Volg ons overal!
Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je 40e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Lekker aan het genieten van de laatste week! Meld je nu alvast aan en ontvang wekelijks super deals met kortingen tot 70% voor het hele gezin Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1170)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • goowie87

  Vanmorgen bevallen van een prachtige dochter Yasmijn. 3105 gram en waarschijnlijk 49 cm.
  Bevalling ging zeer snel in 1,5 uur.

 • Joviplus2

  Gefeliciteerd !! Heerlijk dat het zo snel is gegaan

 • Mama3010

  Hallo week 39! Wat is het wachten spannend zeg! Ik heb overdag oefenweeen maar s nachts is er niks meer aan de hand. Hopelijk zet het snel door en heb ik de kleine in mijn armen. :)

  Jullie ook allemaal succes! <3

 • sSophie91

  Oooh, dit is zo herkenbaar! Echt heel vervelend..

 • mamavane&m

  Wauw goed gedaan!! Van harte gefeliciteerd en lekker genieten van elkaar

 • Chandnii25

  Gister om 21:46 uur is mijn kleine meid geboren. Ging super snel. 4 uurtjes ontsluitingsweeen en na 6 minuutje persen was ze er. nu lekker genieten van elkaar

 • mamavane&m

  Gefeliciteerd!!!!

 • Mama-Tess

  Ben benieuwd Chandnii25

 • Mama-Tess

  Wauw michellejr... gefeliciteerd. Ik zei nog wie weet vannacht wel. Leuke naam ook en wat veel meisjes geniet van haar

 • michellejr

  Woensdag om 04.00 in de nacht is onze dochter en zusje Féline geboren.
  Het is aardig snel gegaan, de vliezen waren dinsdag 06.00 gebroken en kreeg regelmatig weeën om 23.00 daarvoor alleen wat rommelig. 3.55 pers weeën en 4u was ze er 😃

 • mamavane&m

  Van harte!!!!

 • Chandnii25

  Nee, nog steeds niks. Weeen komen nog steeds niet dichter op elkaar maar voelen wel steeds pijnlijker. Ook verlies ik nu delen van slijmprop. Hou t een uurtje in de gaten en dan maar toch even de Vlos bellen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van zaterdag 25 maart 2017 tot en met vrijdag 31 maart 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50