Volg ons overal!
Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je 25e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (590)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • zeyneb

  Hallo week 24

 • Direen

  Ik voel soms de shopjes steeds krachtiger worden, hoe is dat bij jullie?
  Ben zo benieuwd wanneer ik het van buitenaf kan zien

 • Elida

  Ik heb een erg sterkte baby (alweer) die ik vanaf wk16 al goed voel. Ik ben erg klein en heb regelmatig pijn als hij zich omdraait.

 • Romy72

  Ik ben zwanger van de tweede en voel het ook steeds krachtiger, als ik onbewust iets tegen me buik houdt, bijvoorbeeld een voet van Mn neefje, of een kom thee, of Mn boodschappen ofzo dan trapt hij er duidelijk tegen. Kan ook wel merken welk ritme hij nu heeft wanneer hij wakker is, zo leuk en ik geniet ook zo enorm! En ik zie sinds 2 weken ongeveer ook al wel van buitenaf mijn buik schokken op bepaalde plekken, zo bijzonder blijft het

 • direen

  de tweede al, dat is fijn dan herken je het eerder.
  Ik kan inderdaad ook al een ritme merken, helaas is ze in de nacht steeds zo druk aan het schoppen, maar het is heerlijk genieten!
  Gaaf hoor dat je het nu al van buitenaf kan voelen, ik kan niet wachten, geniet van je zwangerschap!

 • Beertje4

  Ohh Vd week een mooi klein filmpje kunnen maken in de eerste sec Zag je het. Maar het is voor mij ook zwangerschap nr 3. Ik geniet we zo van ❤️

 • direen

  Gaaf! voor mij de eerste dus ik kan niet wachten

 • Layeste

  Hallo week 24

 • Direen

  24 weken alweer, maand 6!
  Wat gaat het snel, gelukkig tot nu toe ook weinig klachten al word mijn werk wel wat zwaarder.

 • Pebbles1985

  Jeej weekje 24 al weer. Tijd vliegt zo!! Alleen de klachten nemen ook meer en meer toe. Bekkenpijn, pijn aan buikspieren en rugspieren... We nemen het er allemaal bij voor ons kleintje!

 • Mama van e

  Jeetje, wat is het toch leeg hier ! Maar goed , hier dus een maagontsteking! Geen idee hoe het komt , ik heb nochtans niet te veel last gehad van maagzuur. Krijg er nu ook medicatie voor , merk nu na 1dag wel verbetering gelukkig. Beeb groeit goed , voel duidelijk wanneer hij wakker is of slaapt. M'n buik beweegt lekker de hele dag, dus zijn grote zussen kunnen meegenieten door alleen te kijken. Heb wel nog veel harde buiken en menstruatie pijn , ben dus weer aan de utrogestan! A.s 7de weer op controle en dan de 9de die stomme glucosetest , bah bah ! Kijk daar dus echt tegenop.

 • Miertje32

 • droppie 2010

  morgen alweer naar de volgende week. baby kamer is zo goed als klaar. gordijn rails moet nog opgehangen worden dan is klussen klaar. 9 oktober gaan ik ff shoppen voor kleertjes en gordijn en accescoires voor op de baby kamer en voor dan kan de baby komen. :) nou natuurlijk wel rond de bevalling datum hi hi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van maandag 5 maart 2018 tot en met zondag 11 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen