Volg ons overal!
Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je 11e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1591)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Duurtlang

  In week 10 beland!! Gister het nieuws aan onze goede vrienden verteld.. vanavond hebben we een verjaardag waar nog meer kennisen etc komen dus dan mogen zij het ook meteen maar weten. Mijn buikje is niet meer te verstoppen... en de smoesjes zijn nu ook wel op! :p
  Ik kon het zelf amper geloven en heb me suf gegoogeld maar ik voel het al! Heel af en toe maar (niet elke dag) en heel zachtjes in de verte een licht gefladder/trilling. ik weet gewoon 100% zeker dat het niet mijn darmen zijn en herken het gevoel ook zo van mijn 1e zwangerschap... toen voelde ik het ook heel vroeg al maar wel pas met 12 weken ongeveer.
  Het fijne is dat ik het nu steeds even gevoeld heb als ik er eigenlijk helemaal doorheen zat door de hormonen. Lekkere jankbui/niet lekker voelen en dan daarna "plop"(klein achtbaan gevoel in m'n buik)
  Lastig uit te leggen! Haha

  Nog meer die al "iets" gevoeld hebben of twijfelen?
  Nog heel even en dan gaat onze leukste trimester beginnen! Jippie! ❤

 • Ikgewoonik

  Ff terugkomend op m'n eerdere reactie hier benee. Nou ik ben vandaag weer gewoon super moe :-) dus die hormonen schommelen per dag. Zo zie je maar.

 • Sal03

  😂😂 nou ik lig iedere dag nog vroeg op bed! Gelijk met de kids! 😴

  En savonds nog steeds misselijk.. gelukkig overdag beter!! Als het goed is wordt dat over 2 tot 4 weken echt beter!

  Gewoon lekker op tijd naar bed! Succes met de vermoeidheid! 🍀

 • Ikgewoonik

  Ja ik probeer er ook op te letten om idd wat vroeger naar bed te gaan. Want je merkt het wel hoor. Alleen zodra de kids slapen, dan begint mijn avondje en dus wil het nog wel eens tot 12 uur oplopen. Moet ik niet doen, want de ochtend erna voel ik het wel hoor als het wekkertje afgaat :-) jij ook succes verder. We doen het voor Iets moois 💪🏽😀

 • proudmommydj

  Woehoe vandaag mag ik week 10 aantikken nog 5 dagen tot de echo 😍

 • MelMoessie

  Net de echo gehad, dit was echt super leuk! 3,7. Cm alles zit er op en er aan hartje klopt. We zijn 2 dagen vooruit gezet. Dus nu 10+4.


  En het bewoog, het is nu al drukjes in de buik, op en neer aan het springen enz. Helemaal verliefd nu al

 • Tiffany26

  Oh super!! Weer lekker genieten nu😊

 • Ikgewoonik

  Wat gaaf!!! Gefeliciteerd hoor. Ik mag volgende week vrijdag. Geniet ervan 😍

 • Sal03

  Wat fijn!

 • MelMoessie

  Ja dit was echt het aller leukste wat ik ik tot nu toe heb meegemaakt, zo bijzonder.  Nu kan ik echt gaan genieten want ik heb nu gezien dat het goed gaat daar binnen.

 • Ikgewoonik

  Hoi lieve dames. Hoe voelen je je nu ? Zijn er meerdere dames die zich iets beter voelen. De moeheid is wel iets minder. Soms maak ik me daar zorgen over. Maar misschien is dit gewoon normaal in week 10?

 • MelMoessie

  Ik had laatst ergens gelezen dat in week 10 de kwaaltjes juist op ze ergst zijn. Want dan zijn je hormonen op zijn hoogst...

  Maar ik zelf merk weinig verschil als de afgelopen 2 weken, niet erger maar ook niet minder

 • Ikgewoonik

  Ja dat las ik dus ook. Vandaar m'n zorgen 😬

 • Ikgewoonik

  Het staats zelfs hierboven in de tekst. Hahaha

 • MelMoessie

  Hahahah, ik heb dat niet hier gelezen trouwens

  Maar ja, ik zou je geen zorgen maken ik doe dat ook rwgelmatig en mijn vriend zegt dan, heb je bloed verloren? Nee? Nou dan zal het allemaal wel goed gaan. Zorgen maken heeft geen zin, kost alleen maar extra energie( wat je al zo weinig hebt) want je kan er toch niets aan doen. Je kunt alleen maar wachten.

  En dan heeftie mij weer deels gerust gesteld want hij heeft wel gelijk

 • Ikgewoonik

  Ja dat klopt ook wat je zegt. Je kun je zo gek maken als je wilt natuurlijk :-) er zit niks anders op dan afwachten. Veel succes op naar die 12 weken 💪🏽🙃

 • Tiffany26

  Ik voel me ook wat beter! Merk het gewoon aan dat ik meer energie heb voor het huishouden enzo. Ik heb me al een paar keer onzeker gevoeld als ik me wat beter voelde maar gister weer een super echo gehad! Ik heb het vandaag bekend gemaakt en ik geniet nu eindelijk!

 • Ikgewoonik

  Ja dat heb ik dus ook. Ik heb volgende week vrijdag pas een echo. Ben zo benieuwd :-)

 • Frederiek83

  Nee helaas niet beter, eerder erger. Maar zo te lezen is dat dus normaal. Ik heb emesafene tegen de misselijkheid en spugen en dat laatste gebeurde gelukkig niet meer maar nu helaas weer wel. Niet meer zo vaak als in het begin maar ik heb het idee dat die pilletjes niks meer doen. Ook ben ik echt extreem moe. Op.vrije dagen lig ik vrijwel de hele dag op de bank te slapen. En 's nachts ook weer gewoon goed. Ben er eerlijk gezegd wel klaar mee. Ik kijk erg uit naar m'n eerste echo, dan zie ik waar ik het allemaal voor doe.

 • Ikgewoonik

  Jeetje ja dat geloof ik ja. Zo erg heb ik het niet nee. Veel succes en beterschap verder xx

 • Tiffany26

  Dames.. Wanneer hebben jullie bekend gemaakt dat je zwanger bent, of wanneer gaan jullie dat doen? Ik wil het graag bekend maken, maar die 12 weken spoken ook door me hoofd

 • Turksekaas

  Wij hebben het bekend gemaakt aan familie en beste vrienden. Vanaf nu mogen ook de rest van onze omgeving weten. Het kan alsnog misgaan, ook na de 12 weken.

  Wij hebben het eerder vertelt omdat ik niet te genieten was en letterlijk dood ziek was. Kon het niet geheim houden, want ze hadden al vermoedens.

 • Tiffany26

  Ja dat is idd zo, gelukkig hebben we al goede echo's gehad! Ja ik kan me buik niet meer verbergen, en krijg een aantal verjaardagen waarbij familie is. Dus kan het ook niet echt meer geheim houden!

 • Sal03

  Familie wist het al heel snel. Heb het na de echo aan m'n vrienden verteld en deze week ook op m'n werk. Vandaag vroeg een patiënt me of ik zwanger ben 😳. Kan er ook niet echt meer omheen. De boel is ook al twee keer opgerekt geweest..

 • Tiffany26

  Lastig is dat he! Maar je voelt ook zoveel blijdschap, dat wil je gewoon delen!

 • MelMoessie

  Ik heb het met 6 weken al aan mijn familie verteld en aan mijn begeleidster en praktijkopleider ( ik zit nog op school en had een gesprek met hun over de voortgang, ik dacht ik vertel het maar meteen beter moment is er niet, anders over een aantal maanden pas)

  Mijn collega's heb ik het bij 8 weken verteld omdat ik er slecht uit zag, super moe was en hun het idee hadde dat er meer met mij aan de hand was. Ik vond het ook belangrijk dat ze het al wisten ivm agressies op mijn werk zodat ze weten dat ik er nu wat minder snel tussen spring ( ik werk in de psychiatrie, mijn clienten weten het nog niet vertel ik over een tijdje pas ik wil dan een tshirt aan trekken met een baby erop kijken of het ze opvallen)

  Mijn vrienden heb ik het met oud en nieuw verteld, ik had een fleswijn gevult met dubbelfris zodat ze het niet meteen door hadden hihih (Dit heeft best goed gewerkt!) maar ze hadde al op een gegevend moment door dat ik niet mezelf was ( niet druk aanwezig zoals altijd) en heb ik het rond 10 uur verteld beter moment was er niet. Dit was echt heel bijzonder en leuk!


  Het is wel vroeg allemaal maar het kwam eigenlijk allemaal gewoon zo uit

 • Tiffany26

  Ja lastig is dat he als je dan met vrienden en familie bent, je wilt het graag delen! Ik krijg vaak de vraag oh nog geen 2e en dan zeg ik nee hoor, maar voel ik me ook weer raar want er groeit wel een 2e wondertje in me buik. Vorig jaar een miskraam gehad wel vroeg hoor met 5,5 week,waardoor je gewoon een stuk voorzichter bent.Me echo zag er ook super goed uit met 10.2 weken me buik groeit super snel dus ik kan er niet echt meer omheen!

 • Frederiek83

  Na m'n echo pas. M'n ouders, zusje en nog paar vriendinnen en collega weten het wel maar de rest moet het nog horen. Doe dat volgende week wel en dan verspreid het nieuws zich vanzelf wel. Zit niet veel op fb maar daar maak ik het pas na de 20 weken echo bekend. Wil echt eerst weten of alles, voor zover ze.kunnen zien, goed is

 • Turksekaas

  Echo was super goed! Zeker een minuut of 10 zitten staren en naar het hartje geluisterd. Prachtig om het weer te horen 😍 Vriendlief moest een traantje wegpinken, zo lief haha.
  We mogen over 4 weken weer terug voor een echo.
  Ik sta onder controle bij de gynaecoloog en dat betekend dat we bij iedere controle ook de baby mogen zien.

 • Ikgewoonik

  Gefeliciteerd meid! Wat leuk dat je elke controle de baby mag zien :-) veel succes en geniet ervan xx

 • Tiffany26

  Gelukkig! Zat al op je berichtje te wachten😊

 • Sal03

  Heerlijk! Lekker genieten! 🍀🍀

 • Manderijntje

  Hoe stom van mij ik had vandaag om kwart over 11 een echo staan en ben het gewoon totaal vergeten
  Ik vergeet de laatste tijd enorm veel MAAR EEN ECHO HOE DAN???
  Nu moet ik helaas een volle week wachten en kan ik pas volgende week terecht om mijn kindje te bewonderen!

 • Frederiek83

  Neeee meen je, balen zeg! Was het de eerste echo? Ik vergeet ook veel moet ik zeggen maar de eerste echo staat in m'n geheugen gegrift :a.s. Maandag 10u

 • Ikgewoonik

  Jeetje wat erg. Maar ik had dat dus ook. Balen dat ik deed joh! Een week duurt ook zo laaaaaaaang. Maar ja, nu kun je er nie meer van maken dan toch maar wachten tot volgende week :-) komt vast goed. Succes en nu nie meer vergeten he :-D

 • Sal03

  O echt? Wat balen!!! Groot krijtbord ophangen met je afspraken erop! Dit wil je niet weer vergeten!

  Succes met wachten! 🍀

 • Tiffany26

  Goede echo gehad, het werd wakker en zwaaide😍😍 dagje vooruit gezet 10.2 dagen zwanger 3,3cm. Bloed geprikt voor de combinatie test, over 2 weken de nekplooi meting.

 • Turksekaas

  Wauwie!! Leukkk hoor! Ik heb om half 4 een afspraak. Ben benieuwd.

  Inwendig of uitwendige echo gehad?

 • Tiffany26

  Uitwendig. Heel veel succes en plezier!

 • Sal03

  Wauw, wat een mooie foto! Je ziet echt zo duidelijk de armpjes en beentjes!

 • Tiffany26

  Ja heel mooi om te zien😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van zondag 13 augustus 2017 tot en met zaterdag 19 augustus 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50