Volg ons overal!
Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je 28e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (449)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • baloo2017

  Sinds vandaag in week 27! En thuis nog helemaal niks klaar. Durf nu pas langzaamaan te beginnen met alles. Dit weekend toekomstige babykamer leeghalen. Voordeel is dat we al babykamer hebben van mijn 1e dochter en ook ahgi nog veel spullen, maar moet dat een keer gaan uitzoeken. Maar heb nu wel steeds meer behoefte om echt aan de gang te gaan. Aan de andere kant hebben we nog tijg genoeg, als het maar met 37 weken klaar is ;)

 • babylove2017

  morgen vervoegen we ons met het clubje, het mag stilaan beginnen te korten, groei maar snel schat! De kwaaltjes nemen stilaan de overhand, en de hormonen swingen ondertussen de pan uit!

 • Strawberry.

  Week 27!
  Schiet lekker op nu! Alles is al binnen voor de kleine, alles gister en vandaag gewassen (zal het vast nog eens doen, haha).

 • 1eBibi

  Wanneer is het verstandig om het ledikantje alvast op te maken? Ik zou t echt niet weten is mn 1e kind

 • Baby02!

  Je kan op YouTube manieren zien hoe je een baby bedje op maakt

 • Baby02!

  Wanneer jij wilt. Het zal even duren voordat je bevalt. Dus je hebt nog tijd zat:) je moet hrt bedje laag opmaken. Je zou het ook met de kraamzorg kunnen doen

 • 1eBibi

  Oke,heel bijzonder hoe iedereen dat doet.

  Ik woon in Saudie arabie en hier hebben ze geen kraamzorg hahaaa dus doe t lekker in me uppie

 • Lusenda

  In ons cultuur doen we het pas als de baby geboren is, omdat ze zeggen dat het ongeluk brengt. Ik heb altijd alles klaargelegd en pas met de geboorte thuiskomen helpt de kraamverzorgende me met het bedje opmaken

 • 5de kindje

  Hey van welke cultuur ban je dan?

  Ik zelf ben een Belgische maar mijn man is een Algerijn.

 • Krinne

  Hierboven toch nog gelukt!

 • Lusenda

  Ik krijg nupas je melding 5e kindje deze pagina doet echt raar pfff, Ik ben surinaams.

 • Krinne

  Wanneer jij wilt! Sinds vorige week hen ik het wiegje ook al opgemaakt en klaarstaan. Waarschijnlijk ga ik wel allles nog een keer wassen als ik 35 weken ofzo zwanger ben, maar ik wilde het gewoon heel graag mooi maken. Ik heb geprobeerd een foto toe te voegen van hoe het is geworden, ik ben er heel erg blij mee, maar helaas lukt dat niet.

 • Rachelleke147

  me vandaag hier mogen melden .. o ik heb totaal nog niks klaar .. hoop volgend weekend toch wel alvast te kunne beginne .. heb al wel een hoop spullen binnen ... dus kom een heel eind .. enigste wat ik nog moet halen zijn kleren en voeding .. maar kan niet w8 om te bevallen .. als het me net zo af ging als bij die andere 2 is het een appel en een eitje ..

 • Angelmom1

  Dag dames.. bij mij is al heel veel in orde. Ik kijk er enorm naar uit mijn kleintje vast te houden. Ook al begint er veel angst in mijn hoofd te spoken :( ik weet niet wat het is maar heb zo een bang dat het misloopt!! Niet dzt ze mij aanleiding hebben gegeven om angst te hebben. Alles verloopt goed.. tot nu toe.

 • Wendy2ewonder

  Wat is het stil hier :-) stilte voor de storm? Hihi wanneer zal de eerste kleine van deze groep zich aankondigen... spannend ... ga straks de muur sticker bestellen.. de lampen zijn onderweg ( bol.com met blauwe sterren.. helemaal in love) en dan is onze kleine man ze kamer echt af.. jullie al klaar ?? We hebben steigerhouten wand in ze kamer verwerkt met babyblauw en wit. En geboorte kaartje word ook hout.. nu lekker werken.. ;-)

 • 5de kindje

  Zo mooi he dat steinerhout, ik heb een stapelbed voor mijn jongens en das is echt tijdloos he en erg stevig..ik zou ook graag een kamertje doen maar heb al 4kids en 4kamers.. ik leg de baby nog bij mij omdat ik ook borstvoeding wil geven en lijkt me beter zo en daarna mag ze bij grote zus op de kamer en mij 3jongens slapen ook samen.. de andere kamer is een speelkamer voor de kinderen.. maar vind het ook zoooo leuk om wat te kopen voor de baby gewoon te denken dat er nog een mensje in je leven komt.. ik ben ook bijna met alles klaar gewoon nog klaar zetten maar daar wacht ik nog effe mee. Welke relax heb jij je gekocht? Ik heb een nuna leaf gekocht maar laat ik nog even in de doos is wel een handige relax moet ik zeggen

 • Wendy2ewonder

  Jaa die hebben wij ook Nuna leef.. dat blad .

  . Ben benieuwd hoe dat bevalt ;-)

 • San1988

  Dank je voor je berichtje terug! Ik ga es op die site kijken!

 • San1988

  De meubels voor de kamer komen 6 maart binnen! Nog wel even wachten met het neerzetten en inrichten, want manlief is de kamer nog aan het opknappen. Kijk er naar uit! Nog 4 weken werken en dan al verlof! (Neem eerst 2 weken vak). Ik ben ook nog opzoek naar een leuke, maar betaalbare muursticker. Vind het vrij duur wat ik tot nu toe ben tegen gekomen. Waar heb je jouw muursticker vandaan?

 • Wendy2ewonder

  Meermetstickers.nl ;-) twinkle twinkle little star.... hihi spannend de inrichting... maar zo leuk... geduld word beloond.. heeerlijk zo vlot al verlof!!!!!

 • Lusenda

  Het is echt stil misschien zijn ze druk met voorbereidingen hihi. Wat klinkt dat mooi hoor voor zn kamertje. Hier begonnen met de kleertjes wassen. Vandaag zijn ze droog en beginnen met strijken. En dan de lakentjes en dekentjes wassen. Ik heb steeds het gevoel heb ik wel genoeg hihi. Heb gisteravond weer 6 setjes besteld op hema hihi ik mag eindelijk voor een meisje shoppen is zo leuk en anders. Bedje is bij mij op de kamer dus veel doe ik niet. Wou ook kijken naar muurstickers bij het gedeelte van het bedje en een leuke hemeltje. Ik doe niet aan geboorte kaartjes, heb geen tot weinig contact met familie enzo dus bespaar mezelf het geld nooit gedaan. Ik merk bij mezelf als ik een geboorte kaartje krijgt lees ik het en leg het ergens in de kast kijk er niet meer naar om dus denk ik anderen zullen dat vast ook wel doen zonde van het geld. Het is wel leuk hoor maar nooit gedaan

 • 5de kindje

  Ik doe dat ook nietmeer sinds mijn 3de kindje..das ook een hoop kopzorgen en geld gespaard indd..

 • Wendy2ewonder

  Gelijk heb je! Scheelt je zeker een hoop centjes ;-) o heerlijk hé dat roze! Ik ben me gaan storten op dat echte zachte baby blauw.. lekker dat je verder de kamertje niey hoeft te doen ;-) heb op.zolder ook zijn wiegje hoor.. eerst lekker snachts bij papa en mama slapen... heb wit en die nieuwe groene daarvoor gebruikt .. net een afspraak gepland in het ziekenhuis voor een rondleiding en info avond. Het is wel me tweede maar voor me man de eerste.. en een ander ziekenhuis ;-) geeft me rust ermee bezig te zijn... leuk hè dat kleine spul strijken... geniet er maar van ;-)

 • Wendy2ewonder

  Gister 3d echo gehad .
  . Wat is dat prachtig!!! En wat hebben we een prachtige zoon.. ben serieus zo verliefd! Zijn zus van 6 jaar bleef maar roepen : aaaa cuteeeee haha wat een geluksvogels zijn we toch dat we dit mogen mee maken... ben zo gelukkig

 • Sunshine21

  Ohh wat leuk ! Heb je ook een dvd gekregen ? Die kregen we wel bij onze dochter, hier kost t 70 euro, vond ik al veel haha !

 • Wendy2ewonder

  Nee geen dvd .. wel een usb stick met daarop de foto's en 5 korte filmpjes ...

 • Lusenda

  Ja is zeker wel leuk mooie herinnering ook hihi

 • Lusenda

  Zo lruk en lief, zou het ook graag willen best prijzig hihi. Nog maar een paar weken wachten tot ik der mag zien hiji

 • Wendy2ewonder

  Ja 90 Euro.. maar zei ook tegen me man.. pff even 90 Euro Lappen.. maar deze tijd komt nooit meer terug... het was het me wel waard ;-) en indd nog 12 a 13 weken... hihi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zaterdag 17 juni 2017 tot en met vrijdag 23 juni 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50