Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (6860)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Yesje

  En we zitten in week 7 😊 Zijn er meer dames waarbij de kwaaltjes in 1x minder zijn? Had in t begin continu een zeurderig gevoel (groeien baarmoeder) en veel misselijk. Dit sinds 2 dagen bijna niet meer. Wel zere borsten, maar dat is het. Maakt me toch echt onzeker. Geen bloedingen verder. 24e pas eerste echo. Man man man, wat een spanning!

 • Xoboymom83ox

  Hello week 7

 • Brendaaaaa
  Vandaag eerste echo gehad! 😍 & het hartje was te zien!!
 • Momof2kids

  Wat fijn! Gefeliciteerd!

 • Yesje

  Mooi 😍😍

 • Waterbloempie

  Wat leuk, en een opluchting.
  Ik mag maandag voor mijn 1e echo zenuwslopend.....

 • Brendaaaaa

  Ik duim voor je!👍🏻 Zo’n mooi moment!

 • Waterbloempie

  Vandaag aangekomen in week 7 volgens berekening,
  Maandag m'n eerste echo spannend, laatste dagen duren het langst hihi

 • Essievanvliet

  Ik ben gewoon zooo moe kan wel 24/7 slapen en ook.de hele dag zo ontzettend koud en de rest vd kwaaltjes haha maarja is voor goed doel.haha

 • Jippiede3de

  Oh dit herken ik zo, ik wil alleen maar slapen! En ik heb het heel de dag door koud. Aan de eettafel zit ik zelfs met een deken over mijn benen, en nee mijn verwarming werkt prima.

 • Yesje

  Hier ook! Heb een deken over me heen getrokken maar heb het nog koud. Naar buiten gaan is nu ook echt een marteling haha.

 • zon2018

  Echo 7+4, mooi kloppend hartje.

  Teruggezet naar 7+1.

  Iedereen hele mooie echo's toegewenst

 • xlien
  Afgelopen maandag een mooie echo te zien gekregen 😍 toen was ik 7w2 🙈
 • zon2018

  Wow. Gefeliciteerd.
  Ik mag om 11:00 vandaag.

 • xlien

  Dankje ! 😊 & leuk ! Veel succes vandaag 🙌

 • Jippiede3de

  Gefeliciteerd! Dan lopen wij precies gelijk, leuk!

 • xlien

  Dankje jij ook ! 😊 en ooh wauw leuk !

 • Juweel

  Ik ben volgens mijn eigen berekening 7 weken en 6 dagen en voel me af en toe erg moe.
  Af en toe last van maagzuur.
  Ik las dat hier ook meerdere zwanger zijn van een vierde, wij ook.
  Dit is mijn negende zwangerschap. Ik heb in augustus mijn 5e miskraam gehad en ik ben heel bang dat t weer mis gaat. Maar probeer r niet teveel aan te denken.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van dinsdag, 30 juli 2019 tot en met maandag, 5 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50