Volg ons overal!
Naar de reacties

2 Weken zwanger

Week 2 begint bij zwangerschapsdag 14 en loopt tot dag 21.Het is je 3e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Met deze derde zwangerschapsweek begint je `echte` zwangerschap. Het vrijkomen van je eitje rekenen we namelijk als dag 14 van je zwangerschap. De bevruchting vindt nog diezelfde dag, of anders op dag 15 en 16 plaats.
 

Zaadcellen

Meisjes hebben bij hun geboorte genoeg eicellen voor hun hele leven. Bij de man daarentegen worden er in de zaadballen dagelijks miljoenen zaadcellen aangemaakt. Zaadcellen doen er ongeveer 61 dagen over om te rijpen. Een rijpe zaadcel heeft een rond kopje, een middenstuk en een lange start waarmee hij zich voortbeweegt. De kop bevat het erfelijk deel van de man. Een zaadcel leeft 48 uur, en kan een snelheid bereiken van 4 millimeter per minuut.
 

De ovulatie en bevruchting


De baarmoedermond wordt zachter en de opening wijder. Het slijm wordt minder dik en wat elastischer. Ook wordt het minder zuur, waardoor de zaadjes er makkelijk doorheen kunnen. Bij de zaadlozing komen zo'n tweehonderd miljoen zaadcellen vrij. Ze worden als het ware de baarmoeder 'ingeschoten'. Ze haasten zich naar boven, en vanuit de baarmoeder komen ze terecht in de eileiders. Daar wachten ze op de eisprong.

2-weken-zwanger-bevruchting

De follikel is nu rijp en ongeveer zo groot als een kers, en de eisprong vindt plaats. Er zijn vrouwen die zeggen dat ze de ovulatie aan voelen komen. Dan voelen ze een soort pijn links of rechts onderin de buik. Dat wordt ovulatiepijn of middenpijn genoemd. Ook kun je deze week wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.

Eicellen kunnen niet uit zichzelf bewegen. Aan de binnenkant van de eileiders zitten een soort haartjes (ciliae). Deze trilhaartjes maken golfbewegingen in de richting van de baarmoeder. De eicellen worden zo precies in de goede richting geduwd. Omdat er slechts aan 1 kant een eitje is gesprongen, zijn er een heleboel zwemmers de verkeerde kant op gegaan. Onderweg zijn de meeste zaadjes al gestorven. Ze hebben afwijkingen of zijn niet sterk of snel genoeg. Slechts een paar honderd halen de finish. Ze proberen met hun kop door de wand van de eicel te komen. Slechts 1 is de gelukkige en dringt zich er doorheen. Hij hecht zich met zijn kopje in de eicel, en zijn staart breekt af. De eicel wordt meteen afgesloten en er kan geen ander zaadje meer bij komen. De erfelijke eigenschappen worden vermengd en het geslacht is bepaald.

Als de zaadcel het X-chromosoom bevat dan wordt je baby een meisje. En als het een Y-chromosoom bevat groeit er de komende weken een jongen in je buik.
Misschien is het ook leuk om te weten dat de zaadcellen met het Y-chromosoom (de jongens) het snelst zwemmen, maar dat de zaadjes met het X-chromosoom (de meisjes) wat groter zijn en het langst leven.
Heb je 3 of meer dagen voor de ovulatie seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. Dit komt omdat de vrouwelijke zaadcellen langer leven, en zo wat langer kunnen wachten op de eisprong. Het veel zwakkere Y-chromosoom overleeft niet zo lang.
Heb je rondom de ovulatie seks, dan is de kans op een jongen groter, omdat de zaadcellen veel sneller zijn en op tijd het eitje kunnen bereiken, zelfs na de eisprong.
 

In het geval van een tweeling wordt er ook 1 eicel bevrucht door 1 zaadcel, maar dan splitst het nog jonge embryo zich in tweeën. Beide delen ontwikkelen zich dan verder tot 2 baby's. We spreken dan van een eeneiige tweeling. Dit ontstaat door puur toeval en is niet erfelijk. Er kunnen ook 2 eicellen springen. Als allebei de eitjes worden bevrucht, is er sprake van een twee-eiige tweeling. Een twee-eiige tweeling kan wel erfelijk zijn. Bij een eeneiige tweeling hebben beide kinderen altijd hetzelfde geslacht. Bij een twee-eiige tweeling hoeft dit niet zo te zijn. Vaak lijken deze kinderen ook niet meer op elkaar dan andere broertjes of zusjes. Dat komt omdat ze beiden gemaakt zijn van een ander eitje en ander zaadje.

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!

Reageer in `2 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (774)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mama bi

  Mama1609
  Bedankt voor het reageren ik denk het ook dat het ontpillen is we wachten het maar rustig af hoe lang het zo blijf ik hoop echt niet lang

 • Mama bi

  Meiden even vraag onder ons hebben jullie ook zo last van ontpillen bij mijn 2 zwangerschap heb ik daar geen last van gehad maar nu wel ik zit vanaf deze week in mijn eisprong maar ben zo moe kan echt Nicks hebben of ik kan wel huilen misselijk we hebben natuurlijk wel in al die tijd geklust en als ik wel zwanger bent dan ben ik nu 2 half week ongeveer wie kan mijn helpen

 • Mama1609

  Ik had de eerste 3 maanden erg last van hrt ontpillen! Bij mijj 2 zoontjes nooit last van gehad.
  Ik voelde mij moe, misselijk en emoties alle kanten op. Ook vaak gedacht zwanger te zijn maar was echt het ontpillen bij mij!

 • Jayadele

  Ook ik mag mij hier melden!!! Het wachten is begonnen. Maandag had ik een positieve ovulatietest🤗. Vanaf Maandag laat in de avond tot gisteravond druk bezig geweest!😊
  Wie heeft nog meer een positieve test gekregen?

 • Kruimels

  Spannend! Ik voel altijd duidelijk mijn eisprong dus ik hoef niet te testen. Ik moet nog een week wachten tot mijn NOD. duuuuurt lang!

 • Jayadele

  Jaaa🤗.

  Ow dat scheelt wel enorm! Ook spannend zeg..het aftellen in begonnen dus! ☘️

 • Kruimels

  Haha ja maar ook niet altijd handig hoor. Ik heb zulke steken tijdens mijn eisprong dat ik haast niet rechtop kan lopen. En dus ook met moeite seks kan hebben dan.. Haha maar toch netjes gedaan.
  Nu rustig afwachten. Ben zo benieuwd!

 • Jayadele

  Oow meen je niet zo extreem dus? Dat is dan geen pretje nee haha 🙈

  Jaaa begrijpelijk! Me toooo!!!

 • Sofia13

  2 lange weken haha ik haaaaat dat wachten

 • Sofia13
  Lieve dames . ik heb een beetje jullie hulp nodig over de ovu testen. gister ochtend had ik voor het eerst een duidelijke donkere streep. de test van vanochtend ietsjes duidelijker maar nu in de avond is die nog steeds net zo duidelijk dat is dus al meer als 36 uur positief. Moet ik nu de eerste positieve test aanhouden of juist de laatste want ze zeggen dat je na de positieve test binnen 24 uur springt en zou die dus al moeten zijn gesprongen .
  Nu heb ik wel een pijnlijke onderkant maar dus geen idee of dat me ei is snap er even niks meer van hier een foto van de testen en datums pleas help me moet ik vanavond nog klussen of maakt dat niks meer uit ? Gister avond en die avond ervoor nog geklust
 • Jayadele

  Hoi hoiii duidelijke testen!!

  Zodra je eerste test positief is dan komt je eisprong binnen 24-48 uur. Succes meid! ☘️

 • Sofia13

  Ja werd een beetje onzeker want 4 dagen geleden dacht ik ook al 1 positieve te hebben maar nu ik alles netjes onder elkaar heb zie ik dat die echt pas de 15e is begonnen tot gister avond nu neemt die weer af en heb ik al weer aardig wat pijn aan me rechterkant dus me ei is aan het los komen 🤗

 • Jayadele

  Ja, je ziet wel duidelijk dat het toen is begonnen. Ben benieuwd! 😊

 • m4ndyy

  Ook ik mag me hier melden.. gisteren postieve ovulatie test en ei gevoelt 😀 helaas is mijn man zondag avond voor werk weg gegaan maar hebben we nog wel geklust😇😇 hopelijk dat we over 2 weken toch postief mogen testen

 • Jayadele

  Ik mag mij ook hier melden!🤗 succes!! ☘️

 • Kruimels

  Gisteren duidelijk mijn ovulatie gevoeld. Die avond ervoor nog seks gehad. Zal het voldoende zijn? 🍀

 • Jayadele

  De avond ervoor seksen is altijd goed en vanaf daar om de dag ook! Succes!🤗

 • tessepes

  @koekje86 en boefje1988, jeetje, jullie hebben zoveel gekletst dat ik niet meer kan reageren! Hele dag gewerkt en daar kan ik niet echt kijken zonder dat collega's het zien dus kan meestal 's avonds pas reageren. Vervelend dat jullie allebei een miskraam hebben gehad, lijkt me echt vreselijk 🙁

  Spannend voor jullie, jullie zijn net wat verder! Gaan jullie morgen naar week 3?
  Ik heb vandaag opeens nergens last meer van, dat is toch ook gek? Zou het dan toch mijn eisprong zijn geweest waar ik 3 dagen last van had? Zou wel mooi zijn, dan hebben we iig op tijd ons best gedaan 😉

 • Boefje1988

  Haha vind je het niet lastig om voor jezelf te houden? 😋
  Officieel zit ik vandaag in week 3 maar klets hier ook nog gezellig Haha 😉
  Zou best eens heel goed kunnen dat je 3 dagen last hebt gehad van een eisprong hoor! Bij mij begint het altijd een beetje daarna een dag dat het het ergst is en daarna zakt het weer af 😊
  En meer dan je best kan je niet doen toch 😜 We moeten maar vertrouwen hebben in het lichaam 😉

 • tessepes

  Ja onwijs lastig! Twee collega's weten dat ik gestopt ben met de pil, verder niemand. Toch wel leuk om het straks als verrassing te brengen als het zover is!
  Gezellig dat je hier blijft kletsen! Verder is het best stil in deze week.

  Denk ook dat dat het is geweest, ben benieuwd! Heb een app van "mijn biologische klok" op mijn telefoon staan, daar zie je in een kalender precies de cyclus, erg handig! Hebben jullie ook zoiets?

 • Boefje1988

  Haha ik heb ook 2 collega's met wie ik het er wel over kan hebben, toch wel fijn. Vind het ook heeeeel moeilijk om voor mezelf te houden🙈
  Nee ik gebruik dat eigenlijk niet omdat ik wel weet wanneer me eisprong bijna nadert. Heb een redelijke stabiele cyclus elke maand. Klopt hij bij jou wel elke maand met je cyclus?

 • tessepes

  Ja is ook fijn he! En hier is het ook fijn om het er over te hebben!

  Ik ben deze maand gestopt dus wacht op mijn 1e menstruatie. Toen ik 4 jaar geleden stopte had ik meteen een stabiele cyclus en hielp die app ook, dus ga er vanuit dat het deze keer ook snel weer stabiel is. Of zou dat heel anders kunnen zijn?

 • Boefje1988

  Ja het kan anders zijn maar hoeft niet. Hoop voor jou dat je helemaal niet ongesteld word 😋
  Mijn cyclus was ook gewoon 'normaal' na het stoppen van de pil, zn 28 dagen.
  Bij me dochter weet ik het niet want toen was ik meteen na het stoppen zwanger geworden 😊

 • Boefje1988

  @tessepes
  Kan weer niet reageren op je bericht 😉

  Ja precies Maarja als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt wil je het eigenlijk zo snel mogelijk toch Haha 😋
  Wel lekker om met een vriendin even weg te gaan! Maar dat word ook vast gezellig als je zwanger blijkt te zijn 😊

  Bij mij zit het ook continu in me hoofd hoor! Hoop ook dat het snel weer raak mag zijn! Was zo blij dat ik zwanger was dus vond het heel verdrietig dat ik een miskraam kreeg toen. Hopen op snel een mooie test voor ons!! ☺️

 • Koekje86

  He ladies. Wat gezellig dat er zoveel gekletst wordt. Lees met veel belangstelling mee. Kom gister niet reageren omdat ik aan het werk was.
  Wat sneu boefje dat je een miskraam hebt gehad. Heb je de klap een plekje kunnen geven. Dat is niet altijd makkelijk weet ik uit ervaring!
  Ik hoop voor ons drietjes dat het over ruim een week raak is. Dan kunnen we gezellig verder kletsen.

 • Koekje86

  He ladies. Wat gezellig dat er zoveel gekletst wordt. Lees met veel belangstelling mee. Kom gister niet reageren omdat ik aan het werk was.
  Wat sneu boefje dat je een miskraam hebt gehad. Heb je de klap een plekje kunnen geven. Dat is niet altijd makkelijk weet ik uit ervaring!
  Ik hoop voor ons drietjes dat het over ruim een week raak is. Dan kunnen we gezellig verder kletsen.

 • Boefje1988

  Ja toch! Is toch gezellig als iedereen een beetje mee kletst! 😁
  Was inderdaad echt niet leuk om het maar netjes te zeggen. Heb het wel een plekje gegeven maar bijv de uitgerekende datum blijft wel in me hoofd zitten. Onze tijd komt nog wel 😊 Heb je ook een miskraam gehad? Jij bent nu ook bijna een week na eisprong toch? Heb jij al iets waarvan je denkt dat het wel eens raak zou kunnen zijn?
  We gaan zeker hard duimen dat we alle 3 een positieve test hebben!
  *me duimen doen nu al zeer* 😜

 • Koekje86

  Klopt. Heb ook een miskraam grhad. Was samen met een vriendin zwanger. Gelukkig is het wel bij haar goed. Het was hun laatste ivf poging. Was net voor kerst uitgerekend.
  Heb nog steeds last van mijn baarmoeder litteken. Sinds gister af en toe een steek in mijn borst. Ik ben er zo klaar voor.
  Duimen maar.

 • Boefje1988

  (Reactie op je laatste berichtje) Jeetje dat is lang ja.. moeilijk lijkt me dat..
  Ik zit sinds vandaag ook in week 3! Nog een weekje spanning ☺️

 • Boefje1988

  Ohh jeetje verschrikkelijk he 😔
  Gelukkig is het voor je vriendin wel goed gegaan met de laatste ivf poging. Dan zijn ze ook lang bezig geweest of niet?
  Denk dat we ongeveer tegelijk een miskraam gehad hebben.. ik zou 29 december uitgerekend zijn.. 😊
  Klinkt hoopvol je symptomen! 🤞🏻

 • Koekje86

  Ze zijn 3 jaar op een gewone manier bezig geweest. Later bleek dat zij een afwijking in een gen had waardoor zwanger worden erg lastig was.
  Ik zou net voor de kerst bevallen.
  Nu maar hopen dat het goed komt. Morgen week 3


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen