Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (869)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Venijntje

  26weken bereikt.

  En alles is dus al klaar. Suikerbonen de kaartjes zijn besteld.
  Over 3 weken de laatste spullen kopen.
  Ze weegt 900 gram nu.
  Echt genieten en aftellen

 • MarchBaby

  Jeeeej week 26!! Het gaat zo snel nu opeens... Gelukkig maar hihi

 • Mesties

  Hebben jullie al alles klaar voor de komst van jullie baby?
  Ik helemaal nog niet. Nog nergens aan begonnen. Heb zelfs nog geen naam! Ben ik de enige vraag ik mij dan af?

 • DoubleVee

  Hier ook nog niet klaar hoor
  Baby krijgt geen eigen kamertje, maar komt bij ons op de kamer te liggen. We hebben een Shortlist voor de namen (weten niet of het een meisje of een jongen wordt) maar nog niks beslist. Kleertjes moeten van de zolder gehaald worden en gewassen, doopsuiker voorbereid,...
  Blij te lezen dat niet bij iedereen alles al af is!

 • Mesties

  Inderdaad,bij ons moeten die kleertjes ook nog uit de kelder gehaald worden en gewassen worden. Eigenlijk moet alles bij ons nog gebeuren. Denk dat ik daar eens een lijstje van ga maken van wat er nu precies moet gebeuren. Misschien dat ik met een beter overzicht, er toe gezet word om er in te vliegen??

 • Vayenn

  Nee hoor je bent niet de enigste.
  Hier ook nog niks klaar en ook geen naam.
  Afgelopen weekend wel een begin gemaakt aan de zolderkamer waar onze oudste straks naar toe gaat verhuizen. Maar enkel ‘bouwklaar’ gemaakt.
  Het zal vast wel goed komen...ooit hahaha

 • Mesties

  Hahaha-ja,ooit! Zo zat ik ook te denken. 🤣

 • Vayenn

  Hahaha😂😂

 • kimtwee

  Nee hoor, ik heb ook nog niets gedaan. Kan me er niet tie zetten. We proberen wel al een naam te gaan kiezen, maar ook daarin pakken we nog niet echt door 😏

 • Mesties

  Hier hetzelfde. Ik geraak gewoon niet vooruit. De wil is er wel,maar ik kan me er ook niet toe zetten. En ondanks kijk ik echt enorm uit naar de komst van ons babytje.
  Maar ben dus niet de enige-wat toch een troost is!

 • Ginette87

  Hallo week 26! Wat vliegt de tijd voorbij en er moet nog zoveel gebeuren 🙈

  De kleine is hier echt flink aanwezig en vind mijn blaas echt een geweldige springkussen hahaha

 • Mesties

  Vandaag 26w+1d. Het gaat flink vooruit!

 • kimtwee

  Vanmorgen ‘even snel’ het grofvuil buiten gezet. Enorm spijt van. Mijn bekken doet nu enorm zeer en mijn buik ook. Ik lig nu op bed met een warme kruik in de hoop dat het weer wat afzakt. Het was echt niet slim van me. Meer dames die soms vergeten dat ze eigenlijk best al ‘heel erg zwanger’ zijn?

 • Ginette87

  Ja hier ook!

  Ik doe de vuilnis ook niet meer. Krijg de zak gewoon de container niet meer in 🙈 alleen het is zo lastig om hulp te vragen 😂

 • Doperwtje

  Verzorg jezelf, Mischien een warme douche nemen of een warm bad en dan terug in je bed met een kruikje.
  Ff helemaal ontspannen.
  Ik ben wel voorzichtig, ik til niks zwaar meer. Maar soms is het snel om ff gewoon iets zelf te doen.

 • Comingsoon2019
  ❤ nog een kleine 14 weekjes te gaan!
 • Doperwtje

  Prachtig
  Ik ben ook elke week aan het aftellen. Bij mij hopelijk nog 11 weken. Hoe groter de baby, hoe groter de kans op een keizersnede. Dus liever eentje die rond 37 weken komt.

 • Comingsoon2019

  Hihi, hier ook een flinke baby. Dus kans groot dat ik rond 37-38 weken ingeleid wordt. Tel al af!

 • Doperwtje

  Dan zullen we op 37 weken moetr' beginnen trappen lopen
  Ik las net ook over jouw vermoeidheid. Ik heb er ook zo een last van. Maar ben gelukkig nu al thuis gezet door de gynaecoloog. Praat er eens over met je arts ofzo.

 • Comingsoon2019

  Klopt, heb er echt vreselijke last van en voel mij ook constant duizelig. Ga morgen eens langs bij de arts voor een weekje rust ofzo...

 • Littlegirlie

  💕💕


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van zondag, 17 maart 2019 tot en met zaterdag, 23 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50