Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (813)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • ~mammie~

  24! 🥳

 • BabyBoyMarch2019

  Whoehoe, week 24 is begonnen vandaag!
  Ons mannetje doet het super goed en stuiterd lekker door mijn buik. We voelen hem heel duidelijk bewegen, draaien, schoppen. Soms denk ik ook dat hij al reageert op mijn stem door dan ook te schoppen als ik mijn hand ergens leg en dan tegen hem praat.

  Ons kleine schatje

 • Mesties

  Aangekomen in week 24-joehoe!😃

 • kimtwee

  En weer lig ik wakker... meer mensen die zo slecht slapen?

 • Mesties

  Mja...s'nachts wakker liggen en niet meer in slaap geraken en overdag doodmoe en niet vooruit te branden. 😒

 • Vayenn

  Ik ben wel een paar keer per nacht wakker door bijv omdraaien of omdat ik moet plassen, maar ik slaap daarna zo weer verder. Ik ben soms zo moe aan het einde van de dag dat ik wel een winterslaap zou willen doen😂😴.
  Gistermiddag zelfs per ongeluk in slaap gevallen in de bank terwijl ik de kindjes bijna op moest halen van school. Toen schrok ik om 15:20 wakker...oeps! Met een hartslag van 200 het huis uit gerend en op de fiets naar school gesjeesd. Dit is me echt nog nooit gebeurd😓.
  Mijn oudste dochter nam het me niet in dank af. Maar nadat ik het hele verhaal aan haar had verteld moest ze er toch wel om lachen😂

 • Doperwtje

  Ja.veel gewoel in bed. Ik slaap nu met een lang voedingskussen en dat helpt wat.
  Ik val in slaap als ik de kids in bed doe rond 19u. Dan word ik wakker rond 22u en begin te spoken in huis.

 • Doperwtje

  Week 24! Gisteren was ik op controle bij de gynaecoloog en alles gaat heel goed. De baby weegt 700 gram. Ik ben zelf 9 kilo aangekomen
  Sinds vorige week ben ik niet meer aan het werk en voel ook dat dit het beste is. Als ik teveel hooi op mijn vork neem krijg ik stekjes in mijn onderbuik. Ik moet rustig aan doen.

  Vandaag ook in het ziekenhuis de suikertest gedaan

 • MAMA2B!

  24 weken alweer, de 25e week gaat in... tijd vliegt. Terwijl het nog steeds allemaal zo onwerkelijk is. Schopjes worden steeds harder, voel hem sinds een paar weken, vooral als ik op bed lig. Soms zijn de schopjes zo duidelijk geen plopjes meer... dat ik het gewoon een beetje eng vind soms, wat is dat daar toch in mijn buik? Hebben meer mensen dit?

 • Doperwtje

  Ja ik voel onze baby ook heel goed. Ook als ik zit of sta.
  Dat is net fijn want zo weer je dat het goed gaat.
  Als ze groter worden in de buik voel je ze minder dus geniet van die kleine acrobaat

 • Littlegirlie
  24 weken en we hebben vandaag een kleine mijlpaal bereikt want je bent ‘levensvatbaar.’ Maar blijf alsjeblieft nog maar een tijdje warm in mama’s buikje groeien. 💕 We love you already.
 • Mesties

  Mooie foto!

 • Littlegirlie

  Dankjewel! ☺️

 • Comingsoon2019
  24 weken al een kleine acrobaat in mijn buik ❤😍

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van dinsdag, 26 maart 2019 tot en met maandag, 1 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50