Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8630)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • wish2bmom88

  Paniek! Net een flinke bloeding gehad na de ontlasting. Ik hoop zo dat het een gesprongen vaatje is en niets ernstigers. Een derde miskraam binnen een jaar kan ik even niet aan. Ik ben op het moment ook op mijn werk en ben ten einde raad.
  Gistermiddag wilde ik even een uurtje slapen, maar had het erg koud. Een extra deken gepakt. Werd ik oververhit en beroerd wakker. Zou dit er mee te maken kunnen hebben? Ik snap niet dat ik in mijn slaap niet gewoon de dekens af deed.

 • Ava84

  Dat is schrikken maar hoeft niet altijd het slechtste te betekenen. Ik ben zwanger na 2 miskramen dit jaar en begon vorige week hevig te vloeien. Niet weer dacht ik... dat trek ik niet. Ik blijk een hematoom te hebben en kindje leeft nog. Ben inmiddels 9 weken. Houd het goed in de gaten en laat anders even checken. Je hebt genoeg meegemaakt dus misschien mag je wel voor een extra check up. Sterkte!

 • Babytammy

  Ach meid toch. Ik hoop ook echt voor je. Rustig aan en laten we positief blijven🤗

 • Anoniempjeex

  Is het erg als je nog niet heel erg misselijk bent! Ik ben af en toe wat misselijk en klein beetje rugpijn en gevoelige borsten en moet veel naar wc. Zit op dag 37. Maar omdat ik nog niet echt misselijk ben dacht is is dat niet erg? Of het moet nog komen natuurlijk.

 • wish2bmom88

  Gevoelige borsten is een ook een symptoom toch? Ik ben ook niet echt misselijk hoor. Alleen als ik te weinig eet en daar niet op tijd wat aan doe. Ik moet nog wel wat wennen aan het nieuwe eetpatroon. Nou ja, eetpatroon? Meer eetcontinue..

 • Anoniempjeex

  ❤️

 • Ava84

  Je hoeft geen kwaaltjes te krijgen hè. Dat kan. Maar hoeft niet. De ene heeft het wel en de ander niet. Ik zou er niet te veel op focussen als ik jou was. Heeft geen zin. Het gaat zoals het gaat.

 • Anoniempjeex

  Dankje ❤️

 • Anoniempjeex

  Dankje ❤️

 • Babytammy

  Hi allemaal. Ik ben van bonaire😍 ik dacht laat ik ook maar eens wat schrijven. We (vriend en ik)kwamen afgelopen maandag achter dat we in verwachting zijn. Niet gepland maar helemaal niet minder gewenst. We hebben 2 jongens van 5 en 7 jaar. Ik ben met koperspiraal nu zwanger geraakt. Ik voelde al wat en dacht ff testen. En ja hoorr een lichte streepje. De dag erna weer bij huisarts testen en weer licht. Dan een bloedtest en daar zag je het. Spiraal moest snel eruit. Wij wouden bij gyn laten doen maar schijnbaar hoeft het ook niet want huisarts kon het zelf :( maar nu zitten we enormmm in spanning of alles goed zit. Ze willen nog geen echo maken want tja volgens hun klein en kan van alles gebeuren. As dinsdag wel een afspraak kunnen krijgen bij gyn. Duurt zooo lang😭Ik heb heeeèl veel last van lage rugpijn die straalt naar voren beetje en benen🤤ben net naar HAP geweest en kan dus blaasontst zijn. Ik hhoooop zoo dat alles goed zit😦wie heeft nog meer last van lage brandende rugpijn?

 • wish2bmom88

  Welkom!
  Brandende pijn? Herken ik niet.
  Succes bij de gyneacoloog. Laat je weten hoe het ging?

 • Babytammy

  Ja zeker laat ik weten. Ik heb antibiotica gekregen die je wel tijdens zwangerschap kan gebruiken. Ik voel me vandaag veeel beter. wss dus wel blaasontst dan.

 • Lang-verwacht

  5 weken vandaag. Man wat gaat de tijd tot de echo langzaam!! Nog 3 weken en 5 dagen wachten. Hoe overleef ik dat? 😂

 • wish2bmom88

  Ik nog 2,5 week. Ik vind het zo spannend. Ik hoop ook zo dat ik het haal. In december kreeg ik een miskraam die de ochtend voor de echo begon en bij de verloskundige kwam het meeste eruit op het toilet. Ik heb niet zo’n leuke ervaring daar, ondanks de hele lieve zorg van de meiden daar. Ik hoop zo dat ik nu positieve ervaringen ga hebben!

  Nu eerst wat eten. Honger! 😂

 • wish2bmom88

  Werd ik net wakker heb ik helemaal opgezette vingers.
  Iemand enig idee waarom?

 • Anoniempjeex

  Is beetje buikpijn normaal?

 • Unexplainable

  Ja, veel gehoorde klacht. Heb er vanaf het begin last van.

 • Anoniempjeex

  Ik werk in de schoonmaak is dat geen probleem?

 • Anoniempjeex

  En heb je ook rugpijn af en toe? Ik de k dat ik gwn op me lichaam moet vertrouwen en hopen dat alles goed zal komen

 • Unexplainable

  Lage zeurderige rugpijn ook vanaf het begin. Beetje het gevoel alsof ik ongesteld moet worden. Heb voor deze zwangerschap twee keer een miskraam gehad en toen had ik het ook, dus kan helaas alle kanten uit. Maar veel vrouwen hebben het door de hormonale veranderingen en die krijgen toch gezonde kindjes..

 • Anoniempjeex

  Ja ik heb niet super heftige pijn als ongesteldheid.

 • Anoniempjeex

  Ja ik heb niet super heftige pijn als ongesteldheid.

 • Unexplainable
  Gisteren de eerste echo gehad, 5w2d geschat wat overeen zou komen met mijn eigen berekening. Hopelijk volgende week een kloppend hartje ❤️
 • Novalie

  😍😍😍

 • wish2bmom88

  Oh lief rijstkorreltje!😍

 • Anoniempjeex

  9 oktober eerste echo en 11 oktober de intake. Ik kan niet wachten ❤️❤️❤️ Dames ik had wel een vraagje kan je zelf iets aan doen om kans op miskraam klein te maken? Ik ben zo onrustig en bang .. terwijl ik me goed voel af en toe wat misselijk en veel na wc maar dat is normaal nu

 • Ava84

  Nee. De natuur beslist. Denk dat je 9 oktober wel te horen krijgt dat je korter zwanger bent maar dat weet je zelf ook wel hè 😏. Wel fijn dat je eerst een echo krijgt en dan pas de intake krijgt. Meestal is het andersom. 🤔

 • Anoniempjeex

  Ja de verloskundige zei dat zo tegen me 😂 ja dan ben ik ongeveer 8 weken zwanger

 • Ava84

  Jij had eerder de prikpil toch?

 • Anoniempjeex

  Nee. Ik had 2/3 maanden de pil geslikt en toen vorig jaar oktober gestopt. Nou 5 weken en 1 dag zwanger na 10 maanden proberen

 • Anoniempjeex

  Nee. Ik had 2/3 maanden de pil geslikt en toen vorig jaar oktober gestopt. Nou 5 weken en 1 dag zwanger na 10 maanden proberen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van maandag, 20 mei 2019 tot en met zondag, 26 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden