Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (919)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bibsje1982

  Grrr... zo vervelend.. de site reageerd niet altijd op wat ik wil doen..
  @Poekiej, schrikken zeg of niet? Ik heb me er niet in verdiept dus weet niet precies wat het inhoud maar het is nooit leuk om te horen dat iets niet loopt zoals het 'hoort'.
  Wanneer hoor je meer?
  @lynn5 klinkt wel heftig zeg, in 1 week over proberen te gaan.. pas wel goed op jezelf he!
  Succes morgen! 😊

  Ik verhuis naar week 32.
  Wat een heerlijk idee dat ze in principe over 5 weken al mag komen! 😍

 • p0ekiej

  Ja was wel even schrikken, woensdag dan bespreken hoe en wat, maar ze wordt sowieso nu nog eerder gehaald en dan ook nog in de week van mijn verjaardag. Heel bizar.

 • Brusje3

  Dat probleem heb ik dus ook! Heel irriant is dat! 😐

 • Bibsje1982

  Wellicht ligt dat eraan omdat ik alles met mijn foon doe? Heb t nog niet op de laptop geprobeerd.🤔

 • Brusje3

  Hier ook via de telefoon..

 • p0ekiej

  Ok......iets waar ik best van schrik.
  Kreeg net de uitslag van me urine kweek. Heb streptokokken b. 24 okt hebben we controle weer en dan gaan we bespreken wat we gaan doen. Sowieso werd ze al geboren doormiddel van een keizersnee, maar willen ze daar niet te lang mee wachten.
  Valt me best zwaar op me dak

 • Brusje3

  He bah dat is schrikken zeg!

  Sterkte! 🍀

 • Vlaflip

  Wat vervelend zeg, kan het me helemaal voorstellen. Bij de eerste zwangerschap had ik ook gbs. Laat je maar goed voorlichten.

  Voor mij betekende dat toen dat ik niet thuis kon bevallen wat ik heel moeilijk vond... Ik ben in het ziekenhuis bevallen met 2 ladingen antibiotica via het infuus. Omdat de baby koorts had heeft hij toen preventief antibiotica gekregen, maar bleek gelukkig na onderzoek geen gbs te hebben.
  Uiteindelijk is het me dus mee gevallen. Je kunt vooral ook maar beter weten dat je het hebt zodat ze jou en de baby goed in de gaten kunnen houden. Sommigen komen er pas achter als de baby ziek is, dat is helemaal naar...

  Laat het eerst maar even bezinken, sterkte.

 • p0ekiej

  Ze vroeg ook aan me hoe onze bevalling eruit zou zien. Ze was erg blij te horen dat het sowieso een keizersnee werd, ivm me bekken. Alleen onze jongste kwam ook uit zichzelf en braken me vliezen. Nu moet dat voorkomen worden, zodat ze er niks van meekrijgt. Al met al een geluk dat we sowieso al de keizersnee krijgen, maar komt toch even binnen. Volgende maand is ze er gewoon.

 • Bibsje1982
  Babybump!!! ❤
 • Vlaflip

  Mooi! Daar zit vast een flink kindje in 😊

 • Alaijo

  Ik lees weer even mee. Ik heb ook steken in m’n doos! Echt alleen tussen de benen, alsof het schaambot uit elkaar wordt getrokken.
  Op advies van vk dan toch maar naar bekkenfysio. Met de spiertjes alles in orde en in goede conditie (dacht ik al want sport al m’n hele leven).
  Het blijkt pure verweking te zijn. Down under is klaar om een baby er door te laten gaan 🙈.
  M’n heupen zijn ook al flink breder en verklaard waarom ik altijd snelle bevallingen heb gehad (2 meiden kwamen er binnen 3 persweeen uit en m’n laatste was een sterrenkijker en kwam er zuchtend uit in 10 min).

  Anyway advies na iedere 2 uren ‘op’ (staan/zitten/lopen) een kwartier plat. Want alleen plat liggen ontspant dat gebied.
  Ik doe dat nu en mag van m’n baas zoveel als
  Mogelijk vanuit huis werken. Het helpt me echt! Misschien ook iets voor jullie om uit te proberen?

 • Bibsje1982

  Hier net weer bij de bekkenfysio geweest.. ga al een aantal weken. Vorige week heeft ze het bij het schaambot wat losser gemaakt, wat een opluchting..
  Heb ook een bekkenband gekregen, dat helpt ook fantastisch...
  Klachten blijven maar stukken minder dan als ii dat ding niet zou dragen..
  En dan nog verga ik soms van de pijn.. 😕

 • Lynn5

  He dames,

  Ik check bb wel regelmatig maar doe t me niet aan tijd om van alles te typen.
  Erg druk hier door de verhuizing. Komende donderdag heb ik weer een groeiecho, ben heel benieuwd hoe het dan is.
  Verder snel last van m’n buik en rug. T gevoel dat de baby zichzelf soms al naar buiten probeert te wroeten, naar gevoel hihi.
  Maagzuur is wisselend, wel veel last van m’n darmen, vooral ‘s nachts als ik lig.
  Deze week nog even flink ploeteren, volgend weekend verhuizen en dan hopelijk meer rust en ondertussen alles klaarmaken voor de baby. Hebben nu alle babyspullen bij m’n ouders staan.
  Wel een gek idee dat je nu kunt aftellen maar dat het ook nog zo’n ruime periode is. Worden het 40 weken of langer of korter... aan de ene kant ben ik er soms even klaar mee, maar aan de andere kant ben ik er echt nog lang niet klaar voor hihi.

 • Bibsje1982

  Schiet t al wel een beetje op met de verhuizing dan?? Succes komend weekend, hoop dat je snel over bent.

 • Lynn5

  We hebben maandag de sleutel gekregen en gaan komende zaterdag over.
  Wordt nu volop geklust.
  Ik ben in ons oude huis vooral aan t inpakken en al dingen aan t schoonmaken enzo. Af en toe wat spullen naar t nieuwe huis brengen.
  En verder ook nog proberen wat rust te pakken 🙈
  Ik heb morgen weer een groeiecho. Ben heel benieuwd..

 • Lynn5

  We hebben maandag de sleutel gekregen en gaan komende zaterdag over.
  Wordt nu volop geklust.
  Ik ben in ons oude huis vooral aan t inpakken en al dingen aan t schoonmaken enzo. Af en toe wat spullen naar t nieuwe huis brengen.
  En verder ook nog proberen wat rust te pakken 🙈
  Ik heb morgen weer een groeiecho. Ben heel benieuwd..

 • Vlaflip

  Hier geen last van harde buiken (behalve als ik 2 trappen oploop...), maar voelde me erg ellendig. Misselijk, hoofdpijn, duizelig, slappe armen. Maar leek geen griep, dus toch even laten checken bij de vk. Jeetje wat duurde dat lang zeg, wel 3 uur in het zh geweest. Maar ik weet nu gelukkig zeker dat bloeddruk, pols, urine, bloed, alles in orde is. Ze checken ook standaard hartslag baby en harde buiken: die waren ook goed, maar dat wist ik al (voelde de baby goed en had geen last van mijn buik).

  Toch fijn die geruststelling, nu 2 dagen verder en voel me gelukkig al weer wat beter. Nu kan ik tenminste nog iets nuttigs doen in huis. Al merk ik dat ik ook niet weer moet doorslaan, want voel het nu in mijn rug 😉

  Ik kijk uit naar mijn verlof! (Wel nog tot 36 wk doorwerken).

 • Bibsje1982

  Oef, tot 36 weken door jah? Knap hoor 💪
  Fijn dat je weer gerust gesteld bent. 🍀

 • Bibsje1982

  Kennelijk allemaal een beetje dezelfde klachten dus... gister in 2,5 uur tijd 10 harde buiken gehad.. moet ik ook eerlijk zeggen dat als madame druk aan t spartelen is dat het ook snel hard wordt..
  Vandaag dus maar mijn urine laten controleren.. geen blaasontsteking gelukkig...
  Ook vandaag de dktp inenting gehad ivm het artikel van kinkhoest laatst.
  Blij dat ik het heb laten doen. Ik woon in de biblebeld en hier ligt het percentage onder het landelijk gemiddelde, tevens zei mijn vk maandag ook dat kinkhoest hier regelmatig voorkomt...

 • Mama_Ce

  Hier ook regelmatig harde buiken, ook een heel hevig ventje vanbinnen 😆 baarmoeder reageert daar ook op.. + dat hij zich regelmatig eens in men buikwand duwt, en dat voel ik dan ook.. kinkhoest spuit heb ik bij de geboorte van men dochter al gekregen (5j terug), want dit kwam hier in België al terug op. Dus daar ben ik al mee in orde 😊 en manlief ook. Die Boostrix spuitjes zijn 10j goed

 • Vlaflip

  Hoe zit het dan met de baby? Ik dacht dat je juist tussen 28 en 32 weken liet vaccineren zodat de baby beschermd is?

 • Mama_Ce

  Geen idee.. had bij de vroedvrouw een afspraak om het dossier op te maken in het ziekenhuis en toen ik zei dat ik die net na men bevalling kreeg bij men dochter zei ze dat ik daar dus mee in orde ben


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van maandag, 17 december 2018 tot en met zondag, 23 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50