10 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 
Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2079)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Fam86

  Hebben jullie ook zo.'n beurs gevoel als jullie wakker worden? Alles trekt van beneden tot de borst.

 • Braampje

  Zijn jullie buikjes al aan het groeien..?
  Die van mij gaat echt heel hard..!! Ik lijk al veel verder.. Kan m zo goed als niet meer verbergen ook..
  A.s donderdag de termijn echo (ben dan 11.5) en willen het daarna pas graag aan iedereen vertellen.. Incl onze dochter (5) en zoon (2.5) Sta ik vanavond met mn dochter onder de douche zegt ze.. Wat heb jij een dikke buik mama.. Lijkt wel of tr een baby in zit..!! 😳 Uhmmmm.. Draai je is om schat ff je haar uitspoelen.. Nog wat leuks gedaan op school vandaag..? En hoe was het op de overblijf..? 🙈🙈

 • Fam86

  Ik hebt vorige week al aan mensen verteld juist omdat die buik in raptempo groeit. Viel mij gister op dat zelfs mijn navel zich al een beetje naar buiten aan het duwen is. Mijn dochter zei dat ook heb heel lang gezegd Neeee zit spaghetti in haha geniet van je buikje

 • Shrimp

  Ooh pfff ik ben zo misselijk. Heb de kinderen al een keer een olvarit potje voorgeschoteld ( 1,3,5) omdat ik gewoon niet kan koken, gister thuisbezorgd. Eten gaat wel, maar koken!? Vreselijk. Ik houd van koken dus ik baal om ze zulke dingen voor te schotelen maar het lukt gewoon niet. Hele dag mn ding doen met drie kleine kinderen lukt net gelukkig. Heb voor volgende week serieus allemaal diepvries maaltijden en kant en klaar verse maaltijden bij jumbo besteld. Op de dagen dat het dan echt niet lukt kan ik zoiets pakken. Hoe dealen jullie ermee? Ik ga echt zoo raar opkijken als dit geen meisje is xd. Bij mn dochter was ik ook veeel misselijker dan bij mijn zoons. Maar toen had ik alleen mn oudste om voor te zorgen, nu zijn er 3. Die had ook nog een leeftijd toen dat olvarit wel ok was. Ik heb overigens geen voorkeur voor geslacht. Ik dacht dat dat de volgende een jongen zou zijn. Maar vanaf het moment van conceptie dacht ik nu. Neee dit is geen jongen, gek he. Hebben jullie dat?

 • Fam86

  Hier ook boterhammen,tosti's of macaroni met saus als t maar snel klaar is.
  Ik juich nog niet te vroeg maar er lijken meer momenten te zijn dat het minder is.
  Mijn gevoel zegt jongen en symptomen ook maar soms ook meiden symptomen. We zullen zien het is de 4e dus t maakt niet echt uit sterkte met de misselijkheid

 • Braampje

  Hier totaal geen voorgevoel wat betreft het geslacht.. Heb een dochter en een zoon waarbij de zwangerschappen het zelfde zijn verlopen.. Nagenoeg zonder kwalen alleen de laatste maanden verschrikkelijk last van maagzuur.. Was echt pijnlijk..! Kon ook echt niet plat liggen.. Hoop dat je misselijkheid snel over is..! Kan je weer lekker koken voor je kindjes..

 • Moike87

  3 weken geleden in het ziekenhuis geweest. Echo bij 6+4 en volgens meting gynaecoloog eerder 6 weken. Vandaag bij de verloskundige geweest, 9+5 en volgens haar eerder 10+1. Benieuwd wat de gynaecoloog over 2 weken ervan vindt
  Gelukkig wel een pracht echo vandaag. Een mooi wiebelkontje in mijn buik

 • Fam86

  Je kindje is goed gegroeid hopelijk kan de gyn je nog meer duidelijkheid geven. Leuk hè dat gewiebel

 • Moike87

  Ja heerlijk. Wordt nog veel fijner als het gewoon voelbaar is hihi.

 • Shrimp

  Mijn baarmoeder is al boven mn schaambot geplopt Bij jullie ook? Weet inmiddels wel wat ik moet voelen.

 • Fam86

  Bij mij is na al die zwangerschappen die buik zo zacht geworden dat het pas later goed te merken is. Wel merk ik dat m'n darmen hoger zijn gaan zitten ik heb momenten dat ik veel verder lijk te zijn.

 • Shrimp

  Ik heb altijd een bmi rond de 15 gehad dus ondanks zacht geworden buikweefsel/fel is het goed te voelen

 • Fam86

  Wel heel erg fijn :) die huid van mij is zo los geworden door alle striae dat ik mijn vinger tot het 2e vingerkootje erin kan duwen als ik er ooit geld voor zou hebben laat ik een correctie doen. Als ik het tegen die tijd nog nuttig zou vinden dan haha Vorige zs voelde ik de baarmoeder rond 12 weken maar mssn idd door de overtollige huid..

 • 1989kim
  Een goede echo vandaag 😍 10+4 vandaag
 • Fam86

  Mooie echo!

 • Shrimp

  Bleeh ik droomde net over bloedverlies. Leek net echt. Keek net snel.of het maar een droom was. Zo echt leek het. Maar gelukkig. Geen druppel.

 • Fam86

  Die dromen kunnen zo levendig zijn, gelukkig was t maar een droom

 • Braampje

  Hoi dames!
  Gefeliciteerd allemaal met jullie zwangerschap..!
  Hier volgens de eerste berekening vandaag 10 weken zwanger van ons 3e kindje.. Volgende week donderdag de termijnecho.. En oooh wat kijk ik daar naar uit.. Ondertussen weer zo toe aan bevestiging.. Wat is het rustig hier zeg in vergelijking met mijn vorige 2 zwangerschappen..

 • Jana001

  Ik ook dan weer. Elke keer zo toeleven naar de echo he. K ga blij zijn als er even met een doppler naar het hartje geluisterd kan worden ... of nog liever als k t kleintje zelf kan voelen. Dat geeft nog t meeste geruststelling. Wanneer heb je je vorige echo gehad?

 • Braampje

  Mijn eerste en enige echo met 8.3 gehad.. Ja ik kan ook niet wachten om zelf het leven in mn buik te voelen..!! Indd de grootste gerustelling.. Bij mn vorige zwangerschappen voelde ik ze al heel vroeg.. Hopelijk nu weer..!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van maandag 15 januari 2018 tot en met zondag 21 januari 2018.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50