Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (5353)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Wish4

  Het is hier maar rustig. Moeten jullie veel smoesjes gebruiken waarom je bepaalde dingen niet eet, drinkt of doet ? Bij mij duurt het nog tot 3 april voor de echo...

 • Andreaandrea

  Pffff ZO chaggo, ik kan iedereen wel vermoorden... wat is hier tegen te doen??

 • Jessje

  Ik vrees heel weinig.... bij mijn vorige zwangerschap heb ik er helemaal geen last van gehad. Gisteren ben ik onwijs uitgevallen tegen mijn man. Toen hij zei dat het wel door de hormonen zou komen, werd ik helemaal woest. Dat ik de hele dag misselijk ben, zorgt ook niet voor een positieve bijdrage aan mijn humeur 😉

 • Sunny2015

  Vanochtend mocht ik ook eindelijk op controle. Zo spannend!! Gelukkig hebben we onze kleine spruit gezien! 7+3 weken zwanger hebben ze berekend. We konden het hartje goed zien knipperen helemaal gelukkig ben ik vandaag!

 • Jessje
  Vandaag een goede echo, kloppend hartje! Nu volgens meting 6weken en 4 dagen.
 • Linda0702

  Zijn er hier dames die het leuk vinden om bij Facebook groep uitgerekend oktober 2018 te horeb.. let me know! Hij is in de maak ☺️ Het is een geheime groep.. dus niemand vind de groep en ziet wie er lid is

 • Jacqueline1988

  Zijn er hier nog dames die in de Facebook groep willen voor November? Stuur mij er pbtje met je Facebook naam. De groep is geheim! Gr Jacqueline

 • MylanBoaz
  Mijn echo van afgelopen woensdag
  Vraag ne alleen af wat dat bolletje onderin is
 • Marrit27

  Een dooierzakje?

 • Loo1

  Mag ik vragen hoe groot het nu is ? Mijn vruchtje is 9.4 mm
  En het vruchtzakje 16.7 mm

 • MylanBoaz

  Durf ik niet te zeggen
  Zij had geen ervaring met echografie dus toch geprobeerd een heel mooi hartje zien kloppen
  Moet aanstaande vrijdag terug voor een betere echo

 • Loo1
  Dit is de echo van 7 weken zonder hartactie
  Iemand ervaring?
 • MylanBoaz

  Nee sorry geen ervaring mee
  Wat zeiden ze in het ziekenhuis dan

 • Loo1

  Niet geblowd.correctie....GEBLOED !!

 • Loo1

  Het zag er volgens hun berekening niet goed uit ..laatste menstruatie was 2 januari..
  En seksueel contact gehad 1 januari 14 .16.17 en de 24 vind het zelf heel lastig..weet nu niet zo goed wat ik moet denken..ik heb ook al bloedverlies vanaf 8 februari maar met mijn dochter heb ik 5 maanden geblowd dus dat zegt ook niks

 • Marrit27

  Geen leuke berichten. Misschien late eisprong? Dat je korter zwanger bent dan je denkt?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van vrijdag 2 november 2018 tot en met donderdag 8 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50