4 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je 5e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid. Bestel vandaag een test en je hebt deze morgen al in huis!
Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (5293)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Tortelduifje
  Hallo, allemaal!
  Ik heb gistermiddag een zwangerschapstest gedaan, en vermoed echt een heel licht verticaal streepje te zien. (Links moet een kruisje zijn.) Ik plaats hier een foto ben benieuwd wat anderen denken, hopelijk ben ik niet de enige die een licht kruisje ziet. Laten we duimen!
 • jess-2e kindje

  Hoi allemaal,
  Ik ben jessica 27 jaar en heb in januari een miskraam gehad. Nu weer opnieuw zwanger..
  Ik ben alleen heel erg bang dat deze zwangerschap ook weer misgaat.
  Hebben jullie nu kwaaltjes? Mijn kwaaltje is op dit moment last van mijn onderrug.. hebben er meer daar last van? Groetjes

 • SJI

  Hoi dames, gefeliciteerd allemaal met jullie zwangerschap ! Er is op facebook een groep voor de mama's uitgerekend in januari 2018. Stuur me een pb'tje en ik voeg jullie graag toe. De groep is geheim en kan dus niet gevonden worden

 • Carolien 19xx :p

  Vanmiddag weer getest. Dag 48. Dus zo'n twee en een halve week overtijd. Wel steeds getest met action testen.
  Ik zit mezelf helemaal gek te maken. Haha stom gedoe. Ik ben misschien toch zo zoetjes aan bezig met de overgang! Bah.
  Ook wel apart want dat zit helemaal niet zo vroeg in onze familie. Mijn beide oma's kregen ook nog tot ver in de veertig spontaan kinderen. Afwachten maar. Ik test niet meer

 • m4ndyy

  Wauw ik mag me hier melden 😍 Niet verwacht zo snel positieve test in handen te hebben... Een smile van oor tot oor!!

 • Carolien 19xx :p

  Gefeliciteerd hartstikke leuk!

 • keentje77

  Goedemiddag dames ook ik mag me aanmelden in week 4....ik ben zoooo blij we hadden het niet meer verwacht na 3 icsi behandelingen ongeveer 10/12 terugplaatsingen( ik weet het het niet eens meer precies)...hebben we ineens een positieve test!!! Me allerlaatse embryo's hebben het gewoon gehaald....ik kan het nog niet echt geloven....ik weet het al vanaf woensdag maar me testen waren zo licht dat ik nog niet echt blij durfde te zijn...maar nu kan ik er niet omheen het zijn echt knaltesten!!!

 • Carolien 19xx :p

  Wauw helemaal super! Van harte

 • Angelasommer

  Van harte gefeliciteerd geniet er van!

 • Pebbles1985

  Ohh super meid! Geweldig om te horen dat het na al die tijd toch gelukt is! Dikke proficiat!

 • javallie

  wauw, 5 dagen overtijd en continu negatief getest. Vandaag weer een testje gedaan en een heeeeel licht roze streepje. Hoef niet te knijpen met mn ogen maar kan van veraf wel al zien dus neem aan dat ik zwanger ben

 • Klavertjedrie

  Streep is een streep! Ik tesste ook pas 4 dagen na nod licht positief, ze is nu 5:) Nu op het wachtbankje...... 24e is mijn nod.

 • javallie

  spannend, ik toch maar even een bloedtest vandaag gedaan bij HA dus even afwachten.

 • Klavertjedrie

  Spannend! Wanneer krijg je je uitslag?

 • javallie

  Ik hoop vandaag of morgen, vanmorgen weer even getest in de hoop dat ie iets donkerder is geworden want ze zeggen och iedere 2 dagen wordt je hcg hoger, maar nog steeds licht. hij lijkt wel iets donkerder maar nog wel heeeel licht. bah frustrerend zeg die onzekerheid.

 • Ssimone

  Hoi dames, alleereerst allemaal gefeliciteerd!
  Afgelopen woensdag teste ik al positief.
  De eerste maand een hele vroege miskraam en nu de 2e ronde meteen weer raak 😁. Hopen dat het deze keer beter afloopt dan met mijn eerste kind 4 jaar terug.

 • keentje77

  Gefeliciteerd

 • Ssimone

  Bedankt. Jij ook gefeliciteerd 🙂

 • Whisper
  Heb deze test vanmorgen gedaan is een test van wat je 4 dagen eerder kunt doen mocht dinsdag pas testen eigenlijk maar kon niet meer wachten haha.kan ik voorzichtig juichen...
 • keentje77

  Wauw gefeliciteerd

 • keentje77

  Wauw gefeliciteerd

 • Whisper

  Ben nu een beetje bang verlies sinds gisterenavond wat bruin bloed....


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van vrijdag 26 januari 2018 tot en met donderdag 1 februari 2018.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50