Volg ons overal!
Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je 34e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Geen zin meer om te beslissen wat je gaat eten? We snappen het (en het mag ;)). Laat je verrassen door HelloFresh

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (802)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Eeyore26

 • Miertje85

  Dilemma op maandag.... ik twijfel of ik een week eerder met verlof zal gaan...dwz deze week laatste week. Ik ben sinds week of 3 helemaal gevloerd als ik thuis kom en moet in t weekend echt bijtanken. Mijn baas probeert helaas niet bepaald mee te denken... ik moet lle vergaderingen e.d. nog bijwonen en volgende week nog een ouderavond. Maar ja... alle tijd die ik nu eerder met verlof ga, is straks minder met ons kindje.... voel me verder lichamelijk nog wel goed.... behalve extreem moe

 • Verrassingnummer

  Ik ben nu 33.3 week en werk nog tot 36 week.
  Werk in de schoonmaak.
  Ben ook best kapot in de avonden maar helaas wetken me andere kinderen ook niet echt mee zijn laatste tijd vaak heel vroeg al wakker.

  Ik zie soms erg tegen de laatste weekjes aan.
  Maar andere kant ach voel me overdag nog steeds top.

 • Miertje85

  Ik heb besloten.... ik wil werken tot en met volgende week dinsdag. Nu is alleen de vraag p&o daarmee akkoord gaat. Ga dan halve week eerder met verlof dan gepland. Mag dat niet dan is as vrijdag mijn laatste dag. Ik ven gewoon op, narrige juf, gewoon geen zin meer.... maar als tot dinsdag werk kan ik wel alles goed afronden.

 • Verrassingnummer

  Nou hopen dat loopt zoals je het hoopt.
  Dat zou mooi wezen

 • Miertje85

  We gaan t zien. Hoop morgen meer duidelijkheid te krijgen. Voor jullie allemaal succes met de laatste loodjes! 😘

 • Mommy_T

  Goeiemorgen!! Heel herkenbaar hoor! Ik moet nog 1,5 week werken en ben dan 35 weken en ga met verlof. Ben ook erg moe in het weekend en ‘s avonds. De laatste loodjes zijn echt het zwaarst. Ik kan jou moeilijk een goed advies geven, maar ik kies ervoor om even door te zetten! We zijn er bijna! Succes nog!

 • Happymomvan1

  Vanochtend controle gehad... Alles was gelukkig goed. Moet nu wel in de gaten gaan houden dat ik echt geen weeën krijg. Bij elk gevoel van weeën moet ik meteen aan de vele trekken omdat ik echt risico loop dat mijn baarmoederwand scheurt. Spannend dus...

 • Nx3

  spannend meid, hopelijk voorlopig nog geen weeën.

 • Verrassingnummer

  Pfff spannend hoor.
  Hopelijk gaat het allemaal mee vallen.

 • Verrassingnummer
  Pfff wat een ochtendje.

  Van 9 tot 11.30 uur controlles gehad.
  Eerst bij verloskundige en toen bij de gynaecolog.
  Alles is goed met de kleine.
  Over 5 week en 6 dagen hebben we sowieso onze kleine in de armen.
  Mits ze zich zelf niet eerder aandient.
  Best gek maar ook heel fijn gevoel.
  Dus 28 december is sowieso de grote dag.
  En dan 38.6 week heen (net zoveel week ben bevallen met de tweeling)

  De kleine weegt nu 2000 gr

  Gister de oudste 11 jaar geworden.
  En de jongste word heel toevallig 1 maand na haar broer geboren (die word 28 november 5)

  Foto van onze oudste dochter en kleine meid in de buik 😍💜🎀
 • Nx3

  oh jij heb sowieso dit jaar je baby nog in armen, mocht je zelf de datum uit kiezen? wel fijn om te weten wanneer de baby komt..
  mooie dochter heb je, nog gefeliciteerd. was het feestje leuk?

 • Verrassingnummer

  Ja best gek eigenlijk.
  Maar inderdaad sowieso dit jaar nog.
  Arts en wij kwamen met zelfde datum (hun hadden al periode aangeven wanneer eventueel en wij hadden toen deze datum thuis al besproken en arts kwam er ook mee heel toevallig)
  Ja best wel ook handig om oppas enz te regelen.
  Dank je wel.
  Ja was geslaagd.

 • Bloem2016

  Even een update! Mocht gister avond 11 uur gelukkig nog naar huis. Ben wel een twijfelgeval, eiwitten waren toch iets boven de norm maar bloeddruk was continue goed. Voor nu dus lekker thuis en zal vaker moeten terug komen (vanmiddag alweer en maandag). Ik ga iedergeval zorgen dat dit weekend echt alles klaar is zodat mocht ik opgenomen gaan worden en niet meer naar huis mogen

 • Verrassingnummer

  Fijn dat je naar huis mag.
  En geniet van de laatste weekjes

 • Nx3

  fijn dat je weer naar huis mog, dat is een stuk fijner dan in het ziekenhuis.

 • Happymomvan1

  Afgelopen nacht was een hel... Enorme druk van onderen en de baby bleef maar bewegen. Was hartstikke misselijk en had het gevoel dat de baby er elk moment uit kon vallen. Zeker twee uur geduurd en uiteindelijk in slaap kunnen vallen. Nu voelt de onderkant alsof er een enorm gewicht op ligt. Echt niet te doen. Gelukkig komt mijn moeder me vandaag helpen. Geen idee hoe ik het anders voor elkaar moet krijgen...

 • mamasaurus

  Mijn mams is nu boodschappen aan het doen voor me. Misschien kan ze straks even de kids entertainen en ik even op bed. Ik ben inmiddels aan de rennies en dat helpt wel, misschien een tip? Maar het heerst ook hoor, dus wie weet zit sje straks ook aan de griep. Sterkte vandaag!

 • Eyla

  Ons kleine meid is geboren met 33 weken en 5 dagen ❤️

 • Verrassingnummer

  Gefeliciteerd
  Hopelijk alles goed gegaan

 • mamasaurus

  Gefeliciteerd, hopelijk kunnen jullie een beetje genieten. Gaat alles goed?

 • Happymomvan1

  Gefeliciteerd!

 • Laura~85

  Gefeliciteerd!! Was het onverwachts dat jullie meid zich zo vroeg meldde? Hopelijk gaat alles goed met haar!

 • Nx3

  oh gefeliciteerd, alles goed met jullie ?

 • Miertje85

  Hartelijk gefeliciteerd! Gaat alles goed?

 • Eyla

  Dank jullie wel het was onverwachts begon met hoge bloedruk en werd ook meteen opgenomen na 2 weke in ziekenhuis liggen werd het bekend gemaakt dat ik een zwangerschapsvergiftiging had en moest bevallen ons kleine meid doet het prima al is ze piep klein ❤️ We zijn nog wel verlopig in het ziekenhuis voor extra zorg en controlles

 • Nx3

  jeetje wat een heftige periode moet dat ook geweest zijn, gelukkig doet de kleine meid het goed en gaat het met jullie goed. geniet lekker van elkaar , en hopelijk snel.naar huis.

 • Laura~85

  Volgens mij ben ik zo'n beetje de enige die nog geniet van de zs! Ik heb wel kwaaltjes als maagzuur, rugpijn, geduw door de baby op plekken die minder prettig zijn, het waggelen, een buik die een beetje in de weg zit, gebrek aan lucht en een conditie van niks, maar verder vind ik het heerlijk! Ik slaap gelukkig goed en met mijn bed een beetje omhoog heb ik het gevoel ook beter te kunnen ademen, want de kleine zit voor mijn gevoel in mijn longen. Maar ik ga mijn buik echt missen straks en de bewegingen. Vind het zo bijzonder. En het is waarschijnlijk de laatste zs, dus hierna zal ik het niet meer meemaken. Vrijdag is ook mijn laatste werkdag, dus daarna zal ik denk ik ook meer energie hebben en nog echt even bewust kunnen genieten van mijn zs. De tijd gaat echt zo hard! Nu lekker genieten met mijn dochtertje van de Sint- en kersttijd, nog even qualitytijd. En hopelijk blijft de kleine meid zitten tot in januari.

 • Mommy_T

  Je bent zeker niet de enige hoor! Ik heb ook een fijne zwangerschap en geniet er nog van! Ik heb vanzelfsprekend ook wel last van wat kwalen, zoals bekkenpijn en vermoeidheid, maar mag echt niet klagen. Alle echt vervelende problemen blijven me tot nu toe bespaard. Ik ga nog een kleine 2 weken werken tot ik 35 weken ben. Ik kijk ook zeker uit naar mijn verlof om nog wat extra tijd door te brengen met mijn zoontje! En verder kijken we ontzettend uit naar de geboorte! 😍

 • Nx3

  toen we nog probeerde zwanger te worden , keek ok echt uit naar een zs en alles daar om geen, ook omdat ik van dr vorige zs ook niet echt kon genieten. nou had ik maar genoten van dr vorige zs , ik heb deze zs vanaf het moment dat ok het wist tot nu alleen maar klachten gehad, tot week 14 kots misselijk geweest , daarna kreeg ik bekken instabiliteit en mocht ik niet meer werken , dus ik zit al maanden thuis. nou alles ging van kwaad tot erger en heb geen 1 moment een dag gehad waarop ik me lekker voelde, dan duren 9 maanden lang. dus ik geniet er echt niet meer van, mijn lichaam is gewoon op en ik zal blij zijn als me prinses geboren is. lig liever nachten wakker met haar dan van dr pijn hahah. maar goed eerlijk is eerlijk balen doe ok wel natuurlijk , had het ook graag anders gezien.

 • Laura~85

  Ja dat kan ik me heel goed voorstellen hoor! Wat vervelend zeg. Hopelijk voel je je na de bevalling snel weer goed en kan je wel volop genieten van de kleine meid


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van woensdag 3 januari 2018 tot en met dinsdag 9 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen