7 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3155)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Printientje

  Ik schuif aan bij 7 weken vandaag.
  4mei mijn volgende echo.
  Hopende om een hartje te zien.
  Ik bloed nu 16 dagen door.....
  Ik heb nog steeds kwaaltjes in de avond dat houd de moed erin.

 • Sigi200

  Ik heb me net aangemeld :-) vandaag 7w6d!

 • Petrake 91

  Pf heb weer de hele dag buikpijn derstraks in auto echt kei erg kon bijna niet ademen en zo moe ook en hoofdpijn is dit normaal met 7 weken?

 • Nigella

  Ik heb soms menstruatiepijn. Van die zeurende pijn alsof mijn baarmoeder/onderbuik zachtjes naar beneden wordt getrokken zeg maar. En vannacht en vandaag ook wat steekjes, een soort wat scherpere korte rukjes in datzelfde gebied. Maar hopen dat het oprekken van de baarmoeder is. Ook vandaag extreeeeem moe. Hele tijd hangen op de bank en alleen willen slapen. Kachel keihoog zetten voor de kou en zo dat iedereen daarna bijna flauwvalt omdat het een sauna lijkt. Man en dochter hingen helemaal over de bank van de hitte haha. Maar op dagen dat ik van alles moet doen merk ik minder van de moeheid en de pijntjes lijkt het wel.

 • Kaiki-JJ

  Hi, wat voor pijnen zijn het? Zijn het steken of voelt als menstruatie pijn? Ik heb ook erg last van steekjes en een trekkerig gevoel in mijn onderbuik. Geen idee wat het betekent, kan mij niet herinneren dat ik dit had bij mijn vorige zwangerschap! Hoofdpijn heb ik ook af en toe. Ik ben 7 weken en 1 dag. Succes!!

 • Petrake 91

  Menstruatiepijn is het meer duurt meestal 10 minuuten dan mindert de pijn. Jij ook succes nog.

 • Me2016

  Hier zo onzeker zijn. 1e echo gehad vorige week vrijdag. Dachten 8 weken maar terug gezet naar 7.
  Kloppend hartje gezien. Blij natuurlijk maar heb geen symtomen. Niet misselijk. Geen pijnlijke borsten echt niks. Maakt me zo onzeker. 15 mei pas weer echo... vervelend gevoel. Straks klopt het hartje nier meer na 2 weken :(
  Herkent iemand dat?

 • Petrake 91

  Ik heb pas 8 mei een echo en ook soms geen pijnlijke borsten dan weer wel ook zo 'n menstruatiepijn lastig pff

 • saravdr

  Ik ben ook zo onzeker! Vorige week eerste echo gehad wegens bloeding. Alles was perfect in orde, maar toch zei de gynaecoloog dat ik 50% kans heb op een miskraam. Morgen dus weer een echo! Ik ben ongelooflijk zenuwachtig!

 • VRJA
  Afgelopen maandag echo gehad, mooi kloppend hartje gezien! Vandaag 7 weken... 😍
 • sharon-nummer4

  Super nieuws! Lekker genieten !

 • Petrake 91

  7 weken vandaag 8 mei echo nog eventjes geduld hebben. Zijn hier nog mensen dat niet misselijk zijn?

 • tweede83

  helemaal geen last van, ook niet bij de vorige zwangerschap misselijk geweest. Wel andere klachten, zoals vaak plassen in de nacht, vaak hongergevoel en pijnlijke borsten. Maar allemaal best te doen tot nu toe.

 • Maite4

  Hier de vorige zwangerschappen nooit echt misselijk geweest. Nu wel een heel vervelend, onpasselijk gevoel regelmatig, maar écht misselijk of overgeven is er hier ook niet bij.

 • mama-love-85

  Was het maar zo'n feest 🙁 hier dag en nacht misselijk en daarom al een week aan de emesafene. Helaas wel weer bijwerking waar ik last van heb.... zeer slaperig, wazig zien, droge mond en verminderd alertheid. Maar we gaan vrolijk door, over een paar weken over hoop ik 🤔

 • Petrake 91

  Oei hopelijk beter binne paar weken.

 • sharon-nummer4

  Dag dames, vandaag als het goed is 7 weken en 3 dagen. vanmiddag om 17.45u heb ik de eerste echo, spannend ;D heb het steeds zo koud, en ook ontzettend moe... Maar dat neem ik natuurlijk allemaal voor lief. Nog een paar uurtjes... :D

 • VRJA

  Hoe was de echo?

 • sharon-nummer4

  Ja die was goed :-) kwam uit op 7 weken en 2 dagen. Wat lief dat je dat vraagt...heb 16 mei weer een echo, dan de termijn bepaling. ❤

 • armi82

  hallo dames, ik mag me hier aanmelden ik kom vanuit week 4 :)
  heb vandaag echo gehad, omdat ik ene clear bleu test heb gedaan vorige week en die gaf aan 3 plus.terwijl ik 24maart nog ongi ben geworden,dus dat kon niet kloppen, had allemaal gekke dingen in gedachten gekregen hoe dat zou kunnen,hog hcg buitenbaarmoeder of mischien een tweeling :)
  vandaag mocht ik komen om het even na te kijken hoe het nou zat en ja hoor,ik dacht we kunnen nog nks zien als ik nu 4 weken ben, ma ja hoor ze deed de scherm open en wat was dat schrikken, zag gewoon een baby en een kloppende hartje, het was al 7 weken en 5 dagen..
  superleuk natuurlijk,ook gelijk kadotjes gekocht voor mijn kinderen en aan hun verteld.
  hopelijk gaat alles zoals het nu gaat.en krijgen we een gezonde babytje in ons armen in december


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van dinsdag 12 december 2017 tot en met maandag 18 december 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

3 leden zijn nu online
Lid worden