Volg ons overal!
Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je 8e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3773)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • nummer3ontheway

  Morgen 8 weken. Was alleen zo misselijk dat ik nu uiteindelijk pilletjes van de dokter heb gekregen. Ik wist helemaal niet dat die er waren. Je word er wel een beetje duf van en bij mij is de misselijkheid nog niet helemaal weg maar al wel een stuk minder. Dus als je echt veel last hebt van misselijkheid is het wel het overwegen waard. Het is ook specifiek bedoeld voor zwangerschapsmisselijkheid en veilig voor je kindje.

 • Lassi85

  Ik heb ze ook gekregen van de huisarts.. ik wist dat het bestond maar vorige zwangerschap veel minder last van gehad.. toen hield ik voedsel wel binnen maar nu elke keer spugen na wat eten.. k ga morgen beginnen met die pillen want moet ze nog ophalen. Hoop dat het idd wat doet zoals bij jou!

 • Lily-anne

  Vandaag 7 weekjes zwanger 😍

 • Mama33van2

  Jeej! Gister een kloppend hartje gezien! Vandaag en gister de familie verteld... geweldig de reacties want niemand verwachte die derde😊

 • Happy liesje

  Zwaar aan het aftellen naar komende donderdag, normaal 8weken dan. Ben super benieuwd. Eerste echo van broer of zus ;-)

 • mybelovedkids
  Net mijn eerste echo gehad en het hartje klopt duidelijk! Termijn klopt ook, ze kwam uit op 8 weken en dat ben ik morgen ook. Echt heel lief om ons "boontje" te zien!
 • Tyme

  Wel een mooie echo hoor, zelf ook donderdag er een gehad en alles was gelukkig goed maar die is niet zo mooi duidelijk als die van jou.

 • mybelovedkids

  Dank je wel! Ze heeft flink moeten zoeken voor de goede invalshoek om goed te kunnen meten ook. Fijn om te horen dat ook alles goed was bij jou. Blijft toch altijd weer spannend..

 • nummer3ontheway

  ziet er prachtig uit. Altijd fijn om die bevestiging te krijgen bij de eerste echo! Gefeliciteerd!

 • mybelovedkids

  Zeker weten! Dank je wel!

 • Jss

  Gefeliciteerd met jullie mooie echo!

 • mybelovedkids

  Heel erg bedankt!
  Jij al een echo gehad?

 • Jss

  Nee dinsdagavond mag ik
  Ben heel benieuwd

 • Tyme

  Hallo mama's
  Net een echo gehad en bleek iets verder te zijn. Het hartje klopt stevig. Ben zo blij dat het goed gaat. Even wat minder misselijk. Uitgerekend op 1 april hihi
  Voor de moeders die nog echo moeten... succes 💋

 • 3rups101318

  Dames ik ben paar dagen heel erg misselijk en vandaag ben ik heel erg vanochtend en net moest ik geel groen der uit spugen hebben jullie dat ook is het wel normaal

 • mybelovedkids

  Heb ik een paar dagen geleden ook gehad. Bij mij was het gal, mijn maag was leeg namelijk.

 • 3rups101318

  Ja mijn maag was ook leeg

 • Stroopwafeltje

  Kloppend hartje gezien
  Wel iets teruggezet. Van 7.5 naar 7.2

 • Jss

  Super wat fijn! Gefeliciteerd!

 • Wonderful-life

  Gelukkig! Wat een opluchting!

 • Nicky87

  Super om te lezen meid.. Geniet ervan

 • 3rups101318

  Gelukkig dan gefeliciteerd


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van maandag 2 april 2018 tot en met zondag 8 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen