Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1197)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • >Roos<

  35 weken Gisteren bij de vk was alles goed. Baby is al ver ingedaald zei ze. En nog 1 ding waar ik trots op ben en voornamelijk mijn vk is dat ik nog maar 5 !! kilo ben aangekomen Moeten nog wel 5 weken , maar we hebben goede hoop.

  Enige waar ik 'last' van heb is lekkende borsten, buikkrampjes en maagzuur. Ondanks het indalen kan ik echt niet op mijn rechterzij liggen vanwege maagzuur. De baby drukt ook best veel tegen mijn blaas etc dat het net lijkt of de vliezen ieder moment kunnen breken. De vluchttas schiet er ook een beetje bij in hier..

 • mesan

  Ohhh even klagen hoor, wat een temperatuur. Ik ben niet vooruit te branden!

 • >Roos<

  Voetenbadje nemen en koude handdoek in je nek. In de ochtend leg ik flesjes water in de vriezer die je dan in de middag er uit kan pakken.. Blijft lekker koud. Op deze manier hou ik het vol. Alleen de nachten niet En vooral niet gaan poetsen Ik heb aardig wat nesteldrang bah.. Gelukkig vandaag beter weer met wind en buitjes.

 • NewBaby2018

  😂😂

 • NewBaby2018

  35 weken.. het kruipt voorbij 😩 Eerste week verlof zit erop. Heb nog weinig bijzonders gedaan, gister voor het eerst wat kleertjes gewassen en een beetje wat spul verzameld voor de vluchtkoffer.
  Sinds gister minder last van maagzuur, waarschijnlijk is de baby ingedaald.. mijn vriend vond wel dat mijn buik iets lager hing, maar zelf kan ik dat nog niet zo opmerken. Als die maagzuur maar wegblijft 😂
  Gister ook nog mijn vaccinatie voor kinkhoest gehaald, beetje laat (beste was tussen 28 en 32 weken) maar het was me echt helemaal ontgaan 🙈 Beter laat dan nooit!

 • ES-83

  Week 35 alweer. Gelukkig nog maar maximaal 5 weekjes. Vanaf 40 weken gaan ze mij sowieso inleiden dus overtijd zal ik niet gaan. Ik ben er ook best wel klaar mee. Door de bekkeninstabiliteit en de hele hevige zuurbranden slaap ik nauwelijks meer. Bewegen doet heel erg veel pijn en draaien in bed is lastig door mijn stuitje. Ik ben zo dankbaar voor deze zwangerschap, maar hij mag van mij nu wel komen. Ik heb zelf het idee dat het wat eerder zal zijn. We zijn ook zo nieuwsgierig naar onze baby boy💙. Ik duim nog 2 tot 3 weekjes. Dan ligt hij eindelijk in onze armen.

 • Zenda

  Week 35!! 💕👶🏼

  Wat gaat het toch snel zeg! Heb nu al lekker een weekje verlof en dat bevalt me primaaaaa! Baby doet het goed, ik voel haar de hele dag lekker schuiven en af en toe nog een harde trap. Ga van t weekend beginnen met de eerste dingetjes te wassen kan het mooi buiten in de zon drogen, heerlijk!! ☀️

  Fijn weekend allemaal!!

 • FabienneS

  We zijn vandaag 35w1d zwanger.
  Helaas gaat het niet zoals we hadden gehoopt. In mijn 28 week is zwangerschapsdiabetes geconstateerd. Hierdoor moesten we voor controles naar het ziekenhuis. Heb toen 2 weken lang 4 keer per dag mijn bloedsuiker moeten prikken, en geen suikers en weinig koolydraten eten. Met 30 weken weer terug naar het ziekenhuis voor een groeiecho en gesprek met de internist voor de bloedsuikers. De groeiecho liet zien dat de kleine een paar dagen achter liep met de groei (bovenbeentje, hoofdje waren goed, doorbloeding van de placenta was ook goed.) Buikomtrek van de kleine was dan aan de kleine kant. Kreeg te horen dat het een paar dingen kon betekenen: werking van de placenta was minder goed, een chromosoomafwijking, infectie en nog een paar dingen. We hebben een NIPT laten doen, deze wees niks uit. Werd ons toen verteld dat we over 2 weken weer terug moesten voor een nieuwe groeiecho. En ik moest mijn rust houden. De bloedsuikers waren goed te doen met het eetpatroon die ik had. met 32 weken weer naar het ziekenhuis voor een groeiecho. Deze werd door een andere gynecoloog gedaan als de eerste echo. Toen was de uitslag goed, door rust te nemen was de kleine goed gegroeid. Zat nu op de middelste lijn. We waren gerustgesteld. Voor de zekerheid weer een afspraak moeten maken om te kijken of dit zo zou blijven doorgaan. Ook omdat mijn bloedsuikers te vaak te hoog waren wilde ze me terug zien. Deze afspraak hadden we afgelopen maandag. Ik had de 'hoop' van thuis bevallen en de verdere controles bij de verloskundige al opgegeven omdat ik dacht op het ziekenhuis te moeten blijven vanwege de hoge bloedsuikers. De hoge bloedsuikers waren geen probleem. Hoefde gelukkig niet aan de insuline. Toen moest ik liggen voor de groeiecho. En geloof me, ik maakte me daar echt geen zorgen om omdat die de vorige keer goed was. Helaas was de uitslag minder goed. de kleine blijkt nu weer 2.5 tot 3 weken achter te lopen met de groei... Dit was weer door een 3e verschillende persoon gemeten. Een aardige wat oudere gyneocoloog. hij liet de groeigrafiek zien. er was duidelijk een piek te zien. de eerste keer zat de kleine tussen de onderste en de middelste lijn, de tweede keer op de middelste lijn en nu onder de onderste lijn. We kregen te horen dat dit niet klopte. Of de vorige was te ruim met meten of deze meting was te krap. Maar het kon niet zo zijn dat de kleine eerst goed groeide op haar eigen curve en dan alsnog nog meer achter loopt als de eerste meting. Nu over 2 weken weer terug. We hebben geen handvatten of tips gekregen over hoe of wat nu verder. Moet ik nu nog meer rust nemen, moet ik me zorgen gaan maken nu. Het nieuws begint nu wel te landen en ben er erg veel mee bezig. Ik hoop dat iemand mij een beetje gerust kan stellen.

 • meisjesmamax2

  wat ontzettend vervelend en rot! groeiechos zijn idd "maar" een schatting. bij mijn tweede dochter schatte ze haar op 4200 gram maar ze was 3575... dus zit nogal een verschil in. maar door al deze verschillende metingen zit je nu met veel stress in je laatste weken. ik zou proberen het wat los te laten je kan er nu namelijk ook niks aan veranderen. probeer te ontspannen en leuke dingen te doen. denk lekker aan jezelf! hoop dat alles goed mag komen! x

 • Saar-tje

  Wat vervelend dat ze je nu met zoveel onzekerheid laten lopen. Het hoeft niets te betekenen, alleen dat je een fijne kleinere baby verwacht.
  Ik herken namelijk precies het verhaal bij mijn vorige zwangerschap. Bij 28 weken kwamen ze erachter dat mijn baby 5 weken zou achter lopen, alle Alarm bellen gingen af ik mocht niets meer doen. Iedere week controle en steeds een beetje groei ingehaald. Uiteindelijk is ze geboren met een geboorte gewicht van 2975 en 50 cm.
  Achteraf hebben ze ook steeds gezegd dat het maar een schatting is als ze haar eigen groei aan houdt is er geen zorgen nodig. Letterlijk deze zwangerschap gezegd dat ze de vorige keer een beetje te overdreven gereageerd hebben.
  Ik heb me echt vanaf 28 weken zo ellendig en gestresst gevoeld in uiteindelijk niets.

  Dat wil natuurlijk niets zeggen dat er bij jou niets aan de hand is, maar ik wil je echt meegeven zolang de doorbloeding goed is, ze steeds een beetje bij groeit dat er helemaal niets ernstigs aan de hand hoeft te zijn, 'gewoon' een fijnere baby.
  Wens je sterkte en rust maak jezelf niet gek.

 • Een-Trotse-Mama

  Yeah alweer in week 35,over 4 weken is de kleine man er💙

 • Mommy04
  Vandaag babyshower gehad.. wist al beetje hoe of wat 😝 gezelllig gehad en wat cadeaus gehad.. vriendin van me is maandag bevallen van zoontje dacht ineens nu komt het dichtbij en moet ik ook weer bevallen 😱zie er stiekem toch beetje tegenop nu ook af en toe goeie steek of kramp denk ik neeehhh 🙈 dinsdag liggingsecho in ziekenhuis spannend weer en ook vragen dan over inleiden ja of nee.. moet ik ziekenhuis bevallen omdat mijn placenta steeds niet goed loskomt .. en vorige bevalling ging zo snel dus wil dan zeker niet thuis bevallen

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van woensdag, 18 juli 2018 tot en met dinsdag, 24 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50