Volg ons overal!
Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je 20e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Zwangerschapsverlof

Misschien is het slim om alvast na te denken over wanneer je je zwangerschapsverlof in wil laten gaan. In Nederland heb je recht op minimaal 16 weken verlof, in Vlaanderen 15. Het hangt onder andere af van de geboortedatum hoe lang het precies zal duren. Lees meer op Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland) en Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)

Zelfs de meest wijde kleding van voor je zwangerschap past waarschijnlijk niet meer. Je hebt een volledig nieuwe garderobe nodig! Om je te helpen hebben wij de leukste webshops met zwangerschapskleding op een rij gezet.
 

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (978)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Jose2017
  Yippie 19 weekjes omdat ik diabeet ben heb ik officieel de 1e helfd eropzitten..
  Nu mijn vraag ik bn al vanaf de 7e zwangersvhaps week moe mn bloed geprik was goed...
  Ik bn intotaal 0.0000 aangekomen maar juist 4 kilo eraf hebbe meerdere mamas dat
  Jullie ook gefeliciteerd met jullie 19e week
 • mamasaurus

  Hier maar 1 kilo aangekomen. Google vertelde mij dat als je niet aankomt (of afvalt) terwijl je kindje wel gewoon groeit, dat je kindje jou als het ware aan het wegsnoepen is. Dat kost veel energie en is misschien een verklaring voor je moeheid?

 • Nx3

  moe ben ik ook nog steeds heel erg, maandag moet ik weer een uitgebreid bloedonderzoek laren doen. bij mij is het mijn hb wat snel daalt als ik zwanger ben.
  ik ben alleen maar aangekomen al 10 kilo nu.

 • Jet-89

  Net terug van de verloskundige en zeer verdrietig nieuws gekregen. Het kindje leeft niet meer... Ik kan het niet bevatten..
  Ik wens jullie allemaal een goede zwangerschap toe.

 • Liefde2x

  Wat een heftig nieuws zeg... heel veel sterkte en kracht toegewenst in deze zware periode

 • _carlijn

  Wat een verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte

 • Miertje85

  Wat vreselijk! Ik wens je heel veel sterkte!

 • mamasaurus

  Jeetje, wat verschrikkelijk heeeeeel veel sterkte!

 • Danique-94

  Wat een verschrikkelijk nieuws.. heel veel sterkte en kracht toegewenst met jullie verlies..

 • Laura~85

  Wat verschrikkelijk en compleet onverwacht. Heel veel sterkte met het verlies.

 • Jose2017

  Ik wens je heel veel sterkte in deze tijd..

 • Mommy_T

  Wat een vreselijk verdrietig nieuws! Je was al zo ver ... wat een groot verdriet! Ik wens jullie alle kracht om hiermee om te gaan en alle geluk voor de toekomst!

 • Jana001

  oh nee 😔 wat verdrietig. veel sterkte met jullie verlies..

 • Nx3

  wat erg voor jullie zeg, en nu moet je gaan bevallen dit kindje ? ik wens jullie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 • mamasaurus

  Hier inmiddels alweer twee echo's gehad, eentje ivm zwangerschapsdiabetes en gisteren de 20 weken echo. Heerlijk om ons meisje weer te zien! Mijn placenta ligt aan de achterkant, maar omdat mevrouw met haar rug naar voren (tegen mijn buik) ligt en met haar armen en benen naar binnen, voel ik haar dus heel weinig. Met de kleine gaat alles goed, alles zit op de juiste plek en ze zit lekker rond het gemiddelde qua groei bij mij beginnen nu de eerste pijntjes te komen, maar valt me nog steeds allemaal wel mee. Nu lekker rondkijken voor een wagen en een geboortekaartje...

 • Nx3

  fijn sat alles gied was bij de echo , ik voel de baby soms wel schoppen of draaien maar niet dagelijks en ook nog niet heel sterk. en soms weer wel heel appart maar maak me er ook niet druk om nog. ben allang blij dat ze iets vetfrt omhoog is gaan liggen want daar beneden draaien deed gewoon echt pijn.
  ik volgende week donderdag de 20 weken echo kan ook echt niet wachten meer.

 • Jet-89

  Wat fijn die goede echo! Dus het kan alsnog dat als je placenta achter ligt je het alsnog weinig voelt. Stelt mij weer ietsje gerust... lekker nu dingen kopen etc. Geniet ervan!

 • New Year

  Verloskundige zei tegen mij dat het heel normaal is dat je nu weinig voelt. Ze kan met haar ruggetje tegen je buik liggen en van binnen schoppen. Dat voel je niet. Pas met 28 weken moet je ze dagelijks voelen. Fijn dat de echo goed was. Mijn 20 weken echo heb ik pas de 21e ivm vakantie

 • Mommy_T

  Hier vandaag ook 19 weken en morgen 20 weken echo! Kijk er erg naar uit en ben ook wel een beetje zenuwachtig. Hopelijk is alles goed! Heerlijk om alweer bijna op de helft te zijn. Voel me nu steeds beter dus kan echt genieten van mijn groeiende maar nog bescheiden buikje!

 • Nx3

  vandaag 19 weekjes alweer, volgende week se 20 weken echo kan echt niet wachten om se kleine meid weer te zien.
  ik voel haar deze dagen wel minder bewegen dan daarvoor maarja zal wel goed zitten hoop ik.

 • Witte parel

  Wie ook wie last van diarree tijdens de zwangerschap. Of heeft het gehad?. Sinds gisteren heel erg. Ik.probeer goed te blijven drinken. Verder als ik lig zie ik bewegingen op mijn buik. Soort trillegingen van hartslag, ik voel het verder niet. Wie herkent dit allemaal?Nog 6 dagen te gaan voor de twintig weken echo...

 • Jet-89

  Die trillingen heb ik ook als ik niet zwanger ben dat is gewoon je hart..
  Kben ook nog steeds onzeker omdat ik het kindje heel goed heb gevoeld een tijd en nu amper. Ik twijfel of ik wel wat heb gevoeld de afgelopen dagen.. kbaal ervan! Kben op vakantie en ik geniet wel, maar het zit constant in mn hoofd....

 • Nx3

  die trillingen zie ik ook maar ik denk dat dat je eigen hartslag is.
  diaree heb ik niet hier zit het eerder verstopt.

 • Happymomvan1

  Vandaag 19 weken. Ik merk dat ik tot nu toe steeds bezig ben geweest met het lichamelijke gedeelte. De zwangerschapskwaaltjes enzo en dat ik nu echt emotioneel begin te worden. Ik vind het ineens heel spannend hoe het straks gaat als er een tweede kindje is. Dat ik echt contact begin te maken met de baby in mijn buik. Het is echt overgegaan van praktisch naar wauw ik ben echt zwanger... Heerlijk gevoel...

 • Witte parel

  Vandaag in week 19 beland. Het is mijn tweede zwangerschap. Ik voel de baby ook nog niet. Ik maak me er ook best druk om omdat ik bij eerste zwamgerschap met 16/17 weken al aardig wat voelde. Elk zwangerschap is anders natuurlijk. Ik probeer mij hieraan vast te houden. 15 augustus 20 weken echo. Hoop dat alles goed is, zodat he volop kan gaan genieten.

 • Eyla

  Mischien ligt je placenta er voor of de schopjes zijn zo zacht dat jij het niet voelt fijne zwangerschap

 • Eyla

  Hoi allemaal

  Vandaag ben ik 19 weken 1 dag zwanger ongeveer een week voel ik de baby heel duidelijk alleen sinds gister avond tot nu nix gevoeld is dat normaal weet iemand dat toevalig .?
  Pas 9 augst de 20 weken echo kan niet wachten hoop echt dat alles nog goed gaat ..

  Iedereen een fijne zwangerschap

 • Gekkie86

  Ik heb gelezen dat dat geen probleem moet zijn. Vanaf 28 weken moet je elke dag meerdere keren de baby voelen!

 • Eyla

  Bedankt voor je reactie ben weer opgelucht ik voel gelukkig de kleine weer bewegen ☺️ Waarschijnlijk is het normaal

 • Gekkie86

  Fijn om te lezen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van vrijdag 5 januari 2018 tot en met donderdag 11 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen