Volg ons overal!
Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je 10e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...

Blijven sporten tijdens je zwangerschap (zolang het kan natuurlijk ;)) Bij Perry Sport vind je een mooie collectie passende sportoutfits
 

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1414)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mamavanji

  Ik heb dinsdag een goede echo gehad en mag over twee weken weer voor de termijnecho. 's Morgens misselijk en erg moe, rest van de dag gaat het wel. Ben een dagje vooruit gezet tijdens de echo dus ben een dag eerder in week 9 beland. :)

 • voorde2ekeermoeder

  hallo allemaal,

  ik ben nieuw op het forum.
  Heb met ruim 8 weken de eerste echo gehad, en gelukkig een kloppend hartje. (ik vond het zo verschrikkelijk spannend, dat ik een paar dagen heeeeelll veel last van mn darmen heb gehad. mega buikpijn).
  Weet nog niet precies hoever ik ben, (kan 1 à 2 dagen inzitten).
  Met ruim 12 weken pas de termijn echo. Week daarvoor konden ze niet en nog een week eerder vonden wij te vroeg.

 • Samm06

  Vandaag aangekomen in week 9! De week vloog best snel om ondanks dat ik me nog niet goed voel. Over een week mogen we weer naar de verloskundige om onze kleine uk te bewonderen. Kan niet wachten!

 • voorde2ekeermoeder

  spannend he?!

 • Samm06

  Jaaaa blijft spannend!! Kunnen de dagen weer aftellen tot aan de echo

 • MelMoessie

  Wat een pech heb ik vandaag zeg Ik kon met geen mogelijkheid naar school, naar Amsterdam dus verplicht een extra dagje vrij

  Voel me vandaag extreem goed, heb sinds weken weer eens het huishouden goed uitgevoerd ik deed steeds alleen het hoog nodige.

  Vrijdag de 10 weken echo, ik ben benieuwd

 • Duurtlang

  Hallo :)
  Wij zijn 9+3 dagen vandaag! Afgelopen vrijdag een 1e echo gehad met kloppend hartje en alles zag er goed uit! Maar nu komt dus mijn klaag gezang (:p)
  Want dit werd meteen als termijn echo gerekend omdat we toen dus 8+6 waren en dan vinden ze het niet nodig om rond de 12 weken nog een termijnecho te doen. Nu hebben we dus pas met 20 weken de volgende (!!!).
  Bij mijn 1e zwangerschap had ik rond de 8 weken een echo en daarna rond 12 weken de 1e termijn echo. Dus we baalde echt wel. Ze vertelde het ook pas nádat de echo had plaatsgevonden en we hebben alles bij elkaar echt maar 3 minuten ons kindje kunnen zien.. het beeld stond voornamelijk ook nog eens stil om te meten.
  Tuurlijk zijn we dol gelukkig dat alles goed zit! Maar ik begin steeds meer te balen dat we maar zo ontzettend kort hebben kunnen kijken en we nu 11 weken moeten wachten.
  (We hebben maar een pretecho gepland met 12 weken om toch te kijken want dan is het toch al echt een heel kindje vergeleken met wat we nu gezien hebben.) Vroeg me af of meer mensen dit zo meemaken?

 • Frederiek83

  Ja ik wist dat ik er maar 1 zou krijgen voor de 20 weken, daarom heb ik.em zo laat mogelijk gepland. Ik heb m'n eerste echo volgende week gepland. Weet niet precies hoe ver ik dan ben. Ergens tussen de 10,5 en 11weken in. Had em eigenlijk nog wel later wilde hebben maar was dit keer te nieuwsgierig.

 • Duurtlang

  Ja de verloskundige zei dat als ik een weekje eerder geweest was dat ik dan nog wel een echo gekregen had :s Maar mijn man kon geen vrij krijgen in de week ervoor! Als k dit van te voren had geweten had k me er op in kunnen stellen(/dan had hij zich maar ziek gemeld!! Haha)

  Maar k vind het stom geregeld zo! Gelukkig zijn er pretecho's! Alleen dat meten ze niets etc.. en je wilt toch tussendoor even weten of alles nog goed gaat.

  Heel veel plezier met jouw eerste echo dan straks! :)

 • Tiffany26

  Oh wat weinig zeg ik ben met 8 weken geweest en nu woensdag weer met 10 weken. Ik had idd ook een extra echo gepland in jou geval.

 • Duurtlang

  Wat fijn dat het bij jou anders gaat!! Nu we de baby nog niet voelen zijn de echo's toch wel het aller spannends en leukst wat we hebben op het moment hé?! ;)

  Geniet er maar goed van! En idd dan maar betalen, ik ga/kan echt geen 11 weken wachten! :p

 • Ikgewoonik

  Hej met zon pret echo meten ze de baby wel op hoor. Van te voren wordt ook

  Gezegd, mocht ze iets wat niet klopt. Dat je dit met je verloskundige moet overleggen. Maak je niet al te veel zorgen. Zon pretecho is zo leuk rond de 12 weken. Komt vast goed :-)

 • mama van Leona en Alexander en Faye

  Hier in belgie krijg je termijnecho en dan rond 12 weken nekplooimeting, 16 weken geslachtsbepaling en dan denk ik om de 4 a 5 weken een echo

 • Duurtlang

  @ikgewoonik,

  Ow dat wist ik niet! Dat is fijn dan iig! Bedankt voor je berichtje! :)

  @mama van Leona Alexander en Faye,

  Wat fijn zeg zoveel echo's! Sowieso klinken alle berichten uit België rondom zwangerschap veel fijner en logischer! Hopelijk leert Nederland hier nog wat van! ;)

 • MelMoessie

  Ik heb eigenlijk nergens meer last van, vorige week super misselijk en moe maar nu niet meer. Wel veel buikpijn en steken. En mijn tepels doen ontzettend zeer
  Ook geen extra trek of trek in speciale dingen.. Ik voel me gewoon normaal zoals altijd en dus ook niet zwanger.
  Aankomende vrijdag pas mijn echo, hopelijk is alles goed.

  Ohja ik voel me wel dik en ben ook zichtbaar dikker geworden.
  Ik heb mijn clienten nog niets verteld, ik keek gisteravond tv met ze en 1 zei: He je hebt een dikkere buik hoe komt dat Ik zei dat ik teveel gegeten had en dat werd geloofd

 • Sal03

  Spannend hoor! De darmen beginnen hier ook behoorlijk op te zetten! Niet alle broeken dragen meer fijn.. En de buik wordt steeds moeilijker te verbergen onder weide shirts..

  Ik duim voor een mooie echo! 🍀🍀

 • Frederiek83

  Vandaag een redelijke tot goede dag gehad dus lekker m'n huis van boven tot beneden gezogen, gedweild en gesopt. Heerlijk, was ik al zo lang niet aan toe gekomen. Deed iedere keer beetje hier, beetje daar maar dan bleef ik maar opnieuw beginnen. Was punt z schoon, was punt a alweer vies. Stort nu wel in moet ik zeggen. Net gegeten maar het gevoel dat dit straks weer retour afzender komt

 • Sal03

  Heerlijk, alles weer ff schoon! Schiet hier nog niet op. M'n energie niveau is laag en na een trap moet ik al naar adem happen! Ben ik helemaal niet gewent.. En ik weet nog steeds niet wat ik wil eten. Chocola staat me enorm tegen??🤔

  Geniet van je schone huis!

 • Maxii

  Hoi hoi iedereen,
  Ik ben nieuw op het forum.

  Ben 15 augustus uitgerekend van ons eerste kindje maar is wel onze 2de zwangerschap dus alles is erg spannend.

  Eerste echo al gehad was een goed kloppend hartje te zien. Woensdag 18 jan hebben we onze 2de echo deze vind ik toch wel erg spannend hoor, en eng hadden jullie dit ook?

 • Ikgewoonik

  Ja tuurlijk. Dat had ik ook. Geen enkele echo geeft immers 100% zekerheid. Het blijft super spannend tot aan de volgende echo. De eerste weken zijn gewoonweg zenuwslopend. Ben altijd heel blij als t hartje klopt. Veel succes en hopelijk zit het helemaal goed. Elke week is er weer eentje! En elke week is de kans op een miskraam weer wat kleiner.

 • Maxii

  Fijn om te horen kan soms wel wat positieve berichten ontvangen vind zo onzeker. Heb alleen vannacht heel veel buikpijn gehad en dat baard me erg zorgen dit zat aan de rechterkant van me buik zij!


  Afwachten tot woensdag dan maar😊

 • Tiffany26

  Ben ook 15 augustus uitgerekend en heb ook veel last van buikpijn gehad. Vorige week heb ik zelfs een echo op eigen kosten laten maken maar het zag er goed uit! Nu mag ik woensdag weer begin echt weer zenuwachtig te worden me misselijkheid word minder😔Maar ik blijf positief😊

 • Ikgewoonik

  Dag buikpijn heb ik ook zo af en toe. Heel raar en eng gevoel :-) maar mijn verloskundige zei dat het de groeiende baarmoeder is. Die een zeurende pijn geeft. Dont worry ladies. Krampen en geen bloed das goed :-D

 • Baby02!

  Ik heb de koelkast aangevuld met tompuchen. Zo trek in!
  Bij mn eerste kindje hoorde ik het hartje met angelsound met 13 weken..en bij deze.met 9.1 weken al! Moet wel goed zoeken maar uiteindelijk hoor je het razend snelle.hartslagje

 • MelMoessie

  Hahahah ik heb vandaag ook tompuchen gehaald

 • Duurtlang

  Ik ben 9.2 vandaag :)

  Mooi kloppend hartje gezien vrijdag. Bij de zwangerschap van mijn dochter was ik vreselijk ziek 9 maanden lang en kon ik niets binnen houden. En nu.. zin in de gekste dingen! Wel vaak misselijk, maar ik hoef niet over te geven gelukkig. K kan opeens zin hebben in appeltaart en dat MOET ik dan hebben.. ook drink ik heel veel optimel en fristi (terwijl ik fristi normaal gesproken echt vies vind)

  en nu door jouw berichtje te lezen.. heb ik zin in een tompouche! Haha

  Lang leve de vreetbuien ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zaterdag 19 augustus 2017 tot en met vrijdag 25 augustus 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50