Volg ons overal!
Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je 29e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

De babykamer is al af maar mist nog wat leuke accessoires? Tip! Bij PSikhouvanjou shop je unieke items die het geheel afmaken

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (711)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Zenda

  Goeiemorgen!
  Nog meer dames in week 28 die een erg drukke baby hebben ? Vooral in de nacht. Deze dame in mijn buik heeft de hele nacht een feestje gevierd volgens mij... pfff tired!!

 • Zenda

  28 weken zwanger!!
  Nu heerlijk 12 dagen vakantie. En als ik dan terug ben hoef ik nog maar 4 weken te werken tot mijn verlof.
  Wat gaat de tijd toch snel, ongelovelijk!

 • life1234567

  wat fijn dat je nu vakantie hebt!! Ja, als je het zo bekijkt, dan gaat het best snel! Ik vind de tijd erg langzaam gaan maar we hebben het grootste deel er in ieder geval op zitten... ik kijk zo naar haar uit Maar nog even blijven zitten natuurlijk!!

 • Zenda

  Jaa ik vind het wel snel gaan hoor haha!! Volgende week maandag weer een echo
  Echt zin in, weer even ons meisje bekijken! Maar volgens mij gaat alles wel goed daar binnen. Ze is vooral in de ochtend en avond lekker actief. Geeft me weer een goed gevoel dat alles goed gaat

  Soms heb ik wel dat ze af en toe van die schokkerige bewegingen maakt en dat me buik soort van trillt... heb jij dat ook? Zal wel van die ongecontroleerde bewegingen zijn haha

  Groetjes

 • life1234567

  oja jij hebt nog een echo tegoed!! Zo leuk! Ja, ik vind het ook heerlijk om haar zoveel te voelen bewegen... ze is bijna heel de dag door in de weer haha! Heel soms voel ik van die schokkerige bewegingen maar ik denk dat het misschien haar handjes zijn of zo, maar het grootste deel van de tijd voel ik haar wat harder schoppen (tenminste, ik denk dat ze schopt , misschien doet ze dat ook wel met haar armpjes!!) . Ze ligt echt ALTIJD rechts trouwens..... Merk je bij jouw kleine ook al dat ze meer aan een bepaalde kant ligt? Bij de echo zei die mevrouw dat de placenta links ligt, dus misschien is het wel daarom maar ik weet het niet

 • Zenda

  Ja het kan ook zijn dat ze zich afzet met haar voeten en dat je het hoofdje voelt bonken haha. Dat is mij wel eens verteld!
  Ja die van mij is ook verdeeld over de dag ook wel bewegelijk maar als je dan in bed ligt voel je het het beste.

  Die kleine van mij ligt 8 vd 10 keer met haar rug en billen rechts idd maar af en toe ook links haha. Mijn placenta ligt achter vandaar dat is links en rechts billen enzo voel hihi.

  Maar ben evengoed weer zeer benieuwd naar de echo! Kijken of ze goed is gegroeit :D

  Groetjes

 • life1234567

  ohh dat is ook een lief idee, een bonkend hoofdje!! Ik ben benieuwd of ze bij jouw echo weer een inschatting maken van hoeveel ze nu weegt, dat zou wel heel leuk zijn!!

 • Anonymous_

  Jaaa derde trimester!! Hopelijk verloopt deze derde en laatste trimester een stuk rustiger. Al veel lichamelijke kwaaltjes achter de rug sinds week 5 met als dieptepunt lage bloeddruk en ijzerinfuus. Morgen weer naar de vk en over 2 weken opnieuw naar de gyn. Hopelijk dan beter nieuws betreft mijn ijzerwaarde.

  Vermoeidheid is iig minder erg geworden sinds ik minder ben gaan werken!

  Ik kan niet wachten de kleine in mijn armen te sluiten. Nog heel even geduld☺️

 • Saar-tje
 • Mommmy

  Vandaag moeten starten met antibiotica ivm benauwdheid en te hoge ontstekingswaarde in mijn bloed.
  Vind het niet echt een fijn idee om antibiotica te slikken, heeft iemand hier ervaring mee tijdens de zwangerschap?

 • Ree83

  Ik heb 3 van de 4 zwangerschappen antibiotica gehad voor de luchtweg infectie. Ze geven je er 1 die niet gevaarlijk is voor je kindje. Waarschijnlijk heb je amoxilien die is ongevaarlijk. Deze zwangerschap nog niet gehad. Beterschap

 • Loving-girl

  Morgen zit ik weer in week 29. Deze week een groei echo dus even kijken naar de kleine man. Altijd leuk 😁. Hopelijk ook uitsluitsel over mijn hb en hoe hoog hij is. Want vermoeid blijf ik nog enorm.

 • NathalieBruens

  vanaf gisteren 28 weken. vanaf vorige week moet ik insuline spuiten in de avond maar sinds gisteren is het verandert naar 2 keer per dag met ontbijt en in de avond want me suiker wou na het ontbijt niet zakken ppff. Nu word ik er ook wel door beloond (voor mij) want ze leiden me met 37/38 weken in dus onze jongen komt eerder dan 40 weken😍 baal alleen super veel dat ik 2 keer per dag moet prikken maar alles over voor ons 3e wondertje💙

 • Loving-girl

  Zo 2x per dag joh.. is het een beetje te doen wel? Fijn om te weten wanneer de kleine man komt hoor dat scheelt een hoop wachten.

 • NathalieBruens

  naja te doen nee baal er echt enorm van kan ook niet eten wat dat ik wil helaas. maarja moet nog even volhouden haha

 • Mommy04

  Vandaag ook 28 weken!! Krijg geen groeisector bij verloskundige pas met 36 weken een liggingsecho bij ziekenhuis


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van donderdag 7 juni 2018 tot en met woensdag 13 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50