Volg ons overal!
Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je 33e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Vergeet de enveloppen niet alvast te bestellen. Je hebt nu nog ruim de tijd om deze alvast te schrijven,

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (503)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Simay
  Hier is mijn mannetje 😊💙
 • mamavannaomi

  Mooi hoor

 • Med89

  Hier al 15 kilo aangekomen. Bij mijn zoontje 8 in totaal haha. Maar had hiervoor flink ondergewicht dus vind het allemaal wel prima. Hopelijk blijft er ook nog wat van die 15 kilo aanzitten 💪 al is het vast aan het einde van deze zwangerschap al 20 kilo 😂 mja wat wil je. Beweeg amper ivm bekkeninstabiliteit en eet wel goed 🙈, terwijl ik bij m'n zoontje elke dag 10 km fietste en 5 dagen per week in de kinderopvang bezig was.

 • 3thwonderiscoming

  Hier ook al rond de + 12 kilo ofzo🙈 Bij me dochter 11 en zoontje 7😂 Maar na de geboorte van me zoontje in 2015 kreeg ik de ziekte van graves dus ik was ook echt heel veel afgevallen dus zie dit ook maar als wat extras ik zie er gelukkig weer geZond uit☺️

 • Med89

  Ja veel mensen vinden afvallen altijd een ramp, maar aan proberen te komen als je dat wilt maar niet lukt is ook echt niet tof! Na m'n bevalling was ik binnen 1.5 week weer op m'n oude gewicht en daarna nog iets afgevallen en kwam daarna niet meer aan, wat ik ook probeer. Twijfel nu daarom of ik wel of geen borstvoeding moet gaan gegeven aangezien je dan nog meer calorieën verbrand en ik al een Bezige bij ben. Wat ga jij doen? En wat heb je in het verleden bij je andere zwangerschappen gedaan? Ziekte van Graves hebben ze toen der tijd bij mij ook op getest, uiteindelijk bleek het toen m'n Schildklier te zijn.

 • 3thwonderiscoming

  Klopt ik deed ook alles om aan te komen maar het lukte gewoon niet en ik zit ook echt binnen anderhalve week zeker op mijn oude gewicht.Ik wilde juist bv gaan geven ik heb dat bij de vorige twee niet gedaan omdat dat niet iets voor mij is maar aangezien dit de laatste zal zijn wil ik toch graag weten hoe het is en het gaan proberen

 • Chan86

  Hoi dames

  Hier ook in week 32 aangekomen. Kleine is behoorlijk druk. Ze is volgens de echopediste inmiddels al 2kg. Maagzuur is weer heel erg terug. En heb al behoorlijk wat oefen weeën.

 • mamavannaomi

  Blehhhhhh ja maagzuur ik herken het helaas

 • Med89

  Lang leven de rennie's 😂💪

 • 3thwonderiscoming

  Irritant he maagzuur ik heb er ook heel erg last van ik hang savonds geregeld boven de pot pff

 • 3thwonderiscoming

  En alweer in week 32 wat gaat het hard ineens

 • mamavannaomi

  Wat gaat het snel zeg al heb ik het idee dat mijn buik nu niet zo heel hard meer groeit ? Probeer wel elke week op de weegschaal te staan ben nu 7,5 kilo aangekomen en zolang er nu elke week zo een 300 gr aankomt zal het wel goed zitten

 • 3thwonderiscoming

  Gaat hard ineens he ik heb ook het idee dat mijn buik al twee weken op stil staat heel raar.. ik vind het wel best ik ging de eerste weken best hard qua kilos verschrikkelijk maar ja voor een goed doel (:

 • Melesi

  Hier ook een buik die volgens mij minder hard groeit. En misschien maar goed ook hihi.
  Was aan het vermageren door mijn dieet van de zwangerschapsdiabetes maar ondertussen toch de laatste week weer 500 gram erbij. In totaal net geen 4 kg bij :-)

 • mamavannaomi

  Grappig om te lezen dat ik niet de enige ben ! Hoop w dat de baby binnenkort beetje gaat indalen soms zoooo benauwd

 • sarakhadija

  willen jullie buikomtrek van jullie baby geven ik wil vergelijken ze zeggen bij mijn baby is de buikomtrek 25.51 ze zeggen dat het klein .

 • sarakhadija

  mijn kindje weegt 1kilo687gram
  ze zegt dat zijn buikje klein is maar zijn hoofdje en dijbeen zijn op schema. hoe groot was de buik van u baby?25.51 bij mij
  ik moet nu om de 2de weken vanaf april elke week.

 • sarakhadija

  ik ga straks om11h naar gyn ben zo benieuwd.
  om de hoeveel weken moet jij gaan ik 1keer per maand

 • Friesland90

  Nee hoor.. maar vind het wel de grootste mijlpaal die er is als je dat haalt.. dan mag en kan je bevallen hihi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zaterdag 13 mei 2017 tot en met vrijdag 19 mei 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50