34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram< Week 33Week 35 >

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

< Week 33Week 35 >


Reacties (263)  Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende • S1988

  Pfff oke wie heeft nog meer last van een slecht humeur

 • Zon2

  Yup

 • Meisz

  34 weekjes buik. Officieel met verlof. Steeds nieuwsgieriger naar ons mannetje

 • Leonie88

  Wauw die groeit goed! Fijn dat je nu verlof hebt, geniet er van!

 • Meisz

  Dankjewel!

 • irenedee

  Hoi allemaal!
  Ik ben nu ook in week 34 aangekomen. Maar vannacht werd ik ineens wakker van flinke harde buik gepaard met menstruatie krampen. Die kwamen en gingen onregelmatig. Dus slapen kon ik een aantal uur lang wel vergeten.
  Ik denk aan voor-weeen en geen indalingsweeen. Alleen had ik dat bij mijn vorige zwangerschappen vanaf de tweede na 38 weken!
  Nu ook komt dat gevoel weer terug nu ik dit schrijf. De pijn begint onderin en trekt door naar boven en buik is knoerthard en erg pijnlijk nu. Moet bijna gaan wegzuchten. Donderdag a.s. Zie ik voor het eerst weer de vk maar ik kijk dit de komende dag/dagen wel ff aan! Hoop dat het snel verdwijnt!!
  Wat denken jullie? Voor-weeen of toch indalingsweeen?

 • Haakmutsje

  Hey mama's Ik schrijf niet bar veel omdat ik niet heel schrijverig ben......laatste weekjes vangen aan. dagen tellen af. ondanks dat dit ons 5e kindje is blijft het spannend uitzien. ik verlang enorm naar de komst van ons kindje. andere kant geniet ik nog enorm van dit samen zijn de beeb en ik, het gewriemel in mn buik. een reactie op aanraking, dat is straks weg. :( ook zie ik tegen de bevalling op. ik heb de eerste 2 in het ZH gekregen met ruggenprik, laatste 2 thuis toen de rest van de kindjes lagen te slapen ;) heerlijk niemand die wist dat ik bezig was, ik hoop zo dat dit kindje ook geboren word als de andere kindjes in ruste zijn, zodat ze en niet weg hoeven en zodat we samen als gezin dit kindje na de geboorte kunnen verwelkomen.....
  nog n weekje of 6
  verder voel ik me enerzijds nog wel goed maar best wel moe in mn hoofd, geen energie om wat te doen

  hoe ist verder met jullie? alles al klaar?

 • irenedee

  Hier nog niet helemaal: moet nog kruiken, extra thermometer voor de baby en 10 hydrofiele luiers gewassen en gestreken in pedaalemmerzak doen. Extra linnenkast aanschaffen, want ik heb onvoldoende kastruimte en kan kraamspullen nog nergens kwijt. Hopelijk komende 2 weken alles af.

 • moho

  Morgen de overstap naar 35 weken, gaat echt super snel nu. En eindelijk laat van nesteldrang, hihi. Kan ik eindelijk mn poetsdrang en stylingsdrang benutten

 • Merel_84

  Hier ook een nesteldrang boost Vind het nu ineens heel snel gaan allemaal...

 • Iris309

  Ik ga morgen naar wildlands en ze gaan voor mij een rolstoel huren haha gewoon omdat ik een hele dag slenteren niet red! Dus ik snap helemaal je gevoel...

 • Merel_84

  M'n moeder zei gisteren ook al: wil je een rolstoel... Nou, lekker eigenwijs en veel te trots gezegd dat dat echt niet hoeft. Het ging gelukkig ook wel goed met lopen, maar steeds dat slenteren en stilstaan

 • Iris309

  Haha ja herkenbaar! Gewoon jezelf niet laten kennen.. maar ik doe toch maar de rolstoel

 • Merel_84

  Hoe was het?? Ging het goed?

 • Merel_84

  Oef, vandaag een beetje inboeten voor een hartstikke leuke familiedag naar de Apenheul. Merk dat de laatste loodjes zwaar wegen, wat vond ik het gister druk en dat slenteren was ook niks. Maar goed, ontzettend genoten van alle kids en de prachtige dag, was de moeite waard! Thuisgekomen was de babykamer helemaal schoongemaakt door onze hulp, dus dit weekend alles op z'n plek zetten en de kleertjes in de kast

 • magev

  Wat fijn voor je dat de babykamer al helemaal schoon gemaakt is voor je. Ik ben zelf niet echt een poetswonder, al moet ik zeggen dat ik de babykamer schoonmaken niet erg vond (fijn, die hormoontjes). Hier het grootste deel van de wasjes gedaan, dus ook ik kan komend weekend alles in de kast leggen.

 • magev

  Fijn die hormoontjes. Ben nu al twee uur wakker vanaf 01.15u.
  Nu maar hopen dat mijn dochter vandaag besluit weer eens uit te slapen ipv 6u30 de dag te willen beginnen. Ik denk dat ik maar een speeladresje voor de middag voor haar ga regelen. Kan ik even een middagdutje doen.

 • Merel_84

  Ohhh weer zo'n slechte nacht gehad?! Hopelijk is het gelukt en kun je zo even bijslapen! Hang in there

 • magev

  Pfff, wat een dag. Uiteindelijk sliep ik pas weer rond 5.00u tot 7.30u. Ochtend was dramatisch, kon niets. Nu heb ik een week geleden een ijzerinfuus gehad , maar ik voelde me nog slechter dan daarvoor. Erg sneu voor mijn dochter, maar gelukkig kon die zich goed vermaken. Maar goed, meestal volgt na zo'n nacht en dag een goede nacht, dus morgen weer met frisse moed verder.

 • moho

  Hier ook weer een belabberde nacht achter de rug en middagslaapje is mislukt.... Vannacht om 23.00 uur bed van mn dochter staan verschonen (in bed geplast) toen om 2 uur: mama ik moet plasseb en daarna om half 3: mama ik moet poepen (maar ze voelde zich gewoon alleen omdat ze de slaap niet kon vatten dus een half uur bij haar gelegen en daarna weer terug in eigen bed waar ik met mn rusteloze benen een snurkende man aantrof, dus dat duurde even voordat ik de slaap weet vatte. Toen om half 5 de jongste aan het krijsen (mn man wordt er dus niet wakker van) getroost en sliep weer dacht ik. Daarna om 5 uur weer krijsen, tja dan maar een fles melk geven aan mn 16 maanden oude dreumes (ik was gebroken) en om half 6 ging de wekker van mn man weer en om half7 begon de dag voor de jjongste, dus hup uit de veren..... Tja, helemaal brak de hele dag met de kindjes doorgebracht vandaag en nu maar hopen dat manlief zsm thuiskomt aangezien meneer weer aan het overwerken is

 • magev

  Erg he, dan ben je al moe en met een slechte nacht wordt dat niet verdubbeld maar is dat keer 100 zo erg. Hopelijk is je man snel thuis en komende nacht hem het bed uit porren als er iets is.

 • Merel_84

  Sterkte vannacht, hopelijk liggen jullie al lang en breed in dromenland!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende