Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2795)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Chris90

  Weer terug op BB na een jaartje weg geweest te zijn. Een moeilijk jaar was het voor mij wel. In december 2015 gestart met het proberen zwanger te worden. De eerste paar rondes zonder succes.

  Daarna was het raak, maar helaas kreeg ik rond de 6 weken een miskraam.
  Dit is 3x zo gebeurt in 5 maanden tijd. Emotioneel trok ik dit niet meer en hadden mijn partner en ik besloten dat het voor nu even genoeg was en ik eerst maar de onderzoeken bij de gyn af zou wachten.

  Nu bijna een jaar later ben ik zwanger en er compleet door verrast. Een mooier kerstcadeau kon ik me niet wensen.

  Hoe lang? Dat is nog onduidelijk. Afgaand op mijn laatste menstruatie zou ik nu 11 weken zwanger zijn. Vanwege de miskramen en licht bloedverlies heb ik al vroeg een echo gehad. De eerste echo (nu 3 weken geleden) liet nog weinig zien, een vochtholte in de baarmoeder. De tweede echo (een week geleden) laat een perfect mooi ontwikkeld vruchtzakje zien. Maar het meest belangrijke ontbreekt, een wormpje met kloppend hartje. Ookal was ik voorbereid op slecht nieuws, deze klap komt hard aan.

  Volgens de verloskundige is een miskraam onvermijdelijk en kan het nog 3 (inmiddels 2) weken duren voodat mijn lichaam het afstoot. Wat een ellende, al die hormonen die gewoon zijn werk doen. Misselijk, pijn in mijn borsten en ontzettend moe. Ik ben zwanger, maar niet meer voor lang.

  Theoretisch is het mogelijk dat het vloeien rond kerst een innestelingsbloeding is geweest. Dan zou ik bij de 2de echo pas 4.5 a 5 weken zwanger zijn geweest. Ik weet dat het dan wel vaker voorkomt dat er nog geen vruchtje zichtbaar is en dat bij een latere echo alles in orde is. Dan is de echo die ik vorige week gehad heb gewoon nog te vroeg geweest. Theoretisch is het mogelijk, dat heeft de verloskundige ook bevestigd.

  Maar op 22 december heb ik een positieve zwangerschapstest in handen gehad. Als ik in het meest gunstige geval een innestelingsbloeding heb gehad rond kerst, dan is het onmogelijk dat een zwangerschapstest positief aangeeft. Of de zwangerschapstest moet vals positief zijn geweest. Maar zoals de verloskundige ook zegt: Zwangerschapstesten zijn de meest betrouwbare testen in de hele wereld.

  Dan krijg je de keuzes aangereikt voor het vervolg. Afwachten en de natuur zijn werk laten doen, medicatie om het af te breken of curretage.
  Na de miskramen die ik heb gehad voelt het niet goed om iets zelf kapot te maken, ookal is een miskraam onvermijdelijk. Het klinkt misschien stom, maar ik wil daar geen verantwoordelijkheid aan hebben.

  Dus ik koos voor de moeilijke weg. De weg van het zwanger zijn, het mij zwanger voelen en weten dat het nog weken kan duren voordat de zwangerschap natuurlijk afgebroken wordt.
  Ik sta nog steeds achter mijn keus, maar jeetje, wat heb ik het met momenten moeilijk. Juist op de dagen dat ik misselijk naar bed ga en misselijk weer op sta. De eerste week viel redelijk mee, maar de misselijkheid en de klachten nemen toe.

  En toch, toch kan ik het gevoel niet los laten dat we gewoon te vroeg waren. Dat het wormpje zich nog niet wilde laten zien omdat we te vroeg waren. Waarom ik dat gevoel heb? Geen idee, ik kan het niet verklaren.
  Gelukkig heb ik een ontzettend lieve verloskundige die tegemoet komt in mijn gevoel. Volgende week krijg ik een bevestigende echo. Gebasseerd op mijn gevoel en die 1% kans dat de zwangerschapstesrlt van 22 december het fout had, volgt er een echo waarop ik hoe dan ook minimaal 7/8 weken zwanger zou moeten zijn. Dan zou er ook hartactie zichtbaar moeten zijn.

  In mijn hoofd weet ik dat deze echo zinloos is en puur een bevestiging gaat zijn voor wat we al weten.
  Maar in mijn hart voel ik dat ik het zo lang mogelijk bij me wil houden en het liefst geen afscheid wil nemen.

  Ik heb lang getwijfeld of ik mijn verhaal hier zou delen. Maar ik haal zo veel troost uit de verhalen van anderen. De begrijpbare spanning die we met zijn allen voelen de eerste weken, het verdriet bij verlies, maar ook het intense geluk van het zwanger mogen zijn.

  De komende week zal ik dan ook nog veel de afleiding zoeken in het lezen van jullie verhalen, afwachtend op hoe mijn verhaal gaat aflopen.

 • Lo1990

  Wow. Wat een verhaal. Heel veel sterkte

 • Chris90

  Dankjewel

 • Memmy

 • Linda040

  WoW een heel heftig verhaal!! Ik had net voor de kerst ook een positieve test... had alle klachten.. een echo gehad en er was niks te zien, ze vroegen zelfs aan mij of ik wel echt zwanger was... daarna heb ik bloed laten prikken, hier kwam uit dat ik toch echt zwanger ben.. hcg gehalte gemeten.. Uiteindelijk een mooie echo gehad met een kloppend hartje! We waren gewoon veels te snel! Ik hoop echt van harte dat je volgende week toch een mooi kloppend hartje ziet!! Sterkte en succes!!

 • Chris90

  Moet vast schrikken zijn geweest als je hoort: ben je wel echt zwanger? Wat ontzettend fijn voor je dat de echo goed uit viel!

 • (Fransisca)

  Wat een verdriet 🙁❤

 • Jufk

  Kippenvel. Ik hoop heel erg met je mee. ❤

 • MeganMilan

  Hallo mede zwangere mama's

  Ik ben deze week ook in de 7e week!
  De 24ste onze eerste echo!
  Kwaaltjes,.. super gevoelige borsten nog steeds ,.. ontzettend moe na een paar uur inspanning ,.. en regelmatig nog misselijk

  Maar verder voel ik me goed !
  Ik kan niet wachten op de eerste echo!!

 • Love-1985

  Zijn er hier nog meer meiden die helemaal geen kwaaltjes hebben? Het maakt me erg onzeker. Vrijdag heb ik een echo

 • Lovemijnkindje2

  Ja ikke!

  Heb al 2 echo's achter de rug (ivm bloedverlies en bruinverlies wat ik gehad heb).

  Mijn verloskundige zei dat ze meeste kwaaltjes rond week 7 pas echt gaan beginnen, mja ik heb nog steeds weinig tot geen kwaaltjes.

  Voel me alleen wat moe en heb stemmingswisselingen, nu heel soms begin ik wel al Savonds met avond eten wat misselijk te worden maar dit trekt vrij snel weer weg.


  Je hoeft niet onzeker te zijn, ik had in week 6 helemaal geen kwaaltjes maar wel bloedverlies.. Echo gehad en alles was gelukkig gewoon goed met ons ukje!


  Probeer er juist van te genieten nu je (nog) geen kwaaltjes hebt! :)

 • jess-2e kindje

  Ja hier ook.. en bij mijn vorige zwangerschap ook niks.

  En als ik dan wat voelde was het stress.. dus dan voel ik maar liever niks😊en hebben een gezonde jongen gekregen dus probeer het deze zwangerschap maar los te laten en te genieten☺

 • (Fransisca)

  Mag me ook in deze week aanmelden.. 24 januari 2e echo, ben benieuwd... ❤

  Hoe voelen jullie je.??

 • EMV

  Hoi meiden,

  Wij zijn nog opzoek naar een paar zwangere mama's die in september zijn uitgerekend.
  We hebben samen een geheime facebookgroep https://www.facebook.com/groups/ nameless0917/
  Zin om met ons mee te kletsen? Je kunt via de link lid worden.

  Bij 100 leden wordt de groep gesloten en kun je ons niet meer vinden op facebook.

 • Amvv

  Yeah! Vandaag mag ik naar week 7!
  Nog ander halve week en we hebben onze eerste afspraak bij de verloskundige!! Ik vind het zooo spannend!!

 • ManonLina

  Overigens wel al een behoorlijke buik.. bij m'n eerste had ik eenzelfde buik pas met +/- 15 weken 😨

 • Jufk

  Heel herkenbaar. Ben nu zwanger van mijn 3e kindje en heb ook al een behoorlijke buik. Bij de andere 2 ook pas veel later......

 • ManonLina

  Hier ook onlangs ontdekt zwanger te zijn.. volgens mijn eigen berekening 7w3d dus vol spanning wachten op de echo.. 😍

 • Mama-M-aug2017

  Gefeliciteerd!

 • ManonLina

  Dank je wel! Jullie ook natuurlijk.. maandag eerste echo.. symptomen eigenlijk beetje t standaard verhaal.. gevoelige borsten, vermoeider en meer eetlust maar gelukkig geen vervelende kwaaltjes. En bij jullie?

 • E-mama

  Gefeliciteerd! Wanneer heb je de eerste echo? En hoe is het met je qua symptomen enz?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zondag 3 september 2017 tot en met zaterdag 9 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50