Volg ons overal!
Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je 36e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Yes! het einde komt in zicht. Je kunt je baby bijna de allerleukste kleertjes aandoen. Shop nog even de laatst mode!

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1105)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Dida

  Vandaag 35 weken 🎉🎉 en 30 geworden 🎈🎉

 • Lissafe

  Gefeliciteerd!! 🌻

 • vimame1988

  Gefeliciteerd😊

 • orez

  Hier ook nog altijd een stuitligging. Andere moeders ook in die situatie?

 • Wonderful-life

  Vorige week is dan van mij pas gedraaid, vandaag lag hij nog steeds goed!
  Heb me er wel een beetje in verdiept en Moxatherapie zou je kunnen proberen of voetreflexologie. En anders een draaipoging met 36 weken? Succes!

 • Dromenvanger1987

  Hoera week 35 🎉🎉🎉

 • jenniferri

  Op 35 weken gekomen voel mij nog altijd goed en kan nog goed mee ik heb alleen veel last van harde buiken. Morgen echo om te zien of ons zoontje toch nog gedraaid heeft voel wel veel beweging de laatste week maar geen idee of hij dan toch gedraaid is. Ik hoop zo hard dat ik nu een gewone bevalling kan meemaken eerste zoontje kwam uiteindelijk met spoedkeizersnede met veel complicaties nadat mijn water was gebroken op exact 40 weken. er kwam geen vooruitgang en hartslag minderde telkens ik een wee had.

 • nicky87

  Hoe ging de echo? Is je mannetje gedraaid of ligt hij nog dwars? Hoop voor je dat hij gedraaid is.

 • jenniferri

  Op echo was te zien dat hij gedraaid is. Ik had in de week voet reflexmassage laten doen voor draaien en heeft toch geholpen. Hoop dat hij zo blijft liggen want heb gisteravond veel beweging gevoeld schrik zit er in dat hij opnieuw gedraaid is. Gyn maakt haar ook zorgen om gewicht geschatte gewicht zou 3kg al zijn en weet niet waaraan het ligt zelf 5 kg aangekomen tot nu en geen suiker.

 • nicky87

  Super dat hij gedraaid is. Hoop dat hij nu ook zo blijft liggen en dat je een gewone bevalling hebt. Ok 3 kilo , is dat te zwaar dan. Ik vind die schattingen altijd zo lastig. Bij mijn dochter zeiden ze ook het wordt een zwaar kindje bij de bevalling bleek ze uiteindelijk maar 2785 te wegen. Onze boy woog vorige week 2450 gram ongeveer.

 • jenniferri

  Ja normaal was het 7 maart maar is verzet omdat gyn dan weg moest. Ben benieuwd want denk niet dat ik er veel aan kan doen.

 • nicky87

  Ik denk ook niet dat je er veel aan kunt doen. Hopelijk valt het mee en wordt je mannetje niet veel zwaarder

 • jenniferri

  Ja mijn gyn zei dat het zwaar was en dat het opgevolgd moet worden en dat ik er zelf niks aan kan doen ze sprak ook dat als de baby 4 kg zou halen tegen de volgende echo 13 maart zou inleiden.

 • nicky87

  En 13 maart heb je weer een echo? Dat duurt ook nog wel lang dan als hij nu al te zwaar is.

 • mamavanmijnlief

  Hier het idee dat het misschien wel niet meer zo heel lang gaat duren. Maar is misschien alleen wishful thinking... oudste twee kwamen met bijna 42 en bijna 41 weken..

 • Bbyg

  Oehh, mijn dochter kwam ook met ruim 41 weken, ik hoop ook zoooo dat deze baby wat eerder komt want ik loop op mijn laatste benen .. hoezo vermoed je dat het niet lang meer duurt? Ik ben ingeleid met mijn dochter, dus ik heb geen idee hoe een natuurlijke bevalling op gang komt. Wel continue harde buiken, krampen, lage rugpijn .. geen idee of dit wat zegt

 • mamavanmijnlief

  Haha, ik begrijp je helemaal
  Hier ook voorweeen, veel harde buiken, beetje slijmverlies (is ook nieuw), emotioneler, ineens zin in een wijntje. Bang dat ik niet alles op tijd af krijg, terwijl ik verstandelijk wel weet dat alles in de kern prima voor elkaar is... Echt een andere fase ingegaan. Maar het is even de vraag hoe lang die fase gaat duren.......

 • Westland89

  Ik herken deze gevoels helemaal ... ook al voorweeen gehad veel harde buiken en mega onrustig en ontzettende nesteldrang... ik ben bijna door mijn schoonmaak lijst heen... hoop nog naar de negenmaanden beurs te kunnen maar daarna is ze zeker meer dan welkom! Spannend allemaal he

 • Bbyg

  Hopen dat we iets eerder zijn dan voor ons 'normaal' tot nu toe Hou vol daar!

 • Lady-s

  35 weken en 2 dagen! Ik ben zo benieuwd wanneer het allemaal gaat gebeuren. Aan de ene kant duurt 't nog kort maar andere kant ook nog lang. Ook hier is de nesteldrang begonnen haha. Misschien omdat ik nu verlof heb ik er ook tijd voor heb..
  Afgelopen maandag groei echo gehad ons meisje is keurig gemiddeld. Nu rond de 2500 gram en geboorte gewicht wordt geschat op 3500 gram😍

 • Westland89

  Morgen 35 weken! Nog 5 te gaan... nu behoorlijke nesteldrang en een lange to do list 😂... maar ja ik heb nog tijd.

 • MemV

  Morgen 35 weken. Tijd gaat erg snel! Vind mijn buik nog wel meevallen, geloof minder groot dan bij mijn eerste. Inmiddels zijn we begonnen met de nieuwe kamer voor mijn zoontje. Deze week sauzen en stucen. Weekend kledingkast in elkaar en week erna behang op gestucte wand. Dan gaat mijn zoontje over op zijn nieuwe kamer. En kan ik babykledinglijn gaan wassen en babykamer aankleden. Einde komt langzaam in zicht! Hopelijk blijft ze zolang zitten 🙈

 • mamavanmijnlief

  Goed bezig!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van donderdag 19 april 2018 tot en met woensdag 25 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50