Volg ons overal!
Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je 34e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Geen zin meer om te beslissen wat je gaat eten? We snappen het (en het mag ;)). Laat je verrassen door HelloFresh

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (531)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • sarakhadija

  al 33 weken,de tijd gaat rap. ik denk hij is gisteren ingedaald. ik voelde felle pijn.volgende week gaan kijken naar mijn mannetje.ik ga zo blij zijn als hij in mijn armen is.

 • Cookiemonster28

  Ja hier veranderen ze de datum niet meer maar ik ben 33 weken zwanger en baby meet op alles al bijna 36 weken. Ze zeiden dat baby waarschijnlijk eerder gaat komen. Ben benieuwd

 • Cookiemonster28

  Alweer 33 weken 2 dagen zwanger van ons wondertje. Ben er wel al een beetje klaar mee door de bekken instabiliteit . Maar is het allemaal waard 😘

 • SamQuinten15

  Morgen alweer 33 weken nog 5 weken tegaan en word ik ingeleid wegens zwangerschapdiabetes en complicaties te verkomen laat gynaecoloog me niet uitlopen tot einde vind wel heel spannend ! En zo benieuwd hoe onze kleine eruit ziet 😊 en hoe zwaar het nou werkelijkheid is .

 • kiwibanaan

  33 weken van ons verrassingskindje

 • MarieMara

  Ben ik toch ineens weer 3 dagen verder gezet .... blijft veranderen , de officiële termijn blijft hetzelfde maar metingen geven aan dat ik ipv de 30e uitgerekend ben op de 27e.

 • kleintje2010

  Volgens mij zegt dat niet zoveel, bij mijn echo kwam ik ook een paar dagen eerder uit, maar het kindje kan ook gewoon wat groter dan gemiddeld zijn, en toch rond de uitgerekende datum komen.

 • Clover4

  Haha, wie weet komt de baby wel eerder! 💕

 • MarieMara

  Hahaha , ja wie weet ... vanaf nu mag de baby wel geboren worden in ieder geval ☺ sorry voor de late reactie

 • Clover4

  Ik wil even met jullie delen dat ik vannacht gewoon een hele nacht heb doorgeslapen!!!! Wauw! Ik heb vorige week nieuwe medicijnen van de dermatoloog gekregen; pillen tegen de jeuk van binnenuit, hormoonzalf voor alle plekken en nog een basiscreme die jeukstillend is. De eerste dagen had ik nog ontzettende jeuk, maar na een paar dagen begonnen al die galplekken dunner te worden (door de hormoonzalf natuurlijk). Alleen de jeuk bleef, dus ik dacht: Potver! Maar nu de plekken bijna net zo glad zijn als mijn huid is de jeuk ook stukken minder (nog wel aanwezig, maar draaglijk) en ben ik er vannacht gewoon doorheen geslapen!! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼 Hoop zo dat alles nu weg blijft trekken en ik gauw kan stoppen met de hormoonzalf en het niet terug kom zodra ik stop met de medicijnen.

  Gisteren gebeld door de verloskundige. De echo ging niet door, omdat ie bij hun op de praktijk niet vergoed wordt, omdat dit al mijn derde groeiecho wordt. Dus die is verschoven naar aanstaande maandag in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Nog even geduld dus! Maar ik kan niet wachten om mijn kleine hummeltje weer even te zien en eve te gluren of alles goed is!

 • Mamavanrosie

  Eindelijk heb je wat rust kunnen inhalen!! We duimen op steeds meer slaapuurtjes!

 • Clover4

  Ah dat is lief! Dank je wel ♥️

 • MarieMara

  Fijn dat je door hebt geslapen ! Hopelijk de komende dagen ook gewoon hetzelfde .... wist niet dat de echo niet vergoed wordt na 2x , dat is ook raar ? Als ze denken dat het nodig is dan is het toch gewoon op indicatie ? Maar goed, gelukkig maandag wel naar de gynaecoloog dus krijg je hem alsnog . Dat scheelt weer , succes maandag en hopelijk weer slaap lekker voor zo meteen !

 • Clover4

  Ja, ze zei dat ze maar budget hebben voor 2 echo's en dat het daarna niet meer vergoed wordt door de verzekeraar. Heel apart inderdaad. Maar goed. Het is goed opgelost door me door te sturen naar het ziekenhuis, haha.

  Dank je wel voor je lieve berichtje! 😘

 • Chudo

  Het komt nu allemaal heel dicht bij he! 33 weken en de twijfel slaat soms toe, kan ik dat wel zo klein hummeltje verzorgen, zou ik hem niet vergeten als ik snel een boodschap moet halen en dat ik dat denk "oeps de baby!" en zou ik wel een goede mama zijn? Misschien bak ik er wel niets van! Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen en kijk zo enorm uit naar mijn kleine mannetje 😊 Zo benieuwd naar zijn lieve koppie. Ik hoop maar dat alles goed gaat straks en dat hij veilig in mijn armen kan zijn straks, ik heb idee dat hoe langer hij in mijn buik zit hoe gevaarlijker het word ofzo.. dat hij benauwd krijgt of verstrikt raakt in de navelstreng. Brr nare gedachten!
  Verder gaat het goed met me! Nu zo 5 weken thuis en mijn bloeddruk is prima en ik ben lekker aan het rommelen thuis😁

 • Clover4

  Geen zorgen maken hoor! Al zijn die vast en zeker ezond, hihi. Want zelfs ik, zwanger van de vierde vraag mij soms af; HOE ga ik het straks allemaal doen?! Maar straks gaat alles vanzelf en dat weet ik uit ervaring. Je zult je baby'tje nooit vergeten, haha! Geniet maar lekker! Ook lekker aan het rommelen thuis dus? Ik ben ook begonnen met alles wassen, klaar zetten, indelen en opmaken. Zoooo leuk 😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zaterdag 6 mei 2017 tot en met vrijdag 12 mei 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50