Volg ons overal!
Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je 33e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Vergeet de enveloppen niet alvast te bestellen. Je hebt nu nog ruim de tijd om deze alvast te schrijven,

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (761)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Fam86

  Week 32
  Ze lieten me vandaag naar huis de longrijping is rond nu is het aan mijn lichaam, hopelijk hou ik haar voorlopig nog binnen.

 • Bloem2016

  Wat voel ik me moe en futloos zeg... morgen een extra afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Weet niet of het nou door de zwangerschapsuiker komt of echt dat het erbij hoort. Normaal een hele nacht doorslapen gaat niet meer, alles begint pijn te doen. Officieel nog 4 dagen werken maar weet echt niet of ik dat nog ga volhouden. Zijn er meer die dit herkennen? Ik voel me zo'n aansteller, zeker ten opzichte van mijn werk...

 • fanikita

  Ik herken het helemaal! Als ik thuis even de spullen van mijn zoon opruimt, zit ik al te puffen. Ik moet de energie momenten echt goed gebruiken, want anders wordt het thuis een chaos. Ik heb heel veel last van benauwdheid. De suiker is gelukkig niet het probleem (2x getest). En net als jij moet ik maar 4 dagen werken voor mijn verlof. Ik ben op.... Succes!!! 😘

 • mamasaurus

  Oef, volgens mij gebruikt er iemand mijn maag als boksbal. Mijn avondeten kwam net retour en dat is best lastig met zo'n grote buik. Nog meer dames die weer misselijk zijn dit laatste trimester? Heb hier zo geen zin in...

 • Nx3

  ja ik heb er ook steeds vaker weer last van, ben heel blij dat ik niet 24/7 meer last heb van maagzuur , alleen weet ik niet wat erger is maagzuur of misselijk zijn haha.

 • mamasaurus

  Inmiddels denk ik eerder dat het buikgriep is. Ben de hele nacht in de weer geweest, overgeven/diarree. Mijn oudste heeft ook diarree en mijn jongste moet ook overgeven. Zelfs een kopje thee blijft er niet in zitten. Gelukkig kan mijn man thuisblijven en is hij (nog) niet ziek.

 • Nx3

  oh dat is minder , hopelijk knappen jullie snel op. beterschap.

 • Nx3

  jeejj alweer 32 weken vandaag, vandaag mijn kinderwagen binnen gekregen dis helemaal blij, nu zijn we compleet en klaar. afwachten tot er een prinsesje is om alle spullen te gebruiken haha.

 • Happymomvan1

  Snurken jullie ook zo hard nu je zwanger bent? Heb mezelf echt al een aantal keer wakker gesnurkt en ook mijn partner duwt me steeds even aan omdat hij wakker van me word.

 • Miertje85

  Af en toe schrik ik van een snark... uhhh snurk... maar dat is dan echt eenmalig.... ik kreeg van de week wel klachten over mijn onrustige korte ademhaling... maar dat heb ik normaliter ook s nachts geloof ik....

  Word wel doodmoe van al dat plassen... slaap sinds 2 dagen met een kruik tegen mijn buik en slaap nu wel stuk beter door!

 • Nx3

  volgens mij niet, word er zelf in ieder geval niet wakker van en van mijn man heb ik ook niks gehoord haha

 • Bloem2016

  Ja! Ik snurkte al... maar nu is het helemaal erg.

 • Ziggie

  Wat is de baby hier zo hard aan het stampen de laatste dagen. Hij schopt soms echt hard tegen mijn ribben

 • MaMa_2014!

  Nou ik ook. Hier wordt ook nog geregeld verhuisd en oh oh oh wat een pijn.
  Mijn ribbenkast heeft wat te verduren. En het duurt nog zo lang en ze worden sterker. Succes nog even. Mijn vk gaf als oplossing gewoon bevallen wuhahaha dan is het over

 • Missseetje

  Haha tja kon dat maar zo makkelijk. Laten onze kleintjes nog maar even zitten ondanks dat het echt pijn doet...hier gelukkig niet tegen de ribben maar wel erg pijnlijk soms

 • Missseetje

  Haha tja kon dat maar zo makkelijk. Laten onze kleintjes nog maar even zitten ondanks dat het echt pijn doet...hier gelukkig niet tegen de ribben maar wel erg pijnlijk soms

 • Hartewens08

  Tweede groeiecho gehad, 1900 gr helemaal goed . Ik kijk zo uit naar m'n verlof, nog twee weken werken!.
  Voor de dames die binnenkort een echo krijgen, veel plezier & succes!. Altijd leuk om je baby weer te zien

 • Tweety24

  Ik had afgelopen maandag een echo maar helaas doordat het kindje in stuit ligt. Ze lang zelfs met haar hoofdje onder mijn heup. Haar gezicht niet kunnen zien. Verder groeide de ze goed dus dat was wel fijn. Blijft leuk om te zien wat ze doet als ik haar voel bewegen.

 • Hartewens08

  Tot hoeveel weken kan ze zelf nog draaien?. Ah jammer dat je haar gezicht niet hebt gezien, iig wel fijn he al de bewegingen in je buik. Mijn man voelde toevallig het voetje van boven naar beneden gaan.

 • Tweety24
  Oh mijn meisje is zo druk Hihi. Bij een niet eerste kind kunnen ze nog tot 35 weken draaien. Afwachten dus.
 • Hartewens08

  Ze houdt nu al van gym . Leuk ook dat je dit hebt vastgelegd!. Oke dus tm 35 weken dan heeft ze nog even.

 • tweety24

  Ja ze heeft nog heel veel ruimte, dus ik wacht rustig af.

 • ziggie

  Heb daarstraks ook ons beebje gezien en een mooie 3D foto meegekregen
  Hier flirt hij met de 2 kg grens.

 • Hartewens08

  Ah wat leuk een 3D echo!.

 • ziggie

  Hier ook aangekomen in week 32. Ik heb veel last van snel vermoeid te zijn, ik kan overal wel een dutje doen, hoewel ik niet meer zo comfortabel lig. Maagzuur heb ik gelukkig geen last van.
  Morgen een half uurtje aan de monitor en dan echo bij de gyn, daar kijk ik toch zo naar uit.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van woensdag 10 januari 2018 tot en met dinsdag 16 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen