Volg ons overal!
Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je 18e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Geen idee meer wat je vandaag moet aandoen, nu je kleren van voor de zwangerschap niet meer passen? Gelukkig is er een hoop hippe zwangerschapskleding!

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1074)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Elida

  Hallo week17! Hier nog 1x per week aan de crossfit. Nog meer sportende mama's to be hier? Ik hoop het tot de bevalling vol te houden. Ook draag ik mijn zoon van 4,5jr nog op mijn rug 1 á 2 x per week.

 • Bagus87

  Ohw mensen ik heb zo'n enorme honger!! Echt de hele dag!!!! Gewoon bizar!! 😩 Dit herken ik totaal niet van mn vorige zwangerschap en zonder zwangerschap eet ik eigenlijk ltijd vrij weinig.. nu moet ik steeds eten.. zooo irritant dit!! 🤰🏻

 • Romy72

  Vervelend zeg ! Ik heb dat niet meer het tegen overgestelde..

 • Bagus87

  Dat is denk ik ook niet heel fijn!! Maar na een aantal dagen is dat eindeloze honger gevoel ook mega vervelend!! Ach ja we moeten wat te klagen hebben he haha

 • Mama van e

  Hahah ! Denk niet dat dat nog weg gaat 🙈! Ik heb ook vaak honger , maar minder als mijn vorige twee zwangerschappen.

 • Bagus87

  Ohw hou op zeg haha t is echt vervelend gewoon! Alsof alles wat je naar binnen duwt nergens terecht komt.. bodemloze put.. 🤣 Scheelt wel dat ik nog 'maar' 5 kg ben aangekomen! Bij mn zoontje spuugde ik zo'n 6x per dag en kwam er 27!!! Aan!

 • Prissell

  Ja he errug mijn honger ook gewoon niet te stillen en alles is lekker gewoon maakt niet uit als het maar knauwt..ik ook beide zwangerschappen niet gehad hoor

 • Bagus87

  Ik word er naar van! Eindelize honger!! Normaal eet ik amper en nu is de honger de hele dag aanwezig
  Hoop dat dit snel voorbij gaat hoor!!

 • MamaSaar3

  Dag lieve moeders, is er van deze februari mama's ook een chat groep? Vroeg ik me ineens af!

 • Lavie007

  Hallo week 17! Alweer bijna op de helft. Wij verwachten onze 2e kindje. Helaas komt de bekkenpijn erg vroeg. Gelukkig volgende week fisio. Ook voel ik haar zo nu en dan dus fijne geruststelling

 • Redrosalin

  In verwachting van onze 4e ukkie onverwachts, we hebben 3 dochters en kans op een jongen is dan erg klein en dat was ook zo😢 Ben toch best wel verdrietig dat zelfs onze surprise weer een meisje is. Zal nooit een zoontje hebben komt toch weer hard aan aangezien in na nummer 3 er al moeilijk mee had en dacht dat ik het een plekje had gegeven maar het komt toch weer omhoog. Word nog wat een kippenhokkie hier 😬. En namen wat een ramp 😝 Hoop dat het snel om is en haar kan bewonderen dan valt alles weer goed 😊

 • Elida

  Mijn zus had het anders om en geeft nu 3 kerels en 2 dames 😉

 • MamaSaar3

  Heel herkenbaar hoor en stoer dat je het zegt. Soms heb ik het gevoel dat er een beetje taboe op heerst. Ik had na mijn eerste een jongen ook heel graag bij de tweede een meisje en dat was ook zo! Natuurlijk was gezond het belangrijkst, maar zag me gewoon niet voor me met alleen jongens' Nu bij nummer drie maakt het me niets uit. Vanavond weten we het! Spannend!!!!

 • Prissell

  Ja inderdaad taboe ik ben toen maat gaan googlen mijn man verklaarde me ook voor gek...zelfs dat ie er een beetje boos van werd ja die vond 3 jongens ook wel best haha maar schijnt toch gewoon bij meerdere vrouwen voor de komen dus voelde me ik al.minder schuldig of slecht...en wat is het bij.jouw geworden ??

