Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (635)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Yaraa

  Bedankt voor jullie reacties!
  Stelt me gerust
  Ik heb maandag weer een groeiecho..
  Ik laat jullie weten hoeveel ze dan weegt.
  Succes nog allemaal met de laatste loodjes xxx

 • Yaraa

  Hallo allemaal,
  Ik heb een vraag.. ik maak me een beetje zorgen, vorige week heb ik een groeiecho gehad met 33.4 weken en ons meisje was toen 2001 kg. Ze zeiden dat dat te weinig is.. wat weegt jullie kindje?

 • Ilsevd

  Hoi Yaraa,
  Lijkt me niet verontrustend hoor.. Ik heb 2 weken geleden een groeimeting gehad bij 32.3, 2399 gram voor een jongen. Dit zou veel te groot zijn. Ik mag volgende week een keer extra omdat ze vaker ernaast zitten qua gewicht dan dat het klopt begreep ik van de gynaecoloog.

 • Melesi

  Ik moet vrijdag gaan en ga dan ook achter het gewicht vragen. Ik zal iets laten weten.

 • MirandaR-

  Hoi hoi
  Ik heb vorige week ook een groei echo gehad. Precies zelfde tijd als jou. Bij ons zeiden ze dat ze op dit moment rond de 1700 gram woog. Ik heb me er aan t begin ook heel druk om gemaakt maar dat moet je niet doen hoor. Als ze zo door blijft gaan zitten we straks toch nog rond de zes pond dat is netjes dus denk dat het bij jou ook wel goed komt groetjes

 • Friesland90

  Ik kreeg een echo met 32.3 en de baby woog toen n.a.v. de metingen 2021 gram. Zowel de buik, benen en hoofd kwamen precies op het gemiddelde uit.
  Zou met jou kleintje 200 schelen wat ze per week aankomen ongeveer, dat is toch niet zo erg??
  Er worden ook genoeg kindjes geboren die 8 of 9 pond zijn of een krappe 6 pond bij 41 weken

 • Med89

  Ons zoontje was met 30 weken 1600 gram, ze komen gemiddeld 250 gram aan. Dus mij lijkt het niet mega weinig toch? Mijn oudste was met 39 weken 3210 gram. Dus dan zou je ook zo ongv uitkomen en dat was een prima gewicht.

 • sarakhadija

  ik moet woensdag gaan ik zal zeggen hoeveel het gewicht is. toen ik 32 weken was woog de baby 1700 kg
  bij zeggen ze ook altijd hij is te klein. ik heb woensdag ander gyn ik ga zien, tans als je website kijkt is het gewicht goed. is het buikje te klein?

 • sarakhadija

  34 weken tijd amai

 • Kiwibanaan

  Ja zeker en vast! Vorige kids kwamen met 40+3 en 40+6 dus zeker apart op rond de 39weken terug mama en papa te mogen worden.

 • SamQuinten15

  Duurt niet lang meer dus 😉 vind je niet apart dat je eerder gaat bevallen vind zelf wel heel apart 😊 maarja geniet van de laatste​ loodjes ☺

 • kiwibanaan

  Laatste dag in week 34. Morgen schuiven we door naar de 35 weken...Krijg kriebels in me buik..Kan niet wachten om al de spulletjes te gebruiken. Maar voor nu nog genieten van mijn buik en schopjes..

 • kiwibanaan

  Hier ook kindje dat 2kg8 weegt. Vraag mij ook af hoeveel hij/zij zal wegen bij de geboorte. Ik moet ook nog 2x op controle vooraleer ik keizersende krijg..Kort zo in!!

 • SamQuinten15

  Dinsdag controle gehad bij gynaecoloog en onze kleine was flink gegroeid in 2 weken van 1600 naar 2585 gram ze zei boven heb gemiddeld​e was ben zo benieuwd hoeveel kleine is als geboren wordt spannend dus heb nog 2 afspraken dan word ik ingeleid 🙈 stiekem beetje bang haha 😊 iedereen succes met de laatste loodjes


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van donderdag 4 mei 2017 tot en met woensdag 10 mei 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

2 leden zijn nu online
Lid worden