32 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je 33e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Vergeet de enveloppen niet alvast te bestellen. Je hebt nu nog ruim de tijd om deze alvast te schrijven,
Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (569)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • lieve-andries

  32 weken nu. Gisteren naar de gynaecoloog geweest baby weegt 2.319 kg. hoofdje al 30 cm.
  ik hou veel water op en neem medicatie tegen hoge bloeddruk 3keer daags. veel voor weeën en als ik het zei tegen de gynaecoloog dat ik veel pijn heb vond ze het normaal . Enorm last van bekkeninstabiliteit.

 • ambergayenur

  Het is weer lekker rustig ☺️ Op babybytes ' ben ook alweer 32 weken zwanger , drukke dochter om me heen drukke dochter in Mn buik ❤️ Kan niet wachten om der vast te houden 👨‍👩‍👧‍👧 baby kamer is klaar en hebben alles al binnen / gekocht het is nu wachten 😍

 • Mariska27

  Idd, het is hier rustig.
  Hier staat het kinderkamertje klaar en ook gisteren men koffer gemaakt voor het ziekenhuis.
  Begint spannend te worden, elk ding dat je nu voelt heb ik bang dat het al gaat beginnen :-).
  Hoe voelen jullie je?

  Alvast succes!!

 • ambergayenur

  Ik merk wel dat ik sneller moe wordt hihi maar verder ben ik nog steeds zo druk als ik was.
  Ik heb mijn koffer en die van de kleine ook al ingepakt. Ik heb al verlof maar verlof is het niet echt haha want Mn andere meid is ook heel druk.

 • Margreet88

  Ja begint nu wel heel dichtbij te komen. Hier is nog niet alles klaar, maar hoop het eind deze maand klaar te hebben. Dan start ook mijm verlof :)

  Succes allemaal nog de laatste weken.

 • 4eprinsje

  Dag mama to be's!
  Hoe gaat het met de laatste loodjes? In principe mag niet klagen natuurlijk, maar merk wel dat ik oververmoeid ben met een kleuter, peuter en dreumesje. Ze zijn geweldig, echter is het hier net een ziekenhuis. Sinds een maand last van waterpokken die van de een naar de ander is over gegaan +buikgriep+ andere virus. Slapeloze nachten, too much! Mijn man is bezig met eigen onderneming. Hij doet erg zijn best om mij bij te staan maar lukt niet helemaal. Zijn er meer mama's die bekend zijn met mijn verhaal? En hoe doen jullie het allemaal?

 • Krinne

  Ik heb de intake van de kraamzorg gehad en ik moet nog 5 dagen werken. Ik kijk enorm uit naar mijn verlof! De geboorte van onze zoon komt toch wel heel dichtbij zo!

 • AnoA

  Er ging iets niet goed waardoor jouw en mijn reactie weg zijn, maar het komt vast goed met je zoontjes. Mijn oudste was ook vrij jaloers. Papa mocht mij nooit een knuffel geven, maar ze was idolaat van haar zusje. Die mocht rustig bij mama zijn. Nu ze ouder zijn willen ze wel alles hetzelfde. Tegelijk op schoot, allebei naast mama in bed, allebei een hand geven. Nu de derde komt wordt dat wel een probleem. Haha. Heb maar twee benen, twee zijden en twee handen. Ik snap wel dat het even spannend is hoor. Maar komt vast goed.

 • AnoA

  Nice hoor! Ik nog 4 dagen, maar wel verdeeld over drie weken. Ach. Geeft wel het gevoel alsof ik al verlof heb. Heerlijk he, dat het nu echt dichterbij komt!!!

 • 5de kindje

  Aangekomen in week 32😁
  Het is toch echt aftellen nu he

 • Mamavanjess

  Hier was ik vorige maand ook nog zo overtuigd dat ik genoeg had.. totdat ik gister alle kleertjes weer eens bekeek. Hmmm misschien toch voor de zekerheid wat erbij halen.. en geen roze dit keer hahaha kom om in de roze oeps :p

 • Mamavanjess

  Oja een briefje erop ik ook een slim idee. Mijn zoontje kwam pas met 41.3 weken....misschien dat ik daardoor ook zo laks ben hihi.

 • 5de kindje

  Ik heb me gewoon 2nieuwe setjes gekocht haha moet nu nig wachten om het aan te doen maar ja hehe... ik dacht zo voor de baby .. doe ik dat eerst aan of dat,? Ma heb gekozen en tis goed nu .. ik blijf wel kopen omdat ik denk dat ik niet genoeg heb mijn kinderen zeggen mama heb je nog niet genoeg ik zeg maar ja een baby maakt snel kleren vuil ze en mijn zoon zij JAh dan was je het toch gewoon haha maar ja kan het ni laten ik vrees da ik al teveel heb

 • Mamavanjess

  Ik moet nog steeds mijn tas inpakken.. maar elke keer als ik een begin wil maken denk ik.. dan pak ik die broek mee en dat vestje ohnee die wil ik nog misschien wel aan. Dan maar dat setje ohnee die die zit nu ook zo fijn hahahaha enzenz. Word gewoon moe van me eigen :p

 • Wendy2ewonder

  Ja moet het ook echt echt gaan doen ! Vanavond! Hahaha ... ik zal ook vast en zeker spullen erin willen hebben die ik nog aan wil... Denk dat ik een briefje op die tas leg, wat er nog in moet..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van vrijdag 14 juli 2017 tot en met donderdag 20 juli 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50