Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (577)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Nx3

  hallo meiden

  hoe gaat het met jullie ?
  hier vandaag veel harde buiken en me meisje gaat tekeer als een gek, doet gewoon pijn van binnen.
  morgen met mijn ventje naar de anesthesist toe, om een afspraak te plannen voor zijn besnijdenis. vind het echt sneu voor hem dat hij weer dat moet doen, heeft al een heel verleden met ziekenhuisopname etc, wel blij dat hij volledig onder narcose mag ipv plaatselijk verdoofd.
  hopelijk kan hij snel terecht, dan hebben we dat ook maar gehad weer.

 • Verrassingnummer

  Hier gaat alles nog heel goed.
  Kan gelukkig het werken ook goed volhouden (schoonmaak werk)

  Sterkte vandaag.
  En mag vragen waarom je zoontje besneden gaat worden en hoe oud hij is.?

  Mijn zoontje heeft het ook gehad toen hij 2.5 jaar was.

 • Nx3

  hij is 4,5 jaar oud , hij moet besneden worden omdat hij er constant infecties heeft en zijn voorhuid heel nauw is waardoor hij op latere leeftijd last zou kunn3n krijgen wanneer hij sex zou hebben, zou dan zelfs kunnen gaan scheuren etc. met medicijnen gingen de infecties ook niet echt weg, dus vandaar de besnijdenis. vind het wel spannend heel eerlijk gezegd.

  gister avond werden mijn harde buiken zo erg dat ik zelfs even heb gedacht dat me bevalling begonnen was, schrok er wel van , dus nog maar meer rustigere aan doen dus. moet nog minstens 12 weken binnen blijven hoop ik.

 • Verrassingnummer

  Oké Ja ons zoo tje had dit ook maar dit bleek het mega erg te hebben volgens de arts en dus ook versneld geopereerd.

  Sterkte er vandaag.

  Ow getver das niet fijn zeg.
  Bij de tweeling heb ik totaal goed 6 week in weeën gelopen en bij de jongste heb ik 10 week in weeën gelopen geen pretje maar bleven gelukkig zitten.

  Sterkte

 • mamasaurus

  Vandaag 2 uur de hort op geweest voor een afspraak met de diabetesverpleegkundige. De afspraak duurde wel 2 minuten. En dat met twee kleine kinderen in de stromende regen met openbaar vervoer. Mijn positiejas blijkt niet waterdicht te zijn. Wat een dag.

  Heb ook wel rare dromen, ze hebben alleen niets met de baby te maken. Afgelopen nacht droomde ik dat mijn tanden aan het wegrotten waren en eruit vielen, echt zo realistisch allemaal dat ik er bijna van moest overgeven toen ik wakker werd. Als ik zwanger ben/net bevallen heb ik altijd last van horrordromen.

  Verder vind ik het eigenlijk helemaal niet meer zo snel gaan als in het begin. We hebben alles klaar voor de kleine (hier ook nog geen sprake van een eigen kamer, plus derde meisje, dus dan ben je snel klaar). Het is nu gewoon groeien en weken aftellen. En opdraven bij de internist/diabetesverpleegkundige/gyn en vk.

 • Nx3

  ik droom over de raarst3 dingen maar niet perse over de baby. laatst wel gedroomd dat ik in me eentje aan het bevallen was en opeens was mijn 4 jarige zoon daarbij haha heel vreemd.
  hier nog niks klaar pfff, moet nog best wat gebeuren. wil over 2 weken zo een beetje gaan beginnen en dan alles klaar zetten ook. qua spullen moet ik nog wel het 1 en ander kopen maar heb ook veel geleend van vriendinnen aangezien dit het laatste kindje word vind ik het zonde om bepaalde dingen die maar heel even gebruikt worden weer nieuw te kopen.

 • Verrassingnummer

  Ja zulke dromen heb ik nog niet gehad.
  Door of over de baby of andere vage dingen.

  Hier hadden we niks meer in huis.
  Ongeplant nr 5.
  Had 2.5 jaar geleden bij de jongste het laatste uit de deur gedaan/verkocht.

  Ow vervelend zeg zo lang onder weg te zijn en dan zo kort weer buiten te staan.

 • mamasaurus

  Aan de ene kant wel handig dat we veel al gewoon hadden, maar aan de andere kant leeft het daardoor wel wat minder. Ga denk ik in de herfstvakantie toch wat overbodige dingen kopen, nieuw speeltje/jurkje/slabbetjes, dat soort spul. En flesvoeding moet ik ook nog halen.

 • Verrassingnummer

  Ja dat is wel begrijpelijk.
  Even lekker shoppen voor de kleine is ook.leuk toch

 • Verrassingnummer

  Ik ben morgen.24 weekjes.

  Hebben jullie ook al van die bizarre dromen...??

  Ik van nacht echt raar gewoon.
  Droomde dat ik 26 week heen was ongeveer en op bed lag. (In de avond om te gaan slapen) en lag op me rug en zei tegen me.man ik heb het handje van ons meissie vast door de buik heen. En voelde nog eens maar had echt haar handje vast en sloeg de dekens af. Was ons meissie te hoogte van de navel dwars door me buik gekomen en werd dus geboren 😱🙈 en legde haar gelijk bij me neer gaf haar een kusje op haar voorhoofd en noemde haar bij haar naam (best gek aangezien we over 3 namen nog geen echte keuze hadden gemaakt) toen de ambu / verloskundige enz eindelijk binnen kwamen zeiden ze gelijk maak je maar geen zorgen de kleine doet het super en hoeft niet naar het ziekenhuis 🤔🤔 echt raar hahaha maar voelde Ow zo echt haha.

  En kwa spulletjes enz hebben we eigenlijk alles al in huis.
  Moet alleen nog even flesvoeding , vitamine d en k , bewaar box voor voeding en baby doekjes en baby zetpil halen en dan ben ik 100% klaar 🙈🙈

 • Nx3

  oh wauw je bent echt al een end klaar. wel een fijn gevoel. ik moet echt overal nog aan beginnen en achteraan. heb al wel een hoop spulletjes maar nog lang niet alles. kinderwagen ga ik volgend week om, kleertjes etc en doeken heb ik genoeg. flesjes ga ik nog niet kopen omdat ik bv wil gaan geven. heb wel een aantal flesjes in huis mocht het weer niet lukken. flesvoeding haal ik dan wel tegen die tijd. misschien een klein verpakking voor nood.
  wiegje heb ik moet alleen nog dekentje etc voor in de wieg. box moet ik nog kopen. verder zijn het gewon kleine dingetjes. valt opzich mee zodra alles staat heb ij meer overzicht haha

 • Verrassingnummer

  Ja klopt.
  Ik ga ook voor nood flesvoeding halen.
  Maar helaas is bij me andere kinderen nooit lang kunne geven.

  Maar we zijn druk met verbouwen in huis dus alles komt beetje te gelijk en wil eigenlijk alles af hebben voor 36ste week.
  We hebben gelukkig zolder nu klaar.
  Keuken groot deel klaar en bad kamer moet nog pffff 🙈🙈

 • Bloem2016

  Vandaag alweer 24 weken! Vorige week de kinderwagen gehaald, gisteren is de babykamer geplaatst. Wat gaat het hard!!!

 • Nx3

  hallo week 24..
  gaat aardig snel nu , gisteren bij de vk geweest.. alles was prima in orde hartslag ging als een gek tekeer haha.
  bloeddruk nog steeds erg laag.
  was ook weer 5 kilo aangekomen , teller staat nu op 15 kilo, denk dat ik weer rond de 30 zal uit komen op het eind.

  hier nog niks gedaan voor de baby haha, komt ook omdat de baby op onze kamer komt te liggen se eerste tijd, wiegje is zo neer gezet. moet ook echt nog spullen kopen etc

 • Happymomvan1

  Vandaag 24 weken... Kijk al echt uit naar het moment dat we onze kleine man vast mogen houden. Kinderwagen is binnen. Babykamer is in principe klaar maar we willen hem nog leuk aankleden. Zijn nu bezig om te kijken naar geboortekaartjes. Nog geen idee wat we willen 😂 ik vind het nu wel heel spannend worden. Hoe gaat het verder lopen? Hier snel ga ik nog groeien? Wanneer komt de kleine man? En hoe gaan de feestdagen gevierd worden?

 • Laura~85

  Wow! Wat zijn jullie snel! Wij gaan aankomend weekend 1 muur behangen. De rest is wit en laten we lekker zo. En dan komt de rest van de kamer pas.

 • mamasaurus

  Hier ook alles al zo'n beetje klaar, alleen nog alles schoonmaken straks, alles staat te verstoffen. Heb afgelopen weekend zelfs het geboortekaartje gevonden, dus binnenkort aanpassen aan onze smaak en dan een proefdruk aanvragen. Ben ook benieuwd naar de feestdagen, van mij mag ze wel komen met oudjaarsdag, maar misschien voor haar niet zo leuk...

 • Moedervan3nr4opkomst

  Pffffffff word helemaal gek van die tintelende benen!!! Krijg daardoor ook van die onverwachte schokken in de benen, om chaggo van te worden.... De tips die ik lees zijn: voeten masseren, benen omhoog, voldoende lopen (met 3 drukke jongens, komt goed!) en eetpatroon verdelen over de gehele dag.... Ik doe dit al, dus wie heeft 'de tip/advies' voor mij?

 • ziggie

  Ik heb daar ook last van, maar het gaat wel direct over als ik met mijn benen omhoog ga liggen.

 • Xkelly

  Hello week 24
  Steeds weer een stapje dichterbij om me kleine meisje te gaan ontmoeten.

  11 september een pretecho. Zo leuk! Cadeautje van mijn ouders


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van dinsdag 9 januari 2018 tot en met maandag 15 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

11 leden zijn nu online
Lid worden