Volg ons overal!
Naar de reacties

2 Weken zwanger

Week 2 begint bij zwangerschapsdag 14 en loopt tot dag 21.Het is je 3e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Met deze derde zwangerschapsweek begint je `echte` zwangerschap. Het vrijkomen van je eitje rekenen we namelijk als dag 14 van je zwangerschap. De bevruchting vindt nog diezelfde dag, of anders op dag 15 en 16 plaats.
 

Zaadcellen

Meisjes hebben bij hun geboorte genoeg eicellen voor hun hele leven. Bij de man daarentegen worden er in de zaadballen dagelijks miljoenen zaadcellen aangemaakt. Zaadcellen doen er ongeveer 61 dagen over om te rijpen. Een rijpe zaadcel heeft een rond kopje, een middenstuk en een lange start waarmee hij zich voortbeweegt. De kop bevat het erfelijk deel van de man. Een zaadcel leeft 48 uur, en kan een snelheid bereiken van 4 millimeter per minuut.
 

De ovulatie en bevruchting


De baarmoedermond wordt zachter en de opening wijder. Het slijm wordt minder dik en wat elastischer. Ook wordt het minder zuur, waardoor de zaadjes er makkelijk doorheen kunnen. Bij de zaadlozing komen zo'n tweehonderd miljoen zaadcellen vrij. Ze worden als het ware de baarmoeder 'ingeschoten'. Ze haasten zich naar boven, en vanuit de baarmoeder komen ze terecht in de eileiders. Daar wachten ze op de eisprong.

2-weken-zwanger-bevruchting

De follikel is nu rijp en ongeveer zo groot als een kers, en de eisprong vindt plaats. Er zijn vrouwen die zeggen dat ze de ovulatie aan voelen komen. Dan voelen ze een soort pijn links of rechts onderin de buik. Dat wordt ovulatiepijn of middenpijn genoemd. Ook kun je deze week wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.

Eicellen kunnen niet uit zichzelf bewegen. Aan de binnenkant van de eileiders zitten een soort haartjes (ciliae). Deze trilhaartjes maken golfbewegingen in de richting van de baarmoeder. De eicellen worden zo precies in de goede richting geduwd. Omdat er slechts aan 1 kant een eitje is gesprongen, zijn er een heleboel zwemmers de verkeerde kant op gegaan. Onderweg zijn de meeste zaadjes al gestorven. Ze hebben afwijkingen of zijn niet sterk of snel genoeg. Slechts een paar honderd halen de finish. Ze proberen met hun kop door de wand van de eicel te komen. Slechts 1 is de gelukkige en dringt zich er doorheen. Hij hecht zich met zijn kopje in de eicel, en zijn staart breekt af. De eicel wordt meteen afgesloten en er kan geen ander zaadje meer bij komen. De erfelijke eigenschappen worden vermengd en het geslacht is bepaald.

Als de zaadcel het X-chromosoom bevat dan wordt je baby een meisje. En als het een Y-chromosoom bevat groeit er de komende weken een jongen in je buik.
Misschien is het ook leuk om te weten dat de zaadcellen met het Y-chromosoom (de jongens) het snelst zwemmen, maar dat de zaadjes met het X-chromosoom (de meisjes) wat groter zijn en het langst leven.
Heb je 3 of meer dagen voor de ovulatie seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. Dit komt omdat de vrouwelijke zaadcellen langer leven, en zo wat langer kunnen wachten op de eisprong. Het veel zwakkere Y-chromosoom overleeft niet zo lang.
Heb je rondom de ovulatie seks, dan is de kans op een jongen groter, omdat de zaadcellen veel sneller zijn en op tijd het eitje kunnen bereiken, zelfs na de eisprong.
 

In het geval van een tweeling wordt er ook 1 eicel bevrucht door 1 zaadcel, maar dan splitst het nog jonge embryo zich in tweeën. Beide delen ontwikkelen zich dan verder tot 2 baby's. We spreken dan van een eeneiige tweeling. Dit ontstaat door puur toeval en is niet erfelijk. Er kunnen ook 2 eicellen springen. Als allebei de eitjes worden bevrucht, is er sprake van een twee-eiige tweeling. Een twee-eiige tweeling kan wel erfelijk zijn. Bij een eeneiige tweeling hebben beide kinderen altijd hetzelfde geslacht. Bij een twee-eiige tweeling hoeft dit niet zo te zijn. Vaak lijken deze kinderen ook niet meer op elkaar dan andere broertjes of zusjes. Dat komt omdat ze beiden gemaakt zijn van een ander eitje en ander zaadje.

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!

Reageer in `2 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1120)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Uckie
  Nou zo te zien vandaag een positieve test. Miss vorige week niet gelukt en nu op nieuw. Anyway we gaan er weer voor haha. Eisprong op dag 22. Nod niet op eerate kerstdag maar op nieuwjaarsdag. We houden het spannend haha. Nouja al lang blij dat ik em toch heb gevonden. Succes iedereen!
 • Ma86

  Ik zit nu ff berichten trug te lezen, en je had je eisprong gevoeld toch? Misschien ben je zwanger en slaat de ov test daarom positief...

 • Uckie

  Ja deze loopt heel snel op. Ik blijf gewoon even door testen en als ie morgen lichter wordt is het een eisprong geweest. Heb em indd gevoeld maar miss is mijn lichaam zo in de war door de miskraam. Ach hoop dat het deze maand weer raak is :)

 • Ma86

  Zo dat is een verschil met gister. Mooie test!
  Hoe leuk zou het zijn om met nieuwjaarsdag een positiefe zwangerschapstest te hebben.

 • Uckie

  jaaa indd haha. Hoe gaat het met jou trouwens?

 • Uckie
 • Uckie

  Dames ben even in de war. Vorige week zondag 12 uur middags een vrij donkere test gehad ( niet positief) dus dacht dat zondag avond mijn piek was. en maandag de eisprong ook gevoeld. Twee dagen daarna ook menstruatiepijn en wat kwaaltjes. Testen weren vanaf maandag ook lichter en vanaf dinsdag witte testen, voelde als elke eisprong. Vrijdag heb ik niet getest want dacht ach testen zijn nu toch wit. Vandaag toch weer een testje gedaan weet niet waarom en hij wordt weer donker. Wat kan dit zijn? Beetje in de war, heb geen vruchtbaar doorzichtige afscheiding maar wel veel witte afscheiding

 • Nesjel

  Oei. Vreemd... heb je vóór zondag ook al ovulatietesten gebruikt na je miskraam of was dit de eerste test? HCG kan namelijk tot wel 4 weken in je lichaam aanwezig blijven. Misschien dat ovulatietest daarop reageerde en zo steeds witter werd. Misschien heb je nu dan je effectieve eisprong?

  Als je vóór zondag wel witte testen had, dan kan je bovenstaande ook wel allemaal negeren. Maar het is misschien een mogelijkheid?

 • Uckie

  Naja ik heb nog 4 ovutesten liggen dus ga gewoon tot woensdag testen. Als het toch een eisprong blijkt te zijn wachten we af anders donderdag testen.

 • Uckie

  Hey nee ik heb de 3 e dag dat mijn miskraam begin een test gedaan en die was heel licht. Dag daarna negatief, dit is twee weken geleden ovutesten waren ook heel licht voor die zondag

 • Ma86

  Hoi uckie, wat ik allemaal heb gelezen is dat ovtest ook positief kan worden als je zwanger bent...

 • Uckie

  Daar dacht ik ook aan maar ik zit 8 dagen voor mijn nod. Leek me erg vroeg. Vorige maand heb ik 5 dagen voor mijn nod licht positief getest met een zwangerschapstest. Ben zo onzeker geworden van alles door mijn miskraam. Niks aan

 • Ma86

  Ahh wat vervelend van je mk, snap dan helemaal dat je onzeker bent.probeer een zwangerschapstest over 3 dagen.

 • Ma86

  Pfff nog 8 dagen dan kan ik eindelijk een tes doen. Wat duurt wachten toch lang. Heeft iemand al wat vroege kwaaltjes? Ik heb alleen 2 dagen erge buikrampen gehad. Maar ja dat kan van alles zijn haha

 • veroon

  Hier nog heel lang voordat ik een test kan doen. Waarschijnlijk rond de 11e ovulatie gehad. de 13e enorm veel last links in onderbuik. Vanaf gister avond erg misselijk.
  Vanochtend op gestaan met enorm misselijk zijn en dat is er nog steeds. Heb pijnlijke borsten. En ongie gevoel en lage rugpijn.

 • Ma86

  Wauw dat zijn toch al wat kwaaltjes

 • veroon

  Ja vond ik ook eigenlijk wel.. helaas pas rond 28e mijn nod..

 • joycedew

  Tweede kerstdag mag ik testen 😂

 • veroon
  Gister erge pijn in mijn onderbuik links gehad. En even een ovulatietest gedaan..
  Is dit nu positief?
  1 van gister avond en 1 van vanochtend. temp is nog niet omhoog gegaan?
  Graag jullie advies!
 • Uckie

  Ik.krijg vaak de dageisprong voor de ivulatie een positieve test. De dag erna voel ik mijn eisprong en is de test al weer lichter.

 • Miesenjoen

  Ik had ook 1 maand ovulatietest met streepje geprobeerd... Ik wist het nooit zeker. Had 4 dagen een streep die even donker was en op dag 5 veel donkerder dan de controle streep. Dus ik dacht 4 dagen te vroeg dat het positief was omdat de streep éven donker was... Ik ben meteen over gegaan naar de digitale van clearblue. En dan niet die hele nieuwe met dubbele indicator maar de gewone die alleen je lh meet. Zo heb ik tot 48 uur na mijn eerste smiley positieve testen en daarna al niet meer. Heb gecheckt met vruchtbaar slijm. Klopte precies. Zijn wel iets prijziger maar scheelt een hoop onzekerheid.

 • Teamara

  Hey, op eerste zicht zou ik zeggen dat je nog niet op je piek zit.
  Maar het is op 2 verschillende tijdstippen genomen en heb je veel gedronken voor de testen?
  Zit je nu ongeveer rond je ovulatie periode?
  Bij mijn testen is de ovulatie streep even(of donkerder) dan de teststreep.
  Je kunt natuurlijk afgaan op "feiten" maar het kan echt geen kwaad om je buikgevoel ook wat te volgen. Vlak voor mijn ovulatie heb ik altijd felle steken aan 1 kant van de onderbuik.
  Ik zou om de 2 dagen klussen en de testen doen op vast tijdstip zodat je gemakkelijker kan zien hoe jouw piek eruit ziet. Is het streepje even donker als de teststreep dan ben je gegarandeerd op jouw piek.

 • veroon

  Hey,

  Gister avond wel iets voor de test gedronken.
  Vandaag zou waarschijnlijk mijn ovulatie moeten zijn. Maar vandaag weinig pijn.. Gister enorme pijn gehad.
  Gister ook sex gehad. dus dat zit dan wel goed. Maar snap zoiezo niet veel van mijn ovulatie. Agelopen maanden ging mijn temp 4 dagen voor mijn ongie flink omhoog. En dan 4 dagen later ongie. Heel apart allemaal!

 • Teamara

  Persoonlijk ben ik niet zo aan temperaturen, voor sommigen kan dit heel effectief zijn , maar het is toch wel een heel delicate manier van controleren. Ovulatietesten zijn dan toch wel iets gemakkelijker. Beste resultaat is 2-4 uur voor de test niet meer drinken, en altijd op hetzelfde tijdstip(of toch dichtbij) , ik zou morgenochtend zeker nog een test doen. Als de streep lichter is weet je dan wel dat je piek al gepasseerd is en was je gevoel waarschijnlijk wel juist.
  Succes!!

 • veroon

  Ik denk dat je gelijk heb gehad. Heb net nog een testje gedaan en die is amper zichtbaar.
  Nog veel lichter als deze 2 testen.
  Hoop dat het niet nodig is. Maar dan ga ik vanaf volgende maand vanaf dag 8 testen. Misschien dat ik dan wat duidelijkheid krijg.

 • joycedew

  Ik gebruik deze tests ook, maar je zegt dat je de 14e je eisprong zou hebben gehad. Dat kan dat best kloppen want 24-48 vantevoren test je positief al. Dat zou de 12e kunnen zijn of de 13e eerder op dag. Dus heb je net je positieve test gemist .

  Ik test veel vaker ivm wisselende cyclus maar zodra het streepje licht op begint te komen klussen we gewoon om de dag. En test dat wel door om zeker te weten wanneer m’n ei was.

 • Uckie

  Vorige maand dag 2 en 3 na eisprong innesteling gehad. Dat voelde ik omdat ik menstruatiepijn had. Nu weer dag 2 menstruatiepijn en zit vandaag in dag 3. Zooo spannend! Ben vandaag ontzettend moe wakker geworden, we w88 af

 • Ma86

  Spannend! Maar is het niet zo dat het eitje na 5 dagen gaat innestelen?

 • Uckie

  Dat verschilt per persoon denk ik. Ik had vorige maand 8 dagen na de eisprong een positieve test en volgens mij duurt het qel een paar dagen voordat hcg voldoende is opgebouwd. . Maaaar elke innesteling is anders dus dat hoeft niet nu te gelden maar het kan wel :) we zien het wel haha

 • Mikiwi

  Heb je dan niet gewoon de eisprong vroeger gehad?

  Of Hcg is sneller wat hoger.

  Lijkt mij logischer klinken dan zo’n snelle innesteling ☺️

 • Uckie

  Ja super spannend! Nu opstipatie en niet lekker. Vorige maand had ik 4 dagen na de eisprong opstipatie, dagen daarna pijnlijke steken in mijn borsten en menstruatiepijn, hoofdpijn, hele pijnlijke tepels en week 4 heel misselijk o ja en in de week na de eisprong heel veel pukkels

 • Uckie

  Ik had een ovulatietest dus ik weet wanneer ik mijn ei had. Ook had ik klachten vanaf 4 dagen ei. Klachten die steeds erger werden dus die waren wel van de hcg. Ook had ik dag 2 en 3 echt af en toe pijnlijke krampen

 • Ma86

  Ik heb dag 2 en 3 ook erge steken gehad trouwens. En een beetje hoofdpijn.

 • Ma86

  Echt heel spannend! Wat voor klachten had/heb je? En wanneer is je nod?

 • Zon2

  We zijn begonnen! Spannend! Vooral omdat ik het vermoeden heb dat mn ei bijna een week te vroeg is gesprongen en in dat geval waren we te laat. We zullen zien!

 • Uckie

  Succes

 • Zon2

  Thanks! Jij ook!

 • Uckie

  Wauw zondag 12 uur middag een vrij donkere ovulatietest maar niet positief. Maandag was ie lichter en dinsdag en vandaag wit. Maandagavond een steek gehad in linker lies dat was dus de eisprong. Kwam er gisteren dus achter dat ik de peik waarschijnlijk gemist had op de test die is waarschijnlijk zondag avond gewees. Ben er helemaal vanaf omdat ik dit niet verwacht had 15 dagen na mijn miskraam. Straks naar de verloskundige voor een check ivm de miskraam. Spannend weer allemaal. Nod op eerste kerstdag, hopelijk een mooie kerst

 • Nesjel

  Fijn te horen dat je eisprong er al opnieuw is. We hebben dezelfde NOD. Hopelijk goed nieuws voor ons allebei. Succes! Het wachten kan weer beginnen.

  Hopelijk was je controle ook in orde.

 • Uckie

  Hey ja zeker het zag er helemaal normaal uit! Jij ook succes :)

 • Kimmetjuh90

  Spannend! Ik mag ook eerste kerstdag testen:) ik ga voor je duimen!

 • Uckie

  Ooo ook super! Zooo spannend. Wat kan het een speciale kerst worden. We duimen!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen