Volg ons overal!
Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je 10e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...

Blijven sporten tijdens je zwangerschap (zolang het kan natuurlijk ;)) Bij Perry Sport vind je een mooie collectie passende sportoutfits
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1509)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • klas5

  dankje kiwibaby3 tot nu hou jij sterk met niet overgeven ihihi de ene dag heb ik goede de andre dag mindere ,nu al 2 dagen geen spugen en lekker doorslapen behalve 80 keer opstaan om te plassen het zijt zo lol , aan MRL wens ik heel veel beterschap blijf goed drinken meid

 • Mrl

  Bedankt 😊 hopelijk gaat het binnenkort voor ons allemaal wat beter ... met 3 mnd kunnen we hopelijk meer gaan genieten van t zwanger zijn 😏

 • 4e_keer

  Ik heb vrijdag mijn termijnecho. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat en groeit. De eerste tijd blijf ik toch steeds spannend vinden tot het moment dat je het kindje gaat voelen ben ik er nooit zo gerust op.

 • taat*

  Ik ook (L)

 • Taat*

  Ik ben afgelopen donderdag opgenomen geweest ivm uitdroging en ondervoeding. In 3 weken tijd 6 kg afgevallen.
  3 liter infuus gehad en tips.. misschien hebben jullie er iets aan.

  Je moet die misselijkheid doorbreken... door te eten en drinken.
  Heel de dag door waar je maar trek in heb. Ik neem nu dropjes als ik misselijk ben, dat helpt goed.
  En de droge kreckers laten staan!

  Succes. Bij mij helpt het erg goed.

 • Mrl

  🤒🤕 hier ook het zelfde t hele weekend in het ziekenhuis gelegen aan t infuus. Net weer terug thuis!

  K had vrijdag ineens krampen en steken in mn onderbuik en plots ineens voelde ik me niet meer misselijk dus alle alarm bellen gingen bij mij af..

  Gelukkig niks mis met de kleine ,

  alleen ook uitgedroogd en ondervoed + urineweg infectie 😥

 • 4e_keer

  Wat vervelend voor je! Ik ben gelukkig alleen met vlagen misselijk en inderdaad helpt het vaak als ik wat eet of 7-up of sprite drink. Ik drink het normal nooit maar kan nu niet zonder

 • kiwibaby3

  wat een mooie echo meid! Hier nog 3 weken wachten tot we mogen spieken... Verder ook beroerd, hele dag zit ik tegen kokhalzen en overgeven aan, maar echt overgeven heb ik gelukkig nog niet gedaan. Bij mijn eerste 2 zwangerschappen had ik dat oververmoeide niet of nauwelijks, de 3e (meisje) wel ontzettend en nu weer gewoon wel wat sneller vermoeid, maar niet dat ik midden op de dag in slaap val zoals bij mijn vorige zwangerschap. Wel blij mee, want dit is mijn drukke tijd van het jaar ;-) Hopelijk voel je je gauw beter!

 • klas5
  en de misselikheid is weer terug gekeerdt hihihih en dat elke nacht rond 3 uur is het feest , en dan slapen we weer rond uur 4 of 5 met derbij om 7 uur de kinders die gaan spelen , werken doen wij hier ook al tyde niet want gaat gewoon niet, ben zo vaak misselijk of hoofdpijn of moe , ben al blij als ik me huis opgeruimt en geboend heb met tegenzin want liefst lig ik dus ook de hee dag plat met films ofzo , kan zo niet tegen geurtjes ben nog beter dan de speurhonden die we hebben op werk .
  en nog steeds ervaar ik de gekste dromen die er maar bestaan , hier foto van mijn echo dat was 9 weken en 1 dag ben nu 9 +3
 • Mrl

  Begrijp je heel goed!

  Zelf ben ik bij de huisarts geweest om een attest op te halen.. voor de werkgever waarop staat dat ik momenteel niet werkzaam kan zijn , en heb dus een verlof van 3 weken gekregen om daarna nog eens verder te kijken hoe het gaat!.

  Voor mij is het totaal niet meer mogelijk om te werken momenteel.. enigste wat ik kan is liggen liggen en nog eens liggen! Anders moet ik bijna bij elke stap wat ik zet al overgeven. Totaal geen pretje hier hopelijk is het over een paar weken weer over!

 • taat*

  Hier het zelfde,
  Ow Ow Ow wat voel ik mij beroerd..
  Ik kan op het moment niet veel meer. Deze week ook vakantie gehad en weet echt niet hoe ik het volgende week aan moet pakken als ik weer aan het werk moet.

  Ik hoop snel op de 13 weken te zitten en dat ik mijzelf dan maar stukken beter mag voelen.

 • Rainbowbaby

  Bij mijn gyné doen ze het enkel na 12 weken als de triple test goed is. Wij gaan het sowieso laten doen ook al zijn we geen risico groep. Ohja België

 • Mrl

  Week 9 !

  Vorige week een echo gehad , en met ons kruimeltje was alles goed gelukkig :)

  Al 4 weken
  Last van veel verschillende kwalen ,
  Misselijk overgeven , duizeligheid , bloedarmoede, moe.. maagpijn ,ondertussen 4 kg afgevallen ipv aangekomen.. hopelijk gaat het spoedig wat beter!!!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van donderdag 26 oktober 2017 tot en met woensdag 1 november 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

2 leden zijn nu online
Lid worden