Volg ons overal!
Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je 9e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2689)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Jannetje123

  Hoi Meiden! Wie van jullie groeit er ook zo hard bij een 2e? Bij mn 1e zag je pas wat rond week 17. Nu 8 weken en 6 dagen en voel me al zo enorm! Mn gewone kleding zit al strak, maar wil er echt nog niet aan toegeven!!

 • nummer3ontheway

  Heel herkenbaar, al snel niet meer te verbergen :)

 • nummer3ontheway

  Vandaag ook 8 weken. Voel me ook al een week of 4 flink beroerd. Ik had dat niet bij m'n eerste 2 zwangerschappen dus dat viel stiekem wel een beetje tegen. Ben net terug van vakantie en zou morgen eigenlijk weer moeten gaan werken. Heb de verloskundige gebeld om te overleggen en die stelde voor om toch dan morgen al een echo te gaan maken. Dat het bij de derde zo'n verschil is zou eventueel kunnen wijzen op een meerling 😖 Ik hoop eigenlijk van niet maar morgen horen we meer.

 • Moedervanliz

  Straks om 10 uur had eerste echo al geplant staan.. Maar nu heb ik in eens bruin slijm en net ook een kleine donker rode stolsel gehad: pff wat duurt een ochtend dan lang zeg

 • Babynr5!!

  Jeetje... succes zometeen en hopelijk een goede echo

 • nummer3ontheway

  wat naar zeg. Nu nog een kwartiertje. Hopelijk goede echo straks. ik duim voor je

 • Moedervanliz

  Goeie echo gehad alles was goed!!

 • nummer3ontheway

  wat fijn zeg! Gefelicteerd!

 • Babynr5!!

  Hoi ik had nog niet echt eerder gereageerd. Maar allemaal gefeliciteerd dat sowieso. En wat leuk dat sommige al een echo hebben gehad. Hier staat donderdag de eerste afspraak bij de gyn spannend wel weer!
  Ik voel me al weken vreselijk beroerd.... vreselijk moe en 24/7 misselijk.... en idd niet naar behoren werkende darmen.....

 • dani1985

 • Yousrayous

  Iemand ook last van obsipatie? Pfff wordt daar zo misselijk van! Op de wc zitten gaat heel moeilijk terwijl het voorheen echt elke dag ging

 • Nicky87

  Ja helaas hier ook last van

 • toet-

  Hier heel wisselend, de ene dag zit ik wel 6 x. en de andere dag wil het maar niet. 😬

 • Jss

  Hier juist het tegenover gestelde moet wel 8x poepen op een dag 😔

 • mybelovedkids

  Goedemorgen dames, ik mag me aansluiten in week 8. Gistermiddag mooie echo gehad, nu over 3 weken de termijnecho. Voor de dames die nog moeten wachten, sterkte!

 • Nicky87

  Super gefeliciteerd. Geniet ervan

 • mybelovedkids

  Dank je wel, jij ook gefeliciteerd!

 • Nicky87

  Dankjewel :)

 • toet-

  Wauw wat een goed nieuws allemaal met de goede echo's, Gefeliciteerd! En wat mogen jullie allemaal al vroeg voor de echo zeg!! Ik moet nog 2 weken wachten! Ik begin langzamerhand ook wel erg nieuwschierig te worden haha! Achja.. De tijd gaat al aardig snel deze zws! Nog maar 2 weekjes 😁

 • Jss

  Hier ook nog geen echo gehad
  Ik mag dinsdagavond gelukkig geen twee weken wachten nog
  Vond de tijd ook snel gaan maar de laatste dagen minder snel


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van woensdag 28 maart 2018 tot en met dinsdag 3 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen