Volg ons overal!
Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je 40e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Lekker aan het genieten van de laatste week! Meld je nu alvast aan en ontvang wekelijks super deals met kortingen tot 70% voor het hele gezin 

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2234)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Thirza1982

  Vanacht om de 10 a 15 min wat kramp gehad maar t zet niet door. Bijna niet geslapen. Ben het zo beu. Doodmoe. Lig weer in bed en t gaat maar door maar niet echt overdreven zeg maar. Zou het het begin kunnen zijn? Is xo anders dan bij de vorige 2.

 • Linaa

  Heel herkenbaar ik heb daar ook last van. Ook dit is mijn derde kindje je krijgt dan beetje hoop en dan zakt het weer weg waardoor ik super slecht slaap :( verloskundige zegt het is normaal bij een derde kindje, ik denk als het naar echte weeen gaan dat je het dan wel voelt maar super verwarrend is het wel

 • Thirza1982

  Ja ind. Hoop zo dat het begint en doorzet. Helaas kom ik nog niet verder.

 • Mila10

  Zijn jullie geïnteresseerd om op het forum bij de geboorteclub september ng contact te houden over de kindjes etc?
  Zo ja dan maak ik daar een subgroep iets aan?

 • _MJ_

  Zeker, ik wel!

 • Mila10

  Hoop dat de link zo werkt...

  http://www.babybytes.nl/Forum/Categorie/september-2017/welkom-september-baby-s

 • Thirza1982

  Deze nacht ook niet goed kunnen slapen. Gisteren wat slijmafscheiding maar niet echt de slijmprop. Ook wat last van krampjes maar zette ook niet door. Ik vrees dat ik weer over de 41 weken ga. Ben het zo zat allemaal. In de omgeving vragen ze ook steeds voel je al iets of ze houden het in de gaten.

 • Lizarobyn

  We zijn het allemaal beu denk
  Ik en inderdaad dat niet kunnen slapen is verschrikkelijk... nog even

 • Lizarobyn

  We zijn het allemaal beu denk
  Ik en inderdaad dat niet kunnen slapen is verschrikkelijk... nog even

 • Thirza1982

  Deze nacht ook niet goed kunnen slapen. Gisteren wat slijmafscheiding maar niet echt de slijmprop. Ook wat last van krampjes maar zette ook niet door. Ik vrees dat ik weer over de 41 weken ga. Ben het zo zat allemaal. In de omgeving vragen ze ook steeds voel je al iets of ze houden het in de gaten.

 • Thalie

  Ik ben op 19 september (39.5) om 6.08 bevallen van Emily! Om 4 uur had ik wat buikpijn, om 4.30 uur kon ik het wel weeën noemen. Toen de verloskundige kwam had ik al 9 cm (gelukkig maar want de pijn was niet meer te houden) snel nog naar beneden want daar stond het bed op klossen. Twee keer persen en ze was er. Geboren in de vlies! Bijzonder... Ook zonder scheurtje er vanaf gekomen. Alleen erge na weeën. Vooral bij het aanleggen. Maar dat hoort erbij na zo'n snelle bevalling.

  Ik zal proberen om weer wat slaap te pakken...

 • Mila10

  Gefeliciteerd en wat bijzonder in de vlies nog!

 • _MJ_

  Wauw wat bijzonder in de vruchtzak met dit termijn! En gefeliciteerd!! Dat is echt snel gegaan dan in een paar uurtjes!

 • Linaa

  Gefeliciteerd !!!! Wat een snelle bevalling, en wat super bijzonder dat de vruchtwater nog intact was! en nu lekker gaan genieten van de kleine

 • Claire19

  Ik denk dat ik nu wel volop in de voorweeën zit. Soms een uur redelijk heftig en slechts een paar minuten tussen, maar het blijft precies niet duren. Als ik mijn gedachten verzet gaat het sneller over. Ik vraag mij wel af of het beter is alles zo bewust mogelijk te voelen en dus geen afleiding zoeken. Zouden die krampen dan meer resultaat hebben? Een rare vraag zeker? 😃

 • Mila10

  Reageer even zo op jouw berichtje aangezien ik hieronder niet meer kan replyen 😉

  Wij hebben al vanaf her begin af en toe een flesje gegeven omdat ze dus zo ontevreden leek. Die combinatie ging prima, mede ook omdat mijn melk eh heeeeeel goed op gang gekomen was gelijk. Maar anders wordt het afgeraden omdat juist veel aanleggen je melkproductie bevordert.
  Heb 1x gekolfd en kreeg gelijk 100cc uit beide borsten samen.

  Liz doet het nu op de fles echt goed. Gisteren avond wel eventjes krampjes maar niet zo erg als die ochtend met de bv en na het flesje was ze weer rustig en tevreden.

  Ik ga 1-12 weer aan het werk inderdaad dus had anders ook op tijd moeten afbouwen.

 • Claire19

  Super dat ze het zo goed doet. Ik heb 3okt stage en tussen door had ik gehoopt al terug te kunnen werken. Zo een dag wel en een dag niet. Dan met afkolven natuurlijk, maar ik heb nog geen idee hoe dat zal lopen. Misschien kolf ik nooit voldoende af om al voor een hele dag te voorzien. . Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat het wel allemaal zal lukken

 • Mila10

  Gewoon proberen en er vanuit gaan dat het lukt. Als je nu al bang bent dat het niet lukt of eventueel gaat stressen is de kans groter dat het ook niet lukt dus probeer er positief in te staan!

 • Claire19

  Das waar, ik probeer positief te blijven. Merci Mila Geniet van jullie gezin

 • Yesje

  Spannend Claire! Hoe is het nu?

 • Claire19

  Helemaal niks meer. Zo klein en al zo met de voeten spelen... Ze neemt geduldig haar tijd. Ik vond die voorweeën nochtans al vrij heftig. Ik moest toch even op iets steunen of gaan liggen. Misschien dat ik een wat lage pijngrens heb 😁 Hoe stel jij het? Hoe kom jij die verschrikkelijk lange dagen door?

 • Yesje

  Jeetje Claire, ik hoop toch echt dat het voor jou 1 deze dagen echt mag gebeuren! Vanmorgen ben ik de hele grote slijmprop verloren. Ik hoop zo nu met 40 weken dat het gauw gaat gebeuren 👍verder geen voorweeen (voor zover ik weet) maar wel een menstruatie gevoel, dus naast dat voel ik mij verder best nog goed! Zonet nog de boodschappen voor deze week gedaan, met uiteraard de hoop dat mn vliezen niet zouden breken haha. Ik ga duimen voor ons allemaal, de babytjes mogen nu wel komen ❤ 🤞😘

 • Claire19

  Dat menstruatiegevoel heb ik niet meer en een slijmprop heb ik ook (nog) niet verloren denk ik. Morgen is de uitgerekende dag al dus het zal nu ook geen 2 weken meer duren 😊

 • Yesje

  Spannend en leuk om het hier allemaal in de gaten te kunnen houden van iedereen. Hier is het nog steeds het zelfde. Geen voorweeen als is de kleine meid nu nog meer ingedaald dan ze al was. Maar helaas zit ze blijkbaar nog steeds lekker warm in mn buik. Het beurse gevoel en menstruatiepijn is er nog, maar die pijn is niet erg. Meer een zeurderig gevoel. We wachten het af en bedankt ieder voor t delen van de ervaringen etc. Ik vind dat erg fijn 😊

 • Mila10

  Wat spannend allemaal zo tegen het einde ben zo benieuwd naar jullie bevallingen straks ☺️
  Hoop vooral dat ze korter gaan duren dan die van mij 😉

 • Thalie

  hoe gaat het met jou? Hoe gaat het herstel? Heb je een leuke kraamhulp? En hoe gaat het met de kleine??

 • Mila10

  Herstel eigenlijk goed. Alleen opletten met bekken en dat is lastig 🙈
  Verder sinds gisteren avond een vervelende buikpijn laag. Aangezien ik (2x ivm verkeerd gezet en kwamen ze na 10u achter!) gekatheteriseerd ben geweest zou het een blaasontsteking kunnen zijn dus even in de gaten houden 🤔

  Hebben dezelfde kraamhulp als met ons zoontje, hadden we gevraagd 😊 Was een heel lieve ervaren vrouw dus vonden het leuk als ze terug kwam!

  Liz doet het goed. Sinds gisterenavond/nacht eindelijk minder krampjes en spugen dus hebben vannacht zowaar wat kunnen slapen 😊 Ze valt alleen constant na 2 min aan de borst in slaap dus heb net na de voeding nog gekolfd om te zien of ze dan beter drinkt (hebben aantal keer flesvoeding gegeven en dat drinkt ze wel goed op!) en had gewoon totaal ruim 100cc gekolfd waarvan ze dan 20 gelijk op had nog na de borst ☺️ Fijn idee dat dat goed gaat.

 • Thalie

  ik zou wel even je urine laten testen op blaasontsteking hoor! Ik ben blaasontsteking specialist ondertussen en herken die pijn die je omschrijft. Had ik ook na de bevalling. Verloskundige vond het normaal maar kraamhulp hamerde op een test. Voor je herstel is het niet goed om er mee te blijven lopen. Wat fijn dat verder alles goed gaat... Echt genieten dus!

 • Mila10

  Moet inderdaad morgen mn urine laten controleren. Merk wel dat als ik rustig aan doe en netjes op bed blijf liggen er minder last van heb...

  Borstvoeding ga ik mee stoppen. Blijkt dat Liz als ik bv geef gruwelijke krampjes krijgt en ontroostbaar wordt, en op de fles helemaal geen reactie. Aangezien ik met mn werk straks geen bv blijf geven besloten in overleg met de kraamhulp en borstvoedingscoach nu al op de fles over te stappen.

 • Claire19

  Hey, laat je weten hoe de overstap naar flesvoeding lukt? Vanaf wanneer kan je een baby ook een flesje aanbieden naast borstvoeding of is dat geen goed plan? Ga jij ook snel terug aan het werk?

 • Thalie

  Gelijk heb je!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van woensdag 27 september 2017 tot en met dinsdag 3 oktober 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen