Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (799)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Bezige bij

  Wanneer gaan jullie beginnen met wassen van de kleertjes. Twijfel of ik ze nu al ga wassen of pas rond week 36.

 • E-mama

  Ik heb alles al gewassen. Ik zou er nu wel mee beginnen. Je weet nooit wanneer je baby komt. Het kan zomaar zijn dat de baby eerder komt. En het is natuurlijk ook een heerlijk gevoel als het helemaal klaar is allemaal :-). Dan kun je vervolgens lekker genieten van je laatste weekjes zwangerschap!!

 • Bezige bij

  Ja is waar. Ik zat er meer mee of het dan niet te lang in de kast ligt.

 • E-mama

  Daar heb ik ook over getwijfeld inderdaad. Zo lang het in de kast ligt is het prima. Er kan dan geen stof bij en schoon is schoon. Blijft toch allemaal spannend dit he!

 • Joyce en lindsey

  Yeeh de datum van de keizersnede is in zicht eind week 37 wordt ze gehaald en ben ook wel blij toe haha ze ligt zo dwars in me buik dat zelfs zeer doet kan Savonds zelfs me schoenen niet meer aan of uit doen
  Zins twee dagen hebik ook pijn in me lies/bovenbeen denk dat ze met der kont in me bekken vast komt te liggen.

 • E-mama

  Ik krijg hoogstwaarschijnlijk ook een keizersnede ivm ligging van de placenta. Bij mij wordt het in week 39 pas. Toch wel spannend! Als jullie tips hebben hoor ik het natuurlijk graag!!

 • Bezige bij

  Bij mijn vorige keizersnede was de placenta ook de reden. Bij mij lag ie echt pal voor de uitgang. Was geen andere mogelijkheid. Hoe ligt ie jou placenta? Als tip is het fijn om voor na de keizersnede hoog zittende onderbroeken te halen.

 • E-mama

  Bij mij ligt ie helemaal tegen de uitgang. Dus niet over de uitgang, maar echt er tegen aan. Bij 36 weken wordt er nogmaals gekeken of dit eventueel verschoven is, anders wordt het een keizersnede. Hoe heb jij jouw vorige keizersnede ervaren? Hoe ging het herstel bijvoorbeeld?

 • Bezige bij

  Ik moest onder volledige narcose, omdat er bij mij wisten dat er waarschijnlijk veel bloedverlies kon komen dus de keizersnede zelf heb ik niet meegemaakt. Verder is mijn herstel goed gegaan, alleen de eerste week is het zwaarste. Ik hoop dat je een electrische hoog-laag bed hebt besteld, die zijn echt ideaal.

 • Bezige bij

  Lekker dat je een datum hebt. Had ik bij de geboorte van mijn zoontje ook ivm geplande keizersnede. Nu mag ik kiezen als alles goed verloopt hoe ik wil bevallen. Iemand tips? Natuurlijk lijkt me het beste, met een keizersnede weet je waar je aan toe bent, maar herstel is zwaarder.

 • Joyce en lindsey

  Helaas heeft de datum geen nut gehad bij me me dochtertje is afgelopen dinsdag met 34 weken 6 dagen met keizersnede geboren doordat ik ineens 10 cm ontsluiting had en persweeen

 • Nienkedeg

  Wow, ja zo kan het ook nog gaan! Het valt nooit te plannen... Maar nog een ks terwijl je al 10 cm ontsluiting had? Ze lag dus nog steeds dwars? Alles wel goed gegaan en alles goed met jou en je dochter? Hoe heet ze? :-)

 • Joyce en lindsey

  Ja ze lag dwars dus kon haar er nooit uit persen. We dachten alleen omdat ik al met 10 cm binnen kwam vallen dat zeker geen tijd meer was voor ruggenprik en dat ik weer net als bij me dochtertje onder gehele narcose moest maar gelukkig deden ze het nog snel op Ok. Was een heftige ochtend maar ze is er en ligt op courceuse afdeling en ze doet het super goed beter dan verwacht wel last van der heupen door de stuit/dwarsligging.
  Ze heet Quinty en woog 2760 Gr

 • Bezige bij

  Gefeliciteerd! Is vast schrikken geweest. Alles goed met jullie?

 • Joyce en lindsey

  Dank je wel ja was heel erg schrikken we hebben behoorlijke rollercoster gehad die ochtend half 5 begon weenen en 7 uur ziekenhuis met flinke weeen en persdrang we zijn nog aan bij komen maar ze is heel sterk en ze doet hef super op de couveuse

 • Nienkedeg

  Er zijn heel veel vrouwen die na een natuurlijk bevalling nog maanden of zelfs jaren last hebben. Het herstel bij een natuurlijke bevalling is dus niet per definitie sneller.. Wij kiezen voor een kz :-)

 • Bezige bij

  Ja herstel is bij iedereen heel verschillend. Moet met 36 weken naar gynaecoloog, zal advies aan haar vragen. Zelf ben ik na de keizersnede vrij snel denk ik herstelt en heb nu nergens meer last van.

 • Nienkedeg

  Ik was van mijn eerste ks dus ook vrij snel hersteld. Ik had wel veel andere kwaaltjes (zwangerschapsvergiftiging die niet direct weg was) die me misschien wat hebben afgeleid van het herstel van de ks, maar het viel mij allemaal reuze mee! Enige nadeel voor mij is 6 wkn niet auto rijden en ik woon nogal buitenaf met familie en vrienden op minimaal 30 minuten rijden. Verder heb ik totaal geen twijfel! :-) Wij morgen weer naar de gynaecoloog, maar die heb ik al eerder gezien en is ook voor een ks.

 • Bezige bij

  Oke mooi dat je zo zeker van je keuze bent. Ik hoop dat de gynaecoloog mij advies kan geven.

 • Linwe1987

 • Sal03

  Ik ben blij dat ik verlof heb!! Het lukt hier ook allemaal niet meer zo goed.. nog ff dames! Het einde is in zicht!!

 • xwantje

  Meerdere dames last van de laatste loodjes?
  Hier in ieder geval wel!
  Ik krijg ineens weer echt puistjes op mijn gezicht, begin in mn voeten en gezicht vocht op te houden (wat ik nog nooit eerder heb gehad). Zelfs met de benen omhoog liggen en dan weer verder doen helpt niet, schieten zo weer vol vocht.
  Ook heb ik de laatste week elke avond en soms ook doorheen de dag echt last van hele gemene krampen... (erger dan ongesteld zijn want toen had ik geen last 🙈)
  Gisteren avond op bed kreeg ik ook ineens hele erge liespijn, net ofdat ik split had gedaan en een spierscheur ofzo had?!

  Ook ineens last van mijn hormonen, ben gisteren echt razend op manlief geworden voor een klein stom dingetje.. heel de zwangerschap nog niet gehad, maar nu telde het wel voor 10x!

  Achja, even klagen mag toch nog wel! Hopelijk meld ons lief klein ukje zich snel en kan ik weer de oude zijn!

 • MelMoessie

  Sinds vandaag merk ik dat ik niet veel meer kan.
  Een reisje met het OV is niet meer te doen. (1.5 uur heen en 2 uur terug naar school) dit kost mij zoveel energie ben al kapot als ik aankom en mijn school nog moet beginnen. Ik ben vandaag eerder weggegaan trok het echt niet meer. Zoveel pijn in mijn liezen dat zitten, staan en lopen drama is. Ik loop daardoor moeilijk dit geeft weer een belasting aan mijn rug.
  Nee vandaag is geen goeie dag en dan helpt die benauwdheid ook niet mee!

 • visje91

  Ja ik merk ook dat het de laatste loodjes zijn. Bij mij is het vooral dat ik snel moe ben en als ik veel beweeg erg last van mijn buik krijg, inderdaad ook bij mijn liezen. Herkenbaar inderdaad dat het soms ook echt niet lekker ligt op je zij, ik heb soms echt het gevoel dat ik dan half op hem lig, niet fijn ;) Maar wel weer genieten van het getrappel in mijn buik :) Succes nog met de laatste loodjes!

 • Siek

  Nog ff volhouden! Hier geen klachten behalve dan dat de buik in de weg zit 😜. Maar ik zal wel weer moeten wachten tot het laatste moment met bevallen (2× na strippen bevallen en dat doen ze niet voor de uitgerekende datum)dus ben blij dat het nog zo gaat!

 • xwantje

  Hier zit de buik ook id weg, als ik op mn zij lig moet ik soms echt ons babytje een duwtje weg geven omdat het oncomfortabel ligt!

  Ik hoop voor jou dat je deze keer mag bevallen zonder strippen en net voor de datum!
  Wel zaaaalig dat je opzich nergens last van hebt!

 • visje91
  Vandaag (in principe) laatste echo gehad. Wat mooi om de kleine weer even te kunnen zien, zo bewegend op beeld. Alles wat ze gemeten heeft was gemiddeld, geen bijzonderheden, dus bij geboorte als het zo doorgaat zo'n 7 pond (bij 40 weken). Nu afwachten wanneer de kleine man zich aandient :)
  Aan het aftellen met werk, nog 3 dagen werken (volgende week woensdag laatste dag) dus dat is fijn!
 • Frederiek83

  Heerlijk hè weer even spieken naar je kleintje. Ik mag volgende week kijken. Ben ook mn werkdagen aan het aftellen. Volgende week donderdag laatste dag. Ben er erg aan toe. Slaap het liefst 's middags even en lang staan lukt ook niet meer. Gelukkig grotendeels zittend beroep. Sterkte met de laatste werkdagen!

 • Siek

  Fijn dat het zo goed gaat! Super leuk zo'n echo!!! Heb je er al veel gehad?

 • MelMoessie

  Fijn zulke goede berichten!
  Nou nog even doorbijten dan eindelijk verlof! Red je het lichamelijk nog om te werken?

 • visje91

  Ja zeker fijn om hem weer even te mogen zien! Zo schattig; hij zat telkens met zijn handjes bij zijn mondje en op zijn vingertjes te sabbelen. Laatste echo was met 20 weken, bij mijn praktijk doen ze rond de 34 weken nog een groei/liggings echo, vind ik erg fijn natuurlijk! Ja he ik merk zeker dat het werken fysiek zwaarder wordt, ben na een dag werken echt helemaal op (werk als activiteitenbegeleidster, dus best fysiek) Nu nog twee dagen, dus kan bijna van mijn verlof gaan genieten :) Hoe voelen jullie je?

 • MelMoessie

  Goed nieuws gehad! Ik mag door naar het examen jaar 🎉🎈 Heb toch best een hoop stress gehad afgelopen jaar.. school en zwanger zijn. ( goed lastigste moet nog komen denk ik.. baby en examen jaar)
  Dus nu kan ik ontspannen en genieten van de laatste loodjes ( naja bijna moet nog ander halve week dan eindelijk verlof)

 • Turksekaas

  Gefeliciteerd! Leuk nieuws zeg!! Geniet nu lekker en denk er maar nog niet over na over volgend jaar!

 • MelMoessie

  Bedankt! Ja echt een opluchting. Nu kan ik rustig genieten. Naja in hoevere je het genieten kunt noemen🤔😂Vind er nog steeds geen bal aan, aan het zwanger zijn

 • Siek

  Gefeliciteerd! Heerlijk bijna verlof 😊. Ik vind zwanger zijn ook niet echt leuk ofzo. En dan mag ik niks zeggen want lichamelijk en geestelijk kan ik het nog goed aan😉😊

 • MelMoessie

  Bedankt!
  Ja ik mag ook niet zeuren ik heb best een makkelijke zwangerschap, ( wel echt alle kwaaltjes gehad die er bijhoren)ik werk nog steeds 36/40 uur heb me nog geen 1 keer ziek gemeld. Red het prima nog steeds.

 • Turksekaas

  Oh wat heerlijk zeg. Powervrouw ben je! Ik kan niet meer werken sinds mijn zwangerschap, wil na de bevalling weer beginnen met werken, maar dat was nog geen goed idee volgens de psychiater. Dus het is afwachten hoe ik me mentaal ga ontwikkelen.

 • Turksekaas

  Het is weer rustig hier.. jammer zeg!
  Hier zijn de suikerwaarden weer gestegen. De ene keer zijn ze laag en de ander keer boven de grens. Woensdag wordt er besloten of ik moet gaan spuiten ja of nee...
  ik zit er ook echt helemaal doorheen. Liefst wil ik met 38 weken max bevallen, maar of dat ook mag? .. anders duurt het nog allemaal zo lang lijkt het wel!! terwijl we nog 6 weken hebben.

 • Sal03

  Ik kan er ook nog geen pijl op trekken en ik gebruik nu een aantal weken insuline.. De koolhydraatrijke maaltijden probeer ik te voorkomen en dat helpt. Wegens de diabetes word ik wel met 38 wk ingeleid. Das over 4 week al!! Komt wel heel dicht bij mu! Heerlijk!

  Ik hoop voir je dat je niet hoeft te spuiten en dat de kleine zich snel meld! Nog ff doorbikkelen meid! Komt goed!!


  Heb me vandaag weer verstapt. Kon daarna mn fiets niet meer opkomen en de trap leek ook wel 10keer hoger dan normaal..
  Lijkt me heerlijk om ons meisje in mn armen te sluiten en mn lijf weer terug te krijgen!!

 • Turksekaas

  4 weken is snel!! Had ik dat maar. Hier is geen reden om in te leiden tenzij baby te groot is..

  Hoe zijn jouw waardes?

  Wat vervelend. Veel beterschap!

 • Siek

  Idd erg rustig hier....

  Hopelijk hoef je niet te gaan spuiten. Zit ja al aan een dieet? En is dat een beetje vol te houden?
  Ik vind juist nog 6 weekjes heel kort. Ik moet nog van alles doen in huis (tenminste dat is mijn idee 😉)
  Succes woensdag!

 • Turksekaas

  Ik heb niet echt een dieet gekregen. Moest de koolhydraten verdelen over de dag en oppassen met suikers en ongezonde snacks, maar dat deed ik al want ben gelukkig ook maar 6 kilo aangekomen.
  Ik vond het twee weken geleden nog heel kort. Toen hadden we niet eens een babykamer en spullen voor haar. Nu alles er staat ben ik bezig met de puntjes op de i te zetten.

 • MelMoessie

  Wauw netjes 6 kilo maar! Ik het dubbele haha.

  Hopelijk hoef je geen insuline te gebruiken. Spannend morgen!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van dinsdag 29 augustus 2017 tot en met maandag 4 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen