28 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je 29e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

De babykamer is al af maar mist nog wat leuke accessoires? Tip! Bij PSikhouvanjou shop je unieke items die het geheel afmaken

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (454)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Boty

  Hoi Meisjes, ik heb de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis verbleven ivm bloed verlies. Het was niet veel maar rook echt ijzerig en was helderrood met solsels. Ik heb tijdens de vorige bevalling 4.8liter bloed verloren dus moest ik blijven.
  Meer dames hier ervaring mee?
  En kwam dit vaker of was het eenmalig?

 • luna05

  Jeetje wat schrikken meid! Ik heb er geen ervaring mee... Hoe is het nu met je?

 • Boty

  Nu is het wel rustig. Alleen vind het wel elke dag spannend nog steeds. Elke keer als ik moet plassen zeg maar.

 • luna05

  Ja dat kan ik me voorstellen! Rustig aan doen en hopelijk blijft de kleine nog een week of 10 zitten

 • mamavsam

  Hehe week 28... Nog max 14 weken... Kamer dochter eerst nog afmaken, dan de babykamer, onze eigenkamer word morgen gesaust en als er nog tijd over is... Dan krijgen we nog een nieuwe keuken voor dat de baby komt! Me man is er druk mee... Ik dus ook vanaf volgende week ipv 50% ziek 100% ziek, werk begint zijn tol te eisen nu naar drie uur op... Werk in de horeca en dat vele lopen en staan dat nekt.

 • 5de kindje

  Ahja danku heb het gezien is idd wel handig zou miss wel kopen voor dan de volgende winter he hehe

 • MamavanJess

  https://www.villa-vrolijk.nl/product/reizen/voetenzakken/buggy-slaapzak-wafel-teddy-oslo-koeka/?gclid=CjwKEAjwkq7GBRDun9iu2JjyhmsSJADHCD_H7MDwl3Zu5Jd8C_mHww_759seQWnx_dgBFAoZz3cVlxoCa_fw_wcB

 • 5de kindje

  Ah ja zo kan dat ook?want ik dacht enkel voor maxi cosi was das wel goed dan he kunnen ze zr langer in he.. ik zal een kijken op de site want ik ken het verschil niet hehe

 • MammieAnnie

  Ik heb voor mijn tweede ook een voetenzak gekocht van Koeka; echt ideaal. Ze is een juli-kindje, maar heb de voetenzak veel gebruikt. Ik gebruikte de zak voor in de box, in de maxicosy, in campingbedje, en in de kinderwagen (geen gedoe met lakentjes, hoesjes e.d gewoon hydrofiel onder het hoofdje en klaar!) Ook makkelijk met slapende baby overtillen; met voetenzak en al zonder wakker te worden. Deze keer gaan we hem gebruiken voor haar zusje💖

  https://www.koeka.com/nl-nl/product/0325/shop-online/onderweg/1015--25-002/voetenzak-wafel-flanel-antwerp.aspx

 • MamavanJess

  Ik bedoel de voetenzak voor als ze al bijna kunnen zitten (winter, volgend voorjaar) niet voor in de maxi cosi. Mijn zoontje paste met 5 maanden niet meer in de bak hihi. Het is een heel mooi merk inderdaad. Moet zeggen dat ik het ook kado heb gehad.. Het is best prijzig :)

 • 5de kindje

  Ik vind da zo een mooi merk heb het altijd gekocht voor mijn kinderen..voetenzak voor buggy wil ik ook ma kga wachten want weet ni of dat echt nodig ga zijn onze kindjes worden in de zomer geboren he

 • MamavanJess

  Superleuk. Ik heb de voetenzak ervan voor in de buggy alvast en het dekbedovertrek.

 • 5de kindje
  Heyy vandaag is mijn bestelling bij Koeka toegekomen wat leuk.. ik heb ook alles voor in het parkje van Koeka en ook een dekentje maar dit heb ik bij hun zelf besteld omdat het met naam is echt heel lief..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van dinsdag 18 juli 2017 tot en met maandag 24 juli 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

3 leden zijn nu online
Lid worden