Volg ons overal!
Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je 28e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (510)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • missy1977

  Oei oei ..ik heb geen enkels meer!
  Door de warmte hou ik zeker vocht vast. .
  Hebben jullie daar ook last van?
  En wat doe je er tegen?

  Groetjes☺☺

 • ma flodder

  jup...hier ook sinds gisteren ineens heel erg

 • Anak

  Ja hier idd ook last van.
  Benen hoog idd, maar gelukkig nu even een week gedaan met 't warme weer....

 • Mila10

  Valt bij mij nog wel mee gelukkig.. Benen omhoog helpt daartegen :) en voeten koelen in water :)

 • Mila10
  Vandaag de 3D echo gehad, erg leuk!
 • Sparkle123

  Reageer hier niet zo vaak meiden, maar lees altijd trouw mee :)
  Ik kijk vaak even snel op mn telefoon en ben gewoon te lui om in te loggen.
  Hoe gaat het met jullie allemaal? Ik vind deze zwangerschap best wel zwaar...weet niet of ik me het me niet meer zo herinner, of dat het gewoon anders is als bij de anderen, maar vind mn buik al aardig in de weg zitten. Heb echt moeite om wat uit mn handen te krijgen, en dat maakt me geirriteerd.
  Onze jongste is uit de babykamer verhuisd! Dus kunnen het straks klaar gaan maken voor de kleine...Vind het toch altijd wel een stap, maar ze doet t heel goed, ze voelt zich erg groot!
  Geniet wel echt van alle bewegingen...blijft toch het mooiste gedeelte!
  Volgende week gaan we op vakantie! Heb er zin in, maar kijk er ook wel een beetje tegenop om alles te pakken etc. Deze week al de laatste schooldagen voor mn zoon (woon in t buitenland) en dan pas weer aan school denken vlak voor de uitgerekende datum!!

 • Mila10

  Vind het ook aanzienlijk zwaarder dan bij de eerste...!
  Lekker hoor vakantie in het vooruitzicht, geniet ervan!

 • _MJ_
  En weer gedroomd dat ik bevallen was, ik zag haar gezichtje en op wie ze leek.. bizar gewoon..?
  Voel haar verder veel trappen, zowel links als rechts maar wel hoog. En kijk nou wat een snoetje met de echo vorige week:
 • Sparkle123

  Sommige van de levendige dromen zijn gelukkig wel leuk ;-) Wat een mooi plaatje! Het begint dichterbij te komen!

 • Meijtje

  Wat ontzettend lief 😍 mooie echo

 • Hetiseenbaby

  Wauw wat n scherpe foto! Mooi!

 • _MJ_

 • Meijtje

  3D echo is mislukt, dus we mogen terug 😂. Ze was met de placenta aan het knuffelen met hand voor haar gezicht en had de navelstreng beet en hield ze straks voor haar gezicht....
  Best kansloos... Dus we krijgen net altijd eigenlijk een herkansing :)

 • Sparkle123

  Geluksvogels ;-) T is je gegund!

 • Hetiseenbaby
  En weer een spontane echo omdat 'ik toch wel heel graag wil weten hoe ze ligt' 😜
 • Meijtje

  Wat lief, hier blijkt het hoofdje in m'n linkerzij te zitten en billen in m'n rechterzij en dan ruggetje helemaal bovenaan en voetjes naar m'n blaas. 😂 handjes voor haar gezicht

 • Hetiseenbaby

  Dat is ook de favoriete pose van mijn kleine... niet heel erg comfortabel vind je ook niet? Vandaag voelt het ook weer of ze is gedraaid in haar oude pose. Voel redelijke druk aan de zijkant... succes allemaal vandaag met de warmte..

 • Meijtje

  Gelukkig tot op heden nog niet zo'n last van. Wel regelmatiger benen omhoog om niet te veel vol te lopen met vocht.
  Jij ook sterkte. Heb jij er veel last van?

 • Meijtje

  Gelukkig tot op heden nog niet zo'n last van. Wel regelmatiger benen omhoog om niet te veel vol te lopen met vocht.
  Jij ook sterkte. Heb jij er veel last van?

 • Hetiseenbaby

  Nog niet veel vocht vasthouden, het voelt alleen wel zo in m'n voeten... verder maar gewoon rustig blijven.. ik vind het werken nu wel pittig...

 • _MJ_

  Ja mijn voeten en enkels zwellen nu toch ook wel echt op met dit warme weer en krijg mijn ring met geen mogelijkheid meer af.. Als ik thuiskom weet ik niet hoe snel ik die krappe schoenen uit moet trekken!

 • Hetiseenbaby

  Joe! Die van mij is al ingedaald.. goed gevoeld dus... dat wordt nog dolle pret het laatste trimester 🤛🏻

 • Meijtje

  Ingedaald wat goed! Die van mij heeft daar nog echt geen zin in, die ligt nog heel hoog en heeft alle ruimte. En wat een mooie echo!

 • Hetiseenbaby

  Hier ook week 27! Vanmiddag weer controle. Vanmorgen weer eens op de weegschaal gestaan in lange tijd.. 10 kg erbij...
  Ik ben ook aardig moe en merk dat ik steeds vaster slaap en wordt soms wakker van mijn eigen gesnurk...
  de baby had t vannacht heel druk en ik vond t heerlijk (dit keer es geen gestamp onderin, daar ben ik echt zo klaar mee 😂)
  Verder heb ik de afgelopen week veel last gehad onderin, of t nu bandenpijn is... vanmiddag maar even overleggen. Merk wel dat ik soms heel onderin de hik voel, dus misschien is ze aan t proefdraaien voor het indalen 😜... fijne dag allemaal


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van vrijdag 20 oktober 2017 tot en met donderdag 26 oktober 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen