Volg ons overal!
Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je 30e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Deze voedingsbh heeft weinig poespas, maar zit wel heel comfortabel! Gemaakt van soepele en zachte materialen is deze voorgevormde bh een echte musthave tijdens en na je zwangerschap. 

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (644)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Lumda

  Hallo dames, vandaag week 29 binnen gerold 😉. Vrijdag te horen gekregen dat ik zwangerschapssuiker heb. Ons kindje zit nu boven in de groei curve. Dus dinsdag een gesprek met de diëtiste om te kijken wat we kunnen doen om dit in te perken. Toch weer een beetje extra stess. Maar goed de kleine lijkt het allemaal prima te vinden daar binnen.
  Fijne week allemaal.

 • Lumda

  Hallo dames, vandaag week 29 binnen gerold 😉. Vrijdag te horen gekregen dat ik zwangerschapssuiker heb. Ons kindje zit nu boven in de groei curve. Dus dinsdag een gesprek met de diëtiste om te kijken wat we kunnen doen om dit in te perken. Toch weer een beetje extra stess. Maar goed de kleine lijkt het allemaal prima te vinden daar binnen.
  Fijne week allemaal.

 • shur

  Goedemiddag dames. Ik zat vanmiddag achter de pc alles te inventariseren wat ik moet gaan kopen. Ik heb nog helemaal niks gehaald. Ben van plan om met 30 weken alles in te slaan. Zijn er nog dames die ook nog niks hebben? Ik heb zo iets van...agh ja...komt nog wel. Hoe meer ik bezig was, hoe meer ik er zin ik krijg ondanks alle kwalen (bekkenpijn, zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk). Ik heb nu ook een nieuwe hobby (haken). Via youtube ben ik nu erg leuke setjes voor me meisje aan het haken.

 • Lovely4c

  Ik heb al veel spullen, niet gebruikt of gekregen. Is mijn 5de zwangerschap.
  Vandaag pas oude behang weggehaald, nieuwe behang is net bezorgd van gamma ster en maan wit/blauw.

  Morgen heeft manlief vrij en gaat hij babykamer behangen. Ik moet alleen nog babykleding halen en een hoop luiers inslaan...denk ik...ik vergeet altijd wel iets.

  Ik merk hoe zwaar het nu wordt.....zeker met dochtertje van 15 maanden en zoontje van 3. Ik wil deze week alles huis, stel je voor dat iets tussen komt dan ga ik echt janken!

  Wel leuk dat je aan haken doet....
  Ik ben creatief met mn naaimachine.
  Ik ga nog leuke stof halen voor hoeslakens en lakens voor beeb.....zo komen we de winter wel door....hier ook met bekkenpijn en JEUK! Avond en nacht zijn zwaar...

 • Kate45

  Goede morgen, week 29 :D

 • droppie 2010

  morgen Naar week 30.

 • Lovely4c

  Woehoe!!! Ik zie je daar zondag. Eindelijk kunnen we dan aftellen!

 • Lovely4c

  Ik heb morgenmiddag een sollicitatiegesprek, duidelijk aangegeven dat ik per april wil beginnen na mn verlof. Ben benieuwd wat voor indruk ik maak als ik daar kom aanlopen met een huge belly.....

  Heeft iemand dit weleens meegemaakt?

 • droppie 2010

  niet mee gemaakt, maar wil je wel heel veel succes wense!!!

 • Lovely4c

  Ja dank je!
  Ik begin het spannend te vinden voor straks.

 • droppie 2010

  Hoe is het gegaan je gesprek ??

 • Lovely4c

  Hey hey
  Ik zou volgende dag gebeld worden want er was nog 1 sollicitante na mij. Omdat ik ook akkoord met wel eens ooit een nacht moeten draaien ben ik aangenomen....daarnaast is er een zware te kort in de verpleging....haha.
  Maandag contract tekenen en per april ga ik weer aan het werk.

 • droppie 2010

  dat is top. gefeliciteerd!!!

 • droppie 2010

  vandaag 29w3d zwanger. vandaag groei echo gehad. en de beeb liep op 30w1d en was 1575 gram. blijft dus nog steeds voor te lopen.

  vandaag ook aangegeven dat ik gewoon vaginaal wil proberen te bevallen. gaan het zien.

 • Lovely4c

  1,5 kg al.... had je de glucose-test al gehad?

  als beeb met hoofdje beneden ligt.... vaginale bevalling heeft vele voordelen. Keizersnede heeft veel langere hersteltijd zeker nu je al een dochter hebt wil je gauw weer op de been.

 • droppie 2010

  ik heb idd de glucose test gehad en die was goed geen suiker of dergelijke haha.

  zkker waar heb er goed over nagedacht en wil hetgewoon proberen ook al vind ik het dood eng maar gaan er voor. neem aan dat ze goed voor me zorgen daar in het ziekenhuis.

 • Lovely4c

  Oh gelukkig....dat is een zorg minder.

  Was je 1ste bevalling traimatisch of is het geeindigd in een keizersnede?

  Natuurlijk word je goed in de gaten gehouden als je eenmaal in een ziekhuisbed ligt. En ze grijpen op tijd in. Komt nauwelijks voor dat het echt fout gaat.

 • droppie 2010

  mijn 1ste was een stuit ligger, was en vielt niet te draaien ook vandaar een kz.

  de gyn vertelde ook dat als natuurlijk niet wilt dat ze niet van alles nog gaan proberen maar dan word het gelijk een kz, dat doen ze bij een eerste kindje wel maar omdat ik kz heb gehad doen ze dat juist niet, was ook wel prettig om te horen.

 • Lovely4c

  Ah zo.

  Hopelijk ligt beeb met hoofdje naar beneden vanaf week 36.

 • droppie 2010

  week 29 ja ja.. nog 10w en 4d tot uitgerekende datum.. zijn er mensen die verwachten dat ze eerder gaan bevallen of juist over gaan lopen ??

  ik zelf heb idee dat dees eerder komen gaan. maja zal mezelf voor me kop slaan als die blijkt over te gaan lopen haha.

 • shur

  Ik heb geen flauw idee. Ik neem het gewoon aan zoals het komt. Mijn vorige was 6 dagen overtijd. Mijn gyn. vertrouwde het niet meer (één opgezette been, dikke been). Dus ik werd ingeleid. Ik denk dat deze ook later komt. Heb ook een cerclage. Met 36 weken wordt het verwijderd.

 • Lovely4c

  Ik denk dat ik weer in week 39 ga bevallen....als ik overtijd raak....pffff.....dont wanna know! Ik ga elke dag een strippoging eisen!

 • Shrimp

  Afgaand op de anderen..denk ik iets eeder, maar niet shocking..week ofzo. Maar het kan net zo goed zijn dat deze weer lang blijft zitten, net als de eerste. (42wk) ach als het zo gaat, vind ik het prima. Wat is nou 2wk. Das ook weer voorbij in een zucht

 • Fam86

  Ik verwacht dat deze over de datum zal gaan😂

  Heb gister liggen brullen dat ik niet meer kon haha had zoveel harde buiken van t poetsen voel me echt ook zo'n beperkte wil gewoon weer kunnen bewegen en poetsen zonder dat ik elke 5 minuten weer moet zitten. Maar goed nu nog maar 10 weken ben m'n hormonen al wel een beetje zat..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van zondag 28 januari 2018 tot en met zaterdag 3 februari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen