Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (579)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Nx3

  ik ben morgen 26 weken alweer, de tijd gaat echt heel snel ineens zeg.
  volgende week nog kinderfeestje van me dochter vieren alvast, ze is pas in nov jarig maar dan ben ik al te ver en zie ik een kinderfeestje niet meer zitten.
  dag erna word mijn zoon geopereerd dus drukke dagen komen et aan.
  ik moet nu ook echt snel aan de kamer gaan beginnen want de tijd vliegt. over 3 weken is het vakantie dus dan alle.tijd om iets te gaan doen.

 • mamasaurus

  26 weken, we gaan nu echt richting het laatste trimester! Ben stiekem al aan het aftellen. Baby wordt nu echt sterk, ze heeft echt vaste momenten waarop ze heel druk is, meestal in de avond en nacht. Zal waarschijnlijk weer een niet-slaper worden, die maak ik nogal goed.

 • Nx3

  ik merk ook dat de baby echt sterk word, eerder voelde ik haar niet veel door mijn placenta die er voor ligt. maar krijg nu wel dagelijks keiharde trappen haha

 • Happymomvan1

  Vandaag 26 weken zwanger 👍 voor ons is inmiddels bekend dat onze kleine man 22 december met een keizersnede gehaald zal worden. Ik mag geen weeën krijgen ivm een zwakke plek in mijn baarmoeder. Dus met een beetje geluk ben ik met de kerst weer thuis. Ik voel de kleine behoorlijk bewegen en dat is het mooiste wat er is. Nu moet hij groeien, groeien en nog meer groeien om een mooie sterke baby te worden.

 • Nx3

  oh wauw voor jou is het aftellen echt begonn3n dan hihi jij weet al een datum.
  vind je het vervelend trouwens dat je een keizersnede krijgt? kan me voorstellen dat j3 misschien ook wel gewoon een normale bevalling had willen doen? maar goed wat moet dat moet en je gezondheid gaat voor natuurlijk.

 • Xkelly

  Hello week 26
  Maandag pretecho gehad. Kleine meid verstopte zich graag. Dus niet mooi op de foto gelukkig mag ik de 26e terug komen om het nog eens te proberen haha wel elke week naar de fysio voor mijn bekken en nek. Maar zo gaat het goed

 • ziggie

  Bij mij is het altijd 01h30 dat ik eerst wakker wordt met een volle blaas en rond 5h opnieuw.
  Ik heb wel geluk dat ik al thuis ben en dat ik dan wat slaap kan inhalen

 • Hartewens08

  Dames kunnen jullie nog redelijk goed slapen?. Ik word rond 02:30u wakker ivm volle blaas en het lukt me niet om weer in slaap te komen. Ben ook een halve buikslaper wat nu niet meer gaat. Ik drink na 19:00u al niets meer. Heb nog een week vakantie maar daarna weer aan het werk, iemand tips voor een goede nacht rust?.

 • Maresa

  Ik ben 1 van de gelukkige die bijna elke nacht als een roosje kan slapen, natuurlijk wel eens een nachtje niet.. en ik moet er sowieso we elke nacht 1a2 x eruit om te plassen maar val daarna weer meteen in slaap.. ik krijg zoveel mailtjes met "je zal wel wallen onder je ogen hebben door slaap tekort" dus ik begrijp dat dit een veel voorkomend probleen is.. hebben jullie al een lekker groot voedingskussen aangeschaft?! Ik slaap er nu al een aantal weken mee toen ik last begon te krijgen van het buikslapen en dit heeft zeker geholpen! Een absolute aanrader! Elke nacht ligt tie trouw bij me!

 • ziggie

  Ik slaap ook al enkele weken met zo'n groot voedingskussen. Ligt echt wel goed. Alleen niet zo handig als je wil draaien in bed

 • Rubi

  Ik heb precies hetzelfde, 2x per nacht eruit om te plassen en dan moeilijk weer in slaap komen. Ik slaap normaal ook altijd half op mijn buik maar als ik dat nu doe krijg ik protest van kleintje die zich gaat afzetten haha. Ik slaap nu met een voedingskussen, dat scheelt wel iets gelukkig, misschien ook nog een optie?

 • Maresa
  Hoi Dames! Ik ben nieuw hier en vind het erg leuk om te zien hoe iedereen elkaar hier steunt en helpt vragen te beantwoorden!
  Ik ben nu 26+2 dagen zwanger van een meisje en al tot over mijn oren verliefd!
  Mijn zwangerschap verloopt vrij soepeltjes alleen begint de pijn in mijn rug me erg op te breken de afgelopen weken, en het wordt eigenlijk alleen maar erger.. als ik een klein stukje heb gelopen heb ik meteen last en aan het einde van de dag kan ik bijna niet meer lopen en zak ik letterlijk door mijn benen, is dit iets wat ik als een serieuze klacht moet aangeven bij de vk of valt er vrij weinig aan te doen?
  Groetjes Maresa
 • Hartewens08

  Welkom!. Ah vervelend dat je pijn hebt in je rug, ik zou het ook aangeven bij je verloskundige. Mooie foto

 • Maresa

  Dankjewel! Ik ga het inderdaad aangeven bij de volgende controle!

 • Mommy_T

  Welkom Maresa! Ik zou het zeker aangeven bij de verloskundige. Op zich is rugpijn een veel gehoorde klacht, maar de mate waarin klinkt wel heftig! En opnoemen kan altijd, daar zijn ze voor! Wat een mooie foto!

 • Maresa

  Dankjewel hoor! Ik ga het inderdaad aangeven bij de controle volgende week, ik heb zo'n vermoeden dat het mijn SI-gewricht is aangezien ik de pijn herken van voor mijn zwangerschap, alleen is het nu erger geworden.. hopen dat bepaalde oefeningen resultaat mogen geven!

 • pinkelotje86
  Onverwachts een echo gehad vandaag . Normaal doen ze bij controle alleen maar hartje luisteren, maar omdat mn moeder mee was wilde ze wel even een echo doen ♡
  De kleine meid was net aan t drinken vh vruchtwater, wat zag dat er schattig uit ♡ ze heeft een heel ander koppie dan dr broers. Ben nog nieuwsgieriger!!
 • Kimsche

  Ahhh schattig!!! En zo'n onverwachte echo's zijn wel de leukste hihi

 • bree

  Wow mooie echo


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van woensdag 27 december 2017 tot en met dinsdag 2 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen