Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (854)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Missseetje

  Ik heb gisteren de 20 weken echo gehad en alles was in orde en we verwachten een meisje. Na een jongen is dat natuurlijk helemaal geweldig

 • Missseetje

  Vandaag 18 weken en morgen de 20 weken echo. Vind het weer erg spannend

 • Missseetje

  Vandaag 18 weken en morgen de 20 weken echo. Vind het weer erg spannend

 • Rash

  Heeey mamas ik.mag morgen naar week 19 en woensdag heb ik mijn 20 weken echo! Ben zoooooo benieuwd en nieuwsgierig naar het geslacht!!!

  Ik heb totaal geen voorgevoel. Ik heb al een zoon dus is het moeilijk voor te stellen om een meisje te krijgen... (of hoe dat zal.zijn.)
  zijn er ook andere moeders die totaal geen idee gevoel hebben

 • MaMa_2014!

  Ik weet het inmiddels wel maar daarvoor hadden we alle 3 incl dochter een voorgevoel dat het weer een meisje zou worden... en waarom ecgt geen idee het had zo moeten zijn ofzo en uiteindelijk werd ons verteld dat we een meisje verwachten. Het is natuurlijk 50/50.
  Hoe was de echo gisteren en wat is eruit gekomen???

 • Roeline1

  Hallo allemaal ik ben vamdaag 18 weken en 2dagen zwanger, maar ik heb niet echt het gevoel zwanger te zijn. Maak me ook beetje zorgen omdat ik met 15 weken het hartje heb gehoort en pas volgende week 20 weken echo krijg. Ik voel de baby nog niet. Ben zo benieuwd wat het word en ben zo bang dat ik me aanstel omdat ik heel weinig voel qau zwangerschap. Dit is mijn 2de, bij de eerste had ik wel het gevoel zwanger te zijn. Iemand hier ervaring mee?

 • Missseetje

  Heb ik ook hoor. Dat ik me minder zwanger voel als bij de 1e. Zal blij zijn als ik beweging ga voelen. Bij de 1e rond de 15-16 weken en nu vandaag 18 weken en nog niks gevoeld

 • Roeline1

  Echt appart he. Ben vandaag 19 weken inmiddels en ik denk dat ik af en toe een heel klein plopje voel onder maar weet niet zeker. Een vriendin zei dat ook kan dat je niet voelt omdat de placenta er misschien voor ligt.

 • Missseetje

  Dat is inderdaad mogelijk, dat de placenta voor ligt. Of omdat de baarmoeder makkelijker ruimte kan maken. Dat de ruimte gewoon groter is.
  Ik dacht gister ook wat te voelen, maar zeker weten doe ik nog niet. Vanmiddag heb ik de 20 weken echo. Erg spannend

 • Missseetje

  Dat is inderdaad mogelijk, dat de placenta voor ligt. Of omdat de baarmoeder makkelijker ruimte kan maken. Dat de ruimte gewoon groter is.
  Ik dacht gister ook wat te voelen, maar zeker weten doe ik nog niet. Vanmiddag heb ik de 20 weken echo. Erg spannend

 • Roeline1

  Ja geen idee kan ook zijn omdat ik wat stevig ben dat ik het daarom nog niet voel. Er is genoeg ruimte denk ik. Oke nou spannend ja dat je die vanmiddag hebt. Willen jullie ook weten wat het word?

 • Missseetje

  Ja wij wilde het graag weten. En we krijgen een meisje. Na al een jongen nu een meisje. Kan mijn geluk niet op. Ben zo blij en alles is goed. Moet nog wel een keer terug omdat het hartje nog niet goed te zien was omdat het nog erg klein is

 • Hartewens08

  Ik beleef deze 2de zwangerschap ook anders, voel me ook minder zwanger. Denk dat we het drukker hebben omdat we nog kind hebben thuislopen. Ik ben daardoor er minder mee bezig. Ik voel me daar soms wel schuldig over. Ik voel de baby al wel en dat geeft mij zekerheid dat het wel goed zit. En toch zenuwachtig voor volgende week, 20 weken echo. Veel succes volgende week! En hopelijk voel je hem/haar heel snel!.

 • Roeline1

  Appart is dat he. Denk indd dat het komt omdat we druk zijn met de andere kids. Wat soms wel zijn tol eist moet ik zeggen. Mijn zoon is 14maand en soms echt een terrorist.(denk ik zo voel ik dat een beetje.) Voel me ook wel schuldig ja. Hoop dat ik indd snel de baby ga voelen en dat het volgende week goed zal zijn. Dankjewel voor je berichtje. Dacht echt dat ik gek was/werd omdat me niet zwanger voel. Heb verder ook geen klachten ofzo.

 • Tweety24

  Ik vergeet ook vaak dat ik zwanger. Ben er ook niet echt mee bezig. Heb 2 kindjes en daar ben ik gewoon druk mee. Hoort er allemaal bij. Als je de baby straks meer voelt dan heb je echt je momentjes met de kleine wel.

 • Roeline1

  Oke. Dat zou ook kunnen zijn dat ik te druk bezig ben met mijn zoontje. Hoop dat je gelijk hebt dat als ik de baby voel er momentjes zijn. Komt vast goed. Bedankt voor je berichtje.

 • Tweety24

  Komt zeker goed. Een eerste zwangerschap is zo anders. Dan Kun je er 24 uur per dag mee bezig zijn.

 • Xkelly

  Wow gewoon al 18 weken zwanger. Klinkt heel cliche maar gaat zo vlug. Gewoon al bijna op de helft. 31/7 20 weken echo. Kan ik gelukkig mijn kleine meid weer zien maandag afspraak bij de vk gehad en altijd zo'n heerlijk gevoel als je het hartje hoort!!

 • Rash

  Hallooo weeeek 18!!! Volgende week 20 weken echo dan horen wij gelijk wat het geslacht is!!! Super spannend!!! Ik ben wel veelte veel aangekomen in wwn tekorte periode dus moet aan de foute suiker dieet!!

 • Hartewens08

  Spannend!. Heb je een bepaald voorgevoel of het een jongen of meisje is? Ik had het deze keer weer juist en we verwachten een meisje!. 28 juli de 20-weken echo. Hoeveel kilo ben je aangekomen als ik mag vragen? Heb zelf op bepaalde momenten zo zin in lekkere trek!.

 • Rash

  Ergens denk ik dat ik weer een zoon krijg! Maar ja veel zeggen als je eenmaal een zoon hebt is het moeilijk voor te stellen om.een dochter te krijgen. Dus ja! We zullen het volgende week horen!

  Ik ben 6 kilo aangekomen in nog geen 4 weken! Dus moet mijn balans echt terug vinden!

 • Hartewens08

  1,5 kilo per week, kan het ook nog komen dat je vocht vasthoudt?. We zijn bijna op de helft maar moeten nog even. Succes iig om je gewicht balans te houden

 • Rash

  Nou heb enorme borsten. Verder passen mijn broeken nog. Alleen gaat het niet meer dicht.. bedankt!!!

 • Hartewens08

  Dan valt het allemaal reuze mee hoor. Het is nl onmogelijk om 1,5 kilo per week aan calorieën te eten. Ik denk dan eerder dat het een andere oorzaak heeft, je ( ) ( ) kan al een reden zijn

 • Ro30

  Hi ladies,

  Vandaag zijn wij 18 weken in verwachting en ik heb al weken lang een enorme buik. Sinds week 14 weten wij ook dat we een zoon krijgen, onze droom is uitgekomen:)

  Over een week krijgen we de 20 weken echo en ik ben ontzettend zenuwachtig.. Ik denk de baby ook regelmatig te voelen maar meer met druk gevoel tegen mn buik en dus geen vlindertjes.. Ik ben benieuwd of er meerdere mama's zijn die dit gevoel herkennen.

  Heel veel plezier allemaal met jullie zwangerschappen en 20 weken echo binnenkort


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van vrijdag 22 december 2017 tot en met donderdag 28 december 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen