Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2307)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mams2014

  Wij zijn zo blij, termijn echo gehad. Alles was goed & bewoog al goed! Zo nu kunnen we echt gaan genieten & goede nieuws aan familie/vrienden vertellen.😁😍

 • Jaceje14

  Yeeeeje gefeliciteerd!! Ik mag morgen en kan echt niet wachten!
  Geniet van het vertellen en deze leuke tijd!

 • Wow!

  Super! Geniet ervan

 • FCR

  Vanmiddag weer een echo 10 weken en 6 dagen.. spannend! Hoe gaat iedereen hier om met continu die onzekerheid in combinatie met de vermoeidheid?

 • Liloli

  Ik ook deze middag. Verlang wel heel erg om opnieuw een echo te hebben. De vermoeidheid weegt hier echt zwaar door. Ik slaap ook echt slecht dus ik denk dat dat de grote boosdoener is voor de vermoeidheid.
  Dit is ons derde kindje en eigenlijk vind ik eigenlijk helemaal niks aan dat zwanger zijn. Ik wil dat kleine baby'tje gewoon in mijn armen. Ik vond het de vorige 2 zwangerschappen ook niet zo fijn, maar deze keer vind ik het echt balen. Ik tel de dagen af! Maar het is nog zo lang....

 • FCR

  Herkenbaar alleen is dit mijn eerste en vind het tot ni toe ook niets aan.. alleen de goede echo’s zijn wel weer leuk! Gister gehoord dat alles goed was en jij? Hoop dat ik me snel beter ga voelen.. en jij ook en toch maar het beste eruit halen.

 • Esmee07

  Vandaag 10 weken 😊😊😊.

 • Yes85
  Vandaag termijn echo gehad. Nu 10+3
  En 8mei uitgerekend. Ukkepuk was heeeeeel druk aan het spartelen dus duurde even om een goede meting te kunnen doen. Maar heerlijk om naar dat spruitje te kijken! Helemaal in love! Ivm medische indicatie hebben we over 5week weer een echo. Kijken er nu alweer naar uit
 • liss87

  Na een prachtige echo, wel 4 dagen teruggezet. Houden jullie je eigen datum aan of die van de termijnecho?

 • Wow!

  Ik heb mezelf wel teruggezet aan de hand van de groei, misschien dat het weer veranderd volgende week Super dat je een goede echo hebt

 • Esmee07

  De echo en eigen datum aan de hand vd laatste menstruatie lopen bij mij precies gelijk 😁😁😁

 • Farasha20
  Vandaag 2de echo was gelukkig helemaal goed binnenkort een extra medische echo omdat me jongste zoontje geboren is met een volledige dubbele schisis met open gehemelte dus wordt spannend we zijn geen dragers van deze kleine afwijking maar is altijd een kleine kans het weer gebeurt.
 • Wow!

  Super dat de echo goed is! Wat zouden ze kunnen doen wanneer uit een volgende echo wel iets tevoorschijn komt ? Sorry je zal er vast niet aan willen denken maar ik vroeg het me af.

 • Farasha20

  Ze kunnen er niks aan doen alleen je bent er dan op voorbereid pas na de geboorte kunnen ze je kleine helpen, ze kunnen het soms al met 13 weken zien bij me zoontje is het met de 20 weken echo opgevallen ik moet nu gewoon op een oproep wachten en dan hopen dat ze rond die tijd alles goed kunnen bekijken zo niet moet ik met 20 weken echo weer terug komen.

 • Wow!

  Hopelijk een super goede echo straks

 • Farasha20

  Dat hopen wij ook en is het wel zo zien we het maar zo we weten al hoe de dingen lopen en wat we kunnen verwachten.

 • mummyJ
  Hey hey , morgen 10 weken alweer maar meld me al aan 26 ste pas weer echo ppff duurt lang maja zaterdag weekje op vakantie naar men oma in engeland :D groeien jullie ook zo snel ?

 • Wow!

  Ja groei gigahard. Ik kan die buik niet verstoppen hoor! Staat je goed dat buikkie

 • MamaLoli

  Mooie tattoo :) ook al mooi buikje eh :) mijn buikje (3de kindje) lijkt gewoon alsof ik net een vreet aanval heb gehad :) mijn echo 27 10 idd lang wachten eh

 • mummyJ

  hehe jah gaat er hard maar wat te doen hebben aan de dagen snel voorbij :)

 • Esmee07

  Bij mij is er nog niks te zien 😊. Komt goed uit want we willen het nog even ons geheim houden ❤️

 • leoniejansen

  morgen 10 weekjes 17de mijn derde echo ik ben en blijf bang voor slechte echo :( geen kwaaltjes niks dus hopen op een goeide echo

 • Wow!

  Ik denk dat dat voor iedereen wel zo is. De eerste termijn is en blijft spannend. Je hebt geen controle erover ik wens je wel sterkte met wachten tot de 17e. Ik mag zelf de 19e en kan ook niet wachten haha


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van woensdag 9 mei 2018 tot en met dinsdag 15 mei 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen