Volg ons overal!
Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je 19e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1000)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • MarjoleinAC

  Ruim 18 weken nu, en sinds deze week echt duidelijk kleine bewegingen te voelen, zo bijzonder! Vooral 's avonds als ik op de bank lig is er veel activiteit. Van buitenaf kan je het nog niet voelen, dat vindt manlief heel spijtig!

 • Yv85

  Jippy alweer 18 weekjes

 • Wonderful-life

  Goedemorgen week 18! Wat fijn om je te zien!

 • mamavanFTL

  Gister 20 weken echo gehad. Alles was Oke alleen moeten we terug omdat ze t hartje en de nieren er niet goed op konden zien. Rest zag er keurig uit. Wel zagen ze dat mijn placenta laag ligt en ik in week 32 nog een extra echo moet om te kijken of deze verplaatst is. Anders wordt t sowieso een keizersnee.

  En we krijgen een meisje 😍 Wat een kers op de taart. Wat ben ik gezegend 2 meisjes en 2 jongens in huis.

 • Lady-s

  Wat fijn dat alles goed was op de echo! Hopelijk groeit indyde placenta nog mee zodat je geen keizersnede hoeft! Had daar nog helemaal niet over nagedacht dat dat ook nog kan... Nog iets meer als een week dan hebben wij de 20 weken echo.
  En gefeliciteerd leuk een meisje!! Super leuk ook 2jongens en 2meiden😀

 • Loyce

  Wat fijn dat alles goed eruit ziet op de echo! Ik had t bij mn jongste zoontje ook. Ik was zooo bang dat ik n keizersnede zou moeten dat ik heb zitten huilen joh hahaha. Gelukkig wad ie mee omhoog getrokken met t groeien van mn buik.. hoop dat ze de volgende keer de rest beter kunnen zien (yeeeyyy extra echo's)
  Leuk hoor 2 van elk! Gefeliciteerddd

 • mamavanmijnlief

  @ Loyce, hoe gaat het met je bijzondere kwaaltje waar je het een paar dagen geleden over had. Vond het grappig om te lezen, maar kan me voorstellen dat het niet zo grappig is wanneer jij degene bent die er last van heeft

 • Loyce
  Haiii.. ja ik heb er nog steeds last van maar op t moment heb ik veel afleiding zodat ik er niet "last" (in de zin van dat ik er niet gek van word) van..
  Het is idd grappiger wanneer t n ander betreft haha.. mn man heeft er ook de grootste lol in.. evil.. maar goed.
  Mn middelste zoon is vandaag jarig en morgen is t feest voor fam en vrienden.. en overmorgen zn kinderfeestje.. mn hetelucht standje vd oven is kaduuk gegaan dus uitvogelen hoe ik toch taart kan maken haha.. en vandaag mochten ze verkleed naar school vanwege de afsluiting van de kinderboekenweek. Griezelthema.. leuk op zn verjaardag! Dus had ik zn traktatie aangepast op t thema.. was wel weer veel werk maar iedereen vond t leuk haha
 • mamavanmijnlief

  Gefeliciteerd met je zoon. En wat een super mooie traktaties! Petje af hoor

 • zeyneb

  Hallo dames kan iemand my vertellen hie ik op de chat kan komen want ik zie nergens chat opstaan🤔

 • mamavanmijnlief

  Ga naar het menu, dan klikken op
  'Forum' helemaal onderaan staat 'chat'.

 • zeyneb

  Ja Dank je wel sgat heb het al gevonden

 • Lady-s

  Ja week 18 is begonnen😃 23 oktober de 20 weken echo spannend. Ik voel bijna iedere dag wel wat in m'n buik ene dag meer als de ander. Het is wel alleen nog een kietelend gevoel geen echte bewegingen ofzo ben benieuwd wanneer dat gaat beginnen!
  Sinds een week heb ik wel veel pijn in mijn onderrug, het is niet te erg maar wel pijnlijk. Hopelijk blijft 't daar voorlopig ook bij!

 • mamavanmijnlief

  Jakkes, rugpijn. Ik ga om de 6 weken naar een therapeut, en bevalt me prima. Vanmorgen was ik daar. Lag op m'n buik (lig normaal nooit op m'n buik) en heb de baby nog nooit zo voelen bewegen! Hij had vast wat minder ruimte

 • Lady-s

  Oh haha dat is dan wel weer leuk van zo'n bezoekje! Vond de baby vast inderdaad niet leuk dat ruimte gebrek😂

 • mamavanmijnlief

  Jakkes, rugpijn. Ik ga om de 6 weken naar een therapeut, en bevalt me prima. Vanmorgen was ik daar. Lag op m'n buik (lig normaal nooit op m'n buik) en heb de baby nog nooit zo voelen bewegen! Hij had vast wat minder ruimte

 • Ollibollie

  Hoi

  Eigenlijk mag ik niet klagen en heb weinig kwaaltjes.
  Maar ben nog steeds zo moe..moe... herken dit niet zo erg in de vorige 3 zwangerschappen.
  En maagzuur elke dag..
  Meer die dit hebben?
  Voel de kleine eigenlijk nog weinig, placenta ligt opzij.
  Soms ineens vrij goed en dan een hele tijd helemaal niet.
  Wordt er wel onzeker van soms.
  Maar ik voel me verder goed en geniet er intens van .
  Zal de laatste keer zijn dat ik zwanger ben

 • Lady-s

  Hoi, ik ben ook nog steeds erg moe het is wel iets minder dan in de eerste drie maanden. Hopelijk kan je er toch van genieten ook omdat het je laatste zwangerschap is! Ik ben zwanger van de eerste😊

 • mamavanFTL

  Ik ben ook nog erg moe. Deze zwangerschap ook veel misselijker dan bij de vorige.
  Ook ik voel de baby nog niet. Heel onzeker maakt me dat.

 • Ollibollie

  Oh misselijk is ook zeker geen pretje.
  Wel fijn dat er herkenning is.
  Hopelijk ‘klagen’ we straks over de drukke bewegingen 😉

 • mamavanFTL

  Hopelijk kunnen we daar snel over 'klagen'. 😂😂.
  Blijft hoe dan ook weer spannend. Ook al is dit niet de 1e zwangerschap. Als ik beebje zou voelen zou me t wel weer helpen minder onzeker maken. 😉

 • Ollibollie

  Haha
  Maar heel herkenbaar
  Zie net op je profiel dat we meer overeenkomsten hebben , leuk!
  Leeftijd andere kids ongeveer gelijk evenals onze leeftijd ☺️
  Merk je nu ook al last van je bekken?
  Wat ik nu wel heel erg leuk vind is dat de andere drie kinderen al wat groter en zelfstandiger zijn en nu deze zwangerschap zo bewust meemaken.
  Wanneer ben jij uitgerekend?

 • mamavanFTL

  Wat grappig zoveel overeenkomsten.
  Ik begin inderdaad last te krijgen van mijn bekken maar werk nu vanuit huis en dat maakt echt een groot verschil. Is veel beter te verdragen.
  Officieel ben ik 11-03-2018 uitgerekend maar vanwege diabetes en insuline spuiten word ik in de week van 20-2 ingeleid. Dit is voor mij helemaal nieuw. Bij de laatste 2 kon ik t met een dieet doen en kwam t pas na 24 weken er uit dat ik suiker had nu al met 11 weken en is totaal niet regelbaar. Dus dat is wel balen en maakt me dus ook onzeker. Ik geniet vol op met de 3 anderen zo leuk hoe ze er mee bezig zijn. Ze zijn zelfs al taken aan t verdelen 😂😂😂

 • mamavanmijnlief

  Ben ook moe, en al weken verkouden... probeer echt m'n rust te pakken wanneer dat kan. Zwanger vd derde... Van brandend maagzuur (nog) geen last.
  Ik voel de baby ook nog niet veel. Eergister klaagde ik hier nog over. Maar merk wel dat ik steeds meer begin te voelen

 • Ollibollie

  Ja he.. misschien is het ook in combinatie met weersveranderingen?
  Aah wat fijn dat je steeds meer voelt 😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van woensdag 18 april 2018 tot en met dinsdag 24 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen