Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (802)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • BiekeVdV

  Hier begint het ook echt zwaar te worden. Veel rugpijn, en veel andere klachten. Gisteren spoed geweest omdat ik wat bloed verloor en krampen had. Gelukkig was alles in orde met de 2 jongens. Ik ga blij zijn als het december is. Is echt zwaar, veel zwaarder dan bij de zwangerschap van mijn eerste zoon.

 • PatjeNr3

  Halloooo is er iemand?!? 😉

 • Channa83

  Hallo week 26.
  Leuk he al die trapjes en beweging in de buik.
  Alleen ben ik thuis met regelmaat en regelrechte heks. Ik schreeuw dan alles bij elkaar en niemand kan wat goed doen. Meer dames die hier last van hebben? Vind het heel vervelend. Dan weer super relaxt en dan weer extreem bozig.

 • p0ekiej

  Leuk he die hormonen 🙈

 • Channa83

  Ik vind ze verschrikkelijk 😅

 • sst

  Yep

 • p0ekiej

  Gisteravond kreeg ik volgens mij een lichte paniek aanval. Ik zat op bed de was op te vouwen en kreeg inene een verschrikkelijke steek aan de linkerkant van me buik en voelde inene wat lopen, schrok me kapot en ging naar de douche, bleek ik in me broek geplast te hebben. Pijn bleef, dus maar een warme straal van de douche erop en later een kruik. Gelukkig trok het iets weg, maar kon alleen maar huilen. Nu doodop en nog steeds last van me buik. Misschien vanmiddag toch maar even bellen.

 • Channa83

  He bah wat een schrik!
  Hopelijk blijft de pijn weg.
  En ik zou ook even bellen, al is het om gerustgesteld te worden.

 • p0ekiej

  De pijn is aardig weg getrokken, toch naar het ziekenhuis geweest. Ze denken dat ik kleine scheurtjes in me banden heb, wat de pijn veroorzaakt. Alle druk ligt op links. Nu echt rust houden om het niet erger te maken

 • Channa83

  Gelukkig zijn het de banden en niet iets met de kleine. Doe maar rustig aan en laat je lekker vertroetelen😊

 • p0ekiej

  Ja gaat wel goed, zolang ik me rust pak en zorg dat er geen spanning op me buik staat, gaat het goed 😊

 • Channa83

  Dat is fijn. Nou rustig aan doen dan. Fijn weekend

 • p0ekiej

  Ja mag ook niks doen meer, moest de aankomende 24 uur iedere 4 uur 2 paracetamols innemen en moet echt rustig aan gaan doen, niet meer tillen of andere drukke dingen. Ze zag me het liefst volledig plat, maar dat is niet makkelijk met 2 andere kids erbij.

 • Channa83

  Hoe gaat het nu met je banden? Is de pijn al wat weggezakt?

 • Channa83

  Hoe gaat het nu met je banden? Is de pijn al wat weggezakt?

 • bibsje1982

  Oef, rugpijn begint hier in rap tempo toe te nemen.. Gister 3 wasjes gedraaid en ging kapot!
  Net even voor de stoofpot van vanaaf alleen maar wortels en bleekselderij gesneden en het vlees aangebraden en nu alweer plat.. Ben bang dat ik dit niet volhou tot het eind.. 😒

 • p0ekiej

  Oeh ken het, hier ook veel rust moeten nemen. Ben al kapot idd als ik de trap op loop. Met wassen is het naar boven lopen, bijkomen, was doen, naar beneden en weer bijkomen.

 • bibsje1982

  Vreselijk he.. Althans, ik vind t vreselijk.. We moeten nog 'zo lang' en als ik dan nu al zo uitgeput raak en zoveel pijn heb vraag ik me echt af hoe dat zal zijn als we 35 weken zijn.. En dan zijn we al zo druk met Sinterklaas en al.. 😒

 • p0ekiej

  Op het moment moet ik daar nog niet aan denken haha.

 • p0ekiej

  Vandaag aangekomen in week 26, gaat best snel allemaal. Vanmiddag naar het ziekenhuis kijken hoe het gaat. Ben benieuwd.

 • bibsje1982

  Succes vandaag! 🍀

 • p0ekiej

  Alles was goed, deze week krijgen we de datum voor de geplande keizersnee. Komt wel dichtbij zo.

 • Brusje3

  Spannend! Hier word het ook een keizersnede, heb de gyn gevraagd hoe dat zit met een datum prikken.. De gynaecoloog zei me dat vanwege de zeer gecompliceerde zwangerschap we geen datum prikken.. Ben ik tegen de 36e week aan dan zullen we eventueel wel datum prikken maar omdat mijn zwangerschappen onvoorspelbaar zijn doen we het zo.. dus ben benieuwd

 • p0ekiej

  Bij mij gaat het alleen om te smallen bekken, de kleintjes kunnen er niet door. Mijn oudste kreeg hersenbloedingen tijdens het proberen en uit eindelijk werd het toch een keizersnee.

 • bibsje1982

  Ooh dan kun je echt aftellen!
  Bijzonder hoor..
  Fijn dat alles goed is! 🍀

 • Vlaflip

  Jeuh, nog maar 10 weekjes werken, aftellen kan bijna beginnen (aftellen tot mijn verlof dan hè 😉). We zijn een vervanger voor mij aan het werven, dus die kan ik hopelijk nog mooi helpen inwerken. Voel me ook goed, kan nog redelijk doen wat ik wil (behalve veters strikken). Wel nog steeds flink moe, eerder naar bed en wanneer mogelijk een middagdutje helpt iets. Ik wil binnenkort ook maar wat baby/zwangerschaps dingen gaan doen, zoals zwangerschaps zwemmen, fotosessie met buik en kindjes, beginnen aan de babykamer, en eindelijk wat in mijn Zw dagboek schrijven... Time flies!

 • bibsje1982

  Haha genoeg te doen dus nog! Heerlijk hoor, aftellen tot je verlof! 🍀

 • bibsje1982

  26 weken! 😀💪... Volgens mij het langste wat ik heb volgehouden zonder een x in het ziekenhuis te liggen met vroegtijdige weeën😀...
  De 30 is in zicht! 🍀

 • Mama_Ce

  Hier ook 26 weken vandaag! Gisteren voor de eerste keer naar het ziekenhuis moeten gaan aan de monitor want had teveel harde buiken. Heb alleszins een kleine blaasontsteking, en nu is het een beetje afwachten of het betert of niet.. is het morgen niet beter moet ik terug. Met ons ventje was alles alleszins ok 😊 was weer lekker hevig

 • Vlaflip

  Oeh, dat is vervelend. Zakken de harde buiken al wat af?

 • Mama_Ce

  Had er wel minder dan gisteren (denk ik), maar voorlopig stopt het niet 😔 bij bijna elke stap die ik zet spant heel men buik op, en blijft gespannen tot ik stop van wandelen, en dan krijg ik meestal nog een paar harde buiken erachter 😕

 • bibsje1982

  Ooh das echt vervelend! Ben je nu wel thuis of moet je blijven? En hoe is t nu?

 • Mama_Ce

  Wel thuis hoor nu, was terug gegaan omdat ik dacht dat het niet stopte, maar ik blijk gewoon een veel te actief mannetje te hebben + hij duwt zich nogal graag in m'n buikwand, waardoor dat deel van men buik opspant en reageert 😏 blaasontsteking was gelukkig al weg na 2 dagen.. en nu komt het brandend maagzuur terug 😩 gezellig! 😏


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van zondag, 23 december 2018 tot en met zaterdag, 29 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden