Volg ons overal!
Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je 40e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Lekker aan het genieten van de laatste week! Meld je nu alvast aan en ontvang wekelijks super deals met kortingen tot 70% voor het hele gezin 

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1739)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Baby2be

  Morgen met 39+4 geplande keizersnee ivm verkeerde ligging (niet hoofd of stuit ingedaald, maar voeten eerst), spannend! Iemand nog tips? ;)

 • mijn~meisje

  spannend! Heel veel succes! oo Misschien heb je je kleintje nu al wel in handen!

 • Callthemidwife

  Heel veel succes vandaag, geen specifieke tips, geniet en doe rustig aan zodat je snel herstelt😘

 • E-mama

  Oh wat spannend! Ik heb geen tips voor je, helaas. Ik zelf krijg binnenkort ook een geplande keizersnede. Dus mocht jij hierna tips hebben dan hoor ik het graag! Heel veel succes morgen!!!

 • Baby02!

  Wauw spannend zeg! Heel veel succes en sterkte. Neem goed de tijs voor je herstel

 • Callthemidwife

  39 weken vandaag. Geduld hebben wordt steeds lastiger. Heb ook niet het idee dat er iets gebeurd. Vandaag wel wat meer steken en pijnlijke harde buiken maar totaal geen ritme. Ik ben het wel een beetje zat hoor, kom maar gewoon baby!

 • mijn~meisje

  ik zit er een beetje tussen in, mijn lichaam is er helemaal klaar mee. Na 5 a 10 minuten iets doen is me lichaam vaak gesloopt. Maar geestelijk kan ik nog wel even wachten. Zo lang de kleine maar niet volgende week maandag komt is alles goed

 • Pluspunt

  Morgen helaas 40 weken. Ik had eigenlijk al gehoopt om nu kraamweek al achter de rug de hebben. Ik vraag al 2 weken of ze niet handje kunnen helpen maar helaas,ze zien me liever overtijd lopen.

 • neeltjee

  Hier ook hoor. Mijn gynaecoloog zal mij niet inleiden als er geen reden is..
  Hopelijk komen ze snel vanzelf

 • Pluspunt

  Ze komt uiteindelijk wel,maar helaas wel als iedereen met vakantie is en ik dus alleen er voor komt te staan. En zelfs dat boeit ze niet.
  Heb zelf al alles geprobeerd om het op te wekken maar helaas

 • neeltjee

  39 weken vandaag, je mag komen hoor...

 • Florentijn1981

  Bij langer herstel na keizersnede en met kleine kinderen thuis.. misschien juist recht op Thuiszorg aangevraagd via een buurtteam.

 • MamaRosita

  Vandaag 39 week zwanger, gisteren voor de eerste keer gestript en helaas alleen een beetje last gehad. Dinsdag wordt ik opnieuw gestript in de hoop dat hij dan wel geboren gaat worden of misschien dit weekend gewoon gaat melden. Wij zitten te wachten , we zijn benieuwd hoe hij eruit ziet :)

 • OemSaifeddin

  Vandaag ben ik 39 weken en 1 dag, maar echt voel me zo misselijk en opgeblazen.. en heb ook niet bepaald last van voor weeën ofzo

 • Latin_Lady

  Ben net terug van ctg, alles goed met de baby maar nog steeds geen activiteit. En gyn heeft gezegd dat ze me niet kunnen inleiden, omwille van vorige keizersnede. Als de weeën door de medicatie erger zouden zijn, zou het litteken kunnen scheuren... Dus zie ik het meer en meer aankomen dat ik opnieuw KS ga krijgen 😭 Dat wil ik eigenlijk niet, want heb hier een tweeling van 2 lopen, hoe ga ik dan tijdens mijn herstel Voor hen zorgen??? Ik ben een beetje wanhopig aan't worden...

 • proudmamaof l,s,l,v

  O jeetje dat zou balen zijn.. o wat naar :( hoop dat het toch gauw begint!!

 • Luna05

  Jeetje wat balen zeg! Wel raar dat ze niet willen inleiden, mij laten ze juist niet langer dan een week overtijd lopen, omdat ik bij de eerste een keizersnede heb gehad. Kunnen ze je niet strippen dan?

 • Latin_Lady

  Ze hebben niet gekeken of ik al wat ontsluiting heb, het was te druk op verloskwartier en bij de gyn... Dus of strippen kan, weet ik niet. Vrijdag moet ik weer ctg krijgen, dan ga ik een onderzoek vragen. En als het zou kunnen, gelijk ook vragen voor strippen, het kan maar helpen. Voor nu houden we het maar op lange wandelingen en veel bedplezier

  Inleiden willen ze echt niet omwille van mijn litteken, is blijkbaar nog maar eens een verschil tussen Nederland en België zeker...?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van vrijdag 28 juli 2017 tot en met donderdag 3 augustus 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen