Volg ons overal!
Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je 15e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.

Hoewel je het geslacht nog steeds niet weet, is het te leuk om niet alvast een mooi outfitje bij elkaar te kopen. Er zijn genoeg schattige unisex babykleertjes. Wat te denken van dit lieve speel- en slaappakje van het Nederlandse kledingmerk Koeka?
 Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1054)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mila10

  Zo dames vandaag een actief dagje gehad...! Het was zo ver, de Strong Viking Mud edition 7 km....! 7 km door de modder en 20 obstakels! En we hebben het gehaald en alles ook gedaan ben super trots 💪
  Nu met een alcoholvrije radler kapot op de bank Haha...

 • FloortjeTD

  Wow supergoed! Ik ben helemaal jaloers op de energie!

 • Mila10

  Ik lig elke dag rond 20.30 echt al in bed en heb het echt nodig. Voel me niet energiek verder en sleep mezelf ook echt naar de sportschool!
  En deze run, dat evenement geeft wel een boost zodra je daar rondloopt!

 • Babyster

  Jeetje knap hoor!

 • Klaasje33

  Haha supertof! In mijn vorige zwangerschap heb ik ook heel lang gevoetbald en daar voelde ik me heerlijk bij!

 • Hetiseenbaby

  Gisteravond toch nog weer ongerust door onnodig piekeren.. gelukkig was de vk zo lief om nog even langs te komen zodat ik hartje mocht horen ... wauw, dat was mooi... voor t eerst een stevige drumsolo gehoord... vandaag n afspraak gemaakt bij de gyn voor de 'poliep'.. kan ik dinsdag naartoe! Vandaag geen bloedverlies, heel fijn.. wel behoorlijk groeipijn onderin buik en rug... herkent iemand dit?

 • Meijtje

  Lief dat ze kwam dat je het hartje even kon horen. Spannend dinsdag! Hopelijk kan het goed.verholpen worden.

  Groeipijnen ken ik niet echt (hele zwangerschap door weinig last van) maar wel schaambot en stuit al heel erg.
  Ja misselijkheid hier ook nog geregeld aanwezig, jammer genoeg :(

 • Els 1

  Fijn om te horen dat alles ok is,wij hadden gisteren ook een afspaak echo gehad kleine was aant slapen heft wel de armen even bewogen placenta was niet meer zo laag dus alles komt goed hoop ik.en ja inderdaad heb ook veel last van mijn buik (groeipijn )het voeld juist of ik ongst ben met af en toe steken.en nog steeds misselijk

 • Mila10
  Klein buikje/bolletje begint al zichtbaar te worden ❤
 • Meijtje

  En ja hoor de wc is weer een vriendje vandaag, begon hem al bijna te missen.
  .😂

 • Hetiseenbaby

  Oef... ik weet hoe het voelt... het wordt gauw beter!! 💐

 • Thalie

  Hallo dames... Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik 25 kilo aangekomen en wil dat deze keer wat meer in de hand houden. Vorige zwangerschap was ik er totaal niet bewust mee bezig omdat ik dacht het er toch zomaar weer af te hebben. Heeft me een jaar gekost dus. Nu let ik wel wat meer op wat ik eet en zorg ik dat ik in beweging blijf. Ben tot nu toe 3 kilo aangekomen... Ben benieuwd of jullie er bewust mee bezig zijn en hoeveel jullie tot nu toe zijn aangekomen....

 • Sara2016

  Was bij mijn vorige zwangerschap 40+kg bijgekomen. Heb er ook 1 jaar overgedaan. Al vlogen de eerste 30 ervan af. De laatste 10 duurde echt 1 jaar. Nu ben ik afgevallen. Was heel erg misselijk. Nog steeds 1kg onder mijn normale gewicht. Ik ben wel 2 a 3x per week in de sportschool te vinden. Maar geniet af en toe ook gewoon van een vettige hap als ik daar zin in heb.

 • Babyster

  Ik was vorige keer zo een 24 kilo aangekomen. Heb er uit eindelijk 20 kilo weer afgekregen en dat was prima. Nu ben ik een kilo aangekomen.
  Ik hoop dat ik onder de 20 kilo blijf maar ik ben er niet heel bewust mee bezig.

 • Mila10

  Ja ben er ook bewust mee bezig maar geniet stiekem ook wel en sta mezelf meer toe dan voor de zwangerschap (was aan het afvallen nl). Vorige keer ook veel te veel aangekomen en wil dat nu echt beperken!
  Ben tot nu toe circa 2/3 kg aangekomen

 • Els 1

  14w4d en nog steeds misselijk
  Zijn er nog dames die misselijk zijn ?

 • Meijtje

  Ja, zeker net na het eten, al gaat het de ene dag beter dan de andere, elke keer weer een verrassing of het binnen blijft of niet.

 • Babyster

  Ja zeker! Bij m'n eerste dochter ook bij m'n hele zwangerschap gehad dus hoop dat t nu wel met 16 weken over is haha

 • Hetiseenbaby

  Absoluut. In principe wordt het beter, maar na stress of druk zijn ben ik terug misselijk 🤢 Dus vandaag ook.. sterkte!

 • Els 1

  Pfff bij mij komt alles buiten
  Ik heb altijd een snoepje in mijn mond gaat niet anders

 • Hetiseenbaby

  Oh ja herkenbaar... dat heb ik met kauwgom...

 • Babyster

  Yeah week 14
  Wat kun je toch uitkijken naar een weekje verder.

  Ik voel m'n meisje nu al zo sterk bewegen. Echt genieten. En m'n buik groeit hard.

 • Hetiseenbaby

  Het is inderdaad wild vlees, wat ik dacht... daarvoor moet ik even terugkomen bij de gynaecoloog om te kijken of het kan worden verwijderd... bloed heel gemakkelijk... en... ik denk dat het een meisje wordt 😍

 • Els1

  Wild vlees?nooit van gehoord
  Ik ben blij dat alles ok is met de kleine

 • Hetiseenbaby

  Weet niet hoe ik het anders moet noemen 😉 Een flubbertje wat lijkt op een lange druppel 🙊 Ik wist wel dat ik iets had, maar dat was veel kleiner en is nu waarschijnlijk een eigen leven gaan leiden... brrr!!!

 • Meijtje

  Eindelijk bekend waar het bloeden vandaan komt. Hopelijk kunnen ze het verhelpen, want ondanks dat je het weet, blijft de schrik. Wildvreemde kan inderdaad een eigen leven gaan leiden.
  Wanneer weet je meer?

  En jij ook een meisje 👧 😍 hier ook!

 • Babyster

  Jeetje wat schrikken vooral zoveel bloed verliezen! Hoop dat ze het makkelijk kunnen verwijderen. Sterkte

 • Hetiseenbaby

  Nu had ik dit keer een bloeding, en flink ook! Ben enorm geschrokken.. zit nu in zh te wachten op volgende controle... bij vk deed kindje t verder goed gelukkig.. reden kan hier ook laaghangende placenta zijn of, heel vies, ik ontdekte een stukje weefsel wat uit m'n onderste stak... toen ik daar zachtjes aan trok ging t helemaal mis.. mijn gevoel zegt dat dat de boosdoener is.. we wachten af! In elk geval gerust dat de baby vrolijk rondspartelt!

 • Els1

  Oei ... hoop dat alles goed blijft
  Laat je ons weten of alles ok is
  Succes liefeke

 • Sparkle123

  Oeh spannend... Succes! Fijn dat ze meteen even konden kijken!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van woensdag 20 september 2017 tot en met dinsdag 26 september 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50