Volg ons overal!
Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je 18e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Geen idee meer wat je vandaag moet aandoen, nu je kleren van voor de zwangerschap niet meer passen? Gelukkig is er een hoop hippe zwangerschapskleding!

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1031)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mamasaurus

  Hier helaas weer zwangerschapsdiabetes... Dus maar weer op dieet, hopelijk werkt het deze keer weer en mag ik gewoon bij mijn verloskundige blijven en thuis bevallen. Heb er lichamelijk wel meer last van deze keer (moe en dorst) maar geestelijk kan ik het deze keer wel beter hebben. Heb nog niet eens een potje staan janken, go me!

 • Miertje85

  He wat vervelend. Veel succes met je dieet!

 • Happymomvan1

  Vervelend zeg! Sterkte met het dieet...

 • mamasaurus

  Dank je! Zal soms wel zwaar worden, maar zal waarschijnlijk niet zoveel aankomen. Dat is dan wel weer een voordeel.

 • Nx3

  wat vervelend zeg , hoe komen ze daar achter eigenlijk ? wat zijn dr symptomen daarvoor ?

 • mamasaurus

  Je kunt er heel erg moe van worden/dorst krijgen, maar je kunt ook helemaal nergens last van hebben. Bij mij hebben ze het de vorige keer ontdekt met eerste keer bloed prikken. Toen was mijn waarde te hoog en moest ik weer op glucose prikken. Die was weer te hoog, dus toen glucosetest. Als je het een keer hebt gehad, dan is de kans heel groot dat je het bij een volgende zwangerschap weer krijgt, dus moest deze keer weer die test doen. Bij mijn vorige verloskundige (eerste zwangerschap) moest ik met 24 weken mijn urine laten testen, toen had ik het niet. Sommige verloskundigen testen volgens mij standaard rond 24 weken dmv urine of vingerprik.

 • Mommy_T

  De laatste dagen voor het eerst enorme stemmingswisselingen. Dit herken ik alleen van de week voor mijn menstruatie. Zal het komen door de stijging van progesteron? Zo vervelend ... Voor mij en mijn partner! 😏

 • Happymomvan1

  Ook ik heb altijd heel veel last van stemmingswisselingen tijdens de zwangerschap. Hoort er gewoon bij. Ene keer geel emotioneel dan kan ik alleen maar huilen en andere keer heel boos zonder reden.

 • Nx3

  oh ik heb er altijd mijn hele zwangerschap last va helaas. ik ben echt een Bitch als ok zwanger ben, heb op alles meteen een antwoord , roep vaak al iets voordat ok nadenk .gelukkig ben ik niet altijd zo onaardig hahaha

 • Nx3

  vandaag alweer 17 weken zwanger , alweer bijna op de helft.
  ik ben ook best onzeker deze zwangerschap en snap niet waarom.
  heb een aantal keer de baby gevoelt maar lang niet dagelijks. jan niet wachten tot de 20 weken echo om dan weer de bevestiging te krijgen dat alles goed zit. en hopelijk snel wat meer voelen van binnen.
  zou ook kunnen dat de placenta ervoor ligt zodat je het minder kan voelen de baby. we zullen het wel zien allemaal.
  5 aug mijn gender reveal party en dan weer ik eindelijk het geslacht. dan kan ik ook eens war gaan kopen voor de baby.

  jullie al bezig met een kamertje oid? omdat de baby de eerste 1 of 2 jaar bij ons op de kamer komt ben ik er nog niet mee bezig. denk dat ik daar rond de 30 weken ofzo pas aan ga beginnen. of misschien na de 20 weken alvast langzaam iets gaan doen. ik zie het wel duurt nog even voordat er een baby in huis is haha.

 • Happymomvan1

  Hier nog niet bezig met de babykamer. Wij hebben eerst de badkamer verbouwd maar die is nu gelukkig af. Nu eerst weer even rust en alles op orde krijgen en dan gaan we rustig kijken naar de babykamer.

 • mamasaurus

  Wij hebben een kledingkast gekocht, die staat nu op de overloop haha. Kamertje komt misschien volgende zomer (moeten muurtjes plaatsen/deur alles, de hele kamer is nu een open ruimte). Maar vind dat eigenlijk niet zo erg. Mijn oudste had een prachtige kamer en slaapt nu pas sinds een paar weken op haar eigen kamer. Middelste heeft ook een prachtige kamer en slaapt gewoon bij ons. De jongste zal ook gewoon bij ons slapen. Kamer komt wel.

 • Nx3

  ja dat heb ik dis ook haha , mijn jongste heeft ook een mooie kamer maar slaapt ook nog liever bij ons dan in eigen bed. ik vind het ook niet erg mijn middelste heer5 ook in mijn bed geslapen tot de jongste geboren werd haha ik doe ook graag alles.op het laatste moment . werkt beter voor mij op de 1 or andere manier haha

 • Happymomvan1

  Vandaag 17 weken. Door een lage bloeddruk helaas nog steeds last van kwaaltjes als hoofdpijn en duizeligheid. En ook eten blijft wel een dingetje. Vind heel weinig lekker dus heb moeite om goed te eten. Gelukkig kom ik wel gewoon goed aan. Dus ben niet bang dat de baby niet genoeg voeding binnenkrijgt.

 • Nx3

  hier veel last van me rug en stuitje , het eten gaat gelukkig wel goed. heb constant honger en maakt me eigenlijk niet uit wat ik dan eet.
  ben al bijna 10 kilo aangekomen.

 • Kaya2005

  Hallo.Ik ben morgen 18 weken.Ik voelde de baby afgelopen donderdag heel duidelijk.Nu al een paar dagen niks meer.. .Wordt er heel onzeker van...

 • grietje84

  Herkenbaar hoor.. voel al een paar weken beweging. Maar zeker nog niet dagelijks.. volgens de verloskundige helemaal niet gek. Maar juist bijzonder als je af en toe al wel iets voelt. Veel vrouwen voelen nog helemaal niets.

 • mamasaurus

  Hier ook een aantal keer gevoeld en nu al heel lang niet meer. Bij mijn eerste voelde ik ook pas heel laat leven. Bij mijn tweede rond 14 weken al bijna dagelijks... Kan niet wachten tot ik haar elke dag voel, heerlijk is dat.

 • MaMa_2014!

  Nu 17+3 en echt de tijd vliegt voorbij.
  Gewoon al bijna op de helft echt bizzar.. Gaat allemaal veelste snel. Voel me ook super super goed kan alles doe alles geen misselijkheid enz enz. Het besef dat ik moet genieten omdat dit echt de laatste zwangerschap is moet ik echt over nadenken en bij stil staan. Voor iemand herkenbaar???

 • Nx3

  jaa hier ook de laatste zwangerschap dis doe echt me best om van alles te genieten, maar kan ook niet wachten tot ik straks een kleintje in mijn armen heb. zwanger zijn is niet helemaal mijn ding helaas. maar ondanks dat doe ik me best om overal van te genieten

 • MaMa_2014!

  Het is bijzonder dat een klein levend wezentje in je buikgroeit...
  Vind het mooi en nu nog van mij alleeen hahaha en straks moet ik het delen met de buiten wereld dat vind ik wel lastig. Maar kan zeker niet wachten tot ik de kleine dame in me handen heb en kan showen aan grote zus.
  Maar een hobby is het zeker niet van me ben zo hormonaal

 • Gekkie86

  Vandaag naar de VK geweest en ons kleintje en mama is weer goed gekeurd. Op naar de 20 weken echo zodat we je kunnen bekijken

 • Roeline1
  Hallo allemaal, ik ben vandaag 17 weken en 3 dagen zwanger van ons 2de wurmpie. Nu vroeg ik mij af of sommigen van jullie kunnen zien wat het word? Ben best wel nieuwschierig of sommigen het ook goed gaan hebben. Moeten nog 2 weken wachten op de 20weken echo. Vind wel leuk als er mensen zijn zien het kunnen zien en ook goed hebben.
 • Nx3

  als ik alleen naar de schedel kijk denk ik een meisje ,

 • Roeline1

  Oke. Morgen weten we het als het goed is. Dan de 20 weken echo.

 • Nx3

  spannend , veel plezier laat je het weten

 • Roeline1

  Ja is goed doe ik.

 • Tweety24

  Ik vind het voor 17 weken een vrij onduidelijke echo. Kan er helaas niet meer van maken dan dat het een baby is

 • Roeline1

  Dit is ook niet de echo van 17 weken maar van 12 weken. Dankje voor je reactie.

 • Tweety24

  Ooh vandaar Haha. Dan is die wel duidelijk. Maar volgens mij geen nub te zien. Wanneer heb je 20 weken echo ?

 • Roeline1

  Lijkt mij ook leuk indd om beide te hebben. Maar helaas heb je dat niet voor het zeggen. We moeten nog even geduld hebben tot volgende week donderdag.

  Sorry dat ik hier op deze reageer want op de een of andere manier kan ik niet op de andere reageren heel appart.

 • Roeline1

  Ik heb zelf geen idee. Meisje lijkt me leuk omdat we al een jongen hebben. Maar een jongen is ook goed. Als het maar gezond is.

 • Tweety24

  Ja inderdaad. Wij hebben een jongen en een meisje. En heb zelf een voorgevoel voor een meisje. Maar dat kan ook de wens van de gedachte zijn. Lijkt mij voor mijn dochter heel leuk een zus.

  Maar als ze maar gezond zijn.

 • Roeline1

  Ik heb de 27ste 20 weken echo. Vind best wel spannend. Ik had de echo ook op een site op facebook en daar werd gezegt een meisje. Maar ik wacht nog wel ff 1,5 week op de 20 weken echo

 • Tweety24

  Ben zelf geen expert in al die theorien. Nog even volhouden en dan heb je meer zekerheid. Spannend. Heb je zelf een voorgevoel


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van vrijdag 29 december 2017 tot en met donderdag 4 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen