Volg ons overal!
Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je 20e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Zwangerschapsverlof

Misschien is het slim om alvast na te denken over wanneer je je zwangerschapsverlof in wil laten gaan. In Nederland heb je recht op minimaal 16 weken verlof, in Vlaanderen 15. Het hangt onder andere af van de geboortedatum hoe lang het precies zal duren. Lees meer op Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland) en Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)

Zelfs de meest wijde kleding van voor je zwangerschap past waarschijnlijk niet meer. Je hebt een volledig nieuwe garderobe nodig! Om je te helpen hebben wij de leukste webshops met zwangerschapskleding op een rij gezet.
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (767)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Sal03

  Gisterochtend m'n dochter naar school gebracht op de fiets, had ik onwijze hartkloppingen daarna.. 😱 Heb me de hele dag een beetje opgejaagd gevoeld. Meer mama's dit?

 • Turksekaas

  Vandaag de 20 weken echo gehad. Alles gaat super goed met haar en ze was enorm druk. Ze zit al best wel hoog in de buik en trapt er op los.
  Hoe is het bij jullie?

 • Sal03

  Fijn een mooie echo!Gefeliciteerd! Ik moet nog een weekje geduld hebben. Morgen wel luisteren bij de vk. Voel m'n kleintje dagelijks koprollen onder in m'n buik! Heerlijk gevoel!
  En idd melmoessie, iedere zwangerschap is anders! Iedereen wil er graag wat van vinden, maar het kan je soms zo onzeker maken! Nog een paar daagjes geduld!

 • Melmoessie

  Ik weet het niet hoe het gaat. Maandag eindelijk hartje luisteren is alweer 4.5 week geleden. Volgende week vrijdag pas een echo.
  Ik maak me een klein beetje zorgen omdat ik niet het idee heb dat mijn buik gegroeid is afgelopen 2 weken. Iedereen zegt ook dat ik een bescheiden buik heb en dat zij met de 20 weken al veel grotere buik hadden.
  Maar goed alle zwangerschappen zijn natuurlijk anders

 • proudmommydj

  Wat fijn dat alles goed was zeg.... ik heb over 6 dagen de 20 weken echo spannend

 • Turksekaas

  Daar moet je je niet druk om maken. Ik heb ook nog niet echt een buik. Meer een wat dikkere buik van het aankomen/opgeblazen gevoel lijkt het wel. Bij mijn eerste had ik al een hele flinke buik.
  Buik kan de komende weken alleen maar sneller groeien nu.

 • Melmoessie

  Ik ben vandaag gerust gesteld. Ik voel de baby zo goed vandaag. Ik ben me vanmiddag zelfs helemaal rot geschrokken hahaha. Zodra ik met mijn benen over elkaar zit gaat de baby protesteren ik denk dat hij/zij dat niet erg prettig vind

 • proudmommydj

  Whoehoe vandaag 19 weekjes zwanger van ons prinsesje

 • visje91

  Wat heftig om te lezen, echt heel verdrietig, wens jullie heel veel sterkte. Zo zie je maar weer hoe bijzonder het is om een gezond kindje op de wereld te zetten... Ik heb a.s. donderdag de 20wkn echo, hoop dat alles goed is, blijft spannend.

 • Turksekaas

  Ik ben er stil van en intens verdrietig voor jullie.. heel veel sterkte de komende tijd 🌹🌹🌹🌹

 • Regendruppels

  Weet niet zo goed wat ik moet zeggen😔 Heel veel sterkte

 • Sal03

  Wat ontzettend heftig voor jullie! Heel veel sterkte! ❤🍀

 • Femmy3

  Lintjuhh heel veel sterkte vandaag 🌹we leven hier met je mee😚

 • Unknown_xx

  Heel erg veel succes morgen Hopelijk was het een heeeele grote vergissing van ze. En sterkte morgen als het toch zo moet zijn... dikke knuf!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van maandag 14 augustus 2017 tot en met zondag 20 augustus 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

9 leden zijn nu online
Lid worden