Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1941)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Yvanhoo1982

  Joehoeoeoeeo, vandaag precies 14 weken zwanger. Volgende week maandag de 3e echo. Hopelijk kunnen ze dan al zien wat het gaat worden, ben zo benieuwd. Ik zie zoveel leuke dingen overal maar omdat we niet weten wat het zal worden durf ik nog niets te kopen. Ik hoop dat daar volgende week verandering in komt, dan kan ik lekker shoooooooppen voor kleding etc.
  Ik lees bij verschillende reacties dat jullie het al weten met 15 weken, dus hoop dat dit voor ons ook zal gelden.

 • M.S

  Nog 2 weken wachten dan weten wij ook wat het geslacht is! ❤️😍

 • 2019baby

  Ook wij weten het geslacht inmiddels! We krijgen een meisje!!!
  Handig.. Want we hadden al een meisjes naam haha!

 • Vayenn

  Zo leuk!! Gefeliciteerd!!💗
  Nu lekker helemaal los gaan met roze🎀🛍💗

 • 2019baby

  Jaaa haha leuk om nu wat gerichter te kunnen shoppen

 • Vayenn

  Ja dat geloof ik meteen!
  Ik heb nog helemaal niks gekocht. Wij krijgen volgende week woensdag de geslachtsecho, maar krijgen het pas volgende week zondag te horen.
  Ik liep vanochtend in de prenatal en liep echt weg te dromen bij al die lieve kleine kleertjes. Maar heb me ingehouden en niks gekocht. Pas als we het geslacht weten dan zal ik wat gaan kopen. Als het een meisje is dan hoef ik niet zo heel veel te kopen, want na 2 meiden heb ik behoorlijk wat spulletjes nog op zolder. Maar als het een jongetje blijkt te zijn, ja dan ga ik wel goed los met shoppen hoor😉😁

 • 2019baby

  Dat wordt nog spannend dan haha! Aan de ene kant fijn als je nog meidenspulletjes hebt liggen, maar ook wel heerlijk om eens voor een jongetje te kunnen shoppen! Voor mij is het de eerste dus ik sta me bij een prenatal vooral te verbazen over hoe klein alles is haha!!

 • Vayenn

  Hahaha ja maar dat heb ik nog steeds! Ik stond gisteren ook met een klein broekje in Mn handen te denken; och jee zo klein weer😍. En dan moet je na gaan dat ze soms nog in maatje 50 verzuipen. Zo klein zijn ze wel eens.

 • Mestiez

  31 augustus heb ik bloed laten trekken voor de nipttest. Vandaag gebeld om te horen hoe het zit omdat het zo lang duurt. Mijn bloed is pas op 3 september aangekomen in het labo. Dus het kan nog een week duren. Pfff...

 • Reaux

  Eergisteren ook een geslachtsecho gehad en gisteren een kleine gender reveal met ballon om mijn man te verassen met het geslacht. Het wordt een kleine meid! Man was in shock en stond met open mond te beseffen dat de confetti roze was! Haha hij schreeuwde voorheen dat hij alleen maar zonen krijgt en zie hier..

 • Vayenn

  Wauw zo gaaf!!
  Wij gaan het zo ook bekend maken over 2 weken. Maar zelf weten wij dan ook nog van niks😆. Zo leuk! Ik kan niet wachten.
  Wij hopen na 2 dochters toch wel een beetje op een jongetje, maar ja we moeten nog even geduld hebben 😉

 • Reaux

  Was super! Zeker een aanrader! Ooh dat is nog spannender als jullie zelf ook nog van niks weten! Ben benieuwd naar het geslacht en jullie reactie, hihi spannend! Nog even aftellen x

 • Kelly2017

  Gister Geslachtsecho gehad!..na 2 meiden mag ik zeggen dat we dit keer een jongetje/broertje krijgen!..zooo blij

 • Doperwtje

  gefeliciteerd. Heel fijn voor jullie. Die papa zal wel heel trots zijn, is hij niet meer alleen

 • Kelly2017

  Ja die is echt heel trots! Die heb eerst 1min na de confetti lopen staren hahaha en nu al hele plannen hahah

 • Vayenn

  Wauw zooo leuk!’
  Hier hopen wij stiekem ook op😉.
  Na 2 meiden zou een jongetje toch ook wel heel erg leuk zijn. Maar een meisje is net zo welkom hoor.
  Wij moeten nog 1,5 week wachten tot de geslachtsecho, maar nog 2 weken voor het ook daadwerkelijk bekend word.

 • Kelly2017

  Ja weetje na 2 meiden heb je tog beetje een voorkeur ook al is een meisje net zo welkom natuurlijk zo dachten wij ook maar toen eruit kwam dat we een jongetje kregen jaa toen kon me dag niet meer stuk! voor me vriend vond ik het zo leuk! hij krijg versterking hahah..zou ook leuk voor jullie zijn als het een jongetje zal worden maar net zoals je zegt meisje even welkom! nou ben benieuwd hou me op de hoogte hihihih

 • Vayenn

  Juist! Precies dit!👆🏼
  Ik zou het ook zo leuk vinden voor mijn man, dat hij niet meer de enigste man in huis is. Want zelf onze huisdieren zijn allemaal vrouwtjes😂.
  Ik hou jullie zeker op de hoogte😉

 • Mestiez

  Zooo leuk!💓

 • cpb

  vandaag beeb met 14+4 weken mogen horen , kleine schopt al veel en voel af en toe ook plopjes , zo bijzonder!
  over twee en halve week een pret echo , zo spannend! maar ohh zo zin in of onze mini een jongen of een meisje is ! ♡

 • Baby3-

  Vandaag dan eindelijk de uitslag van de Nipt. Alles is goed! Straks op controle bij de verloskundige.

 • Doperwtje

  Super! Veel plezier op jouw baby-date


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van zondag, 17 maart 2019 tot en met zaterdag, 23 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden