Volg ons overal!
Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je 5e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid. Bestel vandaag een test en je hebt deze morgen al in huis!

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4610)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • TahneeRoelNeomie

  Een hele goedemiddag allemaal!! Ook ik mag me hier gezellig aan sluiten! Vanmorgen hadden wij een hele lichte maar positieve test!! Hopelijk mag het goed gaan en ben ik zoals de berekening 26 september uitgerekend. En dan word ons meisje een grote zus

 • Marjolijn-V

  Goedemorgen! Sinds woensdag een mooie positieve test. Spannende periode, aangezien het mijn 4e zwangerschap is en 2 miskramen heb gehad (1 missed abortion met 10 weken en een mk afgelopen oktober met 5 weken)! Ook heftige zwangerschapsmisselijkheid bij de 1e 2 zwangerschappen gehad (1 trimester). Nu gelukkig nog geen heftige klachten. Wel mega chageriinig...iemand daar ook last van? Uiteraard super blij met de positieve zwangerschap hoor ;)

 • Charly123

  Ik hoor er vanaf vandaag ook bij! Positieve testen van de action. Maar toch is er onzekerheid,dus morgen alsnog een clearblue digitaal doen. Heb 2 keer een miskraam. Eerste keer zwanger een miskraam, toen 2 mooie gezonde kindjes, daarna weer een miskraam. Dus mijn 5e zwangerschap. Ben heeel bang en maak mezelf gek. Wachten duurt zolang!

 • Mlein88

  op mijn nod getest, 19-1, en ook gelijk mijn verjaardag. Leuker verjaardagscadeau bestaat er niet toch?!

 • Baby~2~ontheway

  Goedemorgen dames,
  Ik mag me hier ook melden! Vanmorgen positief getest en volgens eigen berekening 28/9 uitgerekend. Wel nog heel spannend omdat ik oktober jl. Een miskraam heb gehad met ruim 6 weken....
  We zijn voorzichtig blij!

 • Vonne81

  Hier dinsdag al een positieve test maar vandaag mijn nod

 • Franciepanneke

  Mama's en toekomstige mama ,, hfbbrn jullie ook een beetje last van gasvorming ,, mijn darmpjes zitten vandaag zo in de war en heb de hele dag last can plofjes richting mijn baarmoeder ... herkennen jullie dit ?

 • Baby~2~ontheway

  Ja die plopjes herken ik zeker. Doet mij enorm veel denken aan de eerste bewegingen van m'n dochter bij de eerste zwangerschap!

 • moekebol

  Wachten is het enige dat je kan doen, maar was toch benieuwd of sommigen onder jullie dit ook al hadden. Ben ondertussen ruim overtijd maar nog geen positieve zwangerschapstest gehad. En zoja wat werd het dan uiteindelijk bij jullie een zwangerschap of toch niet?

 • juliet1981

  Omg, ik knap uit m'n bh. Ik heb m maar onder mijn kleren uitgetrokken op mn werk. Ik moet echt snel zo'n bh verlenger kopen. Hebben jullie hier ook last van? Er gebeurt toch wel eea in je lijf hè? 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van zondag 24 september 2017 tot en met zaterdag 30 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50