Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (391)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Emilce

  Hallo dames. Ik ben net nieuw hier.
  Deze week ben ik 34 weken zwanger heb slecht periode achter de rug en kan nu pas genieten van mijn zwangerschap. Lijk mij leuk om jullie ervaring en te lezen en de mijne te delen. Morgen is mijn laaste werkdag en zal genoeg tijd hebben om allles te lezen. Wij verwachten ons tweede kindje en deze keer is een verrassing. Dus heb ik geen naam voor jongens/ wel voor meisje😁.

 • Raisha

  Welkom en goed om te horen dat je nu wel kunt gaan genieten. Heb je veel zorgen gehad? Geniet van je verlof! Hier ook vanaf vandaag, heerlijk!

 • Emilce

  Dankje.

  Ik was vanaaf het begin van mijn zwangerschap heel ziek geweest en ook heb ik de GBS bacterie en de kwaaltjes. Maar nu gaat het beter.

 • Emilce

  Hallo dames. Ik ben net nieuw hier.
  Deze week ben ik 34 weken zwanger heb slecht periode achter de rug en kan nu pas genieten van mijn zwangerschap. Lijk mij leuk om jullie ervaring en te lezen en de mijne te delen. Morgen is mijn laaste werkdag en zal genoeg tijd hebben om allles te lezen. Wij verwachten ons tweede kindje en deze keer is een verrassing. Dus heb ik geen naam voor jongens/ wel voor meisje😁.

 • Kellybelly90

  Iemand ervaring met verkorte baarmoederhals en fundeling? Of met een vroeggeboorte test?

 • Carovp

  Nu 34 weken zwanger en sinds gisteren avond 7 uur al flinke rugpijn dat komt en gaat maar nooit helemaal wegtrekt. Ook heb ik veel harde buiken maar kan er niet echt een ritme in vinden maar daardoor doet het boven in mijn buik flink pijn. Ook moest ik vannacht spugen tijdens een harde buik. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Wil niet midden in de nacht bellen voor jan met de korte achter naam maar ben er ook niet geheel gerust op.

 • 4dekindje

  Toch belle , stel je hebt weeen dan kunnen ze je weeenremmers geven

 • Kellybelly90

  Hoe is het afgelopen?

 • Carovp

  Ik moest langs komen in het ziekenhuis maar belde pas rond 9 uur sochtends en toen voelde ik me al een stuk beter, harde buiken waren zo goed als weg en de rugpijn ook. Ctg gehad en alles was goed. Gewoon virusje te pakken en er extra heftig op gereageerd denk ik.

 • 4dekindje

  34 weken

 • Emma-Luca

  Hallo week 34...gelijk verwelkomd met m'n slijmprop vanmiddag!! Dacht voor t weekend al wat verloren te zijn maar dacht t zal wel....maar vanmiddag was daar dan de rest! Gelukkig zegt het niks want ze mag absoluut nog lang niet komen maar keek er wel ff van op. Ze is wel nog verder ingedaald het weekend dus heel langzaam vervliegt de hoop op het slagen van de draai poging over 2 weken....maar wie weet! zou zo zo zo fijn zijn want wil zo graag natuurlijk bevallen!

 • marisje1908

  Zo tijd gaat nu snel! Dinsdag een groei echo gehad en alles tegen de bovenste lijn! Gewicht is geschat op 2900 gram . Ben heel erg benieuwd of ze blijft zitten tot 19 december of dat ze eerder wil komen. Nu beginnen de zenuwen!

 • aks

  34 weken tijd gaat langzaam.
  Officieel met verlof nu.
  Al 2 weken thuis.
  Moet zeggen nu ik thuis ben se tijd langzamer gaat.
  Heb 2 dochtertjes hier rondlopen maar toch.
  Wereldje word klein zo zonder werk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zondag 15 januari 2017 tot en met zaterdag 21 januari 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

8 leden zijn nu online

Chat met andere zwangere vrouwen, reageer op het forum of maak je eigen blog.

 • emalien
 • life123456
 • MAMADEBBY2009
 • kaatjeee86
 • Cici1984
 • ahm_wanders
 • Bieneke1
 • Aleit1985
Lid worden