Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1129)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MarchBaby

  Week 33! We made itttt 🎈💪🏼😬

 • Mesties

  Aangekomen in week 33! Dit is de week waarin ik van mijn 2de bevallen ben. Ben dus behoorlijk zenuwachtig! Hopelijk blijft dit babytje nog eventjes zitten! Mijn cerclage gaat er over 13 dagen uit. Heb een vreselijke schrik dat de bevalling zou kunnen beginnen terwijl die cerclage er nog inzit. Ben daarom echt aan het aftellen naar 28/1,dat de weg daar beneden terug open/vrij gemaakt wordt.

 • Doperwtje

  Ik duim mee voor jou.
  Hier is het ook voorzichtig aan doen.
  Ik wil de baby zo lang mogelijk dragen.
  Zal pas gerust zijn als we in week 36-37 komen.
  Ben bij de eerste bevallen op 35 weken en de tweede was op 37 weken.

  Die rustig aan, wat vandaag niet gedaan is van klusjes is gewoon lekker voor morgen. Dat is wat mijn moeder en schoonmoeder steeds zeggen.
  Als vrouw is het o zo moeilijk om niet schoon te maken ik moet me echt inhouden en elke dag een beetje doen

 • Mesties

  Inderdaad! Zoals je zegd doe ik het gewoon rustigaan. Het werk loopt toch niet weg hè! Onszelf soms eens op de eerste plaats zetten. Niet gemakkelijk,maar wel noodzakelijk voor het welzijn van onze babytjes!
  🌸

 • Comingsoon2019

  33+1 vandaag ❤😍 nog 5 weekjes werken en dan eindelijk verlof. 🎉

 • Vayenn

  Week 33.
  Nog 1 weekje werken en dan lekker verlof!
  Voelt heel dubbel. Aan de ene kant super lekker natuurlijk, maar aan de andere kant schrik ik er ook weer van hoe snel het allemaal gaat.
  De bevalling die komt nu ook steeds dichter bij.
  Mijn dochters zijn inmiddels allebei verhuisd naar hun nieuwe kamer. En de babykamer is zo goed als klaar, alleen nog wat puntjes op de i.
  Moeten jullie dames nog lang werken, of zijn jullie al eerder met verlof gegaan?
  En hoever zijn jullie met het kamertje van de baby?

 • MAMA2B!

  Aftellen nu. Ik heb vanaf morgen verlof, een weekje eerder. Het werd wat te zwaar voor me + bloeddruk kroop wat omhoog, dus lekker in de rust. Kamertje zo goed als klaar, nog een beetje aankleden. Jij last van kwaaltjes?

 • Vayenn

  Zo lekker dat je nu al verlof hebt.
  Lekker rustig aan doen en genieten van de rust😉. Hopelijk blijft je bloeddruk nu mooi binnen de marges.
  Ik heb eigenlijk niks geen kwaaltjes.
  Ik voel me goed, ik doe nog alles, ik sport zelfs nog! Weliswaar nog maar 1x per week, maar elke week staan ze weer verbaasd te kijken dat ik weer in de sportschool loop😂.
  Zo lang het goed gaat blijf ik lekker sporten😉

 • jenny153

  33w en 5 d vrijdag weer opgenomen met weeën om de 1 min dus weer weeenremmers en longrijping laatste zakje remmers juist gedaan nu afwachten wat het gaat doen moest het nu doorzetten gaan ze hem niet meer tegenhouden en mag mama bevallen na bijna 5weken met weeën rond te lopen ok tis nog vroeg maar voor onze stress zou het ni slecht zijn dat hij komt onze boy wordt nu geschat op 2033kg
  zal sowieso in de couveuse moeten dus tis echt afwachten en zien wat het doet ondanks de remmers had ik gisteren al terug weeën

 • Oschafan

  En hoe staat t er inmiddels voor?
  Spannend zeg!

 • Mamavanmason

  Is het nog rustig geworden? Of ben je inmiddels bevallen?

 • jenny153

  Ben
  Ondertussen terug thuis met dikke buik maar lang gaat dat niet duren nu ist dag per dag bekijken en hopen dat we 35w halen

 • Loedie26

  Spannend. Heel veel succes. Hopelijk slaat t aan en kan het ventje nog even in de buik blijven..

 • Havikje84

  33 weken zwanger 😍 aftellen is langzaam begonnen 🤗

 • StefJuuh01

  33 weken 😍

 • Bapao

  Ik zit je weer op de hielen 😄

 • StefJuuh01

  Gezellig!

 • Onemoredream

  Lieve dames we hebben nog een BB groep Januari 2019 nog dames die de laatste loodjes mee willen schrijven? Voeg mij toe als vriend en ik zet je in de groep (deze is namelijk privé)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van donderdag, 7 maart 2019 tot en met woensdag, 13 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50