Volg ons overal!
Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je 32e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Een uniek cadeau voor je baby? Maak het orgineel met een naam of foto!

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (417)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Wensje3

  Gisteren voelde ik me zo top en gelukkig en vandaag zo het tegenovergestelde. Ik heb de laatste dagen last van stemmingswisselingen. Ik ga ook bijna met verlof, weet even niet of het daarmee te maken heeft. Soms zie ik alles zo somber in. Of ik het wel ga redden met een kleintje erbij. Hoe de bevalling zou gaan. Allerlei zorgen en vragen in mijn hoofd. Voel me soms zo gelukkig en soms zo ongelukkig en verdrietig. Stomme hormonen ook. Ik weet even niet meer hoe ik hiermee moet omgaan. Er zijn momenten dat ik gewoon uit het niets moet huilen. Is dit normaal?

 • Lusenda

  Het is heel normaal hoor, ik heb het ook hoor. Een zwangerschap, bevalling nieuw kindje zijn niet niks. Is een hele verandering in je leven dus is normaal als je soms even in paniek raakt. Maar uiteindelijk als je kleintje er eenmaal is verandert alles. Daarna kan het ook weer terug komen hoor. Heb ik ook gehad maar het komt daarna helemaal goed

 • Chan86

  Hoi dames hebben jullie soms ook al een soort van rugweeen? Niet heel erg maar niet heel prettig. Hoe gaat het met jullie dames. Morgen ben ik alweer 32 weken zwanger. Wat gaat het snel.

 • Melesi

  Hier ook last van een soort buikkrampen/menstruatiepijn die verder trekt naar de rug.

 • mamavannaomi

  Misschien sommige dagen wel maar zijn ook hele drukke dagen bij

 • Simay

  Voelen jullie baby ook veeeeeeel minder?

 • Melesi

  Maandag terug naar het ziekenhuis aangaande mijn zwangerschapsdiabetes... Insuline doet niet altijd wat ie moet doen...

 • mamavannaomi

  Wat leuk dat je je oude kraamhulp krijg! Ik heb die van mij ook gemaild waarna ze me belde alleen is ze gestopt met werken maar ze mist het wel en heeft zelfs aangeboden na mijn kraamweek vrijwillig te komen helpen omdat ze ons zo leuk vind hihi komt ook 8 april gezellig een bakkie koffie drinken bij ons echt heel leuk

 • 3thwonderiscoming

  Twas nu eigelijk ook meer gezellig even eem bakkie doen haha ze nam aleen de lijst door of ik alles wel in huis had, maar ze hoefde verder ook niet de kamers te bekijken of het bed enz wel hoog genoeg was ik dacht dat ze altijd even een rondje deden maar ja het is iig weer allemaal geregeld dat is het belangrijkste en als het goed is krijg ik me oude kraamhulp weer (:

 • wensje3

  Bij mij was het dit keer juist telefonisch, vorige keren allemaal huisbezoekjes gehad. Ze zei dat de intake niet meer werd vergoed als ze langs zouden komen?! Wat raar dat het dan bij jouw wel kan :)

 • mamavannaomi

  Gelukkig is alles goed gekomen met de verbouwing kan me voorstellen dat het je veel stress heb gegeven!
  Bij mij komt de 21 ste de kraamzorg ik werd ook gebeld van ja de tweede kind doen we vaak telefonisch of wil je dat er iemand komt maar ik ken degene die bijbrengen mensen thuis komt dis komt ze gezellig bakkie doen en kletsen hahah.

  Deze reactie was voor jou 3thwonderiscoming maar hij pakt hem niet als ik bij jou wil reageren


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van zaterdag 20 mei 2017 tot en met vrijdag 26 mei 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50