Volg ons overal!
Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je 28e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (650)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Wonderful-life

  Halllo week 27! Heerlijk om hier aangekomen te zijn! Wel heeeeel rustig hier.... iedereen aan het nestelen?

 • vimame1988

  Hier ook in week 27 aangekomen :) hoe gaat het met de zwangerschap?

 • Wonderful-life

  Het gaat gelukkig nog steeds goed! Hematoom blijft helaas onveranderd, dus nog steeds veel rust. Maar he, we belanden met elke weer in een veiligere zone! Heel fijn!

 • vimame1988

  Fijn dat het nog steeds goed gaat. En inderdaad elke week is er weer 1.

 • Wonderful-life

  Ja, enorme nesteldrang.
  We durfden eerst nog helemaal niets te doen, uit angst dat het mis zou gaan. Maar nu het erop lijkt dat het allemaal goed gaat (overlevingskansen met deze termijn zijn in ieder geval best groot...) en die worden alsmaar groter met de week, ineens heel veel last van nesteldrang en wil alles nu klaar hebben voor het geval ik toch nog vroegtijdig ga bevallen. Onze oudste twee hun nieuwe kamers zijn inmiddels af, en nu nog van de jongste, onze kamer en de babykamer nog. Morgen weer samen aan de klus... (nou ja, manlief vooral... ik moet nog steeds rustig aan doen...). 😉😊

 • vimame1988

  Snap ik heel goed elke dag de angst maar gelukkig is de overlevingskans nu heel groot. Leuk zeg alle kids een nieuwe kamer heerlijk zeg samen aan de klus :) Hopelijk kun je er toch een beetje van genieten

 • Wonderful-life

  Super! 👍😊
  Ook ineens zo'n nesteldrang? Meer dames last van dat het in je hoofd allemaal wat trager wordt en je minder goed dingen tegelijkertijd kunt doen?

 • vimame1988

  Ja best wel, wil nu alles klaar en schoon hebben. Ik vergeet wel veel dingen en inderdaad wat trager en minder goed in dingen tegelijkertijd doen. Ben ook gewoon benieuwd hoe ze eruit zal zien haha. Jij ook last van nesteldrang?

 • Wonderful-life

  Hoe gaat het bij jou?

 • vimame1988

  Gaat goed gelukkig. Lief dat je het vraagt

 • Ansjeliekje

  ik ben met met 26 weken gestopt met werken ivm mijn bekkenklachten. lang door gewerkte met pijn. Nu thuis rustig aan doen en naar de fysiotherapie en zwangerfit hopelijk gaat het geleidelijk weer beter. Donderdag de groei echo spannend weer kijken naar onze dochter.
  We zijn de 7 de maand ingegaan. Over 3 maand zien we onze kleintjes.

 • ikhouvanmijnschat

  Ahh wat leuk nog eventjes, ik begin nu ook pijn te krijgen denk ook aan bekkeninstabiliteit maar gelukkig werk ik niet

 • mamavanFTL

  Vandaag weer controle gehad. Ik moest extra bloedprikken omdat ik al weken niet lekker ben. Dit in combi met mijn suiker baart de gyn wel wat zorgen en ben dan ook op rust gezet en als ik me er niet aan houdt zit ze aan een opname te denken. Dus dan maar rusten.

  Verder weer beebje mogen kijken en ze doet t prima. Iets aan de grote kant maar dat wisten we.

  Komende dagen niets gepland staan dus maar eens proberen goed uit te zieken.

 • Loyce

  Uhg.. rusten.. bah.. hoop dat je je snel beter voelt meis

 • mamavanmijnlief

  Beterschap! Niet leuk...

 • S66L88

  Goedemiddag, hoe gaat het met jullie zwangerschap?🤗Ik ben trouwens 3 kilo aangekomen is dat normaal? Pff weet je wat ik nu 24 uur doe😂😂met bleekwater overal schoonmaken sinds mijn zwangerschap vind ik het hartstikke leuk om met bleekwater te gaan soppen hahahaha love ❤it

 • mamavanmijnlief

  Je mag hier ook wel even langskomen Het huishouden ligt hier behoorlijk op z'n gat

 • mamavanFTL

  Hahahaha dat noemen ze nou nesteldrang 😂
  Volgens mij is dat heel netjes hoor 3 kilo. Ik zou t niet weten van mij zelf. Heb me niet meer gewogen.

  Ik zou zeggen lekker soppen blijf je ook in beweging 😉

 • Lady-s

  Haha dat is vast de nesteldrang 😅 het kan maar schoon zijn! Volgens mij is dat heel normaal hoor die kilos gaat vanaf nu toch een stuk harder denk ik.
  Ik zit nog steeds in totaal rond de 5 valt me alles mee, maar zal nog wel gaan komen😬 en hier nog geen nesteldrang haha

 • Ollibollie
  Gister iets meer geluk
  Al sliep ze deze keer ook 🙈😂❤️
 • mamavanFTL

  Is toch nog best een duidelijke foto. Blijf t mooi vinden die 3D.

 • Ollibollie
  Vanavond poging twee voor de 3D echo!
  Hopelijk is ze nu wel te zien 🙈😁
  Plus een buik kiekje .. Een echte bollie 🤗
 • mamavanFTL

  Mooi buikje hoor. Lekker genieten.

 • Loyce

  Mooi buikje!
  Is de echo gelukt?

 • Ollibollie
  Dankjewel

  Ja deze keer iets meer geluk al sliep ze wel 🙈😂😍
 • Loyce

  Oooo dat is echt een geweldige foto!

 • Lady-s

  Morgen alweer in week 27 😊toch maar besloten om nog een pretecho te laten maken in het nieuwe jaar we zijn zo benieuwd hoe ze er nu uit ziet. De kleine meid beweegt echt heel veel, vraag me soms af of ze wel genoeg slaap krijgt haha of dat ze misschien ook in haar slaap beweegt.

 • mamavanFTL

  Heerlijk toch dat geschop 😉 Ik voel onze uk echt heel weinig. Maakt me soms ook onzeker maar op de echo's is ze erg actief. Dus waar t aan ligt geen idee placenta ligt netjes achter dus daar kan t niet aan liggen. Maar goed dat ik elke week een echo heb

  En dat slaapritme; dat komt wel goed hoor.

 • Loyce

  Pretecho's zijn hartstikke leuk!
  Ik was eerst van plan om dit keer ook weer een pretecho te doen.. maar omdat ze dr lengte ed in de gaten houden met extra echo's heb ik zoiets van laat maar zitten dan hahaha..
  Hahaha grappig.. dat heb ik me ook weleens af gevraagd.. en dan ook zoiets van.. maar als ze gewend zijn zo vaak wakker te zijn of slapen wanneer ik actief ben en wakker wanneer ik slaap hoe moet dat dan wanneer hij of zij geboren is?.. gelukkig blijkt dat allemaal goed te komen hahaha

 • Lady-s

  Ja wij hebben er drie gehad dan de standaard echo's. En na 20 weken niks meer, dan is het wel lang 20 weken en geen echo meer vandaar toch maar wel nog eentje 😊
  Haha ik geloof het dat het goed komt met het slaap patroon het is natuurlijk wel hartstikke gezellig dat gevoel de hele dag door!

 • Loyce

  Jaaaa dat klopt.. en juist in die laatste weken is de baby duidelijker te zien.. tenminste.. de details zijn duidelijker..
  Ja klopt.. en ook een geruststelling om de baby te voelen bewegen

 • mamavanFTL

  Alweer 27 weken. Nog 11 te gaan. Ben echt aan t aftellen hahaha.
  Lig nu met griep op bed echt voel me zo zielig ☺️☺️ En wil zo verl doen. Kerstboom opzetten, huis opruimen, nieuwe meubels kopen 🙈 Hoezo nesteldrang😬😬😬.

  Kleine voel ik nu gelukkig iets meer. Ze trapt er laag en naar achter. Ligt soms lekker tegen mijn darmen aan te duwen.

  Donderdag weer controle en echo ben benieuwd of ze weer zo hard gegroeid is. Hoop t eigenlijk niet. Maar mijn suikers schoten alle kant op afgelopen week.

 • Loyce

  Jakkie meis.. hoop dat je snel beter bent en je beter voelt en lekker kunt doen wat je wilt.. al zijn sommige dingen waarschijnlijk sowieso lastig vanwege de zs

 • mamavanmijnlief

  Jakkes, griep! En dan ook nog eens niet kunnen eten waar je zin in hebt...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van dinsdag 17 april 2018 tot en met maandag 23 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen