Volg ons overal!
Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je 20e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Zwangerschapsverlof

Misschien is het slim om alvast na te denken over wanneer je je zwangerschapsverlof in wil laten gaan. In Nederland heb je recht op minimaal 16 weken verlof, in Vlaanderen 15. Het hangt onder andere af van de geboortedatum hoe lang het precies zal duren. Lees meer op Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland) en Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)

Zelfs de meest wijde kleding van voor je zwangerschap past waarschijnlijk niet meer. Je hebt een volledig nieuwe garderobe nodig! Om je te helpen hebben wij de leukste webshops met zwangerschapskleding op een rij gezet.
 

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1141)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Kidmama

  Nog exact 1 week voor de 20 weken echo. Hoop dat alles ok is met mijn sportspruitje!

 • Kiro

  Spannend hè. Wij hebben de 20 wekenecho morgen.

 • Dmc

  Facebook pagina voor zwangere vrouwen. Ben jij uitgerekend in mei of juni voeg deze pagina toe en klets gezellig met ons mee.

  https://www.facebook.com/groups/519981905033343/

 • life1234567

  kunnen bekenden het zien als je je hier aanmeldt? Heb het namelijk nog niet iedereen verteld en niet iedereen hoeft het te weten ook ;-)

 • Dmc

  Nee, is besloten

 • Anonymous_

  Even een vraagje: zijn er meerdere die last hebben van een ‘gespannen, strakke buik’? Ik heb sinds vorige week vrijwel iedere avond het gevoel alsof me buik gaat ontploffen, zo strak voelt het en soms een beetje hard als ik aan me onderbuik voel, bij me blaas. Beetje internet afgespeurd en het lijkt op harde buiken of gwn omdat me buik steeds verder groeit dus me huid uitrekt... Wie herkent dit? Tijdens een warme douche is dat gevoel helemaal weg en is het weer zo ontspannen maar ik kan moeilijk onder de douche slapen haha!

 • famjansen

  ja hoor heb ik elke avond de buik is dat ook een stuk groter en lijkt alsof het op knappen staat. ik herken het ook van de vorige zwangerschappen het is dus heel normaal. lekker gaan relaxen

 • Anonymous_

  Ah oké! Het is mijn 1e zwangerschap dus alles is zo nieuw maar bedankt voor de geruststelling :-)

 • famjansen

  aah ja mijne is de 3e al is de jongste nu 6 . overdag denk ik het waar is mijn buik en in de avond denk jees wat zit dat in de weg. haha lekker genieten

 • Mammie M

  Meer dames die deze week de 20 weken echo hebben? Wij aankomende vrijdag! Vind het toch wel weer ff spannend!!

 • RoxanneM

  Wij hebben hem ook vrijdag! Jeej!

 • Angelz83

  Ik heb a.s. Donderdag om 09.00 uur de echo. Heel blij zo vroeg, eerst dochterlief naar school brengen en dan fietsen manlief en ik er saampjes heen. Ik vond het heel spannend en heb het idee dat de dagen voorbij kruipen.

 • aniger83

  Wij hebben de 20 weken echo volgende week woensdag. Super spannend weer! Heel benieuwd naar ons kleintje. Hopen dat alles goed is.

 • Marieke2013

  Ik heb hem ook donderdag, spannend! Moest vandaag nog even voor een extra controle nar ziekenhuis ivm bloedverlies. Wel echo gehad, zag er allemaal goed uit

 • Miss_ka

  Ik heb de echo a.s donderdag! Hoop dat de week snel voorbij gaat 😅

 • famjansen

  ik volgende week dinsdag. ik krijg een speciale medische echo dus extra goed en lang beeb kijken. het is idd heel spannend vond het bij de andere 2 kids doodeng

 • Angelz83

  Mocht vanmiddag toch even extra tussendoor in het ziekenhuis bij de verloskundige. Even een echo gemaakt en de kleine doet het goed hartje klopte goed en ze liet het ook even horen. Hoofdje gezien en ook echt oogjes( oogkasjes) en neusbotje. Kleine bewoog goed zoals ze het kon uitmaken uit mijn verhaal heb ik dus toch al de kleine gevoeld ( bij mijn dochter lag de placenta voor dus heb het pas later gevoeld) qua groei van de buik en de echo zit de baby goed qua groei. Nu aftellen tot 11 januari de 20 weken echo. Nu vanavond. Beginnen met de anti biotica. Urine ook extra op kweek gezet in het ziekenhuis huisarts wilde dit voor de zekerheid doen ivm zwangerschap.

 • life1234567

  Gelukkig kreeg je een echo, het is altijd fijn als je gerustgesteld wordt... Heb je altijd snel last als je antibiotica moet innemen? Ik wel, dus ik hoop dat je er verder geen bijwerkingen van hebt!! Beterschap

 • Angelz83

  Ligt eraan welke deze blijk ik ooit te hebben gehad maar hoe dat ging weet ik niet meer. Ik wacht het wel af.
  Ja echt fijn dat ze je ook laten komen in het ziekenhuis als je even wil laten checken

 • Kiekeboe1993

  Hi allemaal!

  Stiekem lees ik al een poosje mee en dacht het wordt maar eens tijd dat ik ook begin te schrijven.

  Ik dacht vandaag 19 +5 te zijn maar volgens de 20 weken scan is alles gemiddeld 19+2. Gelukkig was alles goed en ook goed te zien.. behalve het geslacht. Onze kleine alien had geen zin om het te laten zien.
  Was wel positief verrast met het apparaat en de uitleg van de echoscopist hier in Tanzania.
  Eerste scan is gedaan in Zuid-Afrika en de tweede in Australië.

  Verder voel ik me goed, heb alleen soms last van hitte vlagen en dat ik dan ineens licht in mijn hoofd ben.

  Mag over een paar dagen weer terug voor nog een echo om te kijken of we dan het geslacht wel kunnen zien.

 • life1234567

  wat leuk, Kiekeboe dat alles goed is! Dus je woont in Tanzania? En is het er erg heet en daarom heb je last van hittevlagen of bedoel je opvliegers die je ook in een kouder land kan hebben? Maar goed, ik denk wel dat het erg heet is waar jij woont. Leuk dat je binnenkort weer een echo krijgt!

 • Kiekeboe1993

  Ja weet niet goed of het opvliegers zijn of van de hitte komt. Maarja het blijft vervelend.

 • Angelz83

  Vandaag te horen gekregen dat ik een blaasontsteking heb dus vanmiddag krijg ik een kuurtje. Ook vandaag flinke krampen maar volgens gyn klonk het meer als darmkramp dus paracetamol op en warme kruik in bed. Zondag schuif ik door naar week 20 en 11 januari hebben we de 20 weken echo spannend

 • life1234567

  beterschap! Misschien helpt venkelthee tegen de darmkrampen (bij mij wel)

 • Angelz83

  Ik wacht nog op een belletje terug van de gyn had nog even gebeld. Antibiotica krijg ik ook in de middag dus even afwachten

 • Niessie

  Halloooowwwww week 19 🤗😍

 • Saar-tje

  Hoooi
  K sluit me ook al bij week 19.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van donderdag 14 juni 2018 tot en met woensdag 20 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

5 leden zijn nu online
Lid worden