Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1248)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Ava84

  Ze is er! 2680 gr. Maakt het naar omstandigheden goed. X

 • mama-van-danique

  Gefeliciteerd XX

 • Biancaaaaa

  Proficiat!

 • Lang-verwacht

  Gefeliciteerd! Wel even een heftige start zo!

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 34 😍😍😍

 • Ava84

  34.1 dag... en toen braken mijn vliezen 😱

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Jeetje wat schrikken hoe gaat het nu met jouw en de kleine ?

 • Staart-meesje

  😱en nu?
  Zkh gebeld of mag je gewoon wachten op weeen?

 • Ava84

  Nee meteen opgenomen. Kindje heeft een longafwijking dus ik word nauwlettend in de gaten gehouden... longrijpers gekregen en afwachten... nog geen weeën 😏

 • mama-van-danique

  Oow nee, nu dit weer🤦‍♀️
  Gelukkig nog geen weeën. Hoe lang kunnen ze het rekken?
  Veel sterkte, wat een stress weer voor jullie 🥺
  😘

 • Staart-meesje

  Ja I know. Al een tijdje niks meer van je gelezen maar weet dat je idd niet zo’n super voortvarende zwangerschap hebt.
  Rustig afwachten nu.. maar met gebroken vliezen laten ze je geen 24u meer toch?

 • Ava84

  Ik heb geen infectie en ben opgenomen dus mag rekken... langer dan 24 uur.. straks om 10 klaar met de longrijpers en dan mag het in principe gebeuren... al is iedere dag extra er eentje.. kindje weegt al 2900 gram 😱😱😱 maar dat zegt niets over de longcapaciteit natuurlijk... Hoe gaat het met jullie meiden? Ik ben door alle omstandigheden inderdaad weinig online geweest... xxx

 • mama-van-danique

  En al ontwikkelingen?
  Mijn beeb weegt ook al 3000 gram😱
  Hopelijk gaat alles goed met jullie 💪😘

 • Staart-meesje

  Nou spannend! Ben benieuwd of er al wat gebeurt is bij je.
  Ik heb gelukkig een zwangerschap volgens t boekje dus mag gewoon niet klagen ondanks de reguliere klachtjes.
  Ik hoop de rit dus gewoon uit te zitten tot ongeveer 40 weken

 • Biancaaaaa

  En ben je ondertussen al bevallen?

 • Tinne86

  wow schrikken seg. alvast heel veel succes!!

 • Annja

  Hallo week 34.
  Vandaag te horen gekregen dat de kleine nog steeds niet goed ligt. Als deze niet draait voor volgende week dan gaan ze hem draaien. Heeft iemand dit wel eens meegemaakt? Ze zeggen dat het best pijn kan doen. Graag hoor ik of iemand dit weet.

 • Maridg

  Ik dacht dat de baby tot 36 weken nog vanzelf kan draaien? Iig die van mij is ook nog niet ingedaald, maar daar hebben ze niets van gezegd.

 • Annja

  Gezien ik nu al in week 35 ben. Gaan ze deze week kijken of de kleine nu wel gedraaid is. Is dit niet het geval. Willen ze dit zo spoedig mogelijk inplannen. Voor de rest weet ik ook nog niet hoe of wat.

 • Lotteke91

  Ik heb nog horen zeggen dat een halfuur per dag op handen en knieen zitten zou kunnen helpen bij het draaien dat de baby dat geen prettige houding vind en dan zelf alsnog draait

 • Miniz3

  Help, nu 34,4 zwanger en dacht vanochtend laat ik even op de weegschaal gaan staan.. want ik voelde me de laatste dagen ineens zo groot en niks zat lekker..nou ik schrok me rot! Ben bijna 20kg aangekomen! :o Ik snap er niks van, voel me echt verdrietig nu.. en dan moet ik nog 5 week :(

 • Babyvibes

  Zou het geen vocht kunnen zijn dat je ophoudt als je zo ineens bijgekomen bent ? In dat geval zal je die kilo’s onmiddellijk terug kwijt zijn na je bevalling hoor. Niet teveel proberen aan te denken 😊

 • Baby_2

  Hoi mama's, hoe gaat het met iedereen? Ik heb al ruim een week flink last van heftige voorweeen. Ze dachten eerst dat ik een blaasontsteking had, blijkt uiteindelijk niet zo te zijn gelukkig! Al paar keer ctg gehad en extra echo, alles zag er goed uit en nog genoeg vruchtwater. Vannacht bijna flauw gevallen van de pijn op de wc, hele erge krampen in mijn darmen gehad. Nu ook weer wakker geworden met harde buiken en elke beweging doet pijn, ook het omdraaien in bed is een hel. Zo nu genoeg geklaagd. Hopelijk blijft hij nog lekker zitten tot 37 weken, wel merk ik dat ik angstig wordt. Niet zozeer voor de bevalling zelf, maar het nageboorte.😣 Nog niet meegemaakt hoe dat gaat, aangezien de eerste via ks is geboren.

 • babyeend

  Vervelend zijn die voorweeën he.. Nageboorte was hier ook niet veel gedoe, baby lag op mijn buik die was ik aan het bewonderen. Op gegeven moment zei vk de placenta zit wel los, als je nog een keer kracht zet, en toen trok ze aan de navelstreng en flubberde er iets naar buiten, maar het kietelt meer dan dat het pijn doet hoor, is gewoon een zachte blub. En gaat heel snel 10 seconden of zo. En dan ben je helemaak klaar.

 • Linda3meisjes

  Herkenbaar hier ook zoveel buikpijn wordt er gek van. Nu mag ik morgrn ook nog voor een suiker test in het ziekenhuis omdat ze me verdenken van zwangerschaps diabetes. Baby was afgelopen woensdag volgens echo al over de 3 kilo, buikje zit op 41 weken 🙈 ik ben 1x normaal bevallen, nageboorte voel je niet hoor. Je hebt beetje buikpijn maar je hebt op dat moment je baby al vast dus merkt het niet eens.

 • Biancaaaaa

  Bij mij stelde de nageboorte niet veel voor, ik denk dat ze gewoon eens aan de navelstreng getrokken hebben, en dat alles er in 1 keer uit kwam. Volgens mij heb ik dat zelfs niet gevoeld. Daar moet je echt geen schrik van hebben.

 • ~mammie~

  34 🥳

  And counting down!

  Ik vind t zwaar, zwaar omdat ik niets mag door al veel te vroege voorweeen.
  Zwaar omdat iedere beweging van dit kindje pijnlijk is in mijn buik. Ze is zo druk ook! Hoe dan? 3 zwangerschappen geen last van pijn gehad en nu wel? En ik ben zo blij met het wondertje in mijn buik. Wat zal ik
  Blij zijn als ze straks veilig op mijn borst ligt. Nog eventjes onze tijd samen “uitzitten”.

 • Yeyla

  Hier ook, helaas. Ik ben de dagen aan het aftellen tot 37 weken. Terwijl ik ook best op zie tegen de bevalling en de hormonen na de tijd.

 • ~mammie~

  Heftig he? Heb je ook veel voorweeen?
  Ik tel ook af tot 37 wk (ook al 2 keer met 36.6 en 37.0 bevallen en 1x 39.3) ik hoop dat ze over 3 wk klaar is en komt. Ze ligt voor nu ook nog iedere controle in stuit of dwars.... door mijn slapeloze nachten ivm voorweeen en buikpijn is de gyn bang dat ik straks een bevalling niet meer trek....

  Ik had het mij zo anders voorgesteld deze 4e en laatste zwangerschap.

  Succes nog even!

 • Yeyla

  Ik probeer zoveel mogelijk te zitten of te liggen, want als ik ook maar iets doe, heb ik gelijk een (licht pijnlijke) harde buik.
  Gelukkig ligt ze goed, maar wil graag thuis bevallen.

  Jij ook succes, doe het rustig aan en probeer (als het kan) overdag wat bij te slapen

 • ~mammie~

  Afgelopen nacht met weeen in het Z-H gelegen. Ze waren er van overtuigt dat ze zal komen. Gelukkig nam het uiteindelijk af wel met eindstand bmm volledig verstreken en begin gemaakt met ontsluiten. Mocht naar huis onder strikte voorwaarden. Nu hopen dat ze toch nog even 2,5 week blijft zitten!

 • Yeyla

  Bah. Nog even volhouden, kleintje! Blijf mooi nog even bij je mama zitten.
  Succes!!

 • Mesties

  Gisteren(maandag), ging ik naar de gynae om mijn cerclage te verwijderen. De dr stak die eendenbek erin en begon te zoeken.Zegt hij: "De draad is niet meer te vinden.Jouw cerclage is er al uit.Jouw baarmoedermond staat 2cm open. Dus het is weg. Heb je niks blauws gezien/gevonden?" Stomverbaasd antwoord ik: "Nee,niks gezien!" Ik kon de laatste 3-4 weken niet meer zitten. Enkel nog liggen,staan en beperkt wandelen. Telkens ik ging zitten,voelde ik iets snijden en kreeg er weeën door.Ik wilde zelfs naar spoed van de pijn,maar heb volgehouden omdat ik dacht dat dat erbij hoorde. Niet dus! Nu weet ik van wat dat kwam! Die cerclage (een soort van syntetische nylondraad)heeft me gesneden tot die eruit was. Pfff...

 • Mrs2

  wow! Moet je vaker op controle gaan nu die eruit is?

 • Mesties

  Nee, ik heb geen extra afspraken gekregen. Volgens de gynae is mijn baarmoederhals nog lang genoeg en heeft de cerclage tot voor kort toch zijn werk gedaan. Ik kreeg de raad om het nu zo rustig mogelijk te houden om op die manier de baby nog zo lang mogelijk in mijn buik te houden. Heb wel nog een controleafspraak op 13 februari. Morgen ben ik 35 weken en de baby werd gisteren geschat op 2.100-2.200kg. Niet erg groot dus.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van vrijdag, 26 april 2019 tot en met donderdag, 2 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50