Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1086)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Marley91

  34 weken ♡

  Gisterenavond nog een groei echo gehad (met 33+6 dus officieel 🤭)

  Kleine dame weegt 2,5 kilo +-
  Mijn oudste dochter woog met 34 weken 2,3 kilo.
  Dus ietsje zwaarder.
  Maar wel binnen de marges.

 • Soppie88

  Hallo allemaal!

  Ik ben zaterdagochtend met 34, 2 weken mn slijmprop verloren, daarna krampen gehad . Vannacht weer felle steken en kramp zijkant buik. Het blijft rommelen! Heb het idee dat ik de 37 weken niet ga halen. Iemand ervaring?

 • MamaKelly4Kids

  Hallo week 34,
  Nog eventjes aftellen en onze Babyboy is er eindelijk... gynecoloog geeft het nog max 4weekjes en dat is echt het uiterste. Hij is al flink ingedaald en heb ook regelmatig al weeen. Hoe gaat het met jullie allemaal??? Xx

 • Ing1985

  Spannend! Ik zit ook net in week 34. Ben wel klaar met zwanger zijn. Veel maagzuur en 100 x plassen snachts. Na vandaag nog 6 werkdagen en dan verlof. Zie er erg naar uit. Khoor vrijdags of de kleine al is ingedaald. Vorige keer lag ze al wel met dr hoofdje naar beneden er goed voor. Succes alle mommys en vooral de werkende mommy..nog even volhouden!

 • MamaKelly4Kids

  Alvast proficiat...
  Hier was onze Babyboy al ingedaald mijn gynecoloog geeft me geen 5weken meer hoor ze schatte het op max 3weken... dus hier staat alles al klaar voor de bevalling☺️

 • Ing1985

  Oke. Nou top! T aftellen is echt begonnen.
  Hier is ze ook al ingedaald. A.s. week nog 1 echo om te checken of de placenta goed ligt en dan hoop ik thuis te kunnen bevallen binnen enkele weekjes!
  Ga je ook thuis bevallen?

 • MamaKelly4Kids

  Hey, nee ik ga in het ziekenhuis bevallen.
  Thuis bevallen als er al 3 kindjes rondlopen is wat moeilijker.
  Ik zit ook met bekkeninstabiliteit dus gyne vond het geengoed idee. Veel succe

 • MamaKelly4Kids

  Hey, nee ik ga in het ziekenhuis bevallen.
  Thuis bevallen als er al 3 kindjes rondlopen is wat moeilijker.
  Ik zit ook met bekkeninstabiliteit dus gyne vond het geengoed idee. Veel succe

 • MamaKelly4Kids

  Hallo week 34,
  Nog eventjes aftellen en onze Babyboy is er eindelijk... gynecoloog geeft het nog max 4weekjes en dat is echt het uiterste. Hij is al flink ingedaald en heb ook regelmatig al weeen. Hoe gaat het met jullie allemaal??? Xx

 • Mar-82

  Week 34!!
  Doei werk, hallo verlof!!
  Ik heb 2 weken eerder vrij genomen, officieel 10september verlof. Hoe gaat het met iedereen? Hier echt onwijs moe.. En zere bekken.. blegh..

 • NNC

  Heerlijk hé! Lekker even niet meer met het werk bezig zijn.
  Hier valt de vermoeidheid wel mee, alleen indd bekkenpijn en veel pijn aan mijn schaambeen ik merk dat ik nu ook echt begin te “waggelen” haha bij onze eerste dochter helemaal niet gehad!

 • jesje_84

  Mijn verlof is ook begonnen 🤗 Heerlijk morgen geen wekker. Ik voel me best wel goed de laatste weken, fitter dan het 2e trimester. Merk dat de baby aan het indalen is, voel het aan mijn bekken en zie het aan mijn buik. Dinsdag weer op controle, hopelijk ligt ze met het hoofdje naar beneden.

 • 3love

  Fijn, geniet ervan dan gaat het ineens snel.. .;)

 • 1ekindjeopkomst

  Vandaag weer aangekomen in week 34. Het komt steeds dichterbij. Omdat ik vaak harde buiken heb moet ik nu wekelijks aan de monitor. Gisteren had ik ineens zeer erge pijn linksonder (tussen heup en ribben) in mijn rug. Dit heeft van de middag tot als ik ging slapen geduurd. Geen enkele houding bracht verlichting. Ik kon wel beginnen huilen. Soms voelde ik het iets minder en dan werd het weer erger. Dat voelde ik dan tot in mijn buik doortrekken. Vanmorgen opgestaan en voelde het nog wel wat. Soms nog wat steekjes maar veel minder. Nu meer een drukkend gevoel thv de onderbuik/schaambeen. Nog iemand hier last van of gehad?

 • MEHH

  Hier ook sommige dagen enorme stekende pijn in mijn onderrug, ook links. Houd dan misschien een minuut aan en dan is het weer weg. Maandag was de pijn zo erg dat ik er misselijk van werd.. Verloskundige denkt een verkeerde houding ineens maar het kwam in rust opzetten en ook gisteren weer die pijn, in rust.. Misschien draaiing van de kleine of indalings pijn? Ligt joun kleine al wel goed?

 • 1ekindjeopkomst

  Bij mij is het nog steeds niet over. Is nu 5de dag op rij. Constant een druk links onder in mijn rug met regelmatig een pijnscheut. Ons schatje ligt al sinds 30 weken goed. Op 33 weken nog een echo gehad en hoofdje ligt al vast in het bekken. Vrijdag met 34+1 naar de vroedvrouw geweest ivm de rugpijn. Aan de monitor gelegen en daarna nog inwendige echo om lengte van de baarmoederhals te meten. Was een centimeter korter als 4 dagen eerder. Hoofdje duwt ook constant tegen de baarmoedermond. Dus hier ligt ze klaar.

 • 3love

  Poeh pittig telkens aan de monitor anderzijds fijn dat ze je in de gaten houden! Druk op mijn schaambot en liezen heb ik sinds een week, denk wat indalingspijn .... ook voel ik mijn banden straks staan vooral pijnlijk met draaien s nachts auw auw....

 • Staart1991

  Ja dat gevoel van die banden herken ik! Inderdaad auw!

 • 3love

  Erg he.....pak soms mijn man vast en moet echt die band masseren en de 'pijn' weg puffen....dan zakt t weg...herken ik niet van eerdere zwangerschappen....het zegt dus niets ;)

 • 1ekindjeopkomst

  Hier houdt het nu al voor de derde dag aan. Dus toch eens naar de vroedvrouw bellen.

 • 3love

  Zo dan, nou ik hoop voor jou dat je kleine nog even blijft zitten, sterkte!

 • 3love

  Bij twijfel altijd bellen meid, daar zijn ze voor ;)

 • 1ekindjeopkomst

  Net terug. Bij ons kindje was alles oke. Baarmoederhals was wel een centimeter korter als maandag zit nu op 2,3. Kindje was ook erg beweeglijk met het hoofdje dat al vast zit in mijn bekken en duwt constant tegen de baarmoedermond. Er is hier dus iets aan de gang. Kan zijn dat het nu snel zal komen maar het kan ook zijn dat het nog even blijft zitten. Nog strengere controle, maandag al terug gaan. En platte rust.

 • Babysept

  Vandaag beland in week 35 alweer. Liggingsecho gisteren gehad en volgens de metingen zat ik al op ruim 37 weken en woog de baby al rond de 3 kilo. Aangezien mijn eerste tijdens de bevalling nog maar net 3 kilo woog is dit wel even wat anders. Ik weet dat ik er niet vanuit kan gaan dat het dan misschien wat eerder komt maar zijn er vrouwen die dit bij een vorige zwangerschap wel zo hebben gehad?
  3 kilo nu al is vrij groot😱

  (Ps. Ik klets hier omdat in mijn week vrij weinig gebeurt kwa gesprekken:) )

 • 3love

  Tja ik heb er 1 van 7 pond toen 8 pond en 1 van 6 pond gekregen, geen peil op te trekken ;) alle 3 na 40 weken of ingeleid. Deze wordt geschat op 6/7 pond en komt gepland... denk dat t echt afwachten wordt voor je....

 • Babysept

  Er valt inderdaad geen peil op te trekken! Alleen ben gewoon zo benieuwd Hihi, afwachten dan maar!! Alles goed bij jouw zwangerschap?

 • 3love

  Hier alles goed, wat maagzuur zere bekken en heupen en ik waggel als een eendje.... maar als dat alles is haha! Nog ff volhouden ;)

 • anmh

  Bedoel je qua gewichtsmeting dat je op 37weken zit?
  Het kindje hoeft niet zo hard door te groeien als hij tot noch toe gedaan heeft hè :) voor mij is het de eerste, dus kan je er niet mee helpen als ervaringsdeskundige. Wat je wel kan bespreken is nog eens een echo te herhalen bij 37 weken en dan te zien hoe groot het is; zodat je eventueel ingeleid kan worden?

 • Babysept

  Aah dat is wel slim ja, ik moet het ook gewoon afwachten maar alle metingen waren gewoon groot. Sommige metingen vielen zelfs buiten het balkje zeg maar. Maargoed het is afwachten, woensdag controleafspraak bij verloskundigen dus dan zal ik wel wat horen denk ik:)
  Bij jou alles goed met de zwangerschap?

 • 3love

  34 weken vandaag, wat vliegen die weken voorbij! Nog 3 dagen werken, 3 hele lange dagen.... maar.... we houden vol! Dan genieten van een paar weken verlof, kleertjes wassen en ons voorbereiden op ons laatste wonder ;) gister bloed geprikt ben benieuwd naar mijn waardes. Volgende week op controle en naar de anesthesist.

 • anmh

  Jaaa hier ook 34 weken vandaag!
  Waar die 32e week wel weken leek te duren ging deze weer zoo snel voorbij!
  Wat lekker dat je bijna klaar bent! As vrijdag je laatste werkdag dus?
  Ik had gister heerlijk een dag vrij, nu nog 2 dagen werken en volgende week nog 3 en dan eindelijk afgestudeerd/met verlof voor nog onbepaalde tijd ;)! Kan niet wachten!
  Gaat alles goed?

 • 3love

  O heerlijk hoor als de werkweek zo snel gaat ;) deze week 1 dag en dan volgende week nog 2 dan verlof! Jij zelfs bijna afgestudeerd WoW respect hoor, zwanger en een opleiding tegelijkertijd !
  Het gaat best ok gelukkig, gebruikelijke kwaaltjes... komt goed ;) met jou alles goed?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van dinsdag, 30 oktober 2018 tot en met maandag, 5 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50