Volg ons overal!
Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je 32e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Een uniek cadeau voor je baby? Maak het orgineel met een naam of foto!

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (525)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mama van A-M-Z

  Ik heb sinds een paar dagen iets nieuws... meestal een tijdje na het eten (van wat dan ook) dat ik een soort heel opgejaagd gevoel krijg.
  Weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen, maar soort druk op mn borst alsof ik niet goed kan ademhalen, soms met hartkloppingen erbij en voel me dan heel zwak en draaierig in mn hoofd.

  Heel eng gevoel.

  Kent iemand dit misschien of weet waar het door kan komen?
  Twijfel steeds heel erg om langs de dokter te gaan... We zijn redelijk ver van huis en bij mn gyn vandaan (die antwoord ook niet telefonisch helaas).

 • Principessa1

  ❤️ 31 weken ❤️
  Wat geniet ik van die stampjes en dat gewiebel in mijn buik! 😍 Heerlijk! Al word het wel zwaarder en zwaarder..
  deze week ook verschrikkelijke verhalen gehoord.. meisje dat ik ken bevallen op 26weken zwangerschap, blijft afwachten voor dat kleine vechtertje.. en dan gisteren een meisje van hier een beetje verderop, uitgerekend over 2 weken, vorige week zondag bevallen.. kindje moeten afgeven 😓 Ben hier zo niet goed van! Lig er constant aan te denken.. dat moet verschrikkelijk zijn om mee te maken! Ik kan niet wachten tot ik ons mannetje veilig en wel in mijn armen heb! 💙

 • Parijs88

  Hier ook aangekomen in week 31. Ik voel me ook goed alleen zit de baby nog erg hoog waardoor het vooral als ik zit voelt alsof heel mijn middenrif omhoog komt. Ook mijn ribben doen erg zeer. De laatste weekjes best wel spannend. Volgende week de groei echo ik ben erg benieuwd hoe groot ze denken dat de kleine beeb is. De verloskundige heeft hier ook niets over gezegd. Dus dat wordt een verrassing. :)

 • Maaistro

  Week 31 is aangebroken
  Ik voel mij goed! En mijn buik baby maakt het ook goed, hij ligt met zijn hoofdje al naar beneden, maar nog niet ingedaald. Ik hoop dat hij lekker zo blijft liggen. Is jullie baby al ingedaald? Zo ja, was dit pijnlijk? Ik heb al wel twee weken een beurs gevoel bij mijn schaambotje, zou dit betekenen dat de baby al aan het indalen is?

 • Mama van A-M-Z

  Dat zou daar goed door kunnen komen. Ook merk je dan vaak dat je buik wat lager komt. Meer ruimte boven in vrij.
  Ik voelde dan vooral druk tussen mn benen. Bij mn liezen..

 • BertK3

  Net voor groei echo bij de gyn. geweest. Kleine loopt qua buikomvang bijna 5 weken voor in groei. Hoofdomtrek en beenlengte ruim 2 weken. Gewicht wordt nu al geschat op 2500 gram. Kleine ligt ook nog in een stuit. Gynaecoloog maakt zich nog niet druk omdat ik vrij lang ben:1.80 m. Ik vraag me wel af of kleine nog wel kan draaien. Bij wie wordt er ook een grote baby verwacht?

 • Mar-86

  Hier hetzelfde. Loop al vanaf 20 weken voor op de normale groeicurve qua geschat gewicht, beenlengte en hoofdomtrek.Ben zelf 1.77. Daarnaast ook nog steeds stuitligging. Ze geven het nog tijd, over 2 weken een liggingsecho en eventueel bespreken of ze haar handmatig kunnen draaien. Er zou ruimte genoeg moeten zijn maar ivm vrij strakke buik(spieren) vraag ik me af of dat nog lukt dan.

 • Mama van A-M-Z

  Flinke baby al, maar ook wel logisch met een grote moeder :p
  Ik heb altijd best wel kleintjes gehad, maar ben zelf ook maar 160.

  Omdat je zelf groter bent, heeft de baby ook meer ruimte om te bewegen. Komt wel goed :)

 • Maaistro

  Bij mij geeft de verloskundige nooit aan hoe groot de baby is en of hij goed groeit. Ze meet alleen mijn buik, dus ik zou niet weten hoe groot hij is... Wel jammer, ben nieuwsgierig.

 • Luun

  Gisteren lag ik in de zetel en ik kreeg ineens stekende pijn in mn onderbuik. Ik voelde echt dat de baby niet goed zat, ken je dat? De pijn ging weer weg, kwam weer terug.. omg even paniek! Mijn man begon direct alle symptomen op te zoeken. Aan de uitleg te lezen leek het enorm op indalingsweeën en als ik nu kijk is het inderdaad precies of de baby wat gezakt is. Na een half uurtje was het over maar het was een ontzettend rare avond :) Langs de ene kant super spannend, langs de andere kant angst natuurlijk dat er iets veel te vroeg gaat gebeuren. Nu is het helemaal voorbij. Mijn eerste zwangerschap is ook totaal niet te vergelijken met deze. Ik had toen een sterrenkijker en voelde alles langs mijn poep en rug op het einde. Ook voelde ik heel weinig beweging heel mijn zwangerschap door.. pas de laatste 4 weken was ze echt actief. Nu ligt de baby nog in stuit en wat voor een activiteit is dat zeg O-o. De baby stampt me helemaal kapot haha. Ik voelde hem/haar ook al veel sneller en veel actiever. Succes dames voor de laatste 7-10 weken!!! Het einde is in zicht.. maar nog niet helemaal :)

 • Mama12-11

  Onze kleine wurm is ingedaald en ligt mooi met het hoofdje na benede 😊 en bij jullie??

 • Engeltjesbengeltjes

  Ik heb hier een kleine acrobaat zei de gyneacoloog... Madame ligt in de juiste houding maar met haar voeten over haar hoofd?! Je kon ook niets van haar gezicht zien, allebei dr beentjes ervoor en van bovenaf zag je twee voetjes op dr hoofd...

 • Mama12-11

  Haha ojeeh! Gaat ze nog goed liggen? (Der benen dan?)

 • meisje4

  hier ook, wel met handje langs haar hoofd er bij

 • Mama12-11

  Oke, hopelijk gaat ze nog zwaaien :)

 • ennavu

  Precies 31 weken vandaag! Ik voel me eigenlijk best goed. Wel snel vermoeid (maar dat is al de hele zwangerschap) en nu ook regelmatig lichte pijn in mijn onderrug. Ik tel wel af tot m'n verlof! De lange dagen (vooral door reistijd) beginnen me op te breken. Maar ik werk wat meer vanuit huis en mijn vervanger begint deze week al. Oh en verder zit ik nog middenin een verbouwing dus dat geeft wel stress. Maar het gaat nu opschieten gelukkig (wordt ook wel tijd!)
  En verder geniet ik volop van al dat getrappel, gehik en geschuif in mijn buik 😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van woensdag 22 november 2017 tot en met dinsdag 28 november 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen