Volg ons overal!
Naar de reacties

38 Weken zwanger

Week 38 begint bij zwangerschapsdag 266 en loopt tot dag 273.Het is je 39e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:

 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap

Je kunt het misschien nog niet voorstellen maar je kleintje even rustig neerleggen terwijl jij staat te koken? Een box is natuurlijk onmisbaar! 

Reageer in `38 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1823)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Miertje86

  Hoe is het met iedereen hier? Ik ben nu 38 weken en 5 dagen... en het begint nu toch wel spannend te worden.. ik heb nu vaaak last van harde buiken maar voor de rest is alles rustig! Helaas in de kleine nog niet ingedaald... geeft toch meer rust als dat wel zo is...

  Heeft iemand ervaring , dat als je eerste kindjes na de uitgerekende datum zijn gboren ( 8 dagen later en 11 dagen later) dit betekend dat de 3e ook te laat zal komen? Iedereen succes met de laatste loodjes

 • Cbakx

  Begin het wel een beetje zat te worden .. vooral heel veel last van maagzuur.
  Mijn keizersnede staat gepland voor aanstaande maandag dan ben ik 39.3
  Van mn zoontje wel normaal bevallen maar zij blijft in een stuit liggen helaas .. wel spannend want het is nu echt aftellen voor ons

 • Bezige bij

  Nu 38+1. Hier is ook alles rustig. Baby na mijn weten ook nog niet ingedaald en bij inspanning wat last van harde buiken. Mijn zoontje is dmv een keizersnede met 37+6 gehaald, dus dan was ze er nu al geweest. Ga nu voor een natuurlijke bevalling dus maar wachten 😅

 • Bezige bij

  Vandaag 38 weken. Hoop dat de baby deze week komt 😅

 • spruitnummer3

  Here we go again... gisteren rond 1430 in een kwartier tijd 3 harde buiken die ook erg vervelend aanvoelden in onderrug. Half uur later mijn slijmprop verloren.
  Moest uur erna bij vk zijn en op terugweg op de fiets wat lichte krampen die ik wel wat moest wegzuchten, fietsen gaat niet echt lekker meer.
  Kleine ligt eindelijk vast in mijn bekken. Voelde haar gister ook ineens een stuk zakken naar mijn idee. Vorige week lag ze nog bewegelijk boven bekken. Er gebeurd dus iig wel van alles. De lichte krampen gingen niet weg met douchen. Vroeg naar bed gegaan want ik kreeg hoop
  In slaap gevallen en nu zit ik alweer 2 uur op. Maar het wil maar niet doorzetten.
  Hopelijk kan ik vanmiddag nog even tegelijk met mijn jongste slapen.

 • Miertje86

  Hoe is het nu??

 • spruitnummer3

  Nu 39.1 en nog helemaal niks.
  Mijn buik is wel heel laag gaan hangen. Qua rommelen is allemaal gestopt. Vandaag wel echt mega chagrijnig om niks en emotioneel. Ben zo overgevoelig als wat. En mijn man loopt ook al het hele weekend te zeuren... zo van beval nou. Alsof ik daar invloed op heb. En dat hij ne vanmiddag uitlachte omdat ik bijna niet meer kan lopen, had ik hem liefst knal voor zijn kop gegeven.

 • Miertje86

  Hoe is het nu??

 • MamaJL

  Heel veel succes. Ik had gisteren ook weer lekker heleboel voorweeën te pakken. Ze weden wel erger maar regelmaat was nog ver te zoeken. Heeft zeker wel een uur of 3-4 aangehouden. Voelde de baby echt weer werken. Nou, ze zeggen dat dat straks allemaal wel een verschil gaat maken met de bevalling toch? Dan zou het iig niet voor niets zijn. Heel veel succes dames. Dit zijn echt de laatste loodjes.

 • Duurtlang

  Spannend zeg! Wachten duurt lang en is heel slopend... hopelijk komt de kleine meid snel! Of misschien kunnen ze je toch een handje helpen met het laten doorzetten van de weeën nu het zo vermoeiend is! Zet em op powermama!! ♡

 • Flawless

  Grrrrrr....

  Nu al 2 uur lang voorweeën! Hopelijk zet het door en anders hoop ik dat het snel over is.

 • spruitnummer3

  Succes! Irritant he.. zeker als het uren blijft houden, krijg je toch weer hoop dat het doorzet.
  Hier heb ik ze ook alweer 40 minuten terwijl ik schreef dat het weer rustig was.

 • Flawless

  Oeh lees je onderste berichtje nu. Spannend! Hopelijk niks ernstigs aan de hand.. hoe voel je je verder?

  Ik ben morgen zelf jarig dus hoop eerlijk gezegd niet dat het doorzet. .

