Volg ons overal!
Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je 5e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid. Bestel vandaag een test en je hebt deze morgen al in huis!

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (7403)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Db88

  Oh 🙊 nog steeds geen bloed. 1 dag na nod.
  Dag 2 dat ik enorm misselijk ben in feite begon dit zondag avond al. Raar gevoel in mijn onderbuik en moeee 😴

 • Miss_ka

  Hai dames, ik ben een beetje onzeker over mijn situatie dus vraag ik hier jullie advies. In mei ben ik zwanger geraakt en dit is helaas een miskraam geworden in Juli. Nu zou ik de 27e ongesteld moeten worden. De 22e heb ik een druppeltje bloed verloren en vandaag ook een druppeltje. Omdat ik gek werd van de onzekerheid heb ik toch even een test gedaan. Nu heb ik per ongeluk ietsjes over de controle-test plaatje heen geplast maar de test gaf al gauw twee strepen aan. Kan dit alsnog niet kloppen ivm druppeltje plas erover heen? En moet ik me opnieuw zorgen maken over de druppeltjes verlies of klinkt dit als innesteling? Ik kan eventueel een foto van de test toevoegen? Graag jullie advies 🤞🤞🤞

 • boefje1988

  Ik ben wel benieuwd naar de test!
  Denk niet dat het kwaad kan die druppeltjes die op het test venster kwamen 😊

 • Miss_ka
 • Db88

  Proficiat

 • Koetjeskalfjes

  Gefeliciteerd duidelijk positief!!!

 • boefje1988

  Die is gewoon hardstikke positief hoor Meis!! Geen twijfel over mogelijk 😁 Gefeliciteerd!!

 • Miss_ka

  Ik hoop het 😅🙏 durf niet te blij te zijn 🙈 Zullen de druppeltjes bloed verlies dan innestelingsbloed geweest kunnen zijn? Ik heb dat namelijk niet gehad bij de vorige zwangerschap.

 • boefje1988

  Ja dat denk ik wel! Wees lekker blij Meis! Geniet er van!! ♥️

 • Miss_ka

  Officieel moet ik morgen ongesteld worden dus heb twee dagen van te voren getest

 • Mamachiara

  Hallo iedereen vandaag 3 dagen overtijd morgen ga ik testen :-)

 • Mamavannylaenvienn

  Wat knap dat je nog niet getest hebt!
  Ik had allang over dat staafje geplast

 • Mamachiara

  Hihi ik weet het maar ik heb zo menstruatie pijn en denk zal niks zijn maar ben al 4 dagen overtijd zal morgen is testen

 • Mamavannylaenvienn

  Test nou hahaha@

 • Mamachiara

  Haha heb ik net getest maar kwam niet zwanger op ik heb en clearbleu Testje gedaan

 • Mammie M

  Meer dames die lichte pijn in de onderbuik hebben? Voelt als een lichte ongesteldheid. Niets schrikbarends maar voelt niet echt relaxt 😬

 • eerstebabbie

  Ik heb best wel wat krampen in mijn onderbuik en onderrug, vooral als ik mij inspan. Als ik dan rustig ga zitten, gisteren met een warme kruik, dan zakt het wel. Ik was ook wat ongerust, maar het voelt anders dan wanneer ik ongesteld wordt. Meer een soort trekkende spierpijn. Ik lees overal dat dat erbij hoort: menstruatie-achtige buikpijn. Dus niks om je zorgen over te maken denk ik hoor! Proberen te genieten dat je buik druk in de weer is met een soort reorganisatie :-)
  Heb ook rommelende darmen, vooral als ik wil slapen, ik zit snel vol als ik eet, en heb pijnlijke borsten. Dus het zal allemaal wel kloppen. Voor mij ook de eerste keer, spannend allemaal! En als je je echt zorgen maakt bel je gewoon de verloskundige of de huisarts toch?

 • marieke2013

  blegh! Voel mij beroerd, en heb zere borsten. Van die steken. Ik heb net het ziekenhuis gebeld voor een afspraak. Ik ga niet meer naar de verloskundige omdat ik bij mijn eerste een behoorlijk hoge zwangerschapsvergiftiging had en bij de 2e kwam ik met 27 weken bij het ziekenhuis vanwege dat ze te klein was. Spoedkeizersnede kwam als gevolg met 36 weken. 18 oktober heb ik mijn eerste afspraak. Weer zo spannend. Hoop uiteraard dat het goed blijft gaan.

  Ik heb wel vorige week wijn gedronken (excursie 4e klas) met collega's. Is dit al schadelijk?(lees: 1 wijntje, elke avond) #oeps Ik wist toen uiteraard neit dat ik zwanger was..

 • eerstebabbie

  Ik had gelezen dat er nog geen verbinding is tot 4 of tot 6 weken. Dus je deelt nog geen bloed. Ik denk dat het niet zo heel erg is dan. Je wist niet beter toen, niks meer aan te doen toch?

 • Ilegna

  Gefeliciteerd allemaal

 • Minibaby86

  Spannend db88! Zal duimen voor je!!

 • Db88

  Dank u minibaby86

 • Db88

  Bah kots misselijk en ik wil nog alleen kip curry tussen mijn brood 🤢😍😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van woensdag 30 mei 2018 tot en met dinsdag 5 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen