Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1355)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Onemoredream

  Week 35 is ook daar.
  Jeetje het af tellen is nou toch echt begonnen in de week van 5 januari tm 12 januari zal ik ingeleid worden (datum laat ik even links liggen) dus het is echt nog maar eventjes.

 • Linx

  Morgen week 36 maar nu nig even hier, ik voel me zooooo invalide. Vreselijk, ik ben zo druk en rissig van mezelf. Alles gaat zeer doen, rug stuitje schaambeen bekken, en. Steken naar beneden toe en Mn liezen: kortom ; stapje terug doen. Gister en vandaag behoooorlijk gechild maar blegh als ik loop voel ik t evengoed nog zo. Ik krijg een geplande ks met 38 weken... ben zi bang dat t eerder begint, en dan word het een spoed ks dus moet me echt rustiger gaan houden denk ik... 🙈

 • amles

  Ohh ik ken het gevoel, verschrikkelijk. En ik mag helemaal niet klagen, doe ik ook niet. Maar het gevoel dat het even niet gaat en iemand om hulp of een gunst moet vragen kan ik niet goed hebben.
  Succes met de laatste loodjes

 • Onemoredream

  Lieve dames we hebben nog een BB groep Januari 2019 nog dames die de laatste loodjes mee willen schrijven? Voeg mij toe als vriend en ik zet je in de groep (deze is namelijk privé)

 • Sunnysummer

  Heb je een berichtje gestuurd !

 • Rikje

  Sinds 2 dagen erg druk op me boven buik net of er te straks riem boven me buik zit, nog meer meiden daar last van ?
  Best eng en raar gevoel :-(

 • Marie86

  Hoe is het nu met je? Wat zei de vk?

 • Rikje

  Goed, af en toe nog wel eens. bloeddruk en alles was goed. Meer rust houden adviseerde ze :-)

 • Marie86

  Gelukkig🤗 meer rust houden is niet erg 😉

 • Rikje

  Haha... nee 😂

 • Shadowtje

  Ik heb het ook gelezen als een symptoom van zwangerschapsvergiftiging. Even erover bellen kan zeker geen kwaad.

 • Rikje

  O echt joh :-( woensdag heb ik controle

 • sst

  Nee, benoem het even bij de vk. Dat strakke band verhaal ken ik alleen van zwangerschapsvergiftiging.

 • Shadowtje

  En hallo week 35. Begonnen met insuline vanwege de zwangerschapsdiabetes. Gelukkig was de groeiecho goed.
  Baby is al een beetje ingedaald en dus heb ik nu een meer waggelende tred. Het vocht vasthouden in de voeten is ook begonnen, maar nog niet zo erg sls bij zoon 1. Nog max. 7 weken en dan hebben we 2 kinderen, het wordt toch eens tijd het een en ander klaar te gaan zetten.

 • sst

  Pff al sinds 18 weken hebben we de naam voor onze zoon. Heeft Waylon vandaag bekend gemaakt dat zn dochter zo heet (officieel is de meisjes variant met “ie” i.p.v. een “y”, maar dat mogen ze natuurlijk zelf weten). Het is het meest gelezen nieuws van de dag. Ik baal lichtelijk, zorgt dit nou straks voor een leger van Teddy’s van deze leeftijd? Of zal dat wel mee valllen? Ik zal wel last hebben van mijn hormonen, als ik na z’n geboorte maar niet steeds “oh net als Waylon” te horen krijg

 • Marie86

  Dat is wel balen zeg! Maar ook dat gaat voorbij, zou de kleine gewoon Teddy noemen. Het is alleen inderdaad vervelend dat mensen het waarschijnlijk in het begin allemaal vragen. Sterkte !

 • sst

  Ach ja, het is alweer gezakt . Nog een weekje of 4 te gaan dus wie weet is men het dan weer redelijk vergeten..

 • Rikje

  O balen hè mijn neef is ook net vader geworden en heeft ook onze naam :-( nu druk bezig met andere naam dan maar

 • sst

  Jeetje dat is jammer! Jullie waren er al een tijdje uit ook toch?

 • Rikje

  Ja deze hadden we al toen we onze dochter gekregen. Maar goed druk aan het bedenken wat bij Emma leuk past :-)

 • sst

  Oh dat kijk ik niet

 • sst

  Niet? Dat is het eerste wat bij me op kwam of was dat dé naam?

 • Rikje

  Nee, hahah dag gelijk asn GTST

 • sst

  Max!

 • Rikje

  Hahah....

 • Duiveltjes

  Dat is balen ja!

  Hier ook een namen dilemma...
  Ik kreeg afgelopen zaterdag een babyshower onverwachts, waarbij alleen mijn vriendinnen en ouders de naam van onze toekomstige spruit zouden weten (Fay, was de bedoeling).

  Zondag had ik een evenement die ik deed organiseren, komt er ineens iemand naast me staan (een kennis)... wat een leuke naam voor de kleine zeg!
  Uhm hoe weet jij dat?
  Je moeder die heeft privé foto's doorgestuurd van de naam...

  Grrrrr dit is de 3e keer dat ze zoiets doet! En nu ook gelijk de laatste keer.
  Mijn partner en ik hadden gelukkig een 2e optie, dus Fay gaat het niet meer worden.
  Bedankt moeders

 • Mom3kidss

  Moeders zijn vaak zo blij dat het er automatisch uit hun mond floept. Het is wel erg als je niet wilde dat het iedereen zou weten maar als je Fay mooi vindt (wat een hele mooie naam is) gewoon doen zodat je straks geen spijt krijgt. We waren ook bezig met namen en 3 keer dat we elke keer twijfelde en daarna lieten we mijn schoonzus kiezen en wordt het nu Yara. Ze wilde zelf altijd al een dochter maar heeft 4 zoons en ze stond altijd voor ons klaar en heb het daarna ook iedereen aangegeven dat ze Yara gaat heten zodat niemand in de familie het gaat doen haha in ieder geval niet voor mij.

 • sst

  Argh moeders.. ik wilde het mijn moeder vertellen maar ze zei “zeg maar niks ik verklap het per ongeluk”. Dus nu noemt ze m Kaj

  Maar Fay is wel heel mooi hoor, ik zou m houden! Ach ja als je net zo blij bent met die andere naam, is dat ook wel grappig. Denkt iedereen dat ze het weten, komt er een heel ander kaartje aan!

  Wij hadden geen tweede optie gevonden, dus we blijven bij Ted (officieel Ted, we noemen hem Teddy)

 • Mommyc

  Ahh dat is flink balen zeg, ik ben bang dat jullie dat wel te horen krijgen ja, oohh net als Waylon😳 maargoed dat is maar even denk ik en dan denkt niemand daar meer aan verder..

 • sst

  Ja ikben al “gekalmeerd” . Komt goed.

 • LDYL

  Jeetje, 35 weken vandaag! Vandaag nog precies een week werken en dan met verlof. Ik vind het werken wel zwaar worden maar ik zie ergens ook wel op tegen het "vervelen en afwachten". Nu gaat de tijd tenminste nog lekker snel. Ik zou het liefst tot mijn bevalling elke dag 4 uurtjes werken ofzo, maar dat zit er niet in.

  Ik ben ook zo benieuwd wanneer het gaat gebeuren en vind het inderdaad ook lastig dat ik hier geen controle over heb. Nog even dames! Ik ben zo benieuwd!

 • Patjenr3

  Poeh het einde komt in zicht.. Ik word er een beetje nerveus van haha. Ik wil eigenlijk wel graag weten waar ik aan toe ben normaal. Maar dit heb ik totaal niet in de hand. De situatie is nu ook lastiger dan bij de vorige twee. Toen woonde oma dichtbij (10 minuten met de auto) Nu is oma er niet meer en gaat opa de kinderen opvangen, alleen die nu (We zijn een aantal jaren geleden verhuisd) woont op 1,5 uur afstand en werkt gewoon. Dus mocht kleintje doordeweeks besluiten te komen duurt het wel even voordat opa er is. Dan moet hij eerst naar huis omkleden en spullen pakken en dan van Enschede naar Rheden. Als de buurvrouw thuis is kan zij even oppassen. Maar die werkt ook 3 volle dagen.. Aan de ene kant ben ik heel nuchter en denk ik het komt wel goed, maar toch... Wat had ik graag gewoon een datum!

 • BiekeVdV

  Denk dat velen nerveus beginnen te worden rond deze termijn. Zou zelf ook graag een datum Hebben, ben z'n controlefreak, maar heb nu ook niks in de hand. Spannend allemaal. Maak je geen zorgen. Uiteindelijk komt alles goed en is er een oplossing, maar snap dat je zenuwen krijgt van de onzekerheid.

 • sst

  Ik heb er ook moeite mee dat ik geen datum heb hoor! Het is dan midden in de feestdagen en niet iedereen kan op onze gehandicapte dochter passen. Mijn ouders komen wel en kunnen dat best even, maar bijv een hele dag is erg zwaar voor ze nu ze een stuk groter is. Ik hoop dus dat het op een dag is dat ze gewoon naar de opvang kan, dat zou makkelijker zijn. Maar met de feestdagen weet je het niet. En dan loopt die jongen ook nog rond. Ik vind het nu ook veel spannender dan bij de andere twee daardoor.

 • Puk-nr3

  Ik moet zeggen dat ik ook wel ongeduldig word en het liefst een datum zou willen. Kleine is voor mij gevoel al behoorlijk aan het zakken en ik heb veel harde buiken maar ja dat zegt niks.
  Wij hebben gelukkig wel wat meer familie om ons heen die de andere 2 kids op kunnen vangen. Ander half uur rijden is best ver. 😬

 • PatjeNr3

  Dat is fijn hoor wat meer familie om je heen die je andere kinderen kunnen opvangen! Jaa vooral gezien de vorige bevallingen ook lekker vlot gingen en ik nu wel naar het ziekenhuis moet. Maar gewoon hopen dat kleintje op 1e kerstdag komt dan is m'n paps toch al hier 🤣 hoe voel jij je verder?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van zondag, 13 januari 2019 tot en met zaterdag, 19 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50