Volg ons overal!
Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je 5e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid. Bestel vandaag een test en je hebt deze morgen al in huis!Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4833)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mamadjead

  Ik mag me ook hier melden. Zo blij. Zwanger van onze vierde. Net als meerdere mama's hier. Wat bijzonder!

  Spannende weken voor iedereen. Ik heb in augustus een miskraam gehad. Het hartje bleek gestopt met twaalf weken. Kan de dagen en weken wel voorbij kijken....

  Heel erg gefeliciteerd iedereen!

 • Appletree

 • ciiii

  Hier ook een zwangere.. ben erg vermoeid en moet vaak naar de wc. Na 2 zwangerschappen met HG (extreme misselijkheid) waarbij ik per zw 15kg afviel, ben ik nog niet misselijk en hoop dat het zo blljft! maar lees overal dat het na week 5 pas zal beginnen bij de meesten. Maar goed! Gefeliciteerd iedereen!!! Voeg me toe als het je leuk lijkt! Ben na 2 jr weer van plan om vaker online te zijn op bb. Toedels!

 • Appletree

  Sterkte Ciiii. Hopelijk geen HG bij deze zwangerschap voor je. Zou heerlijk zijn.

  Ik weet sinds dinsdag dat ik zwanger ben. Vorige keer de eerste 4 mnd doodziek. Extreme hoofdpijn en misselijk en daarna relatief fluitend door de laatste maanden.
  Ben benieuwd hoe t nu gaat lopen.

 • ciiii

  Dankje Appletree! Jij ook van harte gefeliciteerd! Ik hoop ook voor jou dat het dit keer beter zal gaan!

 • Nr444

  Hoi allemaal ,hier ook zwanger!! Van nummer vier,mijn laste zwangerschap is beëindigd met 12 weken miskraam helaas,maar we geven niet op he!Ik heb al een zoon van12 een zoon van 5 en eentje van net twee,zou perfect zijn als deze een kleine meid is😍 Maar het belangrijkst is natuurlijk dat onze baby'tjes gezond zijn..iedereen van harte gefeliciteerd ☺️

 • jesjes

  jaaah eindelijk ook zwanger na 2 miskramen.

  Gefeliciteerd iedereen 😉

 • Mommylicious

  Ook ik doe mee ! Eergisteren ontdekt ... nummer 4 onderweg ... moet nog een beetje bezinken, onze jongste is net 10 maanden en we waren (nog) niet aan het nadenken over al dan niet meer kindjes. Maar nu ben ik benieuwd naar wat komen gaat <3 Proficiat en Succes iedereen xxxx

 • Stephanieg

  Zoals iedereen hier mag ik erbij komen zitten! Proficiat allemaal duimen omhoog dat alles vlot en super mag verlopen!!!!
  Dit is onze 4de zwangerschap
  Hayley 6jaar
  Caithlyn 3j 1/2
  Ryan volgende maand 2jaar
  Een lekkere drukke bende maar de gezinsfoto's klopten nog niet helemaal ;-)

 • Ireeen

  Hallo iedereen!
  Als eerst iedereen gefeliciteerd met de zwangerschap!

  Ik mag mij ook melden, vanmorgen een positieve zwangerschapstest(en)! Ik vind het ontzettend spannend omdat ik ook in november een miskraam heb gehad, ik wist met 8 weken dat het niet goed was en ben het vruchtje verloren met 12 weken (met tabletten).

  Ik ben heel bang om "happy" te zijn...
  Ik zie dat er meerdere dezelfde situatie hebben, hopelijk kunnen we de komende tijd elkaar steunen!

  Ik hoor en lees graag berichten van jullie!

 • Aby2015

  Allemaal gefeliciteerd!

  Ik ben ook zwanger! 🎊🎉🎊🎉🎊
  Ik voel me goed, wel wat vermoeid en misselijk (dat laatste had ik niet met mijn eerste zwangerschap). Maar daardoor weet ik wel dat er gewerkt wordt aan een mini. 😍
  Hoe voelen jullie je?

 • Lmc1986

  Gefeliciteerd! Welkom hier, Ik ben wel erg moe, krampen, duizelig. Maar verder gaat het goed ;-)

 • liesjehoorelbeke

  hallo proficiat !
  hier ook net ondekt zwanger te zijn, ik voel me wel wat misselijk en hoofdpijn, soms wat duizelig en ook wat kamp, ik moet blijven hopen dat alles goed komt en alles goed zal verlopen deze keer :-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van maandag 27 november 2017 tot en met zondag 3 december 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50