Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4332)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • staffymom84
  Dikke prima! 😍
 • Luna7

  Morgen alweer week 8 😍 wat gaat het snel! Maandag termijn echo ❤

 • MamavanS-
  Vandaag onze eerste echo gehad! Hartje klopt krachtig, en berekening klopt. Ik ben zooooo gelukkig! Na een Curretage had ik dit echt niet verwacht!
 • Sami2014

  Bedankt voor alle felicitaties. Ik denk ook dat het heel pril is. Gister nog een digitale test gedaan die gaf inderdaad aan zwanger.

  Succes allemaal met jullie zwangerschap, ik ga me aansluiten bij week 5.

 • Tes2017

  Hallo allemaal! Vandaag volgens mijn berekening 7 weken! Maandag eerste echo, can't wait! Heb weinig tot geen klachten, gisteren is er iemand langs geweest van moeders voor moeders en de test gelukkig weer positief :)

 • Raznek

  Al twee dagen vreselijke migraine echt vreselijk!

 • Happyo

  Hallo dames, na een tijdje meegelezen te hebben nu toch maar een post van mij.
  Ik ben in mijn achtste week van mijn zwangerschap als het goed is.
  Ik heb nog geen echo gehad en dat maakt me erg onzeker. Bij de eerste had ik bij 5 weken zulke gespannen borsten en was ik bij zeven weken al zo misselijk dat ik geen vraagtekens had of ik wel zwanger was. Dit keer begon het bij week 6 al een beetje met honger gevoel en misselijk als ik niet op tijd at maar de symptomen gaan op en af. En heb het idee dat ze zelfs minder worden. Ik heb nog wel honger gevoel maar geen geurtjes die tegenstaan oid. Ik teken ervoor als dit zo blijft natuurlijk. Bij de eerste was ik zo erg ziek! Maar aan de andere kant maakt het me onzeker of het wel goed zit. Vandaag had ik een hele scherpe steek in mijn buik, niet de banden. Het leek alsof er een naald in gestoken werd. Gelukkig zakte het weg maar pfff. Ik moet nog even wachten op een eerste echo... wat denken jullie is dit een slecht teken? Of is iedere zwangerschap verschillend?

 • aniger83

  Het verschilt echt per zwangerschap. Dit is mijn derde. De eerste 2 waren totaal verschillend qua kwaaltjes. Bij de eerste heel erg gespannen borsten, misselijk e.d. Bij de tweede heel even wat misselijk geweest (2 weken ofzo), maar verder helemaal niets. Nu wel weer gespannen borsten en reuze honger ;) Dus ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken, maar snap het wel hoor! Je kunt er enorm onzeker van worden.

 • Happyo

  Dankje voor je reactie. Het blijft zo spannend! Was de tweede ook een ander geslacht dan de eerste?

 • aniger83

  Ja zeker spannend! Dat vind ik nu ook weer bij de derde. De eerste was een meisje en de tweede een jongen ;)

 • Roos1200

  Anonymous

  Wat grappig wij lopen precies gelijk.

  Vandaag week 7 over precies een week de echo ben zo zenuwachtig 😩

 • Anonymous_

  Wat leuk!! Haha, ja de zenuwen gieren ook door mijn lijf dus ik probeer mezelf vooral af te leiden dan gaan de dagen wat sneller.🙏🏽


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zaterdag 2 juni 2018 tot en met vrijdag 8 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen