Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (653)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Evelyn03

  Vandaag op controle geweest. Alles is in orde met de baby waar ik heel gelukkig om ben. Alleen maak ik me zorgen om mijn gewicht. De kilo's vliegen erbij en dat frustreert mij. Nog vrouwen die veel bijkomen zonder dat ze echte vreetbuien hebben? Ik eet zoals gewoonlijk ( gezond) en heb me voorgenomen om veel te wandelen.

 • Yes85

  Hier gaat het ook ineens hard qua gewicht. Maar ook mijn buik die ineens
  Super zwaar en dik is. Je groeit gemiddeld 1/2 kg per week dus dat gaat al gauw hard natuurlijk. En denk maar zo: er groeit iets super moois in je dikkerwordende buik, als dat wondertje in je armen ligt, heb je nog alle tijd om iets aan die overtollige kilo’s te doen. En wie weet hoeveel na de bevalling er uit zichzelf al afvliegt!

 • Tjana86

  Misschien gewoon even een groeispurt gehad? Ik geloof dat het nu heel normaal is om meer aan te komen in deze periode. Bij mij gaat het nu ook ineens hard maar misschien valt het op het eind mee. Als je gezond eet en blijft bewegen in het toch goed? Afvallen mag je toch niet nu. Dat komt na de zwangerschap wel weer hoor en dan kunnen de kilo's er ineens heel snel afgaan.

 • liloli

  Dag dames, zoals jullie waarschijnlijk al weten, verwachten wij ons 3de kindje. Nu heb ik zowat het gevoel (waarschijnlijk omdat het al de 3de keer is) dat de papa toch niet zo betrokken is bij deze zwangerschap. Het voelen en zien van de baby vindt hij precies niet meer zo speciaal. Soms heb ik het er wat moeilijk mee, hopelijk is dit niet zo na de bevalling.
  Zijn er nog dames die dit ondervinden?

 • Wow!

  Hier vind mijn man het allemaal ook minder speciaal. Hij.ziet het wel als ze.er.eenmaal is. Hij is wel zorgzaam naar mij en ons zoontje, maar de baby krijgt pas aandacht in mei

 • maminouche

  Herkenbaar! Denk dat het normaal is maar inderdaad minder fijn om het niet meer zo te kunnen delen he. Mijn man is wel intensief met mijn zoontjes bezig en probeert me zoveel mogelijk te ontlasten, dat is zijn bijdrage in deze zwangerschap. Allez, zo probeer ik het te bekijken...

 • maminouche

  Gisteren echo gehad en alles ok. Helaas lag haar gezichtje naar mijn rug, dus konden we niets zien in 3D.
  Gezien de groeiproblemen bij mijn eerste zwangerschap is er een verhoogde waakzaamheid en ben ik telkens extra opgelucht als alles goed zit.
  Ik zal echter pas kunnen ontspannen als de 30-weken-grens bereikt is, waarop de problemen destijds werden vastgesteld. Dan weet ik dat het wel goedkomt, zoals bij mijn eerste.

 • sonic6

  Wat fijn dat je echo er goed uitzag. Ksnap dat je gespannen blijft tot die 30 weken. Maar dat komt vast goed!!!.
  Ook hier blijf ik in spanning afwachten hoop ook zo dat we ook in ieder geval die 30 weken gaan redden. Vorige week was hij redelijk gegroeid, had toen extra onderzoeken in gespecialiseerd ziekenhuis. Donderdag weer nieuwe echo in streekziekenhuis. Ik word morgen ook aangemeld voor een studie(proef) met medicatie.
  Erg spannend allemaal

 • maminouche

  Ik hoop het ook voor je en duim dat alles helemaal goed komt met dat babietje! Veeeeeel rusten zou ook helpen bij de groei.
  Dit is mijn 3de zwangerschap, dus ik weet al dat het ook anders kan, maar toch blijft de angst zinderen.

 • Wow!

  Fijn dat alles okee is. Ik denk dat zulke schrik altijd bij je blijft. Ga je met 30 weken weer voor 3d? Ik heb zelf een pretecho 10 feb daar heb ik ook zo'n zin in🤗

 • maminouche

  Dankjewel! Mijn gynaecoloog heeft een 3d apparaat, dus bij elke echo kijken we even 3d.
  In Nederland zijn er al die verschillende soorten echo’s, in België niet zozeer.

 • threeoflife

  klopt ik woon in België en 3d wordt hier niet standaard gedaan, je kan er wel voor naar een speciaal centrum gaan geloof ik. Maar dat hoeft voor mij niet.. ik ga pas terug op 36 weken :)

 • maminouche

  Ik woon ook in België, zal aan de apparatuur van mijn gyn liggen.

 • Wow!

  Wel mooi dat ze.dat iedere keer doet. Dan heb je een goed beeld van dat schatje!🤗

 • Wow!

  De magische grens van levensvatbaar bereikt! Al een hele opluchting maar de kleine meid mag nog rustig een paar maandjes doorgroeien daarbinnen🤗

 • liloli

  Dat is nu eens een geruststelling hé. Blijf het een magisch iets vinden. Ik kijk er nu precies positiever tegen aan. Plots geloof ik het, er komt een baby! Helemaal gek!

 • Wow!

  Haha ja ik vond het ook heel erg écht worden. Kan het af en toe nog niet bevatten dat er straks weer een afhankelijk klein babytje in huis is

 • liloli

  We zijn hier ook aangekomen. Heel blij! :) Kan echt niet meer wachten.

 • M2015

  Zijn jullie ook zo moe? Gisteravond ca 22:00 uur doodmoe naar bed gegaan en kon gewoon niet in slaap komen....heb het nog 2:00 uur zien worden. Ik herinner me dit eigenlijk niet zo van mijn eerste zwangerschap. Vroeg me af of dit er bijhoort en of jullie tips hebben

 • maminouche

  Vooral gebroken nachten hier. Vaal naar het toilet moeten, en dan niet meer kunnen inslapen. Al voel ik wel dat ik dieper slaap. Stond onze oudste plots in de kamer, en merkte ik er niks van...

 • threeoflife

  O ja! mijn ritme is ook helemaal veranderd, ik sliep steeds van 22u tot 6u30 voor de zwangerschap en nu lig ik uren wakker, moet ik om het uur naar de wc etc... Gelukkig ben ik niet aan het werk en haal ik overdag een uurtje of 2 in :)

 • M2015

  Oh balen dat jij er ook al last van blijkt te hebben. Idd maar wat vaker overdag bijtanken.

 • Yes85

  Heeeel herkenbaar! Ben vanaf dag 1 al ontzettend moe en had gehoopt dat ik in 2e trimester wat fitter zou zijn. Maar helaas... en dan lig je in bed, en dan lukt slapen niet. Lig zelf gemiddeld 3u per nacht wakker

 • M2015

  Heel herkenbaar! Pfoeh, we moeten nog "ff" hè!? We maken er maar het beste van, zijn we in ieder geval alvast gewend aan de gebroken nachten die eraan komen

 • Yes85

  Ja we zullen wel voorbereid zijn na al die gebroken nachten nu al, dat we er straks beter tegen kunnen misschien

 • Dmc

  Facebook pagina voor zwangere vrouwen. Ben jij uitgerekend in mei of juni voeg deze pagina toe en klets gezellig met ons mee.

  https://www.facebook.com/groups/519981905033343/

 • FCR

  Ik kan de Facebookgroup niet vinden.. zou ik wel leuk vinden. Zou je de link of groupnaam nogmaals kunnen delen? Thnxxx

 • Dmc

  Zoek onder de naam baby's mei/juni 2018

 • jose24

  Zo weel 24 gaat mooi snel


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van woensdag 9 mei 2018 tot en met dinsdag 15 mei 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

6 leden zijn nu online
Lid worden