Volg ons overal!
Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je 34e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Geen zin meer om te beslissen wat je gaat eten? We snappen het (en het mag ;)). Laat je verrassen door HelloFresh

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (677)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Tweedebabytje~

  Week 33! Vandaag een dagje met veel harde buiken en soort menstruatie pijn onder in me buik.. dochter heeft buikgriep, zoontje is ook niet helemaal lekker dus hoop niet dat ik ook aangestoken word.

  Hoe voelen jullie je? Ik raak er op steeds meer momenten klaar mee maar wanneer ons meisje zich weer flink laat zien kan ik alleen maar genieten ❤

 • _MJ_

  Hoi! Nu ook in week 33! Geen klachten, alle kleertjes liggen klaar en bijna de gehele uitzetlijst is afgevinkt. Gisteren wel geschrokken toen ik in de spiegel keek: 1 streepje op mn onderbuik links van zo'n 4cm en aan de rechterkant ook beginnende striae als ik mn huid samenplooi.. oh no! Ik had zo gehoopt dat het me bespaard zou blijven! Heb meteen A-C-E creme en Biodermal Littekencreme gekocht om zoveel mogelijk de schade te beperken. Verder meteen mn buikband gaan dragen. Iemand verder een briljante tip? (Naast; het hoort erbij / accepteren). Ik las nog over veel water drinken en bindweefselmassage, wellicht dat dit helpt?

 • Sara1212

  Hier ook groeiecho gehad. Wordt geschat op 2700 gram. 1e was ook met 8 pond geboren. Wordt waarschijnlijk ingeleid 2 weken eerder. Alleen moet ik weer een suikertest doen. Daar zit ik echt tegenop. Heb wel is gehoord dat dat helemaal niet goed is voor de baby. Zoveel suiker in 1 keer. Klopt dat?

 • Zonnekoningin

  Zwangerschapsdiabetes is slecht voor jou en je kind. Liever een onderzoek en evt. behandeling of weten dat je het niet hebt, toch?

 • spruitnummer3

  Ik heb hem deze keer met 20 en 28 weken moeten doen. Deze keer waren beide testen prima. Denk dat het voor de baby niet zoveel kwaad kan. Het drankje vind ik wel vies. Het is niet elke dag / week dat je zo drankje inneemt.
  Heb jij de test deze zwangerschap ook al eerder gedaan?

  Vorige zwangerschap alleen met 28 weken. En toen waren de waardes licht verhoogd bij het drankje. Met thuis prikken zat ik altijd mooi laag. Kreeg wel zere vingertoppen van 7x daags prikken.

 • spruitnummer3

  Vandaag de laatste groei echo gehad bij 33+5. De kleine meid wordt nu op 2217 gram geschat. Net iets boven gemiddeld.
  Bij de verloskundige waren er 2 groei echo's niet helemaal goed, daarom doorverwijzing naar zkh. In het ziekenhuis waren allebei de groei echo's wel goed, ook met 2 weken ertussen. Zelfde echoscopistes als die ook bij de verloskundige zitten, maar blijkbaar een ander echoprogramma. Hoef nu niet meer terug naar de gyneacoloog en mag gewoon bij verloskundige blijven. Stress om niks gehad.
  Nu wel nog een liggingsecho plannen voor de termijn bij 36 weken.

 • xwantje

  Vandaag bij de gynaecoloog geweest en alles was weer helemaal in orde met ons kleintje.
  Momenteel wordt het geschat op 2,550kg en zoals de gynaecoloog zelf zei: "dat zal wat worden!"
  Dus het is een flinke volgens hem! :)

 • Sal03

  Fijn dat het er goed uit zag!!

 • Sal03

  Gisteren naar het zkh geweest. Suiker is mooi onder controle, ukkie groeit flink.. gaat al ri 3kg.. wordt een flinke dame.. over 5 weken wordt ik ingeleid. Kan nu dus echt gaan aftellen!
  Verlif is begonnen, lekker thuis nog de laatste dingen doen en dan mag ze komen!! ❤

 • Ikgewoonik

  Mooi om te horen. Ik kan ook niet wachten om mn meisje te mogen zien. Maar zodra ik aan de bevalling denk. Denk ik toch oeioeioei je moet er toch echt aan gaan geloven binnenkort haha. Gek he. Hier is de kleine 2100 gram geschat. Alle andere 4 baby's zaten ook rond 2800 gram a 3 kilo. Dus dit zal ook wel kloppen. Hier nog de gordijnen gewassen. En toch alles een beetje op orde proberen te houden. Want ik merk wel dat t toch elke week een tikkie zwaarder wordt. Veel succes en geniet van je verlof 😁

 • Ikgewoonik

  Heb vandaag weer een dagje dat ik niet vooruit te branden ben. De ene keer heb ik weer zo'n schoonmaak tik. De andere keer kan t me echt niet boeien. 😊lekker niks doen dus. Behalve koken. Ik vind t mooi geweest en luister dus lekker naar mn lijfje. 🤗

 • Sal03

  Heerlijk als je niks hoeft!!

 • Siek

  Vaak zitten ze er nog wel wat naast hoor woezel82. Bij mij zaten ze er 2x een halve kilo naast. Dit keer tel ik er dus een halve kilo bij op 😜

 • Woezel82

  Net een groeiecho gehad. Baby wordt nu geschat op 2450 gram. En bij geboorte 4kg.....big boy

 • rosebowl28

  Hier met 32 weken een groeiecho gehad. Gewicht toen ook geschat op 2,4kg. Lengte werd geschat op 48-49cm. Geboorte hebben ze nog geen uitspraak over gedaan. Denk zelf 56cm en ruim 8 pond haha

 • Turksekaas

  Dat wordt inderdaad een groot kindje. Als hij verder gezond is, is het goed toch.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van vrijdag 8 september 2017 tot en met donderdag 14 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen