Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3139)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Spruitje!
  Gister de termijn echo gehad! Alles was goed. 17 april uitgerekend. Zo trots💙💗 over 2 weken voor het eerst hartje luisteren!
 • Miss898

  Vandaag weer 10 weken🤗
  Volgende week donderdag weer een echo😃😍

 • Mms39

  Halverwege wk 10, en zowaar heb ik de afgelopen 2 dagen wat minder last van misselijkheid... 🤗🤗 hoe gaat t met jullie? Mijn omgeving is echt clueless nog, en voor een derde kindje heb ik nog weinig buik, al heb ik vetjes dus t valt gewoon niet op denk ik.

 • DiGa2019

  Morgen 11 weken en hier vanaf gisteren ook ineens veel minder maagzuur en niet misselijk geweest.. even afkloppen!! Haha.. kan niet wachten op mijn termijn echo volgende week!! Hier btw ook 3e kindje..

 • Minion1

  Vandaag aangekomen in week 10, net echo gehad van een beweeglijk boontje met ledematen En mijn eigen telling bevestigd gekregen, inderdaad 17-4 uitgerekend. Maar wel misselijk en mijn buik inhouden lukt ook echt even niet haha. 10 oktober mogen we nog een keertje kijken naar de boon, kan nu al niet wachten

 • MariDg

  Hallo week 10! Weer een week verder! Ik kijk uit naar de echo vrijdag en naar vermindering van vermoeidheid...

 • Brenda33

  Dag dames, ik heb me vandaag aangemeld, zodat ik even kan klagen 🙈. Wie van jullie is er ook zó beroerd? 24/7 misselijk en ik heb nog een dochter van 2,5 rondlopen. Ik heb zetpillen van de dokter gehad, maar die werken niet. Krijg er alleen maagpijn van. Hoe voelen jullie je? Worden bij jullie de klachten al minder?

 • DiGa2019

  Hier vooral heeeel moe!! 0,0 aan energie. Gelukkig niet meer zo misselijk. Ik ruik alles wel veel sterker. Wat vervelend voor je dat je je nog zo voelt! Hopelijk zakt het snel weg.

 • Mama_ikkuh_3
  Echo 10wkn en 5dgn alles was op en top
 • MariDg

  Mooie echo!!

 • MamaItalia

  Zo, in week 10 belandt vandaag. En de vermoeidheid neemt toe! Vandaag om 11.00 uur al op bed gaan liggen en viel als een blok in slaap! Nu is het 20.05 en mn ogen kan ik bijna niet openhouden. Ik ben nieuwsgierig naar ons ukkie. De 29 pas echo. Hoe is het met jullie?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van zondag, 14 april 2019 tot en met zaterdag, 20 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden