26 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 
Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (483)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • samm06

  We zijn alweer over de helft van deze week en lichamelijk voel ik me gelukkig al wat beter dan afgelopen weken. Vandaag toch aangemeld bij de bekkenfysiotherapeut en volgende week kan ik bij haar langskomen. Zeer benieuwd hoe dat zal gaan. Nog meer dames die bij de fysio lopen vanwege rug-bekken klachten?

 • Nienkedeg

  Ik ben er een paar weken terug 2 keer geweest en heb oefeningen meegekregen.. Ik merk dat het enige dat echt helpt gewoon fysiek rustig aan doen, dus dat proberen we dan maar :-)

 • Samm06

  Owh en die oefeningen helpen niet echt?

 • E-mama

  Ik zie weer wat mooie echo's voorbij komen! Weten jullie ook hoe zwaar en lang jullie baby is? Ben erg benieuwd

 • samm06

  Wij weten het gewicht en lengte van onze kleine man niet. Vind ik erg jammer want wil het ook graag weten. Ga bij mijn volgende controle afspraak even daar naar vragen of ze daar naar gaan kijken als ik rond de 30 weken een echo krijg voor mijn placenta ligging. Weten jullie het wel van jullie baby?

 • E-mama

  Ja met 25 weken was de baby 35 cm en 800 gram!

 • Elliebellie1984
  Rarara
 • Elliebellie1984
 • Elliebellie1984
 • elliebellie1984

  gisteren 4D echo gehad:-) super blij met het resultaat,echt zo super om je kindje je zo 'echt' te zien!!!

 • Joyce en lindsey

  Vandaag 26 weken en weer op controle geweest bij de gynacaloog alles is goed met de kleine meid was lekker druk op de echo 😄helaas wel weer een lage bloeddruk waardoor ik nu weet dat ik soms sterretjes zie.😞

 • Sal03

  Dames, vraagje; is het gevaarlijk als je op je billen valt voor de baby?? Beetje dom, maar ik zat ineens op de grond.. 😬

 • xwantje

  Volgens mij kan het geen kwaad als je op je billen valt.
  Het vruchtwater vangt het grootste deel van de schok op.
  Heel misschien heeft je kleintje een lichte 'golf' mee gemaakt.

  Maar als je het zelf niet vertrouwd of als je twijfeld kan je altijd beter eens bellen naar je vk.

 • manderijntje

  Hebben jullie ook zo moeite met opstaan uit bed en omrollen in bed?
  Bij mij doet het echt zeer in me liezen en voelt het alsof ik 100 kilo mee draag aan mijn lichaam.
  Verder voel ik me gelukkig wel goed.
  Alleen voel ik me laatste tijd echt alles behalve mooi!!
  Kleding schoppen was al een ramp maar nu begin ik ook mijn lijf echt lelijk te vinden.
  Ook ben ik ineens flink aangekomen de afgelopen weken.
  Schoenen en sokken aan trekken kan ik haast al niet meer zelf daar moet mijn man echt bij helpen Hahah.
  Mijn buik groeid ook veel harder dan bij mijn zoontje lijkt wel, en de rest groeid ook harder mee helaas
  Moet eerlijk zeggen dat ik blij ben als ik haar mag ontmoeten over 12 weken.
  Dat ze heerlijk in mijn armen slaapt, ik kijk daar zo naar uit.

 • MMMES

  Hoi, het bed probleem herken ik heel erg. Ook van mijn vorige twee meisjes. Ik trek gedurende de nacht mijn laken weer strak omdat ik elke keer tussen de plooien lig. Wat zonde dat jullie jezelf niet knap vinden. Ik vind het juist heerlijk zwanger. Dan heb ik niet meer gewoon een bolle buik maar een baby erin. Het maakt mij nu niet uit hoe dik ie word. Normaal klaag ik over mijn buik hij is altijd al bol geweest. Nu bij mijn derde zei de verloskundige heel charmant "ach als een ballon eenmaal is uitgerekt" maar het kan mij niet deren. Er zit een baby in een dat maakt mij super gelukkig. En wonder in mijn buik. En zij mag zoveel ruimte in nemen als ze wil

 • Sal03

  Heel herkenbaar. Zeker na een dagje klussen of huishouden..

 • Frederiek83

  Ik kom ook keihard aan. Voel me zo onaantrekkelijk. Ben gewoon ronduit dik! Kleding is helemaal en ramp en dan te bedenken dat ik nog 13 weken moet..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van zaterdag 26 augustus 2017 tot en met vrijdag 1 september 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50