Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (614)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Suusje~Casey

  Hoi week 26! Waar blijft de nesteldrang??? Aankomende week beginnen aan de babykamer.

 • Bagus87

  Haha dat vraag ik me ook af! Bij de eerste moest zou alles klaar en nu moeten we ook nog beginnen.. 🤷🏻‍♀️

 • VivaMoi

  26 weken!
  Het zijn drukke weken, geweest en nog voor de boeg. Ik voel een enorme behoefte om meer bewust en rustig de tijd de nemen om met dit kindje ‘bezig’ te zijn.

  Bij onze oudste dochter zat ik nu al zo’n zes weken grotendeels thuis, nu werk ik als zzp’er en moet ik wel door in het drukke ritme van 4 dagen werken en de zorg voor ons geweldige kleutermeisje (dat laatste met alle liefde uiteraard!). Ik begin steeds vaker af te tellen tot eind december (verlof) maar als je ergens op wachten lijkt het altijd langer te duren he...

 • Gelukkige mamma

  Hallo week 26. Wat gaat het langzaam voor mijn gevoel. Voel ons meisje vol op bewegen heerlijk soms ook niet hoor tegen mijn blaas en ribben maar het mag van mij wel feb zijn wat wil ik haar graag vast houden baby kamer is klaar wie denk daar net zo over

 • Suusje~Casey

  Hier gaat de tijd veel te snel juist haha. Wij moeten nog beginnen met de babykamer. Kan ook niet wachten totdat de kleine meid er is.

 • nadiatjuh3

  hier al weer richting de 27 weekjes maandag weer een groei echo van ons 3 kindje wat zijn we benieuwd zeg

 • Prinnie

  Lieve iedereen...
  Wij hebben een cadeau gekregen van lieve vrienden..waar wij geen gebruik van gaan maken..
  Een bon om 2 weken de babywatcher te huren voor 99,-
  Aangezien wij medisch zijn, gaan wij dit niet gebruiken...
  Maar misschien wil iemand hier de bon van ons overnemen...

  Weet niet eens of ik het hier mag vragen..maar dacht iedereen is hier zwanger dus wie weet...

  Verder hier alweer bijna in week 27 en de tijd vliegt..
  Volgende week weer groei echo dus spannendddd
  Vind het erg moeilijk om mooie leuke kleertjes te vinden voor onze baby boy...
  Iemand nog tips???

 • Gelukkige mamma

  Bij de baby dump heb je zulke leuke kleertjes voor meisje maar zeker ook koor jongen betaalbaar en goed

 • Prinnie

  Hai wat lief🤗

  Haha ja voor meisjes heb je echt overal leuke kleertjes 😍😍
  Voor jongetjes vind ik het echt enorm lastig..
  Heb nu het eea van lacoste, adidas, gymp, moncler...

  Deze week de kamer proberen zo ver mogelijk af te krijgen..
  En dan weer verder lekker shoppen en zoeken 😍😍

 • Gelukkige mamma

  www.kindermodehuis.nl/nl/merk/Z8/?gclid=EAIaIQobChMI4fmS7Pq-1wIVAQvTCh00LAQ8EAAYASAAEgK6NfD_BwE kijk maar eens op deze site ook mooi spul voor jongens

 • droppie 2010

  deze week lijkt wel voorbij gevlogen te wezen. morgen alweer 27weken ver.
  6 november de 30weken echo en groei echo in ziekenhuis bij de gyn.
  ben weer benieuwd.

 • Lovely4c

  Zondag officieel 26 weken... snot verkouden.

  Babykleding online kopen is lastig. Heb bij prenatal webshop gekeken, maar ze hebben niet veel leuke baby kleding voor jongens. Denk dat ik volgend week naar prenatal ga en daarna naar babydump.

 • Saartje224

  Als je een kleine portemonnee hebt. Marktplaats! Echt zo leuk, bij mijn eerste (jongen) hele doos voor 30 euro en was allemaal supernetjes. Er zijn een aantal moeders die helemaal losgaan en echt veel kopen.

 • Lovely4c

  Ik heb nog nooit 2de hands kinderkleding gekocht. Ik vind het niet vies maar eng. Ik heb lichte vorm van smetvrees. Ik ben bang dat mn kinderen huidziektes of onverklaarbare jeuk krijgen van gedragen kleding....(als kind heb ik gehoord dat iemand dat was overkomen).

 • Saartje224

  Jammer! Echt hele leuke dingen. Alles hoppa in de was en klaar. Maar als je het zelf niet prettig vindt niet doen uiteraard.

 • Fam86

  Prenatal heeft wel een aantal leuke dingen(sales) maar merkte vorige week al hoe gevaarlijk het is om te shoppen bij prenatal, het geld loopt je zo je portemonnnee uit haha Jongens kleding heb je niet zoveel leuks wat dit betreft vind ik de hema nog wel leuke kleertjes hebben heb je de h&m al gekeken?
  Deze winkel heeft trouwens wel stoere baby jongens mode
  https://www.jolamode.nl/baby/baby-jongens/

  Beterschap!

 • Lovely4c

  Ik zal eens kijken. Ik heb daar nooit geshopt voor babykleding. Bedankt voor de tip. Wel heb ik vaak geshopt tijdens de vlaggetjesweken bij c&a.

 • droppie 2010

  jongnmens baby kleding is idd lastig vooral als je budget niet super groot is als dat van ons.. ik haal overal wat vandaan zolang niet absurd duur is..
  en moet er tegen aan lopen..

  ik ben ook snot verkouden en heb een zere keel bij duss klink niet best haha.

 • Lovely4c

  Ik heb nooit te dure baby kleding gekocht, is zonde ze dragen het maar een paar keer en zijn weer uitgegroeid.

  Verkoudheid heerst...jij ook sterkte. vreemd joh morgen is het gewoon 25°c.

 • droppie 2010

  goeie morgen week 26. van de week keelpijn en is nu serieus keelpijn zo erg dat ik soms niet kan praten.
  ben nog al een prater haha.
  snacht verek van de pijn dat ik er slecht van slaap, heb vick blue gehaald dat helpt wat zodat weer wat kan praten. maar zkker geen pretje..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van woensdag 21 februari 2018 tot en met dinsdag 27 februari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen