Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2845)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • 1ekindjeopkomst

  Ook ik ben aangekomen in week 10. Tot nu de algemene kwaaltjes. Wel de hele dag misselijk vooral nadat in gegeten heb. Nu gisterennacht heb ik de hele nacht krampen gehad. Maar echt stekende krampen rondom mijn onderbuik. Ik had ook steeds het gevoel dat ik naar het toilet moest. Tegen de vroege ochtend ben ik toch een beetje kunnen gaan. (Was 4 dagen geleden) en daarna heb ik geen last meer gehad van die krampen. Zouden de krampen gekomen zijn door de obstipatie? Of zou er meer aan de hand zijn? Deze nacht helemaal geen last gehad. Het is ons eerste kindje en ik maak me toch wat zorgen. 2e echo is pas op 27 maart.

 • K-83

  Vast alleen je darmen. Je kan je verloskundige even bellen voor de zekerheid. Ze heeft ook vast wel wat tips voor de stoelgang

 • jesje_84

  Dag meiden, is er bij jullie lichamelijk al iets te zien/passen normale broeken nog? Ik ben vandaag 10 weken en 4 dagen. Volgende week counseling gesprek en nipt test, vind ik spannend!

 • Anmh

  Ik denk te merken dat ik mn buik niet meer zo goed kan inhouden, maar wijt dat ook een beetje aan door griep niet meer hebben kunnen sporten... 10+6 nu, merkte het bij 10+4 op? Lijkt me nog zo vroeg... zeker omdat het de eerste zwangerschap is? Jij al enig veranderde uiterlijke schijn? Eerste of al tweede/verdere zwangerscjap?

 • jesje_84

  Ik heb precies hetzelfde, buikje wat een beetje opgezet is. Ik ben normaal een fanatiek sporter, nu al 6 weken op een laag pitje. Mede door een vakantie van 3 weken. Dus dat speelt ook een rol denk ik. Dit is mijn eerste zwangerschap. Ik heb het nog veel mensen niet verteld, maar het moment dat ik het niet meer kan verbergen gaat nu wel komen. Ik heb ook een ongekende eetlust ineens en geef daar wel meer aan toe dan dat ik normaal zou doen.

 • Anmh

  Oh ja! Het is alsof ik dt stukje zelf heb geschreven!!!
  Nadat ik de eerste weken echt niets kon verdragen aan eten (niets smaakte me en alles spuugde ik ongeveer weer uit) heb ik nu eindeloos trek en geef ik daar stiekem ook meer aan toe dan ik zou willen.
  En inderdaad! Ik sportte tot 3 weken geleden ook 4 a5 keer per week, nu dus al 3 weken niet (griep...)
  Ben heeel benieuwd hoe dit zich ontwikkeld; vond zo vroeg (morgen 11 wk) echt al best vroeg om iets te merken...;)

 • mommytobeg

  Ik draag al sinds een week of 2 zwangerschapsbroeken😪 eigen broeken pasten niet meer. Deze zitten echt fijn!

 • Buuf1989

  Hahaha ik ook hoor! Dit is de tweede. Dus alles lag op zolder. Denk dat ik er daarom ook eerder aan heb toegegeven

 • jesje_84

  Ik pas mijn broeken nog wel nu, maar heb wel al een buikje. Dus over een paar weken moet ik er ook aan geloven denk ik. Had eigenlijk niet gedacht dat dat al zo snel zou zijn 🙈

 • Nurcantje

  Dames hebben jullie ook last van het volgende: oh god niks is meer lekkeeerrrr!! Al weken kan ik niet meer fatsoenlijk eten. Mijn favo eten is niet meer lekker. Dingen smaken anderss:(

 • mommytobeg

  Ik heb precies hetzelfde, is niet meer leeeuk😪

 • Nurcantje

  En dan de mensen om me heen die blijven zeggen dat ik er ‘gewoon’ niet aan moet denken (zucht). Alsof dat zo makkelijk is! Ik voel het constant, de hele dag door. Ben zelfs afgevallen..

 • Mar-82

  Een drama andersom hier juist. Ik kan me aan alle kanten wel vol vreten als het ware.
  Maar dan word ik weer misselijk van al dat eten!
  Bij de eerste had ik exact hetzelfde als jullie... Zelfs ook afgevallen en veel overgeven. :(

 • Nurcantje

  Pff niet leuk ook! Hoe lang heeft het bij jou geduurd de eerste keer? Ik hoop dat dit snel gaat veranderen…

 • Mar-82

  Tot 12 weken.. Ik hoop het ook voor je

 • Risheen

  Vandaag 10 weken zwanger. Maandag naar de verloskundige voor een intake en tweede echo.
  Zo benieuwd om jou weer te zien kleintje.

 • 3love

  Hier volgende week woensdag termijn echo met ruim 11 weken en bloed voor de nipt ....

 • Mar-82

  ik mag de 21e eindelijk.. :D ben benieuwd naar ons pukkie en of ik weer voor- of achteruit gezet ga worden.
  Ik zit nog een beetje in twijfel voor de NIPT. Ene kant ja. Andere kant.. Nee. Maar ja.. Ik denk dat we het wel gaan doen.

 • 3love

  Lastig he, vind ik ook hoor. In t bijzonder de ‘neven-bevindingen’ vind ik wel een dingetje! Anderzijds wil ik de trisomie uit laten sluiten en dan sluit de nipt het beste aan denk ik...

