Volg ons overal!
Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je 30e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Deze voedingsbh heeft weinig poespas, maar zit wel heel comfortabel! Gemaakt van soepele en zachte materialen is deze voorgevormde bh een echte musthave tijdens en na je zwangerschap. 

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (566)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Kimsche

  Joepie! Week 29 alweer! Tjee wat gaat de tijd nu snel zeg! Laatste week wel weer enorm moe en word gewoon moe wakker. Komende week is mijn man hele week weg van huis dus ben alleen met m'n dochter. Heb d'r al beloofd om samen in logeerbed te gaan slapen, hoef ik er tenminste niet uit als ze wakker word haha. Hoe gaat het met iedereen?

 • pinkelotje86

  Gezellig dat je dochter komt logeren ;)
  Hier komt de moeheid ook weer terug. Pff.. ik vind het erg pittig als ml nu late dienst heeft. Kindjes naar bed brengen kost veel energie..

 • bree

  Hier is alles nog stabiel. Baby zit er nog zonder vruchtwater maar doet het nog goed.

 • Kimsche

  Wat fijn om te horen dat hij nog niet geboren is! Moet steeds aan je denken. Hebben ze nog geen indicatie gegeven hoelang die zonder vruchtwater kan blijven zitten?

 • bree

  Nee indicatie niet. Hij maakt het zelf nog steeds aan dus hij heeft genoeg om te drinken en te plassen. Wanneer hij geboren wordt heeft te maken met verschillende zaken. Als ik ziek wordt en koorts krijg of als hij geen vruchtwater meer aanmaakt en ik niets meer verlies, slecht hartfilmpje of de weeën beginnen. Dus het is iedere dag afwachten.

 • pinkelotje86

  Hi Bree goed om iets van je te horen! Fijn dat je kleintje her nog goed doet. Maar geen vruchtwater meer.. dan duurt het vast niet lang meer voordat ie komt of niet?

 • bree

  Ja hij heeft het nog naar zijn zin daarbinnen. Ik voel hem zelf bijna niet meer dus ik weet niet hoe het met hem gaat maar ik krijg steeds hartfilmpjes en daarop is te zien dat hij helemaal happy is.

 • ingingie

  Fijn dat hij nog in je buik zit en het naar zijn zin heeft! Moet heel moeilijk zijn deze onzekerheid...... Heb je een beetje afleiding? Neem aan dat je in het ziekenhuis ligt?

 • bree

  Ja lig tot de bevalling in het ziekenhuis en heb niet echt afleiding. Behalve dat er hier om de haverklap dames binnenkomen die ingeleid worden voor de bevalling. En je bent alleen maar bezig om alles in de gaten te houden. Ik geniet helemaal niet meer het zijn alleen maar zorgen die ik heb.

 • Me2016

  Hi dames. 2 weken terug echo gehad en toen was de kleine al vrij zwaar voor kindje van toen 27 weken. Ze werd geschat op 1389gram moeten woensdag weer groei echo en met 32 weken weer. Wordt goed in de gaten gehouden dus. Het was niet dramatisch maar toch in de gaten houden.
  Suiker test enz was allemaal goed gelukkig. Iemand hier ervaring mee?

 • Mar-86

  Ik heb exact hetzelfde. Suikertest was goed, maar groot kindje op beide extra groeiecho's (op de 20 weken echo ook al trouwens). Maak me er inmiddels geen zorgen meer om, het gemiddelde moet ergens vandaan komen en je kan er toch niets aan veranderen. Moet zeggen dat ik die extra echo's ook wel weer leuk vind :)

 • MamavanD-D

  Had bij mijn kids geen groei echo specifiek maar zouden beide heel klein zijn.. dochter zat vast met schouders en heupen en was 50 cm en 3935 gram en zoon zelfs 54 cm en 4140 gram. Nu met 30 weken groei echo ben benieuwd wat ze zeggen haha

 • samantha30

  Hier moet ik met 32 weken en echo omdat de kleine meid met 20 weken al groot was. En me eerste kindje over de 4 kilo woog bij de geboorte en ik haar er bijna niet uit kreeg. Dus we zullen het horen over 2 weken. En met 36 weken krijg ik er nog 1.

 • Me2016

  Oh hou me ff op de hoogte. Hebben dus hetzelfde en even ver zwanger.

 • Mama van A-M-Z

  "Nog 71 dagen" tot de uitgerekende datum. Wat klinkt dat al dichtbij!
  Soms wordt ik er een beetje zenuwachtig van... Nog zoveel te doen!
  Maar vooral oogelucht, het einde is in zicht. :)
  Hopelijk met een mooie afloop, een gezond levend kindje in mn armen

 • Principessa1

  Hier een avondje materniteit achter de rug 😧
  Gistere middag begon ik ineens veel rugpijn te krijgen en mijn onderbuik deed enorm pijn, raad gevraagd aan een vriendin, een warm badje genomen maar trok niet weg. Ook vrij regelmatig harde buiken erbij. Gebeld naar materniteit en ze zeiden van onmiddelijk langs te komen om aan de monitor te gaan.. baby was alles oké.. na half uur enkele echo's gehad vaginaal + uitwendig, bleek mijn baarmoederhals verkort te zijn, moet boven de 25mm zijn en was nu 21mm, testjes gedaan of ik een verhoogd risico had op vroeggeboorte op korte termijn, maar daar was gelukkig niets uitgekomen. Nu staat mijn urine op kweek en mag ik morgen bellen voor de resultaten hiervan, ze dachten misschien een blaasontsteking, dit kan ook die pijn in onderbuik verklaren en de rugpijn..
  ik dacht even dat het hier allemaal begonnen was 😰 En nu ben ik nog niet echt gerust eerlijk gezegd.. elk krampje/steekje is teveel nu..
  nog iemand ervaring mee met dat gevoel? Of blaasontsteking?

 • Esmeralda26

  Oehhh dat is wat minder gelukkig gaat het nu beter met je ! Jaa dat is wat hoor die harde buiken en zo vervelend dat je gewoon niet weet wat je eigenlijk te wachten staat gelukkig is het niet begonnen en mag je baby nog ff lekker bij mama in de buik !

 • Principessa1

  Inderdaad, voorlopig vandaag 3x harde buik gehad dus dat valt nog mee.. wel erge rugpijn.. maar daar helpt de warmwaterblaas wel bij.. ik hoop het dat hij nog even alleen bij mama wil blijven, dit is echt veel te vroeg..

 • Mama van A-M-Z

  Ik had 2 weken terug erge blaasontsteking in combi met problemen met mn nieren daardoor. Verging echt van de pijn en was een paar dagen in het ziekenhuis.
  Echo en ctg was alles goed, geen inwendig onderzoek gehad. Maar had in het begin een tekorte baarmoedermond van 16mm, is met rust weer langer geworden. Hoeft niet perse erg te zijn.

  Even rustig aan doen en de uitslag af wachten succes

  Ik heb nu mn antibiotica kuurtje achter de rug, morgen nieuwe uitslagen. Hopelijk werken mn nieren weer normaal.
  Dat kan wel gevaarlijk zijn namelijk

 • Principessa1

  Ja dat word hier ook onderzocht of het eventueel een blaasontsteking is, want dat zou dezelfde pijn geven.. morgen weet ik daar meer over. Wist niet dat je baarmoederhals weer langer kon worden..klinkt hoopgevend. 🍀 Maar kleine ukkie is zo hevig dat hij ervoor zorgt dat telkens mijn baarmoeder samentrekt en ik dus harde buiken heb. En hij zou de boel wel eens in gang kunnen schoppen omdat hij echt wel heel hevig is.. 🙊 Dus ik hoop dat hij wat rustiger wil worden.. 🍀🤞🏼
  En hopelijk bij jou nieuwe uitslagen alles oké! 🍀🤞🏼

 • Mama van A-M-Z

  Voor ons allebei dus morgen spannende uitslagen. Hopelijk allebei positief!

  Mn gyn had ook niet verwacht dat het langer zou worden, omdat ik ook nog 2 kleine kindjes in huis heb en geen familie in de buurt om te helpen. Maar heb Zo veel mogelijk gelegen en mn man in huis geholpen wat hij kon.
  En gelukkig toch goed gekomen! :)

 • Principessa1

  Ja klopt, ik duim 🍀🤞🏼 !
  Wist ik ook niet, maar wel goed he! Rusten helpt toch verl dan.. ik rust ook maar flink nu 🙊 Durf niet meer anders,.

 • Mama van A-M-Z

  Succes met rusten ;) kan in ieder geval geen kwaad.
  Het huis wordt er niet mooier van hihi, maar is niet belangrijk he.
  Mijn huis is constant een chaos nu haha. Maar heb steeds zoveel pijn en harde buiken dat het me even niet echt kan boeien :p komt wel weer goed

 • Principessa1

  Joepieee 29 weken 😍
  Ik kan niet meer wachten!! Ik wil hem zo graag kunnen vastpakken en verwennen!
  De harde buiken beginnen wel te komen hier, gistere eentje dat toch even serieus pijnlijk was.. 🙊 We zullen maar flink rusten..nog eventjes volhouden! Er komt zoiet mooi in de plaats 😍

 • Esmeralda26

  Jaa die harde buiken beginnen bij mij ook wel nu en ben zo moe elke keer Pff maar nog ff dan hebben we onze mooie beebjes 💙😍😍😍

 • Principessa1

  Ja hier ook heel moe.. kan soms een ganse dag ik de zetel liggen 🙈
  En de harde buiken horen er inderdaad bij he, zo lang ze geen pijn doen en weer weg gaan is er niets aan de hand denk ik maar 🙈 Is zo moeilijk bij een eerste he, wat is normaal wat je voelt en wat niet?
  Inderdaad nog eventjes aftellen en dan kunnen we onze wondertjes gaan vertroetelen 😍💙

 • Mama van A-M-Z

  29+1 alweer, gelukkig gaat de tijd snel
  Kan echt niet wachten tot ze er is

  Ben er lichamelijk zo slecht aan toe, sinds een maand iedere dag veel pijn.
  Kom amper nog uit bed, soms moet mn man me helpen om overeind te komen. Ook als ik op de grond zit, even spelletje met de kinderen bijv... kom ik soms gewoon echt niet meer overeind, heb dan zo erge pijn bij mn bekken. :(
  Kan amper staan en ook niet lang zitten...
  Pff even klagen hoor, maar zit regelmatig met tranen in mn ogen van de pijn of kan opeens zo overstuur raken en beginnen te huilen.
  Kan even niet zo veel meer hebben...

  Sindskort ook oefenweeen erbij gekregen waar je u tegen zegt. En heeeeel erg moe.
  Als ik even lig ben ik meteen in slaap, hele dagen door aan het gapen. Zo schaamteloos.

  Vorige week wel een goede echo gehad gelukkig! Alles groeit precies goed. En woog ze 1145 gram bij 28 weken :)
  Voor het eerst geen kleintje? Haha

  Tot nu toe 2 jongens 3360 (week 42 geboren) &2600 gr
  En een meid 2700gr

  Dus ben heel benieuwd!

 • Esmeralda26

  Aaaah lieverd toch het is allemaal wat ! Ik ook hoor klaag lekker mee want ik word knetter gek van mijn benen in de nacht ik slaap gewoon niet meer en dan sochtends wel me dochter naar school moeten brengen het is niet niks allemaal 😰 Maar we kennen eigenlijk al aftellen het ken minimaal nog 10 weken duren 😍😍 ik ben wel doodsbang voor de bevalling😭😭 maar hopelijk komt dat allemaal goed

 • Mama van A-M-Z

  Ben blij dat je met me meeklaagt :p
  Voel me soms zo negatief...
  Ik hou mezelf voor dat het alweer september is, dus nog maar 2 maanden te gaan. Beetje smokkelen haha

  Waarom ben je zo bang voor de bevalling?

 • samantha30

  Ik ben morgen 29 weken maar kwam alvast even spieken. Ik vind het persoonlijk ook zwaarder dan bij me eerste dochtertje. Ik had dit zo ook.niet verwacht. Last van spataderen, migraine al paar keer gehad, bekken, 4× s nachts eruit om te plassen...Dat is al 2 weken zo...Dus ook niet gek dat je dan migraine krijgt...Ligt bij mij altijd aan slaap te kort.

  Nog even dames....

 • Mama van A-M-Z

  Ik had bij mn eerste constante erge hoofdpijn, echt zo rot is dat... succes ermee!
  En dat plassen, kan erover meeklagen met je hihi. Om gek van te worden snachts.

 • Maaistro

  Aangekomen in week 29... de tijd vliegt nu echt voorbij! Ik moet nog 1 week werken en dan lekker met verlof. Hoe gaan jullie je verloftijd doorbrengen? Ik ben bang dat ik mij ga vervelen, ideeën zijn welkom
  Liefs

 • Mama van A-M-Z

  Hier een huismoeder, dus 24/7 verloftijd haha
  Maar mn handen meer dan vol aan het werk thuis en met 2 kleintjes... niet echt tijd om me te vervelen
  Maar soms komen de muren wel een beetje op me af (komt meer door mn bekkeninstabiliteit dat ik aan huis gekluisterd zit helaas)
  Ik heb wel hobbys voor mezelf om even bij te komen af en toe en even iets lekker voor mezelf te doen :)
  Bijv naaien of haken... nu druk bezig vooral kleertjes uit te zoeken en te wassen...

  Heb jij dat al gedaan?

 • Maaistro

  Ik kan wel gaan breien, kijken of ik ergens een leuk patroon vind. Haken kan ik helaas niet haha. Ik heb een deel van de kleertjes uitgewassen (2e hands gekregen) de rest moet nog. Wou daarmee wachten totdat ik in ons nieuwe huis zit (over 3 weekjes!).
  Opzich heb ik wel genoeg te doen, moet alvast een stageplek zoeken voor volgend jaar en dozen inpakken, we gaan binnen nu en 3 weken verhuizen.

 • Mama van A-M-Z

  Misschien een mooie gelegenheid om het te leren :p
  Ik vind zelf haken veel leuker, maar afgelopen week me weer eens gewaagd aan een mutsje om te breien. :) best goed gelukt al zeg ik het zelf hihi

 • Mar-86

  Deze week weer een extra groeiecho + de glucose test. Ons meisje bleek op de vorige groeiecho (2 weken geleden) boven de gemiddelde groeicurve te zitten. Gelukkig gaat alles verder goed. Hopelijk ligt het niet aan de suiker, maar is ze gewoon aan de grote kant. Verder ook de uitslag van de bloedtest ivm Resus C negatief. Spannende week dus!

 • Mama van A-M-Z

  Uitslagen al binnen? :)

 • Mar-86

  sorry, beetje late reactie. Zowel de suikertest als de resus C was negatief :) Blij mee! De kleine blijkt na wederom een groeiecho inderdaad groot te worden (gaat richting 8+ pond). Er moet nou eenmaal ergens een gemiddelde vandaan komen dus ik vind het prima haha.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van maandag 4 december 2017 tot en met zondag 10 december 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen