Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (818)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Hornet

  Wat gaat het snel nou, het mag van mij wel iets langzamer vooral nu ze lekker aan het bewegen is en ik het van buiten ook goed kan zien.

  Met mij gaat het ook prima alleen rugpijn en af en toe zuur in mijn keel.
  Denken jullie nu ook vaak aan de bevalling? Ik blijf het maar eng vinden heb in oktober een cursus gelpland hoop dat dat een beetje helpt.

  Gr

 • Mamatobetje

  Haha wat grappig, van mij mag het juist suuuuper snel gaan! Ik kan niet meer wachten!
  Jaa.. denk dat het normaal is. Dit word mijn eerste kind, en begin nu toch ook echt bang te worden 😪 je moet op youtube : One born every minute kijken, zo leuk! En het helpt je ook voorbereiden ol de bevalling..

  Heel veel succes nog! Xx

 • Jay26

  Ik heb pijn van rugpijn maar het is ook moeilijk om een goed zit positie te vinden. Ik plas ook heel veel.

 • Kristel0507

  Hee dames!!

  Ik ben afgelopen week een kilo afgevallen, wat natuurlijk absoluut niet de bedoeling is. Ik denk omdat de kleine nu letterlijk alles van me pakt wat ik tot me neem omdat ie flink aan het groeien is. Nu ben ik dus heel erg bezig met m’n voeding en vooral meer eten. Ik ben van mezelf al niet zo’n grote eter en sinds deze zwangerschap al helemaaaaaal niet. Maar goed ik prop mezelf dus sinds deze week met tegenzin vol met vooral extra fruit en zuivel.
  Nu vroeg ik me af of er meer dames zijn die hier last van hebben en of jullie misschien tips hebben??

  Groetjesss

 • Moon88

  Ik ben niet zo bewust van mn lichaamsgewicht. Ik probeer op mn voeding te letten en gezond te eren.soms heb ik toch echt even zin in dat stukje chocola of schaaltje chips. Als het allemaal maar niet te gek word. Ik hecht er niet zo veel waarde aan. Als die kleine goed groeit en jij lekker in vel zit dat lijkt me het allerbelangrijkste.

 • Pinklady1990

  Vandaag 4hd live echo gehad, super mooie beelden alleen is ons meisje weer veel aangekomen, vorige week woog ze 1298gram bij de groei echo en nu 1728gram. Nu goed op me suikers Letten dat ik meer water ga drinken. Volgende week naar verloskundige dan horen we meer

 • Jenanes

  Nee joh.. 470 gram in 1 week dat kan toch niet? Was het geen foutje?

 • Pinklady1990

  Dat zei ik ook maar toen zei ze dit is een schatting van de computer en moet er van uit gaan dat zeker 2 a 300gram bij is en dus nog te veel. Maar mijn gevoel zegt heel erg dat ik al 33weken ben ipv 29

 • Jenanes

  Mijn baby woog vanmorgen 1561 gram. Is sowieso lang voor haar leeftijd maar zit ook qua gewicht boven de curve. Ach... dan komt ze op 6-7 pond uit, mooi gezond gewicht en persbaar lijkt me 😜

 • Pinklady1990

  Ja dat is zeker netjes, onze zit boven gemiddelde maar het wisselt, verloskundige zegt dat ik echt op 29 weken zit. Moet nu een groei echo in het ziekenhuis plannen zodat als ze weer te groot is de gynaecoloog kan komen kijken. Voor nu hoef ik me geen zorgen te maken

 • Marley91
  Vandaag 29+3 ♡

  Onze kleine meid weegt nu 1650 gram en groeit goed volgens haar gemiddelde.
  Iets langere bovenbenen. Maar wel gewoon goed gemiddeld.

  De bloedtest was ook goed. En ze heeft, net als ik, een negatieve Rhesus factor. Dus ik hoef geen prikjes te krijgen.
 • alie22r

  Wat een prachtige echo😍

 • Pinklady1990

  Aaahh super fijn voor je! Wat een mooie echo😍 wij hebben maandag 4hdlive echo. Ben heel benieuwd❤

 • 3love

  O dames die hitte... nu al 27 graden hier in t oosten ... trekken jullie t nog?

 • anmh

  Oh ik wordt langzaam gek... geen energie, futloos, oververhit, misselijk, absoluut geen eetlust.. yuk

 • 3love

  Gelukkig, t ligt niet helemaal aan mij ;)
  Zweet mij een compleet ongeluk zodra ik de deur uit stap, chronisch moe, dikke voeten en voel mij net een dik monster .... sterkte ook voor jou ;)

 • jesje_84
  29 weken vandaag 🤗💝
 • Sleeperson

  Mooie buik en inderdaad een knap lichaam. ^^
  Looking good mama ;)

 • jesje_84

  Dankjewel ☺️

 • 3love

  En nog steeds ‘ strak’ in je velletje.... jaloers..... ;)

 • jesje_84

  Ik herken nog wel mijn lichaam van voor de zwangerschap idd ☺️ Mijn buik is wel echt aan het groeien de laatste weken, dat wordt een flinke toeter denk ik 🤗🐥

 • Sleeperson

  Deze ochtend op controle geweest bij de gynaecoloog. De meisjes doen het nog steeds goed. Ze worden geschat op 1.200 kg en 1.400kg. Baby 2 heeft zich sinds mijn laatste bezoek bij de vroedvrouw volledig gedraaid. Zij ligt nu dus met haar voetjes naar beneden. Maar ze hebben nog ruim vruchtwater en plaats om te draaien :)
  Mijn baarmoederhals zag er ook goed uit. Nog niets die wijst op vroeggeboorte. Vanaf nu heb ik om de 2 weken een echo. Dat vind ik wel een geruststelling :D

 • 3love

  Zo zeg, je meisjes groeien flink! Fijn!

 • Sleeperson

  Ik voel een zekere rust nu ik weet dat ze boven 1 kg zitten.

 • 3love

  Kan ik mij voorstellen, zo groeien hun kansen bij een eventuele vroeggeboorte. Maar zoals het er nu uit ziet hoef je je daar geen zorgen om te maken ;)

 • anmh

  Wat fijn dat alles goed is!
  En elke 2 weken een echo lijkt me ook heel prettig!
  Houdt je t nog een beetje uit met 2 dames in je buik en deze hitte?

 • Sleeperson

  Maandag en dinsdag waren 2 baaldagen. Ik was minder fit, k'had veel te warm,.. gisteren was dit dan terug beter. 😊 Als'k zit of wil slapen moet ik me wel regelmatig eens veranderen van positie, vooral sinds dat baby 2 besloten heeft om te draaien en dus met haar hoofd duwt tegen m'n ribben. Maar over het algemeen voel ik me goed 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van dinsdag, 4 december 2018 tot en met maandag, 10 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50