Volg ons overal!
Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je 35e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (502)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Andr-e-a

  Vandaag controle gehad.. denk erin en eruit.. nou 4 uur later kwam ik eruit🤔 bloeddruk te hoog dus bloedprikken en urine in moeten leveren en aan de ctg. Kleintje doet het goed alleen in me urine teveel eiwitten. Nu dit weekend me urine opvangen en dan dinsdag krijg ik de uitslag en donderdag een extra controle.. hopelijk gaat die weer zakken en blijft het kleintje nog even zitten. Dus toch nog maar weer meer rust houden dan ik al deed.

 • Dimmetje78

  Goed dat ze je extra in de gaten houden, hopelijk gaat alles goed en blijft je kleintje nog een maandje zitten!

  Mijn zus heeft dit ook gehad maar bij latere controle bleek alles weer in orde, ze beviel uiteindelijk met 42 weken pas!

 • Andr-e-a

  Ik had al een tijdje medicijnen voor me bloeddruk maar die ik had waren niet meer leverbaar dus heb nu een praktisch soortgelijke gekregen maar er zit denk ik toch verschil in. We denken dat ik daar op reageer maar dan mogen die eiwitten natuurlijk niet. Had vanmorgen ook best een hoge suikerwaarde voor mijn doen. Misschien een voorteken maar we wachten het af. Vandaag ook weer een echo gehad, die stond al gepland en kleintje groeit lekker in zijn tempo door en werd op 2600 gram geschat. Die doet het goed denk ik dan maar! Hoop ook dat volgende week alles weer normaal is maar dat zal blijken.

 • Andr-e-a

  Dames, herkennen jullie het verlies van veel dunne natte slijm😖
  Misschien beetje een aparte vraag maar soms denk ik van dit is wel heel extreem.

 • Dimmetje78

  Jahoor heel normaal! Zolang het helder of wit is en niet vies ruikt is het in orde.

  Maar wel vervelend 😖

 • Andr-e-a

  Dat is fijn, ben maar inlegkruisjes gaan gebruiken maar kan er zo slecht tegen dus zo lang mogelijk uitgesteld maar het is nu niet meer te hanteren zonder hihi.

 • Proud Mommy And Daddy

  Ja bah ik voel me er erg genant door ik wilde het eigenlijk ook al een keer hiet vragen maar durfde niet goed! en elke keer schrik ik ervan het voelt alsof ik heel veel verlies terwijl het best mee valt uiteindelijk.. ik dacht eerst nee he toch geen vruchtwater ofzo.. maar gelukkig te lezen dat jullie er ook last van hebben!

 • Dimmetje78

  Gisteren belde de vrouwenarts nav het bloedonderzoek vd laatste controle, of we een recept voor ijzertabletten wilden ophalen want ijzer bleek te laag.
  Misschien verklaart dat dat ik zo moe ben en misselijk steeds.
  Net met wakker worden voelde ik de hik bovenin m'n buik, hebben jullie dat ook wel? Of is hij nou gedraaid?

 • Proud Mommy And Daddy

  Ik voel de hik meestal links onderin net boven m'n dingetje haha.. Heeft hij bij jou ook zo vaak de hik??

 • Dimmetje78

  Ja iedere dag! Vind het wel schattig haha

 • Andr-e-a

  Gisteravond ook hier de hik, en ook linksonder in.. ik denk ga je nog lang door hihi

 • Proud Mommy And Daddy

  Bij deze de foto van het wiegje voor onze kleine prins!

 • Dimmetje78

  Wauw mooi hoor echt tot in de details verzorgd!

 • Proud Mommy And Daddy

  Dank je wel ♡ familie wieg ik heb er zelf ook in gelegen vroeger en me tantes enzo wel grappig! Kan niet wachten tot hij erin ligt ♡

 • Amy00

  Erg mooi gedaan!

 • Proud Mommy And Daddy

  Bedankt ♡

 • Tuuter81

  Wat een mooi, lief kamertje!

 • Proud Mommy And Daddy

  Dank je wel ♡♡

 • Proud Mommy And Daddy

  Goedenmorgen # week 34 wat begin je toch goed.. daar zit ik dan klaarwakker met warme melk op de bank om 02.45 sinds vrijdag al enorm last van maagzuur gisteren iets later gegeten dan normaal ivm dat we de wieg aan het klaarmaken waren en dat mag ik nu bezuren met een flinke maagzuur kan er niet van slapen en ook nog een enorme zere rug weet niet hoe ik moet liggen.. maargoed de wieg is af en baby klaar plaats later vandaag een foto ;-) Alles is ready voor onze kleine smurf! Vandaag ook de eerste dag van m'n verlof wat heerlijk maar toch ook weer raar.. Deze ochtend veel plannen op het menu te beginnen met schuren van de deurkozijnen en deuren in het halletje boven we zullen zien hoever we komen want voel me voor nu bekaf.. meerdere last van maagzuur hier en wat doen jullie er tegen?

 • Dimmetje78

  Vervelend he, ik gebruik gewoon rennies, heb ik alle zwangerschappen gedaan. Wat melk drinken helpt vaak maar niet altijd.

  En vermijd zoveel mogelijk vet en gekruid eten en waar ik achter ben gekomen SMAAKVERSTERKERS vooral die e621 en e627.

  Alle zwangerschappen was ik zo naar vh zuur en deze keer zoveel minder, en ben echt op het eten gaan letten ☺️

  Knap dat je nog aan het klussen gaat zeg! Mijn man is hier ook druk maar gaat wel langzaam haha we hebben op wat afwerking na eindelijk onze slaapkamer af en deze week de babykamer en kamertje van onze jongste is hij nu aan het schilderen. Maar door alle klusserij staan alle spulletjes al sinds kerst in de huiskamer en dat zit me zo dwars vooral nu met die nesteldrang pffff wil het zo graag netjes maken. Mja m'n man heeft eigen schildersbedrijf dus die doet het het liefste zelf 😆

 • Proud Mommy And Daddy

  Nou het is na gisteren inmiddels weer een beetje afgezakt pff maar wat was ik beroerd bij de andere 3 had ik er niet zo erge last van.. de melk en blanke vla hebben iig een stukje geholpen!


  Eten met kruiden merk ik idd ook pff dan speelt het op.. dus ik ga daar nu wel op Letten.


  Hier gisteren geschuurd alles vandaag probeer ik alles te gronden en dan morgen hopelijk aan het schilderen beginnen.. ik wil er niet te lang mee bezig zijn haha! Wat fijn dat jullie slaapkamer klaar is lekker he als alles weer knap en netjes is! Wel lekker dat je man schilder is ;-) verzekerd van goed schilderwerk ♡ En hopelijk kan je de spullen snel uit je woonkamer verplaatsen naar waar ze horen ;-)

 • Andr-e-a

  Ik ben vannacht ook uit bed gegaan om melk te pakken. Mede vanwege de maagzuur maar ook om te kijken of dit effect heeft op mijn suiker waarden. Na 2 rennie's was ik het ook zat en moet zeggen nog geen maagzuur! En wat fijn dat het wiegje staat!

  Mijn motto is als het vandaag niet gebeurd dan komt het morgen wel maar snap best dat je lekker aan de gang wil ondanks de moeheid. *klop af dat wij praktisch klaar zijn. Maar ik snap je wel hoor, vooral nu wil je dingen klaar en gedaan hebben, heel herkenbaar. Nog heel even volhouden en dan als het klaar is dan geniet je er des te meer van.

  @dimmetje, knap dat je het volhoud al die spullen in je woonkamer.. denk dat ik toch wel gierend gek zou worden maar nog even en dan kan het op een plekje komen.

 • Proud Mommy And Daddy

  Vervelend he die maagzuur.. fijn dat de rennies hielpen! Hier melk en blanke vla het is nu ook redelijk weg maar gisteren was echt verschrikkelijk ik werd kotsmisselijk er door!


  Ja ik werk deze week gewoon lekker even door aan het schilderen dan kan ik volgende week waarschijnlijk mooi rustig aan doen.. maar dan zal ik wel weer andere dingen zoeken haha ik ben niet zo'n stil zitter en smiddags pak ik gewoon lekker m'n rust hoor dan zijn de Kids naar school en ga ik mooi anderhalf uur takken!


  Fijn dat bij jullie alles zo goed als klaar is! Toch een fijn gevoel he.. kan je nog even lekker genieten van de laatste weekjes!

 • mini-us

  Dat benauwde heb ik trouwens ook! En heel soms word ik snachts wakker dat ik echt serieus bijna stik heel eng dan moet ik echt rechtop gaan zitten en al hoestend naar adem happen.. heb dit nu een keer of 3-4 gehad.. niet zo fijn..

  Voor degenen die het leuk vinden heb een foto op profiel gezet :)

 • Trotsemama14

  Doodeng!! Heb ik nu 2x gehad door een bijholteonsteking. Met dit soort kwaaltjes erbij hopen we nog een beetje harder dat we niet na de 40.weken door hoeven lopen

 • mini-us

  Oh bah jij ook dus.. nou idd is doodeng en hopelijk hebben we het niet meer.. ik ben alleen helemaal niet verkouden oid.. komt gewoon zomaar midden in mijn slaap uit het niks en dan word ik echt naar adem happend wakker.. brrr vreselijk

 • Happy-love1

  Zie jullie in week 35

 • belleke32

  Wij verhuizen naar week 35.
  moet eerlijk zijn...heb er genoeg van. heb een hele slechte nacht gehad met buikpijn..harde buiken.
  en heb het zooo op mijn adem.zeker as ik ga liggen.is best eng 😬
  maandag weer controle.benieuwd of meneer nog in stuit ligt

 • mini-us

  Hopelijk is hij gedraaid!!ik kom morgen ook naar 35!

 • Anna-76

  Ik volg dinsdag. Hier ook benauwd/ kortademig... Nog ff doorzetten.


  Ik had vannacht last van mijn heup. Pijn vanuit heup/lies uitstralend naar bovenbeen. Zat iets in de knel denk ik...

 • Happy-love1

  Hier hetzelfde anna... ik draaide mij iets verder op mn rechterzij.. ( links kan ik totaal niet fijn meer op liggen..al weken niet) en ineens een pijnscheut in liezen naar bovenbeen.. ben met moeite ( zoals de laatste weken altijd haha) uit bed gegaan...zat iets behoorlijk in de knel na een paar pogingen er wat op te lopen voelde het weer beter aan... pfff heb echt het gevoel dat bink geen ruimte meer heeft.. ook als ik hem boven voel bewegen voel ik het beneden ook...en behoorlijk pijnlijk..ik draai me echt de laatste tijd om " met een aanloop" zeg maar...makkelijk draaien zit er al weken niet meer in..en nog steeds spierpijn/beurs gevoel beneden alsof ik elke nacht een elfstedentocht doe per paard nog ff volhouden inderdaad.. voor jou max nog drie weekjes plus minus..wauw

 • Happy-love1

  Ik ga mee! Vandaag 35w woehoe! Dat benauwde heb ik gelukkig een stuk minder nu..( het is er nog wel maar vergeleken met 4 weken terug een stuk minder) maar dat komt omdat bink ingedaald ligt maar zelfs nu hij is ingedaald is er geen ruimte meer voor hem..althans zo voelt het

 • Trotsemama14

  Zou fijn zijn als ie gedraaid is ja!! Ik duim voor je!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zaterdag 25 februari 2017 tot en met vrijdag 3 maart 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50