 • merelhaas

  Verrassing! Gisteren echo gehad en 4 dagen naar voren gezet dus ipv as vrijdag 11 weken nu al afgelopen maandag op 11 weken volgens de meting. Kleine is hard gegroeid en was tijdens de echo lekker druk aan t kickboksen! Heerlijk om te zien.

 • Nurcantje

  Wat leuk nieuws!!! Leuk he de tweede echo. Ik was ook enorm verrast. Het was een echte minimensje

 • Kelly2017

  Goede dag! Vandaag 10 weken echo gehad! En wat helaas een hele mooie dag moest worden is zo onder me voeten weggezakt..het hartje klopte mooi de voetjes en armpjes beweegde mooi maar het lichaam bleef liggen kaaklijn was mooi maar ze zag iets aan het hoofdje wat haar aan het twijfelde maken..nu moet ik morgen om 3 uur naar het ziekenhuis omdat die betere apparatuur hebben..nu zit ik de hele dag in het onzekerheid en weet ik niet wat ik moet denken? Meer mensen die dit mee hebben gemaakt? Moet ik me echt zorgen maken dat ik me baby’tje verlies of is er misschien ergens nog goede hoop

 • Nurcantje

  Ohjee.. k hoop dat je goed nieuws hebt mogen ontvangen gisteren?

 • Anmh

  Jeetje wat spannend! Succes vandaag! Dan is 15:00 ook nog eens helemaal aan het einde van de dag. Bah! Heel veel succes...

 • 3love

  Geen ervaring maar wil je sowieso sterkte wensen in deze emotionele rollercoaster waar jij je nu in bevindt! Hoop dat je morgen positief nieuws krijgt!

 • Kelly2017

  Dankjewel!

 • Mar-82

  Hey meis, hoe is het gegaan?

 • Nurcantje

  Vandaag 10+3 weken zwanger! Vanmorgen ben ik flauwegevallen. Was heel naar! Meer mensen hier last van gehad?

 • Spannendd

  Wat leuk, wij zijn even ver! Heel vervelend zeg, dat flauwvallen. Heb er inderdaad zelf ook wel eens last van tegenwoordig. Voel je je nu weer goed?

 • Nurcantje

  Wat leuk! Hihi. Jaa ik neem bewust een weekje vrij en ga goed uitrusten. Ze gaan deze week een holterkastje aanbrengen om het eea uit te sluiten.

 • Nini

  O jee! Alles goed afgelopen?
  Ik had er met 6-7 weken heel erg last van, het is inderdaad heel naar!

 • Nurcantje

  Ja gelukkig is het goed afgelopen! Wat onderzoekjes deze week. Fijn dat je er geen last meer van hebt<3

 • Nini

  Gelukkig is het goed afgelopen ! 😘
  Ik had deze week ook een klunzige actie, val normaal nooit van de trap af en juist nu is het gebeurd. Gelukkig kan het nog niet veel kwaad en vrijdag weer een echo, heel spannend allemaal kan niet wachten om hem/haar weer te zien ! 😍

 • Nurcantje

  Ohjee! Dat is ook echt schrikken! Gisteren mijn tweede echo gehad en voelde echt vlinders!!! Wauw het is al echt een mini mens met armen benen tenen en vingers😍😍😍

 • 3love

  Bah! Hier wel snel duizelig met opstaan (lage bloeddruk) maar gelukkig niet flauw vallen. Hoop dat je je niet bezeerd hebt?

 • Nurcantje

  Nee ik voelde het aankomen waardoor ik eigenlijk vrij langzaam viel. Ik heb dit ook voor het eerst gehad..

 • Mar-82

  Wij zijn even ver! :) maar nee.. wat naar zeg! Hoe gaat het nu? Ben wel wat duizelig mja. En moe uiteraard!

 • Nurcantje

  Hey wat leuk! Hihi. Het gaat goed gelukkig. Een weekje ziekgemeld om even goed bij te komen. Jij ook veel sterkte met de ‘kwaaltjes’ <3

 • merelhaas

  Yes! Vandaag 10 weken zwanger! Na een medisch traject van 3 jaar en meerdere keer mk rond 6w is dit best even een mijlpaal voor ons.... as dinsdag volgende echo en gesprek voor prenatale screening. Ben wel benieuwd waar jullie voor kiezen qua screening, wij gaan sowieso voor de NIPT, maar na t lezen twijfel ik nog beetje, kies je voor wel of geen nevenbevindingen? Denk uiteindelijk dat we kiezen voor wel, maar ik vind t nogal wat allemaal!

 • Buuf1989

  Wij kiezen ook niet voor de nevenbevindingen. Je kan ook teveel weten lijkt mij. En het js geen garantie op een gezond kindje. Tijdens de bevalling kunnen dingen mis gaan, maar zoiets als autisme is niet in het bloed te zien.
  Wij vertrouwen er maar op dat we bij het grootste percentage zit waar het goed gaat. En anders handelen we vanuit de situatie zelf. Want garantie krijg je nooit in het leven

 • 3love

  Herkenbaar... ik weet ook nog niet of ik wel ‘alles’ wil weten! Uiteraard wel van mijn kleintje maar van mijzelf...? Toch nog iets om nog even over na te denken...
  Van harte btw!

 • Nini

  Wat fijn voor je! Het is je gegund!

 • Spannendd

  Hoera! Wij zijn vandaag ook 10 weken! En ook aanstaande dinsdag de volgende echo, de termijn echo. Wij kiezen ervoor om de testen zoals NIPT enzo niet te doen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van dinsdag 9 oktober 2018 tot en met maandag 15 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

2 leden zijn nu online
Lid worden