Volg ons overal!
Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je 10e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...

Blijven sporten tijdens je zwangerschap (zolang het kan natuurlijk ;)) Bij Perry Sport vind je een mooie collectie passende sportoutfits
 

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1528)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Meijtje

  Morgen 10 weken en 5 dagen tot aan de nieuwe echo.... Ben zo benieuwd.
  Ik betrapte mezelf erop dat ik babykamers aan het kijken was.
  Echt na al die missers.... In ene realiseer ik me... Ik ben aan het genieten, weer zo'n rare gewaarwording, dat het ook goed kan gaan.

 • Mila10

  Blijft spannend hè... Maar fijn dat je wel kan genieten! Meestal zit het dan ook goed toch!

 • Mila10

  Oeh ik wil 25-26 maart mee doen aan een strong Viking run mud edition 7 km met 20 obstakels in de modder...!
  Zou dat kunnen??

  (Mn personal trainer zegt dat ik het makkelijk kan!)

 • Sara2016

  Als je je goed voelt en zelf denkt dat je het aankan. Waarom niet? Persoonlijk zou ik het zelf niet aandurven.

 • Mila10

  Voordeel is ook dat je obstakels mag overslaan dus dingen waar ik bijv op mn buik moet liggen/kruipen en zag iets met elektro draden ontwijken????? kan ik dan sowieso overslaan.. Ik ga het even met de vk overleggen sowieso maar wil het wel heeeeeeeel graag doen! Heb ook bij de organisatie even gevraagd of ze er ervaring mee hebben of het wel of niet kan..

  #fingerscrossed!

 • Meijtje

  Gewoon doen! Ik weet dat 1 met 20 weken de kids run had mee gedaan. Als je lichamelijk goed voelt, dan kun je dat blijven doen. En mocht het gaandeweg niet lukken zie je dat dan wel weer. Ga ervoor! Ik kan het met m'n bekkens niet. maar jou lukt het wel dus train ervoor en doe het, want het is super tof om te doen :)

 • Mila10

  Jaaaaa heb goedkeuring van de vk dus hebben ons ingeschreven! Supergaaf!

 • Meijtje

  Ontzettend leuk en lekker van genieten. Leuk om later te vertellen dat de kleine door de modder gerold heeft haha.


  Super tof en veel succes, wel vertellen hoe het gaat met trainen en de viking run hè

 • Meijtje

  9+ weken buikje. Toch al wel zichtbaar... Bij jullie ook?

 • Mila10

  Mooi buikje! Hier ook wel wat te zien als je het weet anders denk je gewoon dat ik wat dikker ben geworden

 • Meijtje

  Dank je mini buikje hè.... De eerste is al opgevallen dat ik afval behalve m'n buik haha.... Werkkleding tekent heel goed zeg maar... Dat is een beetje jammer. Binnen het team weten ze het, maar het zal niet lang duren dan zien ze het daarbuiten ook...

 • Mila10

  Sporten jullie eigenlijk (nog)? Ik sportte voordat ik zwanger werd 4x in de week en had het plan dit door te zetten (wel op lager niveau natuurlijk en qua oefeningen wat aanpassingen) maar ik merk dat het door de vermoeidheid en misselijkheid erg lastig is.. Ben al heel trots als ik mezelf 3x naar de sportschool gesleept krijg, dat valt me echt enorm tegen! Benieuwd naar jullie ervaringen of sportactiviteiten!

 • Sara2016

  Ik ga normaal ook 4x in de week. Al moet ik zeggen dat de afgelopen 2 weken minimaal ben geweest vanwege misselijkheid en moeheid. Hoop dat ik me snel wat beter voel.

 • Sparkle123

  Pff...ben normaal al geen held met sporten...en nu gebeurd er nog minder.

 • Mila10

  Herkenbaar! Ik weet mezelf nu 2x per week er naar toe te slepen met heel veel moeite... Valt me stiekem best wel tegen van mezelf ook!

 • Meijtje

  Nee eigenlijk niet meer, ik deed Tang Soo Do maar met m'n man veel van huis en de kinderen nog klein lukt het me niet meer. Probeer met wat.oefeningen thuis alles een beetje bij te houden, maar kansloos. Die van bijna 2 slaapt niet overdag,dus ik zit de.hele.dag met een kind.


  Komt wel weer als ze allemaal op school zitten, tot die tijd thuis schade beperken.

 • Meijtje

  Voordeel van misselijkheid en overgeven.... Je komt niet aan haha

 • Mila10

  Nou hier dus wel! Overgeven gebeurt niet zit constant er tegenaan maar ik krijg het er echt niet uit!

  En qua eten krijg ik alleen maar dingen die ik echt lekker vind weg momenteel... En aangezien ik anders niet eet geef ik daar aan toe... Hopelijk wordt dat snel minder !

 • Meijtje

  Mila ik kan bijv chips niet meer verdragen dat komt er gelijk uit. Het enige lekkere is nog chocolade maar kan ik ook weinig van verdragen.

  Gewoon brood, soepje, groenten gaan ook. Maar alles wat vies en vet is... Bah bah...

 • Hetiseenbaby

  Hoi! Ik lees al even mee 😜 Ik ga nu richting de 10 weken en ben hondsberoerd. Zelfs met medicatie is het lastig een dag door te komen.. ik heb het zelfs met de eerste 2 niet zo erg gehad. Dubbel en dwars genieten!

 • Meijtje

  Dat is zo balen... Ik kom nog redelijk m'n dagen door. Alleen om een uur of 12.30-14.00 keert m'n maag om, vanmorgen misselijk opgestaan. Verder wel de hele dag misselijk gevoel, chips en andere vette troep moet m'n lichaam gelijk vanaf zolang ik daar ver van weg blijf, gaat het redelijk.

 • Sara2016

  Ik ben ook zo misselijk. Echt vreselijk. Het begint in de middag en houdt dan aan tot ik 's avonds in slaap val. En het lijkt met de dag erger te worden bahh. Hebben jullie jullie medicatie bij de verloskundige of de dokter gevraagd?

 • Hetiseenbaby

  Ik heb medicatie via de huisarts. Bij de eerste hielp het beter dan bij deze zwangerschap... voor nu helpt het nog het beste om vaak iets te eten... sterkte ook!

 • Mila10

  Hier ook via de huisarts medicatie gekregen... En ook bij mij helpt het om regelmatig te eten en ik merk ook dat als ik echt misselijk ben, ik gewoon ook iets moet eten dat het dan vaak wel even zakt... Heb alleen heel veel moeite met voldoende drinken...

 • FMR

  Ik heb Primperan gekregen maar ben nogal huiverig om het te gebruiken. Slik nu Okugest van VSM en gembercapsules.

 • Meijtje

  Nee geen medicatie, het is allemaal nog dragelijk genoeg... Soort van. Misselijkheid is er in de ochtend niet, komt pas na het tm eten en 1,5 uur daarna moet het eruit. Lukt het wel, dan trekt de misselijkheid weg, gebeurt het niet dan ben ik de rest van de dag zwaar misselijk.

  Vette dingen draait m'n maag gelijk van om. Dus het is erg wat ik eet hoe m'n lichaam erop reageert.

  Het moet niet veel erger worden want dan wordt het wel tijd om medicatie te vragen.

 • Sparkle123

  Nou, hier al wel. Ik kom altijd veel aan met mn zwangerschappen (rond de 15 kg). Dat vind ik wel moeilijk. Val iedere keer wel weer af (wel echt hard werken). Maar toch altijd weer slikken om die kilootjes er aan te zien komen. Ik hoef zelf niet over te geven, en heb constant trek als ik zwanger ben...

 • Meijtje

  Rond 15 is heel netjes.... Eerste was voor mij 28 en 2e 20 en die kwam met 36.6, anders was het echt wel meer geweest haha. De eerste 2 zwangerschappen had ik ook zo'n trek en zat ik met bekkeninstabiliteit. Dan nog veel vocht... Enorme buik haha.

  Dus die zwangerschappen heb ik al gehad ;)

  Aan de ene kant ben ik nu wel blij dat ik dat niet heb, al is die misselijkheid ook niet alles.

  Ach hooguit nog 7 maanden <3

 • Meijtje

  Goedemorgen 9 weken, dag voor dag wordt de zwangerschap echter. Ene dag gaat me geweldig af andere dag zo onzeker. Onze 13e zwangerschap voor ons 3e kindje.
  Afgelopen echo was geweldig, nu mogen we 24 februari weer terug.

  Maar voor nu ben ik blij, alles beweegt en klopt aan ons aapje 🐒.... Zo mooi ♥

 • Sparkle123

  Wow wat een rit hebben jullie al achter de rug! Ik heb een keer een miskraam gehad en ben al zo onzeker. Heb wel een zus die ook veel kindjes is verloren dus dat speelt toch in mn achterhoofd. Houden ze jou nu ook extra in de gaten? Waren je miskramen allemaal in het begin van je zwangerschap?

 • Meijtje

  Ja, klinkt raar maar veelal geeft m'n gevoel zelf aan of het goed is of niet. Nu heb ik een heel ander gevoel dan de missers net als met m'n 2 voldragen andere zwangerschappen.


  Ik heb nu elke 2 weken een echo, 6,8,10,12 en met 14/15 doen we geslachtsecho, dus dan zij we al een heel eind. Langer dan 2 weken wachten dan word ik echt te zenuwachtig. Dat verdwijnt pas als ik de mini dagelijk ga voelen.


  De miskramen /missed abortions zijn heel verschillend geweest tussen de 5 en ruim 12 weken. Op m'n profiel staan alle sterren genoemd.

  Gelukkig tot op heden nooit later in de zwangerschap.

  Daar ben ik erg blij, maar het blijft verdrietig. Al leer je grenzen verleggen en alles een plekje te geven.

 • Sparkle123

  Moeilijk...wel fijn dat je zo veel echos krijgt! Ik kan niet wachten! Ben de laatste dagen heel onzeker of alles nog wel goed gaat....

 • Meijtje

  Ik denk dat ik gek zou worden als het er minder waren... Ik vind 2 weken al heel lang, en dan heb ik geen klagen.

  Sparkle waarom plan je geen pret echo, dan kun je toch even spieken.

  Ik snap die onzekerheid heel goed. Ene dag gaat me prima af en de andere kom ik nauwelijks door.

 • Yesje

  Fijn dat alles goed gaat Meijtje. De 24e heb ik wederom de tweede echo. Spannend he!

 • Meijtje

  Ik ook de 24e om 11.30 termijnecho en krijg ik m'n uitgerekende datum te horen. Ik ben zo benieuwd. Hopelijk houdt deze zwangerschap wel stand. Het blijft spannend, eerst de 13 weken, dan de 20 weken dan op naar 28 en dan naar 38. Steeds een klein stukje verleggen. Een beetje durven dromen. Zo onbevangen als bij de eerste zal het nooit meer worden maar toch kan ik er op momenten echt wel van genieten.

 • Sparkle123

  Fijn om naar uit te kijken, meiden! Hier 2 maart de eerste, morgen nog 2 weken! Zeker spannend. Grap wel eens; Zou fijn zijn als ze van die apparaten op de markt zouden brengen

 • Mama Hobers

  Gisteren weer een prachtige echo gehad. De baby was al mooi aan het bewegen en druk bezig met zijn handje. Zo bijzonder en mooi om na 6 jaar weer zwanger te mogen zijn :) Helemaal in de wolken met dit 3 de wondertje ❤

 • Sparkle123

  Fijn! Blijft bijzonder he!

 • Tweedebabytje~

  Blijft byzonder he! Wij mogen 20 feb weer heen

 • Sparkle123

  Rustig hier...ik.moet nog bijna 3 weken wachten op mn eerste echo, dus bijft nog even spannend. Kijk er echt naar uit! Bij elke dag dat ik me beter voel maak ik me al snel zorgen. Maar nog een paar weekjes en dan kunnen we hopelijk het goede nieuws met de rest van de familie delen!

 • Tweedebabytje~

  Wow zolang nog! Had ik niet vol kunnen houden denk ik.. dan zit je op 12 week?

 • Sparkle123

  Ja ik zal wel moeten 😉 woon niet in NL en hier standaard met 12 & 20 wk. Hopelijk wel wat meer te zien dan ook.

 • Meijtje

  Sparkle123 er zijn er meer die met 9 a 10 weken een pretecho laten maken, kost ergens tussen de 25 en 40 euro (net waar je het laat doen) dan kun je in ieder geval even spieken.

  Als ik zolang had moeten wachten, was ik echt kapot gegaan...

 • Lin h

  Hallo allemaal,

  Wat leuk om andere zwangere te spreken. Ik ben vandaag 9 wkn en 2 dagen.
  De eerste echo heb ik met ong 6 weken gehad daar was een goed kloppend hartje te horen . Nu mag ik gelukkig vanavond weer ben zo benieuwd. Ben stiekem best bang voor een miskraam ( eerste zwangerschap)
  Hebben jullie het al bekend gemaakt??

  Liefs lin

 • Tweedebabytje~

  Is er een reden waarom je de eerste echo al zo vroeg gehad hebt? Normaal is het rond de 8 weken. Maar snap je onzekerheid wel hoor! Ik heb een week geleden met 8+1 de eerste echo gehad en ben toch bang dat t nog steeds mis gaat. Ondanks dat probeer ik er wel van te genieten. Want voel dat mijn buik veranderd smorgens als ik wakker word. Heb 20 februari weer een echo. Hier weet alleen naaste familie het. Met 12 weken gaan we het verder bekend maken.

 • Yesje

  Hoe is het gegaan bij de echo? Ik las je berichtje en ben wel benieuwd!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van maandag 18 september 2017 tot en met zondag 24 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50