Volg ons overal!
Naar de reacties

42 Weken zwanger

Week 42 begint bij zwangerschapsdag 294 en loopt tot dag 301.Het is je 43e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 52 centimeter
Gewicht van je baby: 3600 gram

Als de bevalling twee weken na de uitgerekende datum niet op gang is gekomen, spreken verloskundigen en artsen van overdragenheid. De medische term hiervoor is serotiniteit. Vijf tot tien procent van alle zwangerschappen duurt langer dan 42 weken.

Om problemen vóór te zijn wordt u door de verloskundige of huisarts naar de gynaecoloog verwezen. Of u de baby goed voelt bewegen, is een belangrijk teken. Een cardiotocogram (CTG) registreert de harttonen van het kind. Zo wordt de conditie van uw baby beoordeeld. Echoscopisch onderzoek geeft aan of de hoeveelheid vruchtwater voldoende is. Meestal vindt de verwijzing plaats bij 42 weken, dus twee weken na de uitgerekende datum. In sommige plaatsen worden zwangere vrouwen al tussen 41 en 42 weken verwezen voor een controle door de gynaecoloog. De gynaecoloog informeert u tot wanneer een eventuele thuisbevalling nog verantwoord is.

Na een zwangerschapsduur van 42 weken luidt het advies om in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de bevalling worden de harttonen van de baby met behulp van een CTG geregistreerd. Zo wordt de conditie van de baby in de gaten gehouden.

Als de bevalling zonder problemen verloopt, breng je het kraambed thuis door. Ontslag uit het ziekenhuis vindt soms enige uren na de bevalling plaats, soms de volgende ochtend.

Zie de folder van het nvog over serotiniteit (pdf)

Je baby heeft lekker iets langer in je buik genoten. Wellicht ook al iets groter dan gemiddeld, een maatje groter is daarom misschien al handig.

Reageer in `42 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (8)   Verversen


  • LiefWonder

    Niemand in week 42... hopelijk blijft het hier leeg... zoveel geduld moeten hebben...

  • miss Janneke

    Viel niet mee nee, 42 weken! Word nu ingeleid, zo de vliezen breken.. spannend!

Leden in week 42

De bevaldatum van leden die 42 zwanger zijn is van dinsdag 4 juli 2017 tot en met maandag 10 juli 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen