Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (518)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Roos2910

  Oo tbs is een tikfout moet gbs zijn..

 • Roos2910

  Zijn er hier dames die voor bevallen straks een medische indicatie hebben? Ik dacht een blaasontsteking te hebben en die heb ik ook maar komt door een hemolytische streptokok groep b ookwel tbs genoemd.. zit nu al aan de 2e antibiotica kuur omdat de bacterie niet op de 1e antibiotica reageerde.. ik moet straks gaan bevallen in het ziekenhuis omdat ik tijdens het bevallen ook antibiotica moet om te voorkomen dat de baby heel ziek word.. spannend allemaal.. herkent iemand dit?

 • Lizarobyn

  Nooit van gehoord. Wat zegt je dokter ervan?
  Ik wens je veel succes en dat alles goed komt.

 • Roos2910

  Bedankt lizarobyn k vertrouw erop dat t goed gaat komen.. hoe is het met jou en de baby?

 • Roos2910

  Dokter heeft overlegd met gyneacoloog k moet bevallen met antibiotica om kans op een doodziek kind zoveel mogelijk te voorkomen.. schrok echt hoop maar dat dat voldoende is.. indien deze sb nu weer niet werkt gaat ze weer overleggen met gyneacoloog wat te doen..

 • Lizarobyn

  Positief zijn, het komt wel goed... gelukkig weten ze wat er aan de hand is.
  Mijn zwangerschap is goed nu maar ook met de nodige complicaties de eerste maanden vb bloedende placenta.
  Succes

 • Roos2910

  Ja we blijven positief volgens verloskundige heb ik geluk dat ze erachter zijn gekomen nu kunnen ze preventieve maatregelen nemen.
  Dat klinkt heftig! Gelukkig dat je zegt dat je zwangerschap nu goed is! Dat gaan we zo houden! Liefs

 • Lizarobyn

  Inderdaad dat gaan we zo houden Xx

 • Mama2017

  Vandaag 24 weken wat gaat het snel over 2 weken zitten we in het laatste tremster

 • Michellex

  Hi hi!
  Ik heb me net ook aangemeld op deze site.
  Ik ben inmiddels ook alweer 24+3 week. En we kunnen haast niet wachten tot onze kleine meid er is.

 • klas5

  yaaay week 24 kan bijna gaan aftellen

 • 4e_keer

  Fijn he?! De tijd gaat ook ineens zo snel voor mijn gevoel

 • klas5

  heerlijk straks weer zon kleine frummel in me armen

 • Petrapj

  Vandaag 24 weken! Tijd vliegt.. Toch een vraagje. Herkent iemand dit ? : ik heb na een tijdje lopen oid pijn onder mijn ribben. Dit heb ik al eerder gehad, maar nu toch wel vaker!

 • thirza1982

  dat heb ik ook komt omdat mijn baarmoeder hoog zit zei de vk.

 • Petrapj

  Heb je ook tips en tricks? Soms voelt het echt alsof ze bijna breken haha.. Vooral na een tijd lopen oid.

 • Petrapj

 • Xxlien

  Jeeeej! 24 weken alweer. 🎉


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van dinsdag 7 november 2017 tot en met maandag 13 november 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen