8 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je 9e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.
Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2530)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Eagle-linda

  Net echo gehad. Toch niet goed, dus ga jullie weer verlaten. Waarschijnlijk weer kort na vorige echo gestopt. Wordt weer doorverwezen naar gyn voor curettage en nu ook onderzoek waarom het steeds mis gaat.
  Toch wel blij dat ik gebeld had voor extra echo, anders waren we er pas over 3 weken achter gekomen

 • Hobbitje

  ach gatver....nee toch.... oh echt zoveel sterkte gewenst!!!!!

 • Surprise04

  He wat naar. Sterkte!

 • Michelle91

  Wat super super shit zeg. Heel erg veel sterkte gewenst. 🌹

 • eagle-linda

  vandaag 8 weken. Gisteren intake gehad bij de vk en vandaag gebeld om te vragen voor 2e echo (ivm onrust eerdere miskramen) Maandag 2e echo.

 • hobbitje

  Spannend weer! Succes! Ik woensdag 🍀

 • Eagle-linda

  Dank je wel! Gelukkig morgenochtend, dus niet te lang wachten. Gok dat het wel goed zit, anders is mijn lijf weer aan het doen alsof haha. Sinds gisteren behoorlijk pijnlijke borsten (niet leuk met drinkende peuter) en buik ineens gegroeit

 • Sandra4angel

  Ik ben gister voor de eerste echo geweest, het is mijn eerste zwangerschap. Alles was helemaal in orde😍 Ik heb wel heel veel last van misselijkheid en overgeven.

 • Eagle-linda

  Gefeliciteerd! Hopelijk snel minder misselijk

 • Laurine

  Vandaag voor 1e echo geweest bij VK. Had geen idee hoe ver ik was aangezien ik gewoon netjes om de vier weken ongesteld was geweest. Maar 2 weken geleden werd ik wakker en moest ik direct rennen naar het toilet.. dus s middags een test gedaan en bleek ik tot mijn verbazing zwanger te zijn! Volgens de meting ben ik 8.1 zwanger van onze 4e.

 • just_me1983

  Vanmorgen spontaan bloedverlies, niet zomaar een paar druppels!
  Vanaf werk meteen naar huis en rond de middag een echo laten maken.
  Alles in orde, kloppend hartje en groei volgens schema van 8 wkn zwangerschap.
  Er was bloed te zien in de baarmoeder, waarschijnlijk een bloedvaatjes gesprongen. Iemand hier ook ervaring mee?

 • pluisje2018

  Hey just me, tijdens mn vorige zwangerschap heb ik tot 3x toe extreem bloedverlies gehad. Erg onzekere periode maar bij mij bleef de zwangerschap intact en er is nu een gezonde dame van 2.5 jaar. Succes met alle onzekerheid maar het hoeft dus niets te betekenen!

 • Droemama

  Dag dames,
  Ik schaar me ook onder de groep 8 weken zwanger.
  Ik was eigelijk aan het trainen voor de nijmeegse vierdaagse. Maar ben nu zoooo moe. En ik moet de hele dag doer mijn misselijkheid wegeten.

 • Niienke2104

  Vandaag 8+1 en vanavond voor de eerste keer naar de vk! Superspannend!

 • droppie 2010

  morgen naar week 9. bij de laatste echo liepen we 2 dagen voor maja houd liever dit nog even aan.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van woensdag 31 januari 2018 tot en met dinsdag 6 februari 2018.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50