38 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

38 Weken zwanger

Week 38 begint bij zwangerschapsdag 266 en loopt tot dag 273.Het is je 39e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:

 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap

Je kunt het misschien nog niet voorstellen maar je kleintje even rustig neerleggen terwijl jij staat te koken? Een box is natuurlijk onmisbaar! 
Reageer in `38 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1640)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • 4eprinsje

  Ivm diabetes ben ik doorverwezen naar zh. Meteen vandaag een afspraak gehad. Nu moet ik ingeleidt worden komende week, wat
  Mijn grootste angst was. Maar heb ook geen omtsluing. All s is potdicht.... nu krijg ik maandag een ballonkatheter geplaatst. Dames met ervaring?

 • Baby02!

  Hey ja ik ben met 34 weken ingeleid met een ballon. Omdat ik vroeg in de zwangerschap nog was zat ook alles pot dicht. Nika verweekt geen ontsluiting enz.
  Ballon hebben ze ingebracht (dun slangetje) brengen ze in je vagina tot j3 baarmoedermond. Ze vullen hem met wat water en dan is ie ong 2cm groot. Hij valt er vanzelf uit of komt los te zitten bij 2 cm ontsluiting. Bij sommige is dat na paar uur bij mij na 1.5 dag (ik was dus nog dicht vroeg in zwangerschap) duurde het dus wat langer. Hierna vliezen breken en aan het infuus. Dit was 3 jaar geleden.

 • 4eprinsje

  O echt! Dus ik mag ook wel uitgaan van minstens 2 dagen rondlopen met de ballon :))). Hoe lang duurde de bevalling erna en waren de weeen op te vangen voor jou?

 • Baby02!

  Dat hoeft niet. Misschien omdat jij 38 weken bent is het binnen paar uur er al uit. Ik was korter zwanger.
  Toen ballon eruit was hebben ze vliezen gebroken. Ik kreeg eerst uit me zelf weeen maar die stopte na een uur. Ik ging aam het infuus. Weeen waren wel heftig. Ze kwamen snel. Met breken van de vliezen en infuus duurde alles 10 uur. Dat was vrij snel want mijn kind lag ook niet ingedaald met 34 wk dus ze moest tijdens de weeen ook nog indalen.

 • 4eprinsje

  Gisteren om 23.49 uur is ons zoontje Sami ter wereldd gekomen! Wel wat gedoe
  Gehadd met een ballonkatheter dat er wel
  Uitviel
  Maar niet voor voldoende ontsluiting zorgde. Bleek dddat mijn zoontje opeens ddwarslag, terwijl hij vrijdag nog goed lag...dus gyn kwam eebij om de baby te draaien. Ik bleek veel ruimte te hebben waardoor hij toch wist zich te draaien. Daarna weer een katheter geplaatst en gisteren weer trg. Dit maal wel effect dus mocht naar de verloskamer om vliezen te breken en weeenopwekkers te krijgen. Bleek dat het hoofdje nog wat te ver boven lag dus vliezen niet gebrokeen. Eerst toch weeenopwekkers in de hoop dat baby wat meer zou indalen en de vliezen gebroken konden worden. 15.40 uur begon inleiding. Om 20.00 uur pas voldoende regelmaatin weeen om voor indaling te zorgen. 21.15 uur4-5cm ontsluiting en baby lag ok, dus vliezen gebroken. 22.20 uur 6 cm ontsluiting. 23.40 baby kwam maar mocht even niet persen. Daarna persen met een wee en de baby floepte eruit zonder kwartslag te willen draaien.

  Al met al heeft de bevalling ong 4 uurtjes geduurd. Nu genieten we lekker van ons 4e prinsje:))).
  Ik wens de mamma to be's ook een aangename en vlotte bevalling!!

 • 4eprinsje

  Spannend allemaal. Morgen is her zo er. Ik moet het maar over me heen laten lopen.
  Pfff ik snap
  Niet waar mijn angst vandaan komt. Komt vast goed. Bedankt voor het delen van je ervaring

 • Banne

  Ik ben benieuwd hoe het gaat!!??

 • Cactusje

  Heel veel succes! 🍀

 • ambergayenur

  Hoi week 38 ' ik denk dat ze nog lekker warm zit haha nog geen voortekenen gehad 😊 Volgende week vrijdag met 39 weken op controle en als ik wil ' willen ze me helpen de bevalling opgang te wekken 😅

 • Cactusje

  Echt? Doen ze dat zomaar met 39 weken of is er aanleiding voor? Ik merk wel steeds meer druk onderin en soms een menstruatieachtig gevoel maar verder nog niks...

 • ambergayenur

  Ja ik heb het sowieso gevraagd & ik heb epilepsie wordt een beetje te zwaar voor me. Heb alleen last van harde buiken veel vaker op 1 dag en moet ook meer naar toilet 🙈

 • Cactusje

  Pfff mijn kindje is óntzettend druk in de buik! Zowel 's nachts als overdag.... Ik word er soms een beetje onpasselijk van... Wie herkent dit? Vandaag 38+2...

 • Heleenl87

  Zeker herken ik dat! Dat getrap tussen je ribben en uitstekende voeten in je zij. Vanmiddag bij een groeiecho kon hij niet stilliggen om gemeten worden. Grappig en alles.. maar niet meer als ze 3,5 kilo zijn 🤓

 • Cactusje

  Haha! Heb. Jij met 38 weken nog een groei echo? Ook veel last van maag 's uur lees ik! Je bent niet de enige, hier ook ik heb trouwens ook het idee dat het hier nog wel even duurt voordat ie komt!!

 • Heleenl87

  Ik merk geen hol van een naderende bevalling. Wat een ellende zeg deze laatste weken. Maagzuur, niet kunnen slapen, blaasontsteking, binnen 10 stappen buiten adem, een verrot bekken. I'm Done! En dan lees ik hier wat mee bij week 40 (we kijken vooruit) dat allerlei vrouwen netjes in die week bevallen zoals we dat allemaal willen. Na strippen en spontane vliezen die breken. En dan denk ik; wedden dat ik weer tot 42 doorga in mijn uppekutje. 🤓 Lekker vrolijk bericht Haha. Maar niemand is echt actief dus klaag ik er lekker op los in het niks :)

 • Just me4

  Mag ik even mee klagen? Ben het net zo zat!! Rug, heupen, maagzuur, slaap tekort, dikke enkels en knieën van het vocht en aan het wachten komt geen eind. Pfffff ook even gehad allemaal! Ik probeer te denken dat er eind aan komt, maar soms.......hahahahaha succes met de laatste loodjes. Nog even

 • Heleenl87

  Pfff zeg dat! Eerste zwangerschap was makkelijker.. dan kan je slapen wanneer je dat wil. Met een loslopende peuter.. streep maar door. Succes met het warme weer vandaag. Nóg dikkere enkels. FUN! Zo, nu ben ik uitgezeurt hoor. Zijn er eigenlijk dames hier die bevallen zijn in week 38?? Ben benieuwd :)

 • Mama-K-

  38 weken... het rommelt deze keer veel meer dan bij mn eerste twee kids. Heel veel harde buiken, zere heupen 's nachts en ook veel harde pijnlijke buiken als ik wakker word.
  Bij 39+2 staat de keizersnee gepland dus heel lang hoef ik sowieso niet meer. Maar ik vraag me soms af of ze tot die tijd blijft zitten :)... succes nog even allemaal!

 • baloo2017

  Hier ook veel meer gerommel dan mijn 1e twee. Veel meer last van harde buiken, krampjes etc etc. De andere 2 begonnen voor mij redelijk spontaan, bij de 1e braken mijn vliezen met 37,3 weken en de 2e meteen volop weeen en na 1 uur en 45 minuten was ze er. Ben benieuwd of deze onrustige buiken ed al wat doen. We wachten het maar "geduldig" af. Succes met de laatste loodjes!! Spannend, over kleine 1,5 week heb je je kindje in je armen!!

 • Mama-K-

  Had vandaag nog check in zkh. Daar zeiden ze ook dat het vaak meer rommelt als je meerdere zwangerschappen hebt gehad. Meer harde buiken... succes nog even! Kan nu echt elk moment beginnen 😄!

 • baloo2017

  Ja, heel spannend allemaal weer! Merk dat ik deze zwangerschap en de bevalling ook meer zorgen maak dan bij de andere twee. Maar verloskundige gaf aan dat dit ook vaak voor komt bij een 3e. Herken je dit ook?

 • Happy-me-

  Vandaag 38 weken! Ze mag van mij komen! Kunnen niet wachten :)

 • Appelpitje3

  Slijm en bloed verloren eerst rood bloed daarna bruin
  Van mij mag het beginnen maar ben nu toch ineens weer zenuwachtig
  Voor wat er komen gaat

 • Mama-K-

  Oe spannend! Dat klinkt iig alsof er dingen in werking worden gezet ;)! Succes nog even!!

 • Barbamammie79

  Spannend inderdaad!!
  Ik mag mij vandaag ook hier melden.. 38 wkn.... Moet er nog even aan wennen, hahaha!
  Ik hoop voor je dat het gaat doorzetten!

 • Appelpitje3

  Vannacht de hele nacht harde en pijnlijke buiken, bah slecht geslapen dus
  Smorgens kan ik ook moeilijk blijven liggen dus ben echt op gelukkig als en toe smiddags nog wel als m'n andere kids goed luisteren 😉


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 38

De bevaldatum van leden die 38 zwanger zijn is van maandag 3 juli 2017 tot en met zondag 9 juli 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

3 leden zijn nu online
Lid worden