26 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (455)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Beriotje

  Gisteren heb ik mijn suikertest laten doen en vandaag mocht ik bellen voor de resultaten, ze waren heel goed. Ik ben heel blij, want ik hou wel van wat suiker maar 50gr oplossen in water vind ik nu net iets te veel van het goeie. Mijn 2 kapoenen hadden er wel zin in, maar ik moest hen teleurstellen het was niet voor hen en ik had ook geen zin om 2 super energiebommetjes thuis te zien rondlopen.
  Ik vind het echt fijn om terug zwanger te zijn, ook al loopt het niet helemaal vlot zoals met de andere 2 en ik kijk er echt naar uit om mijn 3de schatje te leren kennen die mama al maanden langs alle kanten flink stampt of duwt.

 • lieve-andries

  26 weekjes. Voel heel veel beweging. Soms al wat pijnlijker. Wel veel last van bekkeninstabiliteit. water ophouden en hoge bloeddruk , maar daar heb ik pilletjes voor gekregen. Baby heeft ook veel de hik. best wel spannend allemaal.

 • Baby02!

  Oh jeetje. Goed uit kijken he.
  Ik heb zelf pre eclampsie gehad in de zwangerschap. Is je urine nog goed? Geen eiwitten?

 • lieve-andries

  mijn urine nog altijd in orde. van mijn 2de kindje had ik al een zwangerschapsvergiftiging. Direct de bevalling ingeleid. Van mijn derde zoontje moest ik 4 keer daags pilletjes nemen tot ze niet meer meer mochten geven bleef 18/10 staan direct ingeleid. Ziezo aan 38 weken gaan ze mij inleiden te riskant voor zwangerschapsvergiftiging.

 • Baby02!

  Had je eerste ook pre eclampsie? En met hoeveel weken je tweede?

 • Baby02!

  Oh wat spannend zeg. Hier ook eerder bevallen.
  Ik heb eerste zwangerschap pre eclampsie gehad. Die is door geschoten naar het hellp syndroom.

 • lieve-andries

  amai is ook niet alles . Verloopt de zwangerschap nu goed? Van mijn 2de kindje hebben ze me tot 39 weken laten lopen daardoor de vergiftiging mag niet langer dan 38 weken. Van het eerste is het aan 38 weken zelf in roete geschoten . Was een gynaecoloog van wacht en als hij geboren was zei hij amai dat kindje is overtijd je bent verkeerd uitgerekend. Je hebt geluk dat het uit zichzelf begonnen was of je was hem kwijt. Zo heeft elke bevalling of zwangerschap toch zijn verhaal he. groetjes

 • Stephaniex

  Week 26! Vanmorgen een echo genomen en de kamer in het moederhuis vastgelegd.
  Alles in orde met de baby. Weegt ondertussen al 1,024 kg. Supergroot kindje. Ben benieuwd! :D

 • mamavsam

  Yeah week 26 weer een overlevingskans meer

 • 5de kindje

  Aangekomen in week 26!!

 • sneeuwstorm

  26 weken alweer!
  Alles ging super maar nu ineens weet ik niet meer hoe ik moet liggen s'nachts en heb ik last in de onderbuik als ik loop... oh en vanochtend zo'n pijn in mijn rechterbeen! Hoop dat het nu niet ineens zwaar gaat worden!
  En ach als de kleine maar goed gaat, daar heb ik alles voor over:)

 • Krinne

  Weer een mijlpaal bereikt! Wat zijn de afgelopen welen snel gegaan zeg! Ik merk wel dat het lichamelijk wat zwaarder wordt, dinsdag ga ik naar de bekkenfysiotherapeut.

 • Rachelleke147

  mag me hier aanmelden vanaf vandaag .. o de weken worden steeds korter .. kijk enorm naar de bevalling uit ..

 • Wendy2ewonder

  Bekken fysio gehad

  Momenteel niet zo last van me bekken
  . Dit keer heeft ze me rug gemasseerd toen ik op me zij lag... ik raad het iedereen aan!!

 • Lusenda

  Me bloeddruk was tot nu toe goed elke keer. Ik moet als het goed is volgend week weer naar controlw

 • Lusenda

  Ja vroeg het net aan de verloskundige dus moet even zelf Googlen waar ik zo een fysiotherapeut kan vinden

 • Wendy2ewonder

  Hoe was je bloeddruk?

 • Lusenda

  Ik zou het ook graag willen, ga morgen even informeren hoe ik dat kan krijgen. Het is niet normaal meer ik kan gewoon niet meer lopen van de pijn zelfs zitten doet echt pijn. Me bekken lijkt echt kapot hihi

 • Wendy2ewonder

  Ja doe maar meis !! Hoop dat het lukt voor je .. ;-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van donderdag 27 juli 2017 tot en met woensdag 2 augustus 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

4 leden zijn nu online
Lid worden