34 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka
Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (739)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • H-G-brusje

  Zo hehe daar ben ik eindelijk weer eens! Verlof bijna begonnen, nu de voorbereidingen nog...
  'Co-sleeper' staat al naast ons bed, commode in de hoek van onze slaapkamer (maar nog leeg), de rest ligt nog op zolder. Geboortekaartje moet ook nog (de namen weten we wel al).
  Dat krijg je met het derde kindje

 • TrotsemamavanL

  Jeuh 34 weken zwanger! Nog 2 weken werken en dan heerlijk de laatste dingetjes doen en rust pakken wanneer het kan, aangezien er nog 2 rondlopen. Maar dat komt goed.

 • H-G-brusje

  Hier hetzelfde: nu even lekker lang weekend, volgende week nog 4 daagjes en dan begint mijn verlof. De twee 'grote' broertjes (2,5 en bijna 5 jaar) bezighouden wordt wel steeds vermoeiender maar alleen op woensdag en vrijdag gaan ze niet naar de opvang en gelukkig heeft de oudste die dagen nog school tot 7 juli 😊

 • Happy-me-

  Jeej 34 weekjes zwanger van mn 3e meisje!

 • phima

  Wat is het hier stil zeg... jammer!

 • hienbabytie

  Nog 1 weekje werken en dan 36 weken zwanger en verlof! Het gaat lichamelijk nog prima hoor, toch kijk ik wel uit naar mn verlof!

 • AnoA

  Jippie! Verlof!Nog meer net verlof of werken jullie door tot 36 weken?

 • Edlosi

  Werken tot week 38,5..

 • AnoA

  O wow... da's pittig. Heel veel succes!!!

 • Edlosi

  Vorige zwangerschap is het ook gelukt. Gelukkig fysiek geen zware job.

 • AnoA

  Wel respect hoor!

 • AnoA

  Vandaag de liggingsecho gehaf. Ze lag er 'interessant' bij, maar wel goed met hoofd naar beneden. Er viel niets te meten omdat ze er zo slecht voorlag. Dus geen idee wat me te wachten staat. Hoop maat dat ze rrn beetje gemiddeld is.

 • mamavanJess

  Vanmiddag een liggingsecho gehad. Ons meisje wordt nu geschat op 2466gr. Mooi gemiddeld zei ze. Wie heeft er nog meer al een liggingsecho gehad?

 • AnoA

  Ik heb hem morgen, dus met 34.6. Ben benieuwd. Ik maak me geen zorgen. Ze trapt mij ook altijd bovenin en bij alle controles lag ze op dezelfde wijze. Wel leuk om weer even te gluren.

 • mamavanJess

  Ik voel de voetjes ook bovenin en inderdaad, ze ligt mooi met dr hoofd naar beneden. Nog niet helemaal ingedaald maar daar is het nog een beetje te vroeg voor hihi.

 • hienbabytie

  Hier ook bij 36 weken, 8 mei staat hij gepland!

 • Krinne

  Nee, die heb ik nog niet gehad, volgens mij wordt die bij mij pas met 36 of 37 weken gemaakt. Nog even geduld dus. Volgens mij ligt mijn baby wel goed, ik voel altijd voetjes hoog in mijn buik...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zondag 2 juli 2017 tot en met zaterdag 8 juli 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

5 leden zijn nu online
Lid worden