Volg ons overal!
Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je 27e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (518)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Lilise

  Hoi! Nog mensen onder jullie die vermoeidheid beginnen voelen? Ik werk wel 40u in de week en ben nog geen kilo verzwaart sinds ik zwanger ben... dus miss daarmee, of zou in dit moeten aankunnen?

 • Lizarobyn

  Ja de vermoeidheid van in het begin komt terug.

 • 4e_keer

  Ik werk gemiddeld 27 uur maar begin de vermoeidheid ook weer te merken hoor. Ik zou iedere middag best kunnen slapen maar dat gaat praktisch niet ;-) Ook wel vaker 's nachts wakker wat ook niet echt helpt. Ik ben al bijna 10 kg aangekomen

 • Gelukkigiemand

  Een vraag! Hoe schoppen jullie kleintjes? Bij mijn vorige zwangerschappen kreeg ik met deze termijn flinke schoppen overal, maar met name bovenin of in het midden van de buik. Nu heb ik deze keer de placenta ook voor, maar voel alleen schopjes (stelt niet veel voor) naar beneden of als ik lig, in de zij. Is dit wel normaal? Ik had graag wat meer leven gevoeld.

 • ma flodder

  had ik ook en dat word uiteindelijk duidelijker dat geschop!

 • willopopje

 • Mila10

  Hier is even een hoop veranderd...! Van 4 dagen werken ineens naar verplicht rust nemen en stoppen met werken en sporten..
  Bekken instabiliteit was dermate erg geworden dat ik in ieder geval de komende 3 weken niks mag van de osteopaat.. Daarna moeten we even verder kijken dus ben benieuwd..

 • Meijtje

  Zo dat is in ene een stap. Hier ben ik al vroeg gestopt met eigen werk (thuiszorg gedeelte) en nu doe ik 24 uur in de week kantoor/ ander werk.

  Je sport laten schieten is ook verschrikkelijk, wat doe je voor sport? Ik ben daar ook al tijdig mee gestopt.

  Nu heb ik wel last van bekkeninstabiliteit maar lang niet zo erg dat ik in een rolstoel hoef. Ik heb bij mij eerste op de harde manier geleerd hoe het niet moet.

  Neem lekker de 3 weken rust en ik hoop dat het je goed doet, al.gaat het tegen jouw natuur in, volg het advies op. Ik ken de andere kant van de medaille en daar word je niet blij van. Hopelijk wordt het beter! Sterkte!

 • Thalie

  Wow... Nou ja dan maar verplicht rust. Met dit weer is dat niet heel erg. Hopelijk knapt het snel wat op. Alle tijd om na te denken over de naam.

 • elsko

  22 juni weer een echo zo benieuwd. En 30 juni 4d echo met mijn man (trotse papa) mijn derde zijn eerste en bij de 20 weken echo kon hij er maar 10 min bij zijn.

 • elsko

  Morgen 27 weken alweer. Bekend met vroeggeboorten dus hopen dat deze langer blijft zitten . Zo spannend

 • Mila10

  Dat is dan spannend ja.. Zijn je andere kids heel vroeg geboren?
  Hopen dat deze wat langer blijft zitten sowieso!

 • elsko

  Hoi mila

  Mijn dochter met 31,4 en zoon met 38,4 . Heeft lang tussen mijn reactie gezeten. Afgelopen vrijdag slijmprop verloren. Baarmoeder mond verkort maar nog geen ontsluiting. Bedrust en woensdag kijken ze weer. Remmend middel gekregen. Wel weeën maar geen ontsluiting . Maar vanaf vrijdag al. Wordt langzaam minder. Ben bekaf . En ongerust aankomende vrijdag pas 29 weken. Naam zijn we nog niet uit. Saar lotte maud . Jongen Tim cas verder weten we het niet. Jou Namen zijn ook mooi. Vooral evie maar ons buurmeisje heet al zo

 • Mila10

  Hebben jullie al een naam voor het kindje? Wij twijfelen enorm! Iets wat past bij Sepp. Zelf hebben we op het lijstje staan:
  - Liz
  - Tess
  - Liv
  - Evi
  Nog geen idee wat het wordt ☺️ Mochten er nog suggesties zijn hoor ik het graag 😉

 • Meijtje

  Ow echt nog helemaal niets... Zo meteen 4 weken gran canaria om tot een naam te komen. Het vervelende is dat er hier oren van een 17 jarige in huis wonen, dus sparren over namen kan bijna niet.

  Wie weet... Hopelijk komen we met een naam terug.
  In ieder geval 3 lettergrepen, en moet passen bij elena en Vayènne. Dus een hele zoektocht en geen s aan het begin anders worden de initialen ss... Niet zo aardig zeg maar.

 • Mila10

  Hahaha dat wordt nog spannend dan 😉 Hopelijk komen jullie tot een leuke naam in de vakantie!

 • Meijtje

  Zaterdag pretecho, gaan jullie die ook nog laten maken?

 • Sparkle123

  Wat leuk! Nee hier niet eigenlijk...zou best nog wel even stiekem willen gluren. Geniet er van!

 • Meijtje

  Bij de andere 2 ook gedaan, vond ik echt leuk, kan dan met deze niet achterblijven 😂

 • Thalie

  Ik ga ook nog voor een pret echo samen met de aanstaande oma's. Helaas ook nog 2 echo's in het ziekenhuis ivm vergrote niertjes... Daar kijk ik dan weer minder naar uit.

 • Meijtje

  Spannend zeg, ik hoop voor je dat ze tot in verhouding wat bijtrekken. Hebben ze enig idee waar het vandaan komt?

 • Meijtje

  Leuk veel plezier met de oma's dat is altijd leuk om bij de echo te hebben. :)

  Bah wat naar dat de niertjes vergroot zijn. Zijn ze veel te groot of net over de grens. Ik snap dat dat minder tof is, je hoort liever dat er niets raars te vinden is.... Sterkte is toch wel spannend..

 • Thalie

  Ja, wel erg groot... Kan nog veranderen gedurende de zwangerschap dus daar hopen we dan maar op...

 • Mila10

  Is wel het plan om een 3/4d echo nog te doen! Alleen even kijken wanneer; zij gaven 24-6 aan maar dan kunnen we niet en de week erop zou evt kunnen maar 3-7 ook groei echo heb het liefst dat dat die pret echo dan er verder vanaf ligt qua tijd zeg maar 😉

 • Meijtje

  Ik heb zaterdag de echo en dan 21e groeiecho, zit bij mij ook vlak op elkaar, maar kan niet anders want van 28 tm 32 weken ben ik op vakantie.
  Duurde even voordat ze snapte dat ik er niet was met 30 weken... Ja 27 is te vroeg, ik dan wordt het met 32.4 op z'n vroegst, nee dat is te laat... Oké betalen jullie retourtje gran canaria? Nee... Dan moet je toch een keuze maken 😂... Mens stond echt te stuntelen, het leek wel hogere wetenschap.

 • Mila10

  Hahahaha nou ik heb hem zojuist ook gepland!
  Dinsdag aanstaande eind van de middag de 3/4D echo! Heb er zin in.
  Voelt heel vreemd weer, met Sepp hebbben we 2-6 de 3/4D echo gehad daar, direct foto's geappt naar mn ouders die op vakantie waren, en een dag later overleed mn vader.. Hij heeft ze nog wel gezien dus erg bijzonder ❤️
  Kan niet wachten om ons meisje weer even tr bewonderen ❤️, en dan 3-7 de groei echo dus ligt mooi nog uit elkaar 😊

 • Meijtje

  Jeetje wat een schok. Kan me niet voorstellen hoe dat moest zijn. Gelukkig heeft hij de kleine wel gezien op de echo. Ik snap wel dat deze 3/4 echo een extra lading heeft. Echt heel dubbel zeg.
  Jouw echo's liggen inderdaad wat verder uit elkaar, ideaal.

 • Hetiseenbaby

  Huh... gister nog ging ik naar week 25?? Time flies!!

 • Meijtje

  Ja hier ook in ene in week 26 aangekomen. Zo ontzettend leuk! Nog 2 weekjes en dan lekker vliegen op vakantie, dan ben ik in ene 32 weken als ik terug kom 😂 dat zal echt een enorme sprong zijn. Mensen herkennen me niet meer dan hihi

 • Tweedebabytje~

  Gaat bizar snel he! Hier ook alweer op de helft van week 26!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van vrijdag 27 oktober 2017 tot en met donderdag 2 november 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen