Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je achttiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1690)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Saar1986
  We krijgen een zoon erbij leuk twee xoons en een dochter grote zus en broer helemaal happy en wij ook hij had lange benen volgens de echocopiste super blij en papa had gelijk dat het een zoon werd
 • Saar1986

  17 wkn wat vliegt de tijd en voel de kleine al aantal wkn maar nu sowieso paar keer per dag ook papa kan nu de kleineal duidelijk voelen en grote zus vond dit eerste contact superleuk grote broer snapt het nog niet helemaal

  Morgen weten we eindelijk wat we verwachten grote zus vind het superleuk om weer naar de baby te mogen kijken
  En dan mag ze ook kleertjes uitzoeken en onze zoon ook zo wil ik ze er echt het besef geven dat niet lang duurt voordat de kleine er is
  En met 33wkn nog een trouwerij waar kun je leuke zwangerschap jurken kopen meiden help

 • lindake0

  Hey, gefeliciteerd met je zoontje! Super leuk! Leuke moderne zwangerschapsjurken koop ik bij mamalicious. Kan via Zalando of hun eigen app. Succes!

 • LolaWolf

  Leuk he die bewegingen! Vind het wel nog heel erg lang duren voor de baby er zal zijn. Vandaar dat onze kids het nog niet weten. 6 maand wachten is een half jaar... toch? Ik wacht zo langggggg mogelijk :)
  Tot ze er zelf vragen bij stellen waarom mijn buik zo dik is :)
  Trouwkledij, bij asos? google eens raadplegen? veel shopplezier!

 • AshleyJessy

  Pff wat vliegt de tijd!
  Ik voel ons meisje al een aantal weken maar nu echt een paar keer pd. LOVE IT.
  Heb nog bijna geen buik, wat ik wel gek vind maaargoed vind het echt niet erg haha!
  Zijn er meiden uit Adam toevallig!?

  Liefs!

 • Momalies

  17 weken vandaag en sinds 2 dagen voel ik zo nu en dan schopjes en duidelijke bewegingen. Wat heb ik hier op gewacht😍 zo fijn weer om te voelen.

 • LolaWolf

  Ik ook! En 's ochtends kun je ze van buitenaf voelen als ik plat lig in bed. Leuk he 😍

 • Momalies

  Super he😍

 • tienus

  Ook in week 17 gekomen. Net terug van een wintersport vakantie, kostte me toch wel hoop energie. Sneller moe dan anders, maar wel erg leuk. Goed dat het maar een week was, elke dag stond ik meer moe op, nu lekker uitrusten en bijkomen.
  Ik voel nog helemaal niks, weet ook niet wat ik zou moeten voelen, lees wel over plopjes, vlinders enz maar als ik al wat dacht te voelen was het lucht wat er dan ook snel erna uit kwam hihi. Ik wacht het gewoon rustig af, weet ook niet waar mijn placenta zit, hoe weten jullie dat?

 • DominiqueL

  Ben vandaag 17+6 maar weer vreselijk misselijk wakker geworden. Braken en kokhalzen stopt pas als ik iets eet. Zijn er meer moeders die hier (nog steeds) last van hebben? Ik heb het bijna elke dag

 • Mamacarrie

  Hey dames. Zijn er anderen die ook al regelmatig voelen dat de baby de hik heeft? Op dit moment ook alweer een paar minuten aan het hikken.

 • Waterbloempie

  Vandaag 17 weekjes zwanger van mijn meisje


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van vrijdag, 23 augustus 2019 tot en met donderdag, 29 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50