgens vk hoef je niet te wachten op lichamelijk herstel, omdat het feitelijk - oneerbiedig gezegd - een uit de kluiten gewassen menstruatie was. Bloeding is sinds vandaag over, hopelijk vanaf komende donderdag vruchtbare periode. We gaan het gewoon proberen...ook al was de vorige zwangerschap een complete verrassing. Morgen alleen nog even wat goedkope zwangerschapstests halen om te kijken of ik nog positief test.


Cynni010 (7.9 dagen geleden)
@MomOfJase - “@Cynni010 - “@MomOfJase - ??...„
Ja belachelijk verschil he !! Ja ik lees gewoon af en toe nog mee... GroetjesMomOfJase (7.9 dagen geleden)
@Cynni010 - “@MomOfJase - “@Cynni010 - ?...„
Dat is wel een groot verschil zeg 28-40 dagen. Hopelijk lukt het loslaten en kom je een beetje tot rust en als je terug komt met de mooie melding dat je zwanger bent!Cynni010 (7.9 dagen geleden)
@MomOfJase - “@Cynni010 - “Weer in week 1 ...„
Ja voor het eerst dat ik echt ff een dip had vandaag!
Wil er niet dag in dag uit mee bezig zijn. Vandaar dat ik de ovulatie testen ook niet meer wil doen, m`n cyclus varieerd van 28 tm 40 dagen. Maar we zien wel , ff proberen om er wat minder mee bezig te zijn. Jullie ook allemaal suc6 en tot gauw weer !MomOfJase (7.9 dagen geleden)
@houvanjou - “Dames ik heb een vraagje.. Mij...„
Ik denk dat ik de 12e aan zou houden, en misschien met ovulatietesten werken?MomOfJase (7.9 dagen geleden)
@Cynni010 - “Weer in week 1 ...Ik denk dat...„
Ach wat ontzettend naar! Zo niet leuk :( Kan me voorstellen dat je er helemaal klaar mee bent! Hopelijk tot snel XxXhouvanjou (8 dagen geleden)
Dames ik heb een vraagje.. Mijn menstruatie begon op 9 mei maar toen had ik mijn inplanon nog. Deze is de 12e verwijdert mijn menstruatie werd toen weer wat erger en is nu aan het minderen. Is nu de eerste dag van mijn cyclus de 9e of de 12e toen mijn inplanon er uit is gehaald. Wat zeggen jullie er van??


Cynni010 (8.1 dagen geleden)
Weer in week 1 ...
Ik denk dat ik voorlopig even niet zoveel mee praat en de ovultatie testen doe ik ook niet meer. Ben er ff klaar mee... Jullie allemaal suc6 x


MomOfJase (8.1 dagen geleden)
@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - “@MomOfJase - “@FirstBeeb2014...„
Ik ben ook gelovig en leg het ook iedere dag in Zijn Hand. Hoe moeilijk het ook is om het los te laten.
Naar welke kerk gaan jullie?Mama 1988 (8.1 dagen geleden)
@MomOfJase - “@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - ??...„
Ja dat scheelt idd. Al denk ik er wel veel aan. Vind zo spannend. Ook omdat ik nu onregelmatig ben. Vorige maand 3 dagen eerder ongesteld. Verwacht dat ik vanmorgen mijn eisprong heb gehad, dus dan zou ik dit keer een cyclus van 26 dagen gaan hebben. Ben dus erg benieuwd. Nu kan k het wel weer wat meer loslaten want meer dan dit kun je niet doen. En daar wij gelovig zijn, denken we er zo over dat het in handen van God is.MomOfJase (8.1 dagen geleden)
@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - “@MomOfJase - “@FirstBeeb2014...„
Hihi, girl power! Je hebt het iig druk genoeg om de tijd door te komen!Mama 1988 (8.2 dagen geleden)
@MomOfJase - “@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - ??...„
Nou ik had hem toch zover gisteravond. Nog nooit zoveel moeite voor moeten doen want hij was zo moe. Nu wachten. ...MomOfJase (8.3 dagen geleden)
@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - “@tjaaa - “@FirstBeeb2014Beeb...„
Ja stom is dat he als je spontaan zwanger bent en het gaat mis dat je daarna toch lichtelijk geobsedeerd raakt! Hier dus hetzelfde, gelukkig wilde mn man het daarna toch wel gaan proberen.
Kan me voorstellen dat het door alle drukte op het land er in bed weinig van komt. Wel heel jammer als jij t eigenlijk vaker zou willen. Intiem zijn doet echt goed he?Ladypink (8.4 dagen geleden)
Gisteren een contactbloedingen gehad. Weet iemand of dit van invloed is op je vruchtbaarheid? Volgens mij heb ik vandaag mijn ovulatie en ben bang dat het dikke pech is!


tjaaa (8.9 dagen geleden)
@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - “@MomOfJase - “@tjaaa - “@F...„
Vervelend eerst spontaan zwanger en dat dat dan uitloopt op miskraam... Kan me best indenken dat je dan wel wil...
Hier is het nu zoiezo seksen op de adviezen van zh...
Gisteren trouwens spontaan. Ik zei eigenlijk nog maar het heeft nu nog geen zin maar dat maakte niet uit van hem.
Stond ik van te kijken want ik heb niet zon seksende man. Haha.
Komende week vanaf zaterdag om de dag want heb dan mijn eisprong laatste keer toen ik invetwachting raakte zelfde cyclusdagen gedaan en aangezien die gestuurd is weet je het vrij precies maar wil het ook niet missen..,

Veel succes damesMama 1988 (9.1 dagen geleden)
@MomOfJase - “@tjaaa - “@FirstBeeb2014Beeb...„
Oeps dan heb ik niet te klagen. Want wij hebben echt een goed seksleven gelukkig. En nee nooit geen pijn gehad alleen na de bevalling 5 maanden lang. Puur omdat ik veel te bang was om te vrijen en zo krampachtig dat hartstikke zeer deed.Mama 1988 (9.1 dagen geleden)
@tjaaa - “@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - ??...„
Van mijn man hoeven we sowieso niet direct weer een kindje. De vorige zwangerschap overkwam ons, maar doordat het uitliep op een miskraam ben k nu zo obsessief en tja dat deel ik dus niet met mijn man. Vandaar. Verder hebben we het ontzettend ruk in ons eigen bedrijf op het moment. Zitten midden in de oogst dus begrijp ook wel dat ie er geen energie voor heeft. Maar ik ben gewoon er veel te erg mee bezig. Snik.
We hebben gelukkig een heel goed huwelijk en ook een goed seksleven al mag het voor mij wat vaker Meestal 1x in de week en als we het een week 3x doen (zeldzaamheid) voelen we ons er allebei beter bij en toch komt er niet van.MomOfJase (9.2 dagen geleden)
@tjaaa - “@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - ?...„
Ons seksleven voordat we `spontaan` zwanger werden en een miskraam kregen was ook niet goed. Maar sinds we echt zijn gaan proberen om weer zwanger te worden is het een stuk beter. Gaat de seks moeilijk? Hier wel, heb al vanaf het begin dat we samen zijn veel pijn gehad maar dat wordt nu steeds een beetje minder gelukkig.tjaaa (9.2 dagen geleden)
@FirstBeeb2014BeebTwo2015 - “@MomOfJase - “@FirstBeeb2014...„
Wat vervelend.
Hoe graag wil je man het?Wij vinden het beide erg moeilijk het per SEe op commando te doen.
Wij hebben geen geweldig seksleven maar zijn wel gelukkig samen.
Als je man net zo graag als jou wil zal hij wel moeten leuk of niet leuk. Praat met elkaar en luister naar elkaar. Succestjaaa (9.2 dagen geleden)
Meiden die clomid hebben gebruikt. Wat zeggen jullie op he werk als je ineens naar zh moet voor echo ik moest vandaag en werken zaterdag terug ook werken. Medisch gezien heb ik vandaag gezegd dat ik naar zh moet dat is ip voor mij niet afwijkend. Maar wat verzin ik in vredes.... Zaterdag. Ik baal hier echt van.
Vind fit zo niet leuk.
En het zijn weer 3 eitjes...
Maar we gaan er wel voor als Het weer moet
Laatste keer was ik onverwachtst van 1 was torn wel spannend want had ook drie eitjes.
Meerling is ook welkom als het zo zou zijn maar voor mijn lijf zal het een aanslag zijn.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014