Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2197)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jippiede3de

  Wat een avond vandaag!
  We hadden om 17.45 een afspraak voor controle bij de verloskundige. Om 18.00 komt de echoscopist naar buiten. "Kom doen we ff een echootje, ze loopt zo erg uit. Even het wachten verzachten."
  Wat een cadeautje! En als klap op de vuurpijl kregen we ook gelijk te horen wat het wordt!!
  We hebben al 2 jongens, en jaja ook dit wordt echt weer een jongen, geen twijfel mogelijk. De 3de musketier komt eraan.
  Om de avond compleet te maken kregen we ook nog te horen dat er niks uit de nip test is gekomen!
  Het genieten kan beginnen!

 • PuppyWaf

  Week 14 alweer ☺
  Gaat eigenlijk best wel vlot.
  Vandaag bij de verloskundige geweest en wij hebben voor het eerst het hartje mogen bewonderen.
  Er waren zelfs een paar schopjes te horen.☺

  Ik ben blij 😁

 • Sorayalove

  Super leuk
  Ben blij voor je
  Ik mag vandaag ook weer

  Kan niet wachten

  Hoe voel je je verder?

 • M.E.

  😍 genieten! Wij hebben 7 februari pas weer een afspraak, nog even geduld hebben dus

 • PuppyWaf

  Oeehh spannend!
  Heb de hartslag ook opgenomen op mijn telefoon. Dus kan het nu lekker terug luisteren. ☺
  7 februari hebben wij de geslachtsbepaling 😍
  Dus ben ook al helemaal aan het aftellen.

 • M.E.

  Hoi hoi, even totaal iets anders. Mijn man is woensdag jarig en hij heeft geen idee wat hij voor zijn verjaardag wil en ik dus ook niet!! Iemand nog een leuk idee?

 • Jo0o0o0

  Ik heb het zelfde probleem🙈 heb je inmiddels al een idee? Ik heb echt een brainfreeze..😬

 • M.E.

  Hij lust af en toe een whisky dus nu heb ik een proeverij besteld van The Tasting Collection. Ze hebben verschillende proeverijen dus misschien zit er ook iets bij voor jou man

 • Jo0o0o0

  Wat een leuk en origineel idee!
  Die van mij houd helaas niet van wiskey. 🙈 Blijf het lastig vinden. Kan gewoon niks bedenken. Hij heeft natuurlijk ook alles al🤪

 • M.E.

  Ze hebben ook andere dingen dan whisky. Nu zit er wat voor hem bij! Ja mijn man weet zelf ook nooit iets, lastig hoor

 • esy

  Goeie morgen!

  Hoe gaat het met jullie?
  Hier gaat t wel goed eigenlijk, blijf nog steeds erg moe en smiddags echt nix meer waard. Maar t is allemaal voor een goed doel.
  Vanmiddag gaan we kijken voor een duo kinderwagen. Heb al flink op internet zitten zoeken, dus wel al een kleine voorkeur, hihi.

  Hebben jullie de kleintjes ook dicht op elkaar?
  Onze kleinste meid zal rond de 19 maanden zijn als de baby geboren word. Die gaat dus echt nog niet veel lopen. Ze is nu 14,5 maand maar loopt nog niet echt. Ze doet wel af en toe wat stapjes maar daar blijft het ook bij.

  Vandaag ook alweer de laatste dag in 14 weken. Ik vind t toch best wel snel voorbij gaan die weken!

 • M.E.

  Ik zag laatst een buggypod voorbij komen, een buggy die je aan (naast) je wandelwagen kunt bevestigen. Misschien nog interessant om te googlen?
  Mijn dochter was 2 jaar en 3 maanden toen haar broertje kwam en stond toen al best goed op het meerijdplankje. Maar zo was jonger snap ik dat je voor een duo wagen wilt gaan.

  Hier ook nog erg moe, vooral na een paar dagen werken, dat is dan echt een uitputtingsslag. 🤪

 • Esy

  Daar hebben we ook naar gekeken. Maar die kan niet aan onze wagen (Mutsy igo) bevestigd worden. Maar we hebben de duo al gekocht hoor. Onze peuter ook blij, die mag zitten tot de baby er is. Haha

 • M.E.

  Haha bofkont

 • Veertje19

  Hier ook heel erg moe en begin steken in mijn onderrug te voelen de laatste tijd.. misselijkheid blijft nog steeds wel het geval maar hoef niet meer iedere dag te overgeven. Succes met het kiezen van de duo wagen!

 • esy

  Oh bah! hoop dat dat gauw weg zakt! Ik kan me voorstellen dat dat echt heel erg naar is :(

 • 3bloem

  Tussen mijn oudste en middelste zit 13 maanden, ik heb toen ook een duowagen aangeschaft. Was erg handig. Hier ook nog erg moe en last van de rug, volgende week. Maar eens naar de fysio

 • esy

  Fijn om te horen! Ik denk dat wij er ook veel plezier van gaan hebben hoor. Ik moet elke dag met alle kinderen naar school om de oudste 2 straks te brengen en halen. Die kinderwagen word hier echt intensief gebruikt.

 • Coco29

  goedemorgen!!
  ik ben in de ochtend altijd zo moe omdat ik in de nacht vaak 1a2 x wakker wordt om te plassen .. en Ja dan in de middag rond 16.00 weer een zware dip.
  wat leuk dat je gaat kijken voor een kinderwagen .. ben nog geen 1 baby winkel ingegaan .. maandag naar de vk en donderdag weten we t geslacht .. dan ga ik langzaam aan spulletjes kijken. heb niets meer want ben al ruim 6 jaar uit de baby's hihi.

  fijne zaterdag! xx

 • esy

  Oh dat word een dure als je alles opnieuw moet kopen. Dat hadden wij met ons zoontje. Zit 5,5 jaar tussen de oudste en middelste. Hadden nix meer, en alles opnieuw moeten kopen. Al is het wel echt super leuk om na jaren tussen al die baby spullen te snuffelen en uit te zoeken. Ik vond dat zo heeerlijk!! Nu alleen een duo wagen nodig en een ledikantje.

 • Coco29

  ja dat wordt wel wat prijzig maar uit ervaring weet ik ook dat heel veel spullen overbodig zijn dus schaf niet van alles aan .. bij ons is echt belangrijk een goede kinderwagen die tegen meerdere x per dag in uit klappen bestand is omdat ik mijn oudste naar school moet rijden . en voor een commode gaan we dit x niet ik wil zo een combi ledikant waar ook aan de zijkant lades zitten een een deurtje met hang gedeelte . commode had k beide keren aangeschaft maar ik gooide altijd een aankleedkussen op ons bed. (hoge boxspring) dat werkte voor mij prettiger en omdat mijn oudste nog erg klein was toen de 2e werd geboren deed ik hun verschonen ook gewoon beneden op de bank op een aankleed matje. en dingen zoals kruiken schaf ik ook niet aan. wordt wederom een zomerbaby en mocht t nodig zijn is t zo gehaald hihi. enige wat ik nu wel op zolder had staan was t bad standaard en een tummy tub. maar kijk er wel naar uit om spullen te gaan kopen .. mijn dochter helemaal! leuk..
  welk merk duo wagen had je in gedachte?

 • Esy
  Precies zoals wij toen geshopt hebben voor ons zoontje! We weet precies wat je wel en niet gebruikt. Dus die uitzstlijst beland in de papierbak 😇

  We zijn voor de mountain buggy duet v3 gegaan. Smal maar toch naast elkaar. Vind t zo sneu onder elkaar.. 1 onder geschoven kindje 🙈 Of achter elkaar, er is er altijd 1 die nix ziet 🤔.
  Deze is zelfde systeem en principe als de bugaboo donkey maar dan smaller! Past door normale deuren, kan door de kruidvat enz.. En nu passen mijn 14 maanden dochtertje en 3,5 jarige zoon er ook nog samen in.
 • Coco29

  oh die ken ik! mooie wagen is dat en zijn ook sterk. Wij hadden toendertijd een buggy zo 1 dat ze achter elkaar zaten mijn zoontje dan voor en mn dochter achterin een baby nestje. was behoorlijk zwaar duwen.. maar gebruikte t als we wat verder gingen wandelen. en had ook nog de normale kinderwagen. precies wat je zegt met die uitzet lijst hihihi ..

 • Kimmetjuh90

  Wij hebben 13 februari de 20 weken guo, maar ik zit dan op 18+4, is t dan wel betrouwbaar...??

 • Kaasjex

  Mn verloskundige zei dat het vanaf 19 weken kan

 • Kimmetjuh90

  Ik loop bij de gyn, in t zkh, denk dat hun wel.weten wat goed is ga ik van uit.. kan t altijd nog vragen 31 januari, dan weer controle

 • esy

  Dat denk ik wel. Ik heb met onze jongste ook met 18+3 de 20 weken echo gehad. Er was toen voor de 23 weken geen plek. Ik krijg um nu 26 februari dan ben ik 20+2.
  Ik heb van de oudste en de middelste de 20 weken echo tussen de 19 en 20 weken in gehad.

 • Kiekje2014

  Goeiemorgen dames,

  Ik ben nu 14 weken en 4 dagen. Deze morgen opgestaan met wat bruinverlies...
  Ik heb dit nog nooit eerder gehad, in mijn vorige zwangerschappen ook niet
  Hebben er dit nog onder jullie ooit gehad?
  Ik heb gisteren op het werk wel wat zware dingen gedragen, misschien moet ik me wat rustiger houden?
  Vervelende is dat mijn gynaecoloog op vrijdag niet bereikbaar is op haar praktijk, dit is haar operatiedag in het ziekenhuis... Anders zou ik eens bellen, nu zou ik tot maandag moeten wachten om te kunnen bellen...

 • esy

  Ik heb bij de zwangerschap van mijn jongste vanaf 8 weken tot 21 weken regelmatig bloedverlies en bruin verlies gehad. Wel moest ik altijd direct bellen en kreeg ik direct een echo.
  Is er geen spoed nummer of vervanger die je kan bellen? Een weekend duurt best lang en je kan hier behoorlijk onzeker van worden weet ik uit ervaring.

 • 3bloem

  zou best kunnen dat het van het zware tillen komt, maar als je je er niet gerust op voelt kun je toch een vervangende gynaecoloog bellen met je vraag? dan ga je misschien wat lekkerder je weekend in als je antwoord krijgt op je vraag

 • esy

  Hoi mama's,

  In hoeverre vertrouwen jullie op de nub?
  Ik heb de laatste echo gehad met 13+4 toen zei de echoscopiste aan de hand van de nub een meisje.
  Bij mijn oudste - een dochter- zeiden ze met 13+5 toen een jongen, maar met de 20 weken echo (en bij geboorte ) was het toch echt een meisje.

  Ik wil graag shoppen, maar ik durf nix te kopen. Ik ben niet zo van de unisex pakjes, haha

 • Kaasjex

  Ik vertrouw daar niet opp

 • Kimmetjuh90

  Ik vertrouw alleen de geslachtsecho en de 20 weken echo haha :) wij hebben geen duidelijke foto rond het termijn waar de nub theorie op los gelaten kan worden:)
  Ik wacht zelf met kopen tot na de 20 weken echo

 • esy

  Er zal voor mij ook nix anders op zitten, hahaha. Ik twijfel nog of we een geslachtsbepalende echo laten maken of wachten tot de 20 weken echo. De oudste 2 willen het zo graag weten en het lijkt me ook wel bijzonder om samen met hun te kijken. Dus misschien ga ik wel informeren. Aan de andere kant als ik die prijzen lees denk ik jullie kunnen best wachten tot ik na de 20 weken echo thuis kom met de fotos

 • Kimmetjuh90

  Ik g wel de geslachtsbepalingsecho doen as woensdag:)

 • annemiek77

  Zo morgen ben ik al weer in week 15! Aanstaande maandag een pretecho. Ben echt nieuwsgierig of ze de nub goed hadden en het een jongetje is. Mijn gevoel zegt meisje maar we zullen zien 😍

 • esy

  Leuk leuk!
  Ik ben heel benieuwd of het klopt, die nub.
  Bij onze oudste hebben ze toen gezegd een jongen, terwijl ze met de 20 weken echo een meid zagen.
  Ze hebben vorige week bij mij gezegd het is een meisje, maar ik durf er niet op te vertrouwen.

 • annemiek77

  Oh spannend! Meestal hebben ze het bij jongens wel goed. Bij mijn beide zoons hadden ze de nub ook goed. Maar ook bij een vriendin zeiden ze zeker een jongen en ze heeft toch echt een dochter rondlopen haha! Ben benieuwd. De spanning stijgt! Zijn er nog meer dames bij wie ze de nub fout hadden?

 • Esy

  Daar ben ik ook benieuwd naar! Misschien heb ik wel gewoon pech gehad.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van vrijdag, 19 juli 2019 tot en met donderdag, 25 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden