Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1061)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Wondertje2018BabyBoy
  Onze boy weer gezien vandaag 😍😍
  En we hebben een datum wauww wordt spannend hoor nu 😇
 • Brietje79

  Gister verlof begonnen en controle gehad. Madam ligt nog in een stuit. As maandag echo, CTG en bloeddruk controleren. Als ze nog steeds in stuit ligt versie poging plannen. Krijg ik ook weeënremmers ivm eventuele vroeg geboorte. Mocht de versie niet lukken dan ks plannen. Spannende week volgende week.

 • No-more-coffee

  Spannend!!!🍀 Veel succes en een heeele boel beweging toegewenst zodat de kleine een salto maakt de goede kant op 😁😁

 • Brietje79

  Jaaaa!! Even turn sessie moet ze doen!😂 Tis een drukte maker. Draait veel maar dan van links naar rechts!!

 • No-more-coffee

  Nog 2 weekjes!!! En dan heerlijk genieten van mijn verlof. Zie er enorm naar uit , soms wat spijt dat ik niet nou al met verlof ben gegaan maar goed😅 Vandaag weer een controle gehad , alles nog in orde!! Ze ligt ingedaald , hoofdje vast tussen de bekken en zit met de billen en beentjes behoorlijk te peuren in mijn ribben 😩 🙈

  Laatste loodjes tellen idd t Zwaarst, ook wat betreft het wachten; mijn geduld is al aardig op, wil haar zo graag zien!! 😍 Ieder succes met de laatste loodjes we can do this 💪🏼

 • Brietje79

  Heerlijk!!
  Nog even knallen die 2 wkn en dan heerlijk genieten van dat gepeur in je ribben 😂 succes nog ff

 • No-more-coffee

  Hahaa thanksssss jij ook succes nog even!

 • me-joyce
  Inmiddels een aantal dagen met verlof. Kan de warmte prima hebben gelukkig, nog geen opgezette lichaamsdelen ook haha.
  De babykamer is eindelijk helemaal klaar! Begonnen met de babywas en morgen een fotoshoot. Zo naderen we langzaam het einde ( ik ben heeel blij als ik me eigen lijf weer terug heb maar aangezien dit ons laatste kindje is wil ik nog even heel lang zwanger blijven
 • Babynr4indemaak

  Mooi kamertje!!!

 • me-joyce

  Dankje 😘

 • Wensvoor3e

  Leuke kamer zeg!!! En veel plezier met de shoot!

 • me-joyce

  Dankje! Shoot was erg leuk 😄

 • >Roos<

  Alles is weer goed bij de echo Baby is nu boven gemiddeld qua groei Bloeddruk ook weer extra check gehad en alles prima.. 2 leuke foto's rijker.

 • >Roos<

  34 weken Hier ook een slechte slapen door de warmte. Nu met de regen heerlijk alles tegen elkaar open gegooid .. Gister avond lag ik in bed nog serie te kijken met mijn man en het raam stond open. Toen besliste de buurvrouw ineens de houtkachel aan te doen Werd me toch ff boos , want een stank en nog meer hitte in mijn slaapkamer bah. Hopelijk wordt het echt minder want bijslapen in het weekend wordt hem niet met de kids

  Maandag nog een echo voor de zekerheid om de groei weer te bepalen.. vk twijfelt aan het ziekenhuis of zij wel goed gemeten heeft

  Baby is een ontzettende druktemaker

 • NewBaby2018

  Maak je je er zelf zorgen om of denk je dat het wel goed zit?

  Lekker dat het een echte druktemaker is, ik vind t getrappel wel heel gezellig en ga ik ook zeker missen na de bevalling 😍

 • >Roos<

  Ik maak me er geen zorgen om.. Maandag extra dubbel check voor groeiecho in ziekenhuis.. De vorige echo in ziekenhuis zei de verloskundige daar dat ik me geen zorgen moest maken.. De baby is waarschijnlijk rond de 3200 gram bij geboorte. Mijn andere dochter woog ook 3200 en heeft echt postuur van papa Lang en slank.. Ik ben klein en rond Ieder kind is anders.. Tegenwoordig moet alles maar via lijntjes en nummertjes..

  Haha nou ik ga het getrappel ook zeker missen.. Ben alleen benieuwd of de baby zo hyper blijft na geboorte Nog 6/7/8 weken..

  geniet je al van je verlof? Ik moet ook maar is beginnen met een vluchtkoffer

 • NewBaby2018

  Onze zoon was 3350 gram, zijn mooie gewichten toch?!
  Nu wordt de baby op 2200 gram geschat, dus zal met een termijn van 40 weken ook rond 3300 gram zijn. Helemaal niks mis mee

  Ik geniet zeker al van mijn verlof, al dacht ik net nog: oh maandag weer werken.. 😅 niet dus!

  Moet jij nog veel afronden voor de komst van de baby of hebben jullie alles (behalve de vluchtkoffer) al klaar?

 • >Roos<

  Alles is al gewassen en gestreken en ligt nu lekker in de kast met een geurzakje. Box staat ook al klaar net als de kinderwagen. Moet alleen bedje en kinderwagen nog opmaken. Babykamer ook al klaar maar eerste tijd slaapt de baby bij ons op de kamer. Verder komt 14 juni de thuisbevallingsspullen inclusief bed voor beneden.. Dus die tegen 37 weken ook nog is opmaken e.d. Voor de rest alles in huis behalve de voeding + extra verband.

 • NewBaby2018

  Zo! Goed bezig!

 • NewBaby2018

  Verlof! Heerlijk 😄
  Ben er ook echt aan toe, want mede door de warmte slaap ik slecht.
  Komende weken maar eens wat afronden, babykamer, vluchtkoffer, bezig met de fotoalbums van mijn zoon.. genoeg wat ik nog wil doen!
  Straks naar de verloskundige voor extra echo, groei van buikomvang was iets gestagneert, ik maak me er geen zorgen om, dus zo lekker extra gluren naar mijn baby 😍

 • mesan

  Oh lekker, geniet ervan. Ik moet nog een weekje werken, heb bij 36 weken verlof genomen. Maar ik heb een makkelijke baan, zit veel achter de computer, dus kan makkelijk wat rustiger aan doen.

 • NewBaby2018

  Dank je! Jij nog even succes!
  Ik heb met de eerste zwangerschap tot 36 weken doorgewerkt, was veel te zwaar, plus daarbij kwam dat onze zoon een week te vroeg was, dus had maar 3 weken. Dat vond ik te kort achteraf gezien 😅 en nu al helemaal met een rondrennende tweejarige 😂
  Fijn dat je wat rustiger aan kan doen op je werk, zo kom je de week wel door!

  Oh en ik zie dat jij er meer rond hebt rennen! Respect hoor!!

 • mesan

  Ik heb soms het idee dat ik het rustiger heb op mijn werk dan een dagje thuis 😀

 • NewBaby2018

  Haha ja idd, zo kan dat best voelen ja 😂

 • Kleinejjm

  Hier ook lekker aan het bijkomen tijdens mn verlof! Babykamer is klaar. Deze week de vluchttas inpakken. Heb alles al gewassen wat ik mee wil. Nu aftellen..


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van dinsdag, 21 augustus 2018 tot en met maandag, 27 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50