Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (727)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • ReneeBabyBoy
  Yeah alweer 26 weekjes!
  Na mijn opname in het zkh met 24.4weken omdat ze bang zijn voor vroeggeboorte tellen wij elke week af omdat het steeds meer levensvatbaar kan zijn.
  Een feestje dus dat hij nog lekker blijft zitten!
  Afgelopen weekend wel weer bij t zkh geweest ivm bloedverlies en wordt nu onder controle gehouden omdat t een terugkerend probleem is.
  Maar op de echos blijkt ons mannetje het nog prima naar zijn zin te hebben💙
 • ES-83

  Wauw week 26 alweer. Waar ik mij vorige week een beetje zorgen maakte omdat hij zo rustig was en ik ook veel pijn had voel ik hem nu weer volop bewegen💙. Vanmiddag afspraak bij de verloskundige en dan gaat ook mijn dochter van 14 mee die graag naar haar broertje wil kijken😍. Komende maandag eindelijk de langverwachte 3d/4d echo. We kijken er erg naar uit! En morgen gezellig naar de 9 maandenbeurs in Leeuwarden inspiratie opdoen. Ik hoop dat ik het volhoud. Heb erg pijn door mijn bekkeninstabiliteit. Voor de tijd goed rusten en daar maar extra pauzes houden dan. Bijna laatste termijn.

 • gewoonmoeders

  Een baby is toch vanaf 24 weken al levensvatbaar?

 • ES-83

  Ja vanaf 24 weken dan heeft het wel een kans. Maar dan is het nog zo prematuur dat er vaak wel problemen achterweg komen en dat de kans dat het dan alsnog fout gaat ook nog wel groot is. De doktoren doen wel wat ze kunnen vanaf 24 weken. Het is wel een mijlpaal 24 weken. Maar ja het liefste natuurlijk zo lang mogelijk in je baarmoeder voor de beste start.

 • life1234567

  hallo week 26!!

 • Zenda

  Hallo!!
  Ik ook aangekomen in week 26
  Maandag 3D echo

 • life1234567

  zo leuk!! Ben erg benieuwd naar je foto's maandag

 • Zenda

  Ik heb een foto in m'n album gezet. Kleine meid was lekker eigenwijs, ze lag met haar handjes en armen voor haar gezichtje. Ze was ook super bewegelijk. Maar dat wist ik al want dat voel ik ook hahaha
  ik mag over 3 weekjes weer terug komen om te kijken of ze goed ligt. Dus ben benieuwd. Maar evengoed even naar de groei gekeken en alles gaat nog perfect. Ze wordt nu op 895 gram geschat.

 • life1234567

  ahhhh wat lief!!! Wat een mooi meisje, heb net bij je foto's gespiekt , zo schattig! haha ja ik heb zo'n idee dat als ik een 3d echo zou laten doen dat mijn meisje ook haar handjes en armpjes voor haar gezichtje zou houden want dat deed ze steeds bij de andere echo's ook (of helemaal wegstoppen richting mijn rug ;-)) Krijg je over drie weken dan weer een 3d echo? Of is die gewoon 2d? Leuk ook om te horen hoeveel gram ze nu ongeveer is!!! Denk dat mijn baby dan ongeveer net zo is

 • Zenda

  dankje!
  wel grappig want als ik slaap dan liggen me handen ook voor me gezicht dus moest wel lachen. Ik mag 26 maart weer bij deze terug komen om nog eens te kijken
  En als het dan niet lukt dan helaas.. maaar dan heb ik 31 maart nog een kans bij mijn eigen vk haha
  Beide zijn 3D. Maar we hebben vandaag wel veel via 2D bekeken want dan kan je de hersenen en organen etc goed zien!

 • Loving-girl

  Zo laatste dagje week 26... gisteren uitslagen ziekenhuis gehad. Na 2 dagen suiker prikken blijkt mijn suiker behoorlijk stabiel te zijn als ik meerdere keren per dag kleine maaltijden eet. Dus dat gaan we maar doen nu😊. Verder blijft mijn ijzer te laag. Zelfs met de maximale ijzer dosering erbij. Als dit over 2 weken nog steeds is krijg ik een ijzer infuus. Ben ook erg moe nog steeds en om zo het einde van de zwangerschap in te gaan is een minder fijn idee.

 • life1234567

  hoi Loving-girl, fijn dat je het onder controle hebt met regelmatig eten!!! Mag ik vragen wat jouw ijzerwaarde is? Mijn ijzer is ook steeds te laag maar inmiddels met tabletten weer tot 6,6, hoop dat dat ok is. Ben idd ook steeds heel erg moe

 • Loving-girl

  Bij wil ze hem boven de 7 hebben maar dat lukt niet zelfs niet met de maximale dosering aan ijzer. normaal is geloof ik boven 7.5. Hopelijk over 2 weken nog een stijging te zien maar ik verwacht er niet teveel van. Nu is hij bij mij 6.5

 • life1234567

  Ik heb wel regelmatig gehoord van verschillende vk's dat als je zwanger bent dat tussen 6 en 7 dan wel ok is.... Ik ga het weer navragen als ik er weer heen moet.

 • Anonymous_

  Nou ik vond het doodeng🙈 gelukkig een lieve verpleegkundige die precies vertelde wat ze deed en mij op mijn gemak stelde. Ik lag 1,5 aan het infuus maar in totaal was ik 3 uur lang in het zh. Tijdens het infuus voelde ik mij gwn goed, iedere 10 min. werd mijn bloeddruk gecheckt. Dat hoort er blijkbaar bij voor eventuele rare lichamelijke reacties. Na het infuus voelde ik mij ook gwn goed. Vandaag alleen nogal veel koppijn terwijl ik de hele dag gewoon thuis ben. Weet niet of het met ijzertekort te maken heeft. Ik slik geen pillen meer. Volgens de verpleegkundige werkt het niet meteen dus ik ben benieuwd naar wat ik over 3 wk hoor.

 • Anonymous_

  Ik heb gisteren een ijzerinfuus gehad! IJzertabletten slaan niet aan en zowel vk als gynaecoloog willen mijn ijzerwaarde op 7.5. Hopelijk heeft het infuus geholpen, over 3wk weer controle. Die erge vermoeidheid is niet fijn en zeker niet voor de bevalling handig. Daarom denk ik dat je ijzerwaarde boven 7 moet zijn..

 • life1234567

  Hoe ging het met het ijzerinfuus? Hoe lang lag je daar en voelde je je wel ok tijdens het infuus, en hoe voelde je je erna? En moet je nu ook nog pillen slikken of hoeft dat niet? Misschien is het ook nieuw dat je ijzer boven 7 moet zijn want een aantal jaren terug ben ik ook bevallen met ijzerwaarde ergens in de 6... Hoop voor je dat het goed helpt!!

 • Mommy04
  Onze beeb hij was nu precies op 27 weken geschat ben iets korter zwanger maar hij liet zichzelf zien ❤️❤️
 • life1234567

  wat een mooi kindje!

 • Koekje86

  Wow wat kan je het gezichtje goed zien! Mooie foto

 • Mommy04
  Jaa heel blij mee ook
 • Kaatje1806

  Ik mag weer een weekje verder...tot daar!

 • Mommy04

  Me zus vandaag bevallen met 40,1 weken van vayenna lesley 3790 gram en 55 cm

  Nu ik nog over paar maanden hahaha super leuk! Morgen ga ik er gelijk heen om te kijken ❤️❤️

 • Loving-girl

  Van harte gefeliciteerd... jij mag alvast weer proeven aan het vast houden van zo'n mini mensje... leuke naam ook

 • Mommy04
  Zooo lief! Net geweest haha
 • Kaatje1806

  Van harte gefeliciteerd met je nichtje! Leuk hoor! Wat een lange baby, 55 cm! Veel plezier met de kraamvisite


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van donderdag 21 juni 2018 tot en met woensdag 27 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50