Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

cimbom (1.8 uur geleden)
Hallo dames gelukkig is het goed afgelopen met mij pijn was aan te houden grote stolsels verloren goed gebloed schoon heb nog bloedverlies in maan verband maar.ben zeker.opgelucht geen buikpijn geen rugpijn meer pfff nu nog hopen dat alles goed schoon is


mamma3 (4.8 uur geleden)
En we beginnen weer bij week 0, pfff ellendigste week van de cyclus. Vanmiddag tarwekiemolie gekocht en ook alvast ovulatietesten, en deze keer maar voor de duurdere clearblue gekozen. Ronde 4; kom maar op!!


melissa_ylani (5.6 uur geleden)
Iemabd idee wa het zou kunnen zijn k heb soms van die rare steken van onder gelijk een mes steek!!


melissa_ylani (5.7 uur geleden)
@cimbom - “@Lynn2 - “@cimbom - “Ik he...„
Oooh nee zo erg! khad da paar jaar geleden ook en das een rot gevoel en die dag had ik zo zeer en lag ik de hele dag in mijn bed aan wenen maar k heb afscheid genomen want k vond da wel tis effe in de buik gegroeit dikke knuffel meid x

revenna (7.7 uur geleden)
1 e ronde helaas 4 dagen voor nod(20 sept) ongi geworden...op na ronde 2 maar heb normaal cyclus v 28 dagen en nu was die dus 24 dagen moet ik mn langste cyclus aanhouden....


ons 2de wondertje (8 uur geleden)
@cimbom - “@ons 2de wondertje - “@cimbo...„
oh das is het vruchtje bij de 2x miskraam had ik ook donker rode stukjes verloren zo sliertjes en donkerrood! verschrikkelijk om dit te ziencimbom (8.5 uur geleden)
@Lynn2 - “@cimbom - “Ik heb zo wat ver...„
Ik had het ook ween krampen en ging naar wc grote stolsels verloren kramp neemt dan weer af dan ga je weer paar uur lang heb ik het gehad nu valt het gelukkig beetje krampjes als of ik net oni ben geworden ben blij dat jk voor de pillen heb gekozenLynn2 (8.7 uur geleden)
@cimbom - “Ik heb zo wat verloren maar ik...„
Ik kan me van de eerste mk herinneren dat ik veel pijn had. Toen ik het vruchtje was verloren voelde ik me gelijk veel beter, maar de uren erna nog 3x gigantische stolsels verloren ( zo groot als een sinaasappel).
Hoop dat t je mee gaat vallen en t snel achter de rug is..cimbom (9.7 uur geleden)
@ons 2de wondertje - “@cimbom - “Ik heb zo wat ver...„
Soort vlees stukje donker en er zat witte stuk aan beetje zo sorry voor uitleg leek wel stukje hersentjes soort wit met slierten en wefsels enalons 2de wondertje (10.6 uur geleden)
@cimbom - “Ik heb zo wat verloren maar ik...„
hoe zie het eruit?cimbom (12 uur geleden)
Ik heb zo wat verloren maar ik weet niet wat het is heb er een foto van bekijk het steeds maar heb nog nooit een vruchtzakje gezien ik ben nu helemaal onzeker aan het worden


cimbom (13.1 uur geleden)
@ons 2de wondertje - “@cimbom - “Krampen zijn bego...„
Ik heb hele erge krampen dit zijn heen menstruatie krampen hoor auwww masr wilt niet los komen nogons 2de wondertje (13.5 uur geleden)
@cimbom - “Krampen zijn begonnen wat een ...„
pffff verschrikkelijk! sterkte meid!!!! we zijn er voor jou!!cimbom (13.8 uur geleden)
Krampen zijn begonnen wat een vreselijke pijn


cimbom (17.3 uur geleden)
Dames help doe ik.iets fout heb net die cytotec ingebracht lijkt wel.of die er niet helemaal.is is gegaan als of ik hem voel zitten is dat normaal


tweedewonder81 (17.3 uur geleden)
@cimbom - “@tweedewonder81 - “@cimbom -...„melissa_ylani (17.3 uur geleden)
@EllennS - “hey dames klein vraagske ,ik...„
Kan oud bloed zijn van je mebstruatie geweest zijn ik had ook clomid genomen :)cimbom (18 uur geleden)
@tweedewonder81 - “@cimbom - “Zo net die cyotec...„
Dankjewel meis ga het zo inbrengentweedewonder81 (18.9 uur geleden)
@melissa_ylani - “@tweedewonder81 - “@melissa_...„
Heel vervelend die rugpijn en maagzuur
En ik denk dat het idd geen kwaad kan om even lekker rustig aan te doen want te druk is ook niet goedtweedewonder81 (19 uur geleden)
@swizzel - “Wat een gezeur, vandaag dag 31...„
Vervelend dat je nu al 31 dagen moet wachten. Ik hoop voor je dat je of snel een positieve test hebt en anders maar snel ongi word want dan heb je het gehad en kan je weer verder met de volgende ronde. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier in de UStweedewonder81 (19.1 uur geleden)
@cimbom - “Zo net die cyotect pillen gekr...„
Ik heb geen ervaring met die pillen maar ik wil je heel veel sterkte wensen vandaag en de dagen die nog moeten komentweedewonder81 (19.1 uur geleden)
@Minibelg - “Helaas zojuist ongi geworden...„
Ojee dat is jammer idd
Ik hoop met je mee dat het de volgende keer luktcimbom (19.4 uur geleden)
@EllennS - “hey dames klein vraagske ,ik...„
Oeh heb er geen ervaring mee maar denk het niet hoorEllennS (19.8 uur geleden)
hey dames

klein vraagske ,ik ben van de maand begonnen met clomid te gebruiken , maandag was het laaste pilletje en vandaag gevoel van menstruatie en een beetje bruinverlies .. kan dit kwaad ??


cimbom (1.2 dagen geleden)
@katja123 - “@cimbom - “@nato - “@cimbo...„
Ik hoop het ook zoo ga er snel weer tegen aan als ik hier over heen ben

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014