Volg ons overal!
Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je 18e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Geen idee meer wat je vandaag moet aandoen, nu je kleren van voor de zwangerschap niet meer passen? Gelukkig is er een hoop hippe zwangerschapskleding!

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1089)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • jose24

  Week 17 gaat best snel nu snot verkouden. Zijn er al vrouwen die het schoppen voelen in de buik

 • M2015

  Ja, sinds een dikke week kleine schopjes net onder navel. Volgens verloskundige zijn de schuivende bewegingen in de zij de darmen die je voelt. Dat was hetgeen wat ik rond 13 weken voelde en dacht dat dat de baby was.
  Zo bijzonder om te voelen

 • Lovelymi

  Vandaag 17 weken zwangerrrr. Wat gaat het hard. Eind nov heb ik mijn 20eeken echo. Vind het zo spannend. Zijn er mama's die last hebben van bekkenpijjn ? Ik sta met moeite op zo een druk op mijn stuit. Iemand tips om de pijn te verlichten? Ik loop veel met het idee dat het dan soepeler word

 • CharlottevN

  Zwemmen/zwangerschaps zwemmen helpt bij mij iedere keer. Train je je spieren zodat ze de flexibiliteit in je bekken kunnen opvangen zonder ovetmatig belast te worden tijdens het trainen.

 • Lovelymi

  Thanks voor de tip xx

 • MarjoleinAC

  Vandaag 17 weken zwanger, begint nu echt ergens op te lijken zeg! Ik heb vandaag ook eerste zwangerschapsspijkerbroek gekocht, en opeens zie je dan ook een beginnend buikje... speciaal hoor!

 • Wonderful-life

  Leuk is dat he?! Gaat hard de komende weken!

 • Yv85

  Alweer een weekje verder. Op naar de 20 weken echo. Vind het best spannend maar verder doet onze kleine meisje het goed

 • Amdg

  Een hoop van jullie weten al wat het gaat worden!!.. mmh ik ben nog in afwachting van de 20 weken echo... Nog 2 weken,2 dagen! Gaan er mensen hier naar bevallingscursus? Inmiddels heb ik 2 de hands al een box en kinderkamer gefixt, ik heb toch wel nesteldrang om het allemaal gedaan te krijgen.. het liefst ook nog andere. Klussen in huis haha, me man is niet blij met me !!!

 • Yv85

  Hier geen bevallings cursus. Ook eerder nooit gedaan.. en de nestel drang is hier ook erg sterk! Binnenkort het kamertje behangen/ verven en dan kunnen de meubels erin... en daarna heerlijk shoppen!

 • Wonderful-life

  Hoera! Week 17! Elke week is er weer 1 richting de grens van levensvatbaarheid! Ondanks bloedverlies, groeit onze kleine man lekker door!

 • Wesina2009

  Dag mama's to be!! Ik ben vandaag 17 weken zwanger van een jongentje!! We hebben al een dochter van 2 jaar genaamd Elize. Wij hebben 9 november de 20 weken echo. Altijd spannend... ik ben 4-4-18 uitgerekend. Is er ook een fb pagina met de april dames?

 • Lassi85

  Er is een fb groep met april baby's. Ik kan je uitnodigen in de groep in afwachting van beheer. Maar als ik zeg dat je via hier bent is t ok

 • 3rups101318

  Wat leuk gefeliciteerd ik ben in verwachting van een meisje en ben ook 4 april uitgerekend en toevallig ook 9 november 20 weken echo 😆 maar ik heb 2 zoons

 • Jss

  Ik vind het zo snel gaan! Hoopte erg op een meisje en met de echo erachter gekomen dat het ook een meisje is zo blij!
  Nu hopen dat alles goed is met de 20 weken echo 6 nov
  Ik blijf het spannend vinden ook al is dit ons 5e kindje 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van zondag 22 april 2018 tot en met zaterdag 28 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen