Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (975)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • marian1978

  34+4 aangezien het wederom een gezellige eenzame nacht is praat ik hier wel even van me af. Heb hier nog niet eerder geschreven maar wel zo nu en dan gelezen. Nu dan mijn zwangerschap, die gaat niet van een leien dakje. Ik heb al gezegd 1x en nooit weer jeetje mina. Ik t begin de gewone kwaaltjes als vermoeidheid, maagzuur e.d dus niks geen bijzonders. Wel waren er privé omstandigheden die me enorm bezig hielden en houden waardoor u niet heb kunnen genieten van de zwangerschap. Rond 22 wkn begon de ellende slaapapneu en niet zo'n beetje nee 60 ademstops per uur van een aantal sec. De ergste variant dus een apparafat meegekregen vd kliniek. Nu denkmje oh heerlijk kun je in ieder geval weer slapen, nou nee. Compleet in paniek kan ik raken van dat ding en gooi hem dan zo af. Momenteel kan ik hem niet eens gebruiken aangezien mn neus verstopt zit.
  Gemiddels zie ik elk uur vd klok en dus ook de wc. 1 a 2x per nacht zit ik meestal rond dit tijdstip beneden met een kopje thee. Ook draag ik sinds 3 weken steunkousen ivm veel vocht vasthouden in enkels en onderbenen tot knie. Sinds deze week steeds meer harde buiken en begin ik door het extreme slaapgebrek last te krijgen van paniek en angsten. Zo durf ik savonds eigenlijk niet alleen te zijn en durf ik niet alleen in mn bed te stappen. Even heel vervelend en ken ik ook niet van mezelf. Het is echt doorbikkelen. 25 jan indalingdecho en 1feb gesprek met gynaecoloog. Ik ben uitgeput en kan niet meer. Mag toch hopen dat ze met 37 a 38wkn gaan inleiden. Sorry voor mn lage verhaal...Gelukkig doet t kindje t wel goed en ook mijn bloeddruk is prachtig.

 • Bagus87

  34,5 week. Vanavond kijken of mevrouwtje een beetj gegroeid/aangekomen is.. twee weken geledenwas ze pas 1900gram.
  ALLES is inmiddels in huis en klaar.. nu alleen nog maar wachten :)

 • Mama van e

  En hoe was de echo?

 • Bagus87

  Ze was vergeten me in te plannen voor n nieuwe meting.. nu wachten tot as woensdag.. ik ben zelf 0,5kg aangekomen dus hopelijk t kleine poppetje ook iets!

 • Mama van e

  Oh , lekker nog een x kijken naar je meid dan! Denk wel dat ze is aangekomen hoor , laatste weekjes worden ze wel wat voller. Het einde is nu in zicht , hoe voel je je lichamelijk?

 • Bagus87

  Ja ik denk t ook maar de vk blaast t allemaal zo op..
  Tja wat moet ik zeggen.. ik ben blij als t voorbij is! Van alle voedsel krijg ik maagzuur, bekkeninstab is ook niet fijn icm een actieve peuter van 3.. en de buik begint nu wel in de weg te zitten.
  Hoe voel jij je? Nog even en we mogen bevallen :) heb gisteren met de vk afgesproken dat als ze met 39wk niet geboren is ze me weer zal strippen :) dat geeft een mens hoop

 • Lavie007

  Hallo week 34! Mijn verlof is eindelijk begonnen jeej! Nu de laatste dingen halen en doen en dan hoop ik over paar weekjes onze roze wolk in mijn armen te houden♡♡

 • Suusje~Casey

  En we zijn beland in week 34. Nog 2 weekjes werken en dan lekker met verlof. Dit weekend eindelijk de babykamer inrichten

 • Mama van e

  Ik vind het opeens zo spannend allemaal ! Gister maxicosi van zolder gehaald en gewassen en gedaan .. nieuwe bekleding erop 😍. Vandaag veel kleertjes gekocht, begin nu echt kriebels te krijgen.

 • Suusje~Casey

  Heeeeeel herkenbaar. Ga ik morgen doen. Vriendlief is vandaag de kamer aan het witte. Heb ook echte kriebels.

 • Sophii

  Slapen jullie ook zo slecht? Wie heeft de tip tegen restles legs?

 • biancadavy

  hallo ja ik mag gelukkig gewoon natuurlijk bevallen
  en alles is goed met hem verder GELUKKIG !!

 • Lovely4c

  Top nieuws...wat heerlijk!

 • droppie 2010

  morgen naar week 35. pff dat klinkt heel dichtbij het einde haha.

 • Lovely4c

  Wat heerlijk he! alweer een weekje opschuiven...tot zondag daar!

 • droppie 2010

  ja ik ben echt dagen kwijt zo op deze manier gaan de weken wel snel haha.

 • biancadavy

  nu ook aangekomen in week 34 maar ohw wat heb ik het zwaar gehad deze zwangerschap eerst een eug gehad geopereerd en ze hebben meteen 1 eileider weggehaald gelukkig heeft deze kleine man alles gered en doet hij het nu goed alleen zijn groei is iets minder maar word in de gaten gehouden heb 2 keer nierontsteking gehad in deze zwangerschap en nu ben ik helemaal op en kan ik niet meer heb overal last van alles ligt en zit in de weg slapen gaat niet meer pfff echt ook klaagzang :-( maar laatste lootjes zijn het zwaarst met mijn andere twee absoluut geen last gehad maar deze kleine man vraagt veel van zijn mama heb het er voor over hoor <3 ben blij dat het goed met hem gaat ondanks wat hij allemaal heeft moeten doorstaan zeer zeker !! nog meer mamas met zoveel complicaties in de zwangerschap

 • Lovely4c

  Wat heftig zeg....jij hebt zeker een zware zwangerschap! Ik heb alleen jeuk (krab mn benen open) en bekkenpijn...
  Gewoonlijke kwaaltjes.

  Gelukkig dat het goed gaat met jullie beeb, gaan ze hem eerder halen? Of mag je gewoon wachten totdat de bevalling begint?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van donderdag 1 maart 2018 tot en met woensdag 7 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen