Volg ons overal!
Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je 6e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (7140)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Yvje1983

  Een hele vroege echo gehad 5w5d en de gynaecoloog zag al iets flikkeren in het scherm (ik niet), helemaal happy en volgende week vrijdag nog een laatste keer langs fertiliteitsafdeling voor afsluitende echo.

 • Maan11

  Hallo week 5 😍 zijn jullie ook zo onzeker.. pff vreselijk! Ik heb zo af en toe krampjes soort menstruatiepijn hebben jullie dit ook?

 • XvanMama

  Ja ik heb af en toe ook van die menstruatie achtige krampjes!

 • Maan11

  Las dat veel vrouwen daar last van hebben.. Maar blijft toch spannend elke keer denk ik nee t zal toch niet.. heb pas 11 april echo wachten duurt lang.. hopelijk hebben we straks allemaal een mooie echo! 😃

 • Mama87boys2

  Best spannend ja. De symtonen komenden gaan. Krampjes kunnen darmen zijn? Hier had ik wel last van bij mijn vorige zwangerschappen en nu eigenlijk ook. Krampen/ buikpijn in de onderbuik.

 • Maan11

  Jaa mn darmen zijn erg verstopt op dit moment.. Maar voelt meer als krampen voor je menstruatie dan darm krampen.. Maar zal wel met de baarmoeder te maken hebben dat die groeit 🤔

 • Jacqueline1988

  Zijn er hier nog dames die in de Facebook groep willen voor November? Stuur mij er pbtje met je Facebook naam. De groep is geheim! Gr Jacqueline

 • Babybadeend

  Ik zag dat je mij had uitgenodigd maar ik drukte op afwijzen omdat je naam mij in eerste instantie niets zei....oeps sorry

 • MBL84

  Ik meld me hier ook. Weet niet precies hoever ik ben ivm onregelmatige cyclus. Dit is ons derde kindje, vorige keer hulp nodig gehad van gyn maar nu puur natuur zwanger geraakt. Super blij en dankbaar maar pff wat ben ik bang dat het misgaat... kindje is zo ontzettend gewenst! Heb hele pijnlijke borsten en ben vreselijk moe. Darmen zijn opgezet maar de misselijkheid valt tot nu toe gelukkig mee.Ik heb volgende week een vroege echo om de uitgerekende datum vast te stellen. Ga er nu vanuit dat ik vandaag 5weken en 5 dgn ben. Dit omdat de clear blue test dat zo inschatte toen ik 2 weken terug positief testte😊. Hopelijk is er volgende week een kloppend hartje te zien❤

 • Foodiex

  5 weken en 2 dagen zwanger vandaag van onze derde! Ik ben nog nooit zo onzeker geweest als nu. Veel vriendinnen hebben miskramen gehad dus ben zo bang dat ze bij mij straks ook zeggen nee we zien geen hartje kloppen :( pff. Voel me soms een heel klein beetje misselijk en duizelig maar met vlagen over de hele dag en mijn darmen zijn heel erg opgezet. Liefs x

 • Mama87boys2

  Ook herkenbaar. Darmen opgezet en met vlagen symtonen.
  Echt afwachten. Pas 6 april de eerste echo. Echt spannend hoe het zal verlopen.

 • misske

  herkenbaar. Na een doodgeboren kindje, een missed abortion en een gewoon miskraam hopen we dat het nu gewoon weer goed gaat zoals bij mijn eerste 3 kindjes.

 • MBL84

  Hoi Foodiex,
  Ik ben nu 5 weken en 5 dgn zwanger van de derde en ik herken me helemaal in jou gevoel wat betreft nerveus zijn voor kans op miskraam... hier doemen er iedere keer scenario's in mijn hoofd op en kan me soms echt gek piekeren haha. Daarnaast zou ik het het liefste van de daken willen schreeuwen en het de kinderen vertellen... maar dan komt die angst weer om de hoek kijken en wil je ze beschermen voor mogelijk het verdriet. Zolang we ons zwanger voelen gaan we van het positieve uit😊

 • Mama2018Hoera

  Heeey ik ben morgen precies 5 week zwanger! Ik kan het nog nauwijks geloven er komt zo veel op je af!

 • Druif89

  Ik ben ruim 5 weken zwanger en voel me enorm onzeker. Heb al 1,5 week buikkrampen, maar verder heb ik helemaal geen zwangerschapskwaaltjes. Het voelt zo onecht. Herkent iemand dit?

 • Mama2018Hoera

  Hier het zelfde heb echt zn ongesteldheids gevoel qua buik hoort er bij

  Je buik is zich aan het klaar maken en aanpassen

 • Druif89

  Stelt me gerust om te horen dat iemand het herkent. Wachten tot de echo duurt zo lang ;-)

 • Rais

  Ook ik ben 5 weekjes zwanger. Hebben al een kleine van 10 maanden, en nu is de volgende onderweg. (Ja, het was gepland. 😊) 10 april pas de eerste echo... 🤔Wachten duurt lang!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van donderdag 15 november 2018 tot en met woensdag 21 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50