Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1046)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Onemoredream

  Lieve dames we hebben nog een BB groep Januari 2019 nog dames die de laatste loodjes mee willen schrijven? Voeg mij toe als vriend en ik zet je in de groep (deze is namelijk privé)

 • Happyfamily!

  32 weken vandaag! Wat een spanning en aftellen geblazen. Onze uk vandaag weer mogen zien. Hij/ zij weegt al 2100 gram. Mag volgende week nog een dagje prikken want hij/ zij groeit wel erg snel.

 • Onemoredream
  Net even aan de ctg gelegen ivm pijn in de buik.
  Ab gekregen blegh.
  Maarja 32 weken vandaag...en nog even mogen spieken.
 • Bella28

  Hoe doen jullie dat?
  Stilzitten?

  Ik ben zo aan het klussen in huis, en nee geen lichte klusjes. Ik verf alles, gooi oude meubels eruit, nieuwe erin. Zet alles zelf in elkaar en til ook Alles zelf eruit.
  Niet goed, maar ik kan niet stilzitten.

  Ik slaap amper nog en zie ontzettend wit. Er moet verandering in komen maar hoe?

  Mijn man is het er niet mee eens dat ik zoveel doe maar ik ben te koppig.

  Herkenbaar? Tips?
  🙈🙈

 • sst

  Herkenbaar! Geen tips helaas, ik kan het ook niet laten.

 • Bella28

  Haha helaas, was het proberen waard 🙈

 • Esssje

  Ik ben op dit moment 32+4 weken zwanger. En ben zo klaar met zwanger zijn. Zie het echt niet meer zitten. Heb ook last van allerlei kwaaltjes en zit sinds midden september thuis van werk. Heb ook veel moeite met de verandering van mijn lichaam.. begrijp mij niet verkeerd, ben ontzettend dankbaar dat het ons gegunt is, maar ervaar mijn zwangerschap echt als zwaar. 😩 ik ben blij als de kleine geboren is. Sorry voor mijn zeur-post

 • Bella28

  Probeer om contact met de baby te maken op zo een moment.
  Hij of zij begint dan lekker te bewegen en dan weet je weer waarvoor je het doet.

  Hier komt de 4de en ik begin het nu ook echt zat te worden.
  Maar probeer er steeds aan te denken waar ik het voor doe.
  En dat het niet lang meer duurt allemaal.

  De kwaaltjes horen er helaas allemaal bij en de een heeft ze heftiger dan de ander.
  Maar meis het is je eerste zwangerschap zoals ik op je profiel zie.
  Juist dan kun je nog zo genieten ervan. Nog geen rondrennende kinderen die je energie opslokken. Nog geen "enge" bevallingen gehad waar je tegenop ziet.
  Het is zo bijzonder, zeker de eerste.
  Geniet meis 😘

 • Shadowtje

  Nog even volhouden meid. Het is maar voor even zo'n zwangerschap en het gaat om het einddoel.
  Zelf heb ik geen echte last, maar ik vind dat hele zwanger zijn nu ook niet direct lollig.
  Nu sleep ik mijn walrussenlijf nog dagelijks naar het werk en dan heb je gelukkig wel wat anders te doen dan alleen maar zwanger zijn, dus ik snap wel dat je het zat bent.
  Ze noemen het niet voor niets laatste loodjes....

 • Marie86

  32 weken alweer🤩🤩 hallo nesteldrang, dag conditie 😵 voel me echt een oude oma of een waggelende pinguïn af en toe🙈

 • Liess91

  Hahaha heel herkenbaar!! 😅

 • Hopesanddreams

  Gisteren ook dan de groeiecho gehad, ons meisje is geschat op 1800 gram en lag netjes op schema. Niet te groot, niet te klein. Verwacht geboortegewicht 3400 gram. Ontzettend actief aapje heeft zichzelf uit de stuit met haar hoofdje al in het bekken genesteld dus ze ligt helemaal goed nu ❤️ En mama heeft een bont en blauwe buik en ribbenkast van binnen, kleintje is vrijwel nooit niet in beweging..

 • Duiveltjes

  Hier werd het gewicht op 1620gr geschat. Ik heb over 2 weken weer een groeiecho. Geschatte geboortegewicht in deze lijn was rond de 3000gr.

 • LDYL

  Ik ben aangekomen in week 32! Ik voel me nog steeds stukken beter dan dat ik me tussen week 26 - week 30 voelde. Ik begin wel wat sneller moe te worden, dit zal ook ongetwijfeld te maken hebben met mijn lage HB (ijzer). Daarnaast werk ik nog steeds fulltime, dus het opstaan word ook elke dag zwaarder haha. Ik had eigenlijk gepland om met 34 weken te stoppen maar ik ga toch maar door tot 36 weken.

  Ik heb vanaf week 18 tot afgelopen zondag echt bizar veel en ondraaglijk last gehad van maagzuur. Ik heb echt dozen met Rennies versleten. Vorige week bereikte het een hoogtepunt en hielpen zelfs de Rennies niet meer, Gaviscon hielp niet. Ik was echt ten einde raad. Tot ik de tip krijg van mijn vader om Omeprazol te gaan slikken. Even nagevraagd bij de verloskundige of dit mocht, zoals al wel stond aangegeven in de bijsluiter. Van Omeprazol slik je elke dag 1 tablet en wonderbaarlijk genoeg ben ik zondag begonnen en ik heb echt nergens meer last van! Onvoorstelbaar! Dus:

  DE GOUDEN TIP VOOR HEFTIG MAAGZUUR: OMEPRAZOL!!!!! :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zondag, 3 februari 2019 tot en met zaterdag, 9 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50