Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3299)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Esy

  Goeie morgen!

  Zijn er nog meer mama’s die nu nog borstvoeding geven?
  Ik ben nu 9+2 zwanger van de 4e en heb de 3e van 13 maand nog aan de borst.

 • Annemiek77

  Jee! 9 weken. Aanstaande vrijdag voor het eerst naar de verloskundige en waarschijnlijk ook weer een echo 😍

 • Esy

  Ohh leuk! Ik heb de 27e de 12 weken echo en 17 januari pas weer naar de verloskundige. We hebben de intake vorige week gehad.

 • Esy

  Ik ben ook in 9 weken aangekomen.
  Wij gaan geen nipt laten doen, hebben we met de andere 3 ook niet gedaan. Het kindje is gewoon welkom!

 • Kimmetjuh90

  Sinds vandaag ook in week 9 beland *doet dansje*!!
  Ben telkens misselijk en als ik dan wat eet gast het wel weer..
  Wij twijfelen nog over de NIPT, maandag hebben we een infodag ervoor :)

 • Annemiek77

  Ik twijfel ook over een nipt maar ben wel al 37 jaar..

 • Annelijn

  Hoe is het met iedereen hier lieve aanstaande mama’s? Ik was gister avond op kraambezoek en het was zooo heerlijk om een 3 weken oude baby in mn handen te hebben en in de handen van mn vriend te zien 😍 Kan nu al niet wachten om ons eigen kindje in onze handen te hebben haha!

 • Beertje1985

  Wie van jullie is van plan een NIPT test te gaan doen?ik woon in t buitenland en hier moet je t volledig zelf betalen,wat uitkomt op ongeveer €600,-
  Ik heb begin januari een afspraak staan voor combined test en mocht daar een verhoogd risico uitkomen ga ik denk ik alsnog een NIPT doen.
  Ik heb gebeld of ik t eventueel in Nederland zou kunnen doen,maar dat mag niet omdat ik niet in NL zorgverzekerd ben 😩

 • Zomerkindje4

  We doen deze zwangerschap voor het eerst de NIPT. We hebben al drie gezonde kinderen, de belasting van een vierde die een ernstige afwijking heeft zal volgens ons niet eerlijk zijn voor de andere kinderen. Daarnaast ben ik al 38 en wordt de test volgens mij vergoed in NL boven de 36 dacht ik. Bij de eerste zwangerschap heb ik geen test overwogen. Bij de tweeling heb ik het wel overwogen, maar kwam ik er niet uit wat ik met de uitslag zou doen, dus niet gedaan.

 • Roosje2018

  Wij doen geen NIPT. We houden het kindje, ongeacht de uitslag. Dus een NIPT is voor ons niet nodig.

 • Annelijn

  Oh dat is balen! Ja wij gaan het wel doen, maar alles voelt goed en ik merk dat het niet eens mogelijk is om na te denken over het geval van een negatieve uitslag. Dus doe het geloof ik vooral omdat mn vriend het graag wil. Succes!

 • Oemmm

  Nu net na 00:00 9 weken ..❤️

 • Annelijn

  Haha echt aftellen steeds he?!?

 • Oemmm

  Hahaha jaa word gek van mezelf

 • Cadeautje1992

  Vandaag 9 weken en vanavond de volgende echo👏🏻 Vorige keer was ik 6,5 week dus erg spannend weer. 😊

 • Annelijn

  Hoe was de echo??

 • Cadeautje1992

  De echo was super goed. Flink gegroeid en was maandag precies 9 weken. Nu weer even een tijdje wachten tot de termijn echo 😊

 • Annelijn

  Oh wat fijn dat je nu alweer voor een echo mag! Dat is snel! Is dit dan weer een vroege echo of al de termijn echo bij jou?

 • Cadeautje1992

  Deze echo stond al gepland en de vorige was een extra echo :) ze gaat kijken of de termijn echo al mogelijk is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van woensdag, 10 juli 2019 tot en met dinsdag, 16 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50