27 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je 28e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Een Maxi Cosi met korting tot 60%? Bij Babyvalue koop je de collectie van vorig jaar met flinke korting.
Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (478)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Sal03

  Balen!! Uitslag van de glucosetest binnen. Was te hoog. Heb morgen een afspraak bij de gyn en de diabetes groep. Ben benieuwd wat ze zeggen..

 • GabyMary

  Wat naar zeg! Spannend ook zo'n hele week prikken en daarna de uitslag horen

 • E-mama

  Oh wat vervelend! Weet je al wat dit betekent voor de rest van je zwangerschap?

 • Sal03

  Moet nu eerst een week m'n suikers prikken, daarna weer een afspraak. Hoe verder hangt af van de uitslagen. Ben benieuwd..

 • E-mama

  Bah! Vervelend zeg! Sterkte ermee. Laat maar weten wat je volgende week te horen krijgt!

 • Sal03

  Vandaag bij de verloskundige geweest. Zij bevestigde dat de omvang van mijn buik best groot is.. werd ook nog even tussen neus en lippen door gevraagd hoe mijn voedingspatroon eruit zag..?? Krijg je daar ook een grote baarmoeder van? Ik dacht vooral dikke billen..
  we worden binnenkort opgeroepen voor een groeiecho, es kijken of ons meisje zo groot is of dat ze een enorm zwembad heeft. 🤣

 • MelMoessie

  Haha ja van veel drinken krijg je meer vruchtwater toch 😂😂
  Naja wel leuk een extra echo 😍

 • Sal03

  Ooh, dus toch! 😋
  Idd wel erg leuk om binnenkort weer ff binnen te mogen gluren!! 😍

 • proudmommydj

  Woehoe de 27 weken aangetikt😍

 • MelMoessie

  Net bij verloskundige geweest. Gaat goed met de baby. Groeit precies zoals het hoort allemaal! En hij ligt u al 3 weken lang het zelfde, aan de rechterkant met zijn hoofd naar beneden. Kan wel kloppen want mijn rechterkant is altijd stuk harder hahah.
  Er was bij de verloskundige zo'n schattige baby van 4 maanden denk ik. Ik werd helemaal verliefd. Hij mag nu wel komen 💙

  Zijn jullie ook zo snel buiten adem? 2 keer trap op en af en ik hijg als een paard. Echt niet normaal word wat als het straks nog warmer word. Komen we helemaal lucht te kort🤤

 • Sal03

  Lief he! Om te smelten die kleine poppies!! 😍 Nog een paar maandjes dan zijn wij aan de beurt!!
  Je kortademigheid herken ik. Loop soms al te zuchten als ik rustig op de bank zit! Volgens mij drukken onze babies onze longen een beetje in elkaar..

 • Turksekaas

  Wat is het rustig hier! Dames die al nesteldrang hebben? Hier moet alles schoon, energie to the max. MAARRR! In de avond helemaal kapot.. kan geen gas terug nemen, zo vervelend 😜

 • visje91

  Ik ben samen met mijn man nog even heerlijk op vakantie in Italië :D Maar herken het wel hoor, heb al voorgenomen dat als ik thuis ben ik de kleertjes wil gaan wassen, laatste spulletjes kopen, auto eens goed schoonmaken, keuken soppen etc.,etc. haha! Ik voel me gelukkig ook nog goed, dus hopelijk heb ik er genoeg energie voor straks ;) Denk inderdaad dat het in de laatste weken (in de zomerhitte) wel pittig zal worden...

 • Sal03

  Wat heerlijk al die energie!! Mijn hoofd wil ook, maar m'n bekken werken niet mee.. de babykamer ligt overhoop, klaar om geschilderd te worden, maar het lukt niet door de pijn in m'n liezen en onderrug. Nadat ik zondag op m'n billen ben gevallen, is het miet beter geworden. Het maakt me zo onrustig, wil graag de boel op orde hebben.!

 • Ikgewoonik

  Pfff die bekken ook he :-( ik heb hier ook last van m'n liezen hoor. Vooral als ik veel heb gedaan die dag. Vreselijk. Maar door die oerdrang moet het gewoon schoon ;-) probeer het lekker rustig aan te doen. Je lichaam geeft vanzelf aan tot hoever je kan. Bij de 1 is dit meer dan bij de ander. Geeft helemaal niks. Xx

 • Turksekaas

  Aah, wat vervelend! Hoop dat het snel beter gaat. Hier ook enorm last van mijn bekken, maar ga "vrolijk" door nu het nog lukt. Straks met lekker weer en het zwaarder worden zal het moeilijker worden.

 • Ikgewoonik

  En hoe! M'n vluchtkoffer is al helemaal gepakt😂 De was is elke dag bij. Benee en boven heerlijk schoon. Soms verveel ik me. Stofzuiger is m'n beste vriend :-) heerlijk gewoon. Ik vind t zelf geen probleem. Zolang ik het aan kan geen probleem. Het geeft zon rust jn m'n hoofd 😃

 • MelMoessie

  Wauw respect hoor!
  Ik heb dat niet ik ben blij als ik mijn dagen overleef 😂 5 soms 6 dagen in de week werken vind ik al belastend genoeg ik merk dat ik iedere maand steeds minder kan en om dan ook nog eens schoon te gaan maken nee dankje😂

 • Ikgewoonik

  Ik had dat bij de vorige zwangerschap. Alles was een puinhoop. Ik was helemaal op. Gewoon een wrak. Dus ff afkloppen. Ik ben nu het tegenovergestelde :-) luister lekker naar je lijf meid. Als t nie gaat, gaat t niet. De lucht zit vol dagen( zoals mijn moeder t zegt :-D) xxx

 • Turksekaas

  Wil je wel helpen hoor 😜

 • MelMoessie

  Hahaha daar zeg ik geen nee tegen 😂😁

 • Unknown_xx

  Oh en ik heb zoveel donshaar op mijn buik!!! Hoe zit dat bij jullie??

 • Sal03

  Geen haar, zelfs geen streep onder m'n navel. Had bij beide meisjes een streep over m'n hele buik, nu niks..

 • Woezel82

  Deze keer geen extra haartjes hihi. Wel heb ik een grote buik en krijg ik een groeiecho met 30 weken en de glucose tolerantie test. Jippie....die is zoooo gooor. Nu 10 kg aangekomen terwijl ik goed op mn eten let. Afwachten dus.

 • Sal03

  Bah, ik mag vrijdag de glucosetest doen.. Ik verwacht een normale uitslag.

 • Woezel82

  Ik verwacht ook dat de uitslag normaal is. Ik was zondag in het ziekenhuis voor 'minder leven gevoel'. Daar hebben ze nog even goed met de echo gekeken. Niet een mega groot kind. Zit wel lekker ruim in het vruchtwater.

 • Frederiek83

  Ik heb de glucose test al gehad gelukkig. Inderdaad zoo smerig. Het was ook nog es goed dus dan denk ik helemaal waarom moest ik dit doen. Ik ben al 12 kilo aangekomen, ondanks opletten met eten en sporten. Begrijp er niks van. Bij de andere zwangerschappen eindigde ik met 12 kilo, nu moet ik nog 13 weken. Beloof niet veel goeds..

 • -Mango

  Haha ik heb ook een aardig behaarde buik al vind ik zelf.
  Ik heb morgen een foto shoot van Mn buik dus hoop dat zie die haartjes wat weg fotoshoppen ofzo hihi
  In totaal 6 kilo aangekomen.

 • nensie555

  Ik vandaag 27+2 en heb echt een flinke buik! Mensen denken dat ik veel verder ben dan 27 weken haha. Had ik bij mijn vorige 2 meiden ook en ik ben nu 6 kilo aangekomen. Last van maagzuur, vooral in de avond en begin last te krijgen van mijn bekken. Dat merk ik met lopen vooral dus hopen dat dat niet erger wordt, heb ik eerder geen last van gehad. Geen donshaar op mijn buik maar meer donkere haartjes onder mijn navel. Verder gewoon heerlijk genieten van de druktemaker in mijn buik haha

 • Unknown_xx

  Alweer 27+3! Vandaag controle bij de vk gehad, alles was goed! Heb een kleine buik, net als bij de vorige. Ze kon de baby én het vruchtwater (?!) goed voelen van de buitenkant. Tot nu toe 2 kg aangekomen. Nu gaat het pittig worden, al helemaal met de verhuizing / verbouwing die vanaf morgen gaat beginnen en zeker 3 weken duurt, we gaan alles zelf doen... hoe voelen jullie je? Hoeveel zijn jullie aangekomen? En wie krijgt nog meer een groeiecho met 30 weken? Xx

 • Baby02!

  Wegens vorige zwangerschap hebben wij nu met 26 weken groeiecho gehad en met 30 weken nog 1. Daarna misschien weer dat weet ik mog niet.

 • mijn~meisje

  Hier ook controle gehad. ivm vermoeidheid ook ijzer laten prikken en die was net op het randje... Maar ja ben wel van 7,7 naar 6.4 gegaan dus kan de vermoeidheid wel verklaren. Hier al ruim 10 kilo aangekomen waarvan de laatste 5 de afgelopen 4 weken Dus moet ff gaan opletten op me eten. Hier konze ze de baby ook wel voelen maar hoe die precies lag wisten ze niet. Succes met de verbouwing!
  Ik weet niet of we ook een groei echo gaan krijgen. Bij de twintig weken echo was de kleine wel klein maar niet zorgelijk ofzo. Ik heb trouwens ook haartjes op me buik. Dit heb ik eigenlijk altijd maar meestal valt het niet op. Eigenlijk alleen tijdens de zwangerschap, dan zal de huid wel zo strak staan dat ze om hoog gaan staan ofzo

 • mijn~meisje

  we hebben een kleien start gemaakt met de baby kamer. behang en lampen zijn uitgezocht nu nog leeg halen . Babykaartjes moet ik ook nog uitzoeken en dan matariaal kopen en knutselen maar.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van vrijdag 18 augustus 2017 tot en met donderdag 24 augustus 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50