Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (691)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama Beer

  Goedemorgen!! Zoo fijn die nuchtere maag . Eerst kids naar school en dan op naar het ziekenhuis voor de suikertest. Als het drankje maar meevalt Genoeg te eten mee voor daarna. Maar zo moeilijk om niet ff snel iets te pakken haha

 • NewBaby2018

  Overleefd? Heb je al iets van uitslagen gekregen ofzo? Of moet je lang wachten?

 • Mama Beer

  Ja ik heb het overleefd.. was mega druk dus moest in een halletje zitten waar veel mensen heen en weer liepen. De ene met nog meer parfum als de andere Het drankje was echt mierzoet. De uitslag krijg ik volgende week bij de verloskundige. Dus hopen dat het allemaal in orde is.

  Hoe is het met jou verder?

 • NewBaby2018

  Pff.. niks aan dus, maar je hebt t weer gehad. Hopelijk is de uitslag goed en kan je zorgeloos verder.

  Met mij alles goed. Behalve maagzuur hobbelen we lekker door. Ik heb vandaag een extra echo gehad. Viel erg tegen, baby lag in de meest onmogelijke houding, dus eigenlijk niet goed in beeld te krijgen. Nouja, de metingen waren goed, dus dat is een fijn idee. Donderdag alweer 28 weken.. gaat echt super snel!

 • Mama Beer

  Ik vrijdag 28 weken. En ook behoorlijke maagzuur vooral s'avonds. Als hij of zij maar gezond ter wereld komt dan is het goed.. Blijft altijd spannend. Op echo's zien ze veel maar niet alles. Ben pas gerust als het geboren is en ik de baby echt kan zien en voelen etc.

 • Mama Beer

  Afgelopen vrijdag 27 weken ..aankomende vrijdag intake via telefoon met de kraamzorg en morgen dan de glucose test zie er zo tegenop bah. Hoop dat ik het binnenhoud en dat ik het overleef haha. Voor de rest ben ik erg moe aan het worden weer en soms lijkt het al of ik al last heb van voorweeen

 • KellyJason

  Net echo gehad. Mijn kleine prinsje weegt al 1kg100. Op echo te zien zal hij klein wipneusje hebben

 • Debby-1986

  Grappig om overeenkomsten te lezen.. gedeelt leed is het halve zeggen ze weleens ik ben ook weer moe aan het worden, heb ook nog geen naam en over de babykamer zal ik maar helemaal niet beginnen maar goed.. ja het is hier voor veel huishoudens normaal dat je voor de schoonfamilie. Moet zorgen... de moderne dames van tegenwoordig hier doen dat niet meer.. maar ik woon hier in een dorp en hier zijn geen bejaardentehuizen (dat is trouwens ook not done hier) en dus moet iemand dat doen en diegene ben ik dus .. me schoonzus moet 1 maand voor mij bevallen met de 4e keizersnee en er is niemand die voor haar kan zorgen dus heb ik haar gevraagd hier te komen zodat ik dat ook kan doen dus het wordt een zware tijd maar ja alles gaat voorbij

 • gewoonmoeders

  27 weken en ben extreem moe.. wie heeft hier nog meer last van?

 • NewBaby2018

  Wel weer in toenemende mate. Was er even vanaf, maar het lijkt weer terug te komen. Vandaag mijn hb waarde gemeten bij vk, deze was gewoon goed. Dus dacht misschien dat het te maken heeft met het groeien van de buik en dat je dat mee moet zeulen.. maar irritant is het zeker 😑

 • NewBaby2018

  Vandaag 27 weken!
  Ik mag zo gezellig naar de verloskundige voor bloedafname ivm Rhesus negatief zijn. Bah ik haat naalden, Maarja, het is belangrijk, dus het is niet anders.
  Verder voel ik me nog steeds goed, nog steeds geen namen, nog steeds weinig vorderingen met de babykamer, nog steeds weinig ideeen voor de rest.
  Volgende week een wensecho, we willen niet weten wat het wordt, maar we willen nog wel even een extra keer gluren.

 • Debby-1986

  Hoi meiden, ik lees al heel lang mee en ik d8 kom ik zal maar eens mee gaan praten .. ik ben nu 27 weken zwanger van ons 5e prinsesje en zit hier alleen in egypte met me meisjes en me dikke buik.. mijn egyptische man werkt in België en die komt pas half juni hier naartoe ik woon boven me schoonouders en doe hier en daar het huishouden en koken en afwassen etc. Het begint nu wel zwaar te worden.. vooral om telkens weer naar boven te moeten (ik woon op de 3e verdieping) ook de vrouw van me schoonbroer woont hier met 2 kleine jongens en die willen altijd bij mij "spelen" (troep maken dus..) en dat betekend dat je zo'n 100x per dag mag bukken om speelgoed op te rapen.. me buik wordt erg dik en ik ben door alle vreetbuien van de afgelopen weken flink wat aangekomen... dus ja ik voel me net een olifant.. ik hoop dat het bij jullie beter gaat.. nou dames sterkte gewenst voor iedereen die dit leest

 • NewBaby2018

  Heftig zo op een afstand van elkaar en zwaar dat je zoveel in de weer bent met (eigen en) andere kinderen en huishouden voor meerdere mensen. Is dat de cultuur daar? Wordt dat van je verwacht? Sterkte in elk geval, klinkt pittig.

 • Delindapinda

  Is dat nou eigenlijk niet vreemd? Het eerste trimester 12 weken, het tweede 16 en het laatste weer 12...
  Of ben ik de enige die dat raar vindt?

 • Kiro

  Het was mij eerlijk gezegd nog nooit opgevallen. Ik reken altijd in weken... haha.

 • Delindapinda

  Mij ook niet. Daar moet je eerst drie keer zwanger voor zijn voordat je dat vreemd vindt, denk ik...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zaterdag, 14 juli 2018 tot en met vrijdag, 20 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50