Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (745)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • seilram

  Hallo allemaal hoe gaat het?
  Hier redelijk goed, deze week zijn we een hoop opgeschoten met de kamer van mijn zoon. Ik hoop dat dit tempo doorgaat. Het frame voor de inbouwkast staat er hout voor de deurtjes komt maandag. Dan deurtjes plaatsen. Andere kant nog 1 hoek kast op maat. En boven de deur het gat dicht maken. En dan het raam laten vervangen en gordijnen ophangen en hup naar boven verhuizen. Dan kunnen we eindelijk aan de baby kamer beginnen. Daar hoeft niet zoveel gelukkig alleen verf 1 muur en behang 1 muur en lamp en gordijn. Ledikant in elkaar en stylen
  Dan is hopelijk alles lekker leefbaar en kan ik lekker soppen

 • seilram

  Hallo allemaal vandaag 26 weken zwanger. Heerlijk ik voel me goed het lijkt wel beter te gaan. Wel nog verbouwing bezig en daar af en toe onrust van. Maar ja kan zelf niet klussen. Dus ben afhankelijk volgens mij ging manlief deze week verder met de kamer van onze zoon. Dan kan ik nog behangen, duimen jullie voor me dat afkomt deze week? deze week moet ik elke dag werken bleg volgende week weer controle. Moet ik ook bloed inleveren voor resus geloof ik. Mensen nog last van de warmte? Ik alleen als ik in de zon zit verder niet. Een goede reden om ijsjes te eten

 • Linda-pinda
  26.3wk 😲 kleine man loopt 2 weken voor! Over 2 weken weer groei echo
 • seilram

  Mooi hoor! Hoe kwamen ze erachter dat hij voorloopt? Bij deze zwangerschap had ik een kleine baby en met 30 wk en 34wk een groei echo. Ik wil eigenlijk ook 1 met 36 wk om zeker te weten dat het niet zo slecht gaat als bij mijn zoon

 • Linda-pinda

  Eerst door buik meting toen door de echo vandaar dus de extra groei echo's ik vind het niet zo erg... kunnen we onze jongen weer zien😍 zijn er bij jou niet particulieren in de buurt die echo's maken. ? Hier wel Jan Koning die kun je bellen voor een afspraak en kun je je kleine zien erg leuk!

 • seilram

  Ja zeker leuk hoor! En als het allemaal goed is nog leuker! Wij hadden met 16weken een pret echo. Erg leuk! Maar ze zei niks over het gewicht enz. Maar bij de verloskundige dus wel. Ze dacht aan een 6ponder. Daar ga ik voor! Als de groei maar goed doorloopt.

 • No-more-coffee

  Jaa 26 weken! Mijn buik heeft echt een groeispurt gemaakt en heele simpele dingen als veters strikken kost heel veel moeite 😅 Voel me verder best goed , op maagzuur en snel moe zijn na!

  Babykamer is ook al druk in de maak! Vloer komt er deze week
  In, meubeltjes helaas pas in 2e week juni. Komende week lekker shoppen en een beetje de uitzet uitgebreiden 😊

 • Ess88

  Gister alweer aangekomen in week 26, wat gaat de tijd toch hard!
  Ik zal blij zijn wanneer de kamer geleverd wordt , gelukkig duurt dat niet heel lang meer.
  Stucken en behangen is klaar, dus alles kan er lekker in dan
  As maandag een pretecho , zo benieuwd naar!

 • annemuisje

  Maandag echo gehad en onze jongen "weegt" al 950kg. Als ik dan hier de gewichtsmelding zie: 720gr is dat precies wel een hele knul al. Wie heeft er ook een ongeveer gewichtje al?

 • Bby4

  Mijn meisje woog met 25.2 750 gram.. Dus zal nu boven de 800 gram zijn denk ik...

 • Pooh86
  Jeetje 26 weken alweer morgen weer controle. Meer meiden met een grote buik al? Doet me echt zeer af en toe en we moeten nog even kleintje loopt ook twee weken voor op groei big boy
 • Mamac3

  Hoi!! Hier ook wel een buikje al hoor! Verder alles goed met je?

 • Vvndt

  Dit weekend ook beland in de 26 weken😍.. gaat echt hard nu. 2 mei hebben we eindelijk onze 3d/4d echo kan niet wachten ons prinsje weer te kunnen zien.. 8 weken duurt lang!!!
  Heeft iemand hier ook last van bobbel in haar borst? Ik heb bij mn linkerborst een bobbel aan de linkerkant. Weet toevallig iemand wat het kan zijn? Ik maak me toch wel een beetje zorgen
  Ik hoor het graaag

 • Puk02

  Wat leuk een 3/4d echo! Kan mij voorstellen dat je daar naar uitkijkt en het best lang duurt!
  Ik had het bij mijn vorige zwamgerschap! Om mijzelf rust erin te geven laten controleren bij de huisarts en echo in het ziekenhuis laten maken. Bij mij was het een onschuldige knobbeltje met vocht wat na het stoppen van de borstvoeden weer is weggetrokken.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van woensdag, 19 september 2018 tot en met dinsdag, 25 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50