Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (840)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Roeline1

  Hallo allemaal ik ben vamdaag 18 weken en 2dagen zwanger, maar ik heb niet echt het gevoel zwanger te zijn. Maak me ook beetje zorgen omdat ik met 15 weken het hartje heb gehoort en pas volgende week 20 weken echo krijg. Ik voel de baby nog niet. Ben zo benieuwd wat het word en ben zo bang dat ik me aanstel omdat ik heel weinig voel qau zwangerschap. Dit is mijn 2de, bij de eerste had ik wel het gevoel zwanger te zijn. Iemand hier ervaring mee?

 • Hartewens08

  Ik beleef deze 2de zwangerschap ook anders, voel me ook minder zwanger. Denk dat we het drukker hebben omdat we nog kind hebben thuislopen. Ik ben daardoor er minder mee bezig. Ik voel me daar soms wel schuldig over. Ik voel de baby al wel en dat geeft mij zekerheid dat het wel goed zit. En toch zenuwachtig voor volgende week, 20 weken echo. Veel succes volgende week! En hopelijk voel je hem/haar heel snel!.

 • Roeline1

  Appart is dat he. Denk indd dat het komt omdat we druk zijn met de andere kids. Wat soms wel zijn tol eist moet ik zeggen. Mijn zoon is 14maand en soms echt een terrorist.(denk ik zo voel ik dat een beetje.) Voel me ook wel schuldig ja. Hoop dat ik indd snel de baby ga voelen en dat het volgende week goed zal zijn. Dankjewel voor je berichtje. Dacht echt dat ik gek was/werd omdat me niet zwanger voel. Heb verder ook geen klachten ofzo.

 • Xkelly

  Wow gewoon al 18 weken zwanger. Klinkt heel cliche maar gaat zo vlug. Gewoon al bijna op de helft. 31/7 20 weken echo. Kan ik gelukkig mijn kleine meid weer zien maandag afspraak bij de vk gehad en altijd zo'n heerlijk gevoel als je het hartje hoort!!

 • Rash

  Hallooo weeeek 18!!! Volgende week 20 weken echo dan horen wij gelijk wat het geslacht is!!! Super spannend!!! Ik ben wel veelte veel aangekomen in wwn tekorte periode dus moet aan de foute suiker dieet!!

 • Hartewens08

  Spannend!. Heb je een bepaald voorgevoel of het een jongen of meisje is? Ik had het deze keer weer juist en we verwachten een meisje!. 28 juli de 20-weken echo. Hoeveel kilo ben je aangekomen als ik mag vragen? Heb zelf op bepaalde momenten zo zin in lekkere trek!.

 • Rash

  Ergens denk ik dat ik weer een zoon krijg! Maar ja veel zeggen als je eenmaal een zoon hebt is het moeilijk voor te stellen om.een dochter te krijgen. Dus ja! We zullen het volgende week horen!

  Ik ben 6 kilo aangekomen in nog geen 4 weken! Dus moet mijn balans echt terug vinden!

 • Hartewens08

  1,5 kilo per week, kan het ook nog komen dat je vocht vasthoudt?. We zijn bijna op de helft maar moeten nog even. Succes iig om je gewicht balans te houden

 • Rash

  Nou heb enorme borsten. Verder passen mijn broeken nog. Alleen gaat het niet meer dicht.. bedankt!!!

 • Hartewens08

  Dan valt het allemaal reuze mee hoor. Het is nl onmogelijk om 1,5 kilo per week aan calorieën te eten. Ik denk dan eerder dat het een andere oorzaak heeft, je ( ) ( ) kan al een reden zijn

 • Ro30

  Hi ladies,

  Vandaag zijn wij 18 weken in verwachting en ik heb al weken lang een enorme buik. Sinds week 14 weten wij ook dat we een zoon krijgen, onze droom is uitgekomen:)

  Over een week krijgen we de 20 weken echo en ik ben ontzettend zenuwachtig.. Ik denk de baby ook regelmatig te voelen maar meer met druk gevoel tegen mn buik en dus geen vlindertjes.. Ik ben benieuwd of er meerdere mama's zijn die dit gevoel herkennen.

  Heel veel plezier allemaal met jullie zwangerschappen en 20 weken echo binnenkort

 • engeliendejonge

  Hallo allemaal,
  Vandaag 18 weken! Voor mij betekend dat vooral nog 2 weekjes wachten tot we de 20 weken echo krijgen met geslachtsbepaling :)

 • Noah91

  Vandaag 18 weken en 3 dagen zwanger
  Ik voel elke keer plopjes in me onderbuik
  Is dit nou me kleine of me darmen zijn zijn elke keer de zelfde plopjes die ik voel voor al met als ik ga zitten

 • engeliendejonge

  Heb ik ook, volgens mij is dat toch echt de kleine :)

 • Noah91

  Oke want ik voel ook soms naast me navel het gekietel nu ook heel zachtjes

 • Boerinnetje1

  Hoi allemaal, hier geen lichamelijke klachten gelukkig. Merk wel dat ik na een dagje energievretende dingen gedaan t hebben echt even moet uitrusten! Volgende week heb ik kaarten voor de zwarte cross, ik had er erg veel zin in. We gaan altijd met een grote groep, ontzettend gezellig. En dat drankje mis ik niet. Toch begin ik nu te twijfelen of ik wel moet gaan. Straks houd ik zo'n lange dag niet vol, wil ik ff een tijdje zitten maar niemand wil mee en zit ik steeds alleen. Twijfel twijfel.. ben wel ontzettend jankerig, bleeh. Wat moet ik doen😥

 • Priya94

  Ik heb verschrikkelijk veel last van mijn rug :( Een buikje heb ik nog niet zo zeer omdat dit mijn eerste is. Had gistereren echt een vervelend gevoel in mijn hand maar geen idee of dat met mijn zwangerschap te maken heeft. Tijd gaat zo verschrikkelijk snel heb niet eens door gehad! Nog maar twee weken voor mijn 2de scan en dan kan ik zien of mijn kleine goed groeit en natuurlijk of ik een jongen of een meisje heb. Heb jongenskleding gekocht omdat iedereen rondom mij denkt dat ik een jongen ga krijgen. Ik natuurlijk zo gek geweest zonder overleg babykleding te kopen zonder mijn man. Hij wilt graag afwachten of we een jongen of een meisje krijgen. Snap niet waarom mannen zo rustig kunnen zijn. Ik wil zo snel mogelijk alle spullen voordat de kleintje er is

 • pinkelotje86

  Haha herkenbaar hoor! Ik heb nu een koopverbod van mn man 😂 ik wil het liefst nu ook alles al klaar hebben .
  Er moet genoeg gebeuren. Mn jongens komen bij elkaar op de kamer. De baby kamer is nu jongens achtig en we verwachten dit keer een meisje 😁


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van zaterdag 16 december 2017 tot en met vrijdag 22 december 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen