7 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 
Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3552)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Ano2018

  Ook vandaag weer bruin bloed verlies sinds gisteravond enorme hoofdpijn verder geen krampen en geen helder roodbloed wel zat er een klein stolsel tussen. Ik maak me zo'n zorgen

 • C.han

  Hier net zo! Hoop dat we snel voorbij de 12 weken zijn!

 • Ano2018

  Ja ik hoop het! Ik heb hier afgelopen 2 weekenden ook last van gehad elke keer na de echo zag alles er goed uit ik heb voor maandag me officele echo afspraak! Hopelijk zit alles nog goed. En ja ik hoop dat we de 12 weken voorbij zijn pfff! Ik ben vandaag 7 weken en 4 dagen en jij?

 • Eagle-linda

  Als bloeding na een echo is, kan het ook gewoon een gesprongen vaatje door de echo zijn. Neem aan dat je inwendige echo's gehad hebt?

 • C.han

  7.2 weken. Helaas nog geen echo gehad, pas 10 juli. Denk dat ik maandag ga bellen want die onzekerheid houd me soms zelfs wakker!

 • ab1984

  Vanmorgen een echo gehad en een mooi kloppend hartje gezien
  Ik was helemaal in de wolken toen ik dat zag.

  Ook zag ze nog iets wat een 2e kindje had kunnen zijn geweest, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

 • Eagle-linda

  Super! Was bij mij ook, ze vermoede een (leeg) vruchtzakje of een bloedstolsel wat vanzelf verdwijnt. Maandag 2e echo

 • Miss_ka

  Hai allemaal, misschien een gekke of genante vraag maar ik vang urine op voor moeders voor moeders en nou viel het me op dat ik witte vlokjes ( geen idee hoe ik het beschrijven moet) in mijn urine zie, is dit normaal en hebben jullie hier ook last van of moet ik me zorgen maken?

 • hobbitje

  Is heel normaal. Is afscheiding dat in je urine komt tijdens het plassen. Heb ik ook. No worries

 • Miss_ka

  Okee thnx, dan hoef ik me daar geen zorgen over te maken 😅

 • eagle-linda

  Vandaag 7.6 weken. Vanavond intake bij de vk. Heb nog steeds geen kwaaltjes, alleen buik begint zichtbaar te worden. Ben dus best wel onzeker weer. Op echo 1,5 week geleden wel hartje gezien, maar toen wel week terug gezet. Ga vanavond vragen of er nogmaals een echo gedaan kan worden, anders maak ik er zelf een afspraak voor. Zie het niet zitten om nog eens 4 weken te moeten wachten en er dan misschien achter te komen dat het toch weer niet goed is. Vorig jaar namelijk hartje met 6 weken, maar daarna gestopt en kwamen er met 11 weken pas achter.

 • hobbitje

  Hoe is het gegaan? Spannend allemaal he.

 • eagle-linda

  Vk zelf was er niet, alleen stagair. Kon nu dus geen echo doen. Termijn echo kan over 2 weken al maar als ik nipt wil doen, dan pas een weekje later.
  3 weken wachten dus. Weet niet of ik zolang wil wachten. Nog even over denken dus.

 • hobbitje

  Je kan ook naar een echo bureau kost je 30 euro ofzo maar dan weet je wel meer. En dan doe je de volgende bij je eigen verloskundige over 3 weken met de nipt als je dat wil. Snap je hoor vind het ook vreselijk dat wachten

 • eagle-linda

  Ja (pret) echo bureau zit bij vk. Heb maandag afspraak bij de vk. Vandaag gebeld en was gezien de omstandigheden geen probleem. Denk dat stagaire gisteren geen bevoegdheid had om echo afspraak te maken

 • eagle-linda

  Vk zelf doen alleen de vroege echo of bij onrust. rest is altijd in het ziekenhuis hier. Zijn ook maar 2 vk's van de 4 die echo's kunnen maken. Ga er nog even over denken, misschien toch even bellen met vk ivm onrust. Die kennen mij ook beter als de stagaire, kom er immers al sinds 2013

 • hobbitje

  zijn er bij jullie in de buurt geen echo bureaus die het gewoon doen voor de zomaar? Tegen betaling dan natuurlijk? Dus geen verloskundige gewoon een echo bureau

 • Moccachica

  Vandaag 7 weken & 3 dagen zwanger. Niet misselijk, wel zere borsten, veel plassen, vermoeid en last van mijn onderrug. Ik merk dat ik heel onzeker en angstig ben omdat ik al eerder 2 miskramen heb gehad.. Morgen gelukkig in de ochtend naar verloskundige..heb de dagen lopen af te tellen!!
  Hopelijk is alles in orde en klopt het hartje zoals het moet.
  Ben echt een doemdenker..zat idd zoals vele van jullie te denken om nog een keer te testen kijken of ik echt wel zwanger ben. *wishmeluck*

 • eagle-linda

  Hier ook zo onzeker. Hoop vanavond een 2e echo te krijgen if in ieder geval een afspraak daarvoor.

 • Moccachica

  Ik hoop dat het jou angst weg kan nemen, zo kan je ook niet genieten van de zwangerschap. Ik probeer dat ook te doen maar is soms best lastig. Zometeen 1e echo, ben zo zenuwachtig dat ik niets door mijn maag krijg en allerlei horror gedachten door mijn hoofd gaan.

  Ik zal aan je denken..succes

 • hobbitje

  Spannend je echo! Toitoitoi

 • eagle-linda

  jammer genoeg nog geen 2e echo. Zo nog maar eens bellen en anders toch een afspraak maken vooor een pretecho denk ik. Hoe is jou echo verlopen?

 • MamaLoli

  Morgen afspraak voor een echo.. sinds mk toch wel zeeredelijk onzeker heb al 3 keer ondertussen getest of het nog positief Is voel me niet echt misselijk enkel moe. Hopelijk morgen wa't meer op mijn gemak :)

 • Miss_ka

  En is de echo goed verlopen?

 • MamaLoli

  Ofwel is mijn en mijn huisarts hun breking fout en ben ik nu 5 weken. Want op echo wel een vruchtzakje te zien perfect in ordeen maar geen hartje. Dus hopelijk nog te klein om op echo te zien ofwel zien we wel volgende week zeker

 • Miss_ka

  Ow nog even afwachten dan, hopen dat het goed groeit en dat er volgende week een hartje te horen is dan.

 • hobbitje

  Spannend allemaal hé. Ik heb nauwelijks klachten wat gevoelige borsten en stukje groter ook wel, iets eerder moe maar thats it. Volgende week woensdag echo. Spannend!

 • Surprise04

  Spannend! Ik heb behalve wat vermoeider en zere borsten verder ook geen klachten qua misselijkheid etc. En ook een miskraam gehad en daardoor wordt je toch onzekerder! Ik heb donderdag de echo. Ben ook heel benieuwd naar mijn nummer 4 🤗 Veel plezier morgen.

 • Miss_ka

  Wat spannend! Ik ben mezelf aan het tegenhouden met nieuwe testen doen, dit omdat ik net als jou niet misselijk ben, hopen op een mooie echo morgen 🤞Ik ben maandag aan de beurt

 • Ano2018

  Hoe was je echo miss ka

 • Miss_ka

  Ik moet nog even afwachten tot a.s maandag (26e) ben aan het aftellen 🙈

 • Gelukkige mamma

  Ik ben bij mijn eerste 2 zwangerschappen helemaal niet misselijk geweest nu wel maar positief blijven dames niet elke zwangerschap is het zelfde ik snap de onzekerheid na mk maar volhouden stress is niet goed

 • Ano2018

  Ook ik ben vandaag precies 7 weken zwanger! Ik heb vorige week maandag en afgelopen zondag wat bruin bloedverlies gehad! Gister echo gehad en we zagen het hartje prachtig kloppen! Nu nog hopen dat het zo door blijft en volgende week weer een weekje mag opschuiven! Geniet van jullie zwangerschap mamas/to be

 • Gelukkige mamma

  Wat fijn het is zo spannend toen ik 19 en zwanger was van de eerste was ik er lang niet zo mee bezig als nu ben 31 en zwanger van de 3de maar kijk de dagen voorbij naar de eerste echo

 • Ano2018

  Wat spannend allemaal! Ik heb ivm mijn bloedingen afgelopen 2 maandagen 2 keer echo gehad eerste keer was er dus geen hartje te zien week later wel volgende week is mijn officiele Afspraak voor echo hopelijk zien ze me dan niet meer terug totdat ik weet watvoor geslachtsdeel t is! Geniet van je zwangerschap

 • Vikova

  Hallo allemaal,

  Vandaag ben ik 7 weken en 3 dagen zwanger van ons 2de kindje. Volgende week dinsdag 1e echo ben erg benieuwd!!

  Leuk om al die berichtjes/verschillende ervaringen te lezen en op deze manier even te kunnen kletsen.

  Groet!

 • Sabinajoey

  He wat leuk we lopen gelijk, en ook dinsdag krijgen wij onze 1e echo, ben zooo benieuwd 😄

 • Sabinajoey

  He wat leuk we lopen gelijk, en ook dinsdag krijgen wij onze 1e echo, ben zooo benieuwd 😄


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van maandag 5 februari 2018 tot en met zondag 11 februari 2018.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

1 leden zijn nu online
Lid worden