Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (669)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • cbakx

  Yeeh week 18 .. tijd vliegt! jullie nog last van kwaaltjes ? ik ben 's avonds zoooo moe en mn eetlust is ook ver te zoeken .. Buik is al goed zichtbaar hier, zwanger van de tweede

 • mamavanji

  Ja nog steeds moe! En duizelig en weinig eetlust, vooral avondeten schep ik regelmatig meer op dan ik op kan. Begin ook behoorlijk te groeien, klanten vragen er ook naar (werk in een winkel).

 • Anna-fleur

  Ik ben 18 weken zwanger. Ik ben zwanger van de derde. Ik heb een heel klein buikje, je ziet hem bijna niet. Dit had ik niet bij mijn andere twee jongens. Toen had ik een dikke buik. Wie had dit ook? Je zou juist denken bij een 3e een dikke buik.

 • jks

  Ik ben ook zwanger van de derde en je ziet amper iets. Pas nog steeds al mijn eigen kleding. Maandag twintig weken echo en hopelijk ook het geslacht te zien :D

 • Frederiek83

  Hier ook kleinere buik dan bij 1 en 2. Volgende week 20 weken echo, hoop maar dat alles goed is.

 • GabyMary

  Misschien is het dit keer een meisje;) Ik ben zwanger van de 2e en heb ook nauwelijks een buikje, ik zou ook gewoon een beetje dikker geworden kunnen zijn. Bij mij ligt de baby erg diep, gyn moet altijd behoorlijk duwen om een goede zichtbare echo te maken.

 • spruitnummer3

  Ik ben ook zwanger van nummer 3. Hier juist wel een extra grote buik. Al groeide ik bij mijn 2e ook al flink.
  Ik heb een foto geplaatst in week 17 vorige week.

 • Guppie87

  Ik had t ook niet gelijk door. Had al langer medische klachten... en toen ik misselijk bleef en mn boobs pijnlijk werden toch maar een test gedaan. En tot mn grote schrik en later vreugde zwanger hihi. Wij hebben een 2ling van 4.5 jaar..😀

 • Babyster

  Ik heb dit bij mijn eerste zwangerschap gehad samen met veel duizelig en flauwvallen. Meld het even bij je verloskundige. Bij mij hebben ze toen een aantal onderzoeken gedaan maar niks gevonden. Het enige wat we weten is dat ik te weinig bloed had voor mezelf en m'n dochter. Alles gaat eerst naar je kindje en wat overblijft is voor jou. Daardoor had ik vaker geen gevoel in bepaalde lichaamsdelen: handen/voeten soms een hele arm of been.
  En ik had/heb een lage bloeddruk.

  Sterkte ermee!

 • MelMoessie

  @Nadine

  Ik herken jou hoor ik merk er weinig wat van. Als ik overal lees dat vrouwen zich zwanger voelen en het direct eigenlijk al weten dat ze zwanger zijn vind ik echt bijzonder want ik vraag me dan af wat ik zou moeten voelen

 • Nadine_83

  Wij hebben volgende wk donderdag de 20wk echo. Wat gaat het snel :-) Nog even uitvogelen of ik wil weten wat het wordt, maar manlief wil het al wel weten...

  Zodra ik iemands buikje zie denk ik nog steeds meteen. Interessant, zal diegene ook zo veel moeite hebben gehad, of zou het een ongelukje zijn. Want het is alles behalve vanzelfsprekend!

  Maar straks dus eindelijk weer bevestiging van mijn kleintje, want behalve een buikje en al 5 kilo erbij,(snief oef, waar eindigt dat?) merk ik helemaal nix. Herkenning?

 • visje91

  @Ikgewoonik: Het is inderdaad een heel naar gevoel, je wilt niet flauwvallen, maar je kunt het gevoel niet tegen houden. Gelukkig heb ik het maar 1 keer gehad, had ook gewoon gegeten. Dus waardoor het precies kwam weet ik ook niet. Jij ook sterkte en succes!

 • Mie86

  Hoi allemaal. Ik heb al een paar keer een 'valpartijtje' gehad (geen grote gelukkig) doordat na lang zitten of liggen het gevoel in één voet helemaal weg is. Het lijkt een beetje op een slapende voet, alleen dan zonder het vervelende tintelende gevoel. Doordat het niet tintelt, voel ik alleen niet dat mijn voet slaapt en zet ik mijn volle gewicht erop, waarna ik er volledig doorheen zak. Na even wachten komt het gevoel weer terug en lukt lopen weer zonder problemen. Beetje eng alleen dat vallen met die groeiende buik... Herkent iemand dit? Voor de zwangerschap heb ik dit nog nooit gehad.

 • Ikgewoonik

  Nou dat urineverlies heb ik nu okk al een beetje! Moest niezen en hop dat had ik een vlekje urine in m'n slip. Gênant joh :-) maar ja wat doe je eraan. We beginnen nu al weer te verlappen :-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van maandag 21 augustus 2017 tot en met zondag 27 augustus 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

10 leden zijn nu online
Lid worden