18 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 
Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (745)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Jetta

  Morgen volgens de echo 18 w, voor mezelf nog 17+4 w.
  Waar ik de baby voelde rommelen een aantal weken is het sinds een week of 2 verdacht stil. Heeeeeel af en toe een klein iets, maar niet zo actief als eerst.
  Qua kilo's ben ik nu al een aantal weken op hetzelfde (ik kom in het begin enorm aan en eet normaal). Ben ook nog vaak misselijk en hang bijna dagelijks nog boven de pot. Ben er zo klaar me meg die pot 😂😂😂

  Dit is nr.3 maar zo voelt het niet...
  Ook nog stront ziek, last van mijn rug, kan solliciteren voor Pieter Buren en belabberd voelen.. zo das eruit... nu snel beter worden en ook die kleine voelen!
  Die man van mij raakt ook gefrustreerd, wil die kleine ook eens voelen 😁😁
  bij nr.1 rond 24 weken en bij nr.2 rond 13 weken (en nog steeds zo wild)...

 • Mrl

  nou hoop voor je dat je snel van je misselijkheid af bent dan, dat is geen pretje! ben gelukkig na wk 15 niet echt meer misselijk geweest gelukkig.. heel af en toe eens wel weer, maar niet zodanig dat k moet overgeven.. mischien kan je ter overbrugging van je misselijkheid iets er tegen vragen bij je huisarts, dat heb ik toen ook gedaan en na 2x een anti misselijkheid pilletje genomen te hebben is t afgelopen hoeft echt niet dagen te zijn, en dan voel je je ook weer een beetje opknappen!

  als t je 3 de kindtje is denk ik ook dat jou man binnenkort wel de kleine mag voelen is zo speciaal!!

 • Mrl

  Zo blij

  zelf voelde ik de kleine wel al in mn buik schopjes geven, maar mijn man kon nog niet meevoelen ... sinds gisteren mag papa ook mee voelen haha zo leuk .. papa's eerste ervaring en hij schrok, en wou al bijna weg rennen vond hij zo raar
  ei ei ei we zijn zo blij

 • klas5
  ben vandaag ook bij verloskunde geweest want ik wa sgaan fietsen met dekids en ben dus gebotst tegen andere fietser die verkeerde richting ging kreeg gelijk mooie echo mee rara wat krijg ik?
 • Mrl

  ohh jeetje
  gelukkig gaat het goed met jullie
  ik durf niet echt te raden, lijkt wel op een jongentje maar straks heb ik het fout k was er van overtuigd dat je ook een meid had haha

 • klas5

  hahahaha je zal wel horen de 31e pfff voor mijn nog even wachten ik heb geen idee iedereen zegt jongentje zou wel leuk zijn dus we gaan uit van baby boi hahahaha

 • Mrl

  spannend nog ff dus voor alle duidelijkheid, zou indd leuk zijn ben benieuwd 31ste ...

 • klas5

  yaaaay voor alle mamas in dit stadium hahahah ja wat heerlijk gevoel dat teken van leven in onze baarmoeders , ffuh mijn kleine update ben weer heerlijk middag dutjes aan het doen ,dus me slaap is weer terug gekeerd ,

 • Mrl

  wk.18

 • klas5

  yaaaaaay we zijn bijna op de helft

 • Mrl


  yessss indd .. nog ff en we zijn op de helft.,en nu gaat het ineens zo snel.. heb al een behoorlijke bump

 • Tweede-keer-mamma

  Vandaag al weer 18+2. Vanmiddag naar de verloskundige en nu hopen dat we het hartje wel goed kunnen horen en niet alleen via de navelstreng.

 • ma flodder

  jeejjjj vandaag alweer 18 weken nog 2 weken en dan eindelijk op de helft hihih kan me niet snel genoeg gaan eigenlijk!

 • Gelukkigiemand

  Morgen 18 weken! Net weer het hartje mogen luisteren. Ondanks dat m'n buikje wel groeit voelt het soms nog niet echt. Als ik het ga voelen zal het wel anders worden. De kilo's gaan ook in rap tempo, nu al 6 kilo.. ik wil ze het liefst wel beperken, maar hoe?! Hebben jullie ook een gezond, aangepast voedingsschema? Verder beginnen de spanningen wat te komen voor de 20 weken echo.

 • Charly123

  Ik ben 1,5 kg aangekomen.
  Ik eet gewoon 'normaal'.
  Wel 2 x fruit per dag en tussendoor gewoon koekje. En savonds vaak ook wat chips maar ik kom van mezelf niet snel aan.

 • Willopopje

  Vandaag mag ik mij hier ook melden. Gaat erg snel!! Met 4 weken wist ik dat ik zwanger was en dacht man dat gaat nog lang duren, maar we zijn al weer 14 weken verder en al bijna op de helft 🤗. Gisteravond bij het ontspannen op de bank onze kleine meid goed gevoeld en eigenlijk voor het eerst. Ik kreeg ik denk billetjes aan de zijkant van m'n buik geduwd. Was echt weer zo herkenbaar (onze 3e). Mag van mij elke dag wel weer zo zijn!! Dan kan het echte genieten echt beginnen! 16 mei 20 weken echo, ben benieuwd!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van zaterdag 21 oktober 2017 tot en met vrijdag 27 oktober 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50