Volg ons overal!
Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je 29e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

De babykamer is al af maar mist nog wat leuke accessoires? Tip! Bij PSikhouvanjou shop je unieke items die het geheel afmaken

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (541)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Dunja87

  Ik maak me ook schuldig hier weinig te kijken....
  Zwanger zijn zal zeker geen hobby zijn van mij....de eerste 3 maanden alleen maar kotsen....het tweede trimester niet kunnen zitten van de zere stuit....en nu het derde trimester een enom pijnlijke onderrug..... gelukkig kan ik wel heel erg genieten van de enorme wiebel kont in mijn buik.
  Gelukkig nog maar 3 diensten en dan weken vakantie. Voor we het weten mogen we met verlof!!

 • Chavez

  Wat is het hier al een tijdje stil! Jammer 😔. Hoe gaat het met jullie zwangerschap en houden jullie het nog wat uit ? Hebben jullie ook alles al geshopt voor de baby ?

 • lareina

  hier is het bijna niet uit te houden maar moet hahah ik heb constant harde buiken rugpijn kramp in me benen moeheid buiten adem en het schoppen draaien alles doet pijn ken amper slapen zitten liggen jeetje ken nog uren doorgaan... vraag me soms af hoe ik dit moet volhouden ben normaal helemaal geen zeur maar nu alles doet pijn. hoop echt dat het iets minder word zodat ik meer kan genieten en doen vooral nu me zoontje weer 6 dagen sport en school volgende week gaat beginnen...

 • Mmarit

  Ja hè!! Heel jammer!! Hier alles goed, alleen volledig ziektewet ivm bekkeninstabiliteit en isschias. Maar dat bederft de pret van het zwanger zijn niet hoor haha! En met jou??
  Qua spulletjes kopen bijna alles binnen, alleen nog ff een nieuwe bad thermometer en de zwitsalspulletjes, babykamer komt begin september 😀
  Jij alles al geshopt??

 • klas5

  En we zijn er weeer !!!! week 28 zo leuk voel de baby super goed lekker druk , heb heerlijke vakantie gehad, ben wel weer super moe pijn in me schaambeen lijkt wel vrouw van 80 als ik trap op moet harde buiken krijg nu ook regelmatig vooral als ik rustig zit of lig dus gaat allemaal goed we bereiden ons al goed voor baby kamer hoeft aleen nog kast in mekaar gezet te worden en we ready to go voor iedereen in deze week aftellen kan zo beginnen lol

 • Gelukkigiemand

  Leuk om te zien dat er weer eens wat gepost wordt in onze week! Ik mis soms best wel eens de herkenning of het klaagpraatje.
  Ik ben zwanger van de derde en het valt me met vlagen best zwaar (ook mentaal gezien). Lig de laatste week steeds weer rond 20.00 uur in bed omdat het zitten op de bank s'avonds niet meer prettig voelt. Verder ben ik nu 10 kilo aangekomen en vreet als een malle 🤔🙊 elke dag neem ik me weer voor niet te snoepen, maar het wil maar niet lukken 😓😂
  Zo.. weten jullie even genoeg van mij!

 • babyloves

  Jah INDd erg jammer het is de laatste tijd erg stil
  Snoepen deed ik bij onze eerste ook veel😂
  Nu haast niet maar in tegen stelling ben ik tot op heden elke dag zowat misselijk en heb er medicatie voor

 • Xxlien

  Ja zeker jammer dat het vaak zo stil is 😶. Lastig als je voornemens mislukken haha, maar dan zul je er ook wel echt behoefte aan hebben en dan niet eten is nu toch een stuk lastigeren. 🤔

 • babyloves
  Onze pretecho😍
 • Sheffie

  Mooi!

 • Xxlien

  😍 wat mooi!

 • Gelukkigiemand

  Wat een plaatje😍😍

 • willopopje

  Hey ladies,

  Even een vraag. Ik ben nu 28+1 zwanger van ons 3e kindje en hen sinds een week ontzettend last van mijn onderbuik. Zodra er kracht op komt bijv met opstaan en lopen heb ik echt pijn. Vk zegt dat het m'n banden zijn en omdat ik zo naar voren draag het snel "hangt" op mijn al slappe buikspieren. Warme kruik en rust doen niet zo heel veel. Iemand hier ervaring mee of miss tips die ook kunnen helpen? Zit voor 50% in de ziektewet en mag absoluut geen bediening meer lopen ivm ischias dus doe alleen nog receptie werk voor 2 dagen.

  Liefs Willemijn

 • babyloves

  Ik heb het al vanaf 14 weken en zit al vanaf die tijd bij huis en mag niks anders dan rusten

 • willopopje

  Ow dat is al een poos! Dan duurt het wel lang voor je zeker?!

 • babyloves

  Jah bah niks aan maar probeer er het beste van te maken het is niet anders de baby doet het gelukkig goed en das heg belangrijkste

 • willopopje

  Ja dat is ook! Kids nu 6 weken vakantie, als ze weer naar school gaan met verlof en dan echt aftellen....

 • Charly123

  Jeetje wat ben ik moe zeg! Totaal geen energie in de middag. Gelukkig zitten de 2 oudste kinderen op school zodat ik kan slapen. Ik weet niet of ik het anders zou redden. En dan nog de kwaaltjes erbij. Zoals bekkenpijn. Elke dag weer voelt het als of ik een blok beton mee sjouw. Morgen naar de verloskundige en zal het dan maar even bespreken..

 • Klaasje33

  Herkenbaar, ben ook echt moe vaak..ga soms 's middags even slapen als het kan. Nu met zomervakantie lastiger omdat oudste zoon dan meestal gewoon thuis is, maar probeer rustig aan te doen!

 • floortjetd

  Joepie week 28 alweer.
  Helaas is het hier ongelofelijk warm, wat mijn rust niet ten goede komt.
  Veel moe, kan weer om alles janken en last van allerlei kwaaltjes.
  Nog 4 weken werken en dan lekker verlof, maar pffff wat duren die weken lang.
  Gelukkig is met onze gup alles goed en groeit goed. Echo gehad met 27.4 weken 1036gr.

 • Roos-77

  Snap je frustratie ik heb er ook nog regelmatig last van bijv als iemand vraagt, hoe was je weekend pff zaterdag zondag, maandag of dinsdag alle dagen zijn hetzelfde alhoewel misschien is de zondag toch de uitschieter van de week wat betreft de meest boring day.
  Maar denk maar zo... het einde komt iedere dag een beetje meer in zicht
  Het scheelt misschien dat wij al 3 kinderen hebben die eisen ook aandacht
  Klagen mag toch zo nu en dan!?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van woensdag 8 november 2017 tot en met dinsdag 14 november 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen