Volg ons overal!
Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je 32e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Een uniek cadeau voor je baby? Maak het orgineel met een naam of foto!

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (690)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Wonderful-life

  Wat een heerlijke termijn, 31 weken! Nummer 4 is onderweg en we zijn nog druk aan het nestelen en Met de Babykamer bezig...
  Blijf nog maar Even lekker Zitten kleine man!

 • vimame1988

  Wat fijn! Hoe gaat het met jullie?

 • Wonderful-life

  Het gaat goed! Suikers onder controle met voeding,
  Bloedverlies blijft toch nog wel. Maar de kleine man groeit goed en tot nu toe blijft hij lekker zitten! Wat fijn dat je thuis mag bevallen! Hoop voor je dat dat mag lukken! 🍀

 • vimame1988

  Fijn om te horen dat de kleine man goed groeit. Elke dag dat hij blijft zitten is er weer 1.

  Dank je ik hoop ook dat het eindelijk mag lukken.

 • vimame1988

  Alweer 31 weken zwanger :) het gaat best snel. Ik wilde bij mijn andere 3 kinderen ook al graag thuis bevallen maar dit kon/mocht helaas niet en nu heb ik eindelijk bij deze zwangerschap groen licht om thuis te bevallen. Nu moet ons meisje dan nog wel even blijven zitten tot 37 weken.

 • 3rups101318

  Jaa wij mogen ook hier melden vorige week echo gehad ons meis is dwars gaan liggen met 34 weer een echo en dan zien we hoe en wat

 • toet-

  Ohjee wat een eigenwijsje! Hopelijk draait ze nog netjes naar beneden! Mn zoontje is met 36 weken gedraaid dmv uitwendige versie.. Vind ik wel een aanrader mocht ze niet terug draaien!

  Hoe voel jij je verder? Begin zelf al flink af te draaien 😅

 • 3rups101318

  Ze is zeker een eigenwijsje sinds begin nou gisteren en vandaag was ze bezig of ze is terug gedraait of in stuit gaan liggen denk ik 🤣 als ze niet in goed hpuding komt wil ik ook wel uitwendig poging dan keizersnee voel me verder goed kan vaak harde buiken krijgen en het lijkt soms dat ik een stomp van onder heb gekregen dat het bont en blauw is🙈 hoe is het bij jullie

 • Therese de W

  Wie van jullie heeft er ook zoon pijn boven in de rug. Ik wel rechtsboven en straalt uit naar mn lever. Ivm hellp syndroom vorige zwangerschap heb ik toch maar even gebeld. Ik moet vanavond langskomen op spreekuur. Ja beter 1x teveel bellen dan 1x te weinig. Mischien valt het mee hoor. Even afwachten dus.

 • Nicky87

  Ik heb er geen last van, maar wil je wel succes wensen hopelijk valt het mee

 • Therese de W

  Ik voel me opzich wel goed. Maar heb nog wel last van mn rechter schouderblad ben bang dat het nog 6weken doorbijten word.

 • Therese de W

  Ik lig toch een nachtje ter observatie in ziekenhuis voor de zekerheid. Bloeddruk was hoog 150/104. Is nu weer 130/80. Uitslag van Mn bloed en urine waren goed. Geen teken van zwangerschapsvergiftiging. Morgen vroeg een echo van mn lever. Kijken waar de pijn weg komt. Hopelijk morgen gewoon weer naar huis.

 • Nicky87

  Och jee dat is schrikken, fijn dat je geen zwangerschapsvergiftiging hebt. Hopelijk gaat alles goed en ben je weer lekker thuis

 • Therese de W

  Ja dat was zeker schikken. Ik mocht rond 12u vanmiddag weer lekker naar huis. Ik moet de klachten in de gaten houden. Ik moet dan gelijk weer bellen.
  Dank je!

 • Nicky87

  Hoe is het nu met je? Nog klachten gehad?

 • jenniferri

  31 weken zwanger en gisteren echo gehad zou al 2kg 100 wegen al een redelijk gewicht dus

 • Nicky87

  Dat is inderdaad al een redelijk gewicht, vorige week hebben wij een echo gehad en toen woog hij 1670 gram, krijg over 3 weken weer een groeiecho.. ben benieuwd hoeveel hij dan weegt

 • jenniferri

  Ja verschoot zelf ook van geschatte gewicht ben nochtans niet veel aangekomen maar ja als hij maar gezond is hij ligt ook nog altijd in stuit dus vrees er een beetje voor

 • toet-

  Spannend dat ie nog in stuit ligt! Hopelijk draait hij nog uit zichzelf! Zo niet, ga je dan een uitwendige versie proberen?

 • jenniferri

  In België word dat niet echt gedaan denk ik de gynaecoloog zegt daar toch niks van. Mijn zoontje is ook via keizersnede gekomen en vond dat op zich niet zo erg het enigste minpunt was toen dat ze iets in mijn rug geraakt hebben met ruggenprik waardoor hersenvocht lekte en ik 2 maanden druk in mijn hoofd had en omdat mijn pijnpomp de eerste nacht niet werkte.

 • toet-

  Grappig hoe dat kan verschillen! Ik vraag me dan af waarom niet..

  Jeetje dat lijkt me wel heel erg vervelend! Wel spannend dus!

 • jenniferri

  Ja bij mijn eerdere zwangerschap heeft mijn zoontje zich vanzelf nog gedraaid op 38weken of zo. Als hij nu niet draait dan is het maar voor de 2de keer keizersnede.

 • toet-

  Maar je gaat niet proberen hem te laten draaien in het zh? Mijn zoontje is met 36 weken nog gedraaid, ging super goed en kon dan fijn normaal bevallen!

 • Nicky87

  Dat is belangrijk als je met je baby maar goed gaat, hier ook nog niet veel aangekomen.. och jee hopelijk gaat hij nog draaien, hier ook een hele tijd in stuit gelegen maar hij is gelukkig gaan draaien en ligt nu mooi met zijn hoofd naar beneden

 • MaartjevNP

  Wat is het stil zeg, zijn er nog anderen die nu 31 weken zijn? Ik voel de boef erg veel bewegen, hij wordt steeds groter...pfff.
  Nog 3 weken werken en dan verlof. Iemand suggesties wat met al die tijd te doen? Voel me namelijk nog uitstekend

 • Nicky87

  Hier ook een erg bewegelijk mannetje.. heerlijk ik moet ook nog drie weken werken,ben al aan het aftellen haha.
  Ik zou lekker genieten en rust pakken, laatste dingen bij elkaar shoppen. Dingen doen waar je normaal veel minder tijd voor hebt.

 • Lady-s
  Vandaag voor nog een pretecho geweest ze was zowaar half slapende maar toch alles goed te zien. Over drie weken nog een groei echo. Lijkt toch wel alsof ze een grote baby is/wordt. Voetjes zijn nu al 6cm.
  Super leuk om ons meisje weer gezien te hebben!
 • Ollibollie

  Aan wat mooi!! 😍

 • Lady-s

  Dank je😀

 • mamavanFTL

  Wat een mooie foto 😍

 • Lady-s

  Dank je😄

 • Ollibollie
  Hallo

  Gisteren een groei echo gehad.
  Ze groeit goed op schema. Paar dagen ‘achter’ maar dat mag.
  Vingerprikje gehad ivm ijzer. Ook prima!
  Alle kleertjes nu wel in huis haha
  Kinderwagen present.
  Nu nog wat beddengoed en hydrofiele doeken.. box en en.. We zijn nog niet klaar 😜
  Nog een mooi 3D plaatje meegekregen.
 • Westland89

  Ahh wat lief zeg 👶👶

 • mamavanFTL

  Heerlijk dat alles oké is. En wat een mooie echo. Onze meid laat zich niet op de foto zetten 😂😂.
  Ik heb ook de doeken van de Hema. Zijn echt heel fijn en gaan lang mee

  Nog 1,5 week en dan horen we wanneer ik waarschijnlijk ingeleid ga worden. Nog max 5 weken. Toch wel spannend.

  Ik wilde vandaag kruiken halen. Overal uitverkocht 😱😱😱. Hopelijk op tijd binnen.

 • MemV

  Ik heb de elektrische kruik van Senzy. Ik weet dat op het het nieuws is geweest dat ze niet goed zijn. Maar dat betreft een oude versie en die mensen hadden hem eindeloos aan het stopcontact gelaten. Ook vaak laten ze hem aan het snoer hangen. Als je hem gewoon gebruikt, is het fantastisch en veel handiger dan ouderwetse kruiken. En kun je online bestellen 😉

 • mamavanFTL

  Ik weet dat die er zijn en lijkt me ech makkelijk. Maar de kraamzorg accepteert deze niet. Mag alleen de ouderwetse hebben. Hoe wel ik die ook link vind hoor.

 • MemV

  Ow dat is jammer! Zeker een aanrader voor na de kraamtijd dan. Binnen 4 minuten warme kruik voor 4/5 uur. En de kruik ontploft echt niet in bed. De ontploffingen die gemelde zijn, dat was aan de stroom. En met oude model, worden niet meer verkocht. Ik vind de ouderwetse ook riskant. Vriendin van mij had niet goed dichtgedaan, hele bed onder loeihete water. Gelukkig niet met haar baby er in..

 • Ollibollie

  Ooh spannend zeg dat je al heel snel de datum weet.
  Vind het nog een beetje onvoorstelbaar soms dat er over een aantal welen echt een baby wordt geboren.
  Als ik dan lees over inleiden komt het echt dichtbij he.
  Hoe voel je je verder?
  Is het nog te doen?
  Ook wel weer een fijn vooruitzicht he dat het straks voorbij is .
  Misschien anders kruikjes online bestellen bij Hema?
  Die dingen zijn vaak niet op voorraad in de winkel idd.
  Komt vast goed.

  Onze meid wil ook niet altijd op de foto hoor. Alleen van opzij Haha
  Houdt jouw kleine lekker de nieuwsgierigheid erin 🤗

 • mamavanFTL

  Zeker weer spannend. En ik vind t ook zo onwerkelijk hoor. En moet voor mijn gevoel nog zo veel doen 😬. Heb nu wel te horen gekregen dat ik de uitkering voor zelfstandigen krijg is echt een zorg minder.

  Ik voel me niet helemaal oké. Dit is echt een zware zwangerschap. Veel in t ziekenhuis vanwege vage klachten en pijnen. Suiker nog steeds niet stabiel. Laatste weken erg benauwd en misselijk. Dus aan de ene kant ben ik er wel klaar mee andere kant voel ik ons meisje eindelijk goed en geniet daar met volle teugen van.

  Ik ben ook echt nieuwsgierig. Ons eigenwijs meisje. Zelf de verloskundige van het ziekenhuis die afgelopen weken steeds de groeiecho’s maakte is erg nieuwsgieirg 🤣😂. En hoopt dat ze bij mijn bevalling. Omdat ons meisje zich dus echt niet op de foto laat zetten van geen enkele kant.

 • MemV

  Wat een mooie echo! Fijn dat alles goed is.

  Ik heb hydrofiele doeken van de Hema, voldoen prima! Pluizen niet, veel wel namelijk. Alles zelfde kleur, is makkelijk met wassen😏 Beddengoed heb ik van Witlof for kids. Duur, maar geweldig. Maar er is genoeg leuks te vinden! Veel plezier!

 • Ollibollie

  Dankjewel

  Oh ga ik eens opzoeken!
  Had bij de vorige kids ook doeken van Hema. Bevielen mij ook goed.
  Daar van de week maar even heen.
  Hmm goede tip alles in dezelfde kleur 👍🏼🤗

 • Lady-s

  Wat fijn dat alles goed was en jullie weer even mochten kijken bij de baby😀 prachtig plaatje! Wij hebben zaterdag een extra echo ben heel benieuwd naar de metingen!

 • Ollibollie

  Dankjewel.. 🤗
  Leuk om weer even te spieken he
  Laat je het weten?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van donderdag 19 april 2018 tot en met woensdag 25 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50