Volg ons overal!
Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je 9e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2101)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Jufk

  Hier vanavond de 1e echo gehad.
  Precies 8 weken. Wat bijzonder weer om mee te maken....

 • Gem1990

  Ik heb over 2 uur de eerste echo. Ik vind het zo ongelofelijk spannend!

 • Bhms

  Veel plezier. Hoop dat alles in orde is!

 • (Fransisca)

  Yeah.. vandaag 8 weken... morgen ochtend 2e echo. Pfff, vind wel weer spannend. Hoop dat alles goed is met onze kleine beeb. 💖

 • Bhms

  Hello ladies, komen jullie al aan?

 • Gem1990

  Jep, helaas. Gaat erg snel hier. Ben de vorige zwangerschap 25+ kilo aangekomen ben jij ook al aangekomen?

 • Bhms

  Ik voel dat m'n kleding gewoon niet lekker meer zit. Soort opgeblazen luchtballon idee :-) De weegschaal geeft +2 kilo aan. Geen idee of dat een beetje normaal is. Ik kan me overal nog wel inwurmen, maar het zit gewoon niet fijn. Jurkjes en wijdere dingen zijn nu echt prettiger. In de ochtend is het wel "beter". Hoe verder we komen op de dag, hoe groter lijkt wel

 • Linda040

  Ja, mijn buik is al heel goed zichtbaar! Draag wijde truien om niks te verhullen.. durf eigenlijk niet op de weegschaal te staan haha

 • Jufk

  Ben nog niet aangekomen, maar heb al wel een flink buikje (nr3)....

  Kan het nog net verbloemen met wat wijdere shirts!

 • Linda040

  Hoi dames, vanaf morgen ben ik hier ook! Misschien een rare vraag, maar denken jullie nu ook al aan het geslacht van de beeb?? Wij hebben al 2 jongens, zwanger van nummer 3.. mijn man denkt nu een meisje, mijn gevoel wisselt, maar mijn verstand zegt een jongen( denk dat mijn man geen meiden kan maken hihi)... natuurlijk maakt het mij niks uit, als het maar gezond is!! Maar een meid zou toch heel leuk zijn... ben benieuwd of jullie daar ook al aan denken?

 • Gem1990

  Hoi Linda, ik ben ook al heel erg bezig met het geslacht inderdaad. Wij hebben al een meisje nu en vinden het helemaal niet erg als het weer een meisje zou zijn. Zelfs een beetje gek als het een jongen zou worden, maar wel ook weer heel leuk! Ik wil vooral graag met het kamertje en de kleertjes aan de slag ik heb trouwens een beetje het gevoel dat we een jongen krijgen, maar ben lang niet zo overtuigd als bij mijn vorige zwangerschap! Spannend he?

 • Linda040

  Jaaa heel spannend! Stiekem hoop ik een meisje, maar wil ook niet te veel hopen dat ik straks teleurgesteld ben? Maar een jongen is ook heel leuk! Heb wel 2 papas kindjes, maar knuffelen heel veel, heerlijk!! Wil ook al kleertjes kopen en alles voor het kamertje hihi.. wacht geduldig af.. bij 15 weken een geslachtsecho.. voor nu maar genieten van de veranderingen en de groeiende buik haha

 • Jufk

  Hier ook 2 jongens en nu zwanger van nr 3..... ben ook zoooooo benieuwd wat het wordt!!!! Ben blij met beide uiteraard.

 • ixxie2016

  Ik herken dit helemaal. Heb al 2 boys. Dus ga nu met 13 weken meteen een echo laten maken voor het geslacht. Lijkt me zo leuk om roze te kunnen gaan shoppen :)

 • Gem1990

  Haha wat grappig dat jullie allemaal ook 2 jongens hebben al! Snap wel dat het dan extra spannend wordt.. we zullen toch nog even geduld moeten hebben met z'n allen

 • Amvv

  Hoi meiden, morgen mag ik mij ook hieraan sluiten.. ik ben zwanger van ons eerste kindje.. ik heb weinig klachten, wel moe en zere borsten en constant soort kramp in mijn buik..
  woensdag mag ik eindelijk naar de verloskundige.. ik hoop dat ze dan ook echo maken.. maar lees overal iets anders, kloppend hartje zou een geruststelling zijn, is dit herkenbaar??