 • spruitnummer3

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Hoe is het nu? Heeft het doorgezet of is het weer rustig geworden?
  Hier is het weer rustig geworden. Bij mijn tweede heb ik ook wekenlang zo aangerommeld en uiteindelijk begon het ook met voorweeen die omsloegen naar echte weeeen. Ach het houdt het spannend.

 • Flawless

  Helaas.. het heeft wel tot diep in de nacht aangehouden maar daarna hield het op. Bedankt trouwens 😊.
  Jammer dat het ook bij jou is opgehouden! Misschien zet het vandaag nog wel door.. spannend is het zeker 😊

 • spruitnummer3

  Hier ook weer vrij rustig. Het gerommel is zo wissel vallend. Dan weer paar dagen achtereen dan weer niks.Ik begin 's nachts wel weer beter te slapen gelukkig. En zo ineens gaat het met mijn bekken ook wat beter. Nog wel pijn,maar minder erg dan voorheen. Zal dat misschien een voorteken zijn?
  Omdraaien in bed is wel een ding.... pfff niet alleen walrus gevoel ook elke keer een knak in mijn lies die pijn doet. Volgens de verloskundige zijn dat mijn banden. Morgen weer op controle. De weegschaal tikt ineens heel hard aan want houdt sinds paar dagen veel vocht vast. van mijn voeten tot aan mijn bovenbenen aan toe. Vorige week resulteerde dat in 3 kg erbij in 1 week. En ik stond al heel lang stabiel op 6 kg erbij totaal. Vorige week dus 9 kilo. Thuis kijk ik expres niet... mijn vocht voeten zeggen me al genoeg.

 • MamaJL

  Oh echt, dat omdraaien is inderdaad dramatisch. Wel echt iets om naar uit te kijken als dat straks weer vlotter zal gaan na de bevalling

 • MelMoessie

  Ik heb sinds vanmiddag zo'n last van buikpijn en ik denk ook harde buiken?!
  Baby is ook ontzettend druk. Ik word echt helemaal gek..

  Pff laat het maar snel gebeuren nu ben er echt zo klaar mee.

 • MamaJL

  Succes. Hier nog erg rustig hoor. Gevoel dat het nog wel even door kan gaan zo. We'll see.

 • Frederiek83

  Hoe gaat het met jullie meiden? Zijn jullie je buik al zat? Ik moet nog iets meer dan een week tot de uitgerekende datum en denk die ook wel te bereiken, misschien zelfs verder. Geen gerommel niks meer hier en voel me heel goed. Geen pijntjes niks en energie voor 10. Handig want ben lekker van alles in het huis aan het doen. Alles is schoon en ben helemaal bij met m'n was. We hebben nog wat laatste dingetjes opgehangen in de babykamer zoals schilderijtjes en plankjes. Ben er klaar voor. Oh behalve dat ik nog steeds m'n vluchtkoffer moet aanvullen haha.

 • MelMoessie

  Wat fijn dat jij je nog zo fit voelt. Dat is bij mij echt helemaal over sinds ik verlof heb en sinds deze week zoveel pijntjes kon van de week niet eens meer lopen en staan. Volgens de verloskundige duwt de baby in mijn bekken op zenuwen daar is niets tegen te doen.

  Nee hij mag van mij nu wel komen ben er echt klaar mee en na vandaag helemaal hahah heb er ook nog eens buikpijn bij

 • Frederiek83

  Is de rest soms al bevallen Erg rustig hier.

 • Frederiek83

  Balen meis, ik hoop voor je dat de kleine gauw komt! Sterkte en succes.

 • GabyMary

  Zijn er hier nog meer van wie de baby nog niet (volledig) is ingedaald? Ik komt net terug van de gyn, mijn baby is nu halfjes ingedaald, maar ook dat was nog twijfelachtig. Heb ook nog geen enkele voorwee o.i.d. Ben ik de enige? Baby zelf werd bijna 7 pond geschat.

 • Baby02!

  Ja ik ben met 38.0 bevallen. (Vorige week) Dochter lag niet ingedaald. Is tijdens de bevalling gebeurt. Ze woog 3588 gram. Bevalling is spontaan gekomen

 • Ikgewoonik

  Geen paniek. Sommige baby's dalen pas tijdens de bevalling in. Het is wel zo mocht t zo zijn dat je vliezen breken. Je dan wel even gaat liggen en de verloskundige belt. Dit ivm dat het navelstrengetje als eerste naar buiten kan komen. Met alle gevolgen van dien. Hoewel dit bijna nooit voorkomt. Is het liever voorkomen dan genezen natuurlijk. 😉komt vast helemaal goed hoor. Succes met de laatste loodjes.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 38

De bevaldatum van leden die 38 zwanger zijn is van vrijdag 25 augustus 2017 tot en met donderdag 31 augustus 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen