Volg ons overal!
Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je 15e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.

Hoewel je het geslacht nog steeds niet weet, is het te leuk om niet alvast een mooi outfitje bij elkaar te kopen. Er zijn genoeg schattige unisex babykleertjes. Wat te denken van dit lieve speel- en slaappakje van het Nederlandse kledingmerk Koeka?
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1358)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Lovelymi

  Ik ben 14 weken zwanger en volgende week een controle bij de Vk. Ik ben zo benieuwd naar het geslacht. Als ouders word het pas tijdens onze gender party bekend gemaakt. SPANNEND

 • Dida
  Wat denken jullie zeg ik niet, want het is heel erg duidelijk wat wij krijgen😎 its a boy. Onze 2 de jongen
 • Lissafe

  Wat leuk!! Hoeveel weken was je hem tijde van de echo? Van harte gefeliciteerd!

 • Lissafe
  Wat denken jullie van de nub?
 • Lissafe

  Ik sluit graag aan bij de '14 weken zwanger' groep. Ik ben moeder van twee dochters (4 en 2) en op 19 april uitgerekend van ons derde kindje. We hebben een goede uitslag van de combinatietest gehad en volgende week de pretecho waarbij we het geslacht horen. Blijft spannend allemaal!

 • dani1985

  vandaag controle bij vk
  voor het eerst het hartje gehoord wat mooi om het weer mee te maken zo blij dat alles goed is.

 • Blessedmom8

  Hoi mommy's! Ik blijf gezellig met jullie meedraaien! De uitslag van de vlokkentest was goed!!!!! Al was de kans zo klein, we krijgen toch een gezond kindje! We zijn superblij. Er zijn geen afwijkingen geconstateerd. Kindje is wel drager net als ik maar dat is geen ziekte of iets dergelijks. Nu heerlijk genieten. Aankomende zaterdag een Suprise Gender Reveal party voor familie. Zij denken dat ze komen omdat ik misschien wel iets verdrietigs heb te vertellen... Maar ze komen in een totaal versierd huis. Niemand wist wat van mijn zwangerschap, ben dolgelukkig!

 • Wonderful-life

  Geweldig! Gefeliciteerd zeg! Wat bijzonder en hopelijk kan je nu gaan genieten van je zwangerschap!

 • Lissafe

  Wat fijn dat de uitslag van de vlokkentest goed was! Heb je je zwangerschap nog voor iedereen geheim gehouden?! Wat fijn dat je het zaterdag kan delen!

 • Blessedmom8

  Dankjewel, ja voor iedereen geheim hihi

 • Dephy1315

  Vandaag een geslachtsbepaling gehad. Na 2 zoontjes komt er in april een dochter bij💗 Ik ben er ondersteboven van. Was weer helemaal uitgegaan van een jongetje. Maar uiteraard dolgelukkig met een meisje!😍

 • Lissafe

  Wat leuk!! Van harte gefeliciteerd!!

 • vimame1988

  Gefeliciteerd 😀

 • Wonderful-life

  Van harte gefeliciteerd!

 • Wonderful-life

  Even een positief bericht: uitslag van de NIPT was goed, ook geen nevenbevindingen gevonden. Hopelijk morgen weer een goed echo en hopelijk is hematoom stuk kleiner geworden... liefste weg natuurlijk...

 • vimame1988

  Fijn dat de NIPT goed was! succes bij de echo. Hopelijk is het kleiner of helemaal
  weg 😘

 • Wonderful-life

  Dank je wel! Dat hoop ik ook zo! 🙏🏼

 • Blessedmom8

  Volgens echo al bijna 15 weken en volgens menstruatie morgen 14 weken. Genieten van onze zwangerschap doen wij nog niet. Deze week krijgen we de uitslag vd vlokkentest. Ik heb een blog op mijn profiel staan van een aantal jaar geleden waarom ik de vlokkentest moet laten doen. Nu ook weer met een extra reden, omdat mijn vriend ook drager is :( ... de kans is klein dat we een gezond kindje krijgen maar we hebben al een gezonde dochter dus de kans bestaat wel. Toch ben ik er bang voor. Heb me nog niet eerder gemeld in de weken omdat ik een soort van bang ben om de pagina toch weer te verlaten. Als het kindje namelijk gehandicapt is, zal ik de zwangerschap helaas afbreken. Toch is het vervelend om er niet over te praten. Vandaag ook nu mijn berichtje, dat het krijgen van een kindje een blessing is! Vooral als het gezond is want niet iedereen krijgt zomaar een gezond kindje... een hele fijne zwangerschap voor jullie! Zodra de uitslag binnen is, laat ik het even weten xx

 • Wonderful-life

  Hoe leken de echo's tot nu toe qua nekmetkng etc.? Heb je vorige blogs even gelezen, vandaar mijn vraag.

 • Blessedmom8

  Syndroom van down is uitgesloten. Eerste uitslag was al binnen. Nekje was niks bijzonders..

 • Wonderful-life

  Och meid... wat heftig voor jullie... en wat een lange tijd moet je dan wachten voor je je ergens over kunt gaan geven? Hoe groot os de kans dat het goed zit? Ik duim heel hard voor jullie! Liefs en een dikke digitale knuffel! Toch fijn dat je je hier meldt!

 • Blessedmom8

  Kans is eigenlijk moeilijk te bepalen. Het is het 1 of het ander. Deze week nog steeds geen uitslag. Heb gisteren contact gehad en uitslag duurt nu nog een week omdat ze een extra test willen doen. Ik vroeg, duurt t zolang omdat t mis is? Ze zei, nee eerder de andere kant maar daar durf ik nog niks over te zeggen. Ik hoop dat ze nu een extra check op de goede uitkomst ervan doe maar ben er bang voor

 • Wonderful-life

  Oef, wat zenuwslopend voor jullie! Heel veel sterkte met wachten!

 • DreamBig

  Aangrijpend verhaal! Ik kan me voorstellen hoe jij je voelt. Denk dat niemand ooit met deze onzekerheid te maken wil hebben. Ik duim voor een positieve uitslag!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van zondag 15 april 2018 tot en met zaterdag 21 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen