Volg ons overal!
Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je 32e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Een uniek cadeau voor je baby? Maak het orgineel met een naam of foto!

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (531)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Roos-77

  Nou ik sluit me ook aan bij vreselijke nacht ( en)
  Ik heb soms het gevoel dat mijn onderkant van de rest van mijn lichaam afgescheurd, kan het niet goed uitleggen, maar pijn doet het iig.
  Vorige week bleek dat onze prins in stuit ligt dus ik hoop dat a.s maandag blijkt dat hij inmiddels omgedraaid is :)
  Dit is obs 4e en definitief laatste kindje, maar ik kan me er nu heel weinig bij voorstellen dat er mama's zijn die zeggen te genieten van hun zwangerschap, dat voel ik me dan weer schuldig over.... herkenbaar of ben ik de enige ?

 • Hetiseenbaby

  Hier nr 3 en het valt mij ook zwaar hoor! Vandaag drukt ze veel op m'n onderstel, of ze is aan het indalen, dat kan ook.. de nachten worden hier ook pittiger, ik begin de nacht rechtop zittend met veel kussens omdat dochterlief mijn maaginhoud anders omhoogdrukt...brr... nu deels in de ziektewet tel ik de dagen af tot mijn laatste werkdag voor mijn verlof; 3 augustus!
  Dit is absoluut mijn laatste zwangerschap. Tussen al het klagen door geniet ik wel van alle momentjes wanneer we contact hebben..

  Gister nog een echo gehad ivm eerder geziene verdikking in de bm wand, deze is nu nergens meer te bekennen wat de kans op een thuisbevalling weer groter maakt! Geeft ook meer rust..

 • Sparkle123

  Hier ook de 4de! :) Nou voel me niet echt schuldig. Het is toch gewoon niet altijd makkelijk...?

 • Mila10

  Sorry dames even klagen... Vannacht amper geslapen van de bekken en rugpijn (nog steeds hartstikke zeer) en vandaag mn zoontje van nog geen 2 alleen bij me thuis... Bij het kdv kon hij niet terecht ivm drukte dus zal het alleen moeten doen, maar weet gewoon niet hoe.. Voel me zon slechte moeder zo... 🙁

 • Anak

  Ik snap helemaal hoe je je voelt.
  Kan je geen hulp troepen inschakelen?
  Je vader, moeder of broer zus?

  En anders je man zorgverlof laten nemen.
  Kijk uit niet overbelasten, des te langer kans op klachten na je bevalling....

  Sterkte!

 • Mila10

  Kdv appte om 9u dat Sepp alsnog mocht komen omdat er een kindje had afgezegd dus heb hem weg gebracht.. Geeft me niet bepaald een beter gevoel, voel me zon slechte moeder zo 😢 Helemaal omdat hij enorm overstuur was toen ik hem achterliet 😔

  Mn moeder werkt dinsdags (en familie woont op 25 min afstand) en mn vader is 2 jr geleden overleden tijdens de zwangerschap van Sepp...
  Schoonouders heb ik zelf heel veel moeite mee om hen om hulp te vragen, sowieso om om hulp te vragen.. Voelt alsof ik die momenten faal als moeder...

 • Sparkle123

  Je moet maar zo denken: kids zien het anders dan je denkt...ze kunnen nog niet zo vooruit denken en jij bent gewoon zn mama. Heb er zelf vaak last van als ik n dag chaggo tegen de kids ben geweest. En als ik dan sorry tegen ze zeg weten ze soms niet eens waar ik het over heb!
  Fijn dat je m.toch nog even kon weg brengen...gelukkig kunnen we gaan af tellen voor we onze kleintjes vast kunnen houden!

 • Anak

  Ik kom even hier kletsen, bij 30 wkn nog rustiger.
  Momenteel ik op vakantie in Turkije, all inclusive.
  Ik zag r stiekem 'n beetje tegen op, met 30 wkn vliegen etc....
  Maar wat doet dit mij goed zeg!!!

  Ik werkte nog maar 16u ipv 28u door bekkenklachten, maar verrekte evengoed smorgens vd pijn.....
  En nu hier op vakantie heb ik af en toe een pijntje en savonds meer als we 'n stuk hebben gewandeld.

  Ook even lekker geen stress ivm huis verkopen en nieuwe huis waar wij 1 Aug de sleutel van krijgen.....

  Wel gedoe met zwangerschapssuiker, prednison vd astma en insuline spuiten.
  Maar hier heb ik nu op vakantie redelijk mijn draai in gevonden.

  Maar jongens wat vliegt te tijd, hebben jullie dat nu ook?
  OK dit is ons 3e kindje, tevens laatste en ik wilde hier zo bewust van genieten, maar dat is helaas niet gelukt door verschillende stress factoren.
  Waarschijnlijk inleiden met 38 wkn en ik moet na mn vakantie nog 2 wkn werken tot aan mijn verlof.

  Straks in Nederland heb ik weer een hele ritsafspraken in 't ziekenhuis staan.
  Moet nog 2 weken werken en dan maar alles smiddags plannen, maar wat een geren en gehaast altijd.

  Jullie kunnen nog allemaal wel genieten of zijn jullie r klaar mee?

 • Meijtje

  Hier ook de derde en laatste. Ik word ook met 38 weken ingeleid.
  Genieten is soms wel moeilijk maar er is ook weinig 'me time'. Jij hebt medisch gezien veel rompslomp, dat maakt genieten een stuk moeilijker.

  Hier ook op vakantie met 28 weken heen en straks met 32 weken terug. Nu nog 5 daagjes. Vliegreis vond ik meevallen. Is wel 4,5 uur, maar de kinderen hebben zich prima gedragen.

  Soms ben ik het zat en als ik dan getrappel voel dan denk ik, wat zal ik dat missen. Het is heel dubbel.
  Hier trouwens bekkens al vanaf week13.
  En hier ook nog 2 weken werken na terugkomst (werk nu 12 ipv 24) om alles over te dragen. En op de achtergrond blijf ik voorlopig wel aanwezig, ben echt bang dat het chaos wordt 😂
  En te laag ijzer verder gelukkig nog weinig klachten.
  Volgend bezoek aan de gyn pas met ruim 33 weken.

  Hopelijk kun je nu op vakantie wel wat genieten van alles. 😘

 • Sparkle123

  Dit is ons 4de kindje en vind het ook wel lastiger om te genieten...vooral omdat je druk bent met de anderen. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de bewegingen, en de kleine dingen iedere dag. Jouw zwangerschap klinkt ook niet echt makkelijk dus dat helpt natuurlijk niet...ik denk dat stressen over alles het alleen maar lastiger maakt. Probeer per dag te genieten zou ik zeggen! Geniet van je vakantie nog, hoe lang blijf je nog?

 • Sparkle123

  Stillletjes hier...
  Hoe vaak moeten jullie nu naar de vk? Ik woon in t buitenland, en vanaf weer iedere 2 weken! Wat gaat het al weer hard! Baby spartelt gelukkig nog lekker veel...maar heb aan het einde van de dag wel vaak last van harde buiken. Vooral na t avondeten, dan moet ik niet te veel lopen.
  Laatste paar nachten ook weer van die levendige en zwaar vermoeiende dromen...

  Zijn jullie zenuwachtig voor de bevalling? Ik vind het eigenlijk iedere x spannender worden, misschien omdat je meer weet wat je te wachten staat?

 • Mila10

  Ehm donderdag weer controle maar volgens mij elke 3 weken dan tot aan de bevalling? Benieuwd of ze donderdag weer een echo doen ivm de groei, in het ziekenhuis met de ctg zei de vk dat ze mn buik groot vond en dat ze het reden vond voor n extra groei echo.. Volgens mij valt het wel mee!

  Die rare dromen herken ik idd! En slaap sowieso slecht, minimaal elke 1,5-2u eruit voor de wc.. En draai veel en lig veel wakker ivm de bekkeninstabiliteit..

  Ondanks dat de bevalling van ons zoontje volgens alles en iedereen super heftig was (ingeleid, weeenstorm die later door de ruggeprik heen kwamen en het 2,5u persen zonder pers weeen en de kleine met de pomp op de hoogste stand eruit getrokken is met 5 man aan m ziekehuisbed) ben ik nog niet zenuwachtig.. Kan alleen maar makkelijker gaan toch? 😉😇

  Ben eerder zenuwachtig voor het verloop nu nog vd bekkeninstabiliteit en ook heel erg naar hoe ons zoontje van dan net 2 gaat reageren 😊

 • Sparkle123

  O gaat toch overal weer een beetje anders dan. Nu elke twee weken en vanaf week 36 iedere week. Altijd druk, maar vind het ook wel een fijn idee dat er goed op je gelet wordt in die laatste weken.
  Sterkte met je bekken instabiliteit... hopelijk gaat het na de bevalling vlug beter!

 • Hetiseenbaby

  Ik ben er ook! Nu ook om de 2 wk naar de vk.. alles gaat goed, alleen de vermoeidheid slaat enorm toe. Moet 's middags echt even een powernap doen.. 's nachts is de kleine ook aardig druk en vanwege maagzuur slaapt het ook niet zo lekker.. 2 kussens en 's morgens een stijve nek 😬 .. ook hier levendige dromen en na elke droom een plaspauze 😂

  Ik zie niet op tegen de bevalling, beter een paar uurtjes pijn dan 9 maanden klachten... de laatste x kwam dochter redelijk snel, de eerste 6 cm waren peanuts en met 3 persweeen was ze er. Hopelijk gaat het nu ook weer zo.
  Ik ben nu echt aan het aftellen! Blij dat de schoolvakanties beginnen, dan hoef ik dan tijdens m'n verlof ook niet meer snel 's morgens..

 • _MJ_

  Ik ben afgelopen week geweest en dan over 3 weken weer. Heb ook veel last van harde buiken, zeker wel 15x per dag, bijvoorbeeld na opstaan uit een stoel maar ook in rust.
  Ik kijk vooral uit naar september en heb het gevoel dat t allemaal wel goed komt en laat t over me heen komen.

 • Meijtje

  Ik ben er. Ik sta bij de gynaecoloog onder controle. De laatste keer was voor de vakantie met 28,5 week en nu pas weer met 33,5. Dan ben ik al een week terug maar er was niet eerder tijd. Dan denk ik pas ergens met 36,5 week weer en dan evt inleiden met 38, dus ik zie de gyn met geluk nog 3x en anders nog 2 of als die net iets vroeger is dan de 2e nog 1x.

  De bevalling vind ik niet spannend. Dat doe ik 10x liever dan 9 maanden zwangerschap, dat vind ik veel zwaarder.
  Eerste was snel, tweede gleed er zo uit en nu geen idee. Kan lang duren kan kort duren, maar de weeën tot 8 cm voel ik niet en het hoofdje gaat ook heel makkelijk.

  Het is nu aftellen naar het moment daar :) begin nu wel nieuwsgierig te worden trouwens.

 • Tweedebabytje~

  Hier ook om de 2 week! Hebben maandag de eerste groei echo en dan 2 week later de 2e..

  Hier last van ischias.. erg vervelend en krijg er steeds meer last van. Doet zo zeer! Eerst was het alleen snachts en nu inmiddels de hele dag.

  Ik ben eigenlijk helemaal niet zenuwachtig voor de bevalling.. ik heb 2 super goeie bevallingen gehad, maar denk wel wat als het nu ineens heeel lang gaat duren of juist het tegen over gestelde gaat zijn? 🤔

 • Sparkle123

  Positieve en dappere.meiden allemaal ! 😋 Ik merk dat ik vooral savonds in bed veel lig te denken aan mn laatste bevalling. Maar alledrie waren heel verschillend dus veel voorbereiden kan ik niet. Ik vond de bevallingen te doen, niet zoals sommige vrouwen het beschrijven als ondraaglijk, dus we komen er wel. Meer denken over scenarios waarbij de placenta niet komt oid.

 • Meijtje

  Hier was placenta in het ziekenhuis met geweld losgetrokken. Vonden dat het binnen 15 minuten geboren moest worden, daarna 4,5 l bloedverlies. Maar daar kwam het volgens hun niet door. Ik kreeg geen naweeën waardoor de baarmoeder niet slonk...

 • Sparkle123

  he bah...15 min is wel erg snel idd.. geven hier standaard een prikje er voor. 4.5 l zal je ook wel niet in de koude kleren hebben gezeten daarna!!

 • Meijtje

  Ja ik had 2 infusen dus waarom niet gelijk medicatie via infuus. Prikje en pillen werken bij mij niet. Daar reageert m'n baarmoeder niet op, maar ze geloofden me niet.... Beetje jammer.
  Heb bloedtransfusie gehad dus ik werd redelijk wakker uit de narcose.

 • _MJ_

  31! Geen klachten, geen strepen, dus heerlijk genieten.. 💖 Kleintje doet het goed, alle metingen zijn precies gemiddeld. Kamertje is zo goed als af, alleen nog gordijntjes en een lamp. Wij tellen de dagen af!

 • Meijtje

  Eigenlijk hoor ik hier morgen pas.
  Hier met 28 weken op controle geweest met groeiecho. Ik ben pas met 33 weken weer aan de beurt. Geregeld draait de kleine hier nog. Soms in t
  Stuit soms dwars (auw)

  Fijn dat alle controles goed zijn en dat je geen klachten hebt. Hier nog geen streep te zien ook.
  Klachten hier bekkens maar dat begon al met 10 weken. En nu af en toe maagzuur zeker na iets met tomatensaus. Soms wat vocht maar dat is af en aan, geen peil op te trekken.

  We gaan nu echt aftellen.
  Hier moet er nog wel het 1 en ander.in het kinderkamertje gebeuren, maar dat komt als we terug zijn.
  Laatste dingen ophangen en wasjes doen.

 • MelMoessie

  Roepen jullie ook de hele dag door auw 😂😂 hahah, ik heb echt het gevoel dat hij mijn buik echt uit wilt. Mijn buik kan gewoon niet verder uitrekken dan dat hij zou willen haha

 • Sparkle123

  soms wel ja, kan me bij de anderen niet meer echt herinneren dat ik soms even stil moest staan als ik bezig was...lijkt idd wel of hij/zij er uit wil soms ;-) Placenta ligt achter dus misschien dat het daar door komt...

 • Baby02!

  Ja zeker! Mijn eerste kind lag vanaf 29 weken met der hoofdje goed naar beneden. Ik ben nu 32 wk en hier ook een stuit. Met 31.4 wk een onvolkomen stuit maar ik voel ook soms nog der voeten onder billen gaan dus een volkomen stuit

  Omg stuitligging doet mij pijn. Dat getrap op mn blaas en baarmoedermond steeds. Haha.

 • Frederiek83

  Hier ook al een aantal weken in stuitligging met de voetjes naar beneden. Irritant dat getrappel op de uitgang en m'n blaas haha. Ze zei tegen mij dat er nog voldoende tijd was om te draaien, zeker voor een 3e dus maak me geen zorgen. Ze zei wel dat het gros met 32 weken goed ligt maar die van mij ligt nog prima zo met het hoofd omhoog

 • spruitnummer3

  Hier is het ook mijn 3e. Hoop dat er idd nog genoeg tijd is om te draaien. Ik heb echt het gevoel helemaal vol te zitten, dus vraag me af of er genoeg ruimte is om te draaien.
  Haar rug ligt precies in het midden in mijn buik. Vaak duwt ze die dan ook helemaal naar buiten.
  Weet dat bij de andere 2 de ruggetjes links of rechts lagen, dus misschien daarom het overvolle gevoel. Kan ook heel weinig eten, gevoel dat ik plof.

 • spruitnummer3

  Hier kan de baby me ook flink pijn doen. Ze ligt in een volledige stuit met haar benen onder haar billen. En de billen liggen al aardig diep. Denk dat het door haar lighouding komt. Mijn andere 2 lagen met 28 weken beide al met hoofd ingedaald en bij hun heeft het bewegen nooit pijn gedaan ondanks dat ze erg druk in de buik waren.

 • Baby02!

  Hebben ze bij jou al besproken wat ze gaan doen? Hoe lang ligt hoiw baby al in stuit? Hier al 7 wrken een stuit ligging (mn eerste lag met 29 wk al Goed)

 • spruitnummer3

  heb met 28+6 en met 30+5 groei echo's gehad. Deze waren niet helemaal goed, dus morgen als een spoedje bij de gynaecoloog gezet voor nog een echo ( afgelopen donderdag de laatste gehad) Wie weet dat hij / zij nog iets over de stuitligging gaat zeggen.
  Ik heb dus wel al wat meer echo's gehad dan je normaal krijgt.

 • Baby02!

  Waarom was je echo niet goed? Weten se hoeveel je kindje ongeveer weegt nu?

 • spruitnummer3

  Hoeveel de baby weegt moet ik nog horen. Bij controle bij de vk. Had een van de vk per ongeluk de echo papieren in haar tas gestopt. Dus de vk die ik had, had geen inzage. En bij de laatste echo was die nog niet in pc ingevoerd dat de vk belde om de spoed afspraak door te geven. Dinsdag blijft mijn controle bij de vk ook staan. Ga dan zeker naar het geschatte gewicht vragen.

  Bij de echo van 28+6 bleek het bovenbeen botje veel te klein. Namelijk P4. Bij de 20 weken echo lag het beentje op p55 ( p 50 is gemiddeld, dus was iets langer)
  Dat zou er op neer komen dat de benen nagenoeg gestopt zouden zijn met groeien.
  Het hoofdje was nog precies gemiddeld en het buikje P85 , iets aan de ruime kant, maar ook het buikje was goedgekeurd want bij een derde zien ze vaak dat die rond deze groeilijn ligt.

  Bij de laatste echo was het beentje binnen 2 weken gegroeid naar de p10. Nog steeds te klein, maar er zit groei in. En nu boog het buikje heel erg af. Van P85 naar P15. Dus ze maken zich nu zorgen om het buikje.

  Mijn eerste is geboren met groeiachterstand p2.3
  Ze woog 2105 gram bij de geboorte. En die groei ellende begon ook rond de termijn van 28 weken. Bij haar was het hoofdje en buikje veel te klein en in verhouding had ze dan weer wat langere benen.

  Ik hoop gewoon dat alles goed is en ik bij de vk mag blijven. Bij mijn 2e was alles de hele zwangerschap prima, maar moest ik door de eerste verplicht bij de gyn. Zou zo graag 1 zwangerschap bij de vk willen eindigen.

 • spruitnummer3

  Ik heb geen idee hoe lang ze al in stuit ligt. Ik vermoed al de hele zwangerschap bijna.
  Als ik echo's terug kijk ligt ze alleen met de 20 weken echo niet in stuit.
  Ze hebben hier nog niet besproken wat ze gaan doen. Ik zou sowieso bij 35 weken nog een liggingsecho krijgen. 2 weken terug lag ze met haar benen richting mijn liezen en dus 2 weken later had ze haar billen al diep naar beneden gegooid.
  Ik weet iig wel voor mezelf dat ik niet aan een stuitbevalling ga beginnen. Ik hoop dus echt dat ze ervoor kiest om goed te gaan liggen. En een draaipoging zie ik ook niet zitten. Een keizersnede trouwens ook niet, dus ze moet maar gewoon even goed luisteren en goed gaan liggen haha.

 • Baby02!

  Veel sterkte. Ik weet er alles van. Mijn dochter is met 34 wk geboren op de p3. Ik had het hellp syndroom.
  Nu ligt mijn kind haar groei op p60 en buik op p90

 • spruitnummer3

  Dank je! Fijn dat de groei nu goed gaat! Was het voor de helpp al bekend dat je dochter klein zou zijn of was dat nog onbekend?

 • xwantje

  Ik herken het helemaal!
  Gelukkig is ons mopje wel wat rustiger geworden dan voordien, maar eens er weer leven is, dan is het om te gillen!
  Btw; ook al knakjes in je buik gehoord?

 • MelMoessie

  Knakjes?? Dit klinkt best eng. 😦
  Nee ik heb dat niet

 • xwantje

  Ja, knakjes!
  Soms lig ik heel rustig id zetel is er ineens leven a volonté, en dan knak! Een knakje uit mijn buik!

 • Turksekaas

  Ja, vooral in de avond. Vind mezelf soms echt een zeikwijf 😱 😂
  Ik schuif op naar week 32, zie jullie daar!
  *vanmiddag heb ik een afspraak bij de diabetes verpleegkundige, ben benieuwd hoe ons gesprek zal gaan.

 • Flawless

  Hier veel last van harde buiken.. met fietsten, rustig op de bank zitten, staan ect.. heb nu ook een beetje het idee dat het ietwat pijnlijk is. Misschien zit het tussen Mn oren, houdt het in ieder geval in de gaten

 • Sal03

  Haha, ik lees hier boven dat je ws minder beweging voelt door gebrek aan ruimte.. nou, mn buik golft regelmatig op en neer! Voel vandaag ook veel druk op mn schaambeen alsof ze met haar hoofd in mn bekken draait.. 🤤 voelt minder prettig..
  Vandaag weer voor controle naar het ziekenhuis geweest. De gyn wil ons onder controle houden. Mn suikers zijn te hoog en gebruik nu insuline. Onze dame zit met haar gewicht rond de bovengrens dus de kans op een inleiding is groot. Mss over 7 weken al..
  Komt wel dichtbij nu allemaal vinden jullie dat ook? Zie erg tegen de bevalling op..

 • E-mama

  Ook ik zie op tegen de bevalling! Ook de eerste. Erg spannend allemaal. Is de reden dat je ingeleid wordt dat de baby te groot is?

 • Sal03

  Dat niet alleen. Ook vanwege de diabetes.
  Geen bevalling is gelijk hoor! Mijn zussen hadden geen enkel probleem bij de bevallingen.

 • Turksekaas

  Ja bij mij wel iig. Ze werd 2 weken geleden geschat op ruim 2 kilo 😓

 • Turksekaas

  Hey Sal! Kon zo mijn berichtje zijn. Ze gaan me ook hoogstwaarschijnlijk inleiden met 38 weken, dat is al bijna en ik heb ook zo geen zin in de bevalling.. brr.. nare ervaringen de vorige keer.
  Heeft de vk ook gezegd hoeveel ze weegt?

 • Sal03

  Ons dametje was vorige week bijna 2kilo. In de curve zou ze met 40 weken op 4200 zitten. Onze vorige dames waren 4600 en 4300 en toen geen diabetes. Ik vrees dat ze nog een spurtje gaat maken.. 🤤. Waren beide geen gemakkelijke bevallingen..
  Hopelijk valt het mee voor ons!!

 • (Fransisca)

  Ons meisje woog bij de geboorte ook 4200 en 55 cm lang, ook zeker niet klein haha... wel een super bevalling gehad.. ben erg benieuwd wat dit kindje gaat wegen

 • Sal03

  Idd, geen kleintje! Mijn dames waren 4600 en 4300..
  Hoe groot wordt deze geschat??

 • (Fransisca)

  Ik heb nog geen idee.... heb geen groei echo gehad... krijg met 36 weken een liggingsecho...

 • E-mama

  4600!!! Jeetje! Moet zo'n grote baby niet met een keizersnede geboren worden! Hoop dat het deze keer mee zal vallen voor je!

 • Turksekaas

  Dat waren flinkerds! Nou ik hoop dat het straks allemaal meevalt 😅

 • Sal03

  Idd. Je doet er niks
  aan en ze hebben er beide niets aan over gehouden! Dat is het belangrijkste!

 • MelMoessie

  Bedankt! Dit motiveerd mij enorm voor de bevalling hahah. 😂😂
  Maar spannend voor jullie beide om eerder ingeleid te worden. ( ik wil ook graag eerder bevallen )
  Vervelend dat jullie zwangerschaps diabetes hebben.

  En dat de baby minder ruimte heeft en minder beweegt merk ik ook niets van😂 Hij blijft nog steeds vervelend tegen mijn blaas schoppen.

 • Sal03

  Inleiden is ook geen pretje hoor! Had de vorige keer een flinke weeen storm. Dat ging de eerste keer spontaan veel gemakkelijker! Daar ging het bij het persen moeizaam. Maar ik zal je niet lastig vallen met mijn bevalervaringen. Zoals ik eerder al zei: geen bevalling is gelijk!!

 • Turksekaas

  Haha oepsss sorry! Dit is je eerste zie ik. Hopelijk krijg jij een super mooie snelle en een veel minder heftige bevalling.

 • MelMoessie

  Hahaha geeft niet!
  Vaak zeggen ze toch een makkelijke zwangerschap is een heftige bevalling?

 • GabyMary

  Haha dat hoop ik niet

 • Turksekaas

  Oh, geen idee. Eerste zwangerschap was ook een drama naar mijn gevoel, maar ik ben ook niet echt iemand die kan genieten van een zwangerschap.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van vrijdag 22 september 2017 tot en met donderdag 28 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen