Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (452)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • my precious boys

  Dag Lieve Dames, Hoe gaat het met jullie? zitten alweer in week 24 .

 • proudmamaof l,s,l,v

  Week 24🎉

 • babylove2017

  vandaag aanbeland bij 24 weekjes, kan niet meer wachten!

 • mamavsam

  Gaat goed, van de week behoorlijk geschrokken ivm een harde stompe punt in me buik. Waar ik veel pijn van had toch maar even vk gebeld. En vanwegen resus factoor bloed laten onderzoeken of er geen bloedcontact is geweest. Maar gelukkig was de uitslag goed. Moest wel twee dagen rustig aan doen van de vk. En met jou?

 • mamavsam

  Ik ook niet...maar is wel beter als de kleine nog een week of 13 w8

 • Babylove2017

  Ja dat is een feit, laat ze maar lekker groot worden! Hoe verloopt alles bij jou? Groetjes.

 • MamavanJess

  24 weekjes alweer!!! Nog 10 weken werken en dan lekker verlof!! Zin in!!

 • Rachelleke147

  vanaf vandaag mag ik hier aankloppen .. maagzuur is me beste vriend hmm .. en slapen word ook lastig .. als ik te veel doe onzettend last van me rug/bekken .. vreselijk gevoel is dat ..

 • San1988

  Weer een week verder! Zijn er ook vrouwen die last hebben van hun zij/rug?

 • siendb

  al sinds enkele weken heb ik daar last van. draag alles naar voor en ben al klein van gestalte, dus beetje extra zwaar :/ kunnen ook de banden zijn die mee moeten rekken. als ik teveel stap, verkeerd lig heb ik extra last :( Dus moet echt zien wat ik doe.... Ik heb zelf wel gevoelige baarmoeder, die ook soms wat pijntjes durven geven (neem hiervoor utrogestan in) een paracetamol helpt ook als ik echt teveel pijn heb.

 • San1988

  Ja, ik denk zelf ook dat het de banden zij die nu aan het uitrekken zijn. Meer rust pakken dus!

 • 1eBibi

  Hebben jullie zo nu en dan ook last van een soort van kramp in de buik lijkt op een menstruatie achtige pijn,wie weet wat dit is?

 • Wendy2ewonder

  Nee ik heb dat niet... mischien even na vragen bij je v.k ?

 • Angelmom1

  Bijna bij week 24.. sukkel met bekkeninstabiliteit en heb veel steken. Maar het voelt nizt aan als weeën.. toch maar laten onderzoeken want maak me heel wat zorgen!! Hoop dat onze kleine man lang blijft zitten. Net zoals grote broer die pas op 39weken kwam..

 • Wendy2ewonder

  Hier ook veel bekken pijn... morgen me eerste afspraak bij de bekken fysio... vervelend he meis

 • Angelmom1

  Zeer vervelend!! Hopelijk komt het bij jou ook goed. Dikke zoen x

 • Wendy2ewonder

  Hallo week 24... de weken kunnen me niet snel genoeg gaan... bij me eerste kindje was ik het nog lang niet zat... nu denk ik: hoop zo dat ie wat eerder komt hihi...
  Me buik groeit behoorlijk, en de kleine man begint echt te reageren op zijn muziek konijn


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van zaterdag 8 juli 2017 tot en met vrijdag 14 juli 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50