Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (895)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Blije-vrouw

  Vandaag 21 weken zwanger.
  Bij de 20-weken echo was alles goed. Baby lag overal mooi tussen het gemiddelde.
  Weinig klachten, heel blij mee na die vreselijke misselijkheid int begin.

 • MarJ1987

  Vandaag 21 weken en 1 dag zwanger! Deze 3e zwangerschap gaat zo snel! Gelukkig voel ik me prima met nog 2 kinderen die rondlopen!

 • sst

  Ook bij de tweede 20 wekenecho is de kleine man helemaal goedgekeurd! Erg mooie plaatjes van de gyn gekregen. Hij nam erg de tijd, zo’n fijne man. En een mooi profieltje/portretje mee gekregen. Klinkt misschien gek maar hij lijkt op zn broer! Mijn mooie boys!

 • LDYL

  Vandaag alweer 21 weken. Ik vind het zo snel gaan, bijna angstaanjagend! Bij mijn eerste leek de tijd voorbij te kruipen en leefde ik echt toe naar alle mijlpalen. Nu is het eerder van: O? Mag ik nu alweer naar de vk? O, van de week is de 20 weken echo alweer. Dit betekent overigens niet dat ik minder enthousiast ben. Ik leef vooral naar het moment toe dat mijn kleine man op mijn buik wordt gelegd (als alles volgens planning gaat). Ik vond dat zo'n magisch moment, ik kan niet wachten omdat weer mee te maken!

  De 20 weken echo was helemaal goed. De babykamer is besteld, kinderwagen is binnen, badset is binnen, bijna al de kleertjes en accessoires zijn binnen. De rest van de maand leven we op droog brood en water haha, nee hoor geintje!

  Hoe gaat het met jullie? Bij mijn eerste zwangerschap was het heel gezellig hier, heel veel interactie, vooral in de laatste weken. Ik moet zeggen dat ik dat nu wel een beetje mis... meer met mij?

 • Sam-Jay

  Hoi Ldyl,

  Misschien lijkt het alsof de tijd zo voorbij vliegt, omdat je er thuis nog een heb rondlopen. Ik ben morgen 21 weken zwanger en het valt mij ook op dat de tijd vliegt. Ook vind ik de 2e zwangerschap pittiger dan de 1e. Ik geniet er volop van en ook ik kan niet wachten tot de kleine man op mijn borst ligt. Zwanger worden, zwanger zijn en bevallen, het is allemaal heel erg magisch. Onze zoon is al 3 jaar en hij krijgt een nieuwe kamer en wordt zijn huidige kamer de babykamer. Op zich hoeven wij bijna niets te kopen, op misschien wat kleding na. Hadden jullie alles verkocht dat je zoveel nieuw moet kopen? Geniet lekker van je zwangerschap, groetjes Sam!

 • LDYL

  Hi! Ja dat klopt, bij mijn eerste zwangerschap werkte ik weinig, en hing ik een beetje heel de dag op de bank haha. Nu werk ik fulltime, heb een zoon met hobby's ed. Maakt wel degelijk verschill.

  Ik vind het ook pittiger dit keer. Voorheen had ik helemaal geen kwaaltjes. Nu was ik heel misselijk (gelukkig nu bijna niet meer), heel snel vermoeid, zowel geestelijk als lichamelijk, brandend maagzuur enz enz. Ik ben ook een stuk ouder, dat scheelt misschien ook wel haha!

  Mijn zoon is inmiddels 7, ik had dus eigenlijk niks meer :)

  Geniet jij ook lekker, nog even en we zijn er alweer!

 • PatjeNr3

  21 weken alweer. Wat vliegt de tijd! Vind het nu met de 3e heel snel gaan. Nog niks aan kinderkamer oid gedaan. We willen heel graag verhuizen en daarom niet teveel geld/energie in dit huis meer steken (huurhuis) beebje komt sowieso eerst bij ons op de kamer. Co sleeping dus het is in eerste instantie niet nodig, maar toch.. Begint toch te kriebelen nu we de 20 weken voorbij zijn 😆

 • Tamaravhouten

  Ik voel heel de week me meisje bewegen en kleine trapjes geven heerlijk ben blij dat ik dat eindelijk voel . me onzekere gevoel is daar door stuk minder 😊 . ik.kan er zo van genieten en kan niet wachten om heel me buik mee ziennte bewegen . me bekken heb ik de laatste dagen erg last van . voel me echt een propje die niet normaal kan lopen haha hoe minder ik doe des te minder last ik heb . hopelijk kan ik de fysio zo uitstellen .

 • PatjeNr3

  Heerlijk gevoel je kleintje voelen bewegen hè? 💕 Balen van je bekken heb ik gelukkig nog nooit last van gehad, maar lijkt me enorm pijnlijk.. Sterkte!

 • Tamaravhouten

  Ja is echt een rot gevoel , spierpijn en alles slaat op slot maar goed gewoon ruatig aan doen en proberen dat ik niet te veel aan kom . over gewicht helpt niet mee 🙈
  Gelukkig dat je er geen last van heb 😀 ik ben net een oud wijf zo hahha

 • PatjeNr3

  Ik heb ook overgewicht nu. De vorige keren niet toen was ik stuk dunner.

  Inderdaad zo rustig mogelijk doen. Heb gehoord van mensen die het zo overbelasten dat ze er nog jaren last van hebben na de bevalling

 • Channa83

  Zo leuk he die kleine te voelen😍.
  En ja de onzekerheid wordt dan echt minder. Lekker van genieten!!! Hoop dat ik het goed blijft gaan op deze manier met je bekken.

 • Tamaravhouten

  Ja heerlijk he , dankje wel

 • Brusje3

  Ja het nachtelijk wakker worden is weer aanwezig.. Elke nacht er uit omdat de kleine man lekker op de blaas drukt...
  Plus het feit dat ik mn beste uit zweet met een temperatuur van 30 graden in huis.. (oud pand dit...) en het wil niet afkoelen verder gaat het redelijk.. Als ik te veel doen voel ik het erg in mn bekken.. Verder Veel vocht vasthouden.. En sinds gisteren weer last van mn buik (ga ik straks even over bellen) pijnlijk gevoel aan de rechter kant onder mn ribben.. (thv lever) beter te veel bellen dan te weinig momenteel.. :)

 • bibsje1982

  En en? Gebeld?

 • Brusje3

  Ja gebeld.. mocht gelijk weer langs komen.. Echt die gynaecologen zien me elke week inmiddels.. even verhaal verteld naar de kleine jongen gekeken buik gevoeld.. besloten om weer bloed te prikken & urine in te leveren.. En mocht ik thuis afwachten op de uitslag.. bloed binnen de waarde.. urine zijn eiwitten in gevonden dus morgen beginnen met 24 uurs urine op sparen en dan donderdag terug brengen en later die dag hoor ik hoe of wat.. Als het te hoog is dat wss opname in het ziekenhuis..

 • bibsje1982

  Spannend dus.. Wat zal dat kunnen betekenen dan, die eiwitten??
  Hoop voor je dat het allemaal goed gaat.. 🍀

 • Brusje3

  Met de klachten die ik erbij heb kan dit duiden op pre eclampsie..

 • Tamaravhouten

  Sterkte in ieder geval ga duimen dat alles goed is

 • Tamaravhouten

  Is dat dan beginnend ? Want je bloed waardes moeten dan toch niet goed zijn en te hoge bloed druk . sorry voor de vragen hoor . maar dat vroeg ik me af 😊

 • bibsje1982

  Ooh.. Das idd niet de bedoeling.. Ik duim voor je.. 🍀

 • Vlaflip

  Vandaag controle bij de Vk gehad. Beetje suf bezoek, stond met 5 min weer buiten... Wel fijn het hartje gehoord 💖 Zijn die bezoekjes bij jullie ook zo kort?

 • PatjeNr3

  Ja, is altijd zo helaas.. Tenzij je zelf iets hebt waar je het graag over wil hebben of er iets niet goed is. Dus eigenlijk betekent een '5 minuten bezoekje' dat het heel goed gaat! 😀

 • Mama_Ce

  Wat jammer dat dit in Nederland anders loopt dan in België.. ik heb hier een gynaecoloog, dus ik heb ook telkens een echo, alles mooi uitgebreid, dus zeker 15-20 min binnen

 • Boebelie

  Jep, grootte baarmoeder, hartje, bloeddruk, 'hoe gaat het?', doei tot over 4 weken.

 • bibsje1982

  Geen idee.. 😂 Volgende week maandag weer pas heen.. 😁


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van maandag, 28 januari 2019 tot en met zondag, 3 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden