Volg ons overal!
Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je 15e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.

Hoewel je het geslacht nog steeds niet weet, is het te leuk om niet alvast een mooi outfitje bij elkaar te kopen. Er zijn genoeg schattige unisex babykleertjes. Wat te denken van dit lieve speel- en slaappakje van het Nederlandse kledingmerk Koeka?
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1540)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Amberh

  Ja, week 14!
  Dinsdag naar de vk! Best wel spannend hoor. Hopend op een mooi kloppend hartje!

 • Xkeetx

  Yayyy wij zijn ook in wk 14 aangekomen! Was er nou eenfb groep gemaakt? Ik vind t zo stil hier

 • Kiro

  Hi,
  Ja je kan zoeken op: baby's mei/juni 2018.

 • Zenda

  Vandaag uitslag van de NIPT test gehad : helemaal goed!!
  weer een mijlpaal! Op naar de geslachtsecho 28-12 !!

 • Mama3jochies

  Gefeliciteerd!!!!

 • Miss_ka

  Hoi allemaal! Zijn er meer dames die nog steeds erg misselijk zijn? Bij mij werd het het de laatste weken minder maar het lijkt deze week te zijn verdubbeld. En meer pijntjes in mijn onderbuik, geen idee of dat de bandenpijn is?

 • Mama3jochies

  Wat naar gevoel en duizeligheid maar niet echt misselijk. Ook dit keer geen bandenpijn maar met 2 vorige zwangerschappen zal dit behoorlijk opgerekt zijn

 • XJX

  Eerste weken totaal geen last en nu de hele week al beroerd tot aan spugen toe vanmorgen🤢 ken dit niet vanuit vorige zwangerschappen 😕

 • Zenda

  Ik ben af en toe nog misselijk en moet dan ook echt spugen... nu weer 2 goede dagen gehad maar daarvoor 2 slechte .. dus het gaat op en af. Maar des te meer geniet ik van de goede!! En ik heb ook af en toe pijntjes in mn onderbuik ja... denk ook aan bandenpijn want mijn buikje begint wel te groeien

 • 5x zwanger

  Hier ook nog steeds super misselijk. Al vanaf 6.5 weken...en word helaas nog niet minder. Ik hoop dat het met 16 / 17 weken wel beter wordt. Heb ook sinds een week af en toe bandenpijn.

 • Miss_ka

  Dacht dat ik de enige was die nog misselijk was 😅 maar jullie dus ook nog. We doen het voor een goed doel ☺️

 • life1234567

  bij mij wisselt het een beetje... De ene dag gaat het nu wel en de andere dag weer helemaal niet. En pijntjes in de onderbuik heb ik ook maar ik denk dat het bandenpijn is (denk ik).

 • life1234567

  Vandaag een echo gehad................ we krijgen er een MEISJE bij, zo leuk!!!!! Ik dacht echt (bijna iedereen dacht dat) dat we een jongetje zouden krijgen haha!! Dus ik turen naar dat scherm.... en ik dacht "hm misschien is het toch wel een meisje" (want ik had afgelopen week een youtube-filmpje gezien waarin een arts heel veel echo's liet zien en zei "jongetje/ meisje/ jongetje / meisje" etc etc) En ja hoor, een meisje! De echoscopiste kon het heel goed zien zei ze :-).

 • Mama3jochies

  Echt leuk!!!!! 😍😍

 • poedel82

  Gefeliciteerd, wat leuk!

 • XJX

  Super leuk! Fijn dat ze het bij jouw goed konden zien☺

 • Miss_ka

  Wat leuk!! Lekker winkelen nu 🤗🎉

 • Zenda

  Leuk!!!!

 • XJX
  Gisteren voor het eerst een pretecho gedaan met onze jongens erbij. Wat is dat leuk zeg. Het was nog te vroeg om er echt een goede geslachtsbepaling te doen maar ze gokte op een meisje omdat ze 3 streepjes zag.(!) Nu tot 20 weken echo wachten tot het echt goed te zien is. Ik lees dat je ook via nipt geslacht kon laten bepalen, moest je dat aangeven? Wist niet van deze mogelijkheid. Wel blij dat we verder een goede uitslag binnen van de test inmiddels 😊
 • 5x zwanger

  Hoi
  Hoe ver was je dan precies tijdens deze echo?
  Ik heb volgende week geslachtsbepalingsecho en dan ben ik 15+1... als ik jou verhasl lees begin ik te twijfelen of ik nietbeter een week later kan gaan... maar ben zooo nieuwsgierig

 • life1234567

  ik heb morgen een geslachtsbepaling met 14w2d. Toen ik belde, zei ze dat het al vanaf 13 weken kon, maar die dag zat ze vol . Ik zei toen "Maar met 14 weken zie je het misschien beter?" maar die mevrouw zei dat het niets uitmaakt dus ik ben benieuwd...

 • XJX

  Hoi ik was woensdag 14.3 week. Tijdens de echo lag het kindje heel erg met de billen naar beneden en zat er weinig beweging in😉 daardoor kon ze het moeilijk zien en er conclusies aan verbinden Ik was/ ben ook super nieuwsgierig maar nu wachten we rustig de 20 weken echo af ( heb ik nog 20 weken om los te gaan of aan het idee te wennen dat er nog een jongen bij komt☺)

 • Alice88

  Er was al een groot vermoeden door mijn voorgevoel en door de gyn na de 12weken echo. Maar nu heeft de nipt bevestigd dat het een jongen word! Zo blij dat ik eindelijk kan shoppen nu!

 • life1234567

  wat leuk!!! Lekker shoppen :)

 • RoxanneM

  Hoi hoi! Hier weet ik het geslacht al via de nipt en het wordt een meisje! Heel spannend want ben nu zeven jaar een zoon gewend dus word even schakelen. Groetjes!

 • Mama3jochies

  Ik krijg ook waarschijnlijk meisje. Nub meting gehad. En na 2 jongens zal dat ook erg wennen zijn

 • Anonymous_

  Week 14 alweer!

  Gisteravond enorme pijn in mijn bekken, ik kon er niet eens van slapen. Vrijdag kan ik pas terecht bij de bekkentherapeut :( tussentijds maar paracetamol tegen de pijn.

  Dacht ik eindelijkkkk van de kwaaltjes af te zijn, staat de volgende alweer te wachten pfff gelukkig lees ik bij veel dat ze weinig tot geen kwaaltjes meer hebben. Sinds ik weet dat ik zwanger ben (bij 5 weken) heb ik alleen maar kwaaltjes. Deze pijn is zo niet fijn


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van maandag 11 juni 2018 tot en met zondag 17 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen