Volg ons overal!
Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je 18e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Geen idee meer wat je vandaag moet aandoen, nu je kleren van voor de zwangerschap niet meer passen? Gelukkig is er een hoop hippe zwangerschapskleding!

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (807)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Samm06

  Alweer 17.4 vandaag! Wat gaat de tijd nu snel om. Straks voor controle naar de verloskundige en weer naar het hartje luisteren. 💙💙

 • Joyce en lindsey
  Het is een meisje vandaag 17 weken 5 dagen
 • mamavanji

  Morgen kom ik in week 17. Vermoeidheid begint eindelijk wat minder te worden. Verder af en toe nog wel duizelig maar niet echt andere klachten. Nog drie weken afwachten tot de 20 weken echo en dan weten we wat het wordt. M'n gevoel gaat beide kanten op, weet het eigenlijk niet. Bij m'n dochter dacht ik heel sterk een meisje en dat klopte. Zijn er nog meer mensen die het nog niet weten?

 • Mama-m-aug2017

  Ik krijg woensdag de geslachtsbepalingsecho. Dan ben ik 17+3.

 • spruitnummer3

  Ik kwam binnen en de vk maakte direct de opmerking zooooo jij groeit goed!!
  Ze denkt dat het komt omdat het mijn derde is en dat het vanaf een week of 24 a 25 minder hard zal groeien en dat het dan meer in verhouding zal liggen. Voor de zekerheid word ik vandaag wel gebeld voor een afspraak om een OGTT te doen.( suikertest met drankje).

 • Miertje86

  Zo dat is zeker een grote toeter 😀
  Wat zei de verloskundige erover 😀

 • spruitnummer3
  Over iets meer als een uur weer naar de verloskundige. Ben benieuwd of ze wat over de grootte van mijn buik gaat zeggen. Ik ben nog niks aangekomen, maar heb een mega toeter voor deze termijn vind ik zelf.
  Zal even een foto toevoegen van 2 dagen terug. Ik was toen 17 + 3
 • Duurtlang

  Ik ben al vanaf het begin van de zwangerschap sneller buiten adem! Ook toen mijn babybuik nog helemaal niet aanwezig was.. Toch vreemd! Ik roep ook heel vaak tegen mijn man "k heb meer zuurstof nodig"! Zo voelt t gewoon ;)

 • spruitnummer3

  Oh ja die trappen!! Wij wonen 3 hoog zonder lift, ik ben dus wel gewend heel vaak 5 trappen op en af te moeten. Ik ben na 2 trappen ook helemaal buiten adem.

 • spruitnummer3

  Ik heb dit nog nooit eerder gehad, heb het ook nog niet om me heen gehoord. Misschien bij je volgende afspraak even met je vk over hebben?

 • Mama-m-aug2017

  Ik heb dat ook al vanaf de 10e week ofzo. Normaal goede conditie. Maar als ik nu naar huis fiets ben ik o ook buiten adem als ik thuis kom is maar 10 min. Fietsen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van maandag 28 augustus 2017 tot en met zondag 3 september 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50