Volg ons overal!
Naar de reacties

2 Weken zwanger

Week 2 begint bij zwangerschapsdag 14 en loopt tot dag 21.Het is je 3e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Met deze derde zwangerschapsweek begint je `echte` zwangerschap. Het vrijkomen van je eitje rekenen we namelijk als dag 14 van je zwangerschap. De bevruchting vindt nog diezelfde dag, of anders op dag 15 en 16 plaats.
 

Zaadcellen

Meisjes hebben bij hun geboorte genoeg eicellen voor hun hele leven. Bij de man daarentegen worden er in de zaadballen dagelijks miljoenen zaadcellen aangemaakt. Zaadcellen doen er ongeveer 61 dagen over om te rijpen. Een rijpe zaadcel heeft een rond kopje, een middenstuk en een lange start waarmee hij zich voortbeweegt. De kop bevat het erfelijk deel van de man. Een zaadcel leeft 48 uur, en kan een snelheid bereiken van 4 millimeter per minuut.
 

De ovulatie en bevruchting


De baarmoedermond wordt zachter en de opening wijder. Het slijm wordt minder dik en wat elastischer. Ook wordt het minder zuur, waardoor de zaadjes er makkelijk doorheen kunnen. Bij de zaadlozing komen zo'n tweehonderd miljoen zaadcellen vrij. Ze worden als het ware de baarmoeder 'ingeschoten'. Ze haasten zich naar boven, en vanuit de baarmoeder komen ze terecht in de eileiders. Daar wachten ze op de eisprong.

2-weken-zwanger-bevruchting

De follikel is nu rijp en ongeveer zo groot als een kers, en de eisprong vindt plaats. Er zijn vrouwen die zeggen dat ze de ovulatie aan voelen komen. Dan voelen ze een soort pijn links of rechts onderin de buik. Dat wordt ovulatiepijn of middenpijn genoemd. Ook kun je deze week wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.

Eicellen kunnen niet uit zichzelf bewegen. Aan de binnenkant van de eileiders zitten een soort haartjes (ciliae). Deze trilhaartjes maken golfbewegingen in de richting van de baarmoeder. De eicellen worden zo precies in de goede richting geduwd. Omdat er slechts aan 1 kant een eitje is gesprongen, zijn er een heleboel zwemmers de verkeerde kant op gegaan. Onderweg zijn de meeste zaadjes al gestorven. Ze hebben afwijkingen of zijn niet sterk of snel genoeg. Slechts een paar honderd halen de finish. Ze proberen met hun kop door de wand van de eicel te komen. Slechts 1 is de gelukkige en dringt zich er doorheen. Hij hecht zich met zijn kopje in de eicel, en zijn staart breekt af. De eicel wordt meteen afgesloten en er kan geen ander zaadje meer bij komen. De erfelijke eigenschappen worden vermengd en het geslacht is bepaald.

Als de zaadcel het X-chromosoom bevat dan wordt je baby een meisje. En als het een Y-chromosoom bevat groeit er de komende weken een jongen in je buik.
Misschien is het ook leuk om te weten dat de zaadcellen met het Y-chromosoom (de jongens) het snelst zwemmen, maar dat de zaadjes met het X-chromosoom (de meisjes) wat groter zijn en het langst leven.
Heb je 3 of meer dagen voor de ovulatie seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. Dit komt omdat de vrouwelijke zaadcellen langer leven, en zo wat langer kunnen wachten op de eisprong. Het veel zwakkere Y-chromosoom overleeft niet zo lang.
Heb je rondom de ovulatie seks, dan is de kans op een jongen groter, omdat de zaadcellen veel sneller zijn en op tijd het eitje kunnen bereiken, zelfs na de eisprong.
 

In het geval van een tweeling wordt er ook 1 eicel bevrucht door 1 zaadcel, maar dan splitst het nog jonge embryo zich in tweeën. Beide delen ontwikkelen zich dan verder tot 2 baby's. We spreken dan van een eeneiige tweeling. Dit ontstaat door puur toeval en is niet erfelijk. Er kunnen ook 2 eicellen springen. Als allebei de eitjes worden bevrucht, is er sprake van een twee-eiige tweeling. Een twee-eiige tweeling kan wel erfelijk zijn. Bij een eeneiige tweeling hebben beide kinderen altijd hetzelfde geslacht. Bij een twee-eiige tweeling hoeft dit niet zo te zijn. Vaak lijken deze kinderen ook niet meer op elkaar dan andere broertjes of zusjes. Dat komt omdat ze beiden gemaakt zijn van een ander eitje en ander zaadje.

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!Reageer in `2 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (599)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • missy lin

  Nog 2 dan getest en amper een 2de streep te zien..
  Dus denken dat de middelste toch pos is geweest.. nog 11 dagen wachten 3 april mag ik testen😅😆

 • missy lin
 • missy lin

  Begonnen met action ovulatietesten
  Dit is ronde 3 dag 12 13 14 en 15 zijn niet even donker als teststreep en heb een cyclus van 29 dagen..

 • saaries

  Nou ik zit ook weer in de 2e week! voor de 11e x achter elkaar! bleh.. Weer wachten... Ik mag eigenlijk pas 31 maart testen.. Godzijdank bestaan er vroege testjes, om me iets eerder te kunnen verlossen van dit ondraaglijke gevoel. Nog meer dames die begin april mogen testen?

 • Pebbles1985

  1 april mag ik testen... Zou een mooie "grap" zijn moest het eindelijk eens positief zijn... Na 18 rondes ga je er toch bijna al vanuit dat het negatief is, dus het omgekeerde zou wel grappig zijn die dag...

 • saaries

  Hier ook heel wat rondjes erop zittten.. ronde 11.. TOPSPORT noem ik t.. Soms denk ik wel is dat t tussen mn oren gaat zitten, want denk steeds iets te merken waaraan ik denk hey,, ik zou wel eens zwanger kunnen zijn.. maar dat denk ik al 11x... en 9x fout! en 2x van ''korte duur''.. of zal het dan toch een keer ''raak'' zijn?......... #wachtenisnietleuk.. #langlevedevroegetesten

 • Pebbles1985

  wanneer ga jij testen? Ik ga wachten tot 1 april, dus tot NOD.
  #wachtenduurtveeltelang

 • missy lin

  3 april testen.. spannend

 • aapjee

  eind van de week maar even een test doen, spannend. ik heb wel het gevoel dat ik zwanger ben.
  ben veel misselijk duizeling en futloos net als de vorige keer. wou eerst wachten of ik ongesteld word of niet maar dat duurt nog 8 dagen....wil weten of ik zwanger ben of niet. kan ik nu al een test doen?

 • Eefje222

  Ik denk dat testen nog wat vroeg gaat zijn en dan ben je misschien teleurgesteld voor niks. Wachten duurt lang he :) ik denk best nog een weekje wachten grtjs

 • aapjee

  ja duurt inderdaad echt lang voor je mag testen. en eigelijk als je dan kan testen kan je net zo goed even wachten of je ongesteld word of niet. maar denk dat ik het niet zo lang vol hou wil graag weten waar ik aan toe ben!
  wanneer ga jij testen ook spannend! je bent lekker vroeg begonnen met kinderen !
  ik ook hoor ben nu 21 en heb al een zoontje.
  zie veel voordelen er in! je kan lekker lang van je kinderen genieten!
  liefs!!

 • Eefje222

  Ik doe een test als ik 2 maart nog niet ongesteld ben. Ja ik vind het heel fijn om zo een jonge mama te zijn ben ook al gehuwd en 9 jaar samen dus ik vond dat goed zo 😊 x

 • Eefje222

  Hey iedereen mezelf even voorstellen men naam is evy ben 22 jaar en heb al 2 prachtige kids. Nu zijn wij ook terug aan het proberen normaal moet ik 1 maart men maandstonden krijgen maar voel me al heel misselijk, pijnlijke borsten ik moet meer plassen dan anders maar kan dat wel zo snel.
  Dikke zoen

 • Beccz

  Hallo iedereen , ik heb een stabiele cyclus van 26-28dagen.
  Mijn vorige menstruatie was van 21/02 tot en met 27/02 .

  Mijn ovulatie moet dus tussen de 5e en de 7e plaats hebben gevonden.
  Ik ben erg nieuwsgierig , heb al 2 kinderen trouwens .

 • liesjehoorelbeke

  hallo me vlug even voorstellen, ik ben mama van 4 kids, vorig jaar in juni een 2ling verloren in vroeg stadium 8 weken. en sinds nu terug aan het proberen voor een klein ukkie. denk gisteren mijn eisprong gevoeld te hebben dus alles word weer heel spannend

 • Monny

  Pfff, mega futloos, moe en kan overal wel on huilen.... jullie daar ook last van vlak na de eisprong? Voel me beetje down vandaag.... heel vreemd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50