14 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je 15e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.

Hoewel je het geslacht nog steeds niet weet, is het te leuk om niet alvast een mooi outfitje bij elkaar te kopen. Er zijn genoeg schattige unisex babykleertjes. Wat te denken van dit lieve speel- en slaappakje van het Nederlandse kledingmerk Koeka?
 
Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1213)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Xkelly

  Zo net controle gehad. Wat een geluksmomentje net het hartje mogen beluisteren💞💞💞. Ze hoefde ook niet lang te zoeken. Baarmoeder zat mooi goed. Echt altijd een heerlijk gevoel als je het hoort. Hartje klopt goed😍 ben weer opgelucht altijd spannend onbewust. Zo zaterdag de geslachtsbepaling. Spannend. Kan nu al bijna niet meer wachten haha.

 • Tweety24

  Vraagje: zijn jullie al aangekomen? Morgen ben ik 15 weken maar ben nog niet aangekomen. Mijn vorige zwangerschap ben ik 5 kg aangekomen en pas bij week 22 zaten er 2 kilo bij. Terwijl ik bij mijn eerste zwangerschap 16 kg ben aangekomen.

 • Xkelly

  Ik heb meer een gezwollen buik om het feit dat ik gewoon heel slecht naar de wc kan. Maargoed hoort er allemaal bij haha

 • MaMa_2014!

  Ik ben tot nu toe iets afgevallen. Vandaag 14 wekem en 3 kilo eraf. Niet door overgeven. Daar geen last van. Maar als ik wat eet blaas ik op en hoef ik niet zoveel te eten... terwijl mijn buik al wel echt een buikje is...

 • gekkie86

  400 gram om heel precies te zijn haha! En een buik als een ballon, dus nog veel darm en luchtwerk.

 • Tweety24

  Ik hetzelfde hoor. In de ochtend niets aan de hand en in de avond een harde grote buik. Terwijl de baby nog niet eens boven je schaambot uit komt haha

 • Wachtend

  Jup, het is niet wat het lijkt met al die darm/luchtbuiken 😂 Ik sta 's morgens vrij plat uit mijn bed om vervolgens met een maand 5 weer naar bed te gaan 😂

 • Wachtend

  Nee, ik ook nog niet.. en dat terwijl ik de laatste twee welen veel etentjes heb gehad. Dan let ik niet altijd op slank eten 😉 Mijn dochter gaat sinds juni naar school en ik breng haar weg met de fiets. Dat is 40min fietsen per dag. Misschien dat al die extra beweging ook helpt. Toch heb ik ergens gelezen dat je de eerste 13 weken niet tot nauwelijks aankomt. Bij mijn dochter ben ik 12 kilo aangekomen waarvan ook in de eerste 13 weken. 4 kilo is daarvan blijven zitten.

 • Tweety24

  Kijk dat is in ieder geval goede beweging. Zal vast een beetje mee helpen.

 • Wachtend

  Week 14 👏 Eind deze week eindelijk weer een controle na vijf weken.. ben erg benieuwd.
  Vandaag best wel last van mijn hormonen. Ik ben echt zwaar onredelijk geïrriteerd. Echt waar; als ik mijn man nog 1 keer geluid hoor maken of achter me langs komt drentelen dan kook ik over 😡 Vanuit het onderste van mijn tenen. Maar ik hou me in 😤 Die arme man kan er ook niks aan doen 😂 Als ik dan 1 ding moet noemen wat ik niet leuk vind aan zwanger zijn dan zijn het deze onredelijke buien. Gelukkig heb ik het zelf nog door. Ik trek me zo wel even terug met de was 😂

 • MaMa_2014!

  Hahah zo herkenbaar. Ik heb het niet altijd door. Maar kan echt een heks zijn nu. Alles ruik ik enorm sterk. Al rookt hij achter in de tuin die is zeker 10m en ik zit binnen lijkt het alsof hij naast me staat. Loop ik weer te roepen nirt buj de deur roken terwijl dat niet zo is. Voordeur nort open laten want san ruik ik doe container weer enz hahahah hij heeft het wel te voorduren nu maja ik kan er ook niks aan doen😂😂😂, moet het ook voor me zelf goed kletsen nu

 • Tweety24

  Hahahaha, heel herkenbaar hoor. Merk het ook aan mezelf, maar gelukkig weet manlief waar het door komt.
  Ik heb volgende week weer controle

 • Wachtend

  Nou 🙈 Niet te filmen zeg!! Om de meest idiote dingen begint het al te koken in mijn buik en voel ik het vuur letterlijk exploderen door mijn lijf 💣 Later lachen we er om, hoop ik 😅

 • Rash

  Heey mama's hebben jullie ook zo een lasr van jullie onderrug? Ook ik slaap zoveel .....

 • Wachtend

  Nee, geen last van.. is je houding wel Ok? Of moet je veel staan? Hier neemt de vermoeidheid echt af gelukkig

 • carmensophia

  yeah week 14 alweer.. over een week op 1 juli ook mijn echo/geslachtsbepaling zo spannend..

 • Xkelly

  Spannend! Ik ook. Ben benieuwd

 • MaMa_2014!

  Ik mag ook die dag. Super spannend. Hebben jullie al een vermoeden?

 • Xkelly

  Al week 14 gaat dat snel. Ik krijg al een mooi buikje wat ik al helemaal leuk vind. Ochtendmisselijkheid is er helaas nog steeds :(. 26ste naar vk en dan hopelijke naar het hartje luisteren en 1 juli eindelijk de echo met de geslachtsbepaling. Hopelijk is alles goed. Veel succes dames vandaag met deze hitte

 • Rash

  Hallloooo weekkkk 14!!!

 • Noah91

  Hebben jullie dat ook dat je je onzeker voelt of alles wel goed gaat
  Ik heb erg last van 😞

 • Noah91

  wie herkend dit nog meer
  Steken en pijn in onderbuik bij schaamrand?
  Ook met lopen en ruststand en liggen
  En lastig op je zij kunnen slapen alleen op rug en wat doen jullie er mee ?

 • Rash

  Juppp heel herkenbaar!!!

 • Nigella

  Ja, dit heb ik ook af en toe. Een soort schuurderig gevoel, niet fijn en best wel pijnlijk. Niet echt een korte scherpe scheut maar alsof het schuurt zeg maar, beetje rare uitleg maar dat is wat ik voel dan. Mijn oplossing, althans zoals ik het ook deed in eerste zwangerschap is proberen accepteren dat het normaal is en bij oprekken baarmoeder hoort. Probeer wel even iets rustiger te doen. Meestal als ik na een half uur er weer over nadenk, is het weg. Dat vind ik geruststellend want het moet niet uren pijn geven en steeds heftigere worden zeg maar. In bed heb ik soms ook wat pijn en zware buik door de moeheid en het groeien, oprekken en buikspieren denk ik. Dan leg ik een voedingskussen dubbel onder mijn knieen. Dit helpt echt bij mij. En je zou zo'n kleiner kussentje van de bank of een wat dikkere dubbele handoek onder je buik in bed kunnen leggen als je op je zij wil slapen want volgens mij zijn dit ook je buikspieren die uitrekken en daardoor pijn doen. Succes ermee!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van woensdag 20 december 2017 tot en met dinsdag 26 december 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50