Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1695)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Tweedebabytje~

  Super mooie echo gehad! Met een heel mooi druk bewegend kindje!!!

 • Meijtje

  Gefeliciteerd, super leuk! Ben blij voor je.

 • Mila10

  Jeetje merk dat ik me de afgelopen week constant druk loop tr maken of het wel goed gaat...! Woensdag echo, hopelijk is alles nog goed met de kleine pixel (werktitel ;) )... Jeez zenuwen...!

 • Tweedebabytje~

  Aaah zo herkenbaar! Ik heb dat ook! Gelukkig over een uurtje de echo!

 • Mila10

  Oh wat spannend hopelijk is alles goed! Ik moet nog een paar dagen wachten helaas pfff vind het zo spannend!!

 • Meijtje

  Hoe was de echo tweedebabytje?

 • Meijtje

  Net wat bloedverlies... Hopelijk zet het niet door :(

 • Mila10

  Och meis dat is even schrikken... Hopelijk zet het inderdaad niet door en is het niets! Wanneer had je weer een echo?

 • Meijtje

  Vrijdag pas.... Hopelijk gewoon vaatje gesprongen, verder heb ik geen krampen, dus dat is goed. Afwachten maar. Vorige keer begon het ook met af en toe bloed en met 12 weken kindje in m'n handen. Dat hoop ik nu toch niet....

 • Mila10

  Pff dan worden dat lange dagen ben ik bang! Met jouw eerdere ervaringen kan ik me voorstellen dat die echt even tegenvallen... Hopelikk houd je de moed erin!

 • Sparkle123

  Oh nee he...meid...ik leef met je mee! Is het weer gestopt?

 • Meijtje

  Nog wat roze afscheiding, maar dat vind ik niet zo erg.

  Hopelijk gewoon adertje geknapt of iets. Nu ik eenmaal weer zo ver ben, zou ik het zo verdrietig vinden om weer een mini te verliezen, ik wil gewoon dat deze mijn derde wonder wordt. Het voelt juist zo goed.

 • Tweedebabytje~

  Vandaag eindelijk de termijn echo! We hopen natuurlijk nog steeds een mooi kloppend hartje te zien.. wat is dit weer spannend!!

 • Meijtje

  Succes! Spannend!

 • Meijtje

  We tellen de dagen af, al luister ik vanaf nu elke avond even het hartje. Zo mooi om te horen en het geeft me een beetje rust. Het geeft geen garantie, alleen dat de kleine niet gestopt is. Goed genoeg voor nu 💕

 • Mila10

  Wij hebben ook zo'n doppler om naar het hartje te luisteren van Luvion maar in die gebruiksaanwijzing lees je dat het pas na de 12 weken geadviseerd wordt? Ik weet niet precies hoe dat zit maar wil het je wel even mee geven :)

  Ik zou ook graag elke dag even luisteren vind het ook enorm spannend maar 'durf' het niet?

 • Meijtje

  Vaak vind je het hartje nog niet omdat de kleine achter het schaambeen ligt. Het kan ook zijn dat ik de kleine vandaag vind en morgen niet. Vanaf 12 weken weet je zeker dat je elke dag het hartje kan horen.

  Sommige kunnen het eerder horen dan anderen. M'n baarmoeder ligt al vrij hoog en daardoor kan ik het al vinden.


  Klopt dat het pas vanaf 12 weken geadviseerd wordt.

 • Mila10

  Fijn dat je het iig kan horen! Ik moet moeite doen om niet te luisteren hoor maar durf het niet zo goed gezien het advies inderdaad :)

 • Meijtje

  Doen waar jij je goed.bi voelt, het is een treintje die je hoort. Wel echt heel leuk. Voor mij een geruststelling even snel, heel kort. De bevestiging is.voor.mij alles.

 • Meijtje

  Nog een nachtje slapen en dan mag ik je verwelkomen :) hallo 10 weken. Dat het er nog 28 meer mogen worden 💕

 • Sparkle123

 • Sparkle123

  Ook in week 10! Deze weken gaan zo langzaam...! Nog 10 dagen tot de eerste echo. Kan niet wachten. Voel me al n week beter als eerst, maar dat maakt me dan weer onzeker...verder nog geen teken dan het niet goed zou zitten, dus maar rustig proberen te blijven.
  Leuk al die echo plaatjes! Genieten maar!

 • Meijtje

  Je moet nog een tijd wachten... Echt balen, zou gek worden. Over 5 dagen mogen wij gluren voor de termijnecho. Ik hoop dat ze het goed kunnen meten, mn baarmoeder ligt naar achteren gekanteld.

  Heb vanmorgen even angelsound gebruikt en ik hoorde het hartje. Een heel mooi treintje 😍 nog een paar weekjes uitzitten en dan hoop ik stukje bij beetje nog meer te kunnen genieten. M'n familie weet het op mn ouders na nog niet. Na de echo gooi ik het in de groep.

 • Kirrsten

  Vandaag weer een echo gehad en een heel mooi bewegend kindje op de echo gezien! Lekker aant zwemmen en zwaaien! Aan de positie van het 'stokje' van het geslacht te zien gaan we uit van een jongetje, ben benieuwd of we gelijk krijgen ;-)

 • Mama Hobers

  10.3 vandaag :) Over twee weken weer een echo en dan hoop ik dat ze het geslacht kunnen bepalen. Ben zo benieuwd wat het word! ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van woensdag 13 september 2017 tot en met dinsdag 19 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50