Volg ons overal!

38 Weken zwanger

Week 38 begint bij zwangerschapsdag 266 en loopt tot dag 273.Het is je 39e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:

 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap

Je kunt het misschien nog niet voorstellen maar je kleintje even rustig neerleggen terwijl jij staat te koken? Een box is natuurlijk onmisbaar! Reageer in `38 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (643)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Kaatjeee86

  Ik heb eigenlijk nooit hier gereageerd in de weken.
  Ik ben nu 38 weken en 5 dagen.

  Ben vaak.misselijk en soms heb ik wat buikkrampen....maar zakken ook weer.

  Baby is wel goed ingedaald volgens de vk....alleen weeën krijgen zegt ze.

  Bij de eerste ben ik.ingeleid.met 41 weken en 4 dagen...omdat ik er gewoon klaar mee.was.
  De vk hoopt dat ik nu afwacht tot het zelf komt...

  Slapen is drama...en overdag kan ik ook weinig rusten.

  Als ik lig heb ik.idd ook wat last van maagzuur...

 • Dominique88

  He wat leuk we zijn even ver! Hier ook 38 +5. Ik hoop ook dat de bab snel komt en het hopelijk ook vanzelf gaat. Ik zou ook niet langer willen wachten tot 41 weken.. pfff maar goed heb het helaas niet voor het kiezen.


  Wel vervelend dat je misselijk bent!! En slapen ook hier een drama.. maar goed... nog even doorzetten denk ik zelf dan maar

 • Kaatjeee86

  Wat leuk!!!! Ben benieuwd wanneer de baby s zich melden hihi.

  Heb ook nog een zoontje van 3 rond lopen die op dit moment heel erg veel aandacht vraagt....

  En vooral negatief...niet luisteren enzo.


  Kost zoveel energie!!


  Is dit je eerste kindje??

 • Dominique88

  Jaa voor mij is het mn 1e, dus ik heb nu nog alle rust die ik kan pakken hihi

 • Kaatjeee86

  Lekker zeg hihi.

  Geniet er maar van. Hihi.


 • Dominique88

  Gisteren ook krampjes gehad ook niet heel heftig.. vandaag weer erg rustig.. nog een echo gehad vandaag vanwege weinig leven. Alles gaat goed. We hebben zelf kunnen zien dat ze aan het oefenen is met ademen!! Echt prachtig.. nooit gezien!! De gynaecoloog zei wel doordat ze nog aan het oefenen is dat ik de aankomende 12 uur ook nog niet ga bevallen. Meestal stoppen ze met oefenen zodra ze willen komen.. ik denk dat het dus nog wel eventjes duurt voor dat onze kleine meid zichzelf laat zien

 • krullenbol86

  Aah wat schattig! Heb dat ook nog nooit gezien.. 😊 Morgen over naar de 39 weken!!

 • Dominique88

  Heerlijk he dat je dan weer een weekie opschuift! 39 weken!! Ik moet nog 3 dagen wachten om dat te kunnen zeggen. Werd net om 2 uur snachts wakker met maagzuur. Even zitten en wat drinken wat uiteindelijk rennen werd naar de wc. Moest in ene behoorlijk overgeven. Nooit gehad dit. Bah

 • krullenbol86

  Toch niet een griepje onder de leden?? Al kan je ook van dat maagzuur behoorlijk misselijk worden... Hoop echt zo dat het hier straks na de bevalling weer stukken minder wordt maar helaas is het na m'n 1e zwangerschap ook nooit helemaal weggeweest!! Heb je de rest van de nacht nog een beetje kunnen slapen??

 • Dominique88

  Jaa het was daarna ook helemaal over en kon ik heerlijk slapen! Hoop ook dat de maagzuur na de bevalling weg blijft. En dat het ook echt een zwangerschaps kwaal is en blijft. Voor mn zwangerschap ook nooit last van gehad

 • Inaya1986

  Ja dat maagzuur is echt vreselijk. Ik gebruik een drankje van gaviscon daartegen. Het helpt heel goed. Bij mij is het na mijn eerste zwangerschap gelukkig helemaal verdwenen. Hoop dat het ook nu niet iets blijvends is.

 • Inaya1986

  Ik ben vandaag precies 38 weken. Ik ben zo benieuwd wanneer de baby komt. Ik ben wel erg zenuwachtig! Bij mijn eerste zwangerschap ben ik ingeleid doordat ik langdurig gebroken vliezen had, mijn dochter is met precies 38 weken geboren. Ik hoop dat ik nu niet ingeleid hoef te worden en dat alles vanzelf op gang komt. Nadeel is wel dat ik niet weet hoe een 'normale' bevalling begint en wat ik dan voel. Bij iedere kramp nu denk ik dat het zover is. Heb de laatste paar dagen al last van krampen, maar niet heel hevig. Van mij mag de baby snel komen, want ben het aardig zat. Ik heb veel last van mijn rug en voel me erg beperkt in mijn dagelijkse bezigheden haha. Alles kost zoveel moeite.

 • krullenbol86

  Hier hetzelfde.. Ben met de eerste ook ingeleid. Weet alleen hoe een weeeenstorm voelt maar niet de opbouwen van de weeën... maakt je erg onzeker nu..


  Laten we maar hopen dat onze baby's niet heel lan g meer op zich laten wachten 😊

 • krullenbol86

  Vandaag niet zo lekker.. Gevoel dat er een griepje onder de leden zit.. Hoop het niet.. En zo ja laat de baby dan nog maar even zitten want om nou te gaan bevallen met de griep haha!!

 • elines1988

  37w3d, vandaag controle gehad, een beetje opening en een beetje ingedaald zei de gyn. wat een teleurstelling loop al heel het weekend met voorweeën die niet verder zetten, dacht toch al wat meer te hebben of een beetje . het indalen moet niet echt, het is een 3de, bij mijn 2de bevalling was de baby niet ingedaald tot de bevalling zelf

 • Krullenbol86

  Wat vervelend!! Stiekem hopen dat het toch eens deze dagen doorzet. Hier is ze ook nog niet ingedaald!!

 • elines1988

  idd, mss loop ik teveel te hopen

  van de vorige 2 te vroeg bevallen hoop je dan dat het nu ook zo zal zijn, mss doe ik wel heel het termijn uit maar daar wil ik echt nog niet aan denken.

  Haha Krullenbol86 het omdraaien in bed is ook hier een hele beleving

 • krullenbol86

  Gisterenavond weer heel de avond met kramp gelopen en vanmorgen wakker geworden en weer pijn vrij!! Grrrr om gek van te worden!! Mijn buik gaat ook steeds meer in de weg zitten.. vind het ook vooral vervelend dat ik me niet normaal kan omdraaien in bed haha!!

  Vind het vandaag met die kou en regen wel een prima dag om te bevallen dus baby kom maar.....

 • Dominique88

  Ik heb gewoon precies het zelfde. Dat omdraaien in bed doet gewoon soms zeer.. heb jij dat ook?

 • krullenbol86

  Ja dat heb ik ook!! Dan draai je net verkeerd en schiet er weer een kramp of een steek onderin je buik!! Slaap ook met een voedingskussen dus die moet ik dan ook helemaal mee draaien.. Had d'r beter 2 kunnen neerleggen haha!!


  En ben nogal een buikslaper dus zou heel veel zijn als ik weer normaal op m'n buik kan slapen... Nog even doorbijten!!

 • Dominique88

  Hahaha ik heb het ook en dan willen die dekens niet meer over die voedingskussen mee pfff haha maar dat doet inderdaad zeer die steken.

  Vandaag voel ik lichtelijke menstruatie krampjes.. maar goed hou in mijn hoofd dat het alsnog weken kan duren voordat ze komt... zucht...

 • krullenbol86

  Ken het.. begin dan ook te twijfelen of het dan niet misschien m'n darmen zijn die zeer doen.. erg lastig..


  Ben bij mijn 1e ingeleid met 42 weken en had gelijk een weeeenstorm in m'n rug dus echt bekend met beginnende weeen ben ik ook niet dus is ook onbekend terrein voor mij nu!!


  Maar we zijn er bijna 😊

 • Dominique88

  Vind het ook lastig want dit is mijn 1e zwangerschap.. de krampjes blijven wel aanhouden maar worden niet heftiger. Harde buiken blijven ook komen.. maar nog niet het gevoel datvhet gaat beginnen.

  Erg vervelend die onzekerheid.. maar vind het nog niet noodzakelijk om de vk te bellen haha


  Nog even

 • Merami

  pff wat heb ik een slechte dag vandaag. mijn buik werkt me ongelofelijk op mijn zenuwen. Hij voelt zo nerveus. ik weet niet het uit te leggen. ik heb totaal geen energie en lig al bijna gans de dag op bed of hang in de zetel. baby is ook een pak rustiger. heb sinds een paar weken ongelofelijke last van mijn liezen en vind nog moeilijk een comfortabele positie. hoe beu ik het ook ben normaal wil ik niet dat baby voor de uitgerekende datum komt mr vandaag snak ik nr de komst vd baby. Ik wil de vrijheid over mijn lichaam terug. Nog dames die dit herkennen?

 • Dominique88

  Jaa hier het zelfde.. vandaag dan toevallig wel een goede dag. Nu 38 + 1 maar ben het al wel zat.. heerlijk als ik weer mn lichaam terug heb qua energie en al helemaal het idee dat ik heerlijk op mn buik weer kan liggen

 • chelsneaera

  Hier ook al 3weken voorweeen , amper slaap. Gister ben ik gestript en morgen word ik ingeleid.. gek idee dat ik morgen me baby kan vasthouden

 • Merami

  oh spannend zeg!! hopelijk gaat alles goed. hier totaal geen last van voorweeeen of iets. baby is ook nog niet ingedaald. zou leuk zijn als er toch al wat tekenen van een naderende bevalling zijn.

 • krullenbol86

  Zet hem op vandaag!! Hopelijk heb je snel je kleintje in je armen!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 38

De bevaldatum van leden die 38 zwanger zijn is van vrijdag 4 november 2016 tot en met donderdag 10 november 2016.


Populaire blogs

Bevaldatum berekenen

Bereken je bevaldatum, hoeveel weken zwanger je bent en volg de ontwikkeling per week


Tip: Bereken je alternatieve bevaldatum

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

53 leden zijn nu online

Chat met andere zwangere vrouwen, reageer op het forum of maak je eigen blog.

 • Paperdoll
 • MAMADEBBY2009
 • Hanne83
 • Y1607
 • sosja
 • Proudmom92
 • Belle.
 • Sonja1983
 • pindakaas99
 • hienbabytie
 • MamaSophieenSem
 • xCindy
 • Liesl81
 • Pregnant2012
 • Sharon
 • MetalMommy
Lid worden