Volg ons overal!
Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je 28e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (603)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • drentsemeid

  Vandaag aangekomen in week 27.

  Hier in huis zitten we in een hele stress situatie met heel veel hulp verleners waar door ik wel eens vergeet om te genieten. Heb nu toch beloofd het te gaan doen. We hebben al een zoontje van 5 en nu zwanger van een dochter. Me zoontje vind het allemaal heel spannend en legt vaak zijn hoofdje op mijn buik met de woordjes. Baby ik vind jou heel lief hoor maar kom nu maar uit mama zijn buik kan ik met je spelen. Maakt me toch wel heel trots dat ie er zo mee bezig is maar soms ook moeilijk dan is die teveel met mij bezig en vergeet ie kind te zijn. Het spugen is bij mij sinds een week weer begonnen en heb ook bij deze zwangerschap weer last van zwangerschapssuiker. Dus voor ons is de garantie er al dat ik de 40 weken niet uit mag lopen. Het kindje groeit goed iets te goed maar dat kwam door de suiker en wordt extra in de gaten gehouden. Mijn man en ik zijn helemaal gelukkig. We hebben het IUI traject door gelopen en heeft ons niet geholpen. Toen door naar het UMCG voor het ivf traject en een week voor ik zou beginnen met spuiten van hormonen teste ik positief. Zo blij dat we toch ondanks dat het ziekenhuis zei wij niet zwanger konden worden zonder hun hulp inverband met de complicaties die ik heb gehad met de geboorte van me zoontje is het ons toch gelukt om via de normale weg zwanger te worden. Dus echt ons kleine wondertje. Na 5 jaar proberen en negatieve testen was het dan toch gelukt. Hier baby kamer ook al klaar. Samen met mijn echtgenoot en zoontje gedaan. Al wou me zoontje gelijk weer spelen met al het speelgoed waar hij als baby mee gespeeld heeft en nu dus voor de baby is. Toen vorige week het kraampakket van de zorg verzekeraar binnen kwam besefte ik me echt dat het binnen kort gedaan is en we ons kleine meisje in de armen hebben liggen en dat de tijd van zwanger zijn achter de rug is. We wouden graag 2 kindjes en dat hebben we straks en dan is het goed voor ons. Ben ook de jongste niet meer. Ben nu 40.

 • droppie 2010

  weltruste week 27!

 • Shrimp

  Van de week midweekje weggeweest naar zeeland. Door ruimtegebrek in het chalet hebben we ze alledrie op een kamer gehad ( campingbed tussen de twee bedden in) eerste nacht was gerommel met het nodige uit bed vallen en geplaag van mn jongste die mn dochter zat te belagen. Vanuit zn campingbed. Maar aangezien ze toch een keer met zn drieen zouden gaan slapen zodat de babykamer voor de baby is, heb ik ze thuis ook bij elkaar gelegd. Mn jongste vond het geweldig en ging zn ledikant helpen duwen . Ruimte zat in die kamers dus hij staat nu aan de andere kant van de kamer met zn ledikant en de oudste twee in het stapelbed. Babykamer is nu wel heel leeg haha. Staat ook geen bed in want die staat al een tijdje bij ons ( 2e ledikant) heb er nu de wandelwagen maar neer gezet. Dus nu slapen ze allemaal samen

 • Lovely4c

  Bij ons in het gooi hebben ze deze week vakantie. Wel lekker dat jullie zijn weggeweest.....onze 3 zoontjes slapen al samen. We zijn bijna klaar met de zolder en dan kan zoon van 8 jaar op de zolder slapen.

  Jij kan lekker aan de gang met je babykamer....

 • Shrimp

  Oh die is al af. We zijn vorig jaar hier komen wonen. En ' de babykamer' is lief mintgroen met witte meubels ( alleen dus geen bed en er is een inbouwkast, tis een grote kamer met eigenlijk alleen een stoel en commode nu) en rolgordijn. Lekker neutraal :-). toen we hier kwamen wonen was mn jongste een half jaar.

 • Lovely4c

  Wat heerlijk dat je er niks aan hoeft te doen dat bespaart ook kosten.

 • Lovely4c

  Goeie zondag.....week 27!

  Morgen bloed prikken

 • Shrimp

  Ik ook, heb je ook negatieve rhesusfactor?

 • Lovely4c

  Ja inderdaad. 4 zwangerschappen heb ik anti-D spuit gehad. Verwacht nu weer dat beeb bloedgroep van papa heeft

 • Shrimp

  Ik heb er 2 positief en 1 negatief. Dus ik ben MINmin en ik denk mn man PLUSmin.

 • Lovely4c

  Ik heb geen idee hoe het met de plusjes en minnetjes zit. Wel met vk hierover gehad maar niet onthouden.

 • shrimp

  Ik heb het weer overleefd xd. Nu afwachten. Volgende vk afspraak is 1/11. Dan zal ik het wel horen

 • droppie 2010

  goeiemorgen week 27... tijd gaan hard.

 • Fam86

  27 weken en 2 dagen alweer wat vliegt de tijd!
  Gister opweg naar de efteling in de auto lag de kleine meid zo te trappen dat ik het bijna in mn broek deed.
  Trappen die van jullie afentoe ook zo hard dat je het idee hebt dat ze dwars door je buik heen gaan?
  Sinds dit alweer mn 4e is merk ik dat mn blaas niet meer zo sterk is.

 • Pien011

  Ohja heel herkenbaar.. wat een kracht heeft die kleine al! Inderdaad ook soms al een beurs gevoel. Ben benieuwd naar de volgende weken...

 • Aske

  Hier ook ja, het voelde van de week helemaal beurs aan de binnenkant. Gelukkig wordt er maar heel weinig op mijn blaas getrapt 😊

 • Fam86

  Ook lastig, krijg er af en toe harde buiken van. Maar goed niet erg

 • Danique-94

  Zijn hier nog meer dames die nog totaal niet bezig zijn met de babykamer etc..? Ik schaam me er best wel voor maar ben er totaal niet mee bezig, ik denk steeds komt nog wel.! En mensen kijken mij dan heel vreemd aan alsof ik een vreemde taal spreek😒😒.

 • Pien011

  Neuh ik ook nog niet. Maar de kamer staat wel al klaar omdat mijn dochter van 2.5 jaar tot voorkort daar sliep. Heb de kast wel zo goed als leeg gehaald. Maar kraampakket en kleertjes wassen en de dingen aanschaffen.. . Dat komt dan nog wel!

 • Fam86

  Hier komt het langzaam opgang,morgen komt pas het babymatrasje van het bedje binnen, maar ik heb nog lang niet alles gekocht. Wil het zo graag voor de 30 weken gedaan hebben zodat ik kan gaan denken aan babykaartjes,vluchttas en geboortebord oh ja en tractaties op de school v d kinderen.
  Niet te vergeten de verjaardagen en Sinterklaas en kerst

 • Jana001

  hier ook nog niet hoor.. vraag me soms ook af of k zo achterop loop. Nu kleertjes wassen lijkt me te vroeg... tegen dan is alles opnieuw stoffig en muf dus ik wacht maar even af. Het kleintje komt ook op onze kamer te liggen de eerste tijd en nadien bij de broers dus kamertje is ook niet aan de orde.. komt allemaal wel in orde! 😉

 • rrrosey

  Je bent niet de enige hoor! Ik ben precies vandaag 27 weken en ik heb ook nog helemaal niets voor de babykamer. Ik ben wel wezen kijken al bij de Ikea voor babybed etc. Ik wil waarschijnlijk einde van de maand de eerste paar spullen kopen. :)

 • mamasaurus

  Hier ook al een paar dagen 27 weken. Af en toe best draaierig en duizelig. Ook vaak koud. En steeds vaker last van de littekens in het oorlogsgebied daar beneden. Heb ook steeds meer cravings, vooral snoep en chocola (lekker handig met zwangerschapsdiabetes). Dinsdag groeiecho en kijk er echt naar uit om de kleine weer te zien. Ben ook erg benieuwd hoe ze nu ligt, voel natuurlijk heel veel gebeuren in mijn buik, maar ben zo slecht in het herkennen van lichaamsdelen hahaha laatst liet de verloskundige me haar hoofdje voelen, herkende het echt niet als een hoofd.

 • Nx3

  ik moet woensdag naar de vk en ga dan vragen of ik ook een groei echo nog kan krijgen. duurt anders nog zo lang haha en de vorige echo os ook alweer een lange tijd geleden.
  ben ook echt benieuwd hoe ze nu ligt. alle keren lag ze gewoon dwars, weet bij na zeker dat ze vorige week met der hoofd naar beneden lag. maar denk dat ze nu weer dwars ligt. de schopjes enz komen weer can een Andere kant haha.
  lichaamsdelen ben ik ook zeer slecht in om ze te herkennen. bij mijn vorige zwangerschap zag je soms echt de billen uit steken of een voet afdruk in me buik. dat heb ik tot nu toe nog niet maarja mijn placenta ligt er ook nog voor.
  wat cravings betreft is het hier echt chocola en dan vooral een Kitkat.

 • Verrassingnummer

  Grappig ik heb dinsdag ook de groei echo maar dat is gelijk de eerste controlle in ziekenhuis bleeggg.
  Ow ik herken het precies.
  Ze ligt hele zwangerschap al in een stuit.
  Met de billen voor de uitgang.
  Ze ligt zelden anders.

  Heel anders dan de andere 4.
  Die lagen juist al snel en veel in juiste geboorte houding.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zondag 11 februari 2018 tot en met zaterdag 17 februari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen