Volg ons overal!
Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je 22e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (778)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • NewBaby2018

  Weer een week verder. Kleine doet het goed, gister een afspraak gehad bij verloskundige, controle. Mooie hartslag, af en toe voel ik al een schopje.
  Ik vind de tijd wel snel gaan, we moeten echt eens beginnen aan de babykamer. Als je al een kleintje van 2 hebt rondlopen heb je niet meer alle tijd van de wereld om elke dag door te pakken en te klussen.

  We willen niet weten wat het wordt, dus ben ook een klein beetje zoekende in wat ik wil qua kamerinrichting. Bij onze eerste wisten we het ook niet, maar toen had ik al een heel beeld voor me van hoe het moest worden.

 • Lovebabys

  21.4 vandaag vorige week donderdag nieuwe echo gehad ivm ventriculomegalie...2 weken in spanning gezeten maar het was nu helemaal goed! Van 12.9mm naar 9.8mm dus weer normaal heerlijk genieten weer! Lijkt allemaal wel veel sneller te gaan dan bij de andere 2 meiden

 • ES-83

  Weer een weekje opgeschoven! Onze boy doet het super zagen we dinsdag met de 20-weken echo. Alles was goed binnen de curve. Buikje en hoofdje iets verder en beentjes iets minder ver, maar echt perfect. Hij lag er ook zo goed voor. Hij heeft goed meegewerkt. Met een lief paar sokjes en cadeautasje van Pampers met van alles erin (pampertje, sudocreme, badolie, tijdschrift e.d) en een hele reeks echofoto's gingen we er weer weg. Maandag afspraak bij de verloskundige en in maart de 3d/4d echo met dvd en gaat mijn dochter ook mee. We hebben er zin in!💙

 • 1982kimmie
  Afgelopen zaterdag de 20 weken echo gehad. Alles was goed en zo mooi om onze kleine uk weer te zien.
  Het was helemaal speciaal omdat we samen als gezin waren. Mijn zoontje was ook mee.
  Wij willen niet weten wat het wordt zijn er nog meer die dat niet willen weten?
 • bellie1987

  Wij hebben vorige week ook de 20 weken echo gehad. met oa een mooie 3D van het gezichtje.
  En ook wij willen het geslacht niet weten. Maakt het toch super spannend. niet? :p

 • 1982kimmie

  Ja idd
  Wij vinden het ook juist speciaal om het niet te weten. Zo blijft het een verassing ;-)

 • Chanbaby3

  Hallo allemaal,
  We zitten alweer in week 21!

  Het is nu al een paar keer gebeurt dat de baby mij in de nacht wakker maakt met schopjes best gezellig hoor maar slaap liever nu het nog kan!
  Kan mij niet van mijn vorige zwangerschappen herinneren dat dit al zo vroeg gebeurde.

  Is dit herkenbaar voor iemand?

  Groetjes

 • MariaLT

  Hahaha ik heb dat precies om 8 uur in de ochtend dan heeft ze honger. Ik sta op pak alles en eet boterham hagelslag en ze is weer rustig ik heb een levende wekker in mijn buik echt schattig

 • KellyJason

  ik voel mijn kleintje ook regelmatig hoor het is zo een fijn gevoel

 • aniger83

  Ja hier hetzelfde! Een drukke baby haha. Had bij de vorige 2 zwangerschappen de placenta voor liggen en nu achter. Merk duidelijk verschil nu.

 • Zenda

  Hallo,
  Nee bij mij nog niet gebeurt.
  Ze is vooral lekker druk voordat ik ga slapen en als ik zelf wakker word. Dan ga ik lekker met me handen op me buik voelen. Mijn placenta ligt ook achter. Hopen dat ze zo rustig blijft in de nacht.

  Maar schijnt wel normaal te zijn dat ze je s'nachts wakker maken dat gaan ze straks ook doen haha!

 • Dmc

  Facebook pagina voor zwangere vrouwen. Ben jij uitgerekend in mei of juni voeg deze pagina toe en klets gezellig met ons mee.

  https://www.facebook.com/groups/519981905033343/

 • Koekeltje

  Van de week de 20 weken echo gehad en we krijgen een meisje!
  Wel een iets vergroot nierbekken gezien, dit gebeurd vaker en met 34 weken krijg ik nog een echo om te zien of het weg is. We hoeven ons geen zorgen te maken is ons vertelt dus dat doen we maar niet 😁

 • Kaatje1806

  Fijn dat voor de rest alles goed is! Had dat ook bij mijn tweede en was allemaal goed, ze checken het gewoon voor de zekerheid, prima toch, heb je iig nog een keer een echo en kun je je kindje nog een laatste keer zien in je buik

 • Mommy04

  Zie zelfs als de baby beweegt in me buik nu voelen doe ik ook goed vooral savonds is die druk ( ik rustig)
  Placenta ligt nog steeds voor volgends de echoscopiste dus vond wel gek dat ik het zo goed kan voelen en zien..
  Vorige maand is bekende bevallen vorige week ook en volgende maand is me Us uitgerekend super leuk a die baby’s haha!! Dit zijn allemaal meisjes.. in april buurvrouw van jongen en dan in mei ik van een jongen en nichtje week erna meisje Hahaha baby boom

 • Kaatje1806

  Wow hee, dat zijn er echt veel! Die weken gaan wel snel voorbij met al die kraamvisites

 • Mommy04

  Hahaha ja dat denk ik ook wel


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van donderdag 26 juli 2018 tot en met woensdag 1 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50