Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2987)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • stitch23

  Hallo

  Gisteren mijn 2de echo gehad. Wouw een kloppend hartje en wat klein om te zien. Helemaal blij
  Vandaag heel moe en ben trouwens wel vaak duizelig.
  En snachts om de haverklap naar de wc
  Verder voel ik me op zicht best okee.
  Maandag mag ik me aanmelden bij de vk. En krijg dan een echo met 9 weken.
  En 1 met 11 weken, dan is mijn man ook thuis. Wat mis ik hem in deze periode, hij is al bijna een jaar aan het werk in het buitenland. Met om de 11 weken thuis.
  En hij is ook zo blij dat het tot nu toe nog goed gaat.
  We hebben al zoveel meegemaakt.
  Nou ik ga lekker op de bank liggen.
  Vandaag niet zo lekker.

  Groetjes

 • Ccs

  Goedemorgen.. vannacht hele erge buikpijnen gehad dus maar een pijnstiller ingenomen en weer gaan slapen vervolgens vanochtend wakker geworden met de zelfde pijnen maar iets minder VK gebeld met spoed maakte me zorgen werd meteen naar het Zk doorverwezen echo gemaakt alles zag er goed uit 7 weken kloppend hartje donderdag naar de VK hoe ervaren jullie jullie zwangerschap tot nu toe?

  Groetjes!

 • Esy

  Oh wat vervelend! Gelukkig is alles goed.

  Ik heb ook veel buikpijn/darm krampen. Gelukkig herken ik het van de andere zwangerschappen. Verder word ik gauw misselijk van geurtjes.

 • Ccs

  Ja gelukkig wel ja daar heb ik ook last van Oeii daar heb ik dan niet zoveel last van van misselijkheid in deze zwangerschap

 • Mama2017

  Gelukkig is alles goed

 • Ccs

  Gelukkig wel

 • Ccs

  Gelukkig wel

 • Esy

  Goeie morgen mama's,

  Vandaag 7 weken zwanger van ons 3e wondertje. Weer een stapje dichterbij om die spannende weken te verlaten.
  Woensdag hebben we de 2e echo, ben heel benieuwd! De vorige echo was er nog geen hartje te zien, was toen 5 weken en 3 dagen.

 • Mama2017

  Vandaag 8 weken blijf hier ook mee kijken omdat het daar rustig is

 • Dunja87

  Daar ga ik voor. Ik krijg steeds meer vertrouwen xxx

 • Dunja87

  7 weken en 2 dagen!!vandaag een echo gehad en Bibi is een ruime cm en knippert en danst er op los.

 • Mama2017

  Super om te horen nu lekker genieten.

 • Mmarit

  Ooohhh wat lekker zeg dat je geen kwaaltjes hebt!! Ik ben jaloers
  Heb het er echy enorm voor over hoor, maar poeh ben echt zooooo betoerd steeds. 's Ochtends os het prima, eind van de middag bagger en het allerleukste is migraine constant en er geen medicijnen voor mogen innemen
  Maar verder helemaal super hoor haha, hardstikke blij, maar toch ook wel hardstikke spannend. We hebben een goeie echo gehad woensdag, maar toch denk ik steeds hè zou het nog steeds allemaal goed zijn??? Morgen alweer door naar weekje nr 8

 • Anna-Fiene

  Herkenbaar! Mega beroerd! Wordt in de loop van dr dag steeds erger, Bleh! Maandag eerste echo. Dan 8+3 gok ik!
  Vertellen jullie het de omgeving al? Vrienden etc? Familie is ingelicht hier. Zo beroerd, heb ze hard nodig voor de andere kids

 • Mmarit

  Ooh spannend zeg!! Het gekke vind ik dus juist dat ik echt niet veel eet, maar wel ontzettend opblaas, met name de buik, borsten en kont. Buik en borsten vind ik alleen maar mooi, maar die kont, ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet. Beweeg me een ongeluk, maar kennelijk blijft het gewoon groeien

 • MarciaJ

  Vandaag 7 weken!! Nog behoorlijk klachtenvrij gelukkig. Wel veel moe met af en toe een vlaag misselijkheid. Oh, en om de 5 minuten plassen... Om gek van te worden...

 • Lianne3

  Hoi hoi,
  Woensdag onze 2de echo gehad! En ik ben 7 weken zwanger, een mooi kloppend hartje. Wat leuk dat deze site bestaat :)!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van maandag 6 november 2017 tot en met zondag 12 november 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50