Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mama-van-E.L. (1.6 uur geleden)
@esraadelano - “En helaas vandaag toch ongeste...„
he wat balen!ik dacht t ook hoor!en nog nooit zolang overtijd geweest? Hier inmiddels 6 dgn na nod en idd ook veel kwaaltjes en voel me zwanger mr gisteren nog negatieg getest..we wachten maar afesraadelano (8.8 uur geleden)
En helaas vandaag toch ongesteld geworden. Ik durfde bijna te zweren dat ik zwanger ben/was. Alle symptomen en ik voelde me zo zwanger .. Wat kan je lichaam je voor de gek houden!! Nou weet ik helemaal niet wanneer me volgende NOD is


Jil1988 (8.9 uur geleden)
@MamavanLe - “Ook ik ga me hier melden! Gist...„
Wat verschrikkelijk :( hopelijk is het jullie gegund om weer snel zwanger te worden!proudmamaof l,s,l,v (12.7 uur geleden)
Ybab (13.4 uur geleden)
@esraadelano - “Vandaag steeds roze bloed bij ...„
Ik ben echt heel benieuwd!!! Ik zit op dag 39... Morgen ook nog X testen. Had sensitesten van vriendin, nu maar eens de kruidvat 2 voor 5 proberen..MamavanLe (18.1 uur geleden)
Ook ik ga me hier melden! Gisteren weer ongesteld gewonden nadat ik 18 november ben bevallen van een stil geboren jongetje bij 20 weken zwangerschap. We willen toch wel weer graag zwanger worden ondanks het feit dat het een vreselijk medisch traject gaat worden. De eerste 3 zwangerschappen jn de eerste ronde zwanger dus heb goede hoop dat het snel gaat lukken


jss (20.1 uur geleden)
@esraadelano - “Vandaag steeds roze bloed bij ...„
Hoe gaat het nu?dagdromer (1 dagen geleden)
@mama-van-E.L. - “@dagdromer - “@esraadelano -...„
Ik zal het verhaal nog mooier maken, ik gebruikte toen al 4 jaar de pil heel trouw en een kindje krijgen stond totaal niet op mijn agenda, maar daar dacht mijn lichaam dus anders over geloof ik het is dat een vriendin van mij zei dat ik moest testen, later bij de 1e echo kon ik de rekensom maken dat ik pas met 6 week positief teste want in week 4 en 5 was hij nog negatief. bij mijn jongste teste ik met 5 week positief.mama-van-E.L. (1 dagen geleden)
@dagdromer - “@esraadelano - “Vandaag stee...„
Oo dat geeft hoop!hier 5 dgn na nod vandaag en nog nega test terwijl ik super misselijk ben de hele dag door. Voel me gewoon zwanger. Bij mn dochter had ik n dag voor nod posutief getest. Bij zwangerschap 3mnd geleden ook paar dgn overtijd pas posi test werd helaas n mk met 6 wk. Was bij jou toen n laat ei waardoor je laat teste of was je wel even ver zoals je zou zijn volgens je eigen betekeninf?dagdromer (1.1 dagen geleden)
Vanmorgen bloede ik als een rund, op naar een nieuwe ronde. geloof dat mijn lichaam druk aan het ont-pillen is want voel me heel zacht gezegd knap beroerd en heb al maanden niet meer zo`n heftige menstruatie gehad. hopelijk is het komende ronde raak.


dagdromer (1.1 dagen geleden)
@esraadelano - “Vandaag steeds roze bloed bij ...„
ik wil wel geloven dat je gek van onzekerheid word, goed dat je de huisarts belt had je dit ook al eerder gedaan of wou je eerst nog afwachten? hopelijk heb je een positieve test (heb meer dan 8 jaar geleden ook pas met ruim 6 weken positief getest, ondanks extreem ziek zijn gaf de test voor de tijd negatief aan terwijl ik dus wel degelijk zwanger was)dagdromer (1.1 dagen geleden)
@mami* - “@jss - “@mami* - “@jss - ?...„
dat klinkt in elk geval wel heel gezellig hoop met je meeesraadelano (1.4 dagen geleden)
Vandaag steeds roze bloed bij heg afvegen maar voor de rest niks en mijn NOD was 3 dec , ik ga en de huisarts bellen en een testje wagen morgen. Pff zo gek van deze onzekerheid


mami* (1.4 dagen geleden)
@jss - “@mami* - “@jss - “@mami* -...„
Ik ben 3 december ongesteld geworden dus eigelijk zou ik nu moeten klussen nou dan hoop ik dat het goed gelukt is klussen elke dag namelijk... hoop dat ik rond oud en nieuw positief mag testen.wtcatje (1.5 dagen geleden)
@Ybab - “@UmmLina - “@esraadelano - ?...„
Wij gaan waarschijnlijk naar ronde 6 in 6 maand..ook steeds 30+ cyclussen.. net roze afgeveegddagdromer (1.5 dagen geleden)
@ybab - “@dagdromer - “@Ybab - “@da...„
helaas, het is nu een fikse bloeding dus ongesteld. zal wel bij ontpillen horen vermoed ik. mijn oudste kwam dwars door pil heen en mijn jongste was direct na 1e poging raak dus heel veel mazzel gehad in het verleden. helaas ook 6 prille miskramen maar ik hoop snel een positieve test te mogen doen en natuurlijk ook voor jou snel een positieve test!ybab (1.5 dagen geleden)
@dagdromer - “@Ybab - “@dagdromer - “Vra...„
Dan was het vast je eisprong! Kan heel pijnlijk zijn. Ik voel hem ook vaak... En verlies daarbij ook wat bloed. Deze ronde helaas niet... Bij mij vaak na twee dagen weer over..dagdromer (1.6 dagen geleden)
@Ybab - “@dagdromer - “Vraagje! vanda...„
Zou kunnen, ik heb werkelijk geen idee. heb flink kramp door mijn hele onderbuik wel met name rechts. het bloed stroomt er niet uit maar het is ook niet een inimini beetje. net ook wat lichter van kleur. lijkt wat op beginnende menstruatie. ben wel wat misselijk en gevoelige borsten. vind het maar niks dat ik niet weet dat het isYbab (1.6 dagen geleden)
@dagdromer - “Vraagje! vandaag dag 15 van cy...„
Je kan ook kleine bloeding krijgen van/tijdens je eisprong... Misschien dus vanmiddag je eisprong gehad?dagdromer (1.6 dagen geleden)
Vraagje! vandaag dag 15 van cyclus, dag 11 heb ik vermoedelijk eisprong gehad maar weet het niet zeker. Nu sinds vanmiddag wat bloedverlies met slijm, donker niet helder. Is mijn cyclus nu in de war of wat moet ik er van denken? 15 dagen geleden 4 dagen ongesteld geweest.


Ybab (1.6 dagen geleden)
@UmmLina - “@esraadelano - “@Ybab - “@...„
Is inmiddels ronde 5.. In 6 maand...Ybab (1.6 dagen geleden)
@UmmLina - “@esraadelano - “@Ybab - “@...„
Ik rekenen vanaf eerste dag menstruatie. Zit daarmee op dag 38...heb paar dagen terug (omdat mijn syclus vorige keer 32 dagen was) sochtends getest. En deze keer smiddags. Had nog sensitest liggen dus dacht daar moet dat toch smiddags ook mee willen. Had niet veel gedronken..
Ik geef het weinig hoop! Alleen wordt zo gek van dat de duivels maar niet komen! Zo duren de rondes wel erg lang... :(
Is inmiddUmmLina (1.9 dagen geleden)
@esraadelano - “@Ybab - “@esraadelano - “V...„
Nee, de eerste dag van je laatste menstruatie. Met wat voor urine test je? Meestal is die in de ochtend het meest geconcentreerd, maar na 2 negatieve ochtendtesten, heb ik juist een keer `s avonds getest en die was positief. Misschien moet je dat eens proberen...esraadelano (1.9 dagen geleden)
@Ybab - “@esraadelano - “Vandaag 2 we...„
Je moet rekenen van de laatste dag van je menstruatie toch? dan zit ik nu op 41dsvo (1.9 dagen geleden)
Correctie!!!!
@snel mamma Gefeliciteerd met geboorte van jullie zoon!!

NOD:

Cimbom: ronde ? – NOD 19 november
saar1986: ronde 13 – NOD 24 november
Reens40: ronde 53 ( IUI1 ) – NOD nog onbekend
esraadelano: ronde 2 – NOD 4 december
DB88: ronde 2 – NOD 7 december
ons 2de wondertje: ronde 5 – NOD 21 december
jildou1988: ronde 3 – NOD 7 januari

Zwanger:

melissa_ylani: uitgerekend 27 maart 2015
Lynn2: uitgerekend 18 april 2015
Indy: uitgerekend 19 juni 2015
Sukalukie: uitgerekend 20 juni 2015
-jess78-: uitgerekend 28 juni 2015
Revenna: uitgerekend 21 juli 2015
dsvo: uitgerekend 21 juli 2015

Bevallen:
snel mamma: 15 december 2014 Jevin Qyano

Wil je ook in het lijstje? Dat kan! Stuur dan even een privé berichtje

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014