Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Weken
0 & 1

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
De eerste twee zwangerschapsweken beginnen bij dag 0.
Zodra je ovulatie plaats heeft gevonden zit je in week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je baby wordt ongeveer 38 weken na de bevruchting van het eitje geboren. Het is echter gebruikelijk om ook de periode van de menstruatie tot deze bevruchting bij de zwangerschap te rekenen. Als je deze twee weken ook meerekent kom je uit op een totaal van ongeveer 40 weken zwangerschap.

Eigenlijk ben je de eerste 2 weken van je zwangerschap nog niet zwanger. De eerste 2 weken krijg je er gratis bij. Bij iedereen is het verschillend wanneer de eisprong plaatsvindt (en dus ook de bevruchting), daarom wordt er altijd geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Indien je wil weten wanneer je uitgerekend bent, moet je er vanaf die dag 40 weken bij optellen. Nadat het eitje bevrucht is duurt het ongeveer 38 weken totdat het kindje geboren wordt.

Week 0 begint met de nieuwe cyclus. De menstruatie is begonnen. Op dit moment weet je nog helemaal niet of er wel of geen zwangerschap aan zit te komen. Je lichaam wordt in de eerste 2 weken door de hormonen klaargemaakt om een eitje te laten 'springen'. In de eierstokken rijpt een aantal eicellen. De eitjes zijn op dit moment nog niet met het blote oog te zien. De eicel zit in een blaasje. Samen wordt dat een follikel genoemd. De follikel zal in één van de eierstokken rijpen van een primaire naar een rijpe follikel. Dit gebeurt direct na de menstruatie. De groei en rijping van de eicellen gebeuren onder invloed van hormonen. De follikel zelf is daar een belangrijke producent van, samen met het het luteﮩserend hormoon (LH) en het follikel stimulerend hormoon (FSH). Hoe meer de follikel groeit, hoe meer oestrogeen hij afscheidt. Een grote hoeveelheid oestrogeen in het bloed be﮶loedt de baarmoederhals en de slijmprop die zich daar bevinden. Na zo'n 'oestrogeenpiek' treedt de ovulatie op, zo'n 24 tot 36 uur later, en duurt gemiddeld 48 uur. De follikel in de eierstokken groeit in minder dan 2 weken uit van enkele tienden van een millimeter, tot ruim twee centimeter. Een rijpe follikel is goed zichtbaar met het blote oog.Na de eisprong vormt zich het 'gele lichaam' (corpus luteum). Het gele lichaam scheidt progesteron af. Progesteron is een hormoon dat het baarmoederslijmvlies gereed maakt voor de innesteling. Letterlijk betekent dit 'voor zwangerschap'. Wanneer er geen bevruchting plaats vindt verschrompelt dit gele lichaam en volgt na 14 dagen de menstruatie. Vaak wordt er gedacht dat de ovulatie 14 dagen na de menstruatie plaats vindt, maar het is dus 14 dagen voor de menstruatie.
Voorbeeld: Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je op de 14e dag. Maar heb je altijd een cyclus van 32 dagen, dan ovuleer je pas op de 18e dag! Vrijen rondom de 14e dag heeft dan weinig zin als je zwanger wilt raken...

Wanneer ben je vruchtbaar?


Als je graag zwanger wilt worden, kan het handig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je bent het meest vruchtbaar in de 3 dagen voor de ovulatie, tot 2 dagen erna. Je kunt vooraf niet zeggen wanneer je een eisprong zult hebben, alleen achteraf.
Er zijn echter wel speciale ovulatietesten. Die werken bijna hetzelfde als de bekendere zwangerschapstesten. Alleen meten deze niet het hCG (humaan chorion gonadotrofine) maar het LH. Bij 2 donkere streepjes weet je dat de eisprong niet lang meer op zich laat wachten, en kun je dus 'aan de slag'.
Bij een zwangerschapstest daarentegen, geeft een 2e streepje aan of het hCG hormoon in je lichaam zit, en je dus zwanger bent. Het maakt in dat geval niet uit of het een heel licht streepje is of juist een donkere. Als je niet zwanger bent, kan er ook geen hCG worden gevonden, dus zal je ook geen 2e streepje zien verschijnen. Zelfs geen lichte.

Foliumzuur


Het wordt aangeraden om al voordat je zwanger probeert te worden, te beginnen met 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken. Deze vitamine B zit in bruin brood, spinazie, noten, bananen, vlees, vis en eieren, maar daarvan krijg je lang niet genoeg binnen als dat je nu nodig hebt. Daarom is het verstandig om het te slikken in de vorm van pillen die verkocht worden in de drogisterij en zonder recept te verkrijgen zijn. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op een spina bifida (open ruggetje), anencefalie (open schedel) 'waterhoofd' en schisis ('hazenlip') bij je baby aanzienlijk (met 60-70%). Blijf het slikken tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Het kan geen kwaad om foliumzuur de gehele zwangerschap, en daarna, te blijven gebruiken.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

DoreenBjornDenzel (3 minuten geleden)
@~san~ - “@DoreenBjornDenzel - “@~san~...„
Dat hoop ik inderdaad ook niet voor je!! Even afwachten,maar het lijkt of de tijd steeds langzamer gaat als het spannend word.niet?~san~ (1.7 uur geleden)
@DoreenBjornDenzel - “@~san~ - “@DoreenBjornDenzel...„
Oké spannend! Gisteren stekende pijn aan de linker kant rond de eierstok, hopelijk niet nu pas mijn eisprong, dan zou ik een cyclus van 41 dagen hebben . Vandaag dag 27..DoreenBjornDenzel (2.4 uur geleden)
@~san~ - “@DoreenBjornDenzel - “Woensd...„
Ik heb het bij denzel de 1e 3 maanden lang gehad dus ben licht positief volgende week testen....DoreenBjornDenzel (15.7 uur geleden)
@~san~ - “@DoreenBjornDenzel - “Woensd...„
Ik heb het bij denzel de 1e 3 maanden lang gehad dus ben licht positief volgende week testen....

DoreenBjornDenzel (15.8 uur geleden)
Woensdag eisprong gehad gezien middels een echo vandaag in de stad bijna out gegaan,misselijk draaierig en benen werden gevoelloos...... kan dit met innesteling te maken hebben?


~san~ (15.8 uur geleden)
@DoreenBjornDenzel - “Woensdag eisprong gehad gezien...„
Zou best wel eens kunnen toch! Bij mijn eerste ben ik erg draaierig geweest tijdens wrs de innesteling!~san~ (15.8 uur geleden)
@WelkomWonder - “San: eergisteren op dag van no...„
Balen! In januari had ik ook ineens een cyclus van 46 dagen, terwijl dat normaal gewoon 28-30 was. Hoop dat het bij jou anders is en gewoon weinig hcg op dit moment!DoreenBjornDenzel (16.1 uur geleden)
Woensdag eisprong gehad gezien middels een echo vandaag in de stad bijna out gegaan,misselijk draaierig en benen werden gevoelloos...... kan dit met innesteling te maken hebben?


DoreenBjornDenzel (19.9 uur geleden)
Woensdag eisprong gehad gezien middels een echo vandaag in de stad bijna out gegaan,misselijk draaierig en benen werden gevoelloos...... kan dit met innesteling te maken hebben?


DoreenBjornDenzel (20.6 uur geleden)
Woensdag eisprong gehad gezien middels een echo vandaag in de stad bijna out gegaan,misselijk draaierig en benen werden gevoelloos...... kan dit met innesteling te maken hebben?


WelkomWonder (22.3 uur geleden)
San: eergisteren op dag van nod negatieve test. Twee dagen later nog steeds negatief. Ofwel maak ik weinig hcg ofwel is mijn cyclus op hol. Was altijd netjes 27 dagen...


WelkomWonder (22.3 uur geleden)
Jb88: jammer... Hopelijk heb je in mei direct raak!


MomOfJase (22.5 uur geleden)
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa is gearriveerd! 33 dagen na mn curettage. Zou mn nieuwe cyclus nu 33 dagen hebben? Nu kan ik eindelijk vooruit!


~san~ (1 dagen geleden)
@WelkomWonder - “@~san~ - “@DoreenBjornDenzel...„
Nee! Ben nu ook pas op dag 26, dus ik denk dat ik pas over een dag of 5 test als ik kan wachten.. En bij jou??JB88 (1.1 dagen geleden)
Helaas terug in week 0! Vandaag ongesteld geworden,wel mooie cyclus van 32 dagen. Komende ronde geen kans,mijn man is van huis. Hopelijk is het in mei raak!


WelkomWonder (1.2 dagen geleden)
@~san~ - “@DoreenBjornDenzel - “@~san~...„
SAN, al nieuws?mamavanselena (1.6 dagen geleden)
@~san~ - “@mamavanselena - “Hier de ee...„
Dankjewel!mamavanselena (1.6 dagen geleden)
@DoreenBjornDenzel - “@mamavanselena - “Hier de ee...„
Heey!mamadylano1611 (1.7 dagen geleden)
@mamavanrowena - “@mamadylano1611 - “hey ieder...„mavan2 (1.9 dagen geleden)
Mijn man en ik gaan voor het 3e wondertje. Afgelopen maandag hebben ze de spiraal verwijderd. Ik heb binnenkort een MRI en dat moet binnen een bepaalde tijd van de cyclus. Aangezien ik met mijn spiraal 0.0 regelmaat had heb ik besloten de spiraal te laten verwijderen. Nou slaan we deze maand nog even over ivm de MRI maar vanaf volgende maand.....


mavan2 (1.9 dagen geleden)
@tinkerbell2011 - “hallo meiden,ik mag me vandaa...„
Oh dat is jammer. Cyclus 4 dagen later? Zal je vast in spanning hebben gezeten, of niet?doorn1990 (2.2 dagen geleden)
@DoreenBjornDenzel - “@doorn1990 - “Heey dames Mij...„
Ik heb al een half jaar geen prikpil meer en heb al een kindje van 2 toen ik zwanger werd van haar was ik gestopt met de prikpil en die maand erna was ik zwanger tot verbazing van de vk en gynaecoloog. Heb nu gelezen dat het ook kan komen dat ik nu 30 kilo kwijt ben in 5 maanden tijd.ik denk dat ik deze maand gewoon nog afwacht en dan maar langs de huisarts.doorn1990 (2.7 dagen geleden)
@DoreenBjornDenzel - “@doorn1990 - “Heey dames Mij...„
Ik heb al een half jaar geen prikpil meer en heb al een kindje van 2 toen ik zwanger werd van haar was ik gestopt met de prikpil en die maand erna was ik zwanger tot verbazing van de vk en gynaecoloog. Heb nu gelezen dat het ook kan komen dat ik nu 30 kilo kwijt ben in 5 maanden tijd.ik denk dat ik deze maand gewoon nog afwacht en dan maar langs de huisarts.DoreenBjornDenzel (2.7 dagen geleden)
@doorn1990 - “Heey dames Mijn man en ik heb...„
Zelf ook prikpil gehad,heeft een lange uitwerking kan zelfs tot een jaar duren totdat je lichaam zelf weer je cyclus aan de gang krijgt... ik weet niet hoelang je gestopt bent en anders ff langs de huisarts met je kinderwensdoorn1990 (2.9 dagen geleden)
Heey dames

Mijn man en ik hebben besloten om te gaan proberen voor een 2de wonder. Maar nou ben ik al een tijd van de prikpil af en ben ook al een tijd niet meer ongesteld geweest maar ik kan niet zwanger zijn want heb van de week voor het eerst in tijden weer seks gehad met mijn man. Dat komt omdat ik een maagverkleing heb gehad en het een tijd lang niet goed ging. Maar mijn vraag is Hoe kan ik nou te weten wat mijn cyclus is? Iemand enig idee? Wel heb sinds de gemeenschap met mijn man veel afscheiding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014