33 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je 34e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Geen zin meer om te beslissen wat je gaat eten? We snappen het (en het mag ;)). Laat je verrassen door HelloFresh
Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (663)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mamavsam

  Laatste loodjes.... Van de verbouwingen in huis is het meeste af. Kamer dochter check, babykamer check en nu word de keuken rigoureus aangepakt. Nog een paar dagen bij me moeder in huis verblijven met de kids zodat me man kan verbouwen

 • Krinne

  En weer lig ik al een paar uur wakker terwijl ik ontzettend moe ben en de dag nauwelijks doorkom vanwege vermoeidheid. Iemand tips?

 • AnoA

  Helaas geen tips. Had dit bij mijn tweede ook. De laaste 4 maand van de zwangerschap. Ik heb me er toen maar bij neergelegd...niet dat dat hielp ofzo...

 • Krinne

  Haha, nee inderdaad, dat helpt ook niet echt. Het is ook mijn tweede zwangerschap en met een peutertje dat al rondrent begint mijn dag helaas wel gewoon om half zeven. Gelukkig slaapt hij smiddags nog even, waardoor ik dan ook even kan gaan liggen op de dagen dat ik thuis ben.

 • AnoA

  I know...even volhouden. Wanneer begint je verlof?

 • Krinne

  Ik moet alleen deze week nog werken en omdat het donderdag Koningsdag is, hoef ik alleen morgen en dinsdag nog te werken, heerlijk! Heb jij al bijna verlof?

 • AnoA

  Heerlijk zeg! Ik moer nog één dag, aanstaande vrijdag. Leef wel al een beetje aslof ik al verlof heb

 • hienbabytie

  Vanmorgen weer controle gehad, alles goed. Alleen ben ik in 2 weken tijd 3 (!) kilo aangekomen. Nu hou ik ook sinds 2 weken flink vocht vast in kuiten en enkels (broeken en laarsjes passen alleen nog 's ochtends) en zijn mn beha's ook opeens te klein... Dus daar zit ook wat gewicht in, het is niet alleen maar 'vet', maar toch schrok ik wel!
  Ik ben nu totaal 11 kilo aangekomen. Dat is evenveel als mijn vorige 2 zwangerschappen op het einde...
  Ik woog trouwens 66, nu dus 77, bij een lengte van 1.75m. En ik heb echt een buik alsof ik een voetbal heb ingeslikt haha. Van de achterkant zie je helemaal niets.
  Hoeveel zijn jullie aangekomen?

 • mamavanJess

  Ik ben nu ongeveer 12 kilo aangekomen. (33+5). Bij mijn zoontje was het uiteindelijk 17kilo met 41.3..... Zal vast wel weer in de buurt komen haha.

 • Krinne

  Mijn buik is de afgelopen weken ook enorm gegroeid. Volgens mij is alleen mijn buik echt dikker geworden, voor de rest zie/merk ik het niet. Ik begin ook wat vocht vast te houden, dat merk ik aan een tintelend gevoel in mijn handen 's morgens. Verder valt het tot nu toe heel erg mee met vocht. Vorige zwangerschap had ik daar veel meer last van. Mijn gewicht valt ook behoorlijk mee. In het begin ben ik best wat afgevallen, nu ben ik (vergeleken met startgewicht) zo'n 6 kilo aangekomen. Het aftellen is echt
  begonnen

 • 5de kindje

  33 weken vandaag amai echt raar om te denken dat nog 7weken is en we een trug een baby hebben

 • AnoA

  Vanacht een echte nachtmerrie. Droomde dat de baby na de geboorte zo ziek was dat ze dood ging. De droom leek zo echt! De baby in mijn droom was alleen wel mijn jongste (nu), maar die stelde denk ik de baby voor. Echt naar... Hebben meer van jullie dit soort dromen?

 • Mamavanjess

  Brrr ja hier ook de raarste dromen. Vorige week droomde ik dat mijn vader vergiftigd was en is overleden. Echt he ????!!! Werd wakker en dacht gelijk wtf?

 • AnoA

  Ow wow...Ook.heftig zeg! Wordt je ook zo naar wakker van. We moeten nog even volhouden...

 • Krinne

  Wat een afschuwelijke droom! Kan me voorstellen dat je daar echt akelig van bent als je daaruit wakker wordt. Gelukkig heb ik daar helemaal geen last van. Helaas slaap ik wel erg slecht... lig nu ook al weer meer dan een uur wakker.

 • AnoA

  Ow, dat wakker zijn is ook echt naar. Dat had ik bij mijn tweede ook. Nu ben ik zo moe da't ik heerlijk slaap.

 • 1eBibi

  Ugh raak zo gefrustreerd van mezelf
  Ik wil zo graag poetsen en boenen en alles netjes schoonmaken gwn perfect zoals k het in mn hoofd zie maar mn lichaam staat t gwn niet toe
  Word er echt verdrietig van

 • Lili7

  Hei meid! Ik begrijp je volkomen! Ik wil ook het huis en de tuin in orde hebben tegen de bevalling, maar het is zo moeilijk met die dikke buik! :) Ik probeer dagelijks iets te doen nu, zo hou ik het hier thuis vrij onder controle... Nuja, als C even gespeeld heeft lijkt er wel een wereldoorlog voorbijgekomen, maar goed, manlief raapt die spullen op :)
  Mijn strijk zit daarentegen wel compleet achter :) Ik heb nieuwe kraamspullen gekocht voor de kleine, dan moet ik me daar niet echt veel zorgen om maken... Geloof me, je doet het goed hoor! De ene dag is de andere niet... Dus, niet verdrietig zijn! x

 • 1eBibi

  Aawh fijn zo een reactie bedankt.
  Jaa het valt ook echt niet mee achja nog heel even het einde is alweer in zicht

 • Lusenda

  Moet je niet doen hoor schat, de meeste zwangere vrouwen hebben dit. Ik heb ook soms dagen dat ik gewoon echt niet kan ik forceer mezelf dan ook echt niet. Eergister heb ik alles brandschoon gepoetst, heel me huis was super schoon. Me kinderen denken daar anders over als.je het nu ziet pff alsof ik nooit wat gedaan heb word er ook gek van. Zeker nu ze zoveel dagen thuis zijn pff ik zit er echt tegenop in de avond maak ik schoon overdag is het weer een bende

 • 5de kindje

  Heyy, blij te horen dat je suiker toch goed is
  Ja bij mij is het ook zo ik kuis alkes netjes en san komen de kids uit de tuin met hun vuile handen en voeten aan alle deuren zitten en weer vlekken ik kan me ook gek maken van dat... maar ze beginnen dan dinsdag nog te verven bij ons thuis echt van boven tot beneden ik moet 3weken mijn huis uit (overdag) goed dat kindjes dan op school zijn.. het geeft me wel stress hoor maar zal blij zijn als het achter de rug zal zijn en ik eindelijk alles kan poetsen en klaarmaken voor de baby..

 • Lusenda

  Ja ben ook blij hoor weet alleen niet of me ziekenhuis er ook blij mee is moet tot dinsdag wachten. Het huishoudelijk probleem hebben we allemaal. Ik ben gewoon in slaap gevallen op de bank en denk pff morgen weer een dag om te proberen hahhaa

 • 1eBibi

  Oh wat erg ik wilde reageren op jouw bericht maar ik stuurde perongeluk naar mn hele lijst wahahaha

 • 1eBibi

  Hoe doe je dat hoor dat schoonmaken.
  Ik ben al buiten adem als k klaar ben met het bed verschonen en kleren vouwen
  Kwil mn eigen commode kast nu ordenen mn lichaam houdt me tegen maar steeds als k er naar kijk word k gek

 • Lusenda

  Ik doe het met pijn en al hoor, ik dwing mezelf dan om op te staan omdat ik niet plotseling moet bevallen en me huis is onderste boven als ik thuis kom van me bevalling. Is niet makkelijk hoor ik heb een 5 kamerwoning en echt geen kleine woning dus ben echt uitgeput nadat alles schoon is en lig daarna plat met pijn. Heb net opgeruimd als je het na een half uur nu weer ziet pff word er gek van

 • Mama-van-Maud

  Heel herkenbaar... ik ga steeds met goede moed naar zn kamertje om te beginnen de commode te ordenen.. dan trek ik een laatje open (zie ik zelfs nog oude spulletjes van mn dochter liggen die al 3 is (ooo dat klinkt echt erg haha) en ga ik weer zitten op de schommelstoel en staar naar zn bedje.. en begin te fantaseren over hoe zal zijn en er uit ziet en alles :). Mn vluchttas lijstje wat ik mee moet heb ik gemaakt, maar het inpakken.. kan me er niet toe zetten erg he. Om maar te spreken over de rest van het huis. Laat alles slingeren en kan de puf niet vinden het op te ruimen. Terwijl ik weet dat als ik het doe ik me meteen een stuk energieker voel.. maar ja.. dat beginnetje he pff. Gelukkig nog 1 weekje werken volgende week en dan heerlijk vrij! Hoop dat ik dan als ik niets meer hoef eindelijk de laatste dingen ga regelen :)

 • Lusenda

  Hoi dames morgen verhuis ik naar week 34, vandaag groei echo gehad die niet zo goed bleek te zijn. Buikje van me meisje was te groot gaf 38 weken aan ipv 33 weken. Ze denken dat ik zwangerschapssuiker heb, morgen doe ik de glucose test. Ik hoop echt dat het niet zo is hoor maar als ik gelezen heb naar de symptomen die erbij horen ben ik bang dat het wel zo is. Veel dorst en veel plassen zijn 2 van de symptomen die ik heb. Als het zo blijkt te zijn dat ik suiker heb word ik met 38 weken ingeleid. Het was best teleurstellende nieuws die ik zeker nu niet erbij kan hebben. Ik hoop echt dat het vals Alarm is hoor, ik laat jullie wel weten wanneer ik me uitslag heb gekregen.

 • 1eBibi

  Dag meid,pff wat is dat naar om te horen zeg kan me voorstellen dat je je heel erge zorgen maakt
  Ik hoop dat t loos alarm is want vaak kloppen die metingen niet etc,het komt allemaal goed hou je sterk je kleintje heeft je nodig net zoals jij haar nodig hebt. Ik hoop op snel goed nieuws

 • Lusenda

  Ja ik geloof ook niet in die metingen hoor maar is de manier hoe ze meteen overdreven doen pff. Ik ben hier met nog 2 andere zwangere in het ziekenhuis die zeggen ook hetzelfde. Ook hun kindjes vinden ze te groot pff. Ik heb net het smerig drankje op en nu mag ik 2 uur wachten tot me volgende prik hoop echt dat het laag is hoor.

 • 1eBibi

  En hoe is het gegaan weet je al meer?
  Ik hoop op goed nieuws

 • Lusenda

  Dankje, ik maakte me ook al zorgen omdat ik dan een dieet moest gaan volgen maar weet niet als die gynaecoloog toch moeilijk gaat doen om die 7.0 het enige voordeel was dat ik met 38 weken ingeleid zou worden

 • Lusenda

  Ja ging goed bah was echt misselijk gaf bijna ober een paar keer. Me waarde was 7.0 van de gynaecoloog krijg ik pas dinsdag uitslag, maar kon niet wachten tot dinsdag dus belde de verloskundige en ze zegt dat het goede waardes zijn dus ben een beeeeetje gerustgesteld

 • Wendy2ewonder

  o kijk meis dat is fijn!!!! wauw ... heb aan je gedacht !!!

 • 1eBibi

  Ooh gelukkigg jaa dan gaan we hopelijk uit vn t goede
  Maakte me al zorgen vond het zo naar voor je

 • 1eBibi

  Begonnen met de kleertjes strijken pff wat zwaar mn voeten kunnen t echt niet hendelen zolang staan heb alle pyjamaatjes gestreken en broekjes nu nog de rompertjes het beddengoed gaat manlief doen

 • Lusenda

  Waarom neem je niet een stoel om te zitten, ik stond niet hoor ik ben gewoon aan de eettafel gaan zitten hoor.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zaterdag 8 juli 2017 tot en met vrijdag 14 juli 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50