 • Mama-M-aug2017

  Ik had met 6+5 eerste echo en hoewel kloppend hartje te zien ben ik nu nog steeds onzeker. Ik heb volgende eeek 2e echo maar ben pas echt gerust na de 12 weken grens denk ik.

 • Amvv

  Ja! Is het bij jou ook de eerste??

  Heb je echt klachten van je Zwangerschap??

  Ik vind die eerste 12 weken inderdaad ook pittig! Tel de weken af! Mijn man en ik hebben er ook voor gekozen om het nog niemand te vertellen en vind het toch best een groot geheimpje wat ik stiekem best graag kwijt wil( wil delen)

  Maja dan krijg je weer de angst, wat als het mis gaat!?

 • Happymomvan1

  Snap je gevoel. Ik heb het zelf wel gedeeld omdat ik denk dat als het mis gaat ik dan juist de steun van mijn omgeving kan gebruiken.


  Ben nu zwanger van de 2e, maar is mijn 4e zwangerschap. Dus vind het heel spannend en hoop heel erg op een goede echo aankomende week...

 • Amvv

  Jeetje wat heftig..

  mijn man wil het liever nog niet delen..

  woensdag eerste afspraak bij verloskundige.. ik vind dat reuze spannend..

  hoever ben jij nu?

  Wanneer moet je naar de verloskundige?

 • Amvv

  Jeetje wat heftig..

  mijn man wil het liever nog niet delen..

  woensdag eerste afspraak bij verloskundige.. ik vind dat reuze spannend..

  hoever ben jij nu?

  Wanneer moet je naar de verloskundige?

 • El88

  Hoi

  Ik moet donderdag voor de echo.

  Erg spannend. .Sinds Woensdag niet meer misselijk

  Nog wel moe.

  Pijnlijke borsten nog niet echt gehad.

  Wordt er wel onzeker van.

  Positief denoen!

 • Amvv

  Spannend he!

  Is het jullie eerste kindje?

 • Amvv

  Spannend he!

  Is het jullie eerste kindje?

 • Amvv

  Spannend he!

  Is het jullie eerste kindje?

 • Happymomvan1

  Ik heb aankomende donderdag een afspraak. Ik zit volgens eigen berekening nu op 9 weken en een dag. Positief denken probeer ik inderdaad ook te doen

 • El88

  Hoi

  Ik moet donderdag voor de echo.

  Erg spannend. .Sinds Woensdag niet meer misselijk

  Nog wel moe.

  Pijnlijke borsten nog niet echt gehad.

  Wordt er wel onzeker van.

  Positief denken!

 • Happymomvan1

  Hier nog steeds af en toe onzeker. Ik hoop op een mooie echo volgende week. Heb genoeg hormonale kwaaltjes, maar toch nog steeds bang dat het misschien nog fout kan gaan. Komt waarschijnlijk doordat er voorgaande keren toch het een en ander misging. Hoe gaan jullie om met die onzekerheid?

 • E-mama

  Ik herken je verhaal heel goed. Ik heb afgelopen maandag een goede echo gehad. Toen was ik heel even blij, maar nu slaat de onzekerheid weer toe. Durf het ook nog aan niemand te vertellen, omdat ik denk; en als het fout gaat?


  Ik denk dat we toch echt op onszelf moeten vertrouwen (makkelijk om zo tegen jou te zeggen hoor). En toch een beetje los proberen te laten... komt vast allemaal goed :-).


  Succes!!

 • brunobanani

  Hier zwanger van de 3e, gisteren een goede echo gehad! Alleen zijn het er waarschijnlijk 2 geweest! Afwachten wat er mee gaat gebeuren...

 • mamavanji

  Jaaa de echo was goed, hartje klopt goed en alles zag er netjes uit. Een dag vooruit gezet en over twee weken de termijnecho. Blij!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van woensdag 30 augustus 2017 tot en met dinsdag 5 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

4 leden zijn nu online
Lid worden