 • Prissell

  Hoi hoi vind knap dat je het zo zegt snap precies wat je bedoeld ik nu zwanger van de derde (ongelukje) en heb twee jongens had ook echt zware voorkeur..zo erg dat ik ook dacht is dit wel gezond..geslachtsbepaling gehad met 14 weken en is waarschijnlijk een meid dus echt opgelucht...hoe krom het ook klink niet dat het als het een jongen was er minder van zou gaan houden maar dan wel echt teleurgesteld geweest...nu de 20 weken afwachten want hoort zo vaak dat het dan toch een pielleke is...komt allemaal goed...van deze meid ga je zeker ook wel houden...maar dat het effe slikken is snap ik en dat wou ik wel kwijt aan je..mensen kunne vaak er negatief op reageren zo van als het maar gezond is..ja natuurlijk logisch maar dan toch

 • Vallery1357

  Ik heb het gevoel dat ik er 2 jongens (op de laatste echo leek het ook zo) bij krijg en we hebben al een zoon. Dan wordt ik dus een jongensmama, maar vindt het hartstikke leuk alles hetzelfde geslacht. Stuur ik de mannen op pad voor een circuitdagje, kan ik mee lekker rugbyen of snowboarden. Al was nagellakken en een meisje ertussen ook prima geweest hoor. Maar perse een meisje of bewust een bepaald geslacht? Nee dat heb ik niet. Hoe dat gevoel bij anderen ontstaat ben ik altijd benieuwd naar? Sowieso vind ik een zwangerschap zo mooi en bijzonder, en zie ik ook om me heen dat het niet iedereen gegund is. Dat maakt me zo dankbaar. Ik kijk ook graag naar karakter en persoonlijkheid en minder naar geslacht, en vind ik een zwangerschap en 20 wk echo al erg spannende tijd; als dan bij 20 wk echo alles goed is ben ik echt opgelucht en vind ik geslacht maar 'bijzaak'. Je mag weer moeder worden, er komt een nieuw leven bij, prachtig!!
  Hoop dat je er van kan genieten, ook tijdens je zwangerschap.

 • VivaMoi

  Joehoe! Vandaag weer naar Bouli mogen kijken ❤️❤️ Hij/ zij verstopt zich telkens dus nog niet kunnen zien wat het geslacht is.. dus nu afwachten tot de 20 weken echo over 3 weken!
  Placenta ligt aan de voorkant vertelde de gyn dus ook nog een tijdje wachten voor ik het (goed) ga voelen bewegen. Wat een wachten allemaal!
  Vinden jullie wachten ook zo moeilijk?

 • Gelukkige mamma

  Hallo allemaal
  Zwanger van ons 3 de kindje nu 17 w en 3 d en voel het nog niet zo niet leuk beetje eng ook. Verder alle kwaaltjes die je kan hebben heb ik denk omdat bij de eerste 2 nergens last van had. Zijn er nog meer vrouwen die niks voelen

 • Marii M

  Hoiii Vandaag 17w van mn 2e kindje. Voel mn kleine ook nog niet, terwijl ik mn eerste elke dag voelde nog heel vroeg in de zwangerschap! Zou me geen zorgen maken. Tuurlijk voelt het fijn en veilig om je kleine te voelen, zeker omdat je dat in de vorige zwangerschappen gewent bent. Maar tóch is elk zwangershap anders, het kan aan de ligging van je placenta liggen. We wachten nog een aantal weken af en probeer ervan te genieten😊

 • SkinStef

  Hallo dames. Wij verwachten onze 4 de spruit, maar dit is de eerste maal dat ik hem nog niet voel bewegen en ben dus ingerust! Nog 6 dagen en dan krijgen we de 20 weken echo. Grtjs

 • lord

  Voel ook nog helemaal niks 2e zwangerschap.. maakt me ongerust

 • DORA82

  Hier idem, 3e zwangerschap, twee zeer bewegelijke kindjes gehad, ook al in vroeg stadium 'plopjes' te voelen.. nu helemaal niets.. twijfel soms maar zijn meestal de darmen die dan wat onrustig zijn. Laten we allebei duimen dat er niets aan de hand is :-)

 • SkinStef

  Donderdagavond weten we meer. Laat iets horen he a je check up grtjs

 • DORA82

  Fijn, zal aan je denken dan! Voel me verder prima, echo hier pas eind september... dus nog ff geduld, wel donderdag naar verloskundige! Hopelijk alles okay!

 • SkinStef

  Eindelijk voel ik onze kleine spruit bewegen :) vnvnd 20 weken echo :)

 • DORA82

  Wauw wat fijn!!! Geluksmomentje is dat he? Hier was alles goed op controle, prima hartslag gelukkig, ook blij dus! VK vroeg waarom ik niet eerder was gekomen ;-) had gerust gemogen!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van maandag 26 februari 2018 tot en met zondag 4 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen