29 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je 30e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Deze voedingsbh heeft weinig poespas, maar zit wel heel comfortabel! Gemaakt van soepele en zachte materialen is deze voorgevormde bh een echte musthave tijdens en na je zwangerschap. Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (458)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • ambergayenur

  Ben ook alweer 29 weken plus 😁 alleen het is erg rustig hier jammer

 • Llewellyne

  Heey normaal schrijf ik hier nooit maar verveel me een beetje.. de laatste tijd word het schoppen steets harder en zo nu en dan zo onverwachts dat ik me te pletter schrik. Voor de rest eet ik veel te veel ongezonde dingen en baal ik dat ik al zooo veel ben aangekomen en voel me wel een olifant bah en een zeikert maar word altijd vrolijker als ik hier weer berichten van anderen kan lezen

 • MissChelle1984

  ik heb hetzelfde hoor! Eet ook veel ongezond, kan er niet vanaf blijven! Ben inmiddels ook al 14 kilo aangekomen, en ben vandaag 29 weken! Je bent dus niet alleen ;-)

 • 5de kindje

  29weken !! Ik heb ook last van mijn rug en bekken ik kan niet meer lange afstanden stappen of ik voel een druk naar beneden.. zal wel normaal zijn zeker rond deze tijd .🙂

 • sneeuwstorm

  Hier ook in week 29 alweer!
  Ben ook gestopt met werken sinds een week door teveel harde buiken en daardoor de baby minder voelde.
  nog meer die al moesten stoppen?
  Ik heb wat kleding stukken en de kinderwagen in huis maar Verder nog niet zoveel, wordt misschien tijd me er wat meer in te verdiepen :)

 • Wendy2ewonder

  Prachtig!!!!! Zo lief hé...

 • Lusenda

  Ja ik dacht ook al dat ik vandaag zou bellen als ik adem hoor ik ook een piep geluid dus dacht ook van kan toch geen vorm van astma zijn ofzo. Ik ga even bellen naar de huisarts

 • Lusenda

  Ahw zo leuk joh

 • 5de kindje

  Ik heb dat ook gehad toen ik 20w zwanger was en het heeft heel lang geduurd tot ik van die hoest af was bij mij hielp ook echt geen thee en honing enzo 3x naar de dokter gegaan en uiteindelijk een puffer gekregen en die geeft wel slijm losgemaakt na een week dan had ik erg verstopte neus en nu nog soms! Ik loop er ook al lang mee.. best naar de dokter gaan hoor miss kunnen ze u helpen succes..

 • 5de kindje

  Dat is heel mooi !! Al een mooie baby hoor.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van dinsdag 4 juli 2017 tot en met maandag 10 juli 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50