24 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (458)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • nensie555

  24 weken alweer! Voel me heerlijk alleen begin ik nu veel last te krijgen van maagzuur en dan vooral in de avond na het eten tot het slapengaan. Onze andere 2 meiden slapen sinds gisteren samen op een kamer dus nu kunnen we gaan beginnen aan de babykamer! Superleuk om te doen weer

 • Femmy3

  Yes 24 weken al weer druk bezig met de kamer van onze kleine meid... broer en zus zijn trots die mogen helpen😍

 • Unknown_xx

  Morgen 24 weken 💙 Vanmorgen bij de vk geweest voor groeiecho, baby zit net iets onder gemiddeld maar keurig! Echt genieten! Wel last van maagzuur gekregen afgelopen week. Hebben jullie dat ook? Tot nu toe 1 kg aangekomen, baby wordt op 600 gr geschat.

 • mijn~meisje

  hier gelukkig geen last van maagzuur. Maar mooi dat de baby het goed doet. met 21 weken was onze kleine was meer als 300 gram dus due zal nu nog wel geen 600 zijn.

 • mijn~meisje

  al weer 24 weken, toch wel een mijlpaal gezien je kindje nu als levensvatbaar word gezien

 • OemSaifeddin

  Heey allemaal, hoe gaat het met de zwangerschap? En is jullie buik al flink gegroeid?
  Ik word tegenwoordig nu elke ochtend wakker met lage rugpijn pff maar mag niet klagen

 • Beriotje

  Hier gaat het voorlopig goed, alleen dikwijls als ik even gezeten heb last van mijn bekken en dan gaat de start erna iets langzamer maar voor de rest gaat het vlot. Wat die buik betreft, vind ik hem voor 6 maand best ok maar mijn partner vind hem gigantisch en dan heb ik nog 3 maand te gaan.
  Vorige week was ik wel even bezorgd, toen ik na het werk naar huis ging en bijna aan de auto was (redelijk steile helling dat ik af moest) uitgegleden en ik kon me nog net met mijn handen pakken. Ik vond het zo stom dat ik niks thuis durfde zeggen, maar toch maakte ik me zorgen want ik voelde ons kindje veel minder maar nu zijn we 4 dagen verder en de is weer lekker zijn drukke zelf en ik heb er gelukkig enkel een blauwe bil aan over gehouden. Dus weer een les geleerd, een beetje voorzichtiger zijn kan nooit kwaad.

 • my precious boys

  Dag Lieve Dames, Hoe gaat het met jullie? zitten alweer in week 24 .

 • luna05

  Gaat snel he!! Met mij gaat het wel goed, mag niet klagen. Maar het wordt wel zwaarder nu... Snel moe en wat last van mijn bekken. Ook begin ik weer jeuk te krijgen, heb bij de eerste cholestase gehad, hoop niet dat ik dit nu weer krijg. Ben maandag weer wezen prikken voor de antistoffen en as woensdag weer afspraak bij de gyn, hopelijk zijn de waardes nog laag. En met jou?

 • proudmamaof l,s,l,v

  Week 24🎉

 • MamavanJess

  24 weekjes alweer!!! Nog 10 weken werken en dan lekker verlof!! Zin in!!

 • Rachelleke147

  vanaf vandaag mag ik hier aankloppen .. maagzuur is me beste vriend hmm .. en slapen word ook lastig .. als ik te veel doe onzettend last van me rug/bekken .. vreselijk gevoel is dat ..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van dinsdag 8 augustus 2017 tot en met maandag 14 augustus 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50