Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (752)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • seilram
  Gisteren kwam ik thuis en werd verrast er zaten allemaal lieve vrienden en zussen (In het roze) ik had roze teennagels en een horlogebandje
  Eerst lekker high tea. En een spel met vragen over baby's. Leuke cadeaus en als afsluiting rompertjes tekenen. Ik had gisteren minder gevoel van de kleine dus dit was een mooie afleiding. De placenta ligt voor en kan zijn dat dit daardoor komt. Maar ik hou het in de gaten. Gelukkig later op de avond wel wat meer gevoelt maar alsnog erg zacht. Anders bel ik morgen even.
  Hoe is het met de andere zwangere?
 • Mellery

  Wat leuk zo een babyshower.. Wij zijn op 'babymoon'.. lekker een weekje vakantie met zijn tweeën eigen land.. en die kleine die lekker meegenieten binnen in mijn buik. Hier in principe alles prima al begin ik wel een beetje last te krijgen van mijn bekken, onderrug. Fijn om te horen dat alles in principe goed gaat met jullie.

 • seilram

  Lekker joh even weg. Dat doen jullie goed! In de zomervakantie zullen de meeste van ons wel niet gaan last van je bekken bah. Hier ook ja. Zoveel mogelijk afwisselen niet te veel lopen maar ook niet te weinig. En oefeningen doe ik iedere avond. Die heb ik van de mensendieck.

 • Mpwv
  Babyshower 😍💙 had toch wel erg lol om deze! Kleine man was druk bezig met een danceparty in de buik. Terwijl mama overladen werd met liefde en cadeautjes 😊.
 • seilram

  Super leuk! Mooi shirt ook! Wat hadden jullie allemaal voor leuks gedaan? En was het een verrassing?
  Ik had ook een baby showde echt toevallig

 • mpwv

  Haha dat is toevallig dat jij ook je babyshower had! heb je het leuk gehad? Wat ben je mooi zwanger!
  Ja voor mij was het echt een verrassing ook ja. Ik dacht dat wij een pannenkoekenplantje voor de babykamer gingen kopen lol. Opeens zaten daar 27 dames mij op te wachten! Hebben lekker high tea gehad en cadeautjes. (Ik ben wel echt een kwebbelkous maar echt in het middelpunt staan vind ik dan weer niks haha, gelukkig hebben ze daar rekening mee gehouden! geen spelletjes). De tijd gaat opeens wel echt snel vind je niet ? nog maar 12 weekjes! of 14 natuurlijk. Voel je haar al meer? De kleine man bij mij wordt steeds drukker, als dat een indicatie is hoe hij zich buiten de buik gaat gedragen kan ik mn borst nog nat maken haha. . Heb je alles al in huis voor het kamertje? en de rest?

 • seilram

  Wat leuk 27 dat is wel een grote vrienden groep! Leuk he ik was er ook wel van onder de indruk. Zo lief allemaal.
  Ja de tijd gaat snel he! Ik geniet er ook intens van.
  Wat fijn dat jouwe zo druk is. Zegt allemaal niks mijn oudste was vrij rustig maar eruit heel onrustig ik heb momenten dat ik de kleine meer voel. Ga het wel aangeven dat ik dus ook regelmatig het niet of veel te weinig. Woensdag groei echo.
  Wij hebben denk ik alles wel in huis! Jij ook? De kamer van mijn zoon wordt morgen weer aan gewerkt hoop dat die dan af komt. Want dan moet de baby kamer nog. En alles bij elkaar zoeken. Want het is een puinhoop nu...
  En bij jou alles al gereed?

 • Linda-pinda
  Ik ben verliefd💖💙💖
 • seilram

  Heel mooi! Was je naar een 3d praktijk?

 • Linda-pinda

  Nee had een groeiecho en daar kon ze ook naar 3D kijken😀 was zo bijzonder hij lijkt nu al op zijn vader😍 heb jij al een 3D echo gehad?

 • seilram

  En was hij goed gegroeid? Ik heb over ruim een week een groei echo en dan weer met 34weken. En dan zetten ze hem misschien ook even op 3d. We nemen elke keer een memory stick mee. Wel leuk staan alle echo's op

 • Brietje79

  Vandaag de extra groei echo en gesprek met gyn. Ben heel benieuwd hoe meisje het doet ondanks mama zich zo klote voelt door alle klachten. Ze trap en beweegt er in ieder geval goed op los! Ik heb het idee dat zij zich prima vermaakt daar binnen!
  Nog meer van die ninja babies??

 • 1987..

  Succes vandaag! Toevallig moet ik zo ook naar de verloskundige. Ik heb juist het idee dat ik haar iets minder goed voel. Dus dit ga ik eventjes aangeven. Maar normaal is ze wel een soort van Ninja hihi

 • MommyLis

  Woehoee 28 weken vandaag! de groeiecho van afgelopen vrijdag was goed! Ons meisje weegt 1100 gram ietsje onder het gemiddelde maar niks zorgelijks. Deze week 2 echo's! Woensdag heb ik een echo bij een stagiaire uit het ziekenhuis die ik tijdens mijn zwangerschap heb leren kennen, op het einde zet ze hem even om naar 3d en donderdag hebben we een 3d echo gepland staan, zoveel zin in! Benieuwd hoe goed je het ziet en of je al kan zien op wie ze lijkt. Aftellen naar mijn verlof is in volle gang ik werk nog 32 uur per week van maandag tm donderdag, maar heb steeds minder puf, herkenbaar?

 • me-joyce

  Pfff ik ben en blijf zo moe.. Normaal kan ik geen 5min stilzitten zonder iets te doen. Ik merk dat ik geïrriteerd ben op mezelf dat er niks uit me handen komt.. Ben altijd creatief bezig of zorgen dat me huis op orde is en nu bleehh ik wil zo graag maar me lijf is te moe..
  Nog een volle week werken (nog steeds 32uur kdv) en dan gesprek met het hoofd.. Kijk hier wel enorm naar uit, hoop zo wat meer te kunnen doen als er bv de helft af gaat.. Mja we zullen zien. Verder mag ik zeker niet klagen hoor dames

 • No-more-coffee

  Die vermoeidheid is niks he 😩 Bluhhh. Vind t wel knap dat je nog 32u volhoud!! Zou heerlijk zijn als je wat kan minderen 🌞

 • me-joyce

  Ja vreselijk he! Ja er gaat zoiezo veel af het is alleen even samen gaan bekijken hoe of wat haha dus kan niet wachten 😄🌞

 • Brietje79

  Balen he!! Hier ook lichtelijk gefrustreerd door de verplichte rust.
  Ben ook altijd bezig en onderweg.

  Hopelijk vliegt de week snel voorbij en gaat je gesprek goed!

 • me-joyce

  Verplicht lijkt me helemaal vreselijk! Ja frustrerend idd

  Oh die gaat wel goed, daar ben ik niet bang voor haha, kan niet wachten tot zover is

 • Brietje79

  Ohh mooi zo!! Goeie instelling!

 • Brietje79

  Jaaaaaa 28 wkn!! Laatste trimester!! Ondanks het een wonder is en blijft en dit voor 1000% de laatste zwangerschap is, ben ik zooooo bij als dit voorbij is 🙈🙈
  Deze week en begin komende week is het pakketjes week. Alle spulletjes zijn zo goed als binnen. Donderdag extra groei echo ivm bloeddruk.

 • No-more-coffee

  Heerlijk he al die pakketjes 😃 Hier ook zo gek op Hahaha! Begint aardig te kriebelen om alles af te hebben en in huis... Bij jou al de babykamer af?

 • Brietje79

  Jaaa heerlijk he!! Vandaag kwam babydump langs!
  Ja hier ook zo die kriebels!!
  Ook met alles wassen enzo. Maar wil echt nog even wachten tot juli.
  Kamer bijna af. Bij jou?

 • No-more-coffee

  Jaa ik wacht ook met wassen tot juli, anders blijf ik bezig 🙈 Kamer is zo goed Als af! Meubels komen over 2.5 week en de gordijnen moeten nog opgehangen worden + verder ingericht😊

 • No-more-coffee

  Vandaag 28 weken 😊 Buik groeit zooo hard nu!! Voel me verder opZich goed, op snel vermoeid zijn na. Zie er heel erg naar uit om de kleine te ontmoeten, ben zo benieuwd naar haar 😍👶🏼

 • Brietje79

  Jaaaaa hoe zien ze eruit!
  Ben ik ook zo nieuwsgierig naar!!

 • No-more-coffee

  Echt he😍 Nu t einde een beetje gaat naderen begin ik
  Al wel klaar te zijn met het 'gezwanger' en wil ik gewoon de kleine zien en mama zijn 😊🙈 Maar goed we moeten nog eeeeven geduld hebben!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van woensdag, 5 september 2018 tot en met dinsdag, 11 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50