Volg ons overal!
Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je 5e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid. Bestel vandaag een test en je hebt deze morgen al in huis!

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4812)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Aby2015

  Gefeliciteerd voor ieder die al weet of ze zwanger zijn! ☺
  Voor mij is het nog even spannend. Morgen is mijn officiële nod. Vind het toch spannender dan ik dacht. Ook al hebben wij (gelukkig) al een kindje... Het zou fantastisch zijn als er een tweede bijkomt.
  We proberen nu al een paar maanden. Twee maanden geleden dacht ik alle signalen te herkennen van een zwangerschap. Dat was niet het geval. En nu durf ik niet zo goed te luisteren naar mijn lijf. Bang voor teleurstelling. 😬

 • SanF

  Ik ben zwanger van mn 1e. Ben een alleenstaande, ofwel een BAM. Ben benieuwd of er nog meer alleenstaande aanstaande moeders zijn.
  Ik ben zwanger geworden door een donor en meteen de eerste behandeling was raak. Ben er nog beduusd van.
  Ik voel me al meer dan een week misselijk en een zeurend gevoel in mn onderbuik.
  Super spannende tijd dit en geduld is het code woord

 • Seacracker

  Gefeliciteerd! Leuk dat je zo snel zwanger bent. Je hoopt er natuurlijk altijd op maar verwacht het niet. Geniet ervan. Ik ben ook bam en ik wacht op mijn nod, waarschijnlijk nu vrijdag. Is de eerste inseminatie na miskraam en dan duurt mijn cyclus meestal wat langer. Maar ik heb al een dochtertje van van bijna 16 maanden, ook door kid. En dat valt zo super mee dat ik nu voor een 2de ga! Nog veel succes!

 • Bls

  Wij zijn ook in verwachting van onze vierde kleine frum:) toevallig dat er meerdere meiden zijn!

 • mama19923

  Hallo, ik ben zwanger van nummer 4. Nu precies 4 weken. Is er al een leuke groep op fb, zwanger oktober ?

 • prOud~mOmmy

  Lijkt mij ook leuk een fb groep! Leuk dat jij ook je vierde kindje verwacht hoe oud zijn je andere kindjes ?

 • mama19923

  Zal ik wat aan maken ? Stuur me privé jullie fb even. Natuurlijk een privé groep

 • klas5

  owwwwat leuk gefeliciteert ja lijk me ook leuk fb groep als die prive is wil even nog geheim houden :)

 • Borrelli91

  Dat lijkt me ook leuk. Ik ben nu 4 weken en 3 of 4 dagen zwanger. Ik stuur je een prive berichtje met mijn facebook naam

 • klas5

  echte kwaaltjes heb ik niet wel dat ik soms rilling kou van binnen heb geen misselijkeid geen braken geen vermoeidid , geen zeurdirige onder rug pijn ik voel me eigelijk behalve die koud rilling gewoon zoals altyd.
  benieuwd naar jullie hebben jullie al kwaaltjes?.

 • prOud~mOmmy

  Wat fijn dat je geen kwaaltjes hebt. Ik ben constant heel misselijk en afentoe wat steekjes hier en daar. Hele zere boobies, voelt alsof ze al drie maten gegroeid zijn hahah hoort er allemaal bij

 • prOud~mOmmy

  Hay dames! Wat een schock gisteren erachter gekomen dat ik zwanger ben van nummer 4! Heel onwerkelijk nog allemaal!

 • mama19923

  Ik ook zwanger van nummer 4. Was hij bij jullie niet gepland ? Aangezien je zegt ik ben in shock.

 • prOud~mOmmy

  Nee absoluut niet gepland, jongste word bijna twee , net nieuwe baan en t was gewoon klaar kamers zitten vol etc. Dit kindje is wel enorm gewenst het blijft een wonder! Maar hierna gaat de knip er in. Jij ook gefeliciteerd ! Zie jij geen beren op de weg met een vierde ?

 • mama19923

  Voor ons was het wel een bewuste keuze. Ja we moeten een andere auto. Maar veel spullen hebben we nog. Hebben nu 4 slaapkamers maar van onze slaapkamer valt makkelijk een 5de te maken. Maar dat zal het eerste jaar nog niet gebeuren. Onze jongste 11 maanden slaap ook nog bij ons. Maar dat wil ik wel als numm 4 bijna gaat komen veranderen. Tjaa verder..

 • prOud~mOmmy

  Hay dames! Wat een schock gisteren erachter gekomen dat ik zwanger ben van nummer 4! Heel onwerkelijk nog allemaal!

 • klas5

  oooo spannend is leuk hoor 4 kids ik krijg altyd te horen zijn die allemaal van u looool

  en ik kamp met zelfde gevoel echt heel onwerkelijk super in shock

 • prOud~mOmmy

  Jaa echt he jij ook gefeliciteerd ! Ondanks zo onwerkelijk wel super blij. Wel beetje bang voor reacties van de opa's en oma . En de rest van de naaste familie .

 • Angie31

  Geen roode duivels vandaag action test gedaan naar negatief..... Zucht ben nooit laat ongi

 • klas5

  probeer over 3 dagen weer dan zon test te doen ik had met action test gedaan en gelijk in test center zag ik al streep daarna in controle venster 15 feb had ik ongi moeten worden

 • Morena1108

  Bij mij het zelfde geval.. maakt me zo onzeker nu echt raar dat ik niet ongesteld word en de testen negatief blijven.. ik ga het maar over 3 dagen weer proberen

 • Morena1108

  Bij mij het zelfde geval.. maakt me zo onzeker nu echt raar dat ik niet ongesteld word en de testen negatief blijven.. ik ga het maar over 3 dagen weer proberen

 • Tamarajaylinn

  De acrion testen vind ik niet goed heb die zelf ook gebruikt en negatief .. de huismerken van jacob kamst en de cleurbleu digitaal gaven mij gelijk duidelijk aan dat ik zwanger ben

 • klas5

  hoi alle nieuwe aanstaande mamas ik mag me ook hier bij aanmelden , in grote schok ben ik had het niet verwacht kan nog steeds niet geloven maar is echt zo baby nummer 5 is onderweg , ik wil iedreen die ook zwanger is via deze manier dan ook van harte feliciteren met jullie buikjes ,mijn gevoel is gemixt en in scok ben benieuwd naar jullie en zijn er meschien meerde moeders die al meerdere kinderen hebben en ook zwanger zijn ?

 • mama19923

  Gefeliciteerd, ik ben zwanger van numm 4 😀


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van woensdag 25 oktober 2017 tot en met dinsdag 31 oktober 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50