Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2572)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Koekatje
  Alles was goed 😍😍😍jeehhaaaaaah
 • Mama Beer

  Yeah vandaag 10 weken zwanger.. ik heb al een mooie echo gehad met 8 weken 4 dagen dus moet nu nog geduld hebben tot 27 dec de termijnecho. Ben zo benieuwd of alles nog goed gaat met de kleine.. In de ochtend ben ik echt misselijk en hele dag nergens zin in.. Hoef maar naar de was te kijken en ik word al moe.. 's Nachts moet ik er ook al gemiddeld 3x uit om te plassen.. Om gek van te worden gewoon. Mijn dochter van 7 haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. ze test me op alle fronten gewoon... Mijn zoontje zeurt wanneer het kerst is en wanneer we oliebollen en appelflappen gaan maken haha,, Hij heeft er ook al zo zin in net als ik

  Hoe gaat het bij jullie?

 • Billie2018

  Ik moet de 27ste ook terug voor een echo.
  Ik ben ook uitgerekend op 12/07, maar vruchtje was de vorige keer dagje voor qua lengte dus laat het ff staan op 11/07.
  Maar de datum gaat niet meer gewijzigd worden.
  Nog 2 spannende weekjes afwachten!
  Qua klachten mag ik ook niet klagen.
  Af en toe komt men eten tot boven.
  Geen zin om tijdens de dag iets te doen heb ik ook wel, maar dan toch ff alle moed bijeen en het gebeurd dan toch wel.
  Ook vaak moeilijk in slaap vallen en er s'nachts een paar keer uit.

 • Lovebabys

  Woensdag de termijn echo! Vorige echo was 2 weken geleden tijdens intake en alles was goed. Nu 10.3

 • maaccy

  jeej vandaag me termijn echo gehad.
  2 dagen vooruit gezet.
  Nu dus 10 weken en 2 dagen!
  Alles was goed en erg beweeglijk.
  Nog even en ik kan gaan genieten!

 • Nannaaa

  We hadden vrijdag een hele mooie echo, alles zag er goed uit en heel beweeglijk, zo mooi!
  Maar ze zagen op de echo iets anders dat ze niet helemaal konden plaatsen. De vorm was een beetje als een koffieboon en zo'n 2 cm lang. Het is mogelijk een 2e kindje geweest, maar dat was niet zeker te zeggen. Ze noemen het een weefsel of structuur dat niet helemaal te plaatsen is. Hij had het ook nig niet zo gezien. Terwijl een 2e kindje dat niet verder groeit waarschijnlijk toch te herkennen is voor een verloskundige. Het was echt een afgebakend stukje en niet in buurt van het kindje. Ik word doorverwezen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Vind het toch wel erg spannend! Heeft iemand hier ooit van gehoord/ ervaring mee?

 • maaccy

  Morgen 10 weken zwanger...
  Pfff 3 weken geleden een echo gehad.
  Ik ben zo bang dat het niet goed zit.
  Dat was ik toen ook maar nu nog erger.
  Ik ben al deze weken hartstikke ziek en ik wil het niet voor niks hebben gedaan...

  Kijken hoe ik er Door heen ga komen 22 uur te gaan.

 • Love2018

  Vandaag de termijn echo gehad! Alles was helemaal goed! Mooi hartje gezien en de kleine was behoorlijk bewegelijk! Heel mooi filmpje van gemaakt. Wat is dat mooi zeg echt al een kindje in mn buik ook weer vooruit gezet naar de oorspronkelijke datum. Nu dus 11 weken

 • Meleksima

  10+1 vandaag.. en ook al termijnecho gehad vandaag. Wauw wat heb ik een prachtige echo gehad. Baby was heel druk aan het bewegen dat was zo prachtig om te zien.. beentjes, armpjes, hoofdje... het was echt weer eens erg bijzonder.. volgende week dinsdag bloed laten prikken voor de nipt test.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van zaterdag 7 juli 2018 tot en met vrijdag 13 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

5 leden zijn nu online
Lid worden