8 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je 9e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.
Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2462)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Witte parel

  Ik mag me ook aanmelden voor week 8. Misselijkheid is weg. Gevoelige borsten nog wel maar minder. Ik ben vooral veel moe en mijn lichaam geeft al een duidelijk signaal aan wanneer ik het rustiger aan moet doen. Ik begin al een klein buikje te krijgen of het zijn mijn darmen, dat kan ook nog natuurlijk. Over een week heb ik mijn tweede echo.

 • Happymomvan1

  Fijn zeg, al dat goede nieuws... Hoe staat het nu met de zwangerschapskwaaltjes? Ik ben nog steeds supersnel moe. Merk dat ik echt veel rust nodig heb. Wanneer gaan jullie het delen met familie en vrienden?

 • grietje84

  Ik ben ook erg snel buiten adem. En lig eerder op bed dan voorheen. Energie is een heel stuk lager idd. Af en toe nog spugen ondanks dat ik emesafene gebruik. Wij hebben onze naaste familie al verteld dat ik zwanger ben. En de kinderen van mijn vriend hebben we t ook verteld. Mondjes maat zullen we meer mensen vertellen.

 • MaMa_2014!

  Ja zo blij om alle goede en bijzondere echos te mogen zien..
  Ben met vlagen erg moe drukke dag merk ik direct en ga ik lekker liggen op de bank en vraag ik manlirf even het over te nemen indien nodig. Zaterdag vieren we de 3e verjaardag van onze dochter en dan komt fam 1uurtje eerder en vrienden daarna (de belangrijkste) en dan willen we het ook bekend maken. Hang als hint alleen roze en blauwe balonnen op... kijken hoe snel het opvalt! Ben dan 9+3 weken zwanger met 13 weken online en werk

 • Mommy_T

  Vanmorgen ook een prachtige echo gehad en ons kindje met kloppend hartje gezien! Nu uitgerekend op 8 weken en 2 dagen (1 januari 🎆) maar ik vermoed zelf 8 weken. We zijn supergelukkig!

 • Brenda23

  Gisteren ook een goede echo gehad met een super mooi kloppend hartje met 8w3d

 • grietje84

  Ik lees dat er veel goede echo's vandaag zijn gemaakt! iedereen gefeliciteerd! Wat een opluchting is dat heh

 • Verzineenleukenaam

  Morgen 1e afspraak bij verloskundige. Spannend en nieuwsgierig.

 • Simone :)

  Mooie echo! Uitgerekend 30 december

 • Happymomvan1

  Ook hier een mooi kloppend hartje. Datum is bijgesteld naar 31 december. Dus ben nu 8 weken en 2 dagen. Heel blij!

 • MaMa_2014!

  Zag je andere berichtje net met je spanningen, dacht check ff de berichtjes daarvoor ff. Gelukkig een kloppend hartje nu lekker genieten meid!!

 • 4dewondertje2*

  Super fijn zeg!! Gefeliciteerd!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van vrijdag 29 december 2017 tot en met donderdag 4 januari 2018.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50