Volg ons overal!
Naar de reacties

16 Weken zwanger

Week 16 begint bij zwangerschapsdag 112 en loopt tot dag 119.Het is je 17e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 15 centimeter
Gewicht van je baby: 120 gram

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

Je baarmoeder is nu boven je schaambeen uit gegroeid, waardoor er meer ruimte is voor je blaas, en je dus minder vaak hoeft te plassen. Als je op je rug gaat liggen, kun je misschien je baarmoeder wel voelen. Het voelt aan als een harde, maar soepele bal.

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op blaasontsteking. Je groeiende baarmoeder drukt je blaas opzij. Daardoor moet je vaker plassen. Er blijven nu makkelijk restjes urine in je blaas zitten, wat voor ontstekingen kan zorgen. Gedurende de zwangerschap zitten er meer voedingsstoffen in je urine. Ook dit is een extra bron voor het ontstaan van ontstekingen. Lees meer in het infoforum: Blaasonsteking

Progesteron vervangt hCG

Vanaf deze week wordt het hCG hormoon vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week. Onder andere je darmen worden slapper. Hierdoor kun je soms hardere ontlasting krijgen dan voorheen, omdat het vaak langer wordt opgehoopt. Blijf goed en gezond eten, en voorkom zo ook aambeien.

Dekentjes, lakentjes, kussentjes. Verkrijgbaar in de mooiste kleuren en stoffen. Ga lekker shoppen voor jouw kleintje.

Reageer in `16 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1369)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Stroopwafeltje

  Vandaag 16+5 en vanaf 14 weken voel ik de baby. Echter nu al een aantal dagen niet meer
  Is dat in dit stadium nog normaal?

 • Wonderful-life

  Ja, zeker is heel normaal. Heb ik ook dat ik de baby af en toe voel en dan ineens een paar dagen helemaal niet. Heb zelf een doppler, geeft mij een boel rust om even het hartje van de baby te
  Horen.

 • Wonderful-life

  Hoera! Goedemorgen week 16!

 • Lily-anne

  Hier ook! Bijna aan de helft

 • Mamajoelle
  Nu 16 weken zwanger van ons tweede wonder. Met 12 weken de baby al gevoeld..en een nub echo gehad. Verloskundige kon met 90% zeker zeggen dat het weer een knul wordt. Mijn zoontje is erg enthousiast want wilt graag een broertje..zou ze het nog mis kunnen hebben...? Denk het niet als ik de echo zo zie
 • toet-

  Jaa dat lijkt wel t meest op een ventje hoor! Wanner weten jullie het zeker?

 • Mamajoelle

  Gm toet, 14 nov weten wij het zeker bij de 20 weken echo. Als het echt een jongen is dan zijn al die theorieën op internet fabeltjes. Deze zwangerschap was zo anders dan bij mijn zoontje. Ik krijg bij deze zwschap ineens pukkels en dof lelijk haar en haaruitval. Bij mijn eerste zag ik er stralend en goed uit. Ben deze eerste 3 maanden mega ziek geweest. Daarnaast is de hartslag bij deze tweede ook veel sneller van de baby en keek ik alleen maar naar roze spullen. Bij mijn eerste ging alles vlekkeloos. Zegt dus niets alle zwangerschappen zijn duidelijk anders ongeacht het geslacht.

 • Kylie23

  Mee eens ik zie ook een kleine man

 • Mamajoelle

  Ik weet niet hoe een nub van een meisje er precies uitziet maar denk idd ook dat dit een jongen is. Achja jongen of meisje we zijn allang blij dat we kindjes mogen krijgen🎉

 • mybelovedkids

  Net voor het eerst de schopjes aan de buitenkant gevoeld.
  Maar dan moet ik wel op mijn buik liggen met mijn hand onder mijn buik. Mijn baarmoeder ligt ver naar achteren helaas.

 • Yousrayous

  Hier gaat alles goed. Een pretecho gehad en we krijgen een meisje💗🌸. Ongelooflijk hoe mooi ze nu al is. Buikje begint goed te groeien. Volgende week gaan we een weekje naar Egypte vind dat best eng. Nog meer mensen die gaan vliegen rond deze periode?

 • Kylie23
  Hoi! Hier ook onduidelijkheid ... de echoscopist zei dat het een jongetje is maar de vk twijfelt...
 • Palmboompje3

  Met hoeveel weken is deze genomen dan? Want als t na 15 weken is zou ik ook twijfelen. Mijn bericht hieronder is door 2 verschillende echoscopistes bevestigd dat t een navelstreng is en geen geslacht. Dus nog tot 28 okt wachten pff

 • Kylie23

  Eindelijk weet ik het!!!! Vanmiddag nogmaals bij de echoscopiste en wij zagen overduidelijk een jongen! Erg blij mee!!!

 • Kylie23


  De echo van mijn kindje was in week 15 palmboompje, klopt. Gelukkig mag ik vanavond nogmaals langs de echoscopiste, gratis dus ik hoor het hopelijk. Jou echo snap ik niet zo goed maar ik denk dat de echoscopist niet zomaar uitspraak doet.

 • Nicky87

  Vandaag bij de verloskundige geweest we hebben het hartje weer gehoord, zo mooi klinkt dat. Ze zei wel dit klinkt als de hartslag van een meisje, dus ben benieuwd..

 • Deesi

  Nu ik 16 weken ben, ben ik nog geen gram aangekomen.. m'n buikje groeit wel langzaam door. Overal lees ik dat je nu gemiddeld 1,5 tot 4,5 kg aangekomen moet zijn. Volgens de gyn is het niet erg, de baby groeit goed en is actief. Wie heeft dit nog meer?

 • waldpiek

  Bij de eerste had ik dat ook. Ik kom nog moeilijk aan. Denk niet dat het voor de baby uitmaakt maar kan voor jezelf wel fijn zijn om wat te groeien vind ik. Ik kook nu soms 2x per dag omdat ik geen zin in brood heb. Wil graag lang borstvoeding geven en daarom hoop ik wel wat te groeien. Kan me niet voorstellen dat t voor de baby uitmaakt, die leeft toch van t bloed.

 • Jss

  Zullen we ruilen?😂 Zodra ik de test in mijn handen heb ben ik gelijk twee kilo zwaarder
  Ik heb tot 11 weken bijna niets kunnen eten toch 2 kilo aangekomen
  En nu groei ik echt aan alle kanten

 • Z!lvermaan

  Ik heb hetzelfde hoor. En mijn buik is nog plat.

 • Ybaby

  Ik ben ook nog nauwelijks aangekomen en heb nog niet echt een buikje. Geniet ervan want straks kan het hard gaan :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 16

De bevaldatum van leden die 16 zwanger zijn is van dinsdag 3 april 2018 tot en met maandag 9 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen