Volg ons overal!
Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je 28e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (562)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Chummie

  Nou dames eff een update, de kleine is godzijdank blijven zitten, ma nu zijn ze er achter gekomen dat ze bij de buikomstrek een groeiachterstand van een week heeft. Na hele goeie uitleg in maastricht hoef ik me niet direct zorge te maken omdat alles op dit moment na behoren fuctioneerd. Ma omdat zei ook geen glaze bol had blijf ik iedere week een dopler echo en een ctg scan krijgen en krijg ik ook nog iedere 2 weken een groeiecho om te kijken hoe ze groeit. Zou ze niet meer groeien dan zal ze gehaald worden dus er bestaat een kleine kans dat het dus tog eerder geboren wordt. Nu hopen dat het allemaal wel meevalt en dat ik tog nog mag genieten van de laatste loodjes. Pff fijn dat ik even hier mijn verhaal kan doen..... en opgelucht dat het niet direct ernstig is 🤞dat alles goed komt

 • Hartewens08

  Positief blijven meid ze houden het nauw in de gaten, probeer toch nog te genieten van het laatste trimester.

 • Tweety24

  Wat fijn. Toch goed nieuws. Doe heel rustig aan en ik duim heel hard mee dat jullie wondertje nog zeker 10 weken blijft zitten

 • ziggie

  Ik mag me hier ook melden vanaf vandaag. Babykamer is nog lang niet klaar. We moeten nog behangen ed
  Doopsuiker en geboortekaartjes zijn dan wel weer besteld. Dinsdag terug op controle voor echo en een half uurtje aan de monitor gaan liggen.

 • Tweety24

  Gelukkig hebben we nog zeker 10 weken. Kleine komt bij ons op de kamer maar we hebben nog niets gedaan. Geen kleren uitgezocht Haha. Gelukkig hebben we nog tijd.

 • Xkelly

  Week 27. Wat gaat het vlug. Kamertje bijna kleur. Met een hele mooie muurtekening. Merk wel nu dat ik snel aankom terwijl ik gewoon normaal eet. Achja hoort erbij. Komt helemaal goed

 • Tweety24

  Show me. Ik ben benieuwd Hihi. Ik was bij de laatste controle ook ineens 3 kg aangekomen maar jah het hoort erbij

 • Hartewens08

  27 weken!. Hoe gaat het met de ladies?
  Babykamer al af?
  Afgelopen weekend de vloerbedekking in 3 slaapkamers +overloop vervangen; vloerbedekking exit voor parket. Een lekkere frisse uitstraling. De babykamer is dus nog niet af, ledikant van zoontje die komt er in en zoontje krijgt een peuterbedje. De babykamer is vrij klein, dus ga op zoek naar een kleine commode, zag een bij de Ikea. Huidige commode is te breed en te diep. Een muur is oudroze geverfd en de andere een subtiele lichtgrijze kleur.

 • Tweety24

  Oh wat fijn he. Hebben wij ook gedaan. Vloerbedekking eruit. Laminaat erin. Alles weer lekker fris. En het schoonmaken is zoveel makkelijker.

 • Chummie

  Hoi hoi allemaal. Hoe is het bij mij gaat het iets beter nu. Ik lig vanaf afgelopen donderdag in het zh met een cervixlengte van 1.2 en 1cm ontsluitingpff. Ik vraag me af hoe andere dames dit hebben ervaren. De dokters hebben geen verklaring hoe dit mogelijk is heb wel al longrijping en weeenremmers gehad. Pff

 • Hartewens08

  Oef dat is schrikken, hoeveel had de lengte van je baarmoederhals moeten zijn? Ik hoop dat je met de 1 cm ontsluiting wat je hebt, nog weken kunt uitzitten. Veel sterkte!.

 • Chummie

  Ik ben begonnen op 4 nogwat maar hij mag maximaal na 30 mm zakke alles daaronder zeggen ze dreigend vroeggeboorte..

 • tweety24

  Dat lijkt me schrikken, geen ervaring mee. Heel veel sterkte. Hopelijk blijft de kleine nog heel lang zitten.

 • Chummie

  Ik hoop het ook... hoe is het bij jou eigenlijk heb niks meer gelezen ...

 • Tweety24

  Ben niet zo veel meer hier. Was de laatste weken rustig in de weken. Maar alles gaat zijn gangetje. Moet zeggen dat deze zwangerschap wel zwaarder begint te worden maar dat komt ook omdat mij zoontje van 2 veel energie vraagt.

  Hoe is het nou bij jou

 • Rubi

  Hoi, heftig zeg zo vroeg al, moet je nu tot de bevalling in het ziekenhuis blijven? Hoe kwamen ze er achter, had je al weeën? Sterkte meid, hopen dat je kleintje nog wat weekjes blijft zitten!

 • Chummie

  Ik had indd weeën maar gelukkig zette het niet door. Inmiddels ben ik thuis in de hoop het nog even een paar weke binnen te houden

 • Kimsche

  Zo! Vandaag al vanaf 07.15 in zkh aanwezig voor de suikertest en man wat is die troep vies!!!! Ben serieus gek op alles wat zoet is maar hier word ik echt wel misselijk van haha. Nog 1,5u te gaan 💪🏻

 • pinkelotje86

  Ik heb net ff gebeld voor de uitslag. En alles was goed, goeie waardes Gelukkig. Ook mn hb was mooi!

 • pinkelotje86

  Ja vreselijk he? Ik ben ook wel een zoetekauw, maar ik had echt t idee dat mn tanden zo uit mn mond gingen vallen! Zo zoet!
  Had je ook lemon-smaak of niet? Sterkte met tijd uitzitten...

 • Hartewens08

  Hopelijk gaan die anderhalf uur snel voorbij!!. En dan heb jij het erop zitten. Ik mag volgende week..

 • bree

  Nou dames lig nu in het wkz. Heb weeën remmers gehad en krijg longrijping. Ze denken dat ik een scheurtje ergens heb en dus vruchtwater lek. Verlies ook nog veel bloed en vocht. Dus het kan nu heel snel gaan......

 • Olivelu

  Heel veel sterkte!!

 • engeliendejonge

  Hopelijk blijft de kleine nog even veilig in je buik zitten! Zo vervelend allemaal.. 😖

 • ingingie

  Sterkte, hopelijk blijft de kleine nog lekker lang zitten.

 • pinkelotje86

  Oh jee! Dus toch vruchtwater? Wat goed dat ze je dan zo uitgebreid gecheckt hebben!
  Sterkte, hou ons maar op de hoogte! Ben in gedachten bij je 😘

 • bree

  Ja waarschijnlijk al 2 weken vruchtwater verlies. Was geen afscheiding waarschijnlijk.

 • Hartewens08

  Jeeee schrikken, helaas nog steeds bloedverlies en vocht. Veel succes/sterkte de komende dagen!

 • Kimsche

  Oh nee!! Hopelijk stopt alles en kan die nog even blijven zitten. Veel sterkte en dikke knuffel!

 • bree

  Morgen gaat het infuus eruit. Dus geen remmers meer. Even kijken wat mijn lijf doet.

 • Marit24

  Heftig zeg!! Ik hoop dat de baby nog even wil blijven zitten!!

 • Aoeth

  Oh jeetje

 • bree

  Hallo dames, vannacht bloedverlies gehad en lig nu in het ziekenhuis. Alle onderzoeken waren gelukkig goed maar moet ter observatie blijven voor 24 uur. Hopelijk mag ik snel naar huis.

 • engeliendejonge

  Pfff wat rot! Schrikken zeg. Hopelijk mag je snel naar huis!

 • pinkelotje86

  Oh jakkes!! Schrikken zeg!
  Maar gelukkig alles goed :)

 • bree

  Ja ze zijn nog steeds bezig met onderzoeken. Ook dat vochtverlies wordt weer nagekeken of het echt geen vruchtwater is.

 • Mommy_T

  Jeetje, dat is schrikken! Gelukkig zijn alle onderzoeken goed. Houden zo en hopelijk snel weer lekker naar huis! Sterkte!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van maandag 18 december 2017 tot en met zondag 24 december 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen