Volg ons overal!
Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je 29e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

De babykamer is al af maar mist nog wat leuke accessoires? Tip! Bij PSikhouvanjou shop je unieke items die het geheel afmaken

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (629)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Direen

  Het laatste trimester ingegaan sinds gisteren!! Ik voel haar iedere dag heerlijk bewegen maar kan het nog niet zien vanaf de buitenkant

 • Jonquilla

  Komt wel bij mijn eerste duurde het lang maar ze was vrij rustig nu een jongen hele wilde met 22 weken ging mijn buik al heen en weer. Krijg nu ook al pijnlijke trappen enzo dus kan beter een wat rustigere of minder fanatieke baby hebben maar die wel te voelen is. Lekker nog genieten je gaat het echt missen ik geniet er volop van al is het soms wat pijnlijk.

 • direen

  Haha okee, ja ik geniet met volle teugen van alles wat ik voel!

 • Mama van e

  Voor de zieken, beterschap !!

 • Pebbles1985

  Jippie week 28!! Laatste trimester . Hier ook snip verkouden... Hoest de ziel uit mijn lijf en dat doet zo pijn in mijn buik en rug. Helemaal gesloopt tegen de avond. Buikje danst vrolijk op en neer met momenten, geniet er volop van! 5december nieuwe echo en echt super benieuwd! Kan niet wachten!

 • Lavie007

  Hallo week 28. Laatste trimester is nu ingegaan. Behoorlijk verkouden! Verstopte neus en hoesten. Schopjes zijn nu zo sterk dat het vanuit de buitenkant goed voelbaar is. Kijk erg uit naar mijn verlof 11 jan. Tot dan komen de feestdagen er nog tussendoor en is het aftellen begonnen♡ 5 dec a.s groeiecho...

 • Mama van e

  Jeej , laatste trimester ! Nog 12weken te gaan tot the due date

 • Bagus87

  Morgen week 28.. vandaag me onder enige dwang ziek gemeld op mn werk.. hele dagen overgeven, ijzertekort en bekkeninstabiliteit maken ambulant werken bijna onmogelijk..
  vandaag de HELE dag kotsmisselijk.. vreselijk dit! We gaan nu maar weer naar bed en hopen op n betere dag morgen.. 🤮

 • Mama van e

  Ah meid wat erg , rust maar goed uit! Beterschap 💐

 • Bagus87

  Thanks! Nu gaat t weer beter.. hondsmoe maar we waggelen door 💪🏼Nog 12 weekjes 😁

 • Mama van e

  Ah dat is goed nieuws dan! 👍🏻 Ja gaat opeens allemaal snel of niet?! Ik heb vreselijk last van nesteldrang , maar mijn lichaam kan dat gewoon niet aan.

 • Bagus87

  Gelukkig maar dat t snel gaat.. nee heb ik nog geen last van ben vooral heel erg moe.. na sinterklaas gaan we alles even in orde maken.. nu nog even pauze haha

 • Suusje~Casey

  Hallo week 28!

 • Joanna82xxx

  Vandaag een echo gehad;( 28w3, bij een van de tweelingmeisjes hebben ze "witte darmpjes" gezien; ( na opsomming van alle mogelijke afwijkingen en ziektes ben ik echt niet goed van...binnen 2 weken moet ik op controle en bespreking van bloedresulaten...gebroken ;( verhuis, verbouwingen, 2 kleine kinderen en mijn gezag en vermoeiheid lijkt niets in vergelijking met deze diagnose ;(((( need a hug ;(


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van zaterdag 3 maart 2018 tot en met vrijdag 9 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

7 leden zijn nu online
Lid worden