Volg ons overal!
Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je 9e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3162)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Littlesunny

  Ook alweer in werk 8 beland.
  Buiten de vermoeidheid en weinig eetlust geen kwaaltjes.
  Dinsdag komt moeders voor moeders. Toch de keuze gemaakt om mee te doen maar niet de volledige 10weken. 8weken is lang zat😬

 • Yasmina1609

  Dat met die eetlust heb ik ook echt geen trek neem wel broodje ipv avond eten

 • Channtie

  Gister een echo gehad sinds eerdere miskramen, een prachtig kloppend hartje gezien, helemaal blij! Nu maar hopen dat het goed blijft gaan. In januari hebben we de termijn echo dus duurt nog even maar kan al niet wachten . Tenminste wel wat opgelucht nu haha

 • Littlesunny

  Wat fijn!

 • Mama-van-Esmee-en-Mila

  Dames ben nu 9 weekjes zwanger, week 9 is zo rustig dus ik klets hier maar gezellig mee. Afgelopen donderdag een goede echo gehad, was toen 8 weken en 5 dagen zwanger. Dit komt precies overeen met de door mij berekende termijn.

 • Suziesusie

  Is het normaal dat rond 8 wk de symptomen afnemen?
  Minder misselijk vandaag en pijn in mn borsten is minimaal...heb pas volgende week echo maar maak me wel beetje zorgen.

 • Mama-van-Esmee-en-Mila

  Hier van week 6 t/m 8 misselijk geweest, en opeens was het weg. Afgelopen donderdag een goede echo gehad en een mooi kloppend hartje gezien. Dus zolang je geen bloedverlies en buikkrampen heb zou ik mij niet al te veel zorgen maken. Van mijn andere 2 dochters misselijk geweest van week 6 t/m 12 waarbij de misselijkheid bij week 10 toch wel het ergst was. Elke zwangerschap is dus anders. Hopelijk heb ik je een beetje gerustgesteld en heb je volgende week een mooie echo.

 • dobby13

  hoi, hier ook sinds gister geen misselijkheid meer.. plots gedaan! Ook volgende week pas de echo!

 • Suziesusie

  Gewoon echt bijna niks aan symptomen van 1 op andere dag.

 • dobby13

  hier ook zo! ik had wel vorige week al een echo op 7w en alles was goed! al een hartslagje :)

 • Wensvooreenderde85

  Is bij iedereen verschillend. Zolang je geen erge buikpijn of bloedingen hebt hoef je je geen zorgen te maken!

  Duurt wel lang he wachten op een echo!!! Ik mocht gelukkig met 7 weken. Moet nu weer wachten tot 4 januari. Vind dat ook nog zo lang duren!!

 • Suziesusie

  Ja wachten duurt lang...verder geen buikpijn ofzo maar je leest zoveel.over missed abortion en doordat we nog geen echo hebben gehad weet ik niet of het hartje klopt.
  Wel vandaag bloedprikken bij de huisarts anders mocht ik niet naar de gyn.

 • Twobeebs

  Ik heb precies hetzelfde hoor! Ik heb al een echo gehad, dus ben gerust. Kan me voorstellen dat je graag bevestiging krijgt.

 • Suziesusie

  Ja is raar zo weinig te voelen....had zoveel symptomen.Heb vrijdag echo dus weekje wachten nog😇

 • Jhd

  Ik heb ook vrijdag echo! Leuk.. ik heb de hele tijd weinig symptonen gehad en prijs me zelf er gelukkig mee.. soms ietwat misselijk en pijnlijke/gespannen borsten.. en veel slaap nodig.. verder niets.. ik ben ook heel nieuwsgierig naar vrijdag.. ik geloof dat het wel goed zit maar bevestiging is fijn! Nog een weekje volhouden! :)

 • WvT

  Hooi allemaal!
  Ik heb een vraagje aan jullie...
  Het is natuurlijk december en ben aan het kijken naar een nieuwe zorgverzekering.
  Ik heb nu gewoon basis. Wat kiezen jullie? Als ik zo een snel rekensommetje doe scheelt het niet veel in bijv. Eigen bijdrage kraamzorg of je extra hiervoor te verzekeren.
  En zie ook door de bomen het bos niet meer...

  Groetjes Wendy

 • Twobeebs

  Ik ben bij CZ verzekerd en heb hier naar geïnformeerd. Ik heb een basis verzekering + basis aanvullend. Ik moet dan alleen m’n eigen bijdrage betalen aan de kraamzorg, maar dat is goedkoper dan nu al een plus verzekering te nemen.
  Ik heb me wel laten vertellen door een medewerker dat je de plus verzekering ook later kunt afsluiten als je zwanger bent

 • Littlesunny

  Ik ben al extra verzekerd. Wil nog wel kijken of het goedkoper kan. Maar ik ben nu verzekerd voor bevalling in Z-H en Kraamzorg tot een bepaald bedrag volgens mij. En niet onbelangrijk gratis kraampakket. Maar toch nog even neuzen...

 • WvT

  Ik heb sws medische indicatie. Zou voor mij dus alleen gaan om de kraamzorg en eventueel fisio...

 • Yasmina1609

  Ben ook aan het kijken is echt lastig ik denk dat wxtra verzekering bijv top wel fijn is stel je heb fisio nodig ofzo

 • WvT

  Ja Visio kun je natuurlijk zomaar eens nodig zijn... hmmm lastig hoor

 • Wijzijnindewolken
  Lief mooi babytje van ons.. Twee armpjes, twee beentjes en een mooi hoofdje. ❤ (8w + 1d)
 • Twobeebs

  Jahoooe vandaag aangekomen in week 8! De tijd vliegt echt voorbij. Tot nu toe gaat deze zwangerschap prima. Af en toe wat misselijk, maar niet echt noemenswaardig. Vorige zwangerschap ben ik 5 weken 24/7 misselijk geweest. Hopelijk blijft het zo goed gaan 🤞🏻
  M’n banden zijn al wel flink aan het oprekken, daar heb ik vaak ‘s nachts last van. Of als ik een onverwachte beweging maak of nies, dan verkrampt het ineens.

  M’n buik begint ook al zichtbaar te worden, gaat echt snel bij een tweede! Hopelijk kan ik het nog even verbergen.

 • Jhd

  Leuk! Ik sinds gister ook in week 8! Heb ook maar weinig kwaaltjes.. gespannen borsten, soms ietwat misselijk en wat meer slaap nodig.. het is mn eerste en had me op t slechste voorbereid, maar valt dus alles mee tot nu toe :) wel steeds meer zin in de echo maar dat duurt nog zolang!

 • Twobeebs

  Wanneer mag je Jhd?

 • Jhd

  22 december! Nog 10 daagjes :)

 • Girls-mama

  Dinsdag 9 weken. Ik kan noet wachten tot de volgende echo!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van maandag 23 juli 2018 tot en met zondag 29 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen