Volg ons overal!
Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je 15e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.

Hoewel je het geslacht nog steeds niet weet, is het te leuk om niet alvast een mooi outfitje bij elkaar te kopen. Er zijn genoeg schattige unisex babykleertjes. Wat te denken van dit lieve speel- en slaappakje van het Nederlandse kledingmerk Koeka?
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1278)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • smurf1988

  Heb 4 september een pretecho (kon helaas niet eerder) ben echt zoooo benieuwd haha

 • C.han

  🎉 14 weekjes 😍

 • Voetbalmama

  Ik voel me met vlagen helemaal niet goed. Veel boeren en buikpijn. Bah! Daarnaarst lukt het mij niet gezond te eten. Wat doen jullie?

 • jootje503

  Haha gezond eten lukt hier ook niet :( daarom slik ik die multi zwanger maar voor de zekerheid 😝

 • mamiSanchez

  Vandaag een geslachtsbepalings echo gehad...Wij krijgen een Meisje ons derde dochtertje 😊

 • Saartje224

  Hier ook net uitslag van NIPT test. Sales in orde met terror 3.0 dus super! Eergisteren de baby gevoeld. Ook erg leuk. Vind het alleen vroeg, maar schijnt te kunnen met de 3e...

 • Carla123
  Hallooo, proficiat aan allen! Ik ben nu 14wk en 5dgn, kent er iemand iets van de nub, lees er zoveel over, wou het ook eens proberen, ik zie zelf niets dus, zie zelfs geen beentjes, de echo werd genomen op 12w4dgn...
 • Bagus87

  Ik denk een jongen te zien.. maar misschien weet je t inmiddels al?

 • Aighlin

  Vandaag 14 weken. Vorige vrijdag mooie echo gehad en resultaat van de NIPT-test. Alles in orde en het wordt een meisje :) We zagen haar op de echo ook drinken van het vruchtwater. Zo leuk!

 • Kim Stehouwer
  Wat denken jullie jongen of meid gr kim
 • droppie 2010

  vandaag een echo. ben benieuwd of we al kunnen zien wat het word. vandaag 14.4weken.

 • Carla123

  Meisje

 • Kim Stehouwer

  Weet je sl

 • droppie 2010

  nee hebben nog niet kunnen zien. hij/zij lag lkker met de rug naar ons toe. haha miss bij de volgende afspraak met 18w..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van woensdag 14 februari 2018 tot en met dinsdag 20 februari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

7 leden zijn nu online
Lid worden