Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2033)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • PAJ2

  Week 14 inmiddels, maar lang geleden dat ik iets gepost heb. Ik kon gewoon niet meer uitbrengen...

  Peter is bij me weg. Hij was klaar met mijn gezeur over de misselijkheid en vond dat ik na zo lang proberen maar eens tevreden moest zijn. Dat ik me er maar overheen moest zetten en gewoon moest doen.

  Voor hem hoefde onze relatie en ook de baby niet meer 😢

  Ondertussen worstel ik me met Jasper door de dagen heen. Geen partner meer om me te helpen, familie woont ver weg. En ondertussen scheurtjes in mijn slokdarm als gevolg van t overmatig overgeven... helaas is ook dat nog niet over.

  Geen idee ook hoe we verder moeten... maar ik weet wel dat dit kindje meer dan welkom is!

 • Aidi

  Oh neee he. Kan het bijna niet geloven. Wat verschrikkelijk, helemaal in zo een periode. Waren er al langer problemen? Of puur omdat je klachten hebt tijdens deze zwangerschap?
  Ik wens je heeel veel sterkte😗😗

 • Bloemkool-991

  Wat een verhaal meis... ik kan alleen maar zeggen een hele dikke knuffel voor jou! ❤

 • Mamavan1knapmeisje

  Wauw wat erg! Dat hij je nu dit aan doet😱.. ongelofelijk! Raar om te zeggen maar misschien geeft dit zometeen ook wel meer rust. De stress en spanningen van je relatie zijn voorbij. Je kan je nu echt gaan focussen op je toekomst met twee prachtige kinderen. Voor nu is die toekomst misschien heel onzeker maar ik geloof erin dat als je maar goed zorgt voor jezelf en je kinderen en ze alle liefde geeft, al het andere ook wel goed komt!
  Heel veel succes🍀 en sterkte, zeker ook met het overgeven! Ik hoop echt voor je dat het snel voorbij is en je kan gaan genieten van je zwangerschap! Heb je ook nog leuke dingen gepland staan om naar uit te kijken?
  Dikke knuffel😘

 • Tinne86

  jeetje...wat erg!!
  onbegrijpelijk dat hij je dit aandoet.
  tips kan ik je niet geven. veel sterkte en succes iig.
  denk vooral aan jezelf en je kids!

 • mama-iris89

  wat ontzettend heftig!

  Wat gemeen van je partner ook, duidelijk geen inlevingsvermogen😢
  Als je zo ziek bent zou ik je adviseren om naar je huisarts te gaan! Ik ben ook ontzettend ziek geweest deze zwangerschap en heb toen mijn situatie aan de huisarts uitgelegd (2 kids en een man die voor een bruiloft 2 en halve week naar India moest). De huisarts heeft me toen ondansetron voorgeschreven. Dit was echt een wondermiddel!! Als je daar niet aan wil zou je kunnen overwegen gewoon bij de Kruidvat suprimal te kopen (tabletjes tegen reisziekte), dit werkte bij mij ook maar ik moest er gemiddeld 4 per dag slikken en dat vond ik teveel vandaag mijn vraag aan de huisarts.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt, in deze klote situatie kun je die misselijkheid er niet ook nog eens bij gebruiken!

 • MRS-Ergül

  Hoi dames, alweer bijna 15 weekjes zwanger vandaag geslachtsbepaling. Wordt 3de kindje maar vind het nog steeds spannend en leuk om te weten.

 • Tinne86

  heb echt snel last van bandenpijn (snel rechtstaan enzo) wat ik bij de eerste toch niet zo vaak had.
  is dit ook iets wat je sneller hebt bij een 2de?
  nu moet ik ook wel bij vertellen dat ik sinds 2j weet dat ik artrose heb in mijn bekken...weet niet of dit er mee te maken kan hebben.

 • Staart-meesje

  Geen idee.. en zeker de combinatie zou ik bespreken met je gyn/vk

 • Bloemkool-991

  Alweer 14 weken, super spannend! Vandaag het hartje van de kleine frummel weer gehoord, super fijn om weer wat moois te horen!

  Helaas wel zoveel aan t spugen dat ik nu al 7 kilo ben afgevallen.. even goed opletten dus.. iemand tips?

  Liefs!

 • mama-iris89

  je zou suprimal kunnen halen bij de Kruidvat. Werkt bij de meeste dames prima. Werkt t niet dan even met de HA bellen. Mijn HA had mij ondansetron voorgeschreven, wondermiddel!

 • Bloemkool-991

  Wat lief dankjewel! Ik heb co tact gehad vorige week met de huisarts en die heeft Emesafene voorgeschreven, gisteravond de eerste genomen en ben benieuwd.. tot nu toe voel ik me niet veel anders maar heeft natuurlijk even tijd nodig.

 • Staart-meesje

  Oeh vervelend. Ik spuug ook nog maar alleen als ik niks in mijn maag heb.
  Missch je enigszins goed gevuld houden? Of gemberthee drinken om je misselijkheid te verminderen.
  Maar blijft lastig. Bij mijn eerste zwangerschap duurde t tot 16weken dus missch hebben we gewoon nog een paar weken te gaan

 • Bloemkool-991

  Ik hoop inderdaad ook dat het ophoudt met 16 weken..

  T maakt helaas echt niet uit of ik in bed eet of iets niets helpt daarvoor gember thee ook geprobeerd maar ik hou toch niet zo van die smaak / geur dat t niet veel beter word..

  Wel thnx voor je tips super fijn!

 • Aamr

  Hi Bloemkool wat vervelend dat spugen 😵 ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar kun je niets krijgen van de huisarts? Mijn vriendin werd opgenomen, omdat ze niets binnenhield en moest aan de infuus. Heel veel sterkte, hoop dat het snel over is 🙏🏼

 • Bloemkool-991

  Hi Aamr, dankjewel! Heb inderdaad afgesproken dat we het even goed in de gaten houden en dan daar alsnog misschien mee beginnen inderdaad, want wil niet aan t infuus komen hihi.

 • Emiillia

  Morgen 14 weken zwanger. Op mijn borsten en buik na (en vermoeidheid😴) merk ik helemaal niks van mijn zwangerschap. Soms erg fijn, maar soms
  Ook slopen. Heb 5 miskramen achter de rug. Het maakt mij soms dan ook heel erg onzeker.
  Over twee weken gaan wij een geslachtsbepalende echo laten maken. Ik ben zo ontzettend benieuwd. Zie hier al veel bekendmakingen onder. Was het echt al zo duidelijk?? Gefeliciteerd allemaal😘

 • Aamr

  Vandaag14 weken alweer 💃🏻💃🏻 Vanochtend had ik een afspraak bij de vk en heb eindelijk het hartje kunnen horen 😍😍 straks bellen voor de 20 weken echo, dan pas komen we erachter of we verrijkt worden met een jongen of een meisje. Vind het allemaal zo spannend 🙈

 • Jacoba87

  Gisteravond een geslachtsecho laten maken. Na een meisje krijgen we nu een jongen

 • Aamr

  Wat leuk 🤗 gefeliciteerd 🎉🎉

 • mama-van-danique

  Wat leuk!💙

 • serrie
  Gister een geslachtsecho laten maken en we krijgen een 3e meisje
 • Aamr

  Wat een rijkdom 💞💞💞

 • mama-van-danique

  Gezellig meiden gezin, leuk hoor 💗

 • Liane40

  Wauw.. dat is.snel...gefeliciteerd!!!!
  Ben nieuwsgierig.. afgelopen donderdag hartje luisteren. Nou viel niks te luisteren, ligt diep verstopt. Gelukkig pakte ze de echo en zag hartje kloppen.
  Vrijdag 15.1 en gedlachtsecho. Hoop dat tie hem of haar kan vinden..hahah


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van donderdag, 16 mei 2019 tot en met woensdag, 22 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50