Volg ons overal!
Naar de reacties

2 Weken zwanger

Week 2 begint bij zwangerschapsdag 14 en loopt tot dag 21.Het is je 3e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Met deze derde zwangerschapsweek begint je `echte` zwangerschap. Het vrijkomen van je eitje rekenen we namelijk als dag 14 van je zwangerschap. De bevruchting vindt nog diezelfde dag, of anders op dag 15 en 16 plaats.
 

Zaadcellen

Meisjes hebben bij hun geboorte genoeg eicellen voor hun hele leven. Bij de man daarentegen worden er in de zaadballen dagelijks miljoenen zaadcellen aangemaakt. Zaadcellen doen er ongeveer 61 dagen over om te rijpen. Een rijpe zaadcel heeft een rond kopje, een middenstuk en een lange start waarmee hij zich voortbeweegt. De kop bevat het erfelijk deel van de man. Een zaadcel leeft 48 uur, en kan een snelheid bereiken van 4 millimeter per minuut.
 

De ovulatie en bevruchting


De baarmoedermond wordt zachter en de opening wijder. Het slijm wordt minder dik en wat elastischer. Ook wordt het minder zuur, waardoor de zaadjes er makkelijk doorheen kunnen. Bij de zaadlozing komen zo'n tweehonderd miljoen zaadcellen vrij. Ze worden als het ware de baarmoeder 'ingeschoten'. Ze haasten zich naar boven, en vanuit de baarmoeder komen ze terecht in de eileiders. Daar wachten ze op de eisprong.

2-weken-zwanger-bevruchting

De follikel is nu rijp en ongeveer zo groot als een kers, en de eisprong vindt plaats. Er zijn vrouwen die zeggen dat ze de ovulatie aan voelen komen. Dan voelen ze een soort pijn links of rechts onderin de buik. Dat wordt ovulatiepijn of middenpijn genoemd. Ook kun je deze week wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.

Eicellen kunnen niet uit zichzelf bewegen. Aan de binnenkant van de eileiders zitten een soort haartjes (ciliae). Deze trilhaartjes maken golfbewegingen in de richting van de baarmoeder. De eicellen worden zo precies in de goede richting geduwd. Omdat er slechts aan 1 kant een eitje is gesprongen, zijn er een heleboel zwemmers de verkeerde kant op gegaan. Onderweg zijn de meeste zaadjes al gestorven. Ze hebben afwijkingen of zijn niet sterk of snel genoeg. Slechts een paar honderd halen de finish. Ze proberen met hun kop door de wand van de eicel te komen. Slechts 1 is de gelukkige en dringt zich er doorheen. Hij hecht zich met zijn kopje in de eicel, en zijn staart breekt af. De eicel wordt meteen afgesloten en er kan geen ander zaadje meer bij komen. De erfelijke eigenschappen worden vermengd en het geslacht is bepaald.

Als de zaadcel het X-chromosoom bevat dan wordt je baby een meisje. En als het een Y-chromosoom bevat groeit er de komende weken een jongen in je buik.
Misschien is het ook leuk om te weten dat de zaadcellen met het Y-chromosoom (de jongens) het snelst zwemmen, maar dat de zaadjes met het X-chromosoom (de meisjes) wat groter zijn en het langst leven.
Heb je 3 of meer dagen voor de ovulatie seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. Dit komt omdat de vrouwelijke zaadcellen langer leven, en zo wat langer kunnen wachten op de eisprong. Het veel zwakkere Y-chromosoom overleeft niet zo lang.
Heb je rondom de ovulatie seks, dan is de kans op een jongen groter, omdat de zaadcellen veel sneller zijn en op tijd het eitje kunnen bereiken, zelfs na de eisprong.
 

In het geval van een tweeling wordt er ook 1 eicel bevrucht door 1 zaadcel, maar dan splitst het nog jonge embryo zich in tweeën. Beide delen ontwikkelen zich dan verder tot 2 baby's. We spreken dan van een eeneiige tweeling. Dit ontstaat door puur toeval en is niet erfelijk. Er kunnen ook 2 eicellen springen. Als allebei de eitjes worden bevrucht, is er sprake van een twee-eiige tweeling. Een twee-eiige tweeling kan wel erfelijk zijn. Bij een eeneiige tweeling hebben beide kinderen altijd hetzelfde geslacht. Bij een twee-eiige tweeling hoeft dit niet zo te zijn. Vaak lijken deze kinderen ook niet meer op elkaar dan andere broertjes of zusjes. Dat komt omdat ze beiden gemaakt zijn van een ander eitje en ander zaadje.

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `2 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (572)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • missy lin

  Deze is ook van vandaag.

 • missy lin

  Sorry de laatste foto moest deze zijn heb 2 x de oude geplaatst.. wat zeggen jullie hiervan.
  Heb wel rugpijn al de hele dag.

 • Db88

  We z8jn terug in onze vruchtbare week. Vergeleken met vorige maanden voel ik eigenlijk niks.
  Vorige maanden had ik pijn links of rechts in de lies en dat wel tot een ganse week. Nu helemaal niks. Geen idee wat er dus gebeurt. Begin morgen met ovulatietesten. We zien wel. Succes dames.

 • missy lin

  Hoi

  Wat spannend, k voel ook niks raars behalve rugpijn vandaag..

  Vorige maand ook allemaal kwaaltjes.

  Over 2 weken moet ik mijn menstruatie krijgen, of niet haha i hope soort

  Voor jou ook veel geluk deze ronde

 • missy lin

  Wie kan mij vertellen of de ovulatietest zo donker genoeg is? 😁

 • Db88

  Ik hoor altijd zeggen dat de test streep een donker moet zijn als de controle streep. Bij mij is dat nooit echt het geval. Dus ik zou zeggen veel plezier met klussen en hoop dat je binnen 2 weken een positieve test hebt

 • jose24

  Deze test is nog niet goed genoeg moet duidelijk 2 strepen zijn

 • missy lin

  Is dit een telen dat de eisprong onderweg Is?

 • yesika83

  De 13e was de streep iets donkerder dan de strepen daarvoor. Maar geen knal test. Daarna loopt het weer af.
  Zou dat dan toch mijn piek zijn geweest?

 • Proud2BecomeAmom

  Ik denk het wel. Sommige vrouwen hebben veel van dat bepaald hormoon in hun lichaam waardoor ze knalstrepen maken en andere maken minder van dat hormoon aan waardoor ze wel een donkerdere lijn krijgen dan voorheen maar die snel verdwijnt. Hopelijk hebben jullie goed gewerkt de 13e! Ik zou sowieso wel nog een tijdje doorgaan met testen. Zo kreeg ik later dan ik verwacht had van de ene op de andere dag echt een knalstreep terwijl ik voorheen al dacht mijn LH-piek misschien gehad te hebben. Ik heb ook deze testen gebruikt. Groetjes en véél geluk!

 • yesika83

  Bedankt voor je reactie. Ja qua klussen ziet het goed. De komende week klussen we ook nog even om de dag verder voor de zekerheid. En ik blijf nog even een week door testen je weet maar nooit inderdaad.

 • missy lin

  Ik heb de testen van test point wie is er bekend met.deze ovulatietesten??

 • jose24

  Lijkt er wel op 13-2 succes

 • OliviaB

  Wachten duurt lang..

 • Leentje3

  Veel te lang ;-) Hang in there!!

 • OliviaB

  Haha jaaa.. nog een weekje ongeveer en dan weten we meer. Morgen zit ik op dag 20 in deze cyclus. Ik ga er voor nu van uit dat de cyclus zo rond de 26 dagen duurt.


  Hoe ga jij? Groetjes

 • Monny

  vandaag maar eens hier kijken. Gisteren eisprong duidelijk gevoeld. Dagen ervoor en op de dag zelf "geklust" maar nu met flinke griep in bed.... koorts 39.0 heeft dit invloed op de innesteling? Iemand enig idee?

 • Lente01

  Hallo iedereen!
  Weet iemand hoe het komt als je ovulatietesten positief blijven? Is wel een beetje lastig :-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50