Naar de reacties

16 Weken zwanger

Week 16 begint bij zwangerschapsdag 112 en loopt tot dag 119.Het is je zeventiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 15 centimeter
Gewicht van je baby: 120 gram

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

Je baarmoeder is nu boven je schaambeen uit gegroeid, waardoor er meer ruimte is voor je blaas, en je dus minder vaak hoeft te plassen. Als je op je rug gaat liggen, kun je misschien je baarmoeder wel voelen. Het voelt aan als een harde, maar soepele bal.

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op blaasontsteking. Je groeiende baarmoeder drukt je blaas opzij. Daardoor moet je vaker plassen. Er blijven nu makkelijk restjes urine in je blaas zitten, wat voor ontstekingen kan zorgen. Gedurende de zwangerschap zitten er meer voedingsstoffen in je urine. Ook dit is een extra bron voor het ontstaan van ontstekingen. Lees meer in het infoforum: Blaasonsteking

Progesteron vervangt hCG

Vanaf deze week wordt het hCG hormoon vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week. Onder andere je darmen worden slapper. Hierdoor kun je soms hardere ontlasting krijgen dan voorheen, omdat het vaak langer wordt opgehoopt. Blijf goed en gezond eten, en voorkom zo ook aambeien.

Reageer in `16 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2350)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mommy27
  Gister pretecho gehad van ons kleintje we weten nog niet wat het is qua geslacht dat word volgende week vrijdag met een taart bekend gemaakt met fam en vrienden.. best frustrend dat het nog zo lang wachten is hopelijk kom ik deze week er makkelijk door haha pretecho is gemaakt met 16 weken en 5 dagen
 • 4prinsesjes

  Hellow
  Dames ik heb 4 prinsesjes en tot mijn vreugde is nr 5 tog egt een jongentje
  Morgen zit k alweer n week 17 wat vliegt de tijd tog

 • 4prinsesjes

 • 3ewonder2019
  Wat een feest!
  Vanmorgen geslachtsbepaling gehad.
  Wij krijgen een meisje❤️
  Onze 2 jongens krijgen een babyzusje, en ze zijn zo blij !!
 • Liefje_ludwina

  Van harte gefeliciteerd

 • Saar1986

  Gefeliciteerd met jullie meisje

 • Momalies

  Leuk! Gefeliciteerd

 • Saar1986

  16 wkn wat ben ik blij dat ik volgende week weer eindelijk weer me baby mag zien bij de geslacht bepaling stemmen zijn verdeeld ik denk meisje man zoon dochter broertje zoon zusje

  Heb nu andere medicijnen voor mijn darm wat wel wwrkt eindelijk ben al half jaar bezig toen ik erachter kwam dat ik zwanger ben moest ik van sommige medicijnen afkicken.

  Maar ik kan me buik nu niet mder verhullen derde die we verwachten en met de kleine gaat het goed nu al last van banfenpijn gynaecoloog zei al hou rekening met je bekkeninstabiliteit aangezien je de vorige keer ook al erg vroeg had maar voel de kleine steeds beter zo in love

 • tienus

  Deze week zijn we lekker op vakantie. Maandag en vandaag toch ook nog op de ski gestaan. Merk wel dat het me meer energie kost, maar daarnaast geen gekke dingen. Skiën ging ook nog goed. De vk had gezegd dat het makkelijk kon nog.
  Heb nog een klein buikje maar ga toch steeds meer contouren zien 😊. Voel nog niks, maar dat kan best nog even duren las ik bij een eerste zwangerschap.

 • Bar01

  Gisteren met 16.4 weken een controle bij de gynaecoloog gehad. Ze vroeg of we wilden weten wat het geslacht is, nou dat wilden we heeeeel graag weten. Mijn zoontje mocht de echo maken van haar, echt super lief en leuk! Ennnnn we krijgen een meisje! Zo ontzettend blij en in de wolken💕 nu op naar 22 maart voor de twintig weken echo!

 • Nas

  Hey, 16 w+3d vandaag ik voel de baby al regelmatig bewegen, mijn placenta ligt achter naar mijn rug, mijn man heeft hem zelfs al goed kunnen voelen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 16

De bevaldatum van leden die 16 zwanger zijn is van vrijdag, 30 augustus 2019 tot en met donderdag, 5 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50