35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je 36e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram< Week 34Week 36 >

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

< Week 34Week 36 >


Reacties (138)  Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende • MarjoP91

  35 weken! Gisteren zijn de uks weer goedgekeurd, hele mooie gewichten! Nog max. 3 weken, of eerder als ze zich eerder melden.. spannend allemaal!

 • salamandertje

  Vandaag weer controle gehad en mn ukkie lag weer goed Hoofdje, handen en voeten lagen beneden hihi. Bij mij was mn bloeddruk wat aan de lage kant, maar mn hartslag juist aan de wat hogere kant... We zijn vanmiddag nog even naar de Babydump geweest en hebben een eerste pakje gekocht voor ons ukkie

 • MarjoP91

  Super! O het is een lenig kindje dus hihi. Leuk, nu wachten tot hij/zij het aan mag:)

 • mamavangerco

  Week 35!!
  Gister van 's middags tot 's avonds om de 10 minuten weeën gehad. Op een gegeven moment werden ze echt pijnlijk. Je raad het al, met dat ik de telefoon wil pakken om de verloskundige te bellen zakte ze weer af. Wel een onrustige nacht gehad, maar gelukkig hebben we straks een afspraak staan bij de verloskundige.
  Ik ben benieuwd!!

 • salamandertje

  Oh das spannend..! Eigenlijk hopen dat ie nog even blijft zitten...

 • mamavangerco

  Nou idd! Gelukkig was alles goed. Alleen mn bloeddruk is te hoog. Volgende week weer controle. Nog geen ontsluiting ofzo gelukkig!

 • salamandertje

  Das wel fijn dat je nog geen ontsluiting hebt... Nu hopen dat alles weer rustig blijft voorlopig :-)

 • LiefWonder

  hallo week 35, nu moet ik die laatste weken nog beginnen met hormonen voor schildklier. In het begin van de zwangerschap werkte ze te snel, nadien alles onder controle, en nu wil ze niet meer meewerken. Te traag... en daardoor zou de baby te traag kunnen ontwikkelen. We zullen maar geen risico meer lopen zeker zo op het einde...

 • salamandertje

  Das balen, maar idd liever het zekere dan het onzekere...

 • MamaVanJailynn

  Vandaag de laatste afspraak bij de gynaecoloog! En dan moeten we zondagavond komen voor de inleiding maandagochtend.. Ik ben benieuwd hoe vandaag gaat!

 • ElisabethD

  Spannend! Succes!

 • salamandertje

  Hoe was het?

 • MamaVanJailynn

  Ja was heel fijn.. Geboorteplan ook doorgenomen, en hoe ik het allemaal heel graag zou willen zolang de gezondheid vd baby dat toelaat is ook hun visie.. En dat is echt heel prettig! Ik begrijp dat ze in mijn geval van bepaalde dingetjes moeten afwijken maar zolang het mogelijk is streven ze er wel naar.. En het stelt me gewoon heel erg gerust allemaal! Pff het word nu echt spannend.. Zondagavond richting het ziekenhuis, dat is zo! Morgen doet m'n man nog even het huishouden, kan ik helaas al maanden niet meer.. En alles is babyproof, alleen morgen nog even het bedje opmaken.. Het is wel heel dubbel, doordat ik m'n zorgen heb over ons meisje kan ik het ene moment heel gespannen zijn en het andere moment is m'n lijf juist weer heel rustig.. Gisterenavond nog bijeenkomst gehad over borstvoeding, en bij thuiskomst bij m'n man in tranen uitgebarsten.. Het werd me even teveel! Je ziet 9 vd 10 vrouwen echt genieten, en wat ik echt geweldig voor ze vind.. Want mijn zwangerschap gun ik m'n ergste vijand nog niet.. Maar het doet ergens wel een beetje zeer dat ik niet van zo een mooi wonder in m'n lijf heb kunnen genieten.. M'n lijf kan m'n kindje niet voldragen en dat steekt soms wel even.. Dus dan is het even flink huilen en alles eruit gooien en dan gaan we weer door! We kunnen dit.. En hoe gaat het met jou?

 • Bees83

  Succes!

 • Debsy34

  Spannend hoor! Succes!!

 • salamandertje

  Hallo week 35..!

 • ElisabethD

  35 weken zwanger en de zomer is eindelijk begonnen! Nog even genieten van het mooie weer tijdens mijn verlof! Update: oke nu is het me echt te warm... 29 graden in huis pfff!

 • salamandertje

  Ja hier is het ook al zo warm in huis...

 • MamaVanJailynn

  Ja 35 weekjes vandaag, nu komt het heel dichtbij en word het wel heel spannend! Nog 1 weekje te gaan..

 • salamandertje

  Nog 5 daagjes voor je... Red je het allemaal nog?

 • MamaVanJailynn

  Ja nog 5 dagen! Het word echt met de dag zwaarder, en heb helaas behoorlijk wat medicatie nodig om de dagen door te komen.. Uiteindelijk word het gelukkig ook wel maandag, maar het gaat niet zonder slag of stoot! En nu met deze warmte al helemaal, gelukkig hebben we een mobiele airco..

 • 5e-wonder

  De laatste 30 dagen zijn ingegaan...!! Spannend!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende