Volg ons overal!
Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je 10e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...

Blijven sporten tijdens je zwangerschap (zolang het kan natuurlijk ;)) Bij Perry Sport vind je een mooie collectie passende sportoutfits
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1896)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Yes85

  Hallo week 9! Woensdag 2e echo, termijnecho. Vorige keer hartje al zien kloppen maar was nog echt iemimienie dus heel nieuwsgierig naar woensdag!
  Verder extreem moe. Alsof er lood aan Mn ledematen hangt pfff. Verder ook pijnlijke boobs en vee honger en niet misselijk

 • Fasr

  Wauw snelle termijn echo al! Ik heb hem volgende week maandag, vond ik al snel!
  Hoe gaat met je bloedverlies? Bij mij helaas nog steeds niet over, alweer 4 weken nu. Gelukkig geen grote hoeveelheden. Verder super misselijk (niet spugen, gewoon geen eetlust) en heel zwaar verkouden, dus totaal geen energie.
  Hebben jullie ook al zo'n dikke buik en grote borsten?

 • jose24

  Lig in ziekenhuis uitgedroogd sinds vrijdag avond

 • Roos86

  Jeetje wat heftig! Zoveel spugen? Hopelijk snel weer een beetje op de been en thuis verder aansterken. Ellendig zeg! Hou vol!

 • Knuffolskoap

  He bah, wat naar beterschap

 • Mama1609

  Aaahh wat erg!! Veel sterkte, hoop dat je snel oogeknapt bent en weer naar huis mag!

 • Wonderful-life

  Nog 1 dagje plakken hier en morgen over naar week 10! Vandaag weer een prachtige echo gehad van ons kleine wondertje!

 • Michelle277

  Hallo allemaal!
  ik heb mij sinds vandaag ook maar even lid gemaakt.
  Donderdag hebben wij de eerste echo en als het goed is zijn we 9 weken zwanger :D !
  We hebben al een dochter van 3.5 jaar en ze krijgt dus een broertje of zusje!
  Het is heel gek maar bij deze zwangerschap heb ik totaal geen gevoel dat ik zwanger ben iemand ervaring hiermee?
  Terwijl mijn buik nu al best opgezet is.

  Groetjes Michelle

 • Ristiek

  Herkenbaar! Als iemand het zegt denk ik ohja het is echt zo. Terwijl ik ook best wel wat symptomen heb zoals moeheid en teveel geuren waar ik niet tegen kan. Maar voel mij anders dan eerste keer. Veel minder zwanger. Zal wel normaal zijn ;)

 • Happy liesje

  Vandaag 9weken en sinds begin deze week ongemakkelijk. Zeker doenbaar, hang niet boven de wc. Nog een hele werkweek en weekend aftellen nr de volgende echo :-)

 • Orez

  Zijn er nog meer dames dienzichbhelemaal ongans eten? Ik eet echt veel meer dan zou moeten. Het heeft met de misselijkheid te maken denk ik.

 • Guanita

  Ja, ik ook!! Maar ik heb ook echt trek dus dan wil je wel.

 • Wonderful-life

  Nee, gelukkig niet... heb nu aanzienlijk minder last van misselijkheid... hoop voor je dat het snel over gaat!

 • Orez

  Thanks. Dat hoop ik ook

 • Orez

  Thanks. Dat hoop ik ook

 • Orez

 • Gaabs

  Yes! 9 weken! Donderdag de termijn echo. Tot nu toe al 2 prachtige echo's gehad. Bijna alweer 1/4de van de zwangerschap voorbij... Wat gaat het snel! :O


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van dinsdag 24 april 2018 tot en met maandag 30 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

9 leden zijn nu online
Lid worden