2 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

2 Weken zwanger

Week 2 begint bij zwangerschapsdag 14 en loopt tot dag 21.Het is je 3e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Met deze derde zwangerschapsweek begint je `echte` zwangerschap. Het vrijkomen van je eitje rekenen we namelijk als dag 14 van je zwangerschap. De bevruchting vindt nog diezelfde dag, of anders op dag 15 en 16 plaats.
 

Zaadcellen

Meisjes hebben bij hun geboorte genoeg eicellen voor hun hele leven. Bij de man daarentegen worden er in de zaadballen dagelijks miljoenen zaadcellen aangemaakt. Zaadcellen doen er ongeveer 61 dagen over om te rijpen. Een rijpe zaadcel heeft een rond kopje, een middenstuk en een lange start waarmee hij zich voortbeweegt. De kop bevat het erfelijk deel van de man. Een zaadcel leeft 48 uur, en kan een snelheid bereiken van 4 millimeter per minuut.
 

De ovulatie en bevruchting


De baarmoedermond wordt zachter en de opening wijder. Het slijm wordt minder dik en wat elastischer. Ook wordt het minder zuur, waardoor de zaadjes er makkelijk doorheen kunnen. Bij de zaadlozing komen zo'n tweehonderd miljoen zaadcellen vrij. Ze worden als het ware de baarmoeder 'ingeschoten'. Ze haasten zich naar boven, en vanuit de baarmoeder komen ze terecht in de eileiders. Daar wachten ze op de eisprong.

2-weken-zwanger-bevruchting

De follikel is nu rijp en ongeveer zo groot als een kers, en de eisprong vindt plaats. Er zijn vrouwen die zeggen dat ze de ovulatie aan voelen komen. Dan voelen ze een soort pijn links of rechts onderin de buik. Dat wordt ovulatiepijn of middenpijn genoemd. Ook kun je deze week wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.

Eicellen kunnen niet uit zichzelf bewegen. Aan de binnenkant van de eileiders zitten een soort haartjes (ciliae). Deze trilhaartjes maken golfbewegingen in de richting van de baarmoeder. De eicellen worden zo precies in de goede richting geduwd. Omdat er slechts aan 1 kant een eitje is gesprongen, zijn er een heleboel zwemmers de verkeerde kant op gegaan. Onderweg zijn de meeste zaadjes al gestorven. Ze hebben afwijkingen of zijn niet sterk of snel genoeg. Slechts een paar honderd halen de finish. Ze proberen met hun kop door de wand van de eicel te komen. Slechts 1 is de gelukkige en dringt zich er doorheen. Hij hecht zich met zijn kopje in de eicel, en zijn staart breekt af. De eicel wordt meteen afgesloten en er kan geen ander zaadje meer bij komen. De erfelijke eigenschappen worden vermengd en het geslacht is bepaald.

Als de zaadcel het X-chromosoom bevat dan wordt je baby een meisje. En als het een Y-chromosoom bevat groeit er de komende weken een jongen in je buik.
Misschien is het ook leuk om te weten dat de zaadcellen met het Y-chromosoom (de jongens) het snelst zwemmen, maar dat de zaadjes met het X-chromosoom (de meisjes) wat groter zijn en het langst leven.
Heb je 3 of meer dagen voor de ovulatie seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. Dit komt omdat de vrouwelijke zaadcellen langer leven, en zo wat langer kunnen wachten op de eisprong. Het veel zwakkere Y-chromosoom overleeft niet zo lang.
Heb je rondom de ovulatie seks, dan is de kans op een jongen groter, omdat de zaadcellen veel sneller zijn en op tijd het eitje kunnen bereiken, zelfs na de eisprong.
 

In het geval van een tweeling wordt er ook 1 eicel bevrucht door 1 zaadcel, maar dan splitst het nog jonge embryo zich in tweeën. Beide delen ontwikkelen zich dan verder tot 2 baby's. We spreken dan van een eeneiige tweeling. Dit ontstaat door puur toeval en is niet erfelijk. Er kunnen ook 2 eicellen springen. Als allebei de eitjes worden bevrucht, is er sprake van een twee-eiige tweeling. Een twee-eiige tweeling kan wel erfelijk zijn. Bij een eeneiige tweeling hebben beide kinderen altijd hetzelfde geslacht. Bij een twee-eiige tweeling hoeft dit niet zo te zijn. Vaak lijken deze kinderen ook niet meer op elkaar dan andere broertjes of zusjes. Dat komt omdat ze beiden gemaakt zijn van een ander eitje en ander zaadje.

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!
Reageer in `2 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (652)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mutti2

  Dag,

  Ik ben eigenlijk benieuwd of er dames zijn die net als ik rond 3 juli nod hebben. Voelen jullie ook van alles en nog wat?

  Gr. Mutti2

 • Sofia13

  Ik heb ook 3 juli me nod dag maar ik laat me niet meer gek maken 3 maanden lang ben ik er extreem mee bezig geweest en maakt me alleen maar gek ik heb nu ook geen ovu testen meer gebruikt en ga voor nod ook geen testen meer doen makkelijk gezegt nu omdat ik in griekenland zit dat gerommel en steekjes kan van alles zijn maak jezelf niet zo gek als wat ik heb gedaan

 • Ciske5

  Hoi. Wij zijn niet aan het proberen maar kom toch ongegeneerd even meekletsen deze weken als het mag. We hebben op dag 11 onbeschermde sex gehad. Ik weet dat de kans klein is maar mocht ik daar zwanger van raken is het welkom dus lijkt het me leuk om mee te kletsen. Als ik niet zwanger raak is het ook goed gezien het niet bepaald in de planning ligt :).

 • mamavanmijnlief

  Gezellig ;) En dan zul je zien dat he straks toch teleurgesteld bent als je niet zwanger blijkt te zijn 🙃

 • Ciske5

  Ongetwijfeld, het blijft een mooi iets . Maar dat geeft niet, dat mag ook en daarna weer verder zoals we gingen want die weg is ook heel leuk . Zit je al op de wachtbank?

 • mamavanmijnlief

  Oh dat is heel fijn! Ja, ik zit op de wachtbank. Derde ronde voor derde kindje. Hebben jullie kids?

 • Ciske5

  Wij hebben al kinderen. De jongste is onlangs 1 geworden. Wanneer is je NOD? Ik houd voor de mijne 7 juli aan.

 • mamavanmijnlief

  Toevallig! Die v mij is ook 7 juli.

 • Bahareh

 • Mamaisabella

  Hoi allemaal. Ik meld me voor de eerste keer officieel hier. Tenminste, voor een hopelijke laatste zwangerschap.
  Ik ben nu anderhalve maand geleden met de minipil gestopt en had gisteren of eergisteren mijn ei (heb hem denk ik eergisteren gevoeld) De eerste maand hebben we het niet serieus geprobeerd. Ik wikde eerst even de pil uit mn lijf.
  Nu vraag ik me af, we hebben geknuffeld op 4-6 en 7-6. Er vanuitgaand dat mijn ei eergisteren was is dat dus 3 dagen na ons knuffelmomentje. Is er toch een reële kans op bevruchting of is deze ronde gemist?

 • Westland89

  Alles kan 🤗. De tijd zal het uitwijzen. Sperma kan ongeveer 5 dagen in het lichaam zitten.

 • mommyjah

 • 2de-wupper

  Wij zijn helemaal niet bezig met zwanger worden, willen juist nog jaartje wachten? ( na een keizersnede met complicaties 2 jaar terug)

  Maar zaterdag geknuffeld met m'n man, zonder bescherming, niet gekeken op de ap of ik vruchtbaar was.
  Toen ik later die avond keek was dat juist mijn meest vruchtbare dag.
  Gelijk na de daad had ik al zo'n gevoel van let op hoor, zwanger.
  Het gevoel laat me niet los.
  Testen kan helaas nog niet de komende 2 weekjes.

  Als het zo is dan zijn we er super blij mee.

 • Gelukkige mamma

  En ben je zwanger nu

 • Lily-anne

  Ik voel me zo raar.. heb echt zo een gevoel dat het nu echt raak is.. kan het niet uitleggen.. maar 11 juni pas nod..

 • S66L88

  Hoi Lilly-anne, zo denk ik ook. Ben heel erg zenuwachtig Pfff. .. ik wil zwanger worden😭. Wanneer je geen kindje wilt gebeurd het zo snel en nu je zwanger wilt worden gaat het stuk moeilijker 😑

 • Lily-anne

  Inderdaad ik mijn gebuurt heeft iedereen ongelukjes.. en ik blijf maar proberen.. tot de koop toe denk ik dat ik met een infectie zit.. straks afspraak bij dokter want durf geen zalf inspuiten..

 • Kiekie90

  Duimen duimen duimen!

  Inmiddels een jaar bezig en nu de eerste ronde met ovulatietesten... Een duidelijk dikkere lijn zichtbaar, net iets lichter dan de teststreep... Officieel niet positief, maar sterk het vermoeden gisteren wel m'n eisprong te hebben gehad. Tenminste, als ik m'n lichaam mag geloven!

  Nu aftellen naar hopelijk een positieve test!

 • Eirelav1988

  Na een positieve ovu test is meestal dag erna je ei. Of had je die test ook op de dag dat je denkt te hebben gevoeld.

 • jose24

  Op wachtbankje ga er van uit dat het weer niet is gelukt na poging 19e


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

2 leden zijn nu online
Lid worden