Volg ons overal!
Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je 20e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Zwangerschapsverlof

Misschien is het slim om alvast na te denken over wanneer je je zwangerschapsverlof in wil laten gaan. In Nederland heb je recht op minimaal 16 weken verlof, in Vlaanderen 15. Het hangt onder andere af van de geboortedatum hoe lang het precies zal duren. Lees meer op Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland) en Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)

Zelfs de meest wijde kleding van voor je zwangerschap past waarschijnlijk niet meer. Je hebt een volledig nieuwe garderobe nodig! Om je te helpen hebben wij de leukste webshops met zwangerschapskleding op een rij gezet.
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (710)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mamsie27

  Vanmiddag 20 weken echo gehad! Wat een opluchting weer dat alles er goed uitzag! Heel bijzonder om te zien! En als leuke verrassing krijgen we na 2 jongens nu een meisje! Als jongensmoeder even wennen maar toch wel heel erg leuk!!

 • Linda RZ

  Super leuk gefeliciteerd.

  Hier ook zwanger van een meisje na twee jongens. Wordt wennen voor ons💟

 • mamsie27

  O wat leuk zeg! Jij ook gefeliciteerd! Het is toch wel een speciaal gevoel vind ik, een meisje! Kan me er nog niet veel bij voorstellen verder. Ben helemaal gewend aan stoere jongens die houden van polities, brandweers etc. Nu krijgen wij straks ook poppen in huis

 • Linda RZ

  Dankjewel.

  Klopt hier ook een huis vol auto's.

  De kleine meid gaat het nogal zwaar krijgen hihi

 • hienbabytie

  Woehoe zojuist heeft mn man de baby ook gevoeld! Begon rechts bovenin met trappelen, en ging toen bovenlangs rondom naar beneden. Echt mooi!

 • 5de kindje

  Iemand en drukkend gevoel in onderbuik?ik heb er last van en trekt tot in mijn benen en rug ..

 • hienbabytie

  Nee zegt me zo niets... Misschien een groeispurt vd baarmoeder?

 • 5de kindje

  Wel ik ben vandaag naar de spoed gegaan pijn was niet te houden..ze hebben alles getest en hebben geen reden ik moet het rustig aandoen ..het Vloet niet leuk aan die pijn maar ga gewoon rusten maar kan ik niet doen

 • mamavsam

  Ik heb ook steed pijn onder in de buik en heel veel harde buiken. Nu al zo 6/7 al op 1 dag.

 • 5de kindje

  Oei das toch gevaarlijk ale ja kwam er op neer da de dokters zijden da ze niks konden doen want ze geven geen medicatie op deze termijn..ik voel ook echt pijn als baby beweegt en als ik stap Ofzo maar ik kan niet de hele dag liggen mijn man werkt en ik moet kinderen halen van school..ik doe mijn best maar ja.. veel rusten ook voor jou!! Ik bel wel straks mijn gyne voor verdere opvolging . Liefs

 • 5de kindje

  Oei das toch gevaarlijk ale ja kwam er op neer da de dokters zijden da ze niks konden doen want ze geven geen medicatie op deze termijn..ik voel ook echt pijn als baby beweegt en als ik stap Ofzo maar ik kan niet de hele dag liggen mijn man werkt en ik moet kinderen halen van school..ik doe mijn best maar ja.. veel rusten ook voor jou!! Ik bel wel straks mijn gyne voor verdere opvolging . Liefs

 • mamavsam

  Harde buiken komen waarschijnlijk door het vele hoesten de afgelopen tijd, bij mij. Moest rustig aan doen zij vk. Maar hoesten gaat beter en buiken nemen nu af. Heel fijn! Hoop voor je dat de pijn minder word...

 • 5de kindje

  19 weken zwanger, ik heb echt nog niet veel buik hoor.. ik had dat altijd laat bij mijn kinderen ma ik maak me dan altijd wat ongerust ...

 • AnoA

  Jippie!!! Een derde meisje op komst! En nog mooier, op de echo ziet alles er goed uit!

 • MamavanJess

  Hé wondertje. Met 12 weken hadden wij naar de nub gevraagd en ze zeiden een meisje. Wij hadden met 16 weken de geslachtsecho en het is echt meisje. Bij ons zag het er precies hetzelfde uit met die 2 streepjes (worden de schaamlipjes). Heb ook een zoontje en daar zag je echt een slakje zitten in dat gebied ;).

 • Wondertje_3

  Ok dat stelt me gerust. We hebben al een meisje en een jongen dus het maakt niets uit maar wat zekerheid is toch fijn ook voor de spulletjes.

 • Wondertje_3

  Hallo allemaal. Vandaag 19 weekjes zwanger alweer! Wij hebben met 15.5 weken een slachtsbepaling laten doen en we krijgen volgens de echoscopiste een meisje maar nu hoor en lees ik allemaal verhalen dat het dan niet betrouwbaar is war zien jullie in mijn echo?

 • Mama-van-Maud

  Hi meis, ik denk dat ze wel gelijk heeft hoor. Je ziet het onder aanzicht van de billetjes en bij jou zie je streepjes. Ik kan de foto hier niet bijvoegen, dus zie mijn profiel voor het onderaanzicht van mijn zoontje (ze liggen hetzelfde) maar bij mij zie je duidelijk z'n pakketje hoor ☺️ haha.

 • Wondertje_3

  Dank voor je reactie! Ik zal eens gaan spieken bij je foto

 • Rachelleke147

  mag me sins vandaag hier melden .. o de tijd vliegt .. donderdag de 20 weken echo .. kijk er enorm naar uit .. 😍 ..

 • Mama-van-Maud

  Vandaag '20 weken echo' gehad. Alles was helemaal in orde. Hij was lekker beweeglijk. Super om hem weer te zien 💙!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van zondag 11 juni 2017 tot en met zaterdag 17 juni 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50