Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (963)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Pebbles1985

  Hallo week 18! Wat gaat de tijd zo snel!! Sinds laatste dagen wel enorm last van bandenpijn... Buikje groeit goed! Nu afwachten wanneer ik ons prutsje voor de eerste keer ga voelen. (eerste kindje en placenta ligt vooraan)

 • Happymommy88

  Spannend hè al dat wachten tot je eindelijk iets voelt. Ik voel het sinds van de week redelijk duidelijk. Maar nog niet elke dag. Het is wel mijn 4de kindje en mijn placenta ligt ook vooraan.
  Gewoon rustig afwachten hoor. Komt vanzelf. En over nog heel wat weken roepen we heel hard of onze kindjes nog stil kunnen liggen want concentreren wil niet echt meer! 😉

 • Celietje2

  Vandaag 18weken zwanger! Zo snel dat het weer gaat! Volgende week dinsdag weer naar gyneacoloog...Zo blij om ons meisje nog eens te zien!!!😁❤

 • 2debeebje

  Hoi.. Morgen alweer 19w zo snel dat het weer gaat..
  Even nieuwsgierig hoe is het met jullie gewicht? Ik weeg nog steeds 2k lichter dan voor zwangerschap .. Bij men 3de was k nu al 4,5-5k bij... Dus deze keer geen 18k erbij denk ik 😆

 • Pebbles1985

  Hier is er een 3 kilo bij ondertussen...

 • Gelukkige mamma

  Ik ben nog maar 500 gr aangekomen dit is mijn 3de is heel normaal zeggen ze maar juig niet te hart kan straks heel hart gaan

 • 2debeebje

  Bij mijn 1ste was ik op 30w 5k bij. Bij de 2de op 27w ( 3 dagen later bevallen ) 6,5k.. Dus ik kom eigenlijk niet zo veel bij tijdens zwangerschap. De 3de 18k maar was voornamelijk omdat ik echt uit verveling at. Op 23w ziekenhuis gelegen met weeën. . En nu snoep ik ook echt heel weinig bijna niet. Dus ik verwacht niet dat ik binnenkort ineens 10k ga bijkomen

 • Gelukkige mamma

  Ik bij mijn eerste 35 kilo bij de tweede 22 kilo ben blij dat het nu niet zo snel gaat en hoop dat het zo blijft

 • Kkkkkkk

  Ik ben al 4 kg aangekomen, vreselijk!!

 • Bagus87

  Ik al 5! Maar bij mn zoontje in totaal 27!! Terwijl ik 6x per dag moest overgeven.. verwacht nu niet zoveel aan te komen aangezien ik pas op 5 zit 🤔

 • Mama van e

  Ik 11kg erbij. Ik denk dat het weer hetzelfde gaat zijn als bij mijn vorige twee , daar ben ik 22kg aan gekomen op het einde.

 • Gelukkige mamma

  18 w en 3 dagen en o zo blij gisteren avond lag op bed en kreeg me daar een trap 3 x achter elkaar eindelijk heb ik de kleine gevoeld

 • Hulya

  Hebben jullie het al bekend gemaakt bij jullie werkgever? Ik nu 18 weken nog steeds niet

 • Trala

  al lang, waarom heb je dat nog niet gedaan? En is er nog niets te zien bij jou? Lijkt me vervelend om het zo laat pas te vertellen. Kun je het er ook niet over hebben.

 • Hulya

  Nee ben best stevig dus valt niet op, dacht hoe later hoe beter. aze gaan dan iemand anders vinden voor mijn functie ik wil diegene zo weinig mogelijk leren. Zodat ik straks terug kan komen

 • Trala

  Wat vervelend dat je bang moet zijn voor het behoud van je baan! Dat is niet fijn, dan snap ik het wel. Denk je dat je anders echt niet terug mag komen? Heb je een tijdelijk contract en wordt dat binnenkort verlengd?

 • Hulya

  heb een vaste baan maar er volgt binnenkort een reorganisatie. bij eerdere reorganisaties hebben ze de parttimers met een smoes ontslagen diegene die later aangenomen waren konden blijven. denk dat ik het met 20 weken ga vertellen.

 • Bambi2010

  Het ging zo goed. Ik voelde me heerlijk op een paar kleine kwaaltjes na. Die konden me gestolen worden. De kleine druktemaker in mijn buik is goed te voelen. Maandag vond voor het eerst ook aan de buitenkant gevoeld. Heerlijk! Maar mijn lijf heeft een terugslag... Mijn stuit en rug doet pijn, onverklaarbare spierpijn in mijn bovenbeen, verschrikkelijke moe, mijn armen optillen voelt als de wereld verzetten... Ik heb ook fibromyalgie, daarom valt het nu waarschijnlijk zo zwaar. Bij mijn zoontje had ik dat niet, maar dat is ook alweer 8 jaar geleden. Het valt me wel zwaar zo, deze tegenslag. Mijn gevoel was nog helemaal niet klaar met kinderen, wilde er misschien nog wel een paar. Maar dit zet je wel aan het twijfelen... Even de rem erop en rustig aan doen, hopelijk gaat het snel weer beter!

 • Mommy003

  Dan ben je ineens weer slechts wakker. De kleine voel ik helaas nog niet veel maar jeetje nu alweer last van harde buiken. Bij mijn vorige zwangzwangerschappen voelde ik ze al wel super vssm trappelen.
  Maandag weer een afspraak bij de verloskundige. En die maandag erna de 20-weken echo ♡

 • Voetbalmama
  18 weken. Tweede

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van woensdag 21 februari 2018 tot en met dinsdag 27 februari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen