Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (448)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • babylove2017

  morgen belanden we hier ook weer aan, het begint eindelijk een beetje te korten!

 • mamavsam

  Yeah week 26 weer een overlevingskans meer

 • 5de kindje

  Aangekomen in week 26!!

 • sneeuwstorm

  26 weken alweer!
  Alles ging super maar nu ineens weet ik niet meer hoe ik moet liggen s'nachts en heb ik last in de onderbuik als ik loop... oh en vanochtend zo'n pijn in mijn rechterbeen! Hoop dat het nu niet ineens zwaar gaat worden!
  En ach als de kleine maar goed gaat, daar heb ik alles voor over:)

 • Krinne

  Weer een mijlpaal bereikt! Wat zijn de afgelopen welen snel gegaan zeg! Ik merk wel dat het lichamelijk wat zwaarder wordt, dinsdag ga ik naar de bekkenfysiotherapeut.

 • Rachelleke147

  mag me hier aanmelden vanaf vandaag .. o de weken worden steeds korter .. kijk enorm naar de bevalling uit ..

 • Wendy2ewonder

  Bekken fysio gehad

  Momenteel niet zo last van me bekken
  . Dit keer heeft ze me rug gemasseerd toen ik op me zij lag... ik raad het iedereen aan!!

 • Lusenda

  Me bloeddruk was tot nu toe goed elke keer. Ik moet als het goed is volgend week weer naar controlw

 • Lusenda

  Ja vroeg het net aan de verloskundige dus moet even zelf Googlen waar ik zo een fysiotherapeut kan vinden

 • Wendy2ewonder

  Hoe was je bloeddruk?

 • Lusenda

  Ik zou het ook graag willen, ga morgen even informeren hoe ik dat kan krijgen. Het is niet normaal meer ik kan gewoon niet meer lopen van de pijn zelfs zitten doet echt pijn. Me bekken lijkt echt kapot hihi

 • Wendy2ewonder

  Ja doe maar meis !! Hoop dat het lukt voor je .. ;-)

 • San1988

  Joehoe, weer een week verder! Ik heb de laatste tijd veel last van maagzuur en het gevoel dat me eten hoog zit. Zijn er meer die daar last van hebben?

 • Lusenda

  Ook vreselijk last van, wat mij helpt is koude volle melk. Heb gemerkt dat volle melk beter werkt dan half volle melk. Na een glaasje drinken blijf ik gewoon rechtop zitten of hoog met me kussen zodat ik een beetje rechtop lig na een kwartier merk ik dat het minder wordt, misschien kun je het ook proberen

 • sosja

  Ja, heb ik sowieso op en af de hele zwangerschap. In het begin het ergste gehad, eten zakte toen gewoon echt niet. Lag een keer in bed en toen (sorry, beetje vies misschien) na een boertje kwam er gewoon wat eten terug. Ieeeh! Ik ben heel makkelijk in het nemen van rennies, scheelt een heleboel hier

 • Angelmom1

  Ja toch wel een beetje last van :( maar hoort erbij he!

 • Wendy2ewonder

  Zo nu en dan wel ja... ik probeer dan vanille vla te nemen ( als ik dat in huis heb haha) helpt me wel. Amandelen hoorde ik ook dat die werkte...

 • Angelmom1

  Morgen komen we ook aan in week 26, de tijd vliegt nu. kan je je bedenken dat het nog 14 weekjes is? waarvan ik er zowiezo altijd 2 van aftrek, dus 12 weekjes :) eind volgende maand maak ik mijn rugzakken al klaar. Veel in orde gebracht, vandaag al een heel deel babykleertjes gewassen, nog veel over van mijn eerste zoontje en die is geboren midden zomer, dus seizoensgebonden zit ik vrij goed :) parkje staat al klaar,verzorgingstafel ook, nog veel opkuiswerk maar heyy ik heb een weekje verlof dus alles komt in orde! STAY POSITIVE :D vandaag mijn ouderschapsverlof aanvragen dan is dat ook geregeld, we hebben al zitten discusieren over de geboortekaartjes :D tof allemaal he? suikerbonen daar is mijn fantasie nog voor aan het werken, zolang het eind volgende maand allemaal in orde is zodat ik niets meer in mijn hoofd moet steken en lekker mag uitkijken naar de bevalling ben ik een zeer tevreden echtgenoot en mama :D succes iedereen!

 • Lusenda

  Hier wil ik beginnen aan de kleertjes wassen ik zeg steeds komend weekend, maar besefte me vandaag dat het nog 13 weken duurt of eerder dus moet maar opschieten voordat ik in een scootmobiel beland ik kom lopend bijna niet meer vooruit hahaha.

 • 5de kindje

  Hey amai parkje staat al,? Veel mensen zeggen dat ik snel ben maar ik zet mijn parkje nog niet haha.. ik heb al heel veel staan en aangekocht, nog wel wat dingen nodig hoor maar ja het is nog 3maand he.. ik heb toch de drang ook om alles al klaar te zetten dus begrijp u maar kga nog wat wachten of mijn 4kids zitten aan al het baby grief hehe.. jij ook succes he liefs

 • Angelmom1

  Ja idd we zijn snel, maar gebrek aan tijd en dan kan ik de laatste weken of maanden wel rustig uitkijken naar mijn bevalling, het werken is al redelijk zwaar waardoor je al wat minder kan genieten! Bij ons is het ons 2de kindje dat op komst is dus grote broer kijkt er met volle teugen naar uit om zijn kleine babybroer te verwelkomen, zo wend hij ook aan het idee dat er straks echt een babytje gaat liggen en zal het minder zwaar worden voor hem ( hoop ik ) De angsten beginnen ook al op te lopen, hoe gaat mijn bevalling verlopen hopelijk verloopt het goed en zullen er geen complicaties optreden bij baby of bij mezelf etc.. Ook heb ik soms een beetje angst dat ik ga falen, dat ik het onderschat en ik het niet ga kunnen :( is normaal zeker??

 • Wendy2ewonder

  Hier nog de box aanschaffen ... vluchttas klaar zetten.. nieuwe lampen kopen voor zijn kamer en een muur sticker. Verder is alles al af.. hihi geboortekaartje ben ik ook helemaal verliefd op... we gaan voor een houten geboorte kaartje .. een hobbelpaard met crème lint en een blauwe kraal van hout. Te leuk.. maarre pff nog 14 weekjes... werken word zeker zwaarder... harde buiken.. hmmm positief blijven!!! ;-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van zaterdag 24 juni 2017 tot en met vrijdag 30 juni 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50