Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (623)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Clover4

  Week 34! Al drie dagen heb ik doorgeslapen! Wat een verademing, wat een Gods geschenk, haha. En als klap op de vuurpijl ben ik vandaag door mijn vriendinnen en famillie verrast met een babyshower bij mij thuis! Had dit totaal niet verwacht. Ben zo onwijs verwend. Mijn man heeft het samen met een goede vriendin geregeld allemaal. En ik hem maar beschuldigen van liegen steeds, want ik voelde dat veel wat hij zei niet klopte. En dan zit je zelf onder de vlekken en niet lekker in je vel. Er ging van alles door mijn hoofd met mijn hormonen. Die arme man, Hahha. Maar goed dat krijg je als je al 13 jaar samen bent en elkaar door en door kent

 • Chudo

  Nog nbedankt voor je reactie in week 33!

  En wat heerlijk om te lezen dat je zo lekker slaapt al een paar dagen! Wat zul jij je dan opeens een ander mens voelen zeg!

  Hopen dat dit de laatste weken zo mag blijven😘

  Hihi je had je al van alles in het hoofd gehaald of niet, Kan het me helemaal voorstellen!! Dan met de hormonen lijkt alles zoveel erger he hihi. Dat je man zijn mond kon houden vind ik dan wel knap hoor!

  Hoe is het nu verder met je nu je niet meer werkt? Wie weet is je uitslag daarmee ook wel minder geworden nu er geen druk meer op je schouders rust ivm je ouders etc?

 • Mamavanrosie

  Ben hier al een dagje vroeger :)
  Gisteren controle gehad en de baby zit hier nog opmerkelijk hoog... ze is ook aan de kleine kant. Ik heb al eens een kz gehad en de dokter geeft aan dat ze dan beter niet inleiden ivm de druk op het litteken. Neigt dus opnieuw naar een kz :( ik wou zo graag eens een natuurlijke bevalling meemaken...
  Van zitten in elke positie en liggen krijg ik het enorm benauwd. Anders heb ik niet echt klachten :)

 • Isabelleke1

  Hier nog twijfel over inleiden of geplande ks. Inleiden kan wel maar je krijgt geen weeën opwekkers. Maar plaatsen van een ballonnetje en breken van de vliezen zou gewoon kunnen na mn vorige ks hebben ze mij verteld. Ik mag zelf aangeven wat ik wil maar vind het zo lastig.. zie vooral op tegen het herstel na de ks

 • Mamavanrosie

  Ja eh?

  Mijn vriend denkt er zo mannelijk over: ik moet gewoon wat liggen en blijf beneden intact. Maar ik vond het herstel de vorige keer bijzonder pijnlijk! Vorige keer mocht ik na 7 nachten in het ziekenhuis naar huis en vond dit toen veeeeeeel te vroeg "Zot! Alles is opengesneden en ik kan amper lopen!"

  Nu is het beleid veranderd en moet je na max 4 dagen naar huis. Ben je van Nederland? Hoe lang mag je daar in het zh blijven?

  Ben benieuwd naar je keuze! Je vorige kz was door je zwangerschapsvergiftiging zeker?

  Hier was het door plotse hoge bloeddruk en baby die bij 39w nog veel te hoog zat.

 • Isabelleke1

  Ik ben de vorige keer naar 5 dagen ontslagen...

  Na een zware hellp en keizersnede inderdaad.. vrij snel dus 😔. Nu zou het na 3 dagen zijn geloof ik (NL).

  Maar aangezien er nu al een peuter in huis rond loopt lijkt mij het herstel van de ks toch ff anders.. kan niet tillen enz.

  Heb dinsdag weer controle en moet dan eigenlijk aangeven wat ik wil maar kan gewoon geen keuze maken 😬.

 • Clover4

  Wat lastig zeg zo een keuze maken! Kan me voorstellen dat je ook graag natuurlijk zou willen bevallen. succes met het maken van je keuze meis! Het komt voor jou allemaal wel heel dichtbij!

 • lydsie

  pff eindelijk mijn laatste werkdag achter de rug!! mijn collega's hadden een verassingsafscheid voorbereid met lekker eten en cadeautjes. Echt super lief!!

 • michellejr

  Jeejj koppie beneden,
  Wel kan ze nog alle kanten uit, genoeg vruchtwater en niet ingedaald.
  En het geslacht ook nog een keer gezien + een foto want die waren ze vergeten erbij te doen in het zh met de 20weken echo

 • mamavane&m

  Ah lief! En fijn dat ze (voor) nu goed ligt! Duim, duim, duim....

 • mamavane&m

  Ik krijg trouwens meer en meer last van harde (wat pijnlijke) buiken! Ik hoef maar een beweging te maken en ja hoor. En s avonds is het ook zodra de kindjes op bed liggen, begint het!
  Meer die dit ook al zo extreem hebben? Ik weet dat het erbij hoort, en wie weet doet het in de komende weken al wat voorbereidend werk

 • Mama-Tess

  Ik heb het ook veel erger als voorgaande de weken. Als ik opsta of buk meteen hoppa harde buik en die houden lang aan. Na het douchen kan ik niet eens mijn voeten afdrogen haha. Hopelijk is het voorbereidend werk

 • mamavane&m

  Ja precies, dat heb ik dus ook! Zijn ze bij jou ook pijnlijk/vervelend? Dat was bij mij eerder niet zo, maar nu wel. Echt heel ongemakkelijk als er anderen bij zijn ook

  Ja laten we idd hopen dat dit al wat beginnend voorwerk is

 • Mama-Tess

  Ja af en toe roep ik auw haha ze zijn erg vervelend en zijn pijnlijk moet soms zelfs gaan verzitten. En de auto uitkomen is soms ook een ramp. Maar 't is nog een paar weekjes he.

 • mamavane&m

  Ja hier ook de auto komen drama!

  Nog even iets anders. Heb net nog even een sprintje getrokken omdat ik de trein bijna miste....toch knap van mezelf

  Tot in week 35!!

 • Mama-Tess

  Wauw een sprintje ik doe het je niet na haha. Tot in week 35!!

 • mamavane&m

  Hihi, was noodgedwongen

 • michellejr

  Ja hier ook, omdraaien in bed bijvoorbeeld ook. Erg vaak na inspanning maar ook af en toe in rust een harde buik.

  Bij Jaimy had ik ze pas vanaf dik 39 weken 😃

 • mamavane&m

  Ja het zal er dan echt wel bij de termijn horen, en geen 1e zwangerschap helpt ook mee! Ik heb het het ergst vanaf begin van de avond, dan start het en het stopt gewoon niet meer, er lijkt dan echt een soort van regelmaat in te zitten.

  Spannend hoe de komende weken er wat dat betreft uit gaan zien!

 • michellejr

  Net bij de vk weg.
  Vrijdag weer terug voor een liggingsecho...Ze zegt voor 80 of 90 procent zeker te weten dat ze met het koppie naar beneden ligt maar twijfel twijfel..
  M.i draait ze nu alle kanten uit en de vk zei ook ze heeft veel ruimte om te bewegen en is nog lang niet ingedaald. Nu maar afwachten tot vrijdag 👍🙄

 • mamavane&m

  Oh spannend hoor! Hopelijk blijft ze nu zo liggen

  Succes morgen!

 • Mama-Tess

  Afwachten en spannend dus... ik krijg woensdag ligging en groeiecho extra moment om te kijken naar de kleine he

 • mamavane&m

  Idd een extra momentje om even te spieken

  Hopelijk ligt die van jou ook gewoon braaf met koppie naar beneden!

 • babytondo

  Okee help ik hb een dilemma..
  Probeer t kort uit te leggen 😋
  Bij de eerste keizersnee gehad daarna gezeur gehad ermee wond opengegaan e.d.
  Nu ivm eerdere keizersnee overgedragen aan gyneacoloog en moet over 1.5 week zeggen of ik weer keizersnee wil of t wil proberen zelf.
  Mijn dilemma..
  Ik zou t wel zelf willen proberen maar wil ik echt die pijn van de weeen en ik heb de laatste tijd veel prikken en verdovingen gehad dus ik ben als de dood om ingeknipt/gehecht te worden. Bevallen zelf niet bang voor maar hechten ik kan nu al janken ervoor 😑... en altijd last gehad van mijn litteken en er is kans op dat die bij de bevalling erg pijn gaat doen of gaat scheuren vanbinnen. maar stel alles gaat soepel mag ik wel lekker gelijk naar huis.
  En keizersnee pff die ruggenprik nu 2 keer gehad en geen grap 😫 en veel langer herstel.. maar word gepland met 39 weken dus kan ik rustig mijn zoontje wegbrengen en naar het ziekenhuis gaan opt gemakje.
  Mijn vriend zegt voorkeur voor gewoon bevallen maar hij staat zowiezo achter mijn keuze.
  Aaaah ik weet t niet ga ik t proberen met risico dat t helemaal fout gaat en ik alsnog keizersnee moet? Of geplande keizersnee..

 • Nathalie3105

  Pfff lastig beide is geen pretje 😉

  Ben zelf ingeknipt bij de eerste en die wond is ook open gegaan nu 3 1/2 jaar later nog last van, hechten heb ik helaas gevoeld en de knip ook 😞.

  Maar inknippen doen ze niet snel dus kan natuurlijk zo zijn dat het niet voor jou geld.

  Zou zelf geen keuze kunnen maken helaas.

 • babytondo

  Ja ik ben dus als.de dood voor die knip en nog erger het hechten of verdoving. Daarvoor zou ik dus een keizersnee doen. Deed het veel pijn? Hb een keer een verdoving gehad daar beneden en echt nooit meer wat een hel. Ik kan gewoon geen keuze maken haha

 • mamavane&m

  Moeilijk dilemma! Het is natuurlijk allemaal geen pretje. Ik heb zelf echt totaal geen ervaring, mijn bevallingen zijn tot nu toe zonder medische ingrepen verlopen. Ook nooit gehecht en zo....ik snap het wel als je voor een geplande keizersnee zou gaan. Dan weet je waar je van tevoren aan toe bent ook.

  Praat er nog even over met je man en vk misschien? Succes iig met je keuze

 • babytondo

  Dankjewel en wat fijn dat het altijd goed is gegaan bij jou!

  Thankss voor je reactie 😁

 • Mama-Tess

  Allebei geen pretje idd. Ik ben bij mijn eerste ingeknipt (auw die voelde ik en hechten deed ook zeer kon schijnbaar niet alles verdoven) nooit last gehad van hechtingen hoor maar een keizersnede lijkt me niks. Ik zou gaan voor de natuurlijke bevalling lekker optijd naar huis en genieten van je kindje. Maar lastige keuze. Succes met kiezen

 • 4e_keer

  Ik heb bij de eerste na 2 uur persen een keizersnee gehad, ze bleek een sterrenkijkertje. Bij de 2e toch gekozen voor een gewone bevalling. Flinke knip gehad helaas maar het was goed te doen. Ik had wat pijnstilling via een infuus. Het herstel bij de 2e ging zo veel sneller als bij de eerste dat ik nu bij een derde (vandaag een zwak positieve test) weer voor een gewone bevalling zou gaan. Succes met je beslissing!

 • Mama-Tess

  Mijn eerste was ook een sterrekijker, daarom moest ik een knip en dus gehecht worden. Ben blij dat hij via de natuurlijke weg is geboren want eerst zoals jij beschrijft persen en later toch keizersnede lijkt me echt niet leuk. Alle pijn voor niets....


  Hopelijk gaat het deze keer makkelijker. Ga weer voor een natuurlijke bevalling zonder pijn medicatie.

 • babytondo

  Goed om te horen ja ik denk dat we tog voor natuurlijk gaan en dan kunnen we alsnog een keizersnee doen als het niet lukt. Thanks voor je reactie xx

 • Nathalie3105

  Goedenavond,

  Is jullie buik ook zo ontzettend groot?
  Sinds week 28 is er zwangerschapssuiker geconstateerd en spuit sinds een paar weken ook insuline. Maar mijn buik was daarvoor al erg groot.
  Wordt nu ook ingeleid met 38 weken. Iemand hier ook ervaring mee?

 • Mama-Tess

  Wat vervelend voor je die zwangerschapssuiker. Vind mijn buik wel groot maar niet overdreven. Geen ervaring met inleiden wel fijn dat je over 4 weken je kindje al bij je hebt...

 • Nathalie3105

  Hoi,


  Bij mijn zoontje ben ik ook ingeleid dus weet wel een beetje gelukkig wat ik kan verwachten. Ben alleen mega benieuwd hoe groot ze is, heb wel groei echo's gehad maar is en blijft een schatting. Bij mijn zoontje zaten ze er ook 600 gram naast.

  Ja gaat nu heel snel nog maar 3,5 week 😍

 • Nathalie3105

  Hoi,


  Bij mijn zoontje ben ik ook ingeleid dus weet wel een beetje gelukkig wat ik kan verwachten. Ben alleen mega benieuwd hoe groot ze is, heb wel groei echo's gehad maar is en blijft een schatting. Bij mijn zoontje zaten ze er ook 600 gram naast.

  Ja gaat nu heel snel nog maar 3,5 week 😍

 • Nathalie3105

  Hoi,


  Bij mijn zoontje ben ik ook ingeleid dus weet wel een beetje gelukkig wat ik kan verwachten. Ben alleen mega benieuwd hoe groot ze is, heb wel groei echo's gehad maar is en blijft een schatting. Bij mijn zoontje zaten ze er ook 600 gram naast.

  Ja gaat nu heel snel nog maar 3,5 week 😍

 • mamavane&m

  Hoi!

  Ik heb ook geen ervaring met inleiden....met welke termijn werd je bij je eerste ingeleid? Ook om dezelfde reden?

  Buik is erg klein...maar dat had ik met beide andere zwangerschappen ook. Het is overigens niet zo dat ik hierdoor minder klachten heb

 • Nathalie3105

  Werd toen pas met 39,2 weken ingeleid omdat ze veel

  Te laat erachter kwamen dat ik toen ook suiker had.

  Hij werd toen me groei echo op 4300 gram geschat maar was uiteindelijk 3700 gram.

  Dus ben erg benieuwd hoe groot ze is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van maandag 27 maart 2017 tot en met zondag 2 april 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50