Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

snel mamma (10.9 uur geleden)
@melissa_ylani - “Uitslag van hormonen zeer goed...„
Gefeliciteerd!!tweedewonder81 (21.4 uur geleden)
@melissa_ylani - “Uitslag van hormonen zeer goed...„
Gefeliciteerd!!!!!melissa_ylani (1 dagen geleden)
@toepske78 - “@melissa_ylani - “Uitslag va...„
Dankje wel xxxtoepske78 (1.1 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Uitslag van hormonen zeer goed...„
GEFELICITEERD

melissa_ylani (1.1 dagen geleden)
Uitslag van hormonen zeer goed en nu genieten!!!! binnen 3 weken terug een echo


mootje88 (1.1 dagen geleden)


toepske78 (1.1 dagen geleden)
@nato - “@Caro81 - “oeee loutje boven...„
zit jij dr ook al te volgencaro81 (1.1 dagen geleden)
@nato - “@Caro81 - “oeee loutje boven...„
Dan komt het helemaal dichtbij hihi. Ben benieuwd of het al zo ver is voor haar. Hier vandaag 36 weken echo gehad. Alles helemaal goed. Kleine is er klaar voor. Ligt al helemaal goednato (1.2 dagen geleden)
@san84 - “@nato - “@san84 - “@nato -...„
hopelijk gaat het vandaag al wat beter met je meisje?nato (1.2 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Bij de gyne geweest alles zag ...„
pffff gelukkig!!!! en inderdaad dat kleine kruimeltje verdiend al je vertrouwen! nu stilletjes beginnen genieten!nato (1.2 dagen geleden)
@Caro81 - “oeee loutje boven aan! schiet ...„
ben eens gaan spieken bij loutje en die is blijkbaar al 2 dagen niet online geweest dus mijn vermoeden zegt dat jij ondertussen bovenaan staat die is aan het genieten met haar kleine beebje denk iknato (1.2 dagen geleden)
@kleineverrassing - “He hoi dames. Vorige week do 1...„
feli!melissa_ylani (1.4 dagen geleden)
Bij de gyne geweest alles zag er goed uit! :) klein vruchtzakje gezien bloed laten trekken en vanavond weet ik men uitslag positief blijven denken


toepske78 (1.5 dagen geleden)
@melissa_ylani - “@tweedewonder81 - “@melissa_...„
succes vandaag meismelissa_ylani (1.9 dagen geleden)
@tweedewonder81 - “@melissa_ylani - “Morgen met...„
Pff het is echt beu! een rot gevoel is dit maar mijn gyne zegt dat digitale test niet vertrouwbaar is we zullen morgen zien k hoop echt dat goed mag gaan maar k vrees beetje voor eerst naar 2-3 en dan naar 1-2 is meestal nie goed tekentweedewonder81 (1.9 dagen geleden)
@kleineverrassing - “He hoi dames. Vorige week do 1...„
Gefeliciteerd!!!!tweedewonder81 (1.9 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Morgen met bang hartje naar de...„
Ojee klinkt idd niet goed
Ik voel met je mee ik heb het zelf vorige week ook gehad. Ik wens je heel veel sterkte morgenmelissa_ylani (1.9 dagen geleden)
Morgen met bang hartje naar de gyne mebstruatie gehad op 20 juni tot 23 juni vorige week zaterdag digitale test gedaan 2-3 en vandaag weer ene gedaan en het was 1-2 dus ik denk nie da Het een goed teken is


san84 (1.9 dagen geleden)
@nato - “@san84 - “@nato - “@san84 ...„
Oren en longen zijn schoon.
Keel ziet wat geïrriteerd. Ze heeft een opgezette lymfeklier wat op een infectie kan duiden, vandaae de koorts.
Morgen terug, dan kijken ze of we zo het weekend ingaan of niet.
Dit weer is voor niemand goed, al hélemaal niet voor ukkies.
Het duurt idd 9 maanden sowieso dus dan zal het vat beter gaansan84 (1.9 dagen geleden)
@3wondertjeswaarvan2onderweg - “Hoi meiden! Vorige week maanda...„
Gefeliciteerd!ons 2de wondertje (2 dagen geleden)
@tweedewonder81 - “@ons 2de wondertje - “Hoi me...„
Dank je wel. Ben benieuwd. Ik hou jullie verder op de hoogte. Ben wel stiller om hier reactie te plaatsen maar kom wel nog mee lezen.toepske78 (2.1 dagen geleden)
@snel mamma - “@toepske78 - “Is er iemand d...„
Ok ik hoor het wel van je meissnel mamma (2.3 dagen geleden)
@toepske78 - “Is er iemand die het lijstje w...„
Hey meis, Mijn computer is al een tijdje momenteel doe ik alles via mijn telefoon. dus nu niet echt handig.. Hoop op korte termijn wel weer een nieuwe laptop te hebben en dan kan ik het eventueel van je over nemen..Caro81 (2.4 dagen geleden)
@3wondertjeswaarvan2onderweg - “Hoi meiden! Vorige week maanda...„
wauw gefeliciteerd meis!! geniet van jullie wondertjesCaro81 (2.4 dagen geleden)
oeee loutje boven aan! schiet op nu :Happy ! en daarna ben ik alweer aan de buurt...wat gaat de tijd snel zeg!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014