29 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je 30e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Deze voedingsbh heeft weinig poespas, maar zit wel heel comfortabel! Gemaakt van soepele en zachte materialen is deze voorgevormde bh een echte musthave tijdens en na je zwangerschap. 
Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (468)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mijn~meisje

  echo gehad was super leuk! Hele mooie beelden gezien, film en fotos meegekregen. kindje had al weer een kleine groeispurt gemaakt. Hij lag nu bijna op termijn, dit was gemiddeld wel zeker 1,5week. Zijn gewicht was nu op 1130 geschat

 • Regendruppels

  Leuk dat jullie ze kunnen zien. Wij kunnen ze iedere keer niet goed zien omdat er iedere keer een arm of been ervoor ligt:( ze hebben zo weinig ruimte dat er altijd wel wat voor ligt. Voor ons blijft het spannend.

 • mijn~meisje

  ondanks dat hij al erg laag zag hebben we toch een paar keer goed geluk gehad! Maar mag ook wel met ongever 40 minuten kijken. We hebben zelfs kunnen zien dat hij hetzelfde neusje heeft als onze dochter Maar met 2 zal dat idd wel anders zijn. Dan kunnen ze niet alleen zelf in de weg liggen maar de andere ook nog.

 • Callthemidwife

  Zo leuk! Wij hebben een nieuw echo apparaat op het werk maar ik heb de 3d/4d nog niet kunnen uitproberen op onze uk, handen voeten en navelstreng voor zijn gezicht gisteren. Zal van de week nog een poging wagen😍 De kleine man wordt hier al
  Op 1500gr geschat, ik hoop dat hij net een groeispurt gehad heeft en weer wat rustiger groeit nu😅

 • Baby02!

  Mijn kindje werd met 26 wk op 1058 gr geschat. Heb volgende week weer biometrie en dopplers

 • mijn~meisje

  ooo ja soms werken ze idd niet mee! Maar leuk dat je idd ook zelf kan kijken en proberen! Maar ik ga er vanuit dat deze wel de groeispurt door zet. Me dochter was bij de 20 weken echo ook aan de kleine kant maar met de geboorte een stukje groter als verwacht. Hier was het toen alleen maar een voordeel omdat ze zo veel afviel (10%) en omdat ze zwaarder had ze iets meer reserves.

 • mijn~meisje

  ooo ik heb vanmoddag een 3d/4d echo! Kijk er nu wel naar uit. Bij me eerste was ik wel heel erg nieuwschierig hoe ze er uit zou zien maar nu helemaal nietzo. Heb denk ik genog afleiding denk ik

 • Femmy3

  Jeetje vervelend zeg die maagzuur hopelijk hebben jullie er iets. Voor dat het minder word. Ik zelf nu in week 29 beland☺beetje last van maagzuur maar het helpt bij mij om na acht uur in de avond niks meer te eten en bepaalde dingen van het maagzuur bevordert te laten liggen zoals chocolade😊.
  Ik ben wel steeds nieuwsgieriger Hoe mijn kindje eruit zal zien qua op wie het lijkt hebben jullie dat ook

 • Regendruppels

  Dames, ik heb sinds enkele dagen zoveel last van maagzuur, dat ik s'nachts door deze klachten niets eens kan slapen. Ook houd ik heel veel vocht vast. Het hoort er allemaal bij, maar het maakt het wel moeilijker. Vocht vind ik nog niet eens zo erg maar maagzuur pffff. Jullie ook last van deze klachten??

 • mijn~meisje

  oo ba kan me voorstellen dat dat ect heel vervelend is! Hier heb ik er nog geen last van.

 • Callthemidwife

  Hier ook last van maagzuur, komt vooral door de stuitligging denk ik. Heb heel de dag een hoofd tegen mijn maag en longen, niet heel prettig😂. Gelukkig geen last van vocht maar het wordt komende week weer warm dus dat kan zo maar anders zijn.

 • Regendruppels

  Het meisje ligt sinds het begin in een hoofdligging en het jongetje draait iedere keer. Laatste keer in een stuitligging. Morgen heb ik weer een groeiecho. Even vragen of ik iets tegen maagzuur kan krijgen. Ik houd het anders niet.

 • -Mango

  Haha nou hè, normaal hou ik er echt van maar zit nu ook binnen verscholen met een ventilator op me, trek deze warmte echt niet

 • mijn~meisje

  wat een weertje! Hier was het gewoon net 31 graden in onze slaapkamer
  Beneden ook al niet te harden en ik zit in me ondergoed op de bank

 • Callthemidwife

  Blij dat het vandaag een stuk koeler is! Een paar van die dagen achter elkaar zou ik echt niet overleven😂

 • Starbaby

  Vandaag 29 weekjes, flinke bolle buik en borsten verder niet echt bijgekomen. Ja toch wel, heb ineens heupen haha. Onze kleine man doet het goed. Dat het maar lekker zo mag blijven gaan

 • Devjul

  Zo ik nu ook 29 weken..gisteren weer een groei echo gehad heerlijk om ons meisje weer te zien ..volgende week een echo ivm dat ze een punt in de navelstreng hebben gevonden die een wat hogere deuk heeft .mag me er geen zorgen om maken hmm moeten ze tegen mij zeggen maak me al snel zorgen dus zal een lange week worden voor me ..verder erg moe zo nu en dan en bekken doen pijn ..blij dat ik niet zo lang meer hoef nog negen weken voor ik word ingeleid ..dit is omdar ik helaas zwangerschap diabetes heb ..probeer zoveel mogelijk van alles te genieten maar soms eeg moeilijk

 • ambergayenur

  Ben ook alweer 29 weken plus 😁 alleen het is erg rustig hier jammer


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van zaterdag 5 augustus 2017 tot en met vrijdag 11 augustus 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50