Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (10580)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Evyyyy
  Hier gisteren een hcg van 85. Vrij laag denk ik. Alluwel dat ook wel de dag van mijn regels zou zijn dus mischhien ook niet. Na mijn miskraam van begin van het jaar zit de schrik erin. Pfff nu wachten tot vrijdag voor ng een bloedonderzoek
 • Anoniemmmm11
  Wie ziet ook heel licht t tweede lijntje
 • Kunzie

  Ik zie het wel hoor, maar of hij op de juiste plek zit nu ff afwachten en fingers crossed

 • 3little-wonder

  waarom heb je die uit elkaar gehaald? ik zie geen streepje maar over paardagen nog es proberen ;)
  senitest zijn er zonder indroogstreepje moest je twijfelen en niet duur ;)

 • Heelanoniem

  Sorry zie het nog niet. Hoop voor je dat je over een paar dagen een duidelijke 2 de lijn hebt 🍀

 • Anoniemmmm11

  Ik hoop het zo

 • Anoniemmmm11
  Wie heeft er goede ervaringen met etos early test bij wie allemaal positief of licht streepje?
 • visje91

  Hmm.. Ik ben benieuwd .. 15 mei voor het laatst ongesteld geweest. Na mn bevalling augustus vorig jaar nog een beetje een rommelige cyclus.. ene keer langer dan de andere keer, maar had verwacht zo rond 15 juni ongesteld te worden, echter nog niks te bekennen. Paar dagen geleden wel bruinverlies na seks, dus dacht nu komt het, maar tot nu toe dus nog niets..? Afgelopen zondag een test gedaan maar die was negatief. Nu op vakantie en geen testen dus is afwachten.. Wel hele opgeblazen buik en soort druk onderin mn buik alsof mn blaas continu vol zit en borsten lijken wat groter.. Het blijft nog even spannend dus..

 • 3little-wonder

  na 29/05 spiral te verwijderen nog steeds niet ongesteld 14/06 bloed laten prikken niets te zien

  hmm toch zwanger? eind deze week testen wij toch nog es

 • Myfirstjoy

  Ook een weekje verder. Nog 2 dagen tot mn bloedtest. Spannend allemaal.

 • ~love~my~boys~

  Goedemorgen dames,

  Ik heb een vraagje mijn laatste periode was op 22 mei. Ik moet nog 7 dagen tot nod. Maar na het plassen vanmorgen (sorry) heb ik nog steeds steken onder in mn buik. Echt zeurende pijn en warm gevoel. Weet iemand wat dit inhoud??? Heb ik nog niet eerder gehad. Voor de rest beetje misselijk maar geen gevoelige borsten wel dikker :p

  Iedereen met een positieve test van harte gefeliciteerd en voor wie moet wachten sterkte en succes!!!

 • Nogevenanoniemxx

  Vandaag is mijn test van Kruidvat negatief!
  Gistere positief van sensitests
  🤷🏼‍♀️ Nog steeds niet ongesteld dus maar afwachten dan 😢

 • Anoniemmmm11

  Heb je foto van de test

 • Nogevenanoniemxx
  Dit is de Kruidvat test negatief! En me sensitest was licht positief

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van woensdag, 20 februari 2019 tot en met dinsdag, 26 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50