Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1080)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Vicky96

  Vandaag 18 weken, en ik kan niet wachten totdat ik geschop ga voelen!
  ( voorliggende placenta )
  Over 2 weekjes zijn we op de helft. 😍

 • Selleme

  Ow echt he! Ik heb ook een voorliggende placenta. Af en toe voel ik iets maar de ene dag wel en andere niet. Maakt me ook onzeker

 • CurlyJay

  Week 18 alweer
  Over 2 weken de 20 weken echo!!
  Hoe voelen jullie je?

  De misselijkheid is er helaas nog pff en ik heb last van maagzuur in de ochtend en in de avond. Verder heb ik last van mijn bekken zo nu en dan en hij drukt geloof op mijn blaas..ik plas als een gek!!😅
  Voor de rest gaat alles prima! Ik voel hem dagelijks

 • ES-83

  Wauw gewoon alweer 18 weken vandaag! Over 2 weekjes al op de helft. Heel erg blij en dankbaar dat het ons nu gegund is. Het is geen zwangerschap die heel vlekkeloos verloopt, maar ik heb het er allemaal voor over om onze kleine mannetje in de armen te houden in juni. En straks hopelijk wat vaker de plopjes voelen. Mijn placenta ligt voor dus ik heb hem een paar keer gevoeld maar nu al een poosje niet. Komt vast wel snel. Hij is steeds zo aan het koprollen/trappelen in mijn buik zien we steeds op de echo. Benieuwd hoe de oudste kinderen (14 en 12) gaan reageren vanavond bij het aansnijden van de taart!💙

 • Jet-89

  Fijne avond, kben benieuwd naar de reacties!😃

 • ES-83

  Dankje, ze waren heel verbaasd. Mijn zoon was erg blij want hij dacht een zusje en wilde een broertje. Mijn dochter moest even wennen aan het idee. Eerst een beetje teleurgesteld, maar nu komt toch ook de blijheid. Was een leuke avond.

 • Dmc

  Facebook pagina voor zwangere vrouwen. Ben jij uitgerekend in mei of juni voeg deze pagina toe en klets gezellig met ons mee.

  https://www.facebook.com/groups/519981905033343/

 • Priscilia

  Hoi hoi. Ik ben 18 weken en 1 dag zwanger. We weten nog steeds niet wat het gaat worden qua geslacht.. maar hopen dat we as dinsdag wat te weten krijgen.. 😁.. heel af en toe voel ik een soort hartslagje/rommelen in me buik. Voelt best apart.

 • Zenda

  Hallo allemaal!
  18 weken zwanger alweer wat vliegt de tijd. Wij weten sinds 28-12 dat we een meisje mogen verwachten dus we hebben al aardig wat roze spulletjes verzamelend hihi, zo leuk!!

  Ook voel ik de baby al een tijdje bewegen door van die plopjes tegen mn buik.
  Maar laatst had ik dus zo een gek gevoel het leek wel een trillend spiertje in mn onderbuik, duurde denk 5 sec ofzo en toen was het weer weg.
  Iemand dit ook gehad?

  Verder ; geniet

 • life1234567

  Ik voel ook soms plopjes in mijn buik maar nog maar heel weinig en jij? Voel jij het heel vaak? Een trillend spiertje heb ik ook weleens gehad maar dan meer richting mijn lies... Gek is dat he? Grappig dat jij de 20 weken echo 1 dag eerder hebt dan mij, ik mag de dag erna !!!

 • Zenda

  Ik voel die plopjes voornamelijk s'avonds als ik rustig in bed lig. En af en toe als ik even rustig zit op mijn werk haha. Beetje van dat gekietel.

  Ja dat getril was wel gek haha! Maar zal wel een koprollende baby zijn hahah.

  Ja spannend de 20 weken echo! Ik maak me geen zorgen ik heb er zin in! Jij??

 • life1234567

  Ja ik voel het ook vooral als ik op bed (of op de bank) lig... zo schattig!!! Ik kan niet wachten tot de trapjes echt lekker hard worden :). Hahaha ja misschien zit die kleine je gewoon te kriebelen met die kleine vingertjes...... Ik heb ook zin in de 20 weken echo; nee, ik maak me eigenlijk helemaal geen zorgen, ik kijk er erg naar uit!!!! En dan zijn we op de helft!!!!

 • Zenda

  Ik kan niet op het onderste bericht reageren...
  Maar we hadden een kamer in ons hoofd en toen beetje vergelijkbare in winkels bekeken en uiteindelijk op internet besteld!
  En we zijn ook al beetje aan het brainstormen voor het behang en de verf op de kamer.
  Alles is zo lief en schattig voor een babykamer hihihi

 • Zenda

  Heb net de meubels van de babykamer besteld!! Ben benieuwd . Ben eind vd maand jarig dus hopelijk staan ze dan in elkaar hihi

 • life1234567

  wat leuk!! Heb je de meubels online gezocht of ben je naar een winkel geweest?

 • Mommyanddaddy

  Hoi mommy's!

  Mijn laatste avondje in de 18 weken!
  Vanaf morgen ben ik 19 weken.

  Dit is mijn derde kindje maar toch ben ik deze keer zoveel banger dat die 20 weken echo niet goed is.
  Maandag heb ik die echo maar mischien omdat het al 2x helemaal goed was dat ik de kans nu acht dat er iets mis kan zijn.. naar gevoel!

  Ook heb ik soms erg lastvan krampen onderin mijn buik en dan twijfel ik echt al of ik harde buiken of oefenweeen heb maar dat zou veelste vroeg zijn.

  Ik moet me vast niet zo druk maken.

  Hoe voelen jullie je? XXXX

 • life1234567

  hoi week 18!!!!!! over 2 weken de 20 weken echo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Zenda

  Ik ook in week 18 !!
  18 januari de 20 weken echo


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van dinsdag 17 juli 2018 tot en met maandag 23 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50