24 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 
Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (464)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Tweedebabytje~

  Wat een rust hier! Hoe gaat het met iedereen?

 • _MJ_

  Ja vorige week was dat ook al! Met mij gaat het goed! Afgezien van wat bekkenpijn rond mijn schaambeen, wat voelt alsof ik 80km heb gefietst op een racefiets zonder zeembroek, heb ik niks te klagen ;). Kleintje is lekker actief en wordt met de dag sterker. Nu zie ik ook mijn buik bewegen als ze ronddraait en niet alleen bij schopjes. Worden jullie trouwens ook soms 's nachts wakker met maagzuur? Zit er aan te denken om toch maar mijn hoofdeinde iets te verhogen.
  Hoe gaat het bij jou?

 • samm06

  Einde van deze week is weer in zicht! Kan ik weer een weekje afvinken. Merk nu aan me lichaam dat het echt zwaar krijgt en me onderrug + bekken doen echt zeer de hele dag door. De babykamer hebben we nu zo goed als helemaal af en is klaar voor ons mannetje. Voor nu is hij super actief in mijn buik en beweegt er vrolijk op los. Morgenavond ga ik naar het ziekenhuis voor een informatieavond. Ben benieuwd...

 • VivianV

  Heeey Dames,

  Ik zal me als eerste even voorstellen.
  Ik ben Vivian ben 30 jaar en ben in blijde verwachting van ons 2de wondertje.

  Toen ik in verwachting was van ons eerste wondertje was ik ook lid van deze site toen was vooral de chatbox in trek. Ik ben weer lid geworden van deze site om in contact te komen met gezellige mensen en om onze ervaringen te delen.

  Wil je verder nog wat van me weten. Schroom niet en vraag het me.

  Liefs

 • E-mama

  Welkom! Gezellig dat je er bent! :-) Hoe ver ben je al?

 • Nienkedeg

  Ik gok ongeveer 24 weken

 • lies5

  Jeeh! Weer een weekje verder!
  Wat gaat de tijd toch langzaam...
  Merk wel aan mijn lichaam dat t zwaarder gaat worden nu... soms /vaak even gas terug nemen.
  Mooi om te zien dat mijn andere kinderen ook zo uitkijken naar hun baby zusje.
  Hoogste tijd voor lekker weer... lijkt de tijd wat sneller te gaan.

 • Sal03

  Hey dames, hoe gaat het met iedereen??
  Ik ben iedere dag heerlijk aan het genieten van gedraai en geschop in m'n buik. Heb vandaag op zolder wat kleertjes uitgezocht van m'n andere dames. Ik zie nog voor me hoe zij er in zaten.. heerlijk! ❤️
  Mijn mobiliteit gaat wel achteruit. Ik loop als een pinguïn.. 🐧 En met veters strikken moeten m'n benen uit elkaar omdat m'n buik anders in de weg zit.. Herkenbaar??

 • Duurtlang

  Haj! Heerlijk hé die bevestiging van leven in je! Ik moest wel lachen om je pinguïn opmerking!! Haha! Hier hetzelfde! Het lijkt wel alsof alles me al veel eerder in de weg zit dan bij mijn 1e.. Soms wel lastig al! En we moeten nog even! Ook qua conditie voel ik me een oma met overgewicht.. steunen en kreunen.. Even snel iets pakken boven en buiten adem zijn. Heb jij dat ook?

 • Sal03

  Dat snel ff iets pakken ziet er niet meer in! En efficiënt nadenken zodat ik niet extra op een neer hoef lukt ook niet 😓.
  Ben sinds kort met zwanger zwemmen begonnen, voelt fijn voor m'n lijf! Aanrader! 😀
  Ben de weken voor m'n verlof al aan het aftellen.. ik stop bij 34, dus nog 9 te gaan...

 • MelMoessie

  Ik heb 3 dagen al zo'n last van steken en buikpijn. Ik hoef maar 5 minuten te lopen ( hond uit laten) of te fietsen ( boodschappen halen) en ik ga dood van de pijn😔of als ik op de bank lig en niet eens iets doe

  Morgen naar verloskundige. Eventjes na vragen want dit lijkt toch anders te voelen als banden pijn??!

  Echt heel vervelend. Heb een weekje vakantie gelukkig dus ik hoef nu ook eventjes helemaal niets.
  Niet dat ik ook maar ergens zin in heb om te gaan doen.

 • Woezel82

  Ik heb hetzelfde. Fysio zei dat het bandenpijn was. Vond het ook raar. Zit maar aan 1 kant. Verloskundige was het eens met de fysio. Ik ben benieuwd wat jouw verloskundige zegt.

 • MelMoessie

  Het is echt banden pijn ja.

  Baby was het er niet mee eens dat de verloskundige aan de buik zat en het hartje wilde gaan luisteren hahaha. Hele tijd weg te trappen 😂

 • xwantje

  Hey allemaal,
  Ik maak mezelf toch een beetje zorgen.
  Ben nu 24+2 zwanger. Ons kleintje is al zeer beweeglijk vanaf in week 16 ongeveer.
  Alleen vandaag heb ik ons mopje nog bijna niet gevoeld! Zelfs na er een geruime tijd bewust op te letten niet.
  Ben zelf vandaag ook wel weer veel minder fit dan anders.
  Iemand een idee ofdat er een verband tussen kan zitten?

 • MelMoessie

  Ik zou me niet zo'n zorgen maken. Ik heb gelezen dat pas bij 27 weken je de baby elke dag moet voelen en als je dat niet binnen 24 uur voelt aan de bel moet trekken.

 • nensie555

  24 weken alweer! Voel me heerlijk alleen begin ik nu veel last te krijgen van maagzuur en dan vooral in de avond na het eten tot het slapengaan. Onze andere 2 meiden slapen sinds gisteren samen op een kamer dus nu kunnen we gaan beginnen aan de babykamer! Superleuk om te doen weer

 • Femmy3

  Yes 24 weken al weer druk bezig met de kamer van onze kleine meid... broer en zus zijn trots die mogen helpen😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van vrijdag 8 september 2017 tot en met donderdag 14 september 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50