Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (892)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • tweety24

  Mijn laatste dagje in week 34 en de tijd vliegt inderdaad, moet nog zoveel dingen doen. Maar gelukkig hebben we nog even.
  Volgende week dinsdag met verlof :) ben dan 36 weken. Met hoeveel weken zijn jullie met verlof gegaan?

 • Hartewens08

  Zw verlof 4 weken van tevoren en heb nog 2 weken vakantie erbij genomen. Bij 34 weken met verlof gegaan. Morgen 35 weken. Nog een weekje voor je

 • Gekkie86

  Hier vandaag 1e dag van verlof. Ben er ook heel blij mee. Heb het continu super benauwd. En de stress van op een school werken en een iets verhoogde bloeddruk is ook geen gouden combinatie.
  Mn schoonzus die 16 dec was uitgerekend heeft vrijdag haar 2e zoon gekregen met 34.6w. Dus ga nu zelf ook wat meer aan de slag in huis zodat het allemaal snel klaar is.
  Begin toch wel nieuwschierig te worden na ons kleintje, vooral ook het geslacht.
  Morgen krijg ik de liggings echo. Bij 30 weken lag de baby al goed om laag, hopelijk nu nog steeds.

 • tweety24

  Geniet van je verlof, heerlijk. Oh wat is je schoonzus vroeg bevallen, gaat het goed met de kleine. Heel herkenbaar moet ook nog van alles doen voor de kleine. Ben ook bang dat ik eerder ga bevallen. terwijl de andere 2 ruim te laat kwamen.

 • MaMa_2014!

  Ik ga met 35,5 met verlof volgende week di laatste werkdag. Dacht woe vrij ik gun me die do en vrij al vrij anders hik ik zo tegen dat weekend aan. Maar damn wat gaat het snel en moet nog zoveel doen... kamertje laatste aankomen en dan ook nog de gewone agenda en alles sint voorbereidingen. Hebben er nog een van 3.5 jr rondlopen pffff druk druk druk

 • tweety24

  Oh wat leuk gaan we op dezelfde dag met verlof. Heerlijk, is echt iets om naar uit te kijken.
  Erg he met die sint voorbereidingen. Wij hebben er nog 1 van 6 jaar en die gelooft volop dus de sint is heel belangrijk dit jaar en nog 1 van 2 jaar maar die snapt er niets van haha dus die kan mee cadeaus shoppen.

 • Rash

  Ik zit al in mn veelof (6weken van te voren) morgen rol ik door naar week 35!
  Vandaag ligging s echo gehad, zag er allemaal bijzonder uit! Kleine is ingedaald!
  Ik heb vandaag wel steken in mn buik En rug ben er misselijk van! Herken jij dat?
  Ook vannacht paar keer wakker geworden van de pijn... de laatste loodjes! Van mij mag jij met week 38 komen!

 • tweety24

  Ik heb donderdag mijn liggingsecho en zoals ik het nu voel zal die hetzelfde zijn als 3 weken geleden, dat ze verkeerd om ligt :(
  Ik heb ook met enige regelmaat krampen in mijn buik, maar bij mij ligt het er echt aan dat ik te druk ben.
  Wat mij betreft mag ze nog wel tot het einde blijven zitten.

 • Xkelly

  Week 34
  Wow komt allemaal heel dichtbij maakt me soms toch beetje nerveus. In april toen ik de test deed had ik nooit verwacht hoe snel de tijd zou gaat. Heel cliche misschien. Met mn meisje gaat het goed alleen mama heeft het soms lichamelijk wat zwaar. Komt allemaal goed toch

  Ik wil TrompetjeS en haar gezin heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd

 • Ziggie

  Daarstraks weer echo gehad, kleine man ligt nog steeds perfect op schema en weegt een dikke 2kg3. Alles is hier geregeld qua geboortekaartjes, lijst, babyborrel. We zijn er klaar voor, alleen is alle energie totaal verdwenen

 • Hartewens08

  In week 34 beland en vanaf nu zwangerschapsverlof. Moet eerlijk zeggen dat ik er aan toe ben. Niet meer vroeg uit mijn bed en kan ik bezig met de laatste dingetjes. Btw, we hebben nog geen naam!, nog niet het wauw-gevoel bij een naam gekregen.

 • TrompetjeS

  Onze Jasper is gisteravond 3 november geboren. Het is zo onwerkelijk. Alles zit erop en eraan. Voor de zwangerschapsduur is hij lang. 44 cm en hij is 1766 gram. Ze gaan nu kijken waarom hij overleden is. De kinderarts zag geen vreemde dingen. Ik ben blij dat hij niet op zijn zus d'r verjaardag geboren is. Want ons mooie meisje is vandaag 4 november 5 geworden. Het voelt zo dubbel. Ik moet blij zijn voor mijn dochter, maar ben intens verdrietig vanwege mijn zoontje. Vanmiddag gaan we naar huis en toch maar in kleine kring de verjaardag vieren. Want een kind van 5 kan je niet overslaan.

 • Xkelly

  Wat verdrietig heel veel sterkte voor jou en je gezin😘

 • tweety24

  Ik zit hier met tranen in mijn ogen jou bericht te lezen. Wat verschrikkelijk. Gecondoleerd met jullie verlies. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte toe.

 • Nigella

  Gecondoleerd met dit afschuwelijke verlies. Het is onvoorstelbaar voor mij wat jullie meemaken en ik zou niet weten wat voor woorden troost kunnen bieden. Wellicht dat ook niks helpt enkel tijd en jullie huidige gezin, je dochter waarvoor je door moet. Knap dat je het nieuws ook hier deelt. Hoewel moeilijk te lezen hoort het er evengoed bij en is het jouw verhaal.Dankjewel

 • pinkelotje86

  Gefeliciteerd klinkt miss raar, maar je bent toch nog een keer mama geworden! Sterkte de komende tijd meid.. Ik weet hoe zwaar het is :'(

 • Hartewens08

  Zo erg wat je meemaakt. Fijn dat je zoontje niet op zijn zus haar verjaardag is geboren want dat zou voor jullie elk jaar een dubbel gevoel geven. Mag ik vragen hoe het met je dochter gaat? Ik kan mij voorstellen dat het voor haar ook een grote klap is en dat haar broertje er niet meer is. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!.

 • bree

  Mooie naam en wat fijn dat hij zijn eigen dag heeft. Ik vind het echt knap dat je ook de verjaardag viert van je dochter. Dit kan je inderdaad niet overslaan maar het is toch een grote stap. Heel veel sterkte. Veel liefs ❤

 • TrompetjeS

  Als de ballon zijn werk gedaan heeft dan wordt ik rond 8.30 uur ingeleid. Ze geven mij een ruggenprik zodat ik niet onnodig pijn hoef te hebben. Ik zie er erg tegen op. Helemaal omdat mijn dochter zaterdag 5 jaar wordt en daar keek ze heel erg naar uit. De kans is ook nog groot dat haar broertje op dezelfde dag geboren wordt. Iedere keer als ik iets in mijn buik voel hoop ik dat ze het mis hebben en dat hij toch leeft. Maar rationeel geloof ik daar niet meer in. Vandaag is de begrafenisondernemer geweest. Ze was heel vriendelijk en hielp ons goed. Per toeval is ze ook nog een bekende van mijn man. We hadden van de week het geboortekaartje uitgezocht en ook de tekst wad al klaar. Woensdag zou ik naar de drukker gaan, maar dat ging niet meer door. Nu moeten we rouwkaartjes uitzoeken en de tekst verzinnen. Dat vind ik erg moeilijk. Ik ben bang voor morgen. Wil jet liefst een paar weken terug in de tijd gaan, zodat ik het misschien kon voorkomen.

 • Hartewens08

  Was het maar een droom. Dat je er tegenop ziet is heel begrijpelijk, dit is het ergste wat je als ouders moet meemaken. Ik wens je heel veel kracht, sterkte de komende tijd.

 • bree

  Heel veel sterkte. Hoop dat jullie mannetje zijn eigen dag krijgt en dat het allemaal voorspoedig gaat. Denk aan jullie ❤.

 • Olivelu

  Ik vind het zo verschrikkelijk voor je.. het is zo begrijpelijk dat je bang bent en ik wens je alle kracht van de wereld voor je bevalling. Ik hoop dat je genoeg lieve mensen om je heen hebt om je op te vangen.

 • ziggie

  Heel veel sterkte, weet perfect wat je doormaakt. Op 25/08/2012 is mijn ventje na 31 weken ook doodgeboren na een hersenbloeding. Heb hem na de bevalling nog enkele uren in mijn armen gehouden, kon hem gewoon niet loslaten. Heb een kaartje meegekregen met zijn hand-en voetafdruk en enkele foto's. Zijn urne heeft bij ons thuis een mooi plaatsje gekregen. De verwerking was verschrikkelijk, ik wou praten, mijn man wou er niks over horen. Dit betekende bijna het einde van onze relatie. Maar we zijn er bovenop gekomen. Minder dan een jaar later werd onze 2e zoon geboren, zeer prematuur (28w5d) en toen heb ik het pas een plaats kunnen geven wat er voordien is gebeurd.

 • engeliendejonge

  Wat een nachtmerrie. Ik wil je heel veel sterkte wensen de komende tijd!

 • TrompetjeS

 • TrompetjeS

  Net terug uit het ziekenhuis. Mijn mannetje is overleden. Over een paar dagen zal hij geboren worden.

 • Aoeth

  Heel veel sterkte

 • Xkelly

  Heel veel sterkte😢😢💖💖

 • Olivelu

  Oh wat enorm en oneindig verdrietig en niet te bevatten. Ik zit hier te huilen. Niemand zou dit mee moeten hoeven maken.. wat verschrikkelijk voor je...

 • pinkelotje86

  Oh meid wat vreselijk verdrietig!
  Ik ben 6 jaar geleden mn kindje verloren, maar t voelt soms nog als gister. Mocht je vragen hebben of behoefte om je verhaal kwijt te kunnen mag je me een pb doen hoor!
  Heel veel kracht voor de komende tijd 😘

 • ingingie

  Heel veel sterkte met jullie enorme verlies.....ook ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik wens jullie heel veel kracht en liefde in deze moeilijke tijd.

 • bree

  Heel veel sterkte gewenst met dit verschrikkelijke nieuws. Ik weet niet wat ik moet zeggen.....

 • Kimsche

  Oh TrompetjeS wat een verschrikkelijk nieuws! Ik wil je heel veel kracht en sterkte wensen met dit vreselijke verlies. Ook heel veel succes met de bevalling van jullie lieve manneke. Dikke knuffel!! 😢

 • Hartewens08

  Ik zit met trillende vingers te typen, las net jouw bericht in week 33 (wat ik al heftig vond) en bladerde naar 34.. Ontzettend verdrietig en verschrikkelijk. Ik wens je veel sterkte, woorden schieten mij te kort

 • Mommy_T

  Ik schrik ervan! Wat een vreselijk verdrietig nieuws! Ik wens jullie alle kracht van de wereld om hiermee om te gaan! 😘


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van maandag 25 december 2017 tot en met zondag 31 december 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen