Volg ons overal!
Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je 20e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Zwangerschapsverlof

Misschien is het slim om alvast na te denken over wanneer je je zwangerschapsverlof in wil laten gaan. In Nederland heb je recht op minimaal 16 weken verlof, in Vlaanderen 15. Het hangt onder andere af van de geboortedatum hoe lang het precies zal duren. Lees meer op Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland) en Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)

Zelfs de meest wijde kleding van voor je zwangerschap past waarschijnlijk niet meer. Je hebt een volledig nieuwe garderobe nodig! Om je te helpen hebben wij de leukste webshops met zwangerschapskleding op een rij gezet.
 

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1013)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Lady-s

  Jeeejj, ik voelde vanmiddag de kleine meid voor het eerst een trapje geven tegen m'n hand, en dat meerdere keren achter elkaar wat een super gevoel zeg! Heel bijzonder! 😍 het drukkende gevoel wat ik regelmatig voel tegen de onderkant van m'n baarmoeder aan is dus denk ik dat ze zich draait of rekt haha super leuk!! Moest het even kwijt 😄

 • mamavanmijnlief

  Oh heerlijk! Geniet ervan!
  Bij mij ligt de placenta voor, voel deze zwangerschap beduidend minder dan bij de twee meiden. Maar inmiddels voel ik gelukkig wel elke dag wat!
  Ladies, bedankt voor onderstaande felicitaties, ik ga door naar week 20. Zie jullie daar

 • mamavanmijnlief

  Hoi allemaal, met vlag en wimpel geslaagd voor de 20wekenecho! Wat is het toch ontzettend heerlijk om te horen dat alles goed is en super natuurlijk om het kindje te zien
  De placenta is gelukkig mooi naar boven getrokken sinds de echo met 16 weken, dus dat staat een natuurlijke bevalling niet in de weg.
  Ik hoop dat jullie ook allemaal mooie berichten krijgen/hebben gekregen.

 • Lady-s

  Oh wat fijn zeg! Gefeliciteerd met dit mooie nieuws, nu inderdaad lekker genieten🤗

 • mamavanFTL

  Heerlijk. Nu echt genieten

 • BbyG

  Super! Gefeliciteerd meid ;)

 • BbyG

  20 weken echo gehad! Alles leek goed te zijn, dus dat is super fijn om te horen natuurlijk .. en we zijn bijna op de helft. Wat gaat de tijd snel zeg .. !

 • Lady-s

  Oh wat fijn dat de echo goed was! Heerlijk gevoel😄 ik heb hem komende maandag, hoop zo dat alles goed is. Lekker he dat we al op de helft zijn! Kan niet wachten tot we onze kleine kunnen bewonderen!!

 • BbyG

  Oeh, leuk! Ben benieuwd! Laat je t maandag weten? Ja heel fijn, gaat nu heel snel ..!

 • mamavanmijnlief

  Aaah fijn zeg! Gefeliciteerd! En bijna op de helft ja! Ik kan de sushi en m'n wijntje al bijna ruiken

 • BbyG

  Hahaha echt hè, wijn, carpaccio, en parmaham .. oefff. EN een mooi, lief, klein babytje boven alles!

 • mamavanmijnlief

  Jaaaaa die baby kan ik ook al ruiken

 • mamavanmijnlief

  Hoi week 19! Bijna op de helft... deze week de 20 weken echo

 • Charlotteb

  Pffff ik slaap sinds 1,5 week zo slecht! Ik slaap wel in, maar ben steeds tussen 4 en 5 wakker. Krijg steeds wat meer last van mijn rug tijdens het slapen, misschien dat het daarmee te maken heeft... hebben jullie daar ook last van

 • Elida

  Op je zij slapen met een (voedings)kussen tussen je knieën is wat mijn bekkenspecialist adviseerde tegen de rugpijn.

 • Romy72

  Ja ik heb het al weken maar dan omdat ik moet plassen, standaard 4 keer per nacht wakker en vaak nog meer. Maar nu sinds 2 weken slaap ik heel moeilijk in. Ben echt heel moe, ook overdag maar slapen ho maar. En smorgens kan ik Mn bed niet uit..dacht dat zulke dingen pas bij de laatste weken hoorde haha

 • Jennglo

  Yes week 19. Nog een weekje en dan zijn we op de helft!

 • Happymommy88

  Morgen krijgen wij de 20 weken echo! Gelukkig hebben ze met 16 weken al een hele boel kunnen bekijken en dat leek goed. Ik maak me ook nog niet zo heel veel zorgen... enige waar ik heel bang voor ben is dat het toch een jongen blijkt te zijn... ipv een meisje! (Ik heb al 3 jongens 😉)

  Afgelopen week ook een echo van mijn borst laten maken omdat ik een knobbeltje had ontdekt... dit bleek een cyste te zijn. Nu over nadenken wat ik daarmee wil op korte termijn. Wel een soort van spannend. Er zit toch iets wat er niet hoort te zitten!

 • Mama van e

  Oei ja, ik voel ook iets in mijn linkerborst al een paar weken. Durf er niet zo goed mee naar de arts. En wat zijn jou opties dan? Kan je het zo laten tot na de zwangerschap ? En een meisje zou wel leuk zijn na drie jongens !!! Ik krijg ook een jongen na twee meisjes

 • Happymommy88

  De arts wllde graag een naald erin steken en kijken of hij het leeg kon zuigen... maar dit leek mij erg pijnlijk en ik was alleen. Dus ik heb heb gezegd ik ga er even over na denken. Dat was geen probleem! maar wel goed om in de gaten te blijven houden.

  Je kan best naar de huisarts gaan hoor. Dan heb je zekerheid en de kans dat het een melkkliertje is is heel erg groot :)

 • Gelukkige mamma

  Hallo allemaal gisteren 20 w echo gehad en alles goed o zo blij onze kleine ligt zo verstopt met de rug naar voren en kin op de borst en knieën tegen voorhoofd. Niet gek dat ik niks voel en dan de grote verrassing gisteren avond de onthulling jongen of meisje me vriendin kwam met een grote doos de jongens mochten deze open maken en wat kwam eruit allemaal roze belonnen kin mijn geluk niet op tranen

 • Gelukkige mamma

  Nou bijna 20 week en nog steeds voel ik de kleine niet niet leuk maak me best zorgen zijn er meer dacht 2 week terug dat het volop in beweging was maar nu niks mee morgen 20 w echo en dat weten we ook of het een jongen of een meisje is zo spannend


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van dinsdag 13 maart 2018 tot en met maandag 19 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen