Volg ons overal!
Naar de reacties

42 Weken zwanger

Week 42 begint bij zwangerschapsdag 294 en loopt tot dag 301.Het is je 43e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 52 centimeter
Gewicht van je baby: 3600 gram

Als de bevalling twee weken na de uitgerekende datum niet op gang is gekomen, spreken verloskundigen en artsen van overdragenheid. De medische term hiervoor is serotiniteit. Vijf tot tien procent van alle zwangerschappen duurt langer dan 42 weken.

Om problemen vóór te zijn wordt u door de verloskundige of huisarts naar de gynaecoloog verwezen. Of u de baby goed voelt bewegen, is een belangrijk teken. Een cardiotocogram (CTG) registreert de harttonen van het kind. Zo wordt de conditie van uw baby beoordeeld. Echoscopisch onderzoek geeft aan of de hoeveelheid vruchtwater voldoende is. Meestal vindt de verwijzing plaats bij 42 weken, dus twee weken na de uitgerekende datum. In sommige plaatsen worden zwangere vrouwen al tussen 41 en 42 weken verwezen voor een controle door de gynaecoloog. De gynaecoloog informeert u tot wanneer een eventuele thuisbevalling nog verantwoord is.

Na een zwangerschapsduur van 42 weken luidt het advies om in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de bevalling worden de harttonen van de baby met behulp van een CTG geregistreerd. Zo wordt de conditie van de baby in de gaten gehouden.

Als de bevalling zonder problemen verloopt, breng je het kraambed thuis door. Ontslag uit het ziekenhuis vindt soms enige uren na de bevalling plaats, soms de volgende ochtend.

Zie de folder van het nvog over serotiniteit (pdf)

Je baby heeft lekker iets langer in je buik genoten. Wellicht ook al iets groter dan gemiddeld, een maatje groter is daarom misschien al handig.

Reageer in `42 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (12)   Verversen

1 2 • Bezige bij

  Zaterdag nacht om 23:56 is onze dochter geboren! Ze heet Evi. Weegt 3995 gram en is +- 52 cm lang. Na omstandigheden maken wij het goed!

 • MijnHulp

  Wow! Van harte gefeliciteerd met Evi!!!

 • _MJ_

  Eindelijk! Wat fijn, gefeliciteerd!!

 • Bezige bij

  Wow 42 weken gehaald. Wordt nu ingeleid.

 • Miertje86

  Ik hoop dat je de kleine inmiddels in je armen hebt!! Jullie hebben er lang op moeten wachten 😊

 • Bezige bij

  Ze is zaterdagnacht om 23:56 geboren. Ze heet Evi en is 3995 gram. Alles gaat na omstandigheden goed met ons.

 • Dagui

  Hoop dat je inmiddels kan genieten van je kindje.

 • Mommy_T

  WoW wat een tijd! Nu kan het niet meer lang duren voor je jullie kindje in je armen hebt! Sterkte!

 • Sal03

  Dag lieve babybytes. Dag lieve mama's. Bedankt dat ik de afgelopen maanden met jullie heb mogen delen! Ik heb veel aan jullie gehad en ga jullie missen. Gelukkig is er een prachtig klein wezentje die mijn aandacht vraagt en de tijd die ik met jullie doorbracht opvult.
  Geniet allemaal van jullie prachtige baby's! Ik wens iedereen veel geluk en liefde!

 • Ikgewoonik

  Beetje laat dat ik reageer. Maar wat leuk om je berichtje te lezen. Zelfs een beetje emotioneel. Wat een muts ben ik toch ook he haha. Hoe gaat t met jou en de kleine. Hier gaat t elke week wat beter. Wel een hele drukke boel. De baby slokt heel wat aandacht op :-) idd dag lieve babybytes. Ik heb met heel plezier heel wat verhalen gelezen. Ik mis de kletspraatjes van de dames wel. Maar aan alles komt een eind. Heel veel succ6 met de kleine meid. En wie weet tot horens. Dikke knuff xxxx

 • LiefWonder

  Niemand in week 42... hopelijk blijft het hier leeg... zoveel geduld moeten hebben...

 • miss Janneke

  Viel niet mee nee, 42 weken! Word nu ingeleid, zo de vliezen breken.. spannend!


1 2

Leden in week 42

De bevaldatum van leden die 42 zwanger zijn is van donderdag 4 januari 2018 tot en met woensdag 10 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen