Volg ons overal!
Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je 5e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid. Bestel vandaag een test en je hebt deze morgen al in huis!

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (8407)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mama N.

  Ha allemaal, gefeliciteerd met jullie zwangerschappen. Ikzelf durf me amper te melden, vorige keer (09-'17) had ik me ook net gemeld en ging het mis. Dit is mijn 3e zwangerschap dit jaar. Ook mk gehad in 05-'17.. Ik hoop zo dat het nu goed mag gaan!!! Volgende week 1e echo, en mag dan elke 2 weken terug komen. Zijn er hier die deze onzekerheid herkennen? Je durft gewoon niet vrijuit blij te zijn, en je bent constant bang dat het mis gaat. Succes jullie ook met alles!! Groetjes, N.

 • Flower070

  Hello ladies! Meerdere testen gedaan, waar elke keer een vaag tweede streepje te zien is... Ik word er gek van, dus nu cleablue gekocht waar duidelijk tekst vermeld staat. Morgenochtend is het echt zo ver!
  Maar wat dan? Indien positief (dan 4.3 dagen) bel je dan de dokter of meteen een gynaecoloog? Nogal blanco hierin, alvast bedankt voor jullie advies!

 • Kriebel

  Is het je eerste?
  Je kan de ha bellen maar in principe niet nodig. Je kan je het beste aanmelden bij een verloskundigenpraktijk. Zij zullen jou onder controle gaan houden en mocht het nodig zijn om wat voor reden dan ook dan wordt je doorverwezen naar de gyn.
  Succes morgen! Ik ga voor je duimen.
  Als je t leuk vind....ik heb een geheime fb groep opgericht. Onzichtbaar en onvindbaar voor anderen. Voor meiden doe uitgerekend zijn in juli en augustus 2018. Mocht je erbij willen dan moet je mij ff je naam sturen en een korte omschrijving van je profielfoto dan kan ik je toevoegen. Wie weet tot snel! X

 • Flower070

  Inderdaad eerste, fijn deze site! En bedankt voor de tips! Ik stuur je nu een pb!

 • Maartje35

  Gefeliciteerd een verloskundige praktijk bellen. Veel Succes!

 • Flower070

  Bedankt voor de tip! Stel dat... Dan ga ik bellen!

 • dobby13

  Is het normaal dat ik nu al al een drukkend gevoel heb ter hoogte van mijn eierstok?

 • Mariekes1987

  Heb ik ook

 • Uckie

  Heb ik ook

 • Littlesunny

  13december eerste afspraak Vk!

 • Uckie

  Spannend zeg! Ik heb me gisteren online aangemeld. Wordt een deze dagen gebeld. Hoop dat ik wat eerder mag komen ivm de miskraam

 • Kayleigh21
  Zien jullie hem ook? Gisteren nog negatief getest
 • Kriebel

  Jaaaa! Congrats.

 • Littlesunny

  Jaa gefeliciteerd!

 • Mariekes1987

  Ik zie m Zeker, gefeliciteerd ik heb vandaag ook positief getest!

 • Uckie

  Jazeker gefeliciteerd!, wanneer is je nod

 • Kayleigh21

  Geen idee,3 maanden geleden curretage gehad ,nog steeds geen menstruatie maar wel veeeel negatieve testen.

 • Wensvooreenderde85

  Ik zie hem ook! Gefeliciteerd!

 • Kayleigh21

  Net nog 1 gedaan van action en ook een lichte streep 😍 nogtans gisteren nog Omo wit

 • Uckie

  Oke geen cornflakes meer voor mij drie happen en rennen naar de wc.

 • Mommy Marja

  Als ik 2 zwangerschap testen met een heel licht streepje moet geloven dan zijn wij zwanger van ons 2e kindje! Zo spannend!
  Onze eerste is nu 13 maanden en er vliegen allerlei gedachten en emoties door mijn lijf.
  Zo blij dat het gelukt is maar angstig hoe het zal gaan en hoe het zal zijn voor onze kleine man.
  Hopelijk valt alles op zn plek gedurende de zwangerschap 😊

 • Uckie

  Komt vast helemaal goed van harte gefeliciteerdz

 • dobby13

  afgelopen zaterdag een positief resultaat! Het is ons eerste!

 • Uckie

  Van harte gefeliciteerd! Spannend


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van woensdag 25 juli 2018 tot en met dinsdag 31 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen