Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2168)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Fixiebliss

  Een goed beweeglijk wormpje van 3,7cm en dus zolang het duurde eer ik aan de 10 weken kwam, zo snel ben ik er weer uit. 5 dagen vooruit gezet... :D op naar 7 september, de termijnecho!

 • Westland89

  5 dagen! Dat scheelt een hele week! Lekker hoor 😉 Veel plezier op de termijn echo 🌹😍

 • Fixiebliss

  Ja uhm ik moet zelf de knop nog omzetten want in mijn berekening kan het nooit maar het zal wel weer een dikkerdje worden gelijk de vorige :D jij ook binnenkort de termijnecho?

 • Westland89

  Ik mag volgende week dinsdag weer met 11w2d 😍 Maar ja, je hebt wel onze datum verlaten he 😜

 • mamavanmijnlief

  Oh fijn! Gefeliciteerd!

 • Fixiebliss

  Dank je!!

 • Lady-s

  Bedankt meiden voor het duimen het heeft goed geholpen 😀😀😀 10 weken en 3dagen. Alles was goed, bewegelijk kindje en goed kloppend hartje. 😍 wat bijzonder zeg!!! Ongelooflijk 😄😄

 • BbyG

  Yeeey! Gefeliciteerd, heerlijk om te hebben gezien weer .. Geniet ervan

 • Loyce

  Gefeliciteerd! Wat fijn!

 • Lady-s

  Oh nog maar 19 uur en dan hebben we dan eindelijk de eerste echo gehad en de bevestiging of alles wel of niet goed is! Super spannend, ik ben toch wel erg zenuwachtig. Ik vertrouw erop dat alles goed is.. Maar je weet 't maar nooit. Duimen jullie voor me 😊

 • BbyG

  Eindelijk! Je eerste, wat een geduld heb je moeten hebben. Heel veel succes!

 • MemV

  Heel veel succes! Wat spannend!

 • Juilietta

  Good luck! Ik heb m dinsdag... zo spannend!

 • Fixiebliss

  Veel succes, zoooo spannend he! Ik duim!

 • Lady-s

  Bedankt! Ja heel spannend. Jij nog een paar dagen julietta!

 • Loyce

  Vanmorgen een mooie echo gehad.
  Veel beweging en leek net of ie steeds zwaaide haha..
  Alleen ben ik op de een of andere manier 20 kilo aangekomen terwijl ik amper n hap kan eten. (Vocht misschien?)
  En nu is dus mn bmi te hoog en moet ik in t zkh onder controle.. maar goed dat is op zich wel n prettig idee omdat ik toch al int zkh zou bevallen.. leer ik alvast wat artsen kennen voor die tijd...

 • Lady-s

  Oh wat fijn zo'n goede echo! Heerlijk nagenieten nu!
  Dat is inderdaad wel raar 20 kg aankomen. In 10weken? En wat je zegt in het ziekenhuis onder controle heeft ook zo z'n voordelen 😊

 • Loyce

  Nou laatste keer weegschaal is ong 3 a 4 mnd geleden... maar mn kleding zat nog tzelfde.. zelfs nieuwe kleding..2 weken voor de zs nieuwe kleding gekocht gewoon in dezelfde maat en zat ook prima..
  Ik verwonderde me er wel de laatste 2 weken over dat ik niet te losse kleding had (bij mn benen en armen) gezien ik amper kan eten en veel moet overgeven.. bij de anderen had ik echt 1 a 2 maten kleiner wat dat betreft in t begin.. maar ja.. ik gok op n groot deel vocht ofzo.. ik weet t echt niet.. voel wel vocht in mn vingers maar dacht dat t mee viel. Iets anders kan ik niet bedenken..
  Heb n telefoontje gekregen dat ik idd int zkh verder moet. Eigenlijk wel blij mee.. gezien ik nu in dit zkh onder controle ga lopen is er n grote kans dat ik dit keer wel in dat zkh kan bevallen.. vorige keer was t vol en moest ik naar t ijsselland.. heb al gezegd. Als dat mn enige optie is dit keer beval ik nog liever in de bus ofzo.. haha..
  Mjah.. komt goed

 • Lady-s

  Oh wat fijn zo'n goede echo! Heerlijk nagenieten nu!
  Dat is inderdaad wel raar 20 kg aankomen. In 10weken? En wat je zegt in het ziekenhuis onder controle heeft ook zo z'n voordelen 😊

 • BbyG

  Ahh heerlijk weer een goede echo! Haha wst sschattig. Begint nu toch echt op een minimensje te lijken hè. Oh, dat is gek?! Had je er al iets van gemerkt of ook eigenlijk niet? Hier volgende week weer een echo! Hoop dat de misselijkheid nu af gaat nemen voor jou en ook voor mezelf want hier hetzelfde!
  Fijne avond en geniet nog lekker na van je goede echo!

 • Loyce

  Ja je kon goed alles onderscheiden.. super hoe iets van 3,5 cm zo goed herkenbaar is en al vanalles heeft. De 2 kleintjes waren mee en waren helemaal verwonderd aan t kijken.. mn zoontje van 4 bleef daarna steeds maar de foto pakken om ernaar te kijken
  Nou.. ik zat me wel af te vragen hoe t kon dat ik niet wat afgevallen was terwijl ik amper wat kan eten en veel moet overgeven.. mjah.. t enige dat ik bedenken kan is vocht.
  Spannend he!! Hoop dat jij ook n mooie echo hebt!
  De 30e mag ik nog n keer voor n termijnecho daar komen.. daarna ga ik over naar t zkh
  Zooo echt he.. t is wel weer lang genoeg zo met die ellendige misselijkheid..
  Dank je!
  Jij ook n fijne avond

 • Elida
  Ik ben vooruit gezet naar 11wk3dg gister met mijn termijn echo. Hopelijk zie ik iedereen daar :doei
 • Sorayaatje

 • Loyce

  Hai dames.
  Hoe voelen jullie je?
  Ik ben vanmorgen nog misselijker wakker geworden dan ik al was.. heb tot de middag almaar over gegeven.. daarna kleine beetjes droge dingen gegeten en slokjes thee gedronken.. misselijk gebleven maar niet meer over gegeven...
  Ik was zooo blij dat t dit keer allemaal mee leek te vallen.. ik heb n erge angst voor overgeven (ben beetje masochistisch denk ik.. voor de 5e keer zwanger ondanks die ellendige eerste 13 weken elke keer).. maar mannnn wat viel t vandaag dan weer extra tegen.. ik hoop zooo dat t morgen niet zo is.. moet al om 8:50 bij de vk zijn.. intake en echo..
  Voel me net n klein kind maar kan wel janken om die misselijkheid..

 • Lady-s

  Wat vervelend loyce, dat je zo misselijk bent. Bij mij is 't deze week minder als vorige week. Maar het verschilt per dag. Hopelijk is 't morgen ochtend minder erg! Sterkte in ieder geval!

 • Loyce

  Bedankt!
  T was vandaag iets dragelijker.. ik zal gewoon weer ff door deze periode heen moeten komen.. ff volhouden nog

 • Lillybell

  Nog maar 30 weken te gaan! Afgelopen vrijdag bloeding gekregen met krampen. Gelukkig doet de baby het nog goed. Nu wel verplicht heel rustigaan doen tot ons volgend bezoekje aan de gynae.

 • S66L88

  Wat blij om dit te horen dat het goed gaat


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van woensdag 14 maart 2018 tot en met dinsdag 20 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen