Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (769)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Shadowtje

  Hallo 24 weken. Vanaf nu is de kleine smurf in mijn buik voor de wet ook een mens. Dit voelt wel als een mijlpaal.
  Over iets minder dan 3 weken even lekker op vakantie en voor die tijd nog even een 'prikdag' vanwege rhesus-c en diabetes in de familie.
  Onze kleine man doet het prima en ik ook. Life is good.

 • LDYL

  24 weken alweer! Ik heb net even geteld, ik hoef nog maar 60 dagen te werken haha! Kijk er nu al naar uit!

 • sst

  Ik 33!

 • LDYL

  Can't wait haha!

 • sst

  Me too. Vind het best pittig worden!

 • BiekeVdV

  Op hoeveel weken hebben jullie de suikertest gedaan? Op 24w heb ik controle gehad en hij vond het te vroeg. Moest rond de 28w gaan.

 • Rikje

  Echt ik ben 24w vandaag heb hem net vanmorgen gedaan.

 • Vlaflip

  De uitslag van mijn suikertest was goed 🎉 Dus ‘gewoon’ een grote baby, net zoals bij de vorige zwangerschapppen. Blijkbaar hoort dat bij ons.
  Nu wil ik me niet meer gek laten maken door de gynaecoloog en eigenlijk ook niet verderop in de zwangerschap weer zo’n test doen. Eens kijken of ik dat voor elkaar krijg 😊

 • Boebelie

  Fijn!

 • bibsje1982

  😀💪🎉

 • bibsje1982

  Lady's, hoe zitten jullie met benauwdheid?? Soms vliegt me ineens aan.. Benauwd en wat licht in mijn hoofd.. Is even en dan gaat t wel over.. Heb dit nooit eerder gehad, vind het soms wel wat beangstigend..

 • Brusje3

  Heel af en toe.. Maar heb ook bloedarmoede... Dus daar zou het ook mee te maken kunnen hebben..

 • bibsje1982

  Lage bloeddruk en bloedarmoede heb ik niet. Denk dat ik gewoon een beetje verkeerd ademhaal nu. Ik adem altijd via mijn buik en jah.. Die zit een beetje vol he hahaha

 • Boebelie

  Geen last van benauwdheid. Heel soms wel licht in mijn hoofd, maar dat komt door lage bloeddruk.

 • Vlaflip

  Geen last van... Vervelend hoor. Op tijd gaan zitten dan.

 • Brusje3

  Jaa week 24! 💙

  Weer een hele mijlpaal bereikt
  Gisteren alleen wat last gehad van harde buiken.. Maar verder gaat het nog goed met mij & de kleine man er binnen 💙

 • bibsje1982

  Welkom!!! 😀
  Kalm aan doen met je harde buiken he😉

 • bibsje1982

  Jaaaa 24 weken!! 🎉
  Nog 16!!
  Het lijkt nu wel heel snel te gaan...
  Hier is madame behoorlijk druk.. En ondanks dat de placenta voor ligt kan iedereen dr voelen en zie je het ook al aan de buitenkant! 😀
  Merk al wel dat het zwaarder word. Mijn rug begint te protesteren en bukken en bankhangen is echt lastig aan t worden.
  Gister bij het douchen merkte ik ineens dat ik 'mezelf' bijna niet meer kan zien!! 😂
  Voel me dus op en top zwanger.. Al geloof ik het soms nog niet.. 😊❤️

 • Lynn5

  Hihi heel herkenbaar.
  Zodra ik s avonds ga bankhangen begint ook mijn rusteloze been weer, dit had ik de vorige zwangerschappen ook, zo irritant.
  T gaat al wel heel snel allemaal vind ik hoor.
  Zeker ook omdat we de verhuizing ook ‘nog even tussendoor’ hebben.

 • bibsje1982

  Hoe gaat t nu met de verhuizing??? Heb je de sleutel al van jullie nieuwe woning??

 • Vlaflip

  Ik heb sinds een paar dagen last van mijn bekken, lijkt ook niet weg te trekken wat eerder wel het geval was. Kan ook niet lang meer staan. En ik heb het gevoel alsof ik ontzettend hard in mijn kruis getrapt ben...Dat is geloof ik niet iets van de bekken, maar wel pijnlijk. Had ik vorige zwangerschappen ook. Meer dames hier last van?
  En ben echt super moe. Deze vakantie elke middag geslapen, benieuwd hoe dat is als ik maandag weer ga werken. We zullen zien, verlof komt gelukkig ook al beetje in zicht 😊
  (Maar bovenal heel blij zwanger hoor, voordat het als een grote klaagzang overkomt 😉)

 • bibsje1982

  Haha, nou klagen mag best hoor.. Al is het het mooiste wat er is, een kind dragen, het is best zwaar..
  Gevoel wat jij omschrijft had ik bij mijn jongste ook. Ook zelfs zo'n stekende pijn alsof er een mes ingestoken wordt. Nu erg last van mijn onderrug. Maandag ga ik voor de 2e keer naar mijn bekkentherapeut. Ik zou ook gaan als ik jou was..
  Verder slaap ik ook elke middag, maar ik heb geluk dat we zelfstandig zijn en ik eigenlijk op dit moment niets hoef te doen behalve de administratie.
  Ik heb het slapen echt nodig, anders kom ik de dag niet door. 😁

 • p0ekiej

  Hier ook de kleine meid mega druk en dan ook op van die lekkere tijden rond half 4 haha. Lig soms meer dan een halve nacht wakker. Ach ja straks als ze er is dan zijn we het weer helemaal vergeten. ❤❤

 • bibsje1982

  Ooh echt, half 4?? Pfff.. Das niet zo fijn nee.. Hier begint ze meestal tussen 11 en 12 uur savonds.. Wat ze aan t doen is, geen idee maar ik weer nu al dat t een echte klusser wordt! Girlpower 💪

 • p0ekiej

  Ja hier ook druk gek doen, draaien denk ik geen idee haha. In ieder geval een heerlijk feestje daar binnen haha

 • Mama_Ce

  Hier ook 😂 wel morgen pas 24 weken, maar een heel hevig mannetje vanbinnen. En tegen dat ik soms uit de sofa geraak 😂 een mens zou gaan denken dat we al hoogzwanger zijn haha!! 🙊

 • bibsje1982

  Haha nou inderdaad zeg!!
  Mijn man zei gister ook al: je loopt alsof je zwanger bent!!
  Het waggelen is begonnen hahaha

 • Mama_Ce

  Ik herken het volledig 😅 alleen heb ik ook nog eens een hele gezellige man die vind dat ik maar effe 'men buik moet intrekken' 😏 hij ziet me wel doodgraag en ik hem ook, maar soms kan ik hem wel tegen de muur plakken met z'n stomme commentaren soms 😂🙊 hij meent het wel niet, maar toch.. terwijl heeft ie het wel gezegd natuurlijk 🙈

 • bibsje1982

  Haha, ooh heerlijk.. Dat kun je ook makkelijk even doen, je buik intrekken.. Appeltje eitje.. 😉...

 • Hornet

  Hoi 24 weken 🎉

  Volgende week de kleine weer zien. Vanaf dan om de 3 weken dacht ik.

  Hebben jullie een lijst gekregen van de vk over wat jullie moeten kopen?
  Ik niet en weet ook niet wat ik allemaal moet kopen. Kamer en baby wagen hebben we al. Kleding shoppen wil ik tot de einde bewaren dat lijkt me het leukst en om mijn laatste dagen door te komen.

 • Liley

  kleding shoppen kun je best ook nu niet doen... er is nergens winterkleding te vinden tot mijn grote frustratie

  Qua lijstje, goh
  Meubels: bedje/wiegje, verzorgingstafel/commode, box en eventueel kledingkast, wipstoeltje en eetstoel
  Beddegoed, veel tetradoeken (voor het inwikkelen van de baby, als morsdoekje, spuugdoekje en voor in bed/kinderwagen dat het 'schoon' blijft)
  gemiddeld 5 setjes kleding in maat 50 en 56 incl rompers lange mouwen vanwege winterperiode (je weet immers niet hoe groot je kleine zal zijn)
  luiers maat 1 en 2, maar niet teveel (om dezelfde reden als kleding)
  wasspulletjes: baby(bad)olie, haarborsteltje, thermometer, zachte handdoeken

  Dat is denk ik ongeveer de basis flesjes zijn afhankelijk van of je gaat kolven/kunstvoeding geven, flessenwarmers etc vinden wij overbodige luxe, kun je ook in de magnetron zetten.

  Ohja, voor jezelf: pads voor in je bh niet vergeten. Zelfs als je niet gaat borstvoeden, kunnen je borsten in het begin erg lekken

 • Hornet

  Dankjewell voor je reactie.

  Heb net even een lijstje gemaakt


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van woensdag, 9 januari 2019 tot en met dinsdag, 15